Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Asistentul Social in Romania

Asistentul Social in Romania #21550

Asistentul social indeplineste o misiune sociala care are la baza valorile si principiile fundamentale ale profesiei: justitia sociala, demnitatea si unicitatea persoanei, integritatea persoanei, autodeterminarea, confidentialitatea, importanta relatiilor interumane, furnizarea serviciilor cu competenta si in beneficiul clientilor. Exercitarea libera a profesiei si independenta profesionala confera asistentului social dreptul de a actiona si a lua decizii in beneficiul clientilor sai si deplina raspundere a acestora.

Pot fi Asistenti Sociali persoanele care indeplinesc Statutul Profesiei de Asistent social.

Colegiul National al Asistentilor Sociali a emis Hotararea nr. 8/2011 privind acordarea treptelor de competenta profesionala asistentilor sociali.

Astfel, treptele profesionale vor fi, in functie de vechime:
- mai putin de 12 luni vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii profesiei de asistent social si vechime de practica in domeniu — treapta de competenta profesionala debutant;
- minimum un an vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii profesiei de asistent social si minimum un an vechime de practica in domeniu — treapta de competenta profesionala practicant;
- minimum 3 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii profesiei de asistent social si minimum 3 ani vechime de practica in domeniu — treapta de competenta profesionala specialist;
- minimum 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii profesiei de asistent social si minimum 5 ani vechime de practica in domeniu — treapta de competenta profesionala principal.

Dezbateri... sfaturi, intrebari, diverse.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Asistentul Social in Romania #47826

Ziua Mondială a Asistenței Sociale este marcată, astăzi, și la Brașov

,,Ziua Mondială a Asistenței Sociale” este sărbătorită în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie, iar tema stabilită pentru anul 2022 este „Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport”, 15 martie 2022 fiind ziua în care asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova acest mesaj comun.

Tema prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care dezvoltă încrederea și securitatea pentru toți oamenii, precum și sustenabilitatea planetei.

Direcția de Asistență Socială Brașov marchează și în acest an “Ziua Mondială a Asistenței Sociale” iar, dacă anul trecut, în condițiile de distanțare fizică impuse de contextul pandemic am transmis mesaje de respectare a regulilor pentru siguranța comunității în care intervenim, anul acesta valorifică din plin oportunitatea asistentului social de a deveni activ în comunitatea în care activează și de a contribui la promovarea valorilor și principiilor care creează și asigură oamenilor respectarea demnității.

Asistența socială este un domeniu dinamic, într-o continua schimbare și provoacă asistentul social pentru experiențe noi. Anul acesta problema care a devenit prioritară în România și care marchează domeniul asistenței sociale este nevoia de suport în comunitate pentru persoanele strămutate din Ucraina. Este un moment în care societatea conștientizează câtă nevoie este de astistenți sociali și cât de valoroși sunt aceștia în contextul actual.

Prin întreaga activitate desfășurată formăm o ECHIPĂ care răspunde provocărilor și exigențelor domeniului, suntem în permanență preocupați să identificăm soluții pentru beneficiarii serviciilor sociale și să creem în comunitatea noastră o ”lume” care nu lasă pe nimeni fără suport.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.