Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Mizerii politice, penale

Mizerii politice, penale #28661

Stenograme din dosarul listelor electorale. Ioan Rus, intr-o discutie cu Victor Paul Dobre: Eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!

Fostul ministru de Interne Ioan Rus si fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre au fost interceptati de procurori in dosarul listelor electorale folosite la referendum. "Eu nu semnez niciun singur om in plus sau in minus! Si cu asta basta! Daca sunt care cred ca stiu ei mai bine ca noi si stiu ei sa numere asa, incat asa sa fie, n-am nicio impotriveala sa incurc pe cineva. Ca nu inteleg, ca asta e un gest politic important care... Bun, e important, dar eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!", ii spunea Ioan Rus lui Victor Paul Dobre, intr-o discutie din 4 august, potrivit referatului procurorilor care insoteste cererea transmisa de Parchetul General Parlamentului pentru avizarea inceperii urmaririi penale fata de fostul ministru Victor Paul Dobre.



Procurorii redau discutia telefonica dintre Rus si Dobre, care a avut loc in 4 august, la ora 18:19, cu doua zile inainte ca ministrul de Interne sa isi dea semisia.

"RUS IOAN: Luni cred ca vor fi doua hartii! Nu stiu exact. Ma mai vad cu premierul si cu...dar asa se profileaza.
DOBRE VICTOR PAUL: Ati apucat sa vorbiti cu el?
RUS IOAN: Da, am vorbit, dar ei vor, in primul rand vor sa fie minus 1600 de aia, ori...asa ceva nu...i-am spus ca nu sunt, fizic si nu sunt dispus la niciun fel de...nimic si atunci nu cred ca va fi alta solutie!
DOBRE VICTOR PAUL: Ihi.
RUS IOAN: Deci, ei tin, neaparat, sa fie asa, deci sa fie...sa se demonstreze faptul ca nu...ca ala e valid si ca majoritatea, cvorumul, e asta si noi trebuie sa facem cvorumul ala. Punct. Pai, de unde...sa-l facem?
DOBRE VICTOR PAUL: Ihi.
RUS IOAN: Ca sunt unii care zic ca asa este si ca noi ne opunem sau eu ma opun, ca-s omul presedintelui si dumneata te-ai convertit. Am zis: Mai, deci, e in regula, numai ca voi vreti sa ne invatati...ce? Ca suntem tampiti amandoi, eu si cu omul ala! Om fi prosti, dar chiar tampiti nu suntem! Am bagat si noi de seama cati sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om in plus sau in minus! Si cu asta basta! Daca sunt care cred ca stiu ei mai bine ca noi si stiu ei sa numere asa, incat asa sa fie, n-am nicio impotriveala sa incurc pe cineva. Ca nu inteleg, ca asta e un gest politic important care...Bun, e important, dar eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!
DOBRE VICTOR PAUL: Acum nu stiu ce sa fac, sa-i dau si eu un telefon sa-i spun? Nici nu stiu cum e mai bine!
RUS IOAN: Poti sa-i dai un telefon. Eu i-am spus: Mai, gandeste-te... nu stiu ce, maine seara ajung la capitala, luni dimineata sunt acolo si, daca chiar exista aceasta posibilitate eu nu am nicio...chiar nu am nicio problema. Asta e, inteleg ca e un imperativ major care voi ziceti ca poate fi sustinut, noi zicem, in tampenia noastra ca nu poate, deci, tampenia noastra nu are cu ce sa va incurce!
DOBRE VICTOR PAUL: Atunci, zic asa, trec eu maine pe acolo, inainte de a pleca, scriu ce a am de scris si o las la dumneavoastra si o gasiti de dimineata."

Dobre catre Rus, in 3 august: Presedintele si premierul s-au inteles ca eu sa demisionez


Victor Paul Dobre l-a anuntat in 3 august pe Ioan Rus ca presedintele si premierul s-au inteles ca el sa demisioneze din functia de ministru delegat pentru Administratie, pentru ca a semnat ca pe listele electorale permanente pentru referendum sunt 18.300.000, "ceea ce... asa este".

Procurorii arata in referatul prin care procurorii cer avizul de urmarire penala pentru Victor Paul Dobre ca fostul ministrul delegat pentru Administratie "a cunoscut de la momentul luarii rezolutiei infractionale si transmiterii documentului, care nu era indeplinit conform prevederilor legale, consecinta faptelor sale, fapte care au condus in final la determinarea ministrului Administratiei si Internelor sa demisioneze", scrie Mediafax. "Pentru a minimaliza faptele sale, a decis sa demisioneze si sa afirme ca a demisionat intrucat nu a dorit sa comita fapte penale", noteaza procurorii in documentul citat. Victor Paul Dobre si Ioan Rus au demisionat din functiile de ministru delegat pentru Administratie si respectiv ministru de Interne in 6 august.

In 3 august, la 20.48, Victor Paul Dobre ii spunea lui Ioan Rus, intr-o discutie telefonica, despre faptul ca presedintele si premierul s-au inteles ca el sa demisioneze din functia de ministru delegat pentru Administratie, lucru despre care Rus nu stia nimic.

"DOBRE VICTOR PAUL: Va salut! Domnule ministru, nu vreau sa va stric seara, dar am inteles ca presedintele si cu premierul s-au inteles sa demisionez. Asta e viata!
DOMN: Eu nu stiu despre asa ceva. (!!!)
DOBRE VICTOR PAUL: Asa mi-a spus domnul Chitoiu. A fost o videoconferinta la PNL, eu eram pe drum. M-au atacat oameni importanti cum e domnul Fenechiu si cand am intrebat mi s-a spus ca asa s-a inteles Presedintele cu Ponta. Nu am nicio problema.
DOMN: De ce?
DOBRE VICTOR PAUL: Nu stiu. Ca am semnat ca sunt 18.300.000 pe liste. Ceea ce... asa este, dar aia e o alta problema".

In 4 august, la ora 14.07, Victor Paul Dobre ii spunea si lui "Ludovic" despre faptul ca i s-a cerut sa isi dea demisia.

"LUDOVIC: Cum sa-ti dai demisia?! De ce sa-ti dai demisia?! Asta-i culmea! Ai avut tu vreo influenta in chestia asta?
DOBRE VICTOR PAUL: Nu!
LUDOVIC: Pai?!
DOBRE VICTOR PAUL: Nu, atat ca am dat un raspuns. M-a intrebat Curtea cati sunt pe listele electorale permanente si i-am raspuns exact.
LUDOVIC: Am inteles....".

Un anume "Vlad" ii spunea lui Dobre: "Sa fugim din acest grup infractional organizat! Pe bune!"


Victor Paul Dobre ii spunea unui anume "Vlad" ca "Vela, ala de la Prahova si Fenechiu m-au facut zob" si ca se pregateste "o nebunie intreaga", iar acesta il intreba daca nu ar fi mai bine sa fuga "din acest grup infractional organizat", scrie Mediafax, care citeaza din interceptarile procurorilor.

Dobre ii spunea lui "Vlad", intr-o discutie telefonica din seara zilei de 3 august, ca a vorbit cu Daniel Chitoiu, iar acesta l-a anuntat ca Victor Ponta si Crin Antonescu au hotarat ca este mai bine sa isi dea demisia. Dobre preciza ca acestia vor sa dea o ordonanta, "sa faca o nebunie intreaga", sa nu voteze romanii din strainatate, "sa-i scoata de pe listele electorale permanente". In acest moment al discutiei, "Vlad" il indeamna pe Victor Paul Dobre ca impreuna sa isi dea "demisia de tot". "Daca nu cumva e bine sa fugim din acest grup infractional organizat! Pe bune!", adauga "Vlad".

Procurorii redau discutia telefonica dintre Dobre si "Vlad", care a avut loc in 3 august, la ora 20.53.

"VLAD: Da, Victor!
DOBRE VICTOR PAUL: Salut! Azi, cat eram pe drum, a fost o videoconferinta a inaltei conduceri cu filialele.
VLAD: Am auzit, da.
DOBRE VICTOR PAUL: Crin l-a remandatat pe Daniel. Vela, ala de la Prahova si Fenechiu m-au facut zob: ca n-am semnat, ca nu am facut, ca nu stiu ce.
VLAD: In teleconferinta?! In videoconferinta?
DOBRE VICTOR PAUL: In videoconferinta, da.
VLAD: Cretini!
DOBRE VICTOR PAUL: Am vorbit cu Chitoiu. Zic: "Daniele, ce stii?" Zice: "Stii ca Crin si cu Ponta au hotarat ca e mai bine, nu stiu ce". Zic: "Bine". Deci, eu cred ca pana duminica imi dau demisia si imi vad de concediu.
VLAD: Mama-mama!
DOBRE VICTOR PAUL: Treaba lor ce vor face!
VLAD: Ce sa zic?!
DOBRE VICTOR PAUL: Iti spun eu ce vor: vor sa dea Ordonante, sa faca o nebunie intreaga.
VLAD: Nu pot sa cred!
DOBRE VICTOR PAUL: Da, da! Sa faca o Ordonanta, sa nu voteze aia de afara, sa-i scoata de pe liste, o nebunie intreaga.
VLAD: Victore, hai sa vedem daca nu ne dam demisia de tot! Pe bune!
DOBRE VICTOR PAUL: Cum?
VLAD: Daca nu cumva e bine sa fugim din acest grup infractional organizat! Pe bune!".

Functionari cu atributii in gestionarea datelor MAI "curatau, actualizau" mortii din liste

Functionari cu atributii in gestionarea listelor de alegatori pentru referendum vorbeau, luni, 6 august, despre curatarea, actualizarea numarului de morti, la Gorj, "judetul lui Ponta", inregistrandu-se intr-o luna 40.000 de decese, concluzia ironica fiind ca "raman putini olteni". Totodata, o functionara spune ca "nu o intereseaza", precizand unui interlocutor ca daca alegatorul are cetatenie romana, are dreptul sa voteze: "Sa ma lase dracu' in pace!".

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie arata, in referatul prin care cer avizul de urmarire penala pentru fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre, ca acesta, alaturi de chestorul Constantin Manoloiu si de secretarul de stat Ioan Cabulea, au facut "demersuri, au purtat mai multe discutii despre modalitati prin care, intr-un mod aparent legal, sa se poata ajunge la o diferenta intre numarul electorilor de la referendumul din 29 iulie 2012 si cei pe care urmareau sa-i obtina printr-o actualizare ulterioara".

Adresa din 2 august prin care Ministerul Administratiei si Internelor a comunicat Curtii Constitutionale ca nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente are practic un caracter fictiv, iar aceasta imprejurare a fost cunoscuta de catre invinuiti, spun procurorii. "Potrivit probelor administrate in cauza, scopul il constituia justificarea formala a operatiunilor ulterioare, prin care din listele electorale permanente urmau sa fie excluse un numar de persoane cu drept de vot. In aceasta perioada numitul Victor Paul Dobre si invinuitii au desfasurat mai multe demersuri, au purtat mai multe discutii despre modalitati prin care, intr-un mod aparent legal, sa se poata ajunge la o diferenta intre numarul electorilor de la referendumul din 29 iulie 2012 si cei pe care urmareau sa-i obtina printr-o actualizare ulterioara", explica anchetatorii in documentul citat.

Pentru a ascunde acest demers au fost efectuate mai multe analize si variante de lucru. In vederea atingerii acestui scop s-a optat inclusiv pentru reducerea fictiva a populatiei in unele judete, iar una dintre modalitatile de obtinere a acestui rezultat era cresterea numarului de persoane care figureaza in bazele de date ca fiind decedate.

"Astfel, in ziua de 6 august 2012, la ora 17.45, are loc o discutie intre functionarii cu atributii in gestionarea acestor date:

DOMN: Da. Si astazi vorbesc astia pe la...ca oamenii s-au pus pe treaba. Acum: unii nu vor, spun ca e ilegala, ca nu au competenta.
DOAMNA: Ce anume?
DOMN: Sa, ma rog, sa curete, nu stiu, sa actualizeze, sa nu stiu ce! Sa ciocane, sa actualizeze, sa bla bla bla. Altii, spun ca deja s-au apucat si au gasit vreo 40.000 morti dar de atunci incoace, niciunii...
DOAMNA: 40.000 unde? La nivel de ce?
DOMN: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.
DOAMNA: Ca a gasit?
DOMN: Da, sau in perioada de dupa s-au inregistrat 40.000 de decese dar nu erau prinse, dar nu erau astea in, nu faceau parte din listele electorale.
DOAMNA: In perioada de dupa ce?
DOMN: De dupa referendum. Nu stiu cum au murit intr-o luna 40.000 la Gorj!
DOAMNA: S-au inregistrat 40.000 de morti in Gorj?
DOMN: Da ma, da, da, da!
DOAMNA: Doamne iarta-ma, Dumnezeule!
DOMN: Pe de-o parte spunea ca astia nu erau inscrisi in listele electorale. Deci cu alte cuvinte, intr-o luna au murit 40.000 de gorjeni. Raman putin olteni! Acesta e judetul lui Ponta, Gorjul.
DOAMNA: Cum sa fie mai 40.000 daca la nivel de tara zicea Doina ca sunt 200 si ceva de mii de morti pe an?
DOMN: Da mai, da. De asta iti spun ca oamenii vorbesc vrute si nevrute si tot felul de...
DOAMNA: Poate 4.000 nu 40.000.
DOMN: Nu, nu.
DOAMNA: Nici 4.000 nu cred ca s-au inregistrat!
DOMN: Iti dai seama. Intr-o luna, na! Sau nici o luna.
DOAMNA: Care o luna, mai?
DOMN: Da.
DOAMNA: Care o luna? De pe...cand s-a, cand a inghetat baza?
DOMN: Pe 23.
DOAMNA: Pai eu nu stiu ca nu am fost aici dar... pe 23. Pai de pe 23 si pana acum? Sunt 10 zile! Mor pe capete, in jumatate de an se duce tot judetul Gorj.
DOMN: Da. Ramane domnul premier fara...
DOAMNA: Nu jumatate de an dar cat are? Are 400.000 judetul? Iti spun eu, in 10 zile se duce! Doamne, iarta-ma! Cum poate sa vorbeasca...
DOMN: Mda. Oricum, astia nu erau inscrisi in listele electorale. Cica pot fi abateri, abateri foarte, nesemnificative, de 2,3 persoane, stii?
DOAMNA: Pai pot fi, pot fi, normal ca pot fi, dar 1, 2, 3, 5, singulare, nicidecum sa afecteze lista, adica cifra. Si nici ce s-a intamplat, ma rog, sa nu valideze din cauza asta. Ca nu se pune problema.
DOMN: Ideea e in felul urmator: ca pana la urma problema ar fi asa, cum o vad eu: deci, tu spui ca CRDSI nu sunt.
DOAMNA: Nu.
DOMN: In schimb sunt cei care au plecat la munca.
DOAMNA: Dar sunt!
DOMN: Aia clar ca sunt! Inclusiv moldo, stii?
DOAMNA: Si trebuie sa fie.
DOMN: Exact. Ei, acolo e bataia pestelui ca domne...
DOAMNA: Sa se bata cine o vrea dar nu cu noi!
DOMN: N-ar trebui sa fie! Ultima declaratie apartine proaspatului ministru pentru relatia cu Guvernul si Parlamentul... Guvernului cu Parlamentul!
DOAMNA: Cine, Dan Sova?
DOMN: Da. Ca citat, coroborat, na, ca domnul avocat a citat din nou Cod Civil, ca o persoana a si spus: 87 alin. 2, sau ma rog, nu mai stiu. Asa, din noul Cod Civil coroborat cu 2200 nu stiu cum. Acela pe extra... ala la coada Codului.
DOAMNA: Fii atent, fii atent ca de 2200 si ceva mi-a zis ceva Petu.
DOMN: Articolul 2272, parca.
DOAMNA: Da mai, mi-a zis ceva cu resedinta...
DOMN: Exact! Exact! Exact asta, pai da, nu stiai ca...
DOAMNA: Petu mi-a zis ca...ea zice: am facut niste observatii si ti-am trimis ca sa ai in vedere.
DOMN: Da. Cu alte cuvinte, cei care ... ei, pe ce criterii stabilesti tu ca, aia cu moldo e clar, cu sectorul 3 e in regula. Dar cu toti ceilalti, cum?
DOAMNA: Danu, Danu, Danu, hai. Pe cuvantul meu, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa hotarasca cine are de hotarat! Nu noi hotaram treaba asta, da? Sa hotarasca. Din punctul meu de vedere, tot ce este cetatean roman are drept de vot inclusiv ca e acolo, ca e dincolo. Ca e aici si e plecat acolo de 5 ani, de 10 ani. Si-a pastrat cetatenia romana?
DOMN: Nu, nu, nu, stii care e ideea?
DOAMNA: Are dreptul!
DOMN: Ideea este ca n-ar, ca nu. Nu-i retrage nimeni dreptul de vot. El poate sa voteze insa nu ar trebui sa fie pe lista electoral de la sectia de votare x din Romania.
DOAMNA: Extraordinar, dar unde sa fie? Dar unde sa fie?
DOMN: Asta te intreb si eu. Unde il, cum il socotesti? De exemplu...
DOAMNA: Nu dar, nu, nu, nu, nu stiu daca discuta ei asa, nu stiu ce or discuta, ca eu nu am auzit astazi, dar, cand am discutat, deci, eu vreau sa iti spun ca eu de abia saptamana trecuta am aflat ca astia, CRDS-ul de fapt nu sunt pe nicio lista. Si explica Laura de ce. Pentru ca ei au domiciliul in strainatate si nu poate sa ii treaca pe o lista. Ei voteaza pe listele alea de...pe liste, ii trece pe lista suplimentara.
DOMN: Da, da.
DOAMNA: Ca nu are unde sa ii arondeze....
DOAMNA: ...deci fi atent! Pe mine nu ma intereseaza. Eu sunt de acord cu tine. Resedinta obisnuita, resedinta principala, dar e tot ce, aici nu punem problema de resedinta ci punem problema de cetatenie. E cetatean roman, are nene dreptul sa voteze! Sa ma lase dracu' in pace!".

vezi stenogramele integrale aici ;)

Parchetul Inaltei Curti cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre, care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, a semnat o adresa prin care preciza ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori, document inaintat Curtii Constitutionale de seful Evidenta Populatiei, Constantin Manoloiu.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mizerii politice, penale #28662

Intalnire de noapte la MAI, pentru a trimite CCR un document "fictiv"

Fostul ministru Victor Paul Dobre l-a convocat la 10 noaptea pe chestorul Constantin Manuloiu, pentru a-i cere sa trimita judecatorilor Curtii Constitutionale adresa prin care "MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise pe listele electorale permanente".

Informatia, citata de EVZ, este cuprinsa in referatul procurorilor prin care se cere inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre.

Astfel, se pare ca, in noaptea de 1 august, Victor Paul Dobre i-a convocat la sediul MAI pe chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea, chestorul de politie Constantin Manoloiu, un comisar sef de politie si pe un secretar de stat.

Dobre i-a cerut lui Manoloiu sa intocmeasca o completare la solicitarea deja transmisa Curtii Constitutionale, pentru o interpretare "corecta" a adresei initiale, care spunea ca numarul alegatorilor de pe listele electorale este de 18.292.514.

Documentul, intocmit in acea noapte, a fost inregistrat sub nr. 3479199 si a fost transmis in dimineata zilei de 2 august 2012 la minister. Dupa ce a fost examinat de ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, s-a intocmit adresa nr.74619/VPD/02.08.2012 catre Curtea Constitutionala, in care se mentioneaza:

"In continuarea adresei noastre ..., va transmitem, in anexa, precizarile suplimentare ale Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (...) Ministerul Administratiei si Internelor nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente".

Conform referatului, procurorii considera ca aceste precizari reprezinta "abuz calificat impotriva intereselor publice".

"Aceasta imprejurare a fost certificata prin semnatura de catre cei care reprezentau acest minister, ale carui atributii deosebit de importante sunt consacrate legislativ in orice sistem de drept democratic. Consecintele acestui demers infractional sunt reprezentate prin perturbarile deosebit de grave asupra activitatii acestui minister, dar, mai ales, prin repercusiunile asupra insasi veridicitatii rezultatelor electorale din anii anteriori", se afirma in referatul procurorilor.

Parchetul considera ca aceasta adresa are un caracter "fictiv", ea fiind emisa cu scopul de a justifica operatiunile ulterioare prin care din listele electorale permanente urmau sa fie excluse un numar de persoane cu drept de vot.

Vineri, Parchetul a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, remis Ziare.com.

In urma adresei trimise de MAI, Curtea Constitutionala a anuntat ca amana luarea unei decizii privind validarea referendumului din 29 iulie pana la sfarsitul lunii august, solicitand actualizarea listelor electorale permanente.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28663

Interceptari in dosarul referendumului: 40.000 de morti fictivi in judetul lui Ponta

Pe langa inregistrarea discutiilor dintre fostii ministri Ioan Rus si Victor Paul Dobre, procurorii au interceptat si angajati ai MAI, care explicau in discutii cum au ajuns sa scada numarul alegatorilor, astfel incat cvorumul de la referendum sa fie atins.

Pentru acest scop s-a optat inclusiv pentru reducerea fictiva a populatiei in unele judete, iar una dintre modalitatile de obtinere a acestui rezultat era cresterea numarului de persoane care figureaza in bazele de date ca fiind decedate, conform stenogramelor publicate de Evenimentul Zilei.

O discutie intre functionarii cu atributii in gestionarea acestor date, in ziua de 06 august 2012, la ora 17:45:45

Domn: Da. Si astazi vorbesc astia pe la...ca oamenii s-au pus pe treaba. Acum: unii nu vor, spun ca e ilegala, ca nu au competenta.
Doamna: Ce anume?
Domn: Sa, ma rog, sa curete, nu stiu, sa actualizeze, sa nu stiu ce! Sa ciocane, sa actualizeze, sa bla bla bla. Altii, spun ca deja s-au apucat si au gasit vreo 40.000 morti dar de atunci incoace, niciunii...
Doamna: 40.000 unde? La nivel de ce?

Domn: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.
Doamna: Ca a gasit?
Domn: Da, sau in perioada de dupa s-au inregistrat 40.000 de decese dar nu erau prinse, dar nu erau astea in, nu faceau parte din listele electorale.
Doamna: In perioada de dupa ce?
Domn: De dupa referendum. Nu stiu cum au murit intr-o luna 40.000 la Gorj!
Doamna: S-au inregistrat 40.000 de morti in Gorj? Domn: Da ma, da, da, da!

Doamna: Doamne iarta-ma, Dumnezeule!
Domn: Pe de-o parte spunea ca astia nu erau inscrisi in listele electorale. Deci cu alte cuvinte, intr-o luna au murit 40.000 de gorjeni. Raman putin olteni! Acesta e judetul lui Ponta, Gorjul.
Doamna: Cum sa fie mai 40.000 daca la nivel de tara zicea D. ca sunt 200 si ceva de mii de morti pe an?
Domn: Da mai, da. De asta iti spun ca oamenii vorbesc vrute si nevrute si tot felul de...
Doamna: Poate 4000 nu 40.000.

Domn: Nu, nu.
Doamna: Nici 4.000 nu cred ca s-au inregistrat!
Domn: Iti dai seama. Intr-o luna, na! Sau nici o luna.
Doamna: Care o luna, mai?
Domn: Da.

Doamna: Care o luna? De pe...cand s-a, cand a inghetat baza?
Domn: Pe 23.
Doamna: Pai eu nu stiu ca nu am fost aici dar... pe 23. Pai de pe 23 si pana acum? Sunt 10 zile! Mor pe capete, in jumatate de an se duce tot judetul Gorj.
Domn: Da. Ramane domnul premier fara...

Doamna: Nu jumatate de an dar cat are? Are 400.000 judetul? Iti spun eu, in 10 zile se duce! Doamne, iarta-ma! Cum poate sa vorbeasca...
Domn: Mda. Oricum, astia nu erau inscrisi in listele electorale. Cica pot fi abateri, abateri foarte, nesemnificative, de 2,3 persoane, stii?
Doamna: Pai pot fi, pot fi, normal ca pot fi, dar 1, 2, 3, 5, singulare, nicidecum sa afecteze lista, adica cifra. Si nici ce s-a intamplat, ma rog, sa nu valideze din cauza asta. Ca nu se pune problema.

Domn: Ideea e in felul urmator: ca pana la urma problema ar fi asa, cum o vad eu: deci, tu spui ca CRDSI nu sunt.
Doamna: Nu.
Domn: In schimb sunt cei care au plecat la munca. Doamna: Dar sunt!
Domn: Aia clar ca sunt! Inclusiv moldo, stii? Doamna: Si trebuie sa fie.
Domn: Exact. Ei, acolo e bataia pestelui ca domne...

Doamna: Sa se bata cine o vrea dar nu cu noi!
Domn: N-ar trebui sa fie! Ultima declaratie apartine proaspatului ministru pentru relatia cu Guvernul si Parlamentul...Guvernului cu Parlamentul!
Doamna: Cine, ..?
Domn: Da. Ca citat, coroborat, na, ca domnul avocat a citat din nou Cod Civil, ca o persoana a si spus: 87 alin. 2, sau ma rog, nu mai stiu. Asa, din noul Cod Civil coroborat cu 2200 nu stiu cum. Acela pe extra...ala la coada Codului.

Doamna: Fii atent, fii atent ca de 2200 si ceva mi-a zis ceva P..
Domn: Articolul 2272, parca.
Doamna: Da mai, mi-a zis ceva cu resedinta...
Domn: Exact! Exact! Exact asta, pai da, nu stiai ca...
Doamna: P. mi-a zis ca...ea zice: am facut niste observatii si ti-am trimis ca sa ai in vedere.

Domn: Da. Cu alte cuvinte, cei care ... ei, pe ce criterii stabilesti tu ca, aia cu moldo e clar, cu sectorul 3 e in regula. Dar cu toti ceilalti, cum?
Doamna: Danu, Danu, Danu, hai. Pe cuvantul meu, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa hotarasca cine are de hotarat ! Nu noi hotaram treaba asta, da? Sa hotarasca. Din punctul meu de vedere, tot ce este cetatean roman are drept de vot inclusiv ca e acolo, ca e dincolo. Ca e aici si e plecat acolo de 5 ani, de 10 ani. Si-a pastrat cetatenia romana?
Domn: Nu, nu, nu, stii care e ideea?
Doamna: Are dreptul!
Domn: Ideea este ca n-ar, ca nu. Nu-i retrage nimeni dreptul de vot. El poate sa voteze insa nu ar trebui sa fie pe lista electoral de la sectia de votare x din Romania.

Doamna: Extraordinar, dar unde sa fie? Dar unde sa fie?
Domn: Asta te intreb si eu. Unde il, cum il socotesti? De exemplu...
Doamna: Nu dar, nu, nu, nu, nu stiu daca discuta ei asa, nu stiu ce or discuta, ca eu nu am auzit astazi, dar, cand am discutat, deci, eu vreau sa iti spun ca eu de abia saptamana trecuta am aflat ca astia, CRDS-ul de fapt nu sunt pe nicio lista. Si explica L. de ce. Pentru ca ei au domiciliul in strainatate si nu poate sa ii treaca pe o lista. Ei voteaza pe listele alea de...pe liste, ii trece pe lista suplimentara.

Domn: Da, da.
Doamna: Ca nu are unde sa ii arondeze.
Doamna: ...deci fi atent! Pe mine nu ma intereseaza. Eu sunt de acord cu tine. Resedinta obisnuita, resedinta principala, dar e tot ce, aici nu punem problema de resedinta ci punem problema de cetatenie. E cetatean roman, are nene dreptul sa voteze! Sa ma lase dracu in pace!"

Scandalul cifrelor de la refrendum continua. Parchetul general il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Luni, procurorii l-au pus sub invinuire si pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu, pentru aceeasi invinuire - abuz in serviciu.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28664

Interceptari in dosarul referendumului: Manoloiu nu a inclus intentionat peste 400.000 de romani pe liste

Conform stenogramelor, publicate de Realitatea.net, chestorul Manoloiu stia ca pe listele electorale permanente nu sunt trecuti si romanii de peste 18 ani cu domiciliul in strainatate, respectiv 471.301, dar nu a facut public acest aspect.

Intr-o convorbire telefonica din 7 august, Manoloiu discuta cu o persoana din MAI in legatura cu situatia persoanelor din strainatate:

"Domn (rade): Auziti? Eram cu domnul Firescu (?) si vrea sa stie sigur, zice ca a fost pe la Externe ... Ai cu domiciliul in strainatate ... Nu sunt pe listele permanente?
Manoloiu Constantin: Nu sunt, nu!
Domn: Deci, nu sunt probleme acolo.
Manoloiu Constantin: Cei care sunt, ceredesistii, se gasesc in Evidenta Pasapoartelor ...
Domn: Da, da, asta stiu.
Manoloiu Constantin: Deci, nu sunt pe listele care sunt acum.
Domn: Si cati sunt, in jur de 400.000?
Manoloiu Constantin: Numai putin, ca mi-a dat chiar astazi, mi-a dat Sime (?) o situatie si ma uit pe ea acum. O secunda! Ia sa vedem ... Deci, avem asa ... Deci, la situatia cetatenilor romani domiciliati asa ... Deci, la 1.1.2012 aveam ...
Domn: 1.1.20 ...
Manoloiu Constantin: Dar hai sa dau la 1.08.2012.
Domn: 1.08, da.
Manoloiu Constantin: 471.301.
Domn: Si astia sunt scosi toti, nu?
Manoloiu Constantin: Situatia cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, cu varsta de peste 18 ani.
Domn: Aha, aha.
Manoloiu Constantin: Da.
Domn: Da.
Manoloiu Constantin: Deci, astia sunt. Si se gasesc numai ... Se gasesc in Evidenta Pasapoartelor, pentru ca au pasaport cu ...
Domn: Se gasesc la Pasapoarte in evidenta, da.
Manoloiu Constantin: Da, cu mentiunea cu domiciliul in strainatate.
Domn: Da.
Manoloiu Constantin: El, la alegeri, comunica tuturor consulatelor din toata lumea cati cetateni ai statului roman sunt in statul respectiv, pentru a putea sa le asigure dreptul de vot.
Domn: Dar cu rezidenta ar putea avea cineva?
Manoloiu Constantin: Nu, nu!
Domn: Nu are nimeni nicio evidenta.
Manoloiu Constantin: Cu rezidentii, nu, ca asta e problema, n-avem ...".

Luni, chestorul Constantin Manoloiu a fost pus oficial sub acuzare, impotriva sa fiind declansata urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. El a trimis doua adrese diferite catre Curtea Constitutionala, la diferenta de o zi. In prima spunea ca numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale este de 18.292.514, iar in urmatoarea a transmis ca Ministerul de Interne nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente.

Adresele trimise de Manoloiu au determinat CCR sa amane decizia privind validarea referendumului din 29 iulie.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28676

Interesant ca poti adauga Daniele, ca aceste mizerii au fost scoase la iveala tot printr-o mizerie (inregistrari ilegale, etc. ceea ce arata ca SRI-ul a ramas a lui Basescu in conditiile in care el este un simplu cetatean): stii foarte bine ca nu are voie procuratura sa dea astfel de inscrisuri, ba mai mult: cel putin, in cazul lui Ioan Rus, respectivii, trebuiau sa ia aviz de la CSAT. Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28688

Ce sa mai zici si tu... :angry:

Daca cineva mai avea indoieli, acum poate fi sigur ca USL-ul este : "grup infractional organizat", cum bine a zis chiar unul de-al lor, un Domn :evil:

Era clar ca acesti "infractori" vor face tot ceea ce pot, inclusiv sa incalce grav legea pentru a pune mana pe putere.

DOBRE VICTOR PAUL: "Atunci, zic asa, trec eu maine pe acolo, inainte de a pleca, scriu ce a am de scris si o las la dumneavoastra si o gasiti de dimineata."

stii foarte bine ca nu are voie procuratura sa dea astfel de inscrisuri

Eu, tu, noi toti, ca cetateni, avem dreptul sa cunoastem lucrurile astea, fiindca asta ne ajuta sa ne alegem mai bine liderii. Ce ti se pare a fi ilegal, anormal sau imoral aici? Preferi sa traiesti in minciuna si bezna? As intelege ca procurorii au incalcat o regula daca ar fi vorba de un dosar de viol, spre exemplu, in care sunt implicate cateva persoane fizice fara insemnatate pentru viitorul de ansamblu al tarii. In situatia asta, insa, noi toti, copiii nostri, tara intreaga suntem afectati; de aceea e normal sa stim, fiindca doar noi putem decide ca lucrurile sa stea astfel, prin manuirea acelei nenorocite de stampile cu mai multa intelepciune, la alegerile viitoare... nu crezi?

PS: Sa nu uite ca Base si PDL, cu toti oportunistii sai si cu toate greselile pe care le-au facut, au militat pentru independenta justitiei. Iar fara justitie, nu putem spera la un stat de drept, fara coruptie si la o economie sanatoasa... :whistle:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28689

Marcel Vela a cerut retragerea sprijinului politic ministrului Victor Paul Dobre
3 august 2012 - 21.51

In cadrul videoconferintei Partidului National Liberal, Marcel Vela, membru al Biroului Permanent Central al PNL, a propus retragerea sprijinului politic ministrului delegat pentru administratie, din cadrul MAI, liberalul Victor Paul Dobre.

Propunerea lui Vela, care este si presedintele PNL Caras-Severin, a fost sustinuta de mai multi lideri de filiale judetene si de sectoare din Bucuresti. Ea este direct legata de faptul ca ministrul liberal si oamenii din subordinea sa nu si-au facut cum trebuie datoria in organizarea referendumului din 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu. „Am facut aceasta propunere pentru ca romanii au iesit duminica la vot mai mult de jumatate plus unu, dar Ministerul Administratiei si subordonatii sai care conduc Directia de Evidenta Persoanei si administreaza bazele de date nu si-au facut in mod corect datoria“, si-a motivat Vela propunerea facuta astazi.
In opinia liderului liberal, Dobre si subordonatii sai nu au dovedit fair-play in a-si recunoaste greselile comise si au incercat sa arunce vina in spatele altora. „Nu au avut curajul si responsabilitatea sa recunoasca ca in listele electorale sunt inscrisi mai multi cetateni decat in realitate si sa ia masuri ca sa remedieze in mod operativ aceasta problema inainte de referendum, nu sa impute acum doar administratiilor locale aceste inadvertente“, mai spune Marcel Vela. O hotarare finala va fi luata in sedinta BPC al PNL de saptamana viitoare.

In cadrul aceleeasi videoconferinte, Crin Antonescu a anuntat prelungirea mandatului presedintelui interimar al PNL, Daniel Chitoiu, pana in luna septembrie.

Din www.argument.cs.ro
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28690

daniel a scris:
Ce sa mai zici si tu... :angry:
Chiar asa: ce sa mai zic si eu, de parca nu e corect ce-am spus: legea-i lege, nu poate fi incalcata de unii care spun ca lucreaza pe baza ei! De-aia doamna era cu ochii legati, ca ceea ce se intampla acum...
Daca cineva mai avea indoieli, acum poate fi sigur ca USL-ul este : "grup infractional organizat", cum bine a zis chiar unul de-al lor, un Domn :evil:
Daca asa arata un "grup infractional organizat", care a facut pe el de frica si a acceptat toate cele 11 puncte ale lui Barroso... cu toate acestea vreau sa fiu condus de un asemenea grup caruia macar i-ar trebui ceva timp sa se organizeze infractional cum chiar este acum grupul de interes din jurul lui Basescu. Repet: modul in care s-au miscat pana acum nu arata ca ar vrea sa faca ceea ce a facut si face Basescu.
Era clar ca acesti "infractori" vor face tot ceea ce pot, inclusiv sa incalce grav legea pentru a pune mana pe putere.
Am inteles: ii ai in vedere pe Basescu&compani (putin mai jos chiar ii justifici)... pezevenghiule! ;)
Eu, tu, noi toti, ca cetateni, avem dreptul sa cunoastem lucrurile astea, fiindca asta ne ajuta sa ne alegem mai bine liderii. Ce ti se pare a fi ilegal, anormal sau imoral aici? Preferi sa traiesti in minciuna si bezna? As intelege ca procurorii au incalcat o regula daca ar fi vorba de un dosar de viol, spre exemplu, in care sunt implicate cateva persoane fizice fara insemnatate pentru viitorul de ansamblu al tarii. In situatia asta, insa, noi toti, copiii nostri, tara intreaga suntem afectati; de aceea e normal sa stim, fiindca doar noi putem decide ca lucrurile sa stea astfel, prin manuirea acelei nenorocite de stampile cu mai multa intelepciune, la alegerile viitoare... nu crezi?
Prietene, aici este data proba de foc (proba pe care Basescu nici nu si-a propus sa incerce sa o treaca, ba dimpotriva): sa lucrezi de-asa natura incat adevarul sa fie la el acasa, asa incat sa se simta in siguranta orice om... nu trebuie facuta nici o diferenta! Legea nu trebuie aplicata selectiv, pentru ca atunci inceteaza sa mai fie lege! Ori pana acum legea a fost aplicata acolo unde nu au existat probe (de ex. Atanasiu) si unde au existat probe s-a dat neincepere a urmaririi penale (de ex. Elena Udrea, inainte de a se pronunta chiar parlamentul impotriva ei, a primit NUP din partea acestei procuraturi crunt obedienta! A fost ceva de cosmar ce-a facut procuratura atunci)
PS: Sa nu uite ca Base si PDL, cu toti oportunistii sai si cu toate greselile pe care le-au facut, au militat pentru independenta justitiei. Iar fara justitie, nu putem spera la un stat de drept, fara coruptie si la o economie sanatoasa... :whistle:
Crede-ma ca citind aceste randuri, m-a apucat de-a dreptul furia, am simtit ca ma inec de indignare, dar multam Domnului, ca au trecut de mult zilele cand sa ma si manifest ca atare, asa ca am sfarsit prin a intelege ca Diavolul vrea sa ma ispiteasca sa fac lucruri care sa-L intristeze pe Domnul. I-am multumit Domnului ca e cu mine si m-a eliberat de manie, pentru ca L-am rugat sa aiba mila de mine si sa ma elibereze de toata aceasta otrava! Deci:
Sunt ferm convins Daniele ca in sufletul tau, nu se poate sa nu recunosti ca sunt doar vorbe si nimic altceva ale celor de-alde Basescu: Gandeste-te doar la: "Nu stiu daca e bine d-le chestor"..."ma tem ca eu te-am facut chestor"... ce s-a intamplat a doua zi? Inculparea respectivului chestor! N-are rost sa mai continui cu exemplele, ca doar le stii si tu la fel de bine ca mine! Oricum decizia lui Ponta legat de justitie, mi se pare de-a dreptul excelenta: va transfera fondurile necesare justitiei, (pentru a le gestiona) CSM-ului, tocmai pentru ca justitia sa fie cu adevarat independenta! Nu ce-au facut pana acum ciracii lui Basescu (Boc si Ungureanu) evitand sa faca acest lucru si tot amanand acest moment, tocmai ca sa poata controla justitia!
Asa ca Basescu a vorbit si facut tot ceea ce l-a aranjat pe el.
Stii ce am constatat zilele astea? Ca este cumplit sa lupti cu cineva care nu are nici un scrupul si n-are nici o jena sa lupte cat se poate de murdar, in timp ce tu cauti sa respecti toate regulile democratiei... Sper ca totusi nu mai traim vremurile cand s-a profitat de democratie atat cat a fost in acele vremuri, cocotandu-se la putere regimuri (fascist, in Italia si hortist in Ungaria, nazist in Germania, etc.) dictatoriale. Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #28691

daniel a scris:
PS: Sa nu uite ca Base si PDL, cu toti oportunistii sai si cu toate greselile pe care le-au facut, au militat pentru independenta justitiei. Iar fara justitie, nu putem spera la un stat de drept, fara coruptie si la o economie sanatoasa... :whistle:
Iata o dovada ca ei chiar "au militat pentru independenta justitiei"
(P..S. intr-un mod deosebit mai pe la sfarsitul articolului se aminteste de legea 544/2001 art. 12 ca sa vezi cum este cu "incalcarea legii de catre procurori in cazul unui viol"):
Scandalul Victor Paul Dobre
Abuz incalificabil al procurorilor sau posibilă manipulare de zile mari?
Aşa cum suntem deja obişnuiţi, presa portocalie a publicat aproape simultan, stenograme „scăpate” de procurori privind convorbiri telefonice ale fostului ministru Victor Paul Dobre. Aceste stenograme ridică două mai semne de întrebare, pe care încercăm să le desluşim.

Abuz incalificabil al procurorilor: Dobre nu era în vizorul Parchetului anterior datei de 3 august

Dacă stemogramele sunt autentice, în acest caz suntem în faţa unui abuz, unei încălcări flagrante a legislaţiei de către procurorii din subordinea dnei Koveşi. Şi explicăm şi de ce.
Conform legislaţiei în vigoare, recte Codul de procedură penală, art.91 indice 1, interceptarea convorbirilor telefonice „pot fi autorizate în cazul infracţiunilor contra siguranţei naţionale (...) precum şi în cazul infracţiunilor de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede sau alte valori, în cazul infracţiunilor prevăzute de Legea mr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie (...) în cazul unor alte infracţiuni grave ori a infracţiunilor care se săvârşesc prin mijloace de comunicare electronică”.
Când se autorizează interceptările ne spune acelaşi articol: „interceptarea şi înregistrareas convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare se realizează cu au autorizarea motiovată a judecătorului, la cererea procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală, în condiţiile prevăzute de lege...”
În cazul lui Paul Victor Dobre, vineri 10 august 2012 se solicită Camerei Deputaţilor să aprobe începerea urmăririi penale. Rezultă că urmărirea penală nu a fost începută, dar, atenţie, interceptări ale convorbirilor telefonice au fost făcute încă din zilele de 3 şi 4 august a.c., deci fără să fie începută urmărirea penală. De aici rezultă o gravă încălcare a legii de către procurori.

Cum sunt datate interceptările

3 august – 20.48 – convorbire cu Ioan Rus
3 august – 20.53 – convorbire cu un anume Vlad (este bănuit de către liberali ca fiind vorba de Vlad Moisescu, mâna dreaptă a lui Andrei Chiliman, ultimul aflat în conflict cu conducerea PNL))
4 august – 14.07 – convorbire cu Ludovic Orban
4 august – 18.19 . convorbire cu Ioan Rus

Dobre nu avea antecedente penale

Lui Paul Victor Dobre, ministru sau simplu cetăţean, nu i se putea deci asculta telefonul fără să fi început urmărirea penală. I se putea asculta telefonul, repetăm, indiferend de faptul că era ministru sau simplu cetăţean, doar în situaţia în care el era urmărit penal într-o altă cauză penală prevăzută de CPP. Ori din informaţiile pe care le deţinem, Dobre nu era urmărit în nicio cauză penală. Vicepreşedintele PNL şi totodată secretar al Camerei Deputaţilor, liberalul Mihai Voicu ne-a declarat: „eu nu ştiu ca Paul Victor Dobre să fi fost urmărit penal în altă cauză anterioară. La Camera Deputaţilor nu a venit niciodată vreun document care să ateste că ar fi urmărit penal”.

Întrebări la care şefa procurorilor trebuie să răspundă:

De ce au fost interceptate convorbirile lui Victor Paul Dobre, din moment ce nu era începută urmărirea penală?
De când sunt interceptate convorbirile lui Victor Paul Dobre?
Cine a fost judecătorul care a aprobat ascultarea convorbirilor?
Care a fost motivaţia procurorilor care au cerut aprobarea asculzătii convorbirilor?
A fost anunţat premierul Victor Ponta de faptul că unui ministru din cabinetul său îi sunt incerceptate convorbirile? Dar ministrul justiţiei?
A demarat dna procuror general o anchetă privind apariţia în presă a unor probe din dosar înainte ca acesta să devină public la o instanţă de judecată?

Stenogramele sunt autentice?

Ţinând cont de faptul că în ultimele două luni am asistat la manipulări care întrec orice închipuire, că am asistat la fabricarea unor documente aşa-zis oficiale, documente care au ajuns chiar la diverse organisme europene, nu este exclus ca şi aceste stenograme să fie nişte falsuri. Fabricate la iniţiativa vreunui ziarist din cercul de prieteni ai lui Traian Băsescu, pentru o nouă repriză de manipulare. Nu este doar opinia noastră, ci şi a mai multor fruntaşi PNL şi chiar PSD.
„Din stenograme, cititorii trebuie să înţeleagă două mesaje: Ponta şi Antonescu vor să modifice listele electorale, şi, conducerea PNL este o gaşcă de infractori. În rest, stenogramele nu spun nimic deosebit. Din această cauză nu exclud, şi mai sunt şi alţi colegi care gândesc la fel, că am putea fi în faţa unui nou fals. S-a mai întâmplat în aceste zile”, ne-a declarat un lider al PNL, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. Reamintim, în urmă cu două zile, ministrul de externe Titus Corlăţean a declarat la Antena 3, că în urma unei convorbiri telefonice cu preşedintele Comisiei de la Venezia, a rezultat că documentul prezentat în presă (preluat de pe pagina de Facebook a lui Dan Tapalagă de la Hotnews – n.a.) ca fiind cel trimis de Augustin Zegrean mai multor organisme europene şi în care şeful CCR denunţa presiuni asupra Curţii, era un colaj, „făcut de persoane necunoscute”. Este un motiv în plus pentru care trebuie să privim cu mare atenţie stenogramele din dosarul Dobre.


Presa portocalie a fost informată „cum trebuie”

Foarte interesant este modul cum au apărut în presă informaţiile stenogramele. Din nou este vorba de o „coordonare impecabilă” a presei portocalii.

Evz – 14.12 (prima postare a unui forumist)
Adevărul - 14.37
B1TV – 14.41
România Liberă – 14.54
Gandul – 14.47
Hot News – 15.54 !!!

Documente obţinute prin Legea 544/2001 ??

Foarte interesant este ceea ce apare în finalul articolului referitor la cazul Dobre în Gândul. Cititorii sunt informaţi că rechizitoriul Parchetului a fost obţinut în urma unei cereri efectuate în bata Legii 544/2001, legea accesului la informaţiile publice. Ori aici, suntem în faţa unor „mici” probleme. Pentru că iată ce spune legea respectivă la două dintre articolele ei:
Art. 7
Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării.

Până vineri 10 august, la orele 13.31 (când a apărut o notiţă pe Agerpers) nimeni nici măcar nu auzise de o posibilă urmărire penală în cazul Dobre. Deci este suspectă solicitudinea Parchetului General în acest caz.

Art.12
(1)Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor…
e) informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare;
f) informaţiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces;

Acest articol din lege este clar. Documente dintr-un dosar penal, în timpul anchetei penale nu intră sub incidenţa legii Legii 544/2001. Din acest motiv, anunţul făcut de Gandul pare cusut cu aţă albă.
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #29127

ihdsimmeu a scris:
Daca tot se merge pe dezinformare, cred ca e bine sa le adunam intr-un loc toate aceste porcarii ca sa ne fie mai usor sa ne facem o parere!
Incep cu ticalosia de-a dreptul a celor de la Gandul care se vede de la o posta ca sunt de-o ticalosie fara margini! In ce consta ticalosia? Pai pur si simplu in titlurile pe care le pun, incearca sa faca jocul lui Basescu de a rupe USL-ul...

Asa ca in acest articol ei incep prin a spune (prin titlu) ca "Antonescu il CONTRAZICE pe Ponta" ceea ce e complet fals dintr-un motiv cat se poate de clar: cei care au urmarit emisiunea lui Radu Tudor Puntul de intalnire vor putea sa vada exact cum stau lucrurile si anume ca dl. Antonescu a spus tot ceea ce au scris cei de la Gandul, dar cu precizarea cat se poate de clara, ca nu exista nici o problema intre el si Ponta, ba mai mult ca l-a sustinut in tot ce a intreprins, nuantand toate demersurile respective. Pentru cine doreste poate sa judece singur, daca a fost sau nu, asa cum au postat atat de infect, cei de la Gandul, urmarind emisiunea de la ora 01.00.30...

Crin Antonescu: Barroso nu a avut o atitudine echilibrata si nici corecta; s-a felicitat pentru faptul ca a intervenit in Romania si a impus o decizie politic.

Victor Ponta pentru "Die Presse": Atitudinea lui Barroso a fost una corecta si echilibrata. Basescu a avut un PR excelent in strainatate, al nostru a fost foarte slab .

Ioan Rus: "Domnul Crin Antonescu se grabeste si va pierde foarte mult, poate chiar totul";

Victor Ponta face pasi mici spre Traian Basescu.

Liviu Dragnea: Dosarul referendumului de la DNA este un dosar 100% politic. Este o himera menita sa intimideze echipa de campanie.

Daniel Morar: La referendum au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan, detinuti aflati in penitenciar, decedati.

Administratia prezidentiala: Acuzatiile formulate de Antena 3 la adresa lui Traian Basescu, o continuare a campaniei de dezinformare publica/ Presedintele nu a efectuat nicio vizita la Riad in timpul mandatelor sale

"Antenele" ataca principalul sponsor al PNL-ului.

:evil: :evil: :evil:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru, pokuletz78

Rasp: Mizerii si... atat! #29147

Ce , care mizerie sa fie mai mare decat asta ?
Sa voteze 7,5 milioane contra cuiva si acel om sa strige in gura mare ca este LOVITURA DE STAT .
La B1TV ,Radu Morar pretinde ca s-au FURAT , S-au bagat in urne 1,5 milioane de voturi .

Cu alte cuvinte , suntem tara bananiera , o salbaticie ciudata , dar las-o asa pentru ca nu te poti pune cu nebunii !
Imi inchipui, imi imaginez pe bietii votanti cum din sila si dispret au votat impotriva vointei lor pentru DEMITERE ,iar acum le este rusine .:evil: :evil: :evil:
O ABERATIE MAI MARE DECAT ASTA NU IMI POT IMAGINA .
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6745
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii si... atat! #29451

Premiera in Romania - CCR a constatat ca Parlamentul a incalcat legea si un principiu al statului de drept

rincipiul statului de drept a fost afectat prin adoptarea de catre Parlament a Hotararii privind desemnarea membrilor in Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), arata Curtea Constitutionala a Romaniei in motivarea deciziei sale din 26 septembrie.

Judecatorii au apreciat ca cele 8 locuri alocate grupurilor parlamentare ar fi trebuit sa fie ocupate de candidatii propusi de toate grupurile potrivit configuratiei politice si ponderii lor in Parlament.

CCR a publicat motivarea deciziei din 26 septembrie prin care a admis sesizarea formulata de PDL si a constatat ca Hotararea Parlamentului nr.28 din 26 iunie privind desemnarea membrilor CA al SRTv este neconstitutionala in ceea ce priveste desemnarea candidatilor de catre grupurile parlamentare reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

"Prin hotararea adoptata, plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a incalcat in mod vadit dispozitiile art.19 alin.(2) lit.a) teza finala din Legea nr.41/1994, cele 8 locuri alocate grupurilor parlamentare trebuind a fi ocupate de candidatii propusi de acestea, potrivit configuratiei politice si ponderii lor in Parlament. Ca urmare, Curtea retine ca incalcarea legii are drept consecinta imediata nesocotirea art.1 alin.(5) din Constitutie, care prevede ca respectarea legilor este obligatorie. Incalcarea acestei obligatii constitutionale atrage implicit afectarea principiului statului de drept, consacrat prin art.1 alin.(3) din Constitutie", sustin judecatorii.

la nivel de grupuri, plenul trebuia sa invalideze ce s-a intamplat la comisii

Nerespectarea procedurilor de alocare a locurilor in CA al TVR a incalcat principiile constitutionale privind existenta statului de drept si cel privind obligativitatea respectarii legilor, se arata in decizia CCR prin care a acceptat sesizarea PDL privind numirea conducerii TVR.

Publicarea deciziei in MOf (marti seara a aparut pe site-ul CCR) atrage incetarea efectelor hotararii Parlamentului din 26 iunie 2012 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Televiziune, astfel ca cei 8 membri propusi de grupurile politice si votati in plen isi pierd automat mandatul. Hotararile emise de CA in acest interval raman insa valabile.

CCR a constatat ca excluderea PDL de la la impartirea functiilor din CA al TVR a nesocotit legea si a afectat principiul constitutional al statului de drept, iar intreaga hotarare privind numirile la TVR este neconstitutionala.

Parlamentul va vota saptamana viitoare noii membri in CA al TVR.

Cei 8 membri care isi pierd automat mandatul sunt: Juganaru Anne Rose-Marie, Brinzan Claudiu, Nitulescu Cristian (toti trei propusi de PSD) Saftoiu Claudiu, Hossu Longin Lucia, Radu Irina (de la PNL), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Nicolicea Nicoleta (UNPR).
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #29594

Din 15 noiembrie, statul roman nu mai are bani. Ponta: "Lipsesc finantari pentru ultimele 45 de zile"

V I D E O

El a sustinut ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza ca fostul Guvern ar fi construit bugetul doar pentru primele 10 luni ale anului: "Guvernul trecut a considerat ca anul 2012 are doar zece luni, insa obligatia mea este sa asigur functionarea tuturor institutiilor statului pana la sfarsitul anului 2012", a declarat Ponta, subliniind ca sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si alte cheltuieli necesare bunei functionari a institutiilor statului.

Intrebat de ce nu a comunicat public pana acum ca exista aceasta problema a bugetului pe 2012, premierul Romaniei a afirmat ca a anuntat la un moment dat, dar .. "nu era presant".

"Am anuntat, dar nu era presant. Acum a devenit presant. Tot credeam ca nu mai vine luna noiembrie. A venit luna noiembrie. ", a spus Victor Ponta in emisiunea "Dupa 20 de ani".

PS: Dar referendumul cat a costat? Dar BNR cati Euro a aruncat in piata ca sa mentina cat de cat cursul RON - Euro? Dar campania electorala si mitingurile pentru referendum? :evil:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #30682

Dan Voiculescu a demisionat iar din Senat si scapa de Inalta Curte. Dosarul sau de coruptie merge la Tribunal



Dan Voiculescu (PC) si-a anuntat, luni dupa-amiaza, de la tribuna Senatului, demisia din Parlament. Dan Voiculescu are programat un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data de 31 ianuarie. Dosarul de coruptie al lui Voiculescu a fost repartizat aceluiasi complet de judecata care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii". La urmatorul termen, cel de joi, liderul PC poate cere o noua amanare si intoarcerea dosarului la o instanta inferioara (Tribunalul Bucuresti), in conditiile in care nu mai ocupa o functie de demnitar. Voiculescu a mai demisionat o data din Senat, in 2012, mutare cu care a obtinut o aminare de aproape jumatate de an a judecarii dosarului sau de coruptie.
  • Privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare - prejudiciu de peste 60 de milioane euro adus statuluiDosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu (1.500 de zile de la trimiterea in judecata) - 17 termene de judecata numai in 2012
  • Dosarul lui Dan Voiculescu, repartizat judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase

Dan Voiculescu la Antena 3: Am renuntat la imunitate ca sa fiu judecat ca orice cetatean si din respect pentru judecatorii din Romania
  • Dan Voiculescu a declarat luni seara la emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3 ca si-a dat demisia din Paralament si a renuntat la imunitate din trei motive majore: sa fie judecat ca un cetatean obisnuit; sa nu mai ocupe nicio functie publica pana Justitia nu-si face datoria si din respect pentru judecatorii din Romania.
Antonescu: Sunt de acord cu Voiculescu ca nu se poate coabita, ca ar fi catastrofal ca o mana sa inceapa sa spele pe alta. Exista perceptia ca Ponta face concesii presedintelui, trebuie sa demonstreze ca e gresita
  • Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara, la Antena 3, ca este de acord, la nivel de enunt, cu declaratiile liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, privind existanta unui pericol de fraternizare, "ca nu se poate coabita, ca ar fi catastrofal ca o mana sa inceapa sa spele pe alta". Liderul liberal a precizat ca acest lucru s-a mai intamplat in trecut insa a dat asigurari ca "nu a fraternizat nimeni nici nu Traian Basescu, nici cu oamenii regimului sau".
Ponta: Epopeea nu doar judiciara a dl Voiculescu e foarte bine cunoscuta.
  • "Epopeea nu doar judiciara a dl Voiculescu e foarte bine cunoscuta. Nu era nevoie de acordul meu sau a lui Crin Antonescu sa demisioneze. Probabil ca dosarul (I.C.A. - n.red.) se va judeca la o instanta inferioara", a declarat premierul Victor Ponta luni seara, invitat in emisiunea "Jurnal de seara", la Digi 24.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78

Rasp: Mizerii politice, penale #31040

Asistenta lui Severin, urmarita penal pentru fraude cu fonduri UE, numita secretar de stat

Fosta asistenta a europarlamentarului Adrian Severin, Anne Junganaru, urmarita penal de procurorii DNA in acelasi dosar cu fostul social democrat pentru ca ar fi fraudat bugetul Uniunii Europene, a fost numita prin ordin al premierului Ponta secretar de stat in Ministerul Mediului.

Membra cu state vechi a PSD, Anne Juganaru este implicata in celebrul scandal "Mita contra amendamente", in care principalul acuzat este Adrian Severin. Cercetarile procurorilor au scos la iveala ca Anne Juganaru si sotul acesteia au fraudat bugetul UE prin infiintarea a 6 firme.

Societatile comerciale au fost folosite pentru a incheia zeci de contracte de consultanta false cu cabinetul lui Adrian Severin. Prejudiciul cauzat depaseste suma de 400.000 de euro.

Chiar si asa, Anne Juganaru a fost numita, printr-un ordin semnat de premierul Victor Ponta, secretar de stat la Mediu, relateaza B1 TV.

Tot articolul AICI ;)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: pokuletz78