Reinsertie sociala a persoanelor cu dizabiliatatiPatronatul Medicinei Integrative a organizat marti, 21 septembrie, la Bucuresti, in cadrul proiectului "Retea regionala pentru promovarea si aplicarea conceptelor economiei sociale in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati", proiect cofinantat din Fondul Social European, o masa rotunda cu tema "Caracteristici si probleme intalnite in experienta organizatiilor care au lucrat si lucreaza cu persoane cu dizabilitati".

La aceasta masa rotunda au participat, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice din domeniu si specialisti ai fundatiilor si asociatiilor: Asociatia Casa Ioana Bucuresti, Centrul de Asistenta Sociala Sf Vasile, Centrul de Asistenta Sociala Sf. Elena, Centrul de Asistenta Sociala Sf. Gavril, Asociatia Handicapatilor Somatici Bucuresti, Scoala Speciala nr 2 Bucuresti, Scoala Speciala nr 6 Bucuresti, Scoala Speciala nr 1 Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bucuresti, Asociatia Nevazatorilor Bucuresti, Centrul de Asistenta Sociala Sf. Vasile Bucuresti, DGASPC Prahova, Asociatia Speranta 2003 Dambovita, Asociatia Persoanelor cu Handicap "Armonia Umana" Dambovita, Asociatia Persoanelor cu Handicap Dambovita, DGASPC Dambovita, Crucea Rosie Dambovita, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala Arges.

Participantii la masa rotunda au relevat experienta acumulata in activitatea desfasurata cu persoane cu dizabilitati si au punctat principalele plusuri si minusuri ale programelor derulate in domeniu. Un rezultat imediat al dezbaterilor il reprezinta si infiintarea nucleului unei banci de date care va contine experienta si datele acumulate de organizatiile nonguvernamentale si autoritatile publice in aceasta activitate.

"Realizarea acestei banci de date reprezinta doar o componenta a unui proiect major, cofinantat din fonduri europene, in cadrul POS DRU 2007-2013, Axa prioritara 6, proiect multiregional, care se deruleaza pe axa Brasov – Bucuresti – Constanta. Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, iar obiectivele specifice includ: identificarea celor mai bune practici europene de incluziune sociala a acestor persoane, cresterea competentelor, cunostintelor si stimei de sine a persoanelor cu dizabilitati, medierea si coordonarea reinsertiei sociale prin consolidarea relatiei dintre mediul de afaceri si persoanele cu dizabilitati, constientizarea societatii civile, a comunitatilor in ansamblul lor, cu privire la drepturile si facilitatile de care ar trebui sa beneficieze persoanele din grupul tinta", a declarat dl. Liviu Mandler, presedintele Patronatului Medicinei Integrative din Romania, manager de proiect.

In realizarea acestui proiect, Patronatul Medicinei Integrative are sustinerea urmatorilor parteneri: Newham College for Futher Education, Marea Britanie, Reid Kerr Colege – Marea Britanie, Fundatia Bethania – Cluj, Institutul Postliceal Phoenix, Cluj.

Rezultatul final al proiectului vizeaza dezvoltarea economiei sociale prin cele trei centre formate pentru persoanele cu dizabilitati (Brasov, Bucuresti, Constanta) in cele trei regiuni de dezvoltare, prin ghidul de bune practici cu privire la metodele de incluziune sociala pentru persoanele defavorizate, prin parteneriatul cu mediul economic, prin consilierea a 800 de persoane cu handicap si formarea a 420 dintre acestea in vederea facilitarii accesului lor pe piata muncii.

Informatii de suport:

Patronatul Medicinei Integrative (P.M.I.) considera ca termenul de sanatate reprezinta mai mult decat absenta bolii sii depune toate eforturile pentru a fi locul de intalnire pentru medicii, educatorii sii cercetatorii care impartasiesc aceasta credinta, astfel incat, in primul an de la infiintare, Patronatul numara 147 de membri sii are reprezentanti in 28 de Case Judetene de Asigurari de Sanatate.

Misiunea Patronatului este de a promova dezvoltarea, adoptarea sii implementarea medicinei integrative in practica medicala din Romania.

Conceptul de medicina integrativa este un concept nou al medicinei actuale, care plaseaza pacientul in centrul echipei medicale, combinand terapiile medicale conven?ionale cu terapiile complementare ?i alternative pentru care exista suport ?tiintific.

Contact presa: Simona OPREA, responsabil cu implementarea imaginii proiectelor finantate de F.S.E. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,

Tel. : 0733.076.381, 0725.676.510.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează