Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
 • Page:
 • 1
 • 2

SUBIECT: Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47257

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati

72487580_2801874016559689_4581755709896523776_o.jpg


Stimați colaboratori,
Dragi prieteni,

Începând cu data de 14 noiembrie 2019, doamna Maria Madalina Turza s-a retras de la conducerea Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, preluând de la această data președinția Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Activitatea noastră continuă și rămânem, ca și până acum, la dispoziția tuturor celor care au nevoie de sprijinul nostru. Îi mulțumim Mădălinei pentru toată activitatea sa la CEDCD, organism pe care l-a creat și pe care l-a condus din 2011.

Mult succes, Mădălina!
Echipa CEDCD
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47273

Maria Mădalina Turza, numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii

384015.gif


14 Noiembrie 2019

Maria Mădalina Turza a fost numită joi de premierul Victor Orban , preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Mădălina Turza, afirmă pe site-ul instituţiei: "Am o experienţă de aproximativ 10 ani în PR guvernamental şi Afaceri Europene şi mi-am început cariera într-o organizaţie non-guvernamentală dedicată protecţei şi promovării drepturilor omului şi, în special, a refugiaţilor. Prin natura activităţilor desfăşurate în aceşti ani, expertiza mea acoperă o arie destul de largă, care variază de la comunicare publică, comunicare politică, managemet de proiect, cooperare internaţională, afaceri europene şi, nu în ultimul rând, drepturile omului. Activitatea pe care o desfăşor în prezent în cadrul CEDCD este o provocare personală şi profesională, ale cărei motivaţii se regăsesc dincolo de o simplă opţiune de carieră şi pentru aceasta voi încerca să utilizez la potenţial maxim resursele şi experienţa dobândite în toţi aceşti ani".

Maria Mădălina Turza, are de 41 de ani, este preşedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Ea este mama unei fetiţe cu sindrom Down, activistă pentru drepturile omului şi voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi de mai bine de 10 ani. Este licenţiată în Ştiinţe Politice la Universitatea din Bucureşti, are un Master în Politici de Educaţie Incluzivă şi Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internaţional Umanitar, precum şi o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilităţi, al instituţiilor şi legislaţiei europene privind combaterea discriminării, conform G4Media.ro
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47277

În Monitorul Oficial nr. 898 din 6 noiembrie 2019, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

OUG prevede faptul că se înființează Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin preluarea activităților, atribuțiilor și structurilor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități și ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, care se desființează.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47278

Raluca Turcan: Sunt pârghii prin care, unificând mai multe instituţii, acestea să funcţioneze mai bine

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul are pârghii prin care, unificând mai multe instituţii ale statului, acestea să funcţioneze mai bine, informează Agerpres.

Turcan a făcut referire la înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea activităţilor şi atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Adopţie.

„Eu cred în coerenţa deciziilor între instituţiile statului şi cred că sunt pârghii prin care, unificând (…) mai multe instituţii ale statului român, acestea să funcţioneze mai bine, cu ţintă directă beneficiarii. Mandatul meu de vicepremier este şi acela de a integra anumite ministere, în scopul ca măsurile să fie coerente între instituţiile statului şi dacă o problemă legată de un minister poate să fie în conexiune directă şi cu decizii în alte ministere să reuşim să realizăm această coordonare. Până la urmă, unificarea celor două agenţii a avut şi scopul ca nou înfiinţata agenţie să fie una mai suplă şi lucrăm la acest aspect. (…) Realizând această coerenţă se realizează şi o economie de timp, se cheltuie şi mai judicios resursele şi beneficiarul este câştigat„, a declarat Raluca Turcan, prezentă miercuri la conferinţa de presă organizată de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, la care au mai participat preşedintele acestei instituţii, Mădălina Turza, şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Vicepremierul a adăugat că abordarea guvernării liberale în privinţa deciziilor din Ministerul Muncii este aceea ca „tot ceea ce înseamnă măsură către persoane aflate în nevoia de asistenţă socială sau de sprijin din partea statului (…) să ajungă direct la beneficiar şi să economisim diferite circuite care îngreunau până acum deciziile”.

„În privinţa protecţiei copiilor, domeniu pe care m-am aplecat cu predilecţie, cifrele sunt dezastruoase. (…) Putem constata că unul din doi copii cu vârste de sub 6 ani este în risc de sărăcie şi excluziune socială, peste 21% dintre copiii români trăiesc în deprivarea materială severă, peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi. Suntem, din nefericire, pe un loc de top în UE în ceea ce priveşte rata mortalităţii în rândul copiilor, de asemenea, rata abandonului şcolar este mult peste rata europeană, peste 52.000 de copii sunt separaţi de familiile lor şi peste 200.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Acestea sunt cifre care în spate arată o suferinţă, o suferinţă severă”, a adăugat vicepremierul.

Turcan a precizat că la categoriile de copii defavorizaţi menţionate se adaugă şi copiii instituţionalizaţi în centre sau în asistenţă maternală, precum şi cei care, împlinind vârsta de 18 ani, se aflau în riscul de a rămâne, în lipsa unei colaborări interinstituţionale, în afara sistemului în cazul în care se situau în categoria de persoane cu dizabilităţi.

„Aş preciza ca ţinte care mă preocupă pe mine direct din perspectiva funcţionării acestei instituţii şi a mandatului doamnei preşedinte Mădălina Turza, şi, evident, din partea doamnei ministru Violeta Alexandru, că ar trebui să avem o bună colaborare cu organizaţiile nonguvernamentale. (…) De asemenea, ar trebui, în principiu, să fie scurtată această perioadă de evaluare în vederea încadrării unei persoane în categorie de handicap, pentru că am avut nenumărate sesizări din partea unor persoane aflate în situaţii extrem de dificile, cu handicap sever, care erau pur şi simplu umilite şi târâte de la o instituţie la alta a statului român doar pentru a li se confirma o nenorocire cu care se confruntau şi, evident, sprijinul statului în loc să fie, cu adevărat, o uşurare, se transforma într-o povară”, a spus Turcan.

Ea s-a referit şi la importanţa legislaţiei privind protecţia copilului şi adopţia.

„Şi aici, şi în Parlament şi cred că şi în cadrul instituţiei pe care o va conduce doamna Mădălina Turza procesul de adopţie va fi gândit, astfel încât să fie prietenos, pe de-o parte pentru copiii care merită o şansă de a intra în sânul unei familii şi, pe de altă parte, cu părinţii care îşi doresc să aibă grijă de copii. Mă preocupă foarte tare problema reducerii abandonului şcolar şi această problemă o voi privi din perspectiva mai multor ministere (…). Va urmări măsuri care pleacă de la Ministerul Educaţiei Naţionale, cum sunt programul de after school generalizat, alimentaţia sănătoasă în şcoală, consiliere şcolară, transport şcolar, până la măsuri care ţin de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, adică exact de ajutor ţintit acolo unde este nevoie pentru categorii defavorizate, inclusiv din perspectiva atragerii de fonduri europene care sunt la dispoziţie pentru România pentru persoane aflate în categorii de excluziune socială şi care nu au fost folosite până în momentul de faţă aşa cum ar trebui”, a spus Turcan.

Vicepremierul a punctat că procedura apelurilor la 112 ar trebui mult simplificată, cu accent pe partea de pericol asupra copilului, menţionând că liberalii au în proiect de lege în Parlament pe acest subiect.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47281

Proiect de Hotărâre privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 28.11.2019-07.12.2019.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47341

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Ministerul Muncii, despre schimbările drastice ce se impun

Preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANPDCA) a prezentat o radiografie a sistemului, joi, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru şi alţi specialişti în domeniu. „Lipsa de personal, aglomerarea, dar cea mai mare problemă este competenţa angajaţilor şi respectarea unor minime norme şi standarde profesionale”, a precizat Turza, privind situaţia din centrele destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Abuzuri, neglijenţe, încălcarea unor drepturi de bază: asta este situaţia pentru multe persoane cu dizabilităţi din România, arată noua preşedintă ANPDCA, Mădălina Turza. Aceasta a precizat că a făcut o serie de controale privind situaţia mai multor adulţi şi copii cu dizabilităţi din centre rezidenţiale şi doreşte schimbarea situaţiei de fapt, care este una abuzivă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a precizat, în cadrul conferinţei de presă că se doreşte îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu dizabilităţi şi modul în care funcţionează centrele destinate acestora. „Instituţiile publice care sunt chemate astăzi să rezolve situaţia persoanelor cu dizabilităţi, se concentrează, cu precădere pe aspecte formale şi proceduri şi mai puţin pe calitatea vieţii pacienţilor. În acest mandat ne dorim să schimbăm total paradigma. Acum este momentul să generăm aceste schimbări”, a precizat ministrul. Ministrul Muncii a atras atenţia că măsurile radicale pe care le pregăteşte în sistem vor culmina cu închiderea unora dintre centrele de îngrijire a persoanelor cu handicap.

Pe de alta parte, Violeta Alexandru a cerut o schimbare de atitudine în instituţiile care să ocupă îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi. „Dau un mesaj foarte clar: cine nu se poate adapta unui alt mod de lucru, care să pună accent pe servicii, care să pună accent pe ajutarea activă a persoanei, de la o vârstă cât mai mică, astfel încât să deprindă aptitudini care să-l ajute să dobândească o viaţă independentă şi nu să-l ţină prizonier într-o instituţie publică, cine nu va avea capacitatea să se adapteze probabil că va simţi o atitudine pe care probabil o va percepe ca ostilă. Nu e vorba de ostilitate din partea noastră, e vorba de un apel public pe care îl facem să generăm o schimbare în atitudinea instituţiilor care să-i ajute pe aceşti oameni să dobândească aptitudinile necesare pentru a beneficia de tot ce au nevoie şi să trăiască o viaţă cum este şi a noastră", a menţionat Violeta Alexandru.

974x468-4.jpg


În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele controalelor efectuate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi cu Handicap (CRRNPAH) Urlaţi, precum şi măsurile luate în acest caz, dar şi în cazurile de la Iaşi şi Buzău, soldate cu decesul unei eleve cu deficienţe de vedere şi al unui tânăr recent ieşit din sistemul de protecţie.

„Am fost într-o vizită inopinată într-un centru din Urlaţi şi am găsit numeroase nereguli. (...) Beneficiarii, mulţi dintre ei, stau în paturi supraetajate, nu se asigură intimitatea acestor oameni, în niciun fel. Nu s-a asigurat niciun fel de management de caz pentru aceşti oameni. Evidenţele şi rapoartele scrise nu au legătură cu realitatea din centru”, a mai spus preşedinta ANPDCA.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47404

Maria Madalina Turza

84288229_2804325406341554_7986343583554732032_n.jpg


INFORMARE

Pentru evitarea neînțelegerilor și a aglomerărilor la diferitele instituții publice din domeniul serviciilor sociale, sumarizăm principalele măsuri de sprijin reglementate în această perioadă.

Vă rugăm să contactați DGASPC-urile de care aparțineți pentru detalii suplimentare sau informații punctuale, prin telefon sau email.

90065493_2924912100949550_2269016138551656448_o-2.jpg
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47465

ANDPDCA - Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții

#FamilyTEL- 0800.070.009

Cu toții avem nevoie să fim ascultați!
---
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Salvați Copiii și Digi România continuă să ofere suport la 0800.070.009 - Family Tel, linia telefonică gratuită, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați gratuit să gestioneze cât mai bine starea emoțională a copiilor.

Cu mai multă grijă din partea părinților și cu suport din partea specialiștilor, familiile pot trece peste aceste perioade vulnerabile și vor fi mai puternice și mai pregătite pentru a face față situațiilor critice.

”Family Tel este un mecanism prietenos prin care ne dorim să ajungem la familii. Family Tel este un canal deschis către părinții din comunitate, care trec în această perioadă prin momente dificile din punct de vedere emoțional, al stresului și al anxietății generate de epidemia de COVID-19. Ne bucurăm că prin această linie telefonică gratuită putem aduce confort emoțional celor din comunitate care au nevoie de sprijin, așa cum, în paralel, ne pregătim să deschidem și un canal de sprijin psiho-emoțional destinat copiilor și adulților din sistemul de protecție”, declară Mădălina Turza, Președinte ANDPDCA.

„Psihologii de la Salvați Copiii încurajează părinții să aibă o comunicare deschisă cu copiii, pe parcursul căreia aceștia să primească răspunsuri sincere și să își simtă emoțiile. În constrângerile dictate de izolarea socială, este esențială menținerea unui program cu activități care să stimuleze copilul pe mai multe planuri - cognitiv, ludic, dezvoltare de abilități etc.

La Family Tel venim în ajutorul părinților cu sfaturi care să îi ajute în găsirea unor metode cât mai adecvate pentru a gestiona stările emoționale și comportamentele ale copiilor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
---
Mai multe detalii aici: https://andpdca.gov.ro/w/family-tel-0800-070-009-linie-tele…/
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47614

ANDPDCA - Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții

136335331_259586935521258_3081997515357364989_o.jpg


Ministrul muncii și protecției sociale, doamna Raluca Turcan a avut astăzi o întâlnire la sediul ANDPDCA cu doamna președinte Maria Mădălina Turza și cu o parte a ONG-urilor care se ocupă de zona de servicii dedicate copilului și persoanelor cu dizabilități.
▶ Președintele ANDPDCA, Maria Mădălina Turza a prezentat o situație a stadiului celor 7 proiecte europene aflate în derulare în cadrul instituției, precum și prioritățile și obiectivele strategice ale instituției.
▶ Au fost purtate discuții despre crearea serviciilor sociale integrate, sistemul de asistență maternală, adopții, tehnologia asistivă și măsuri de inclusiune în sprijinul persoanelor cu dizabilități.
▶ Ministrul muncii, Raluca Turcan a cerut ca realizarea proiectelor europene să aibă o structură unitară și integrată pentru o eficientizare a folosirii resurselor financiare și a solicitat o situație privind accesibilizarea tuturor instituțiilor publice pentru persoanele cu dizabilități.
▶Președintele ANDPDCA, Mădălina Turza a propus realizarea unor proiecte viitoare referitoare la violența asupra copiilor și cyberbullying și măsuri de promovare a adopției
▶ La întâlnirea cu organizațiile neguvernamentale s-au purtat discuții cu privire la crearea unui mecanism operațional de întâlnire periodică, grupuri de lucru care să discute problemele sociale și să genereze soluții.
▶ S-au atins aspecte legate de implementarea Pachetului Minim de Servicii, dezvoltarea serviciilor sociale din mediul rural, punerea sub interdicție a persoanelor cu dizabilități, noua strategie privind drepturile copiilor, situația copiilor instituționalizați din sistemul de protecție, accesibilizarea instituțiilor publice pentru persoanele cu dizabilități.
▶ La întâlnire au participat reprezentanți din partea UNICEF, Organizația Salvați Copiii, Centrul Tinerilor Instituționalizați, Centrul de Resurse Juridice, World Vision România, SOS satele copiilor, Asociația Concordia, Fundația pentru dezvoltarea serviciilor sociale (FDSS), Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil FONPC, FONSS Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.
Propunerile și sugestiile ONG-urilor pot fi trimise pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47619

Raluca Turcan este la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

137522873_3760501744014151_8556939078862632148_o.jpg


✅ În urma întâlnirilor cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Comunelor și Municipiilor din România, am discutat despre două proiecte foarte importante în această perioadă.
➡️ După cum am anunțat, în scurt timp vom prezenta proiectul de lege privind măsurile de protecție socială destinate consumatorilor vulnerabili, proiect aflat în transparență publică și pe care l-am analizat deja împreună cu partenerii sociali, în cursul săptămânii trecute.
➡️ Potrivit proiectului, administrației locale îi revine responsabilitatea de stabilire a drepturilor în ceea ce privește acordarea ajutoarelor de încălzire și a suplimentului pentru energie, dar și de plată în cazul ajutorului pentru lemne, cărbuni, combustibili către beneficiari. Din acest motiv, am considerat necesară implicarea reprezentanților autorităților locale în îmbunătățirea proiectului și acesta a fost unul dintre obiectivele întâlnirii de azi.
➡️ Al doilea subiect abordat a fost derularea primei etape a campaniei de vaccinare, care include personalul de îngrijire la domiciliu și din serviciile rezidențiale și medico-sociale. Este important ca autoritățile locale să poată furniza atât condiții pentru ca centrele de vaccinare să funcționeze eficient, cât și toate informațiile pentru a convinge beneficiarii să ia decizia corectă, în acest context epidemiologic: aceea de a-și face vaccinul. 
✅ Am primit asigurări că centrele și echipele de vaccinare sunt pregătite să gestioneze, în a doua etapă, imunizarea persoanelor de peste 65 de ani sau a adulților cu boli cronice, indiferent de vârstă, beneficiari ai serviciilor sociale.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47625

Oros Oscar

148977250_281710559975562_5219615483026562953_n-4.png


LINII TELEFONICE SPECIALE - ANDPDCA
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții are 3 linii speciale dedicate informării publicului. Nu ezitați să sunați. Un specialist vă va răspunde!
? TEHNOLOGIE ASISTIVĂ:
L-V- 12.00-14.00 - 0751.015.063
? ADOPȚII: JOI - 11.00-13.00 - 0784. 295. 933
? UPA: MIERCURI -11.00-13.00 - 0784.295.876
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47627

Fisier atasat:

Nume fișier: adresa-ms-6.pdf
Dimensiune fișier: 944 KB


https://www.prostemcell.ro/media/kunena/attachments/613/adresa-ms-6.pdf
Atașamente:
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47640

Florica Chereches

155563177_1829334417224995_4758719769958574069_o.jpg


Dragii mei, prin decizia de ieri a premierului Florin Cîțu, am fost numită Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopție (ANDPDCA).

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine să preiau această funcție.

Este un domeniu extrem de sensibil, pe care promit că-l voi trata cu multă seriozitate, cu empatie și înțelegere față de problemele celor care, temporar ori definitiv, au nevoie de protecție socială.
Trebuie să încurajăm independența și reintegrarea în societate și să nu uităm că principiul călăuzitor trebuie să ne fie urmărirea interesului superior al copilului.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47648

Doamna Florica Cherecheș este noul președinte al ANDPDCA

20210310_165644-1024x581.jpg


În conformitate cu Decizia nr. 177/2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 202 din 01 martie 2021, doamna Florica Cherecheș este noul președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Doamna Florica Cherecheș precizează, în contextul amintit, următoarele detalii despre noul său mandat:

„În viziunea mea, asistența socială este îndreptată către nevoile de bază ale beneficiarilor, urmărind cu precădere asigurarea egalității de șanse, creșterea nivelului de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități și dezvoltarea de noi abilități esențiale pentru un trai decent.

În ceea ce privește protecția copiilor, sunt preocupată să acordăm servicii sociale de bază copiilor aflați în situații vulnerabile, să contribuim prin proiectele și programele noastre la reducerea gradului de sărăcie și să îmbunătățim accesul copiilor și, implicit, al familiilor lor la educație, servicii medicale de calitate și protecție socială. Obiectivele aferente demersurilor anterior menționate sunt reducerea semnificativă a ratei abandonului școlar și sporirea șanselor de a avea o viață demnă și independentă.

Trebuie să dăm beneficiarilor muncii noastre curaj și încredere, să le prezentăm alternative și perspective de dezvoltare personală, să încurajăm orice inițiativă benefică progresului și să descurajăm inactivitatea sau nepăsarea.

Suntem datori să sprijinim fiecare beneficiar din sistemul de protecție socială în vederea atingerii potențialului maxim, să trecem de la preocuparea pentru a-l ține „curat și hrănit” la cea menită a-l transforma într-un individ „responsabil, independent și integrat”, în măsura capacității fiecăruia și dorinței asumate de progres personal.

Totodată, un prim pas spre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități îl constituie accesibilizarea tuturor instituțiilor, clădirilor, mijloacelor de transport și drumurilor. Cu siguranță, aceasta va fi o prioritate pentru mine!

A venit vremea să dăm sens cuvintelor pe care le folosim atunci când vorbim de asistență socială!”

Doamna Florica Cherecheș a inițiat, pe parcursul celor două mandate de deputat în Parlamentul României (2012-2020), peste 100 de propuneri legislative, iar 30 dintre acestea au devenit legi. Noile acte normative vizează, inter alia, îmbunătățirea protecţiei drepturilor copilului, dezvoltarea sistemului educațional și majorarea cuantumului alocației de stat pentru copii. Dumneaei a militat, timp de doi ani, pentru actualizarea standardului minim de cost pentru serviciile sociale; demersul în cauză a fost finalizat cu succes în anul 2020. Totodată, aceasta a ocupat, în ultimul său mandat de deputat, funcția de Vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ din cadrul Camerei Deputaților. În anul 2012, doamna Florica Cherecheș a activat în calitate de viceprimar al Municipiului Oradea, iar anterior, pentru o perioadă de 12 ani, a condus o organizație non-guvernamentală de microfinanțare și dezvoltare comunitară din Oradea.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Autoritatea Naționala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. #47678

Autoritatea Națională - Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții

189600893_137735628388515_8574609508373109694_n.jpg


În spiritual continuării dialogului cu organizațiile neguvernamentale reprezentative în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, Presedintele ANDPDCA Florica Chereches s-a întâlnit astăzi cu Daniela Tontsch, Președinta Consiliului National al Dizabilității din Romania, Vicepreședinta Claudia Bretan si Ioana Daniela Nuță, General Manager Ability Hub, companie specializată pe inserția profesională a persoanelor cu dizabilități și pe dezvoltarea și livrarea de servicii și produse pe care persoanele cu dizabilități le pot realiza .
Temele abordate în discuții au fost: îmbunătațirea sistemului de integrare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, finanțarea serviciilor sociale și a ONGurilor de profil, modalitatea de decontare a combustibilului folosit la transportul persoanelor cu dizabilități. Reprezentanții CNDR au propus de asemenea analizarea posibilităților de majorare a indemnizației de handicap, insuficientă pentru un trai decent, propunere care va fi discutată și cu doamna ministru Raluca Turcan, având în vedere că acordarea beneficiilor sociale sunt de competența Ministerului muncii și protecției sociale.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
 • Page:
 • 1
 • 2