Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Atipic Beauty

Rasp: Atipic Beauty #47476

Atipic Beauty Cluj 2020 by Magda Coman

261555_image_116889130_2737438546492726_2415241184067251725_o-1-360x270.jpg


Asociația Open Your Heart împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca vă invită la cea de-a 23-a ediție a evenimentului care a emoționat mii de oameni și a schimbat mentalitățile celor prezenți: Atipic Beauty Cluj 2020 by Magda Coman, pe 6 august, la Casino Centrul Cultural Cluj-Napoca.
Pe scena Atipic Beauty vor urca 12 modele extraordinare de viață, în fotoliu rulant, ce vor rula alături de personalități locale din Cluj, cu speranța de a schimba și mai multe idei preconcepute și a arăta societății că verticalitatea, puterea și calitatea unui om nu depind de modul său de a se deplasa.
Atipic Beauty este o pledoarie despre oameni cu motivații puternice, curaj, ambiție, solidaritate și conștientizare. Este un eveniment prin care vrem să vă îndemnăm să priviți omul, nu dizabilitatea sau defectele sale, pentru că în spatele unor aparențe se pot ascunde calități minunate. Totodată, evenimentul este și despre neșansa unor oameni ce au ajuns, din diverse motive și provocări ale vieții, să depindă de un fotoliu rulant, dar tot acei oameni au reușit să doboare munți de provocări și obstacole, iar astăzi au multiple realizări și sunt o inspirație pentru cei din jur.
De altfel, este și primul show fashion organizat în România de după criza provocată de pandemia cu COVID-19. În ciuda faptului că modelele vor purta mască de protecție și nu li se va putea vedea zâmbetul, ochii și discursurile lor vă vor inspira, iar dumneavoastră veți putea admira poveștile de viață dincolo de mască.
Evenimentul va fi adaptat restricțiilor impuse de pandemie și vom asigura protecția fiecărei persoane prezente. Așa că vă așteptăm alături de noi, relaxați, fără griji, pentru a conștientiza că putem duce o viață normală și ne putem bucura în continuare de frumusețea ei, cu condiția de a ne proteja.
Ediția aceasta va fi una specială, prin care facem apel la responsabilitate și implicare. Purtând masca de protecție te protejezi pe tine, iar eu, fiind vulnerabil, am nevoie ca tu să conștientizezi asta și să îți pese. Am nevoie ca tu să respecți regulile și să mă protejezi, iar eu voi respecta regulile și te voi proteja. Dacă toți purtăm mască, ne protejăm unii pe alții, și în felul acesta ne putem bucura de tot ceea ce ne înconjoară.
E important să trăim pentru ziua de astăzi și să o facem cu respect și responsabilitate pentru cei de lângă noi. Avem puterea de a schimba lucrurile pe care ni le dorim altfel prin exemplul personal, iar ambiția, puterea și voința pot face imposibilul să devină posibil.
“Frumusețea e în noi, nu în aparențe!”
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Atipic Beauty #47870

Au fost desemnați câștigătorii Step Chef Atipic, unicul concurs de gătit dedicat persoanelor cu deficiențe locomotorii și cu deficiențe de vedere din

43AC0BBA-BAB1-44BD-8AE9-4A4AAFA90048-768x644.png


Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA, împreună cu partenerii strategici: Asociaţia Nevăzătorilor din România, Consiliul Național al Dizabilității din România, Grupul de Inovație și Expertiză Socială și partenerul principal al concursului: Nestlé România, au organizat pe 21-22 mai a.c. STEP CHEF ATIPIC.

,,Prin intermediul competiției Step Chef Atipic sunt eliminate barierele sociale de care se lovesc persoanele cu dizabilități locomotorii și cele cu deficiențe de vedere din România. Step Chef Atipic trage un semnal de alarmă din dorința de a transforma societatea într-una incluzivă”, transmit organizatorii concursului, într-un comunicat de presă.

La festivitatea de deschidere a participat Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), prilej cu care acesta a felicitat inițiativa organizatorilor de a aduce în prim-plan abilitățile persoanelor cu dizabilități.

„Astfel de evenimente deschid drumul spre intrarea pe piața muncii a bucătarilor excepționali din rândul persoanelor cu dizabilități”, a declarat președintele ANPDPD.

Prima ediție a ineditului concurs desfășurat la Showroom Bilancia, Corbeanca, a reunit mulți pasionați de gătit, persoane atipice care au demonstrat că abilitatea învinge dizabilitatea. Concurenții au avut ocazia să își arate îndemânarea în bucătărie în fața juriului de specialitate: Chef Antonio Passarelli, Chef Michael Passarelli și somelierul Andrei Popa.

step-chef-atipic-576x1024-1.jpg


,,Participanții s-au întrecut pe parcursul semifinalelor și au gătit preparate extrem de gustoase, fapt ce a îngreunat munca juriului de specialitate. Iar în finală au intrat 8 concurenți. Totuși, fiecare concurent Step Chef Atipic este un învingător. Premiile acordate câștigătorilor au fost în valoare de 4.600 de Euro”, se arată în comunicat.

Câștigătorii Step Chef Atipic 2022 sunt:

Premiul I – oferit de Nestlé România, partener principal al concursului, în valoare de 2.500 de euro: Simona-Luci Dumitru.

Premiul II – oferit de Step Hear România și Rampe Mobile, în valoare de 1.500 de euro: Radu Alexa.

Premiul III – Elena Lavinia Besnea și Anca Ilie.

Premiul de popularitate: Mariana Feraru.

50CC8371-0E38-406F-9AAB-3411908DD782-1-scaled-1-1024x683-1-600x400.jpg


Potrivit comunicatului, toți cei 6 semifinaliști Step Chef Atipic au primit câte un voucher de 100 euro. Scopul concursului Step Chef Atipic este de a promova incluziunea persoanelor cu dizabilități în societate și dreptul la o viaţă egală.

Prezentă la eveniment, Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, a declarat: ,,Sunt bucuroasă că particip la acest eveniment istoric. Pentru prima dată în România se desfășoară un concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii. Felicit organizatorii pentru inițiativă și le mulțumesc că n-au abandonat proiectul din cauza provocărilor întâmpinate în organizare și mai ales din cauza circumstanțelor social economice actuale. Felicit toți concurenții pentru că sunt deschizători de drumuri, curajul și priceperea lor vor motiva multe persoane cu dizabilități să iasă din izolarea socială impusă de bariere diverse.

Deseori sunt întrebată unde sunt persoanele cu dizabilități, de ce nu le vedem pe stradă, în condițiile în care statistica arată că în România sunt peste 850 de mii de astfel de persoane? Noi știm că majoritatea sunt în locuințe, în blocuri neaccesibilizate, fiecare are nenumărate motive să păstreze ascunse atitudinile de umilință, mentalitățile celor din jur, abuzurile, discriminările la care sunt supuși. Mai mult decât atât, mulți dintre ei sunt obligați să se autoizoleze, pentru că nu mai pot suporta nimic în plus. Handicapul ia caracteristicile unei probleme sociale care conduce la respingerea sau excluderea persoanelor cu deficienţe”.

Daniela Tontsch a adăugat că „Step Chef Atipic prezintă pesoanele cu dizabilități din perspectiva iscusinței, context în care sunt înlăturate stereotipurile și prejudecățile pe care societatea, în general, le-a dezvoltat față de persoanele cu dizabilități.” Ea consideră că „fiecare concurent este un învingător, pentru că a făcut eforturi permanente de adaptare și participare ca să ajungă la integrarea propriu zisă, iar din acest motiv, toți merită felicitați.”

Despre Step Chef Atipic

Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat persoanelor atipice din România, este locul în care pasionații de gătit, persoane cu dizabilități locomotorii și cele cu deficiențe vizuale au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Detalii despre competiţia culinară din 21-22 mai, aici: Step Chef Atipic

Despre Step-Hear România

Step-Hear este o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Având la bază tehnologia Bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul Step-Hear este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, care să îi ajute în explorarea spațiului fizic. Step-Hear România are statut de unitate protejată. O parte semnificativă din costul serviciilor oferite de Step-Hear România se reflectă în plata salarială a unor profesioniști cu dizabilități angajați.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi https://step-hear.com.ro

Despre Rampe Mobile

Rampele Mobile Roll-A-Ramp reprezintă soluția în care puterea și flexibilitatea se întâlnesc pentru a face lumea mai accesibilă, cu fiecare rampă în parte!

Flexibilitatea și siguranța rampelor Roll-A-Ramp este rezultatul nevoii unei persoane în scaun cu rotile, și este soluția mobilă care se bucură de succes pe toate continentele, în peste 50 de țări, printre care de peste 10 ani și în România. Acest lucru a făcut ca Roll-A-Ramp să primească premiul prezidențial E Award pentru exporturi în 2013.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: https://www.rampemobile.ro

Despre BILANCIA România

BILANCIA este un lider european în domeniul importului și furnizării de echipamente profesionale și accesorii pentru pregătirea, menținerea și servirea preparatelor culinare și a băuturilor.

Compania BILANCIA furnizează un pachet complet de produse și servicii post-vânzare, care satisfac cerințele oricărui business din HoReCa și retail, indiferent de mărimea acestuia.

BILANCIA este fondată în 1992 și are capital românesc 100%.

Despre Grupului Nestlé

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați scopului Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum NESCAFÉ®, Nespresso®, Maggi® și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției. Detalii, aici: Nestle România

Despre Asociația Nevăzătorilor din România

Asociaţia Nevăzătorilor din România reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor; este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România” întemeiată de Regina Elisabeta a României, este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.

Mai multe despre Asociația Nevăzătorilor din România

Despre Grupul de Inovație și Expertiză Socială

Grupul de Inovație și Expertiză Socială (GIES) este primul think tank din România cu activitate în domeniul dezvoltării si inovării sociale. Misiunea noastră este de a genera transformări pozitive în agenda publică, organizații private și comunitate, pentru a crea o societate incluzivă.

Mai multe despre Grupul pentru Inovație și Expertiză Socială

Despre Consiliul Național al Dizabilității din România

Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) este o organizație neguvernamentală de tip federație, format din organizații neguvernamentale naționale reprezentative ale persoanelor cu dizabilități și pentru persoanele cu dizabilități, precum și din alte organizații cu activități și preocupări în domeniu. CNDR apără și promovează drepturile și interesele legitime comune tuturor persoanelor cu dizabilități din România.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Atipic Beauty #48160

Atipic Beauty Iași – mărturia unui utilizator de scaun cu rotile şi mesajul adresat primarului Iaşului

gethumb.details-3.jpg


Am aproape 17 ani de când sunt utilizator de scaun rulant și fac tot posibilul să particip și să mă implic în evenimentele care au în vedere persoanele cu dizabilități și incluziunea socială în Iași. Știam că joi va fi Atipic Beauty în grădina Palas, așa că am considerat important să merg și eu să văd cum se desfășoară lucrurile, cu atât mai mult că a fost ediția aniversară de 10 ani.



Spectacolul aduce în fața publicului modele utilizatoare de scaun rulant care au reușite în viață și reprezintă exemple pentru societatea în care trăim. Fiecare model care defilează pe podium este însoțit de câte o persoană importantă local din mediul de business, domeniul medical, modă și altele. Mesajul show-ului este de a evidenția abilitățile dincolo de dizabilitate și dorește să conștientizeze publicul și factorii de decizie de importanța realizării accesibilizărilor fără de care persoanele vulnerabile nu pot avea o viață activă în oraș.

În toți acești ani, evenimentul a avut loc în mai toate marile orașe din țară, iar în Iași s-a desfășurat de opt ori. La noi, fiecare ediție a fost în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și de fiecare dată prezența domnului primar Mihai Chirica a fost nelipsită.

Caut mereu să atrag atenţia autorităţilor
Având în vedere că de ani buni mă confrunt cu rampe imposibile, trotuare blocate și situații de risc, caut mereu prin activitatea mea să atrag atenția autorităților de nevoia realizării accesibilizărilor, așa că am considerat o șansă bună faptul că primarul participă la fiecare ediție, crezând că va fi sensibil la mesajele transmise despre dificultățile de accesibilitate și se va implica intens pentru a face din Iași un oraș incluziv. Încărcătura emoțională a fiecărei povești de viață în parte ar fi trebuit să trezească firesc empatia liderului de la primărie, însă după opt ediții de Atipic Beauty Iașul încă nu are nici măcar un trotuar accesibilizat după standarde pentru persoanele cu dizabilități.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.