Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfanta Scriptura - mai este relevanta?

Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3556

<strong>Este cartea care a rezistat tutur timpurilor de cand a fost scrisa si pana in zilele noastre...A fost cea mai pretuita de unii si cea mai atacata si distrusa de altii....
Este cartea in care se spune ca este Cuvantul lui Dumnezeu 100%, in care se vorbeste de Persoana Lui in Sfanta Sa Treime ...Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfant....
Este cartea in care este prezentat si Diavolul dusmanul lui Dumnezeu...
Este cartea in care este prezentata viata omului in cele mai complexe fatete ale sale, este cartea in care poti sa vezi cum te vede Dumnezeu inainte ca sa-L cunosti cu adevarat si cum te poate vedea dupa ce-L cunosti....
Este cartea care se gaseste in cele mai multe case, dar peste care praful este in proportia cea mai mare.
Este cartea care "da bine" sa fie in casa! Este folosita pe post de talisman de foarte multi! Este folosita pentru ghicit de, din ce in ce mai multi (culmea... in ciuda faptului ca in ea era specificat categoric ce se intampla cu cei care erau prinsi ca se ocupau cu ghicitul!!!) Este cartea cea mai tradusa din lume: Din aproximativ 2000 de limbi si dialecte a fost tradusa complet sau partial, in aproximativ 1200 de limbi si dialecte....
Iata o scurta prezentare a Sf. Scripturi:

Precursorii Sf. Scripturi au fost piatra (cele 10 porunci scrise pe 2 table de piatra), dupa care suluri de papirus sau pergamente din piele de animal special preparate.

Moise a fost primul scriitor al Bibliei. In multe locuri citim ca Dumnezeu i-a dat insarcinarea sa scrie intr-o carte (aceasta fiind un sul) lucruri care se intamplasera. Poporului din Israel i s-a dat privilegiul sa stranga si sa pastreze cu grija diferitele carti ale Bibliei.Cu aproximativ 400 de ani inainte de nasterea lui Hristos, Vechiul Testament a fost terminat. A fost scris in limba ebraica.Cateva parti scurte (din Ezra si Daniel) au fost scrise in limba arameica. Numai dupa ce Domnul Isus a trait ca om pe pamant au fost scrise cartile si epistolele Noului Testament, si acestea in greaca, pentru ca era limba universala a acelui timp.

Aproximativ 100 de ani dupa Hristos, Noul Testament a fost terminat. Moise a trait cu aproximatix 1500 de ani inainte de Hristos, si de aceea se poate spune ca Biblia a fost scrisa de-a lungul unei perioade de 1600 de ani.

Cea mai frumoasa descriere a Sf. Scripturi este ca ar fi scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre om! :) Catre mine, catre tine! :woohoo:

Acum...ce inseamna pentru tine? Crezi ca este adevarata? Ai citit-o? O citesti? Se spune ca de fapt, cand citim Sf. Scriptura ne vorbeste Domnul Dumnezeu! Mai este relevanta pentru acest nou mileniu atat de ultratehnologizat? Dar pentru tine?

Pentru mine este indreptarul meu de zi cu zi! Din ea imi extrag seva pentru a trai mai mult si mai aproape de Dumnezeu! Ea sta la baza conceptiei mele despre lume si viata. Te invit sa-ti spui parerea! Multa sanatate si ....Doamne-ajuta!</strong>
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Whitestar

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3724

Voi mai aduce cateva ganduri legate de Sf. Scriptura dar de aceasta data din partea unui om care-L iubeste pe Domnul Dumnezeu si anume, Josh McDowell, care printre alte carti a scris-o si pe aceasta:“Marturii care cer un verdict”. De fapt el este persoana care a vrut sa demonstreze ca Biblia nu este adevarata si ca nu exista Dumnezeu!!!!:ohmy: A cautat mult aceste dovezi si in final, a crezut... ce spune Biblia, fiindca a gasit dovezi numai in apararea ei.:woohoo:
Iata cateva:
1. Biblia este o carte unica
• In continuitatea ei
• In raspindirea ei
• In traducerea ei
• In supravetuirea ei
• In invataturile ei
• In influienta ei asupra literaturii
Unica in continuitatea ei:
1. Scrisa intr-o perioada de aproximativ 1600 ani,
2. Scrisa in timpul a peste 60 generatii,
3. Scrisa de 40 autori diferiti, provenind din toate paturile sociale: regi, tarani, filosofi, pescari, poeti, carturari, etc. Moise-lider politic, Petru-pescar, Amos-cioban, Iosua-general de armata, Luca-medic, Solomon-rege, Matei-vames, Pavel-rabin.
4. Scrisa in locuri diferite: Moise in pustie, Ieremia-in temnita, Pavel-intre zidurile inchisorii, Luca-in timp ce calatorea, Ioan-exilat pe insula Patmos.
5. Scrisa in timpuri diferite: David scrie in vremuri de razboi, Solomon in timp de pace.
6. Scrisa in diferite stari sufletesti: Unii au scris de pe culmile bucuriei, altii din adancul necazului si al disperarii.
7. Scrisa pe 3 continente diferite: Asia, Africa si Europa.
8. Scrisa in 3 limbi diferite:ebraica a fost limba vechiului testament, aramaica si greaca, limba Noului Testament.
9. Subiectul ei include sute de probleme controversate, in armonie si continuitate, de la Geneza pana la Apocalipsa. Exista o singura istorie in desfasurare: “Rascumpararea omului din pacat de catre Dumnezeu”.
Unele din informatii le-am mai dat intr-un fel dar am vrut sa le prezint in forma aceasta organizata, asa cum le-a prezentat autorul...Va urma...Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3733

F. F. Bruce concluziona: “La prima vedere, Biblia pare a fi o colectie de literatura - in majoritatea ei ebraica…Scrierile insele apartin unei mari varietati de specii literare. Ele includ: istorie, drept, poezie religioasa, tratate didactice, poezie lirica, , pilde si alegorii, biografii, corespondenta personala, memorii si jurnale personale, alaturi de genurile Bibliuce distincte: scrierile profetice si apocaliptice. Cu toate acestea, Biblia nu este o simpla antologie, exista o unitate care leaga totul impreuna…”

Odata un reprezentant al seriei Carti renumite ale lumii apusene, a fost provocat sa se gandeasca la 10 autori dintr-o patura sociala, apartinand toti aceleeasi generatii, din acelasi loc, aceeasi perioada, avand acelasi temperament, , aceeasi limba, care sa trateze acelasi subiect controversat (Biblia trateaza sute de astfel de subiecte in deplina armonie si intelegere). Apoi a fost intrebat: ”Crezi ca ei (autorii) ar putea fi de acord?” A stat pe ganduri putin apoi a raspuns: “Nu, ar rezulta un conglomerat”.
Doua zile mai tarziu acest om si-a incredintat viata lui Hristos. De ce? Orice om care cauta cu sinceritate adevarul va lua in consideratie a carte care are calitatile unice mentionate mai sus. In acest fel s-a implinit un cuvant din partea Domnului care spune asa: “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa convinga, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul vrednic pentru orice lucrare buna.” 2Timotei 3:16-17.

Biblia este unica in raspandirea ei.

Biblia a fost citita de mai multi oameni si publicata in mai multe limbi decat oricare alta carte. A fost tiparita in intregime, partial sau selectiv, mai mult decat oricare alta carte din istorie. Nu exista absolut nici o carte care sa se apropie sau care macar sa inceapa sa se compare cu circulatia Bibliei. Prima publicare importanta a Scripturii a fost traducerea latina Vulgata. A fost tiparita la tipografia Gutenberg.
Hy Pickering relateaza ca, acum 30 ani, pentru a face fata cerintelor, British and Foreign Bible Society a trebuit sa tipareasca “cate un exemplar la fiecare trei secunde, zi si noapte; 22 de exemplare pe minut, zi si noapte; 1369 de exemplare pe ora, zi si noapte; 32.876 de exemplare in fiecare zi a anului. Este foarte interesant de cunoscut ca acest numar impresionant de Biblii au fost apoi expediate in diferite parti ale lumii, ambulate in 4583 de lazi cantarind 490 tone”.

The Cambridge History of the Bible spune: “Nici o alta carte nu a cunoscut nimic care sa se apropie de aceasta circulatie constanta”.
Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3760

Biblia este unica in traducerea ei.

Biblia a fost una dintre primele carti importante traduse (Septuaginta - traducerea greaca a Vechiului Testament din ebraica, aproximativ in 250 i.Cr.
Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta.
Encyclopaedia Britannica afirma ca: “Pana in anul 1966, intreaga Biblie a aparut in…240 de limbi si dialecte…una sau mai multe carti ale Bibliei in alte 739 de limbi, un numar total de 1280 de limbi de publicatie”.
Intre anii 1950-1960, 3000 de traducatori se aflau la lucru traducand Scriptura.
In fapt, Biblia ramane unica in ce priveste traducerea ei.

Biblia este unica in supravetuierea ei.

Supravetuieste in timp. Biblia, comparata cu cu alte scrieri vechi, are mai multe manuscrise existente decat oricare alte 10 piese de literatura clasica la un loc.
John Warwick Montgomery spunea ca: “A fi sceptic in privinta textului actual al cartilor Noului Testament ar insemna a permite intregii antichitati clasice sa cada in obscuritate, caci nici un alt document al antichitatii nu este atat de bine atestat din punct de vedere bibliographic ca si Noul Testament”.
Bernard Ramm, vorbeste despre acuratetea si numarul manuscriselor biblice: “Evreii au pastrat aceste manuscrise asa cum nici un alt manuscris n-a fost pastrat vre-odata. Folosind sistemul lor massora pastrau evidenta fiecarei litere, silabe, cuvant si paragraf. Exista in cadrul culturii lor o grupare speciala de barbati (carturari, cunoscatori ai legii, masoreti) a caror singura datorie era sa pastreze si sa transmita aceste documente cu fidelitate practic perfecta. Cine a numarat vre-odata literele, silabele sau cuvintele scrierilor lui Platon sau Aristotel? Cicero sau Seneca?
Intr-un articol din North American Review, un scriitor facea niste comparatii intre scrierile lui Shakespeare si Sfintele Scripturi. El a spus: “Pare ciudat faptul ca textul lui Shakespeare , care exista de mai putin de doua sute de ani, este cu mult mai nesigur decat cel al Noului Testament care are o vechime de peste optsprezece secole, din care timp de aproape cincisprezece, el a existat numai sub forma de manuscrise…”

Supravetuieste in persecutii. Biblia a rezistat atacurilor rautacioase ale dusmanilor ei. Multi au incercat sa o arda, sa o interzica, “sa o scoata in afara legii, incepand din zilele imparatilor romani pana in zilele noastre in tarile dominate de comunism“.
Sidney Collet spune in All About Bible:”Voltaire, binecunoscutul ateu francez care a murit in 1978, a spus ca in mai putin de 100 de ani crestinismul va fi sters din existenta si transformat intr-o amintire. Ce s-a intamplat insa? Voltaire a devenit o amintire in timp ce raspandirea Bibliei continua sa creasca tot mai mult in aproape intreaga lume, purtand cu ea binecuvantare pe oriunde ajunge. A incerca sa impiedici raspandirea Bibliei, este acelasi lucru cu a-ti propti umarul de roata aprinsa a soarelui incercand sa opresti inaintarea cursului de foc”.
In ce priveste laudarosenia lui Voltaire cu privire la disparitia crestinismului si a Bibliei in 100 de ani, Geisler si Nix arata ca la numai 50 de ani dupa moartea lui, Societatea Biblica din Geneva folosea tiparul si casa lui Voltaire pentru a produce stive de Biblii. (!?!?) :ohmy:
Citat de catre John W.Lea: “Timp de opt sute de ani, necredinciosii au atacat si respins aceasta carte, si totusi, ea sta in picioare si astazi, puternica si neclintita ca o stanca. Raspandirea ei creste mereu si este mai pretuita, iubita si citita ca oricand…
Cand un monarh francez a venit cu propunerea de persecutare a crestinilor din regatul sau, un batran om de stat i-a spus: “Majestate, Biserica lui Dumnezeu este o nicovala care a tocit multe ciocane.” Ciocanele necredincuisilor au lovit in aceasta nicovala secole la rand; ele s-au tocit, dar nicovala mai rezista inca. Daca aceasta n-ar fi fost Cartea lui Dumnezeu, oamenii ar fi distrus-o demult. Imparati si papi, regi si preoti, printi si guvernatori si-au incercat puterile importiva ei; ei au murit, dar cartea traieste inca”.
“Nici o alta carte n-a fost supusa unor asemenea atacuri ca Biblia, cu un asemenea venin si scepticism, impotriva fiecarui capitol, verset si principiu”.
“Biblia este inca iubita, citita si studiata de milioane de oameni”.

De ce Biblia a supravetuit pana azi? Fiindca este pastrata cu Puterea lui Dumnezeu. Insasi Biblia spune despre ea insasi:

dar Cuvantul Domnului ramane pentru vesnicie. Si acesta este Cuvantul Evangheliei care v-a fost vestit.” 1Petru1:25.

Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece nicidecum”. Matei 24:35.
Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3903

1 IANUARIE INTAMPINA NOUL AN PLIN DE CURAJ

"intariti-va si imbarbatati-va" (Deuteronom 31:6)

Cand incerci ceva pentru prima data sau ceva la care deja ai esuat ai nevoie de curaj. Mai ti minte cand ai invatat sa mergi? Mai intai ai incercat sa stai pe picioarele nesigure, ai zambit victorios, ai continuat sa cazi, ai plans de frustrare si ai incercat pana ai stapanit arta de a sta in picioare. Ceva inlauntrul tau ti-a spus ca ai fost facut pentru mai mult decat pentru a sta intr-un patut. Apoi a venit urmatoarea etapa, mersul. Suna foarte simplu, dar nu a fost asa. Fiindca mersul este mereu precedat de impleticire. Si aceasta este diferenta dintre copii si adulti. Ca si copil nu esti constient de propria ta imagine. Ai vazut doar brate intinse in fata ta si ai auzit o voce iubitoare care iti spunea: "Hai ca poti!" Curajul este o calitate in care trebuie sa cresti, asa cum iti creste piciorul intr-o incaltaminte mai mare. Cu cat mergi mai mult in ea, cu atat devine mai confortabila. Nu este ca un program pe calculator unde doar introduci o parola si pac, devii curajos! Curajul vine in urma timpului petrecut cu Dumnezeu, cand vezi bratele Lui intinse inaintea ta si Il auzi spunand: "Hai, poti s-o faci, sunt cu tine!"
In ajunul Anului Nou, regele George a citit aceste cuvinte minunate poporului britanic: "i-am spus omului care statea la poarta anului: "Da-mi o lumina ca sa pot pasi in siguranta in necunoscut", iar acesta a raspuns: "Paseste in intuneric si ia-L de mana pe Dumnezeu. Acest lucru va fi pentru tine mai bun decat orice lumanare si mai sigur decat orice cale stiuta!"
Este o meditatie la Cuvantul lui Dumnezeu pe aceasta zi si cu cateva exceptii pentru fiecare zi a anului (care nu este a mea)...Asa ca va invit pe fiecare din voi daca cititi ceva in Sf. Scriptura care vorbeste inimii voastre postati aici, in felul acesta dati si un raspuns la cat de mult va mai vorbeste Domnul atunci cand cititi din Sf. Scriptura!:) Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
a
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3920

2 IANUARIE INTAMPINA NOUL AN PLIN DE CURAJ (2)

"intariti-va si imbarbatati-va" (Deuteronom 31:6)

Dr. John Maxwell scrie: "Cand mi-am inceput cariera, am fost foarte ineficient ca lider. Problema mea era ca doream sa fiu pe placul tuturor. Cel mai important lucru pentru mine era sa-i fac pe oameni fericiti. Concluzia a fost ca imi lipsea curajul de a lua hotarari corecte. Cum am indreptat lucrurile? Luand hotarari marunte care erau dificile. Cu fiecare dintre ele am dobandit mai multa incredere si mai mult curaj si am inceput sa ma schimb. Procesul a durat patru ani. La sfarsitul acelei perioade am simtit ca am invatat multe lectii valoroase si am scris urmatoarele randuri care ma ajuta sa consolidez ceea ce am invatat:
A fi un lider curajos inseamna ca mi-am dezvoltat:
a) convingeri care sunt mai puternice decat temerile mele;
b) o viziune care este mai limpede decat indoielile mele;
c) sensibilitate spirituala care se aude mai tare decat opinia publica;
d) stima de sine care este mai profunda decat protectia de sine;
e) aprecierea disciplinei care este mai mare decat dorinta mea de a avea timp liber;
f) insatisfactia care este mai puternica decat starea care a existat mai inainte
g) echilibru care este mai trainic decat panica;
h) puterea de a-mi asuma riscuri care este mai mare decat pastrarea sigurantei;
i) faptele care sunt mai puternice decat ratiunea;
j) dorinta de a vedea implinirea potentialului mai mult decat a-i vedea pe oameni multumiti."
Daca si tu ai problema aceasta de a le face oamenilor pe plac, poate doresti sa recitesti aceste 10 lucruri. Nu trebuie sa fii o persoana importanta pentru a fi un om al curajului. Trebuie doar sa-ti doresti sa implinesti planul si scopul lui Dumnezeu pentru viata ta si sa fii dispus sa schimbi ceea ce pare bun pe moment cu ceea ce este bun pentru viitorul tau! Este un lucru pe care poti sa-l faci in anul acesta indiferent care este gradul aptitudinilor tale naturale.
Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3936

3 IANUARIE BUSOLA SPIRITUALA (1)

"Avraam a ridicat ochii si a vazut locui de departe" (Geneza 22:4)

Sa ne imaginam cum Dumnezeu il trimite pe Avraam intr-un loc "pe care ti-l voi spune Eu" (Geneza 22:2). Femeile au tendinta sa inteleaga mai bine decat barbatii. Cand o intreb pe sotia mea ce vrea sa cumpere, ea imi spune uneori: "Nu sunt sigura, dar o sa stiu cand o sa vad". Exista lucruri pe care le stii, dar pe care nu le poti explica. Asculta: "Noi avem o ungere [intelegere] de la Dumnezeu si cunoastem lucrurile" (1 Ioan 2:20 parafrazare), lata ce s-a intamplat: "A treia zi, Avraam a ridicat ochii si a vazut locul de departe" (Geneza 22:4). Aleluia! Nimic nu se compara cu momentul in care vezi ceea ce ai cautat, ti se aprinde "beculetul", iar busola spirituala din launtrul tau anunta: "Asta e!" Cand esti pe mare, apa arata la fel. Atunci ai nevoie de o busola. Cand vezi oameni care se entuziasmeaza de lucruri care nu sunt acolo, priveste-i! Ori nu si-au luat "medicamentul de dimineata", ori ei vad ceva ce tu nu vezi! Fiindca se entuziasmeaza din pricina invizibilului, acesti oameni reusesc de obicei sa faca imposibilul. De ce? Pentru ca au invatat sa-si urmeze busola spirituala! David l-a infrant pe Goliat pentru ca a fost singurul om care a avut credinta ca va reusi. Stia ca acest moment ii va schimba viata. Daca l-ar fi ratat, s-ar fi intors la ingrijitu! oilor! Cand vine clipa, ridica-te si spune: "Acest urias este al meu", indiferent cati fug in directia opusa. Dumnezeu ti-a dat o busola spirituala, invata sa o folosesti! Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #3944

:( :( :( Imi pare rau ca nu o sa ma pot tine de cuvant si sa postez in fiecare zi acele meditatii pe care le-am inceput de la 1 Ianuarie! Din niste motive pe care nu doresc sa le discut acum! Daca printre cei ce sunteti pe acest forum sau printre vizitatori sunteti totusi si interesati, vi le voi trimite in particular. Asa ca anuntati-ma! La avatar aveti de la PM, la ID-uri unde ma puteti contacta!:) Inca o data imi cer mii de scuze! Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4287

Daca nu o poti distruge, atunci goleste-o de substanta! Ma refer la Sf. Scriptura! Cam asta se pare ca e unul din atacurile celui rau:

Formaţi de media la focul liniştit al ştirilor de senzaţie, cu greu ne mai poate surpinde ceva. Cel mai mult m-ar surpinde promovarea a ceea ce e bun, curat, moral. Dar unde mai gasesc aşa ceva? Aşa că zvonurile despre o Biblie adresată special persoanelor gay şi homosexuale nu mă poate surpinde. Era poate şi timpul ca aceste persoane “ostracizate, neînţelese, marginalizate (deşi le place la nebunie ideea de “la mijloc”…) să aibe bucata lor de suport moral numită Scriptura. O Biblie în care Dumnezeu spune că e mai bine să fi gay decât heterosexual, va fi publicată în curând de un producator american de filme.

Revision Studios companie aparută în New Mexico va publica “The Princess Diana Bible” - a cărei apariţie este anunţată pentru primăvara viitoare (2009). Un prim material demonstrativ din cartea Geneza este deja disponibil online la princessdianabible.com. Dacă până acum gluma nesărată de prin filme era cu “Adam and Steve” în loc de “Adam and Eve” acum putem afla de fapt că Adam a fost Aida, deci primul cuplu a fost Aida şi Eva. Mai să fie… şi Cain cum a aparut ? Păi să vedem… tatăl este şarpele şi copilu’ a avut doua mame… mă băieţi nu e cam mult? Probabil vor trebui scrişi şi ceva psalmi de lamentaţie pentru că Propozitia 8 nu a fost acceptată (încă) în Califonia şi alte state americane.

Studioul de film are în proiect şi adaptarea cinematografica a acestei Biblii în doua mini-serii, “The Gay Old Testament” şi “The Gay New Testament”.

“Sunt deja diferite versiuni de Biblie. Aproximativ 116. De ce să nu o avem şi noi pe a noastră?” se întreabă Max Mitchell, cel care a regizat comedia science fiction “Horror in the Wind”. În filmul său, doi biogeneticieni inventează o formulă care schimbă orientarea sexuală a oamenilor.

“Mi-a venit ideea cu aceasta Biblie după ce am realizat filmul,” a mai spus el. “După ce întreaga lume va deveni gay, oamenii religioşi vor crede ce se spune în această Biblie… faptul că homosexualii sunt OK, iar a fi heterosexual e păcat. Şi atunci ei vor arde toate versiunile de tip King James Bible.”

“Bibliile pe care le avem sunt oricum pro-gay” a declarat Candace Chellew-Hodge în Religion Dispatches, împotriva părerii generale că homosexualitatea e condamnată de Scriptură. “Nu este nici o condamnare pentru dragostea adevarată indiferent între cine are loc. Dumnezeu ne iubeşte pe toţi nu contează ce suntem…”

Douglas Howe de la Idol Chatter declara că aceasta idee este inspirata de agenda politică actuală şi are menirea de a schimba textul sfânt într-un scenariu al unei piese de teatru, croită pentru comunităţile gay şi homosexuale.

Problema mare este că într-un astfel de mediu cultral-informativ, oamenii cresc în confuzie şi nu mai pot face diferenţa între text şi context, între poveste şi eveniment, între artă şi istorie. Iar dacă lucrurile vor continua aşa va trebui să fim foarte clari şi convinşi în a susţine diferenţe între concept artistic şi neo-adevăr. Lumina vine dintr-o singura sursă. Din cealaltă întunericul… Şi Dumnezeu a ales să le lase aşa până la Seceriş. Sursa: www.mersulvremurilor.ro Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4290

fata din poza e gay?
  • Dionnis
  • Avatarul lui Dionnis
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 630
  • Thank you received: 22
  • Karma: 7
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4399

Dionnis a scris:
fata din poza e gay?
In vremurile pe care le traim crezi ca asta mai conteaza? Oricum ideea pozei (de-aia am si postat-o) este ca la greu a fost fortat textul Sf. Scripturi ca si cei mai dinainte amintiti sa-si proclame credinta in Domnul Dumnezeu! :ohmy: ... Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4419

Homosexuali si lesbiene au existat decand lumea. Textul Sfantei Scripturi, a fost scris de oameni si a trecut prin mana lor, deci a suferit si el ca atare, intr-o directie sau alta de-a lungul timpului.

Faza cu poza, incita la ura ...Nu e bine sa urasti ceea ce nu cunosti. Sa fim seriosi, Dumnezeu nu are altceva de facut decat sa-i pazeasca pe Ionel si Vasilica, sau Maria si Margareta ....cum si ce fac ei prin dormitor?

Parerea mea.
  • Dionnis
  • Avatarul lui Dionnis
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 630
  • Thank you received: 22
  • Karma: 7
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4424

Prietene...cam multe afirmatii spuse la repezeala...hai sa le luam pe rand...B)
Dionnis a scris:
Homosexuali si lesbiene au existat decand lumea
.
Poate ai auzit termenul de sodomie, care le cuprinde pe cele 2 termene folosite de tine: Dumnezeu a pedepsit Sodoma si Gomora tocmai pt. ca s-a ajuns cu acele pacate la culme!!!
Textul Sfantei Scripturi, a fost scris de oameni si a trecut prin mana lor, deci a suferit si el ca atare, intr-o directie sau alta de-a lungul timpului.
Poate ca nu crezi dar cercetatorii seriosi ai Sf. Scripturi au ramas de-a dreptul impresionati de acuratetea pasajelor si de concordanta lor...in ciuda pregatirii celor care au scris, a locului (foarte diferite locatii si pe distante considerabile) si a rangului social pe care l-au avut! De asemenea perioada mare in care s-a scris este de luat in considerare! Nu mai spun ca fizic chiar daca au trait in aceeasi perioada, nu aveau cum sa se intalneasca. In fine...sunt multe dovezile care vin in sprijinul spuselor din Scriptura unde printre altele se afirma urmatoarele: Faptele apostolilor 3:24 "De asemenea toţi proorocii, de la Samuel şi ceilalţi, care au urmat după el, şi au vorbit, au vestit zilele acestea". .... Iacov 5:10 "Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe proorocii, care au vorbit în Numele Domnului".... 1 Petru 1:10 "Proorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare".
Faza cu poza, incita la ura ...Nu e bine sa urasti ceea ce nu cunosti.
Hai ca aici ai fost simpatic: Cum sa incite la ura? Acolo ce conteaza sunt foile rupte din Scriptura! Daca vad o poza cu un betivan inseamna ca este incitare la ura? Sau cu o femeia batrana, etc.? As spune ca, intr-adevar, n-ar fi fost in regula daca la acea poza as fi postat un nume, adresa, date precise despre acea persoana... In alta ordine de idei, nu e bine sa urasti nici ce cunosti, daca e vorba de o persoana, pe cand cu o fapta, e cu totul diferit...nu stiu daca ai auzit expresia: Dumnezeu iubeste pe pacatos dar uraste pacatele acestuia! Eu nu-i urasc pe sodomiti! Dar, sub nici o forma nu voi fi de acord, ca, ceea ce fac ei, este spre slava lui Dumnezeu! Ba din contra!
Sa fim seriosi, Dumnezeu nu are altceva de facut decat sa-i pazeasca pe Ionel si Vasilica, sau Maria si Margareta ....cum si ce fac ei prin dormitor?
Chiar asa, hai sa fim seriosi! Problema nu se pune ca Dumnezeu sa stea sa-i pazeasca pt. ca El este omniprezent... ci ca respectivii chiar daca sunt feriti de ochii lumii nu pot incalca poruncile Lui...Isaia 29:15"Vai de cei ce îşi ascund planurile dinaintea Domnului, care îşi fac faptele în întuneric, şi zic: "Cine ne vede şi cine ne ştie?"Ca sa nu mai spun ca demult Ionel si Vasilica sau Maria cu Margareta nu se mai limiteaza la dormitorul lor! Ci vor sa ne spuna ca astea-s standardele pe care trebuie sa le accepte societatea!
Parerea mea.
Pe care o respect, dar cu care nu sunt de acord! :P Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4426

Tipa din poza e dusa cu capul si nu crede in bunul Dumnezeu.Va pun si eu o simpla intrebare prieteni ...cati dintre voi l-ati vazut pe domnul Isus sau pe Satan?Eu da i-am vazut pe ambii si dupa 3 saptamani de coma am revenit la viata.Dumnezeu Exista....Satan deasemenea.
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfanta Scriptura - mai este relevanta? #4465

Marius a scris:

"Hai ca aici ai fost simpatic: Cum sa incite la ura? Acolo ce conteaza sunt foile rupte din Scriptura! Daca vad o poza cu un betivan inseamna ca este incitare la ura? Sau cu o femeia batrana, etc.? As spune ca, intr-adevar, n-ar fi fost in regula daca la acea poza as fi postat un nume, adresa, date precise despre acea persoana... In alta ordine de idei, nu e bine sa urasti nici ce cunosti, daca e vorba de o persoana, pe cand cu o fapta, e cu totul diferit...nu stiu daca ai auzit expresia: Dumnezeu iubeste pe pacatos dar uraste pacatele acestuia! Eu nu-i urasc pe sodomiti! Dar, sub nici o forma nu voi fi de acord, ca, ceea ce fac ei, este spre slava lui Dumnezeu! Ba din contra! "

Simpatic foc :P Era vorba de poza si context. Daca pui o poza cu un betiv rupand biblia, sau o batrana facand la fel de zici ca-s posedati de diavol si apoi bagi un text anti "sodomie", sau anti alcool, varsta a treia etc. desigur ca generalizezi.

Sunt sigur ca sunt o multime de "sodomiti" foarte credinciosi si nu a intrat diavolul in toti. Sunt astfel de "pacatosi" printre calugari, preoti, predicatori ..whatever, Dumnezeu sa le dea sanatate.

" Dumnezeu iubeste pe pacatos dar uraste pacatele acestuia!"

Dumnezeu e prea istetz ca sa urasca, oameni sau pacate. Nici nu cred ca poate uri, dar cine stie, nu sunt eu Dumnezeu sa stiu daca uraste sau nu. Atata timp cat cel din jur nu ma deranjeaza, cine sunt eu sa-l judec?

Ti-am mai zis e periculos sa crezi ca stii ce vrea sau ce doreste Dumnezeu.

Cati "sodomiti" ai cunoscut?
  • Dionnis
  • Avatarul lui Dionnis
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 630
  • Thank you received: 22
  • Karma: 7
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.