• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Sa-l salvam pe Tudor Stefan!

Tudor-BuculescuDezvoltat normal intrauterin, Tudor Stefan Buculescu a avut nesansa ca inconstienta unor medici sa-l nenoroceasca pe viata. Tudor s-a luptat sa vina pe lume fara niciun ajutor, a fost asfixiat la nastere avand cordonul ombilical de doua ori infasurat in jurul gatului. A primit nota 1 la nastere. Tudor sufera de paralizie cerebrala, microcefalie severa, avand creierul nedezvoltat si plin de gaurele datorate asfixiei severe de la nastere.

Acum are 3 ani si nu sta in fundulet, nu vorbeste si nici macar capul nu si-l poate tine bine. Pana acum parintii au incercat toate solutiile care le-au fost propuse: kinetoterapie, logopedie si chiar terapii alternative. Anul acesta Tudor a suferit 2 interventii chirurgicale la aparatul urinal, deoarece au aparut complicatii la acest nivel. Operatiile au fost realizate la o clinica din Turcia si toate costurile care s-au ridicat pana acum la zeci de mii de euro au fost suportate de parinti cu ajutorul celor dragi.

Sorinel Vlad: Nenorocirea mea

Sorinel Vlad: Nenorocirea meaMa numesc Vlad Sorinel, am 44 ani, sunt casatorit, am doua fete, dintre care una este casatorita si am un nepot de 2 ani. Sunt din orasul Bumbesti - Jiu, satul Curtisoara, judetul Gorj. Sunt imobilizat la pat si am handicap gradul unu, grav.

Dar sa va spun cum am ajuns in situatia asta. De meserie sunt tamplar, dar nevoia de bani si, mai ales, nevoia de a cunoaste si de a invata tot mai mult, am ajuns sa invat si sa lucrez in constructii prin Bucuresti, fara carte de munca, invatand tot ce se poate, de la zidarie la sudura, gresie, faianta, electricitate, etc.

Un strigat de ajutor

munteanu-ionelSubsemnatul, Munteanu Ionel, m-am nascut in com. Rusetu, jud. Buzau, la data de 22 octombrie 1965, iar la varsta de 3 ani am fost diagnosticat cu hemofilie tip A - forma severa. Datorita evolutiei bolii, la varsta de 40 ani am fost incadrat cu handicap grad I grav - cu insotitor.

De la varsta de 3 ani si pana in prezent am avut peste 250 de internari in diferite spitale din tara. Nu am la foarte multe documnte, dar se poate gasi in arhivele din urmatoarele: Bucuresti - Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Fundeni, Spitalul Foisorul de Foc, Spitalul Brancovenesc, Spitalul Elias, Spitalul Filaret, Spitalul Judetean Buzau, Spitalul Judetean Braila, Spitalul Judetean Brasov, Spitalul Judetean Mangalia. 

Raluca Popescu - Reusita prin credinta

Raluca_PopescuRaluca Popescu este unul dintre acei oameni care isi conduc viata dupa scopuri si idealuri inalte. Ea nu se resemneaza si nu se da batuta. Viata ei este o lupta continua pentru depasirea conditiei proprii si pentru perfectionare.

Este, insa, ceva care face lupta Ralucai cu adevarat speciala, si o voi lasa chiar pe ea sa va povesteasca:

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...