• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Cristian Hristu

Cristian Hristu, Terapareza spastica

Eu sunt pentru promovarea tratamentului cu celule si pentru acelerarea cercetarilor, cercetarilor, deoarece rezultatele sunt vizibile si in viitor sa speram ca ele vor duce la vindecari complete ale bolilor, care care pentru moment nu le-au fost gasite nici un fel de tratament."

Eftemie Mirela

Eftemie Mirela - Traumatism vertebro medular T4-T5

Pe 16 septembrie 2008, s-a urcat in avion cu destinatia Beijing, China. Operatia mult asteptata, visul pentru care a luptat Mirela, a decurs bine, chiar daca durerea a fost uneori insuportabila. I-au fost implantate un milion de celule olfactive si doua milioane de celule embrionale in coloana.

"Sincer, acum imi simt picioarele, foarte putin, si doar uneori, dar schimbari sunt! Stiu ca dupa ce se va vindeca taietura, ma voi putea apuca de recuperare si atunci rezultate vor fi! Mai am de strans niste bani, deoarece recuperarea pe care o necesit atat de mult are loc in Franta. Sper sa reusesc sa-mi duc visul pana la capat, sa reusesc sa-l conving pe Dumnezeu ca mai merit o sansa".

Boariu Daniel

Dani Boariu - Traumatism de coloana cervicala C5-C6 cu sectionarea maduvei spinarii

Am sesizat o crestere evidenta a sensibilitatii si rezistentei organismului precum si o vitalitate si putere sporita, o mult mai buna functionare a organelor interne, echilibru si dexteritate la nivelul trenului si membrelor superioare. Diminuare a atrofiei musculare si o crestera in masa musculara atat la nivelul membrelor inferioare cat si superioare. Accentuarea senzatiei de durere cat si de cald rece.

Denisa Lavinia

Denisa Lavinia Milosovici, distrofie de gradul III, hernie ombilicala si inghinala si retard psiho-motor

Conform actelor medicale eliberate de clinica din Beijing, "s-au transplantat aproximativ doua milioane de celule olfactive protectoare prin intermediul unor incizii facute in lobul frontal, bilateral". Interventia a durat doua ore si s-a facut sub anestezie. Dupa operatie, starea Denisei s-a imbunatatit. I s-au facut masaj, terapie fizica, acupunctura si s-au constatat progrese ale puterii motrice si a reactiilor. Fata poate face acum cativa pasi sustinuta, se intoarce in pat de pe o parte pe alta mai repede si este mai stabila atunci cand sta in picioare. Primele reactii au fost incurajatoare, insa, conform specialistilor chinezi, rezultatele se vor vedea abia in primavara aceasta. Denisa nu poate inca sa mearga pe picioarele ei si nu vorbeste.

Iordache Razvan

Razvan Iordache, paralizat in 1995 in urma unui accident la scaldat.

Pentru ca el avea o leziune incompleta a coloanei vertebrale, i s-a facut implantare directa prin ac de celule suse in faza embrionara, ca un fel de punctie, procedura durand 20-25 de minute. Razvan relateaza ca dupa interventie "senzitivitatea s-a imbunatatit cu peste 15% peste tot corpul, muschii abdominali lucreaza, echilibrul e si el mai bine, pot sta pe marginea patului nesustinut, ceea ce inseamna mult pentru mine. De doua saptamini am reusit cat de cat sa misc labele picioarelor, cam o data la doua zile". Romanul declara ca va reveni la clinica din China in septembrie, deoarece e nevoie de un control si, poate, de inca cateva implanturi, pe langa cele sase pe care le-a facut prima data. In plus, efectele dorite s-au facut simtite abia dupa trei luni, fiind de obicei nevoie de cel putin cinci pentru a aparea consecintele tratamentului cu celule suse.

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...