• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Mihai Popescu

Transplant cu celule stem la XCell-Center in Koln - Germania

Mihai Popescu: Transplant cu celule stem la XCell-Center

"Numele meu este Mihai Popescu, am 16 ani si sunt din Ramnicu-Valcea. Sufar de tetrapareza spastica cu traumatism cerebral, boala care mi-a afectat mersul inca din primii ani de viata.

Desi am suferit 8 interventii chirurgicale cu 13 anestezii si am facut recuperare la diverse centre din tara (Oradea, Targoviste, Sibiu, Bucuresti, Techirghiol, Ramnicu-Valcea) de-a lungul a 15 ani, nu am reusit sa pot merge nesustinut. Cu toate acestea sunt elev in clasa a 8-a la Scoala Generala "Anton Pann" din Ramnicu-Valcea intr-o clasa normala. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu si eu cum sunt colegii mei, sa pot sa alerg, sa ne jucam impreuna, sa nu mai depind de mama sau de oricine altcineva.

Maria Beatrice Onac - Reabilitare Ucraina

Recuperare la Clinica Internationala de Reabilitare Psiho-Motorie, Truskavets - Ucraina

Maria Beatrice Onac: Recuperare la TruskavetsPrima zi la Truskavets: Am ajuns cu greu dar am am ajuns. Am "rupt" drumul in doua zile cum se zice, dar tot a fost obositor- 14 ore de condus, 700 km din care 250 km de serpentine. La vama am trecut usor ca aveam cu noi o doamna din Ucraina care a venit in Sighetul Marmatiei inaintea noastra si ne-a condus pana peste granita. Ne-a explicat ruta. GPS-ul nu a functionat in Ucraina deloc desi sotul si-a facut comanda cu full Europe si totusi n-a mers.

Maria Beatrice Onac

Maria Beatrice la Clinica XCell-Center din Dusseldorf

Maria Beatrice Onac la Clinica XCell-CenterAstazi 15 august 2010, de Sfanta Maria, micuta Maria Beatrice implineste 2 anisori… si are paralizie cerebrala, tetrapareza spastica.

Maria-Beatrice a facut primul implant de celule stem la Dusseldorf; trebuie sa mai faca in primavara un al doilea (si ultimul) implant endoscopic. Cred ca a fost Providenta cea care ne-a calauzit pasii si ne-a adus in calea noastra oameni de o reala bunatate, si altruism…

Andrei Marian Visan

Lucy si Andrei la tratament in China

Andrei Marian Visan

Buna, in 2008 am trait a doua experienta, o noua provocare de a incerca sansa vietii copilului meu de a merge in China pentru un transplant cu celule stem. Tot auzisem de celulele stem in China dar nu prea mai aveam curajul sa il expun pe Andrei la un alt experiment, un nou tratament, alte implanturi cu celule stem, totul pana intr-o zi cand am vazut un reportaj la postul tv "acasa" mai exact la Povestiri Adevarate, un caz cu un baiat de seama lui, cu acelasi diagnostic care avea nevoie de bani pentru a merge in China.

Andrei Visan

Andrei la tratament in Kiev, la Clinica EmCell

Andrei Visan la tratament in KievBuna, eu sunt Lucy, mama lui Andrei a carui poveste o scriu in randurile urmatoare...

In vara anului 2001 am aflat despre boala lui Andrei. Intr-o seara s-a simtit rau, a facut febra, a vomitat si am plecat cu el la spitalul din Constanta M-am internat cu el si in urma analizelor am depistat boala. Circa un an de zile toti doctori spuneau ca are hepatita, deoarece transaminazele, cpk-ul ii ieseau foarte mari. A tinut regim alimentar dar degeaba, pentru ca analizele nu se modificau de loc, i-am facut biopsie la ficat dar biopsia a iesit bine. Doctorul ne-a sugerat sa ii facem si o biopsie musculara. Nu stiam mai nimic despre aceasta boala pana nu ni s-a confirmat rezultatul.

Cosmin Ioan

Aventura mea in China

Cosmin Ioan in ChinaSalut, ma numesc Cosmin, sunt din Braila, am o boala numita "Strumppel-Lorrain", iar ca efect are simptome de parapareza spastica. In continuare incerc sa povestesc aventura mea in China, din anul 2006.

La inceputul anului 2006 am urmarit o emisiune in care era un caz, ce urma sa plece la un tratament cu celule stem, in China. Am reusit sa gasesc pe net clinica respectiva si am luat legatura cu ei. Am pastrat legatura cu ei 4 luni, timp in care faceam schimb de email-uri fara nici o relevanta sau vreo concluzie pertinenta.

Spinu Camelia

Tratament cu celule stem in Mexic

Spinu Camelia: Tratament cu celule stem in MexicSpinu Camelia ma numesc, sunt paraplegica cu fractura la coloana si va spun in continuare povestea mea ...

Am intrat pe internet si am cautat site-uri despre implantul cu cellule stem! Am gasit si am lasat un mail! Am fost contactata tot prin email si sa las un numar de telefon! Am fost sunata si mi-a dat un mail unde sa trimit analize si un RMN! Dupa o perioada de timp am fost contactata de domnul doctor SAPSE ALFERD si mi-a spus ca are doua vesti sa imi spuna, una buna si una rea!

Mugurel Viorel Tache

In Mexic, la tratament cu celule stem

Mugurel Viorel Tache in Mexic, la tratament cu celule stemMa numesc Tache Viorel Mugurel am 22 de ani sufar de 8 ani de Poliartrita Reumatoida forma agresiva. Am umblat prin Spitale timp de 3 ani prin spitale numai ca sa aflu sigur ce diagnostic am. La Spitalul Militar In Bucuresti am fost sigur de diagnosticul meu si tot acolo am intrat pe tratament serios,dar rezultate au fost prea putine in ciuda tratamentului scump si tare care l-am facut….

Mihai Gaita

Recuperare neuro-motorie in Badalona

Mihai Gaita: Recuperare neuro-motorie in BadalonaPrimul lucru care m-a socat a fost dimensiunea centrului de tratament si localizarea acestuia in afara orasului, departe de zgomot si toate cele. Nu o sa fac o paralela cu ce este in Romania si ce este aici, pentru ca tara noastra duce lipsa de prea multe si spatiul si timpul nu permit sa fac aceasta comparative. O sa va descriu doar cum este aici prin ceea ce am trait eu in cele 2 luni de sedere in Institutul Guttmann din Badalona.

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...