Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
 • Page:
 • 1
 • 2

SUBIECT: Pro si contra RFID

Pro si contra RFID #4418

Bancnotele EURO contin cip-uri RFID

Sub pretextul luptei impotriva spalarii banilor, Uniunea Europeana a introdus cipuri RFID in bancnotele sale incepand cu anul 2005.

Ce este un cip RFID?

Wikipedia: Identificare prin frecventa radio (RFID) este o metoda de identificare automata, care se bazeaza pe stocarea si regasirea datelor la distanta, folosind dispozitive numite tag-uri RFID sau transpondere. Tehnologia necesita o anumita masura, de cooperare, a unui cititor de RFID, si o eticheta RFID.

O eticheta RFID este un obiect care poate fi aplicat sau incorporat intr-un produs, animal, sau persoana, in scopul de identificare si urmarire, folosind unde radio. Unele tag-uri pot fi citite de la mai multi metri, si de dincolo de linia de vedere a cititorului.

Cele mai multe tag-uri RFID contin cel putin doua parti. Unul este un circuit integrat pentru stocarea si prelucrarea de informatii, modulare si demodulare a unui semnal de radio-frecventa (RF), si alte functii de specialitate. Cel de-al doilea este o antena pentru receptionarea si transmiterea de semnal.

Cum functioneaza?

Sa spunem ca doriti sa cumparati o pereche de papuci de la Carrefour, si ca acetti papuci contin un cip RFID. Datele stocate in acest cip pot fi: un numar unic de identificare, fabricantul papucilor, tara de origine, marimea (masura) papucilor, etc.

Daca treceti cu papucii pe langa poarta dotata cu dispozitiv de citire RFID, atunci iata ce se intampla:

1. Dispozitivul de citire RFID emite periodic semnale radio.
2. Odata ce papucii ajung iîn apropierea dispozitivului de citire (numit cititor), antena cip-ului RFID capteaza undele electromagnetice emise de cititor, si le transforma in curent electric cu care pune in functiune cip-ul RFID, care va incepe acum sa emita unde electromagnetice de tip radio-frecventa ce contin datele stocate in cip.
3. Cititorul receptioneaza aceste date si le transmite catre calculatorul cu care este in legatura.

Daca incercati sa iesiti cu papucii prin poarta de intrare in magazin, poarta va incepe sa sune alarma.

Daca platiti papucii la casa de marcat, datele sunt citite din cip-ul RFID si trimise la calculator. Acum, cand iesiti cu papucii prin poarta de iesire de la casa de marcat, cititorul din poarta detecteaza ca ati iesit cu o pereche de papuci pe care i-ati platit deja, pentru ca asa a gasit in calculator. Drept urmare, alarma nu se mai declanseaza.

Dovada ca bancnotele EURO contin cip-uri RFID

Firma japoneză Hitachi a anuntat inca din 2004 ca a reusit producerea unui cip RFID care are o grosime de numai 0,06 mm, si poate fi introdus in bancnote (grosimea unei bancnote este de 0,10 mm). Nu se stie daca acesta este furnizoarea de cip-uri RFID folosite in bancnotele EURO, dar iata dovada: introduceti o bancnota de 10 EURO in cuptorul cu microunde si porniti-l. In numai 5-6 secunde cip-ul RFID va exploda datorita supraincalzirii create de emisia de microunde din cuptor, astfel ca in locul lui veti gasi o gaura in bancnota.Promotorii folosirii RFID pe scara larga doresc ca in toate obiectele sa existe cate un astfel de cip si nu contenesc sa ne aminteasca tot timpul beneficiile acestei tehnologii: hotii nu vor mai putea sa fure, obiectele pierdute vor putea sa fie gasite mult mai usor, iar ilegalitatile vor dispare.

Iata un scenariu tipic: "Domnul A scoate bancnote euro de la un automat (ATM) bancar, si pariaza cu o bancnota de 10 Euro la o lupta considerata ilegala, si pierde pariul. Organizatorul luptei este prins de politie ca a facut o ilegalitate, iar politia incepe verificarea banilor stransi din pariuri. Astfel, politia merge direct la Domnul A si-l aresteaza pentru ca a participat la o lupta organizata ilegal."


Acum un scenariu tipic in care tehnologia RFID poate fi folosita pentru a face o nedreptate: "Domnul A retrage 100 Euro de la un automat bancar (ATM) si ii pune in portofel, in buzunar sau in geantă. El scapa accidental o bancnotă de 10 Euro pe jos, iar atcineva ii gaseste si ii foloseste pentru a paria intr-o lupta ilegala. Apoi, intregul scenariu de mai sus se repeta, cu arestarea Domnului A, desi este nevinovat."

Ce parere aveti :ohmy:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #4744

Scopul cip-urilor RFID

Cip-urile RFID sunt menite să înlocuiască codul de bare de pe produsele din magazine şi să controleze „pozitiv” individul, cu intenţia de a-l proteja şi în scopul creşterii gradului de securitate al acestuia, însă nu s-au luat în seamă în mod real şi pericolele şi vulnerabilitatea sistemului. Componentele şi alte operaţiuni electronice ale cip-ului biometric sunt deja mediatizate şi se găsesc pe larg în literatura de specialitate.

Avantaje ale cip-urilor RFID

a. Din punct de vedere economic şi comercial:

1. Uşurează, scurtează şi eficientizează considerabil procesul de producţie.

2. Datorită capacităţii de stocare a cip-urilor, se reduce timpul de cumpărare a produselor prin identificarea şi livrarea rapidă a acestora şi oferă posibilitatea refacerii stocurilor în timp util.

b. Din punct de vedere militar:

1. Servesc cu mare precizie atingerea obiectivelor militare, precum şi a celor de spionaj.

c. Din punct de vedere al evidenţei, identificării şi ajutorului unei persoane în caz de urgenţă:

1. Introducerea cip-urilor în paşapoarte este considerată o măsură de siguranţă în plus de către guvernele ţărilor care le-au introdus deja parţial.

2. Conectarea la anumite baze de date publice naţioale şi internaţionale oferă în cîteva minute toate informaţiile vitale despre persoana căreia i se scanează un document personal prevăzut cu cip RFID.

Dezavantaje ale cip-urilor RFID

1. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt (cel mult patru ore) şi chiar falsificate.

2. Controlul total asupra cetăţenilor. Se va şti în orice clipă unde sîntem, cu cine sîntem, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date, ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date.

3. Cip-urile nu pot fi detectate de simţurile fiziologice sau percepţia umană. Deci nu vor putea fi evitate.

4. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer în aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Ţesutul cancerigen a apărut întotdeauna în jurul cipului RFID.

5. Cip-urile RFID sînt sensibile la anumite tipuri de radiaţii ori contactul cu surse încărcate cu electricitate.

6. Nu există inclus în cip-uri optiunea: nu colecta date statistice despre mine.

7. Cel care va refuza cip-urile din varii motive, va fi lipsit de serviciile publice, care cer o identificare la baza de date, generând astfel o izolare şi înstrăinare socială. Deci persoanele fără cip nu există.

8. Cip-urile sunt o sursă de informaţie gratuită pusă la dispoziţie pentru serviciile de spionaj la toate nivelurile, iar date personale pot fi deturnate în diferite scopuri sau făcute public fie din neglijenţă fie intenţionat.

9. Cip-urile biometrice pot avea avantaje pe termen scurt, dar pe termen lung pot fi un pericol real. Ele compromit metodele existente de securitate pe baza celor 2 elemente introduse, folosind presupunerea că ele nu sunt accesibile publicului, nici măcar in mod criptat. De exemplu dacă ai o bază de date cu amprente şi pentru a intra în sistem este nevoie de amprenta unei persoane, nu trebuie să fie persoana acolo, poţi sa iei din baza de date a poliţiei amprenta ei. În mod paradoxal cip-urile biometrice diminuiază siguranţa unei ţări. Ele permit accesul pe baza paşaportului altcuiva, fară a fi nevoie ca el să fie de faţă. Nu te mai verifică nimeni fizic, totul se bazează pe sistem. De aceea expunerea informaţiilor digitale ale românilor fără discernământ şi discreţionar reprezintă o acţiune, fie inconştientă şi iresponsabilă, fie de trădare a propriilor cetăţeni.

10. Serviciul 112 permite găsirea locaţiei telefonului. Oricând te poate localiza fară să apelezi, numai datorită faptului că telefonul primeşte semnal. Acelaşi lucru se poate extinde la cip-urile RFID.

11. Evidenţa strictă a vieţii personale la toate nivelurile, elimină şansa de a repara o neglijenţă, o greşeală sau o neputinţă de plată, de exemplu faţă de o banca. Cazul americanilor cu dosar financiar. Dacă uiţi să faci o plată, eşti catalogat ca rău platnic toată viaţa. Nu mai primeşti un împrumut, niciodată.

12. Monitorizarea prin satelit pe baza identificării faciale reprezintă o amninţare la propria viaţă, dacă luăm în consideraţie ghidarea rachetelor antipersoană prin satelit. O eventuală lovitură de stat omoară orice persoană cu ajutorul rachetelor ghidate după recunoaştere facială. Tehnic acest lucru este deja posibil. Deci cip-ul biometric poate servi şi la terorism, ucideri şi crimă organizată.

13. Autentificarea biometrică se poate realiza şi atunci când persoana deţinătoare a documentelor biometrice este moartă: este nevoie doar de mâna lui, sau de un ochi pentru a intra intr-un sistem. Astfel banii din cont, sau alte acţiuni financiare sau administrative, care necesită informaţii biometrice, se pot obţine doar dacă ai cadavrul.

Deci pericolul cip-urilor biometrice se prelungeşte chiar şi atunci când omul este fără viaţă.:ohmy:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #4749

E nasol, foarte nasol.

Eu propun sa-mi dea mie bancnotele cu cipuri pentru ca sa cada asupra mea toata aceste necazuri si dezavantaje de care vorbesti.
Am fac o comunicare peste 40-50 de ani despre efectele dezastruoase suportate pe termen lung.
 • Petru
 • Avatarul lui Petru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
 • Posts: 1036
 • Thank you received: 457
 • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by Petru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #4753

hehe interesanta chestie o sa incerc si eu cu o bacnota de 5 euro :)) o sa va spun si rezultatul :laugh: O sa pun si o bacnota de 5 dolari sa vad daca are si el vreun cip :laugh: sper sa nu dau foc la casa :laugh:
 • lllexutzu
 • Avatarul lui lllexutzu
 • Deconectat
 • Premium Member
 • So be it
 • Posts: 128
 • Thank you received: 6
 • Karma: 5
La madre dei cretini è sempre incinta...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #4899

Se intampla in toata lumea, nu numai la noi:

- Anglia: toti agentii politiei londoneze obligati sa accepte implantarea sub piele a chipurilor RFID, in caz contrat vor fi CONCEDIATI
https://www.dailymail.co.uk/news/article-558597/Met-Police-officers-micro...

- SUA: angajatii companiilor obligati sa accepte acelasi tip de chip pentru a putea fi monitorizati de patronat
https://news.medill.northwestern.edu/chicago/news.aspx?id=111561

- Global: pacientii incurajati sa accepte implantarea unui chip RFID pentru stocarea datelor medicale in baza de date HealthVault.
https://www.theregister.co.uk/2008/12/04/ms_verimed/

- Indonezia: toate masinile monitorizate prin intermediul chipurilor RFID
https://economictimes.indiatimes.com/RFID_Revolution_Your_cars_will_be_ta...

- SUA: introducerea documentelor biometrice
https://international.com.com/FAQ+How+Real+ID+will+affect+you/2100-1028_3...

- Anglia: introducerea documentelor biometrice
https://www.mcclatchydc.com/world/story/57215.html

- Israel: introducerea documentelor biometrice
https://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/156712

- Maroc: introducerea documentelor biometrice
https://news.cnet.com/8301-13639_3-10110050-42.html

- Indonezia: implatarea fortata a chipurilor RFID pacientilor bolnavi de SIDA, pentru a preveni raspandirea maladiei
https://www.newsvine.com/_news/2008/11/24/2144413-indonesian-aids-patient...

- Anglia: implantarea chipurilor in randul detinutilor penitenciarelor
https://privacy.org/archives/002196.html

Cele de mai sus sunt doar cateva exemple cu ceea ce se intampla acum in jurul nostru.

:blink:
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #4910

România este penultima ţară din UE care introduce paşaportul electronic, dar este prima care implementează standardul de biometrie cu amprente de la ambele mâini şi expresia facială.

Noile date personale prezente în noul paşaport electronic sunt stocarea electronică a expresiei faciale, a unei amprente de la ambele mâini şi domiciliul titularului, care se adaugă datelor deja existente în vechile paşapoarte: numele, prenumele, data şi locul naşterii, data eliberării paşaportului şi pe cea a expirării, codul numeric personal, sexul, cetăţenia, fotografia, înălţimea şi culoarea ochilor. Acest tip de paşaport a fost introdus în statele UE prin Regulamentul 2252/2004 al Consiliului Europei.

În alte 36 de luni, datele biometrice trebuiau extinse, astfel încât să cuprindă obligatoriu expresia facială şi câte o amprentă de la ambele mâini. România este penultima ţară din UE care introduce paşapoarte electronice, dar este prima care implementează standardul de biometrie cu amprente de la ambele mâini şi expresia facială. Cipul pe care se stochează datele din paşaport are două zone de memorie, una accesibilă doar pe teritoriul ţării emitente, iar alta accesibilă şi în alte ţări. Pentru fiecare dintre cele două zone se folosesc chei separate de criptare. Una este folosită pentru a coda amprentele şi expresia facială, e deţinută doar de statul care emite paşaportul.

Singurul stat care cere această cheie şi care condiţionează accesul pe teritoriul ei de primirea ei sunt SUA. A doua cheie codează datele personale de identitate (CNP, poză etc.) şi ea poate fi citită automat de aparatele altor ţări. O altă confuzie făcută recent este crearea unui curent de opinie prin care se induce ideea că ţările ortodoxe nu au paşapoarte electronice. Ele au fost însă introduse în Grecia, Serbia sau Rusia.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #5153

Urmariti general prin pasaport

Cu ajutorul documentelor biometrice, orice om poate fi depistat oriunde si de catre oricine dispune de tehnolo­gia necesara, afirma un ra­port al unei Comisii Europe­ne. "Astfel, se poate construi o retea de dispozitive de citi­re si urmarire a etichetelor RFID strategic amplasate. Acest lucru nu trebuie permis", recomanda aceeasi sursa.

Codul electronic al produsului da posibilitatea oricarui obiect de pe Pamant sa aiba un numar de identitate propriu. Instalarea RFID necesita crearea unor uriase baze de date, care sa contina datele de pe etichetele unice. Aceste inregistrari pot fi asociate cu date de identificare personale, in special tinand seama de extinderea memoriilor si a capacitatii de prelucrare a calculatoarelor. Etichetele pot fi citite de la distanta, nelimi­tandu-se la raza vizuala, de catre dispozitive de citire care pot fi incorporate invizibil in aproape orice mediu in care se aduna mai multe persoane. Dispozitivele pot fi si incorporate in dale de podea, tesute in covoare, mascate in cadrul usilor sau ascunse in sertare, ceea ce face practic imposibil ca o persoana sa stie cand este scanata.

Daca identitatea personala este asociata cu numerele unor etichete RFID unice, persoana poate fi localizata sau i se poate elabora profilul fara ca aceasta sa stie sau sa-si dea consimtamantul. Astfel, se poate construi o retea de dispozitive de citire si urmarire a etichetelor RFID strategic amplasate. Acest lucru nu trebuie permis. Necesitatea imperativa de a proteja viata privata si anonimatul trebuie sa constituie miezul recomandarii adresate de Comisie statelor membre.

"Dispozitivul RFID poate re­prezenta cea mai mare ame­nintare cunoscuta la adresa libertatii si a vietii pri­vate - Comisia Europea­na - Comitetul Economic si Social European vezi formularul de mai jos:

Fisier atasat:

Nume fișier: Studiu_CES_al_UE_despre_RFID_Biometrice.doc
Dimensiune fișier: 109056
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #5988

Un documentar preluat de la NATIONAL GEOGRAPHIC, despre implanturile de cipuri, descoperit recent pe net. Se merita vizionat.

 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #14183

Chip-ul implant a devenit realitatePandemia “gripei porcine” a fost pretextul

Un singur Chip va controla daca persoana identificata poarta virusul, daca s-a vaccinat si daca a platit asigurarile medicale * Pasul doi: Chip-ul va controla datele bancare si daca individul se hraneste conform Codex Alimentarius * Generatia a treia, pana in 2015: localizare GPS (vezi sectiunea video)

Actiunile “VeriChip Corp” s-au triplat, conform NASDAQ, dupa ce reprezentaţii companiei au afirmat, recent, ca firmei i s-a acordat licenta exclusiva asupra a doua patente, ceea ce o va ajuta sa creeze sisteme implantabile la om ce vor fi folosite pentru detectarea virusilor. Patentele, detinute de partenerul “VeriChip”, “Receptors LLC”, se refera la biosenzori ce pot detecta AH1N1 si alti virusi, precum si amenintarile biologice cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilina (stafilococ meticilinio-rezistent).

La o prima vedere, faptul ca va exista un “nanorobot” in organism capabil sa detecteze virusi si alte boli pare o solutie salvatoare a Omenirii. Tehnologia va fi combinată cu dispozitivele implantabile de radio-frecventa VeriChip pentru a se realiza astfel sistemele de detectare a virusilor. Sistemul de triere va avea mai multe nivele de identificare – primul va identifica agentul ca fiind sau nu un virus, al doilea nivel va clasifica virusul şi va alerta utilizatorul implantului în legătură cu prezenta unei amenintari a virusurilor pandemici si la al treilea nivel va identifica cu precizie agentul patogen, s-a precizat intr-un ghid VeriChip publicat pe 7 mai 2009. Curios, cand nu aparuse inca isteria gripei porcine, iar Planeta nu era amenintata cu nicio pandemie.

“Nanorobotul” care controleaza sanatatea

Si mai interesant este ca dupa aparitia informatiei ca un Chip va fi inoculat in organism, deocamdata sub forma unei pastile de detectie, o alta stire din acelasi domeniu a aparut la cateva zile. Anume ca o companie americana va crea o bratara de radiofrecventa “RFID Bracelet” care va detecta automat dupa implantul VeriChip daca persoana in cauza s-a vaccinat sau nu impotriva unui anumit virus.

„Greg Evensen, fost membru în Kansas State Troopers, vorbeşte la un congres in Texas, Oklahoma cu privire la planurile guvernului federal de a implementa un sistem de supraveghere incorporat în bratari şi de a suprima drepturile de liberă calatorie. Din pacate, eu cred că acesta este unul dintre multele planuri realizate pentru a asigura punerea in practica a decretului guvernamental pentru obligativitatea vaccinarii, care din nefericire a fost adoptat si in Oklahoma saptamana trecuta. Acest decret stipuleaza faptul ca toata lumea din Statul Oklahoma va fi vaccinata.”

Firma care se va ocupa de fabricarea acestor bratari este “Protheus BioMedical”. Cat priveste implantarea Chipului “nanorobot”, pe langa comapania “VeriChip”, o licenta similiara a fost castigata la jumatatea lunii noiembrie 2009 de catre “Novartis”.

Un Chip cat un bob de orez cu un cod de 16 cifre

Cat priveste “VeriChip”, compania din Delray Beach, Florida, are o idee si mai indrazneata. Acea de a dezvolta Chip-ul anti-virus intr-un implant permanent ce se leaga de o baza de date on-line continand toate datele medicale, istoricul creditelor, la National Credit Report, si datele de identitate si securitate sociala.

“VeriMedHealth”, compania-mama a lui “VeriChip”, descrie tehnologia ca “un mic microcip pasiv (primul si singurul cip aprobat pentru identificarea pacientilor de catre U.S. Food & Drug Administration) si baza de date online este sigura, privata, ce te leaga de istoricul tau medical personal. Acest link de sanatate este intotdeauna cu tine si nu poate fi pierdut sau furat.”

Acea baza de date poate fi accesata de doctori si asistente. “De marimea unui bob de orez, microcipul este inserat chiar sub piele si contine un unic cod de identificare de 16 cifre. Microcipul in sine nu contine altceva decat acest cod de identitate electronic, nici nu contine vreun sistem gen GPS pentru urmarire.”, isi descriu produsul cei de la “VeriMedHealth”.

“Google” si “Microsoft” vor prelua bazele de date

Sistemele informatice vor fi asigurate de companiile “Google” si “Microsoft”. “Google” isi va infiinta divizia “Google Health”, iar firma lui Bill Gates va fonda “Microsoft Healt Vault”, in cadrul unui sistem de date controlat de Guvernul SUA, sub titulatura “Central Repository” (vezi foto).

– PositiveID ofera oamenilor control asupra propriului istoric medical si asupra informatiilor financiare, facand sa dispara prapastia dintre istoricul medical si securitatea identitatii.

– PositiveID se imbina cu Linkul Sanatatii, oferind oportunitati de a realiza un melanj de marketing intre baza de clienti a NationalCreditReport.com si cea a Linkului Sanatatii.

– PositiveID se diferentiaza pe piata ca singurul istoric medical personal ce ofera protectie impotriva furturilor de identitate.

Planul lui Obama in sanatate: toata lumea poarta Chip

Acum se explica de ce proaspatul si surprinzatorul laureat al premiului Nobel, Barack Obama, presedintele SUA si-a facut un program special de administrare din reformarea sistemului medical si al asigurarilor de sanatate.

Alte doua firme americane se pregatesc sa intre in piata Chip-urilor. Este vorba de “ID Data & Structure”, care ar urma sa controleze datele personale de identificare, in asa fel incat sa nu mai fie vorba in viitor de un card de identitate. La fel, a castigat licitatia pentru baza de date computerizata “NationalCredit” care va pune la dispozitie informatii despre conturile bancare pesonale. Toate aceste sisteme se vor reuni in urmatoarea generatie de Chip-uri implant, cand un singur Chip va controla sanatatea pacientului, datele personale, datele bancare, precum si cu ce fel de hrana se alimenteaza. Cand ziaristii americani au intrebat de ce in cazul “VeriChip” este nevoie si de datele cardurilor bancare, reprezentantii Guvernului au raspuns ca numai asa se poate cunoaste daca asiguratul – pacientul – este la zi cu plata asigurarilor sociale.

Cei cu cazier vor fi localizati prin GPS

Tot pentru prima oara, la sfarsitul lui noiembrie 2009 s-a vorbit si despre posibilitatea unui control GPS printr-un implant in cazul persoanelor care au cazier judiciar. Motivul fiind ca acestea ar putea fi localizate mai repede in cazul cand ar deveni suspecti de o infractiune. Deja in Florida se experimenteaza un program prin care infractorii periculosi ce au fost eliberati din penitenciare poarta niste bratare cu GPS greu destructibile. Se pare ca functia de localizare a persoanei va fi introdusa in a treia generatie de Chip-uri implantabile. Chestiunea e ca tehnologia se dezvolta foarte rapid, pornind de la Chip-ul anti-vaccin, ce va fi introdus odata cu pandemia gripei porcine, iar prognoza guvernamentala este ca pana in 2015 o mare parte din americani, ca si din populatia UE sa poarte astfel de Chip-uri de prima si a doua generatie.

Date despre ce anume manaca persoana

O alta functiune importanta a viitoarelor Chip-uri este analiza sistemului de hrana al individului, aprobat de U.S. Food & Drug Administration. Cu alte cuvinte, Chip-ul va raporta ce anume mananca persoana care-l poarta. Daca ne gandim ca de la 31 decembrie 2009 un numar mare de state (care centralizeaza peste 80% din populatia planetei), intre care si Romania urmeaza sa implementeze, in etape, temutul Codex Alimentarius, atunci stirea devine una de o gravitate extrema. In Codex se prevede ca Terra nu poate sustine alimentar intreaga populatie decat daca se folosesc alimente modificate genetic, aditivate, cu componente chimice. Codexul reprezinta o serie de reguli de hrana, dar si de componenti si compusi chimici ce trebuie sa se regaseasca in alimente.

“Numarul Fiarei” si Rockfeller

Adeptii teoriei conspiratie sustin ca atat Chip-ul implant care a fost premonit in Biblie la “Numarul Fiarei – 666″ – referire la codul de bare ce il va contine, separat prin trei bare de 6 pentru separarea informatiei scanate -, cat si vaccinul anti AH1N1, HPV si Codex Alimentarius, pe de alta parte sunt metode ale “Guvernului Mondial” de exterminare in masa a populatiei si de control asupra partii ce va ramane, preconizata la aproximativ un miliard de indivizi.

Ceea ce da apa la moara acestor adepti este faptul ca o parte din companiile care urmeaza sa preia controlul acestor sisteme apartin concernelor Rockfeller, cele care au initiat si chestiunea Codex Alimentarius inca de pe vremea Germaniei naziste.

Mihail Fagarasanu
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #15882

Pasaport pentru Apocalipsa:angry:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #16821

Om infectat cu un virus informatic

Dr Mark Gasson de la universitatea britanica Reading a reusit sa demonstreze cat de periculoase pot fi cip-urile integrate implantate in corpul uman. Dr Gasson a contaminat cu un virus informatic un cip pe care s-il implantase, informeaza Maxisciences (27 mai).

Cip-ul virusat ii permitea purtatorului sau sa deschida usi securizate sau sa-si deblocheze telefonul mobil. Cip-ul de radio-identificare pe care s-il implantase in mana stanga a virusat si sistemul central la care era legat si ar fi putut virusa si alte cip-uri, daca nu ar fi fost izolat, producand o adevarata reactie in lant.

“Asta ne ajuta sa vedem problemele cu care ne-am putea confrunta in viitor”, explica dr Gasson intr-un articol din The Telegraph. Cip-urile ar putea perturba si unele aparate aflate in apropiere, un peacemaker de exemplu.

Functionarea unui asemenea cip implantat este similara etichetelor din magazine, dar mai perfectionata. El poate transmite si primi informatii gratie unei antene integrate.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #20135

Unui cercetator incomod i s-au implantat in secret doua cipuri Veri-Chip in umar? Ce stim despre acest BOB BOYCE?

Boyce a avut in cele din urma si al doilea implant VeriChip inlaturat impreuna cu tumoarea asociata. De data aceasta personalul chirurgical a documentat implantul cu fotografii, ‘’corpul strain’’ fiind plasat de catre chirurg intr-un recipient sigilat pentru a stabili lantul probelor in custodie.

Anul trecut am raportat ca Bob Boyce, un foarte venerat inventator de sisteme de electroliza ultra-eficienta si a unui circuit de baterie cu autoincarcare (exploatand energia din mediu, posibil din energia punctului zero) a contractat cancer terminal si ca punctul de origine a fost un microcip VeriChip pe care cineva l-a implantat in umarul lui drept fara stirea sau permisiunea lui.

El a avut deja un cip eliminat, dar s-a dovedit ca un alt cip era inca acolo, implantat mai profund, fapt confirmat de un X-Ray.

El a trait cu acest cip timp de un an, dar in final a fost eliminat ieri la spitalul regional Fannin in Blue Ridge, Georgia.

Personalul chirurgical de la Fannin a fotografiat cipul atunci cand a fost scos din tesuturi, si l-au pus intr-un recipient medical, etichetat „corp strain” si sigilat de catre chirurg.

Culoarea albastra a tesutului este de la un colorant ce a fost injectat pentru a accentua celulele canceroase.

Astfel de cipuri au fost documentate pentru a instiga uneori tumorile unde acestea au fost implantate (ref), cum a fost si cazul cu Boyce (ref).

Boyce a postat pe website-ul lui fotografii ale procedurii impreuna cu comentariul:

„Unii au spus ca acest VeriChip a fost o plasmuire a imaginatiei mele. Ei bine, acesta eliminare „imaginara” a VeriChip-ului a fost documentata pe film chiar de catre personalul chirurgical.

https://www.bobboyce.org/photos/IM001969.jpg

Un al doilea microcip implant VeriChip a fost scos ieri din umarul lui Bob Boyce, care a fost plasat acolo fara stirea sau consimtamantul sau. Culoarea albastra este de la un colorant ce marcheaza celulele canceroase, a caror formare odata cu implantul VeriCip nu este ceva necomun. (ref)

https://www.bobboyce.org/photos/IM001971.jpg

‘’Corpul strain’’ VeriChip pus intr-un recipient medical si sigilat de catre chirurg.

Prima data cand Boyce a observat ceea ce s-a dovedit a fi primul din cele doua chipuri, a fost la inceputul lui Aprilie, 2009 cand lucra cu un fost asociat, Bob Potchen, de la Precombustion Technologies Inc. (PTI), acum numit ‘’Celula’’, pe care l-a intalnit prima oara in Iulie 2008. Potchen, anterior cu NSA implementa tehnologia lui Boyce cu generatorul de hidroxi unui produs pe care urma sa-l scoata pe piata. Relatia dintre ei a devenit tot mai tensionata si Boyce se pregatea sa plece.

Dupa ce a baut o bautura ‘’invioratoare’’ adusa de Potchen, Boyce a atipit la un birou din PTI, dormind pe tot parcursul noptii. Cand s-a trezit si-a simtit umarul drept ca fiind amortit; cand l-a frecat a simtit un nodul tare si mic, acolo. Avand recent cancer de piele benign eliminat, Boyce a presupus ca si acest nodul este doar o alta tumoare si nu s-a mai gandit la el, pana cand pielea a inceput sa se inroseasca si umarul lui a devenit foarte inflamat cateva luni mai tarziu.

Cand s-a intors in laboratorul sau a observat ca umarul lui „transmitea” RF (frecvente radio) sub forma de radiatii. Apoi, cand tumoarea care se formase acolo i-a fost inlaturata, s-a uitat la microcipul de marimea unui bob de orez inainte ca doctorul sa ia tesutul pentru a fi examinat la patologie. El a cercetat apoi diferite companii care produc microcipuri implantabile, si a vazut ca cipul care i-a fost scos din umar se potrivea cu cipul proiectat de compania VeriChip. In particular, exista un strat subtire alb de cauciuc – ca un invelis pe un capat pe care creste tesutul, in felul acesta cipul sa nu migreze. Raportul de la potologie nu a mentionat despre cip.

Datorita politicilor acestei situatii, Boyce a gasit cu greu un chirurg care sa-i sustraga cipul si sa documenteze eliminarea acestuia. Cand al doilea cip a fost eliminat Boyce a vrut de data aceasta sa se asigure ca exista un “sir de probe” adecvat si legal, asa cum a fost certificat de chirurg cand l-a pus in recipientul medical, care a fost sigilat, etichetat, datat si semnat de catre chirurg.

Motivul de cearta a lui Boyce a fost ca Potchen, care a lucrat anterior la Military Intelligence, facea modificari la dispozitivul generator de hidroxi care, spunea Boyce, reducea eficienta celulei. Inainte de aceste modificari, celula dadea rezultate foarte bune cand era instalata in vehicule de testare. Intr-un caz, kilometrajul a unui camion a crescut de la 5,5 mpg (mile pe galon) la 11,7 mpg – mai mult decat dublu.

Boyce a descris o serie de modificari pe care Potchen le-a facut in numele de a face productia celulei mai ieftina, dar care a lucrat impotriva eficientei intr-un mod semnificativ. „Era ca si cum sabota sistemul intentionat pentru a discredita terenul.”

Sursa
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pro si contra RFID #20792

Permisele auto biometrice, obligatorii in UE din 2013Permisul de conducere biometric devine obligatoriu, conform unei directive a Consiliului Europei.

Statele Uniunii Europene trebuie sa adopte un permis de conducere digital, mult mai dificil de falsificat decat permisele din hartie, scrie MaxiSciences.

Noile carduri vor dispune de un cip, cu datele personale ale titularului, fotografia si semnatura persoanei, precum si data expirarii. Aceste premise biometrice se vor innoi o data la 15 ani.

Permisele actuale nu vor fi schimbate decat la data expirarii lor pentru ca incepand cu 2013 toate statele comunitare au obligatia eliberarii noului tip de permis auto.

Acest sistem permite ca, printr-un cititor de carduri conectat la un calculator si un site securizat, sa poata fi vizualizat in orice moment soldul titularului de puncte amenda si infractiuni, oferind si posibilitatea platiii online a amenzilor.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pro si contra RFID #32039

Comisia pentru Drepturile Omului: Aviz NEGATIV pentru buletinele cu CIP

Comisia pentru Drepturile Omului, intrunita in Camera Deputatilor, a dat un aviz negativ proiectului de hotarare referitor la noile carti de identitate cu CIP, informeaza De Ce News. Ca si in cazul pasapoartelor biometrice sau a cardurilor de sanatate, buletinele cu CIP au nascut controverse printre romanii care sustin ca le sunt incalcate drepturile omului. Au existat chiar proteste de strada in acest sens, mitingul “anti CIP” din luna martie din Bucuresti atragand aproximativ 1.000 de persoane.

Proiectul de hotarare controversat a fost trimis pentru avizare de la Senat, la Camera Deputatilor si a fost analizat de urmatoarele comisii: Comisia pentru buget, finante si banci, Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, Comisia juridica, de disciplina si imunitati, Comisia pentru politica externa si Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. Singurul aviz negativ primit a fost venit din partea Comisiei pentru drepturile omului, restul comisiilor oferind avize pozitive.

De la 1 iulie vor fi eliberate carti de identitate dupa model european. Cine doreste poate opta pentru carti de identitate electronice. Asa au anuntat autoritatile care sustin ca noile buletine vor contine inclusiv amprentele titularului, scrie ziarul Capital. Atat cartea de identitate cat si cartea electronica de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adica aproximativ cat un permis de conducere), informatiile fiind tiparite atat pe fata, cat si pe verso.

Pentru comparatie, cartile de identitate care sunt eliberate in prezent sunt format ID-2 (105 x 74 mm) si informatiile sunt tiparite numai pe fata documentului.

via
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Pro si contra RFID #36668

CUM SE POATE REFUZA NOUL BULETIN CU CIP ?
BAZA LEGALA
Raspunde doamna judecatoare CARMEN PADURARU CHIRILA

AVERTIZARE
Marti, 1 aprilie 2014, a intrat in vigoare Legea care prevede cartea de identitate electronica biometrica si asa numita carte de identitate simpla care va contine suportul de memorie – cip – de identificare pentru cardul de sanatate. Este evidenta, asadar ca nu avem nici o alternativa pentru a obtine o carte de identitate – fara cip!

Singurul lucru pozitiv in cazul acestei Legi este ca nu ne mai obliga pe toti- chiar si pe cei cu documentele in termenul de valabilitate – sa le schimbam!

Revoltator este ca apelurile, memoriile adresate Ministerului de resort, prim ministrului Romaniei, fiecarui parlamentar in parte, precum si prezenta societatii civile – 46 de ONG-uri – prin Asociatia pentru Libertatea Romanilor (al carei invitat in comisiile de specialitate ale Parlamentului am fost si eu) au ramas fara nici un ecou, ca si cum noi nici nu existam!

VEZI Ce se poate face acum ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
 • Page:
 • 1
 • 2