Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Comisia Europeana privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Comisia Europeana privind drepturile persoanelor cu dizabilități #47641

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru salută noua strategie a Comisiei Europene privind drepturile persoanelor cu dizabilități: Nu avem nicio scuză să întârzie

Dezbatere-_Noul-buget-multianual-european-si-fonduri-europene-pentru-Romania_-3.png


Transformarea noii strategii privind drepturile persoanelor cu dizabilități în realitate stă în mâinile noastre, a afirmat miercuri europarlamentarul Dragoș Pîslaru, coordonatorul grupului Renew Europe în cadrul Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale.

Grupul Renew Europe din Parlamentul European a solicitat o implementare rapidă a măsurilor prezentate în strategia de zece ani pentru drepturile persoanelor cu dizabilități prezentată miercuri de Comisia Europeană pentru a se asigura că toți cetățenii din UE se bucură de șansele de viață care sunt în dreptul tuturor.

“Cu noile soluții digitale și tehnologice pe care le avem la dispoziție, nu mai avem nicio scuză pentru a întârzia garantarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate aspectele vieții. Transformarea acestei strategii în realitate stă în mâinile noastre. Trebuie să ne intensificăm munca la toate nivelurile, de la nivelul UE până la societatea civilă și să ne asumăm cu toții responsabilitatea de a include drepturile persoanelor cu dizabilități în fiecare plan pe care îl proiectăm, în fiecare acțiune pe care o întreprindem, în fiecare obiectiv pe care ne-am propus să îl atingem”, a declarat Pîslaru, citat într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Cu 20% din cetățenii Uniunii care trăiesc cu un fel de dizabilitate, Grupul Renew Europe din Parlamentul European lucrează intens pentru a se asigura că persoanele cu dizabilități pot experimenta incluziunea socială și economică deplină pe o bază egală cu ceilalți și să trăiască liberi de orice discriminare.

Comisia Europeană a prezentat miercuri o Strategie ambițioasă privind drepturile persoanelor cu handicap (2021-2030), pentru a asigura participarea lor deplină în societate, în condiții de egalitate cu celelalte persoane din UE și din afara acesteia, în conformitate cu Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care prevăd că egalitatea și nediscriminarea sunt pietrele de temelie ale politicilor UE.

După cum a anunțat președinta von der Leyen, Strategia privind drepturile persoanelor cu handicap (2021-2030) contribuie la construirea Uniunii egalității, alături de Strategia 2020-2025 pentru egalitatea LGBTIQ, Planul de acțiune al UE de combatere a rasismului pentru perioada 2020-2025, Strategia europeană 2020-2025 privind egalitatea de gen și Cadrul strategic al UE privind romii.

Noua strategie se bazează pe cea precedentă, și anume Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap, și contribuie la implementarea Pilonului european al drepturilor sociale, care servește drept busolă politicilor sociale și în materie de ocupare a forței de muncă din Europa și cu privire la care Comisia va adopta un plan de acțiune în această săptămână. De asemenea, Strategia sprijină punerea în aplicare de către UE și a statelor sale membre a Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap la nivel UE și național.

1 Martie 2021
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6749
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.