• Pro Stem Cell

    Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
    Citeste mai mult
  • Celula Stem

    Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
    Citeste mai mult
  • Comunitate

    Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • 3

Nicolina

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca NicolinaStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Nicolina

Asezare geografica: Statiunea balneara Nicolina se afla in S-V municipiului Iasi, la 250 m de gara Nicolina.
Clima: Climatul zonei se incadreaza in clima temperat-continentala specifica regiunii geografice din care face parte statiunea, cu o perioada insorita intre mai-septembrie.

Baile 1 Mai

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Baile 1 MaiStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Baile 1 Mai

Asezare geografica: Statiunea se afla in partea de nord-vest a Romaniei, in arealul comunei Sanmartin, in zona de contact a Campiei Miersigului cu Dealurile Oradei, la o altitudine de 140 m, la 2 km de Baile Felix si 10 km de Oradea.
Clima: Climat de tip continental moderat de ses, temperatura medie anuala de 10,5°C.

Slanic Moldova

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Slanic MoldovaStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Slanic Moldova

Asezare geografica: Statiunea se afla pe versantul estic al Carpatilor Orientali, pe valea raului Slanic, sntr-o regiune cu paduri de fag si brad, la o distanta de 18 km de orasul Targu Ocna.
Clima: Slanic - Moldova are un climat de tranzitie sntre climatul de deal si cel de munte, cu veri nu prea calduroase si ierni blande. Temperatura medie anuala este de 7,1°C (media lunii iulie este 17,8°C, iar a lunii ianuarie -4,2°C).

Lacu Sarat

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Lacu SaratStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Lacu Sarat

Asezare geografica: Statiunea se afla in nord-estul Campiei Baraganului, in mijlocul unui parc natural, pe malul Lacului Sarat, la o distanta de 5 km de municipiul Braila.
Clima: Lacul Sarat are un climat continental de campie, cu nuante excesive si cu amplitudini termice mari. Temperatura medie anuala este de 11,1°C (media lunii iulie fiind de 23°C, iar a lunii ianuarie de 2,3°C). Precipitatiile sunt reduse, media anuala nedepasind 450 mm.

Sovata

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca SovataStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Sovata

Asezare geografica: Este situata in Depresiunea Praid-Sovata, pe Raul Tarnava Mica, in judetul Mures, in imediata apropiere a localitatii Sovata. Sovata se afla la o distanta de 60 km de orasul Targu Mures.
Clima: Climat de depresiune intradeluroasa, cu ierni relativ blande si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 7,6°C (in august, luna cea mai calda din statiune, 17,5°C si in ianuarie -3,7°C). Vanturi moderate din sectorul nordic. Precipitatiile ating 755 mm anual.

Sinaia

Statiunea de odihna si tratament Sinaia

Asezare geografica: Este o statiune din judetul Prahova situata la poalele muntilor Bucegi la o altitudine de peste 800 m care se bucura de factori terapeutici excelenti prin atmosfera puternic ionizata, are curat, dar si izvoare cu ape minerale binefacatoare. Sinaia este la o distanta de 121 km fata de Bucuresti si la 60 km fata de Ploiesti.
Clima: Statiunea Sinaia are un climat subalpin, verile sunt racoroase , iernile moderat de friguroase, temperature medie a anului fiind de 6 grade Celsius.

Saturn

Statiunea de tratament balnear SaturnStatiunea de odihna si tratament Saturn

Asezare geografica: Statiunea Saturn este situata pe tarmul Marii Negre, intre Mangalia si Venus, la 43 km de Constanta si 1 km de Mangalia.
Clima: Climat de litoral. Temperatura medie anuala este de 11,2°C (media lunii iulie 22°C, iar a lunii ianuarie 0,2°C). Precipitatiile medii anuale sunt sub 400 mm. In timpul verii, durata de stralucire a soarelui atinge 10 - 12 ore pe zi, cca. 25 zile pe luna fiind insorite.

Eforie Nord

Statiunea de odihna si tratament Eforie NordStatiunea de odihna si tratament Eforie Nord

Asezare geografica: Statiunea Eforie Nord se afla intre malul Marii Negre si Lacul Techirghiol, la 14 km sud de Constanta. Are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 metri inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune.
Clima: Climat maritim de litoral. Temperatura medie anuala este de 11,2°C (in iulie depaseste 22°C, iar in ianuarie 0°C). Iernile sunt blande, cu zapada putina. 

Caciulata

Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca CaciulataStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Caciulata

Asezare geografica: Statiunea se afla la poalele Carpatilor Merdionali pe malul raului Olt, la 18 km nord de Rm. Valcea si la 80 km sud de Sibiu, in judetul Valcea intr-o zona subalpina si functioneaza in tot timpul anului.
Clima: Climatul este continental de dealuri si coline, lipsit de contraste termice, caracteristic depresiunilor subcarpatice adapostite. Temperatura medie anuala este de +9,8°C, in timpul verii de +19°C.

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...