Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Despre dizabilitate in Franta

Despre dizabilitate in Franta #47141

Disabilitate: Ce se schimbă în 2019 pentru persoanele cu dizabilități
IMPRIMER

Drepturile de viață, reevaluarea AAH, dreptul la vot, dreptul la căsătorie ... multe schimbări majore în viața persoanelor cu dizabilități vor vedea ziua în 2019.

AUTORISER AUTORISER AUTORISER AUTORISER TRIMITE
"DREPTURILE PE VIAȚĂ" DE LA 1 IANUARIE
La 28 mai 2018, Primului Ministru i-a fost prezentat raportul "Viața mai simplă" privind simplificarea procesului administrativ al persoanelor cu handicap. Acesta a inclus 113 de propuneri pentru îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de dizabilități. Autorii Adrien Taquet și Jean-François Serres au propus să confere drepturi fără limitare.

Pe baza raportului Taquet-Serres, au fost emise două decrete în decembrie 2018 pentru a permite acordarea de drepturi de viață persoanelor care nu se pot schimba cu handicap . De la 1 ianuarie 2019, această reformă este eficientă. Aceasta va schimba viața a sute de mii de persoane cu dizabilități și a familiilor acestora.

Patru drepturi sunt vizate:

AAH (indemnizație pentru adulți cu dizabilități), pentru persoanele cu o rată a dizabilității de cel puțin 80%.

RQTH (recunoașterea calității lucrătorului cu handicap).

Cardul de mobilitate.

AEEH (indemnizație de educație pentru copilul cu handicap) până la 20 de ani de copil.
Această descoperire importantă face posibilă stoparea pașilor neîntrerupți și epuizați pentru persoanele cu dizabilități și a familiilor acestora, precum și a sarcinii administrative a MDPH - urilor .

REEVALUAREA AAH

La începutul perioadei de cinci ani, indemnizația pentru adulți cu dizabilități (AAH) era de 810 de euro pe lună. AAH va fi de 900 de euro pe lună la sfârșitul anului 2019 . Această reevaluare treptată a început în 2018, cu o creștere de 50 de euro. Acesta va continua în 2019, cu o nouă reevaluare de 40 de euro pe lună. În total, aceasta reprezintă mai mult de 2 miliarde de euro pe parcursul perioadei de cinci ani.

IMPLEMENTAREA STRATEGIEI PRIVIND AUTISMUL
Prezentată la 6 aprilie 2018 de către Primul Ministru, Strategia Națională pentru Autism în Tulburările Neurodezvoltare va fi implementată începând cu anul 2019. Scopul său este de a schimba situația persoanelor cu autism și a familiilor acestora, luând în considerare să răspundă nevoilor specifice ale acestora pentru un sprijin demn și eficient.

Această strategie privind autismul se bazează pe 5 angajamente și 20 de măsuri. Printre acestea, crearea unui "pachet de intervenție timpurie" , care să aibă imediat grijă de copii cu tulburări neurodezvoltării.

DREPTUL LA VOT, LA CĂSĂTORIE, LA PACIFICARE SAU LA DIVORȚ PENTRU PERSOANELE AFLATE SUB TUTELĂ
Președintele Republicii a anunțat în iulie anul trecut la Congresul de la Versailles: persoanele cu dizabilități aflate sub tutelă pot vota acum fără ca vreun judecător să se poată opune. Dreptul de vot pentru persoanele cu dizabilități sub tutelă va fi prezent în proiectul de lege privind justiția .

O altă măsură în acest proiect de lege este dreptul de a se căsători, de a se pacifica sau de a divorța fără a recurge la autorizarea judiciară a persoanelor aflate sub tutelă.

ASCENSOARELE NECESARE PENTRU CAZARE "R + 3"
Anunțată de Sophie Cluzel în septembrie anul trecut, ascensoarele vor fi obligatorii pentru locuințe noi de 3 etaje și mai mult . Această măsură, care va intra în vigoare în 2019, consolidează accesibilitatea locuințelor. Aceasta răspunde unei cereri adresate de mai mult de 20 de ani de către asociațiile persoanelor cu dizabilități și îngrijitori.

CMU-C ȘI ASISTENȚA MEDICALĂ COMPLEMENTARĂ VOR DEVENI UNA

Asistența universală complementară pentru sănătate (CMU-c) și asistența complementară în domeniul sănătății (ACS) vor fi fuzionate începând din 2019 . Primul-ministru la anunțat la 15 octombrie 2018, " începând cu 1 noiembrie 2019, CMU-c va fi extins la persoanele care sunt acum eligibile pentru ACS, pentru o contribuție financiară. Va rămâne liber până la plafoane (aproximativ 734 de euro lunar pentru o singură persoană) și va fi supusă unei contribuții financiare reduse, în funcție de vârsta beneficiarului, până la plafonul ACS (care este de 991 euro lunar ) " .

Această fuziune va îmbunătăți accesul la îngrijirea persoanelor cu dizabilități. " Această extindere a publicului eligibil pentru CMU-c va asigura beneficiarilor săi îngrijirea suplimentară a totalului cheltuielilor pentru un coș de îngrijire extinsă (...), va fi cazul scaunelor cu rotile, sondei sau bandajele Această extindere va limita, prin urmare, renunțarea la îngrijire . "

ASISTENȚA PENTRU ÎNGRIJIREA COPIILOR
În octombrie 2018, suplimentul pentru îngrijirea copiilor pentru părinții cu handicap a crescut cu 30%. Începând cu anul 2019, va fi creat un bonus pentru creșele care deschid spații dedicate copiilor cu dizabilități.

URMĂRIREA REFORMEI ȘCOLARE INCLUZIVE
Scopul guvernului pentru educație este clar: că nu mai există copii fără soluții și că școala este cu adevărat incluzivă . Începutul anului școlar 2018 a reprezentat un alt pas în această direcție, cu încă 20.000 de elevi cu dizabilități înscriși la școală, cu 6% mai mult în toamna anului 2018 (340.000 de studenți cu dizabilități în total).

Reforma școlară incluzivă este o transformare importantă care se desfășoară pentru a se asigura că toți copiii aflați în dificultate primesc sprijin în sala de clasă. Multe măsuri se îndreaptă în această direcție: înlocuirea continuă a contractelor susținute prin contracte AESH; formare obligatorie de 60 de ore din această vară pentru AESH; crearea "polilor incluzivi" în școli ...

CREȘTEREA BUGETULUI PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI
Dizabilitatea este una dintre prioritățile Guvernului. Astfel, în 2019, bugetul său este majorat cu + 5%.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6748
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.