• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Tratament eficient impotriva cancerului maduvei osoase

Tratament eficient impotriva cancerului maduvei osoaseO noua speranta pentru pacientii cu un tip serios de cancer al maduvei osoase in urma unei noi cercetari a unui medicament terapeutic ce a aratat imbunatatirea rezultatelor si ratelor de supravietuire. In cel mai mare studiu de acest gen, cercetatorii de la Newcastle University din Marea Britanie au condus o cercetare la nivel national cu privire la tratamentul pacientilor nou diagnosticati cu mielom.

Transplantul de celule stem ajuta pacientii cu leucemie

Transplantul de celule stem ajuta pacientii cu leucemieTransplantul de celule stem se bucura de succes in cazul celor care sufera de leucemie. Dar functioneaza si in terapia pentru a peste 70 de boli grave.

Potrivit statisticilor, in anul 2016, au fost afectati 256.000 de copii si adulti din intreaga lume. Toti au dezvoltat o forma de leucemie. Iar 209.000 de persoane au murit din acest motiv. Aproximativ 90% din toate cazurile de leucemie sunt diagnosticate la adulti. Leucemia este un cancer al celulelor sangelui sau ale maduvei osoase. Si este caracterizat printr-o crestere anormala a celulelor imature albe din sange.

Tratament cu celule stem dupa un accident vascular cerebral

Tratament cu celule stem dupa un accident vascular cerebralMulti dintre cei care sufera un atac vascular cerebral raman paralizati (total sau partial), multi nici nu mai pot vorbi. Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, odata cu descoperirea unui nou tratament, cel cu celule stem. Tratamentul, efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford din California, este considerat a fi atat de eficient, incat declanseaza regenerarea rapida a circuitelor cerebrale deteriorate in timpul unui accident vascular cerebral.

Tratament inovator cu celule stem pentru orbire

Tratament inovator cu celule stem pentru orbire Vanna Belton din Baltimore, oarba de mai bine de cinci ani, si-a recapatat o parte din vedere dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale prin care i-au fost extrase celule stem din maduva osoasa si injectate in retina ochiului.

"Cand am realizat ca pot vedea placutele de inmatriculare, am inceput sa merg prin tot cartierul sa le citesc", a marturisit Vanna Belton. A fost pentru prima data, din 2009, cand femeia a fost capabila sa mearga fara ajutorul bastonului.

Terapie genica la New York pentru a invinge talasemia

Terapia genica - Profesorul Aurelio MaggioO luna la New York pentru a castiga batalia impotriva talasemiei beta cu ajutorul celulelor stem modificate genetic. Un tanar pacient sicilian, tratat la Campusul de Hematologie Cutino al Spitalului Cervello (Palermo, Italia), este trei saptamani oaspetele Centrului Memorial Sloan-Kettering Cancer din Big Apple (SUA), centru lider mondial, pentru a fi supus terapiei genice, ultimul experiment in lupta impotriva anemiei mediteraneene.

Premiera: Transplant de celule stem la un copil de 7 luni

Transplant de celule stem realizat la un copil de 7 luniLa Centrul de excelenta in tratarea leucemiilor si a altor tipuri de cancer din Romania, creat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru  Copii "Louis Turcanu", a fost realizat primul transplant de celule stem din Romania, la un bebelus mai mic de sapte luni, celulele provenind de la un donator din Germania.

Gemenii Robert si Bogdan s-au nascut in luna martie 2014, aparent perfect sanatosi. La cateva luni, ambii baieti au inceput sa se simta rau. Initial, parintii au crezut ca este vorba despre o boala a copilariei, dar, pentru ca starea lor nu se imbunatatea, s-au dus cu ei la Spitalul de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu", din Timisoara.

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...