Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM

"Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #19858

Mount Sinai School of Medicine a realizat niste videouri in care printre altele au abordat si subiectul "sexualitate si intimitate". Sunt trei videouri la aceasta categorie. In unul vorbesc doar barbatii, in altul doar femeile si in al treilea sunt impreuna. Am tradus discutia femeilor prima data, dar sper sa traduc si cea a barbatilor :P

Videourile, la ei, sunt realizate sub forma de webcast, si cand merge videoul apare un fel de prezentation Power Point langa. Videourile am bagat la youtube, dar cateva dintre poze le pun aici.

Cele care participa la discutie sunt Santina Muha, Kristen McCosh si Liz Treston.

Santina Muha este paraplegica T10-T11, in urma unui accident auto pe care l-a suferit cand avea 5 ani.





Kristen McCosh este tetraplegica C6, in urma unei sarituri in cap. A fost Ms. Wheelchair America in 2008.





Liz Terston
este tetraplegica C5-C6, in urma unei sarituri in cap.




Acestea sunt videourile:





Impresii??
Atașamente:
  • Dionnis
  • Avatarul lui Dionnis
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 630
  • Thank you received: 22
  • Karma: 7
Ultima editare: by Dionnis.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #19860

Foarte indrazneata aceasta invitatie la "deschidere totala" adresata fetelor cu TVM, privind viata intima si complexele de sexualitate care trebuiesc depasite, pentru a simti ca dragostea trece "prin tine" fizic, nu doar sufleteste ;)

PS: Bunaciune Santina... dezinhibata de orice compromis "artificial" impus... oare la noi in RO, se poate depasi aceasta limita impusa de dizabilitate? Sunt sigur ca DA, parol! :lol:

Deci, cine face primul pas?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #19883

Pai sa incerc eu sa fac “primul pas” cu speranta ca voi “auzi” si alti pasi cum ma urmeaza (fetelor va invite sa scrieti cu incredere in acest topic).
Felicitari in primul rand lui Dionnis pentru materiale si pentru traducere.
Cred ca multe femei cu dizabilitati fizice dupa ce vor privi aceste materiale vor spune ca “protagonistele” isi permit sa discute atat de relaxat despre intimidate si sexualitate deoarece provin dintr-o tara in care serviciile destinate persoanelor cu dizabilitati sunt la rang de “super – profesioniste”, informatiile cu privire la tot ceea ce depinde de reabilitare sunt furnizate la cel mai inalt nivel.
Sunt in asentimentul “protagonistelor”, DA trebuie sa ne ingrijim de 10 ori mai mult decat o femeie valida, DA trebuie neaparat sa mergem la ginecolog, DA trebuie sa fim cochete, DA trebuie sa ne “redescoperim”.
Eu personal am avut un accident la varsta de 14 ani asa ca viata sexuala inainte de “dizabilitate” nu a existat, nici macar un amarat de sarut, sincer nici macar nu stiam cate gauri am…….
Foarte multi ani am fost prea ocupata cu recuperarea fizica si psihica asa ca nu imi statea gandul deloc la baietii. Am fost o fire mai baietoasa asa cu nu cred ca degajam cine stie ce “sex-appeal” inainte de accident iar dupa, foarte multi ani m-am considerat extrem de neatragatoare si “fugeam” cand un baiat incerca sa se apropie de mine mai ceva ca Gabriela Szabo.
Sincera sa fiu nu prea ma interesa subiectul SEX si cred ca nu m-ar fi interesat la varsta aceea indiferent de cum m-as fi deplasat. Imi propusesem ca in momentul in care ma voi simti pregatita si voi intalni un baiat care ma va face sa simt ceva diferit sa i-au initiativa.
Complexe……………………DA ……………..o gramada ……….dar hai sa nu ne mintim toti avem (inclusiv si cei valizi ). La inceput mai mult ma deranjau privirile oamenilor decat propriile mele complexe.
Pe la 18 ani mama mi-a daruit o trusa de machiaj spunandu-mi ca de acum sunt domnisoara si pot “cocheta” si cu “make-up-ul”.
Asa ca am inceput sa mai schimb din garderoba, sa folosesc un ruj, o oja si incetul cu incetul am inceput sa ma simt altfel. Am inceput parca sa fiu privita si altfel de catre baietii din jurul meu, care culmea ironiei au inceput sa imi faca curte. Totusi ma intrebam de ce?? Erau atatea fete frumoase valide care puteau fi curtate si totusi unii dintre ei ma alegeau pe mine. Faptul ca nu gaseam un raspuns la aceasta intrebare ma facea sa ii refuz, folosind ca paravan sintagma “nu sunt inca pregatita pentru o relatie”.
Asa cum relateaza si protagonistele materialelor cam dupa 20 de ani incepi sa fii constienta ca din viata ta lipseste ceva, adica viata intima (sexuala) si ca ar trebui sa faci ceva.
Culmea ironiei ca si la mine cam in jurul acestei varste au inceput “dorintele” si au culminat cu faptul ca am intalnit baiatul care m-a facut sa simt IUBIREA.
Sincer eram curioasa de tot ceea ce simt si de tot ceea ce as putea sa simt asa ca nu prea m-am gandit la complexele pe care le aveam (cred ca m-a ajutat si faptul ca si partenerul era in scaun rulant), la faptul ca habar nu aveam de ce ar trebui sa fac, cum sa fac, de ce sa fac. Sunt sigura ca partenerul potrivit te “ajuta” sa te simti ca si cum ai face asta de-o viata si am avut noroc sa am partenerul potrivit.
Ideea este ca toti avem complexe, toti avem ceva ce nu vrem sa scoatem in evidenta, nimeni nu este perfect dar cred ca toti meritam sa fim iubiti si sa iubim (si ma refer acum strict la iubirea fizica).
Poate nu constientizam si acum ma refer strict la femei, lipsa vietii sexuale duce la tot felul de dereglarii hormonale care pot duce la obezitate, lipsa menstruatiei, osteoporoza, endometrioza, etc……….suntem constiente de asta?!?!?!??!!??! Daca ne dorim sa ducem o viata buna , trebuie san e dorim sa fim sanatoase, trebuie sa avem si viata sexuala.
Pentru a-mi incepe viata sexuala a trebuit sa trec nu numai peste complexe, a trebuit sa ma redescopar, sa imi pun in valoare “senzualitatea”, sa constientizez ca inainte de toate sunt femeie, iar daca un barbat ma priveste cu dorinta nu ar trebui sa stau sa ma gandesc prea mult la faptul ca eu am niste picioare subtiri ca a unei fetite de 14 ani, ca eu nu am mobilitatea unei femei valide, ca trebuie sa fac o multitudine de “pregatiri” inainte de a avea un contact sexual (nu am sa mai repet ceea ce spun si protagonistele materialelor vis a vis de managementul urinar si intenstinal, precum si de igiena “asidua” din zona intima). In primul rand, am realizat ca nu trebuie sa ma intreb niciodata de ce? acel barbat m-a ales pe mine in “defavoarea” unei femei valide……….pana la urma alegerea ii apartine atat timp cat esti corecta si sincera si explici de la inceput care sunt problemele reale totul va merge bine 9va spun din proprie experienta).
Sunt o femeie pasionala si asa am fost dintodeauna, cred ca instinctual suntem inzestrati cu tot ceea ce trebuie pentru a avea o viata sexuala; fiecare dintre noi are o doza de senzualitate si sex-appeal specifica personalitatii…………..tot ceea ce trebuie sa facem e sa ne lasam purtati de ceea ce se intampla in pat. In functie de parteneri am descoperit ce efect au atingerile, saruturile, mirosurile, etc. Cand esti in pat nu te gandesti nicio clipa la faptul ca tu nu poti merge, ca tu nu iti poti simti picioarele deloc sau decat foarte putin, ca tu nu poti sa faci spagatul , ca tu nu ai un corp de fotomodel, etc spui STOP si te opresti din gandit , trebuie doar sa SIMTI. Barbatii asta isi doresc sa se simta bine , nu isi doreste nici un barbat s afaca mii de conversatii in pat, iar daca tot ai ajuns cu EL acolo inseamna ca tu il doresti si el te doreste……………….ATAT e tot ceea ce trebuie sa stii. Asa cum toti ne nastem cu o inteligenta nativa tot asa ne nastem cu instinctual de a iubi fizic.
Nu pot trai fara sa fiu cocheta si fara sa simt in fiecare zi ca sunt FEMEIE. Este extrem de important pentru mine sa fiu cocheta, nu stau nici macar in casa nearanjata si nefardata macar cu un simplu ruj. In fiecare zi incerc sa ma redescopar, de exemplu de vreo 20 ani nu m-am imbracat decat o singura data cu rochie asa ca dupa ce am vazut aceste materiale m-am hotarat sa imi cumpar o rochie; chiar daca am picioarele de “fotomodel anorexic” am sa imi cumpar de data aceasta o rochie scurta.
In fiecare zi cred ca trebuie sa ne exploram senzualitatea si sa ne gasim frumusetea exterioara precum si pe ceea interioara si echilibrul dintre acestea doua si totul va fi OK.
Femeilor cu dizabilitati fizice ganditi-va asa ca in momentul in care sunteti la verticala nimic nu va diferentiaza de o femeie valida. Orice femeie simte altfel si este altfel indiferent daca este valida sau cu dizabilitati. Asa ca nu te mai gandi ci doar SIMTE …………….e minunat.
Va imbratisez dragele mele si va doresc sa aveti “parteneri potriviti” , curaj si dorinta.
  • Iozefina
  • Avatarul lui Iozefina
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Enervez in rate lunare!
  • Posts: 212
  • Thank you received: 53
  • Karma: 5
Fi impecabil in ceea ce spui!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Dionnis

Re: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #19885

Masculii de regula imping ....in cazul celor cu TVM cervical este ideal sa nu RESPINGA . :laugh:Scuze ladies ca am intervenit probabil in mod inadecvat unui topic adresat doamnelor.
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Ultima editare: by adi chicago.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #19917

Super fetele din filmulete si un super multumesc lui Dionnis pentru traducere.

Deci.. despre viata intima si complexele de sexualitate? Desi suntem in sec XXI acest subiect cred ca poate fi considerat in continuare unul tabu (da’atentie: asta doar in Romania). Este adevarat ca in strainatate lucrurile stau putin diferit, cum a zis si Iozefina, informatiile sunt transmise la un alt nivel. Dar sa nu va imaginati ca acolo lumea nu se uita insistent sau pe furis cand trece o persoana cu dizabilitate pe strada sau ca rampele sunt peste tot. Credeti-ma, zic din proprie experienta: se uita iar rampa nu este peste tot. Dar hai sa fim seriosi, pana si eu ma uit cand trece cineva in carut pe strada (omu’e curios din fire, n’ai ce sa-i faci!).
Ideea e, ca oamenii pur si simplu nu stiu cum sa perceapa persoanele cu dizabilitati. Nu stiu ce pot ele sa faca si ce nu pot. De exemplu, am iesit acum cateva seri cu niste prieteni intr-un pub si am cerut o bere. Reactia barmanului a fost ceva de genul: “Wow! Asta bea bere, dar parca e in carut.. wtf?!”. Cam asa e si cu sexul. Cum?! Poate sa faca sex? Dar.. stai putin ca nu merge.. vorbesti serios, chiar poate?!
Societatea, in general, nu accepta ca persoanele cu dizabilitati pot avea o viata sexuala. Intamplarea face ca zilele trecute am dat de o discutie pe un forum, unde la fel se vorbea despre “viata sexuala a persoanelor cu dizabilitati”. Cei de pe forum nu aveau niciun fel de problema medicala.. doar ca nu se puteau hotari daca “astia” cu dizabilitati pot sau nu sa faca sex. Mare dilema, dom’le! Hai sa ii lamurim putin: DA, si noi putem.
In primul si primul rand (!) suntem oameni si avem aceleasi dorinte si nevoi ca toti ceilalti; iar printre aceste nevoi se afla si sexualitatea.
Handicapul nu anuleaza dorinta sexuala, flitrul sau visele erotice. Cu totii ne gandim la sex, chiar daca recunoastem sau nu asta. Eu una recunosc, si da.. am si vise erotice (imaginatia bogata de vina :-“). Prietenele mele glumesc pe tema asta si spun ca “visexez” :P .
Ok, e adevarat ca suntem intr-un scaun cu rotile, e adevarat ca e greu, e adevarat ca uneori ne este frica dar de asemenea e adevarat ca sta in natura noastra sa flirtram si putem ajunge la orice nivel de excitatie dorit.
Un zambet, o rasucire a unor suvite de par in jurul degetelor, putin mister si de aici incepe magia.
Iar in pat.. nu exista reguli.

Ecuatie:

tu care nu mergi si esti intr-un scaun rulant + colege, prietene de scoala, liceu, facultate care merg si nu sunt intr-un scaun rulant = ?

Raspuns: COMPLEXE.

Dar cine nu le are? Cu totii le avem. Unii sunt complexati ca sunt scunzi, altii ca sunt prea inalti, pe unii ii deranjeaza vreo 3 kg, altii nu stiu cum sa mai puna 3 kg, unele ar da tot ce au in casa pentru cupa D la sutien, altele nu stiu de unde sa mai scoata haine largi sa ascunda cupa D.. si tot asa..
Trebuie sa fim constienti ca noi suntem cei care hranim aceste complexe, punand un accent exagerat pe parerea celorlalti. Dar serios acum: chiar ne intereseaza ce cred ceilalti despre noi? Intotdeauna am zis: nu traiesc cu lumea, ci cu mine. Si eu am avut complexele mele si au fost multeeeeee. Si am avut numai de pierdut de pe urma lor.
Nu reactionam foarte bine atunci cand un baiat incerca sa se apropie de mine. In capul meu erau numai intrebari: da’ce vrea de la mine? Ma place? Nuu.. e atat de dragut cum sa ma placa tocmai pe mine care sunt in carut. Da’oare chiar ma place? Si uite asa ma jucam cu ma place, nu ma place, ma place, nu ma place.. pana cand saracu’baiat se satura si o lasa balta.
E clara treaba. Eram complexata. Rau. Nu ma simteam bine cu mine si asta se vedea. Apoi, am inceput sa ma deschid incetul cu incetul, am mai observat niste lucruri, am mai vorbit cu niste prieteni.. am descoperit machiajul, cremele, accesoriile.. intr-un final am descoperit ca imi cam place sa am grija de mine si ca nu arat rau deloc.
Azi am transformat toate astea intr-o arta.. arta de a fi sexy! De 2 ori pe saptamana imi rezerv cate o dupa-amiaza doar pentru mine.. si am un intreg ritual. Intai imi fac o baie fierbinte si relaxanta cu muuulta spuma, apoi ma epilez, pensez, ma dau cu crema hidratanta, imi fac unghiile (totul se petrece cu muzica pe fundal!) si ma imbrac in hainele mele preferate. Dupa ce faci toate astea, nu ai cum sa nu te simti sexy. E garantant.

Cand te simti frumoasa si sigura pe tine ceilalti recepteaza aceasta stare si nu conteaza ca tu esti intr-un carut, ca mergi cu o carja sau cu un cadru.

Asa ca fetelor, redescoperiti-va! :kiss:
  • Roddy
  • Avatarul lui Roddy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Undiscovered.
  • Posts: 164
  • Thank you received: 36
  • Karma: 5
Note to self. Be happy.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Dionnis

Re: "Sexualitatea si intimitatea" la femei dupa un TVM #20176

Vad ca primul mesaj de pe acest subiect este postat cu numai 2-3 saptamani in urma.
Sunt mesaje, marturisiri sincere.
In ceia ce ma priveste sunt recunoscator acestui forum si tin sa precizez. Mirela a scris mult pe tema sexualitatii.Acum 2 ani. Si a postat mesaje, stiri foarte educative. Sexualitatea dincolo de diazabilitatea fiecaruia este un aspect, capitol foarte important in viata oricui.Dar si cu particularitatea TVM.
Indraznesc sa va recomand si un alt site,unul pe care e partener cumva cu noi, insa e conceput altcumva.
Se numeste www.e-dragoste.ro Acolo am citit postarile forumintilor si am aflat foarte multe.
In tinerete,16-40 de ani oricine e interesat de acest subiect. E cat se poate de firesc. Ca suntem subiectivi, ca percepem diferit e adevarat,dar nu poate fii ignorat.
Sunt multumit ca suntem oameni deschisi la minte si reusim sa ne intelegem.
Multumesc tuturor acelora care posteaza si explica. Credeti-ma va citeste cu interes mii si mii de oameni. Va sunt recunascatori ca devin mai informati, mai educati.
Intrun sens anume suntem profitori. Ce bine e ca aflam chestii firesti ,insa nu am indraznit niciodata sa intrebam. Numesc asta Omenie.
P.S. Nu am facut altceva decat sa reamintesc ca despre sexualitatea ,aici pe forum se discuta deschis si cu mult bun simt.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by ciresaru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.