Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Windows 7 vs Windows Vista

Windows 7 vs Windows Vista #4370

Urmatoarea versiune Microsoft Windows este deja anuntata si abia ce s-a lansat Windows Vista ca suntem invitati sa intampinam un alt copil al companiei Microsoft numit Windows 7. Este, se aude, un upgrade de dorit pentru Windows Vista si, asa cum ne-am obisnuit de acum, acest sistem de operare vine sa calmeze putin spiritele si sa demonstreze ca se poate si mai bine in ciuda tuturor parerilor contrare. De fapt, daca ar fi avut mai multa rabdare, cei de la Microsoft nici nu ar fi trebuit sa lanseze versiunea Vista insa daca tot au facut-o macar sa fi invatat ceva din tot circul cu promovarea acestui produs facut la mare graba si cu o gramada de hibe ascunse.

Deosebirile intre Windows 7 si Windows Vista sunt se pare minime daca ne referim la interfata propriu-zisa insa atunci cand auzi ca Windows 7 poate buta mult mai repede, iar problemele cu driverele au fost rezolvate parca te bucuri, dar si razi pe sub mustata putin aducandu-ti aminte ca acelasi spectacol a fost oferit de Microsoft si cand a fost vorba de lansarea sistemului Windows 2000 urmata indeaproape de aparitia mult mai stabilului Windows XP, si acesta parca tot un fel de Win2000, dar menit sa poata fi comercializat cu minimum de reclamatii si injuraturi printre dinti venite atat din partea clientilor obisnuiti cat si a specialistilor in IT.

Numele acestei versiuni vine de la faptul ca pur si simplu este vorba de cea de a 7-a versiune a sistemului de operare Windows, care vine dupa precedentele Windows 1.0, Windows 2.0, Windows 3.0, si NT, Windows 4.0 cunoscut si ca Win9x, Windows 5.0 cu variantele sale 2000/2003/XP si Windows 6.0 - Vista. Se intentioneaza ca suportul oferit pentru acest nou sistem de operare sa fie mult imbunatatit, iar partea buna este ca au fost inlaturate multe dintre aplicatiile care ingreunau rularea optima a sa si trecute separat intr-un pachet optional numit Windows Live Essentials. De asemenea se doreste atingerea unei compatibilitati mult mai mari cu toate componentele hardware prin marirea si updatarea semnificativa a bazei de date care contine driverele de sistem.

Windows 7 are si o importanta componenta educationala oferind suport destul de bun pentru studenti si elevi care vor putea accesa de la orice terminal pagina personala inzestrata cu mai multe aplicatii de tip Live Services. Noul Windows ne va bucura si cu elemente grafice, se aude, de invidiat si alte imbunatatiri care vizeaza performanta. Din fericire specialistii de la Microsoft au reusit sa atinga o buna compatibilitate intre Windows Vista si Windows 7 astfel incat trecerea la acest nou sistem de operare sa fie facuta cu usurinta. Asa cum spuneam la inceputul acestui articol Windows 7 nu e, se pare, decat varianta optimizata pentru performanta a actualului Windows Vista.

Conform declaratiilor oficiale Windows 7 va putea fi accesibil utilizatorilor obisnuiti cel mai devreme la mijlocul anului 2009 sau, daca acest lucru nu va fi posibil, atunci se va intampla fie in perioada Craciunului 2009 fie la inceputul lui 2010. Sunt anuntate ca elemente de maxim interes imbunatatiri simtitoare pentru bara de operatii, meniul de start si suprafata de lucru. Exista si optimizari ale pachetului de servicii pentru Internet si reteaua locala si de asemenea suport multilanguage. Sa speram insa ca nu vom pati la fel ca in cazul proaspatului lansat Windows Vista care este deja binecunoscut multor utilizatori pentru partile sale bune, dar mai ales pentru minusurile sale deosebit de frustrante mai ales atunci cand te afli in posesia unui calculator foarte performant de ultima generatie.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Windows 7 vs Windows Vista #4653

Windows 7 este Windows Vista cu o alta interfata. L-am probat si nu mi se pare deloc practic. Interfata cam lasa de dorit, inca are bug-uri, bineinteles este varianta beta nu putem cere mai mult. Este adevarat ca booteaza mult mai repede ca Vista, mananca mai putine resurse, dar interfata ma lasat un pic dezamagit. Eu momentan pe laptop-ul principal am Vista, deoarece cu Windows 7 am probleme cu driverele. Pana acum avem asa:
Windows 1.0
Windows 2.0
Windows 3.0
Windows 3.1 (Windows NT)
Windows 4.0 (Windows 95)
Windows 4.0.1998 (Windows 98)
Windows 4.10.2222 (Windows 98 SE)
Windows 4.90.3000 (Windows Millennium)
Windows 5.0 (Windows 2000)
Windows 5.1 (Windows XP)
Windows 6.0 (Windows Vista)
Windows 6.1 (Windows 7)
Vom vedea produsul final desi pana acum nu ma incantat deloc.
 • lllexutzu
 • Avatarul lui lllexutzu
 • Deconectat
 • Premium Member
 • So be it
 • Posts: 128
 • Thank you received: 6
 • Karma: 5
La madre dei cretini è sempre incinta...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.