Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Tratamente medicale utile

Tratamente medicale utile #32910

Acest topic se doreste a fi o enciclopedie de sfaturi, tratamente, remedii si lucruri utile pentru voi. Postati!

Tratarea intepaturilor de tantari



Perioada de vara, desi este cea mai iubita de majoritatea dintre noi, are marele dezavantaj de a ne tortura cu aparitia tantarilor. Pentru a nu mai avea o problema cu acestia, puteti citit mai jos o serie de remedii pentru a trata si calma intepaturile de tantari.

Aplicati cat de repede posibil otet de mere exact pe intepatura. Puteti, totodata sa faceti o baie fierbinte in care sa adaugati 2-3 cani de otet de mere organic.

Folositi cojile de banane. Frecati cu partea interioara a unei coji de banana zonele cu muscaturi de pe corpul dumneavoastra. Astfel, senzatia de mancarime se va diminua si astfel veti uita pentru moment de intepaturi.

Pentru muscaturile mari si care sunt umflate, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu cu apa si aplicati-o pe muscaturile respective.

Ceapa este si ea extrem de buna pentru mancarimile produse de intepaturile de tantari si va va fi la mare indemana. Puneti o felie de ceapa proaspata pe zona afectata, timp de cateva minute pana cand mancarimea dispare. Apoi spalati zona cu apa.

Folositi pasta de dinti, aplicand-o pe intepaturile respective.

Daca v-ati facut zgarieturi din cauza mancarimilor puternice, aplicati o cantitate mica de suc de lamaie sau lime pentru a ajuta rana sa se dezinfecteze sau pentru a nu ajunge sa se inflameze si mai tare.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tratamente medicale utile #32912

Tratament pentru pietre la rinichi



Cauza aparitiei pietrelor la rinichi nu este cunoscuta. Ele se formeaza in general din cauza acumularii unei substante in organism, cum ar fi: calciul, amoniacul, acidul uric sau cistina. Unele boli, precum cancerul sau bolile renale, cresc riscul de formare a calculilor renali, datorita tratamentului lor.

Factorii care predispun la formarea calculilor renali sunt: deshidratarea, alimentatia bogata in proteine si saraca in fibre, sedentarismul, mostenirea genetica, functionarea unui singur rinichi, infectii urinare, bypass intestinal, boala Crohn.

De asemenea, exista dovezi ca anumite medicamente, precum aspirina, antiacidele, suplimentele de calciu si vitamina D maresc riscul de a dezvolta pietre la rinichi.

Exista 4 tipuri principale de pietre la rinichi :
  • Pietre din calciu: sunt facute din calciu si fosfati, sau calciu si oxalati.
  • Pietre struvitice: contin magneziu si amoniac, sunt adesea in forma de corn si destul de mari.
  • Pietre din acid uric: sunt fine, de culoare maro.
  • Pietre din cistina: sunt de culoare galbena si sunt cristalizate.
Tratament

- Apa plata pentru prevenirea pietrelor la rinichi. Cu cat volumul de apa consumata va fi mai mare, cu atat cantitatea de urina eliminata va fi mai mare. Acest lucru contribuie la scaderea numarului de componente din care se formeaza pietrele la rinichi. Prin urmare, puteti bea chiar si 4 litri de apa pe zi, mai ales daca ati avut anterior o piatra la rinichi (pentru a preveni recurenta).

- Magneziul poate fi utilizat ca tratament naturist, prin introducerea in dieta a alimentelor care contin magneziu (acesta ajuta la scaderea cantitatii de oxalati din urina - una dintre principalele componente ale pietrelor la rinichi).

Cele mai multe surse de magneziu sunt: pestele, orezul, avocado si broccoli. Puteti preveni dezvoltarea pietrelor la rinichi prin reducerea consumului de alimente bogate in oxalati, cum ar fi: ciocolata, nuci, fasole, spanac, struguri, capsuni, afine si ceai negru.

- Reducerea aportului de sare. Ar trebuie evitate alimentele bogate in sare (sodiu), care cresc nivelul de calciu in urina (ceea ce favorizeaza sansele dezvoltarii unei pietre la rinichi). Aportul zilnic de sare trebuie sa se limiteze la 2-3 grame zilinic. Cel mai bine este sa se evite alimentele bogate in sare: ketchup, mustar, snackuri si mezeluri.

Daca piatra este prea mare pentru a fi eliminata pe cale naturala, se intervine prin anumite proceduri ca:

- Litotripsia cu unda de soc extracorporeala (ESWL): se folosesc unde ultrasonice sau de soc, care sunt directionate spre rinichi, spargand pietrele in particule fine ce vor fi eliminate usor. Este o metoda inconfortabila, dar des folosita, si executata sub anestezie locala.

- Nefrolitotomia percutana (PNL): chirurgul face un mic orificiu lateral, pe unde introduce un instrument numit nefroscop, in scopul de a sparge pietrele mari. Operatia se face sub anestezie generala.

- Ureteroscopia: este o interventie ce presupune introducerea unui instrument numit uretroscop ( un fel de telescop flexibil sau semi-rigid) prin vezica, in uretra, si apoi in ureter, unde este blocata piatra. Prin acest uretroscop se introduc alte instrumente ce sparg piatra, dupa ce a fost localizata. Si in acest caz se foloseste anestezia generala.

- Chirurgia: daca niciuna din metodele de mai sus nu poate fi aplicata, se recurge la traditionala operatie. Aceasta implica incizarea zonei lombare si extragerea pietrei din ureter sau rinichi.

Pietrele din acid uric sunt mai fine si mai sensibile decat celelalte tipuri, de aceea se incearca mai intai dizolvarea lor printr-un consum marit de apa, de aproximativ 3 litri pe zi. Ele sunt sensibile la pH-ul bazic, se aceea se pot recomanda fluide alcaline.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tratamente medicale utile #42084

TRATAMENT MINUNE impotriva arsurilor



Reteta este urmatorea (cantitatile pot fi inmultite in functie de cat este de mare suprafata arsa) :

- 200 grame ceara de albine pura ! (de la apicultori care sa va garanteze ca nu exista nimic altceva in ceara decat ceea ce au produs albinele)
- 200 grame unt de vaca proaspat NESARAT (mama recomanda sa fie facut in casa din lapte proaspat)
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 2 cepe albe


Intr-un vas curat se pun impreuna la foc mic ceara, untul si uleiul. Cand se topesc toate se adauga ceapa taiata marunt (ca pentru mancare). Se lasa la foc foarte mic pana cand ceapa devine aurie (ea va incepe sa fiarba in amestecul de ulei, unt si ceara). Aveti grija sa nu ardeti ceapa ! Cand ceapa e aurie se stinge flacara.

Arsurile se vor spala cu multa grija cu ceai de pelin si fasa sterila. Atentie : se inmoaie fasa in ceai, se spala rana, apoi fasa se arunca si se foloseste alta. NU introduceti in ceai fasa cu care ati spalat deja rana. Dupa ce arsura este curatata cu ceaiul de pelin, se lasa cateva minute pana se usuca rana bine.

Mai departe se va aplica pe arsuri tratamentul in urmatorul mod : se ia fasa sterila de colturi si se inmoaie in tratamentul caldut ( daca e rece se incheaga de la ceara). Veti obsera ca adera la fasa si incepe imediat a se intari. Aplicati cu grija pe arsura fasa astfel inmuiata (si in totalitate inmuiata). Continuati pana cand toata rana e acoperita.

IMPORTANT de stiut: fașa inmuiata NU se va lipi de rana datorita ingredientelor pe care le contine. Mai mult, datorita caldurii corpului si a stratului de vata care va fi asezat peste ea se va mentine unsuroasa si va hidrata si regenera carnea si pielea.

Dupa ce toate ranile sunt acoperite cu fasa inmuiata in tratament, peste ea se va aplica un strat de vata care va avea rolul de a mentine caldura necesara regenerarii . Dupa ce corpul va fi acoperit de startul de vata, peste vata se va folosi un nou strat de fasa curata care va mentine vata si fasa cu tratament la locul lor.

Acest pansamanet se va mentine 24 de ore dupa care va fi inlocuit urmarind exact aceiasi pasi, de la spalarea cu ceai pana la securizarea cu ultimul strat de fasa. In momentul in care pansamentul se da jos tatal meu spune ca nu e dureros pentru ca tratamentul este extrem de emolient . La stratul de fasa cu tratament va adera carnea moarta care se va indeparta astfel cu usurinta si fara durere.

De asemenea, pe dedesuptul carnii arse va incepe procesul de regenerare a celulelor, ceea ce va provoca mancarimi. Mancarimea e semn bun.

Tratamenul ramas de la aplicare se poate pune la rece si poate fi refolosit la urmatoarea pansare, prin incalzire.

In speranta ca tratamentul va alina suferinta celor ce trec prin momente de neimaginat, ma pun la dispozitia voastra daca aveti intrebari sau nevoie de ajutor.
Insanatosire grabnica, suntem cu gandul la voi !


Puteti lua legatura cu cea care a folosit acest tratament, lasandu-i un mesaj pe pagina personala de FACEBOOK.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan