Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: CEDO / Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati.

CEDO / Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati. #47124

DIFERITI DAR EGALI OFICIAL

Pe 25 iunie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului va anunta hotararea in cauza STEFAN SI LUMINITA STOIAN CONTRA ROMANIEI. Acest moment este incununarea a opt-noua ani de munca in scoala, acasa si in instante, cu zeci de proceduri paralele si succesive in instantele interne, cu un dosar major la CEDO, continand mii de pagini de memorii si probe, sapte interventii din partea unor organizatii internationale precum Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Raportorul ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Amnesty International sau Reteaua latino-americana de juristi pentru educatie incluziva.

62221999_10156356764107688_8782943692068487168_n.jpg


E un dosar important pentru Romania, care documenteaza minutios dinamica procesului de excluziune a copiilor si tinerilor cu dizabilitati din invatamant, timp de mai multi ani, trecand prin patru scoli. Un dosar care cartografiaza probleme precum planurile educationale facute de mantuiala si cu mare intarziere, ostilitatea generalizata fata de copiii cu dizabilitati in scolile de masa, lipsa accesibilitatii in scoala si in mediul urban, lipsa remediilor pentru incalcarea drepturilor in educatie, organizarea deficitara a procesului de sprijin pentru copii cu nevoi complexe, lipsa adaptarilor in scoala - curicula, predare, testare, o cultura institutionala a raportarii strict formale la lege, fara angajament pe fond.

Un dosar important pentru spatiul european al drepturilor, avand potentialul de a umple niste goluri importante in jurisprudenta CEDO, in ton cu Conventia ONU a Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati.

Vom organiza un eveniment cu ocazia pronuntarii CEDO pe 25 iunie, pe care il vom anunta in curand si la care va asteptam pe toti. Pana pe 25 voi incerca sa scriu despre diverse aspecte ale acestui dosar, in speranta declansarii unei dezbateri cu privire la educatia incluziva in Romania.

Acest dosar nu ar fi fost posibil fara energia inepuizabila a Luminitei Stoian, tenacitatea si optimismul lui Stefan Stoian, perseverenta si pasiunea colegei mele avocat Catalina Radulescu. Impreuna am format echipa perfecta, fara finantare si aproape fara nici un sprijin din afara.

Tineti-ne pumnii stransi pentru un rezultat bun, dati vestea mai departe, participati!
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6749
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.