Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Eurovision

Rasp: Eurovision #40807

EUROVISION 2015 - Călin Goia (Voltaj): Suntem pregătiţi. Ne ducem să fim mai sus de locul 2 - VIDEO




Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care va reprezenta România la ediţia din acest an a Eurovision, a declarat că membrii formaţiei sunt pregătiţi pentru competiţia muzicală care se va desfăşura în perioada 19 - 23 mai, la Viena, şi îşi doresc să fie mai sus de locul al doilea în clasament.



"A sosit momentul plecării la Viena. Noi suntem pregătiţi. Am repetat mult, am pus la punct toate detaliile, singurele detalii încă necunoscute nouă sunt cele legate de sceno-tehnică, show, pe care le realizează cei de la Viena. (...) Plecăm foarte încrezători, ne ducem să fim mai sus de locul doi. Nu ştim ce se va întâmpla, dar noi suntem optimişti şi pregătiţi", a declarat Călin Goia, luni, într-o conferinţă de presă organizată în Aeroportul Otopeni, chiar înainte ca trupa Voltaj şi reprezentanţii TVR, organizatorii selecţiei naţionale a Eurovision, să plece la Viena.

Călin Goia a mai spus că mesajul piesei trupei Voltaj, care se numeşte "De la capăt", este unul foarte puternic şi a ajuns dincolo de graniţele României, la străini, care sunt deja sensibilizaţi privind cauza copiilor ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate.

"Este o ocazie extraordinară pentru campania «De la capăt» şi pentru aceşti copii de a fi în centrul atenţiei, astfel încât problema lor să se amelioreze sau să se rezolve", a mai spus Călin Goia.

În ceea ce priveşte piesa "De la capăt", trupa Voltaj va opta pe scena de la Viena pentru o versiune bilingvă româno-engleză.

Potrivit lui Goia, piesa va începe în limba română, iar ultimul refren va fi în limba engleză.

Totodată, Călin Goia a spus că trupa Voltaj abia aşteaptă să trăiască această experienţă, el precizând, totodată, că formaţia a fost nevoită să renunţe la şase concerte programate în România pentru putea participa la concursul Eurovision de la Viena.

"Am pierdut câteva concerte, dar să reprezinţi o ţară este un lucru onorant şi o mare responsabilitate", a spus Goia.

El a făcut referire la logoul de anul acesta al Eurovision, care este reprezentat de textul "Building Bridges".

"O să plecăm la Viena şi o să încercăm să construim o punte între românii de dincolo de graniţă şi românii de aici şi mai ales între copiii rămaşi aici şi părinţii lor de dincolo de graniţă", a mai spus Călin Goia.

La rândul său, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, a spus că echipa TVR şi Voltaj sunt pregătite "să cucerească Eurovisionul".

"Ne pregătim să cucerim Viena, suntem în al 21-lea an în care TVR participă la Eurovision", a spus Liana Stanciu, precizând că trupa Voltaj are 34 de ani de activitate.

"Avem un cântec, avem un mesaj, avem o trupă profesionistă şi avem foarte multă energie pozitivă cu care să cucerim publicul din Europa şi nu numai", a spus Liana Stanciu.

Trupa Voltaj, alături de Liana Stanciu, Iuliana Marciuc, producător Eurovision, şi Dan Popi, şeful casei de muzică Cat Music, urmează să plece, la ora 16.30, cu avionul spre Viena, unde, în perioada 19 - 23 mai, se va desfăşura Eurovision Song Contest 2015.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, în Austria, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #40861

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala celei de-a 60-a ediţii a concursului Eurovision care va avea loc sâmbătă în capitala austriacă, Viena.

Piesa Voltaj ''De la capăt'' este dedicată copiilor români lăsaţi în urmă de părinţii lor care pleacă să lucreze în străinătate.

Alături de România s-au mai calificat Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia. Mâine seară va avea loc cealaltă semifinal
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #40901

Suedia a castigat Eurovision 2015. Voltaj incheie pe locul 15

Suedia este castigatoarea editiei 2015 a concursului Eurovision. Mans Zelmerlow cu a lui piesa, Heroes, a atras cele mai multe voturi din partea celor 40 de state, invingand Rusia si Italia, care au completat podiumul.

Reprezentantii Romaniei, trupa Voltaj, au incheiat concursul pe locul 15, cu doar 35 de puncte.

Final cu deznodamant asteptat, asa ar putea fi descrisa editia 2015 a Eurovision. Suedezul Mans Zelmerlow era marele favorit inaintea finalei si nu a facut decat sa confirme acest lucru. Nordicii au revitalizat o reteta care s-a dovedit a fi de succes: au trimis o melodie ritmata, interpretata de un artist cu priza la public, punand totul in valoare cu o scenografie de nota zece.



Pe locul secund a incheiat reprezentanta Rusiei, la o diferenta considerabila, nelasand loc dubiilor. De notat este faptul ca rusii si-au pierdut multi dintre votantii "de drept", state vecine care pana acum le acordau 12 puncte au ajuns sa le dea de aceasta data puncte putine sau chiar deloc, in cazul Lituaniei.

Pe ultima treapta a podiumului a incheiat Italia, care ne arata ca degeaba ai cea mai buna piesa din concurs daca nu ai si vecini numerosi, gata sa te voteze.

In ceea ce priveste prestatia celor de la Voltaj, interpretarea a fost una mediocra, Calin Goia putand sa cante mult mai bine de atat. In plus, desi am trimis la Viena o trupa, nu am stiut sa profitam de acest lucru.

Show-ul de pe scena a fost inexistent, sound-ul a fost unul cuminte si, in general, intreaga prestatie a fost parca facuta sa nu iasa in evidenta cu absolut nimic. Asta ca sa nu vorbim despre mesajul melodiei, care nu doar ca nu i-a convins pe romanii din diaspora, insa am ajuns sa nu primim nici macar un punct dintr-o tara ca Italia, unde se afla probabil cea mai numeroasa comunitate romana.

Eurovision 2015 Ce spun baietii de la Voltaj, dupa finala
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Eurovision #40903

Personal cred ca meritam un loc mult mai bun, mai sus.

Realitatea este dura, in sensul ca romanii plecati sa munceasca in Europa nu au ei timp si dispozitie sa stea seara la televizor si sa mai voteze patriotic.

Vizionati documentarul Digipedia "Vin Romanii" de la Digi 24 !

"Vin ROMÂNII", documentarul britanic care a stârnit reacţii puternice, va fi difuzat la Digi24

Am vazut documentarul si am ramas cu un gust amar, amar. :( :( :(
Cum ar vota asemenea romani plecati in pribegie ?! O seara petrecuta in fata televizorului este un vis prea optimist. :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #43179

Ovidiu Anton va reprezenta Romania la Eurovision cu piesa "Moment of Silence"

Ovidiu Anton, rockerul care ne indeamna sa fim puternici pentru ca suntem daci, va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm, cu piesa "Moment of Silence". Este a patra oara cand artistul de 33 de ani participa la Eurovision.



In urma votului, pe locul doi s-au clasat Vanotek feat The Code & Georgian, iar pe trei Florena, cu piesa "Behind the Shadows".
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Eurovision #43185

Cantecul este frumos ! Publicul a ales. Ramane de vazut daca placerea romaneaca corespunde cu cea europeana. Avem o sansa, cred eu. :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #43416

Lidia Isac a interpretat „Moments of Silence”, cântecul ce urma să reprezinte România la Eurovision
p-154.jpg

Chiar dacă românul Ovidiu Anton nu va participa la ediția din acest an a concursului Eurovision, cântecul său, „Moment of Silence”, a fost auzit în centrul de presă Eurovision. Moldoveanca Lidia Isac împreună cu membrii grupului de presă au interpretat cântecul care urma să fie auzit pe scena din Stockholm.

Amintim că România a fost exclusă de la Eurovision, motivul fiind datoriile Televiziunii Române. Moldova 1 a lansat ideea unei colaborări dintre reprezentanții Republicii Moldova și ai României. În acest context, Ovidiu Anton a fost invitat să evolueze pe scena „Eurovision” alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac, însă acesta a refuzat.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #43452

EUROVISION 2016. Ucraina a castigat finala cu un cantec controversat

Ucraina cu melodia, "1944", care a declansat o polemica in Rusia fiindca evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea, a castigat marea finala.



Textul in engleza al piesei este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile strabunicii sale, deportata cu cei cinci copii din Crimeea, alaturi de alti circa 240.000 de

Noapte plina de emotie si cantec la Stockholm unde s-a dat un duel ruso ucrainean. Jamala cu tulburatoarea melodie "1944" s-a clasat pe locul 2 in spatele Australiei in urma voturilor juriului din cele 42 de tari participante la Eurovision Song Contest 2016. Rusia in schimb, reprezentata de Serghei Lazarev cu melodia "You are the only one" a fost preferata celor care au votat de acasa: a primit 361 de puncte. Nu a fost suficient pentru a o invinge pe Ucraina care aduce la Kiev urmatorul concurs Eurovision.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Eurovision #43457

Cred ca a fost un vot emotional. Este impresionat sa cante cineva in engleza, sa fie ascultat de o lume/ o Europa intrega si sa asculte o istorie pusa pe melodie. Deportarile comuniste in timp de pace ,... ba chiar exterminarea opozantilor,, ramane o drama neistoritarita ..., neasumata . :(
Rusia "a halit" Crimeia fara nici-o remuscare. Si uite asa se castiga Eurovisionul.
E si asta o invitatie la reflexie. Asa cred eu ! E prea putin ! :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #44533

FOTO, VIDEO EUROVISION 2017. INTERVIU cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”. Care au fost SECRETELE unui succes garantat

EUROVISION 2017. România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, va intra pe poziţia 20 în finala concursului, care va avea loc azi de la ora 22.00. Până atunci, am decis să aflăm mai multe despre piesa care face istorie în acest an, aşa că am stat de vorbă cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”, o melodie bine receptată atât în concurs, cât şi de români, transmiţând energie si o stare de bine.

18359303-1461352570595477-5935769490248385930-o.jpg


În interviul acordat MEDIAFAX, Alexa Niculae, textier, dar şi interpret muzical, vorbeşte despre atmosfera de la Kiev, despre mesajul piesei „Yodel It!”, compusă de Mihai Alexandru, despre colaborarea cu tinerii Ilinca Băcilă şi Alex Florea, dar şi despre munca din spatele succesului. Nu în ultimul rând, Alexa Niculae a transmis un mesaj de mulţumire fanilor piesei, dar şi susţinătorilor.

Redăm mai jos interviul integral:

Rep.: Îndemnul „Yodel It!” e un soi de „Rock It!”? Care este mesajul piesei?

Alexa. Niculae: „Yodel It!” este un îndemn la libertatea de a fi tu însuţi, la curajul de a ieşi din zona de confort, curajul de a-ţi depăşi limitele impuse de societate, de tine. Practic, „Yodel It!” este un fel de strigăt de bucurie. Lasă-ţi grijile, ieşi din zona ta de confort, lasă-ţi frica, ştim că ai potenţial şi că poţi mai mult de atât. Ca să faci asta Hai!, „Yodel It!”!

Rep.: Te aşteptai ca „Yodel It!” să aibă atât de multă priză la public?

A.N. Este o piesă deosebită, clar. Iese din tipar, are ceva care atrage atenţia, pentru că nu este uşor să faci yodelig şi nu este ceva ce întâlneşti peste tot. Mai ales într-o lume în care piesele au tendinţa să semene între ele, „Yodel It!” iese în evidenţă. Eu mă bucur că are priză la public, a fost o surpriză şi pentru mine şi mă bucur că are succes.

Rep.: Povesteşte-ne despre crearea piesei? Cum a fost? Întâi a scris Mihai Alexandru muzica apoi tu textul?

A.N. Mihai Alexandru mi-a trimis un demo cu ideea de yodeling. Nu era în forma în care este astăzi. Am încercat să vin cu o abordare nouă asupa yodelingului, nu prea auzi la radio piese cu yodeling. Până acum era un pic depăşit, ţinea de trecut, nu prea mai auzeai oameni cântând yodeling decât la festivaluri. Am încercat să aduc o altă abordare şi să dau un refresh acestui stil de a cânta. Amândoi am lucrat destul de mult la piesa asta, ne-am dorit mult să iasă foarte bine. De la bun început am primit un feedback pozitiv asupra piesei, chiar de la stadiul iniţial. Ne-am dat seama că trebuie să o facem să fie şi mai bine.



Rep.: Cum te simţi printre ceilalţi concurenţi de la Eurovision? Cum e atmosfera din timpul repetiţiilor?

A.N. Atmosfera din timpul repetiţiilor este destul de intensă. Au fost repetiţii cu public unde oamenii au intrat în sală şi au putut asista la ce se va întâmpla în live. Cel puţin în ultimele zile au fost repetiţii cu public, ca la concert. Ne-am împrietenit cu cei din Ungaria, Belarus, Elveţia, însă toată lumea e concentrată pe ce are de făcut, nu prea ai timp să stai să te împrieteneşti. Altfel, atmosfera e foarte tare.



Rep.: Cum a fost colaborarea cu Ilinca Băcilă şi Alex Florea?

A.N. Cu Ilinca şi cu Alex m-am înţeles foarte mine mai ales că avem un background destul de asemănător. Toţi am participat la concursuri şi suntem toţi cântăreţi. Ne simţim bine împreună.

Rep.: Aţi avut emoţii mari joi seară, în semifinală?

A.N. Emoţiile au fost destul de mari joi, dar am avut şi o linişte interioară, bănuiam că o să trecem. Ne-am uitat şi pe pariuri, şi ni se spunea din toate părţile că piesa României va trece. Emoţiile au apărut atunci când nu ne mai anunţau. A fost un moment în care ne-am panicat. Ne apropiam de final şi nu ştiam ce se va întâmpla. Emoţiile vor fi mai mari în această seară.



Rep.: În afară de melodia României, ai vreo melodie care să-ţi fi atras atenţia prin prezentare, voce, mesaj?

A.N. Îmi place melodia Portugaliei foarte mult. Piesa este foarte sensibilă şi mi-a atras atenţia de la prima ascultare. Îmi place Armenia foarte mult. Foarte mişto cântă şi solista, iar piesa are o energie aparte. Îmi place piesa Ungariei, dar şi cea a Belarusului.

Rep.: Un mesaj pentru românii de acasă, înaintea Marii Finale de la Eurovision 2017 de sâmbătă seara?

A.N. În primul rând vreau să mulţumesc tuturor celor care au susţinut această piesă şi care i-au susţinut pe Ilinca şi pe Alex. Nici nu ştiţi cât de mult a însemnat acest feedback pozitiv venit de peste tot. Ne-a dat aripi, mai ales Ilincăi şi lui Alex. Este foarte important să ai susţinere într-un moment încărcat cu atâta emoţie. Iar în această seară vrem să se întâmple acelaşi lucru. Votaţi România astăzi şi hai să aducem Eurovisionul la noi!

Alexandra Niculae este nu doar textiera piesei „Yodel It!”, ci şi cântăreaţă şi prezentatoare TV. În 2005 a participat la cea de-a doua ediţie a „Şcolii vedetelor”, iar în 2006 a concurat la prima ediţie a emisiunii Megastar, unde a ieşit pe locul trei. În 2009 a interpretat două piese la semifinalele naţionale ale Concursului Muzical Eurovision 2009. Absolventă a Facultăţii de Jurnalism, Alexa este şi prezentatoare a unor concursuri muzicale şi competiţii internaţionale şi are o carieră în domeniul televiziunii.

Sâmbătă seara, românii vor afla câstigătorii Finalei Eurovision Song Contest 2017. Începând cu ora 22.00, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, competiţia muzicală europeană va putea fi urmărită în direct.

Reprezentanţii României în concurs, Ilinca şi Alex Florea, cu melodia „Yodel It!” vor intra în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

Fanii din străinătate au posibilitatea să voteze #20 pentru Ilinca şi Alex Florea de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon, în Marea Finală.

România are o cotă bună şi la casele de pariuri, unde melodia "Yodel It!" se află pe a şaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #44536

Locul 7 pentru România în finala Eurovision

Ilinca-si-Alex-Florea-pe-scena-EUROVISION-2017-800x533.jpg


România încheie Eurovision 2017 pe locul 7. La votul telespectatorilor, Ilinca și Alex Florea cu ”Yodel It” au primit 224 de puncte. Juriile naționale au punctat astfel România, în finala Eurovision 2017: 3 puncte – Azerbaidjan, 3 puncte din Letonia, 10 puncte din Muntenegru, 3 puncte din Albania, 5 puncte din Malta, 4 puncte din Macedonia, 6 puncte din Grecia, 12 puncte din Republica Moldova, 3 puncte din Bulgaria, 1 punct din Olanda și 8 puncte din Irlanda.

Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois”, din Portugalia, a câștigat Eurovision 2017. Acesta a urcat pe scenă alături de sora lui pentru cânta piesa câștigătoare și a primi trofeul Eurovision 2017.

Republica Moldova a reușit să se califice în finala concursului Eurovision după o lipsă de trei ani și a obținut la Eurovision locul 3.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Din cauza problemelor financiare ale TVR, anul trecut România nu a fost prezentă pe scena Eurovision. În 2015, România a ajuns în finala Eurovision Song Contest cu trupa Voltaj și piesa ”De la capăt”. Atunci, Voltaj s-a clasat pe locul 15.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #46003

Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2018 va fi trupa The Humans

Trupa The Humans va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2018, de la Lisabona (Portugalia), cu piesa "Goodbye", castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat duminica seara, la Sala Polivalenta din Bucuresti.



Cel mai recent single lansat de trupa The Humans, "Goodbye", este compus de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu si Alexandru Matei.

Fiecare dintre cei sase membri ai trupei The Humans rezoneaza in acelasi mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitara), Adrian Tanase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

"Noi credem in Umanitate" - acesta este motto-ul sub care trupa isi va manifesta actul artistic, potrivit TVR. Toata paleta de emotii umane, reperul inalt al valorilor adunate din experienta de viata a celor sase muzicieni, exercitiul de empatie adunat in timp este ceea ce ii reprezinta.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Eurovision #46307

Israel a câștigat Eurovision 2018

Israel a câştigat concursul Eurovision 2018, cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai.

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan