Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Instalare Windows 7 de pe Stick USB

Instalare Windows 7 de pe Stick USB #28767

Voi prezenta un scurt ghid video de instalare a sistemului de operare Windows 7 de pe un Stick USB Bootabil folosind programelul ADATA OStoGO. Este foarte usor de folosit si aveti nevoie doar de un Stick USB de minim 4 GB si de un DVD sau o imagine cu Windows 7. Eu voi exemplifica procesul de instalare pentru Windows 7 Home Premium SP1 x64, dar acesta este identic pentru toate versiunile de Windows 7 sau Vista.

1. Pregatire Stick USB


1. Descarcati, instalati si porniti programul ADATA OStoGO. (Click pentru descarcare)
2. In campul "Source" selectati DVD-ul sau imaginea .iso cu Windows 7, iar in campul "Destination" selectati Stick-ul USB care urmeaza sa fie folosit pentru instalarea sistemului de operare Windows 7. Apasati START.
3. Se va deschide un mesaj de atentionare prin care sunteti avertizat ca Stick-ul se va formata si tot continutul lui va fi sters. Apasati OK.
4. Va incepe copierea fisierelor sistemului de operare pe Stick-ul USB.
5. Daca copierea s-a realizat cu succes la final este afisat un mesaj de confirmare.

2. Instalare Windows 7 de pe Stick USB


* Selectati 1080p pentru cea mai buna calitate.

00:01 Introduceti Stick-ul in PC si porniti calculatorul.

00:12 Apasati tasta rapida de intrare in meniul de Boot (F2 sau F11 in cazul meu).

00:18 In meniul de boot selectati Stick-ul USB care contine Windows-ul. Eu am folosit un Stick ADATA USB 3.0, dar conectat intr-un port USB 2.0.

00:33 Se va deschide meniul de bootare de pe stick. Selectati optiunea "Start Windows Vista/7 Setup from USB Mass Storage".

00:45 Incepe Setup-ul Windows-ului.

01:15 Windows-ul meu este in limba engleza asa ca doar aceasta este disponibila. La "Time and currency format" selectati "Romanian" pentru ca sistemul de operare si programele instalate ulterior sa fie configurate corect pentru tara noastra. La "Keyboard or input method" puteti sa lasati pe "Romanian" sau sa schimbat pe "US" daca nu folositi diacritice. Apasati NEXT, iar apoi "Install Now".

01:47 Bifati casuta prin care sunteti de acord cu termenii si conditiile si apasati Next.

01:54 Selectati a doua optiune: Custom (advanced) pentru a instala o copie proaspata a sistemului de operare.

02:02 Selectati si formatati partitia pe care doriti sa instalati sistemul de operare. Daca HDD/SSD dumneavoastra este nou si nu exista partitii trebuie sa creati o partitie noua. La crearea unei partitii noi se va mai face automat o partitie de sistem de 100MB. Dupa ce ati selectat partitia apasati Next, iar instalarea va incepe.

09:07 Selectati un nume de utilizator.

09:13 Puteti sa securizati accesul la calculator folosind o parola.

09:18 Puteti sa introduceti acum cheia de licenta sau mai tarziu. Daca nu introduceti o cheie de licenta Windows-ul va functiona doar 30 de zile.

09:23 Selectati daca doriti sau nu ca sistemul de operare sa descarce si sa instaleze viitoarele actualizari disponibile. Eu am lasat-o pe mai tarziu.

09:28 Setati ora si data.

09:50 GATA! In mai putin de 10 minute am instalat foarte usor Windows 7 de pe un Stick USB Bootabil.

tkx epuru ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru

Rasp: Instalare Windows 7 de pe Stick USB #28809

Instalare Windows 7 de pe un stick USB

Setup from USB este un mic utilitar ce permite transformarea unui stick USB sau a oricarui alt tip de memorie intr-un dispozitiv de instalare bootabil cu ajutorul caruia putem instala Vista sau Windows 7 pe orice computer ce suporta bootarea de pe USB.

Aplicatia este extrem de utila in cazul netbook-urilor sau a computerelor/ laptopurilor a caror unitate optica nu functioneaza sau care nu au instalat un DVD.

Inainte de a utiliza aplicatia trebuie sa va asigurati ca ati copiat toate fisierele importante de pe stick pentru ca acesta va fi formatat si repartitionat.

Procesul de convertire a stick-ului este foarte simplu:

In primul ecran trebuie sa indicam locatia in care se afla fisierele de instalare Windows 7 sau Vista, in urmatorul pas trebuie sa indicam stick-ul USB pe care dorim sa-l facem bootabilDupa ce ati stabilit aceste setari programul isi face treaba singur, iar la final veti obtine un stick de pe care veti putea instala foarte simplu Vista sau Windows 7 pe orice computer, indiferent daca acesta are sau nu instalat un DVD.

Download Setup from USB
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.