Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027

Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 #47480

https://www.facebook.com/groups/diferitidaegali/

117982681_1050832332004102_5511436127349306801_n.jpg


Știu că în România avem o lipsă acută de servicii pentru persoanele cu dizabilități, pentru vârstnici, pentru persoane fără venituri, pentru alte grupuri vulnerabile.

Sunt 2 paradigme pe care societatea românească, funcție de conducerea politică pe care a avut-o, le-a promovat: cea a dependenței grupurilor vulnerabile de banii de la stat (sunt oameni politici care au acționat deliberat ca să țină oamenii dependenți), respectiv cea a oferirii de servicii prin care să se dezvolte aptitudini pentru o viață (cât mai) independentă. O viață demnă. Eu sunt pentru investiții în servicii!

Vreau ca cei fără nicio posibilitate să fie ajutați, desigur. Inclusiv financiar. Dar dacă am pune la punct servicii, parte din acești oameni ar ajunge să dobândească o viață independentă, bucurându-se de rezultatele activității lor.


Am susținut, alături de echipa tehnică din minister, în cadrul negocierilor pentru viitorul exercițiu financiar 2021-2027, creșterea numărului și a calității serviciilor pentru cei mai vulnerabili dintre cetățeni. De exemplu - dezvoltarea cât mai multor servicii de zi în care părinții copiilor cu dizabilități să poată lăsa copiii pe perioada în care sunt la serviciu. Am văzut “minuni” făcute de oameni care au specialitatea necesară să lucreze cu aceste persoane. După cum am văzut adulți din centre rezidențiale - cărora puțini le mai dădeau o șansă la o viață normală - integrați în comunitate, oameni care astăzi au un serviciu și duc o viață normală.

Sunt multe lucruri de făcut cu fondurile europene și nu numai. Mai mult pentru oameni decât pentru ziduri, construcții și termopane.
Vreau să câștigăm și Capitala ca să schimbăm radical situația serviciilor pentru bătrâni, de exemplu. Am tot adunat informații pentru că mă interesează foarte mult să înțeleg de ce nu s-au dezvoltat serviciile de suport pentru bătrâni, la domiciliu, ajutându-i cu tot ceea ce au nevoie. Se pot face atât de multe lucruri utile. Nu cu PSD. Sper că nu avem pretenții aici.
Am dat deja direcția în toate aceste luni în care am lucrat la fișele pentru viitoarele proiecte din domeniul social, gestionate de Ministerul Muncii.

Din discuțiile avute până acum, în cadrul Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, va fi o alocare de 185.000.000 euro pentru servicii de îngrijire destinate vârstnicilor și programelor de îmbătrânire activă și 302.000.000 euro destinate persoanelor cu dizabilități pentru măsuri precum înființare de locuințe protejate, servicii în centre de zi, acces la tehnologii asistive.
Vreau să se aprobe și să le văd, de unde voi fi atunci, generând rezultate pentru oameni.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6763
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.