• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Un tratament cu celule stem pentru leziunile maduvei spinarii

Un tratament cu celule stem pentru leziunile maduvei spinariiJaponia a aprobat un tratament cu celule stem pentru leziunile maduvei spinarii. Evenimentul marcheaza prima astfel de terapie pentru acest tip de leziune care primeste aprobarea guvernului pentru tratamentul pacientilor.

"Aceasta este o revolutie fara precedent a stiintei si medicinei, care va deschide o noua era a stiintei medicale", spune oncologul Masanori Fukushima, seful Centrului de Informatica pentru Cercetarea Translationala, o organizatie guvernamentala japoneza din Kobe care a oferit sfaturi si sprijin proiectului de mai bine de un deceniu.

Celulele stem mezenchimale, un tratament pentru COVID-19?

Celulele stem mezenchimale, un tratament pentru COVID-19Compania israeliana Pluristem Therapeutics a raportat faptul ca produsul sau de terapie celulara bazata pe celule stem mezenchimale derivate din placenta, ar putea fi utilizat pentru a trata pacientii care sufera de complicatii respiratorii si inflamatorii asociate cu coronavirusul COVID-19.

COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2, poate avea rezultate foarte diferite - unii indivizi infectati nu prezinta simptome (asimtomatici), altii au o boala usoara asemanatoare gripei, un numar mai mic de pacienti se imbolnavesc de pneumonie severa, iar altii mor.

Nanoparticulele biodegradabile pot trata leziunile la coloana

Injectate in sange, nanoparticulele biodegradabile pot trata leziunile la coloana. Nu necesita interventie chirurgicala sau alta interventie laborioasa. ''Noul tratament este neobisnuit''

Dupa o leziune la coloana vertebrala, apar rani secundare provocate de inflamatie si de cicatrizari, care inhiba abilitatea sistemului nervos de a se repara. De aceea, un material biodegradabil alcatuit din nanoparticule injectat dupa aparitia unei leziuni care inhiba aceste procese poate fi o solutie utila in tratamentele viitoare ale clinicilor.

Algoritm nou pentru reprogramarea celulara

Algoritm nou pentru reprogramarea celularaCelulele stem pluripotente reprezinta una dintre cele mai remarcabile realizari stiintifice ale erei noastre, permitand savantilor sa readuca celulele adulte specializate la starea lor embrionica, nespecializata, apoi sa le manipuleze pentru a deveni tipul dorit de tesut.

Totusi, pana acum, acest proces a fost unul laborios, dar cu ajutorul inovatiei cercetatorilor de la Universitatea Michigan din Statele Unite, timpul si efortul pot fi reduse semnificativ prin programarea directa a celulelor de a fi transformate in alt tip de celule, scrie Science Alert.

Noi sperante pentru vindecarea leziunilor la maduva spinarii

Noi sperante pentru vindecarea leziunilor la maduva spinariiCercetatorii de la Gladstone Institutes au produs un tip special de neuron din celule stem umane care ar putea repara leziunile maduvei spinarii. Aceste celule, numite inter-neuroni V2a, transmit semnale in maduva spinarii pentru a ajuta la controlul miscarii. Atunci cand cercetatorii au transplantat celulele in maduva spinarii la soareci de laborator, inter-neuronii s-au ramificat si s-au armonizat cu celulele prezente.

Proteinele din celulele stem refac leziunile cu rapiditate

Studiu: proteinele din celulele stem refac leziunile cu rapiditateUn studiu Stanford arata ca proteinele fundamentale din celulele stem ale soarecilor refac leziunile cu rapiditate. La fel cum masinile de curse accelereaza motoarele la linia de pornire, si celulele stem raspund mai repede la leziuni daca au fost amorsate in prealabil cu o doza dintr-o singura proteina, potrivit unui studiu al Stanford University School of Medicine (Universitatea de Medicina Stanford).

Prima terapie genica impotriva imbatranirii umane

tratament de alungire a telomerilor pe un subiect umanElizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, sustine ca este prima persoana din lume care nu va fi afectata de efectele imbatranirii naturale. Anul trecut, in cadrul laboratoarelor companiei pe care o conduce, femeia a fost supusa unui tratament genetic care a avut ca scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare si a celulelor stem aparute odata cu inaintarea in varsta.

Tesuturi de corzi vocale umane crescute in laborator

Premiera: Corzile vocale umane au fost obtinute in laboratorCorzile vocale umane au fost obtinute in premiera mondiala, in laborator, un pas major care ar putea duce intr-o zi la transplanturi "voce" pentru persoanele care nu pot vorbi din cauza unui laringe permanent deteriorat.

Cultura de organe umane vii in laborator a devenit deja o realitate. De cativa ani, diverse tipuri de protocoale medicale extrem de delicate sunt perfectionate pe masura ce stiinta si tehnologia inregistreaza progrese tot mai mari. Reusitele se succed intr-un ritm tot mai alert si lasa sa se intrevada aplicatii foarte promitatoare in domeniul medicinei.

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...