Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Ingeri si demoni

Ingeri si demoni #7311

Acum două zile, pe 15 mai, a fost lansat în România filmul “Îngeri şi demoni”, bazat pe cartea cu acelaşi titlu a scriitorului american Dan Brown. Acesta a devenit faimos odată cu publicarea romanului “Codul lui Da Vinci”, care a scandalizat biserica creştină prin sugerarea existenţei unui moştenitor direct al lui Iisus Hristos, rod al relaţiei între Mântuitor şi Maria Magdalena. Cartea a fost ecranizată în 2006. De data aceasta, Brown aduce în prim-plan o grupare antireligioasă secretă, ce urmăreşte acapararea puterii la Vatican, dar şi în întreaga lume, numită Illuminati.

“Îngeri şi demoni” dezvăluie detalii privind încercările organizaţiei ultrasecrete Illuminati de a pune stăpânire pe tronul papal de la Vatican printr-o conspiraţie plină de asasinate şi ameninţarea distrugerii Sfântului Scaun cu o bombă cu antimaterie. Dincolo de povestea peliculei cinematografice, Illuminati a fost şi încă este considerată una dintre organizaţiile secrete acuzate de-a lungul timpului de adepţii teoriei conspiraţiei de dorinţa de a stăpâni lumea, printr- un întreg mecanism de infiltrare în cercurile de putere economice şi politice ale omenirii.Societatea a fost creată în 1776, de Adam Weishaupt

Ei ar fi creat un “guvern din umbră”, ce ar conduce, de fapt, totul. Înfiinţată în 1776, la Ingolstadt, în Bavaria germană, de profesorul de drept canonic Adam Weishaupt, această organizaţie misterioasă a declarat drept scop universal al său “fericirea rasei umane”. Îmbrăţişând valorile raţiunii, în opoziţie cu cele ale credinţei, membrii Illuminati considerau că oamenii trebuie să trăiască “într-o lume liberă de constrângerile guvernelor şi Bisericii”, declarând un adevărat război “întunericului ignoranţei superstiţiilor religioase, în numele luminii raţiunii”.

Pentru a-şi atinge scopurile, Illuminati doreau însă eliminarea tuturor formelor statale de guvernare, decăderea prinţilor, a naţiunilor, dar şi a Papei. Organizaţia avea o structură piramidală de funcţionare, pornind de la baza “novicilor”, până la cei mai înalţi în grad din cadrul societăţii secrete, Magul şi Regele. Pentru comunicarea mesajelor, Illuminati au inventat un sistem încifrat de scriere, bazat pe corespondenţa între anumite litere şi numere. Suspectaţi de a face parte din Illuminati au fost, de-a lungul timpului, Thomas Jefferson, primul preşedinte american, Winston Churchill, David Rockefeller, dar şi fostul preşedinte al SUA, George Bush senior.

Realizatorii peliculei n-au avut acces în reşedinţa Papei

Filmul “Îngeri şi demoni”, regizat de Ron Howard, prezintă aventuroasa încercare a specialistului în simbolistică Robert Langdon, interpretat de Tom Hanks, de a demonta planurile Illuminati de a-şi impune un nou Papă la Vatican. Cu ajutorul unui misterios asasin, organizaţia secretă îi ucide pe cei patru cardinali favoriţi la tronul papal şi ameninţă cu distrugerea Vaticanului printr-o bombă cu antimaterie.Ajutat de Vittoria Vetra, o specialistă în fizică, Langdon porneşte prin tenebrele catacombelor din bisericile romane în căutarea asasinului, dar şi a celor care îl dirijează. Căutările îl duc chiar la mormântul secret al Sfântului Petru, dar şi la membrii Illuminati aflaţi la nivelul cel mai înalt al ierarhiei Bisericii Catolice. Cum Vaticanul a interzis accesul echipei de filmare în interiorul Pieţei Sf. Petru şi al reşedinţei Papei, realizatorii au recreat digital toate clădirile.

“Am trimis oameni care s-au infiltrat printre turişti şi au făcut mii de poze, pentru a avea cât mai multe detalii ale locului”, a declarat Ryan Cook, coordonatorul efectelor speciale din film.

Astept comentariile voastre...
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16136
 • Thank you received: 5256
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel. Motiv: edit
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Ingeri si demoni #7358Un veteran al serviciilor de informatii externe ale Romaniei, Stelian Octavian Andronic, a urmarit misteriosul Grup Bilderberg incepand din anii ‘70 cand Nicolae Ceausescu s-a intalnit cu printul Bernard al Olandei, membru de frunte al Grupului care controleaza puterile lumii. Fostul ofiter de infromatii este autorul cartii “36 de ani in serviciile secrete ale Romaniei – Din respect pentru adevar”, aparuta recent la editura Compania. In exclusivitate pentru ZIUA, consilierul Stelian Octavian Andronic afirma: “Societatile secrete nu trebuie ignorate. Ele sunt si lucreaza continuu, la fel ca si serviciile secrete. Conspiratia exista. Si este in defavoarea Romaniei“.

Grupul Bilderberg – Adevaratii conducatori ai Americii

Artizanii Noii Ordini Mondiale - membrii temutului Club Bilderberg, organizatie secreta aflata in subordinea Iluminatilor. Diversi analisti politici avanseaza tot mai des ideea conform careia aceasta organizatie domina lumea si controleaza vietile a miliarde de oameni. Ei sunt singurii pradatori actuali ai speciei Homo sapiens…

“ Este intotdeauna mai usor sa pacalesti o lume intreaga decat un singur om ” -Generalul chinez Liu Feng, anul 342 i.e.n.

Grupul Bilderberg este considerat de majoritatea expertilor in politici oculte, drept cel mai inalt for de conducere al ”Marilor Preoti ai Capitalismului”. In acest club exclusivist pana la absolut, nu ar avea acces oricine, chiar daca persoana in cauza este foarte influenta sau potenta in plan financiar sau politic. In fiecare an, un misterios “Comitet de Conducere” emite cate o lista de invitati pe care figureaza maximum 130 de nume. Invitatii? Numele lor este tinut in mare secret. Din putinele informatii care au “scapat” presei de-a lungul timpului, reiese ca pe lista celor 130 de persoane se regasesc bancheri internationali, baroni ai trusturilor de presa, ministrii guvernamentali din diverse tari, prim-ministrii, capete regale si lideri politici.

Clubul Bilderberg nu este singura institutie secreta din subordinea Illuminatilor, dar prin raza de actiune si dimensiunile obiectivelor sale, este cea mai ambitioasa si extinsa alianta secreta din intreaga lume. A reusit de minune sa-si tina in umbra adevaratele planuri timp de multi ani, printr-un ansamblu de principii stimulat de mass-media tributara, utilizand eficient dezinformarea, secretizarea maxima si propaganda. Astfel, omenirea a perceput confuz ceea ce i se intampla cu adevarat, complacandu-se astfel in pasivitate sociala. Opinia publica mondiala a fost ametita magistral datorita aplicarii perceptelor haosului ideatic si a dezordinii regizate cu scop precis.

Cum a inceput totul
“Cea mai mare pedeapsa pentru cei neinteresati de politica este aceea ca vor fi inevitabil condusi de cei foarte interesati de politica” spunea Arnold J.Toynbee, istoric englez

Elita politica a lumii se intalneste anual, aproape ca intr-un ritual al carui sens scapa celor multi, in cele mai luxoase hoteluri si resedinte private din Europa, iar o data la 4 ani, undeva in Statele Unite sau Canada. De la aceste intalniri anuale si-a tras numele probabil cea mai puternica organizatie “vizibila” implicata in conducerea intregului mapamond plitic. Prima conferinta a grupului s-a desfasurat in noaptea de 29 spre 30 mai 1954, in cadrul Hotelului Bilderberg din Oosterbeek, undeva in apropierea localitatii olandeze Arhnem. Conferinta a fost initiata de cateva figure politice importante, printre care si Joseph Retinger, ideologul si strategul proaspetei organizatii, care era ingrijorat la acea data de recrudescenta sentimentelor anti-americane in Europa. Conform celor mai multi istorici si autori, Printul Bernhard de Olanda ar fi cel care a fondat oficial Grupul de la Bilderberg.

Originea Printului Bernhard era cel putin interesanta daca este sa dam crezare propriilor afirmatii in care acesta pretindea ca avea o ascendenta directa nu doar in randul imparatior Romei, ci si in stirpea biblicului rege David. Scriitorul canadian Daniel Estulin afirma in lucrarea sa despre Clubul Bilderberg, ca organizarea acestui for elitist ar fi fost sprijinita direct de catre C.I.A., de unele societati secrete cu tenta mondialista si de Consiliul Afacerilor Externe (C.F.R.). Organizatia este condusa de un for superior alcatuit din 39 de membri (24 americani si 15 europeni) impartiti in trei comisii speciale, a cate 13 membri fiecare. Comitetul de conducere are sediul in Elvetia si stabileste persoanele care vor participa la intrunirile anuale ale clubului.

Motivele pentru care autori si politicieni precum Cristina Martin, Jan van Helsing sau Daniel Estulin definesc Grupul Bildreberd drept “Guvernul Mondial Nevazut” sunt strans legate de cele trei mari teluri formulate de Printul Bernhard in anul 1954:

1. crearea unui Guvern Mondial la inceputul mileniului trei.

2. globalizarea economica mondiala.

3. crearea unei forte armate globale care sa reduca rapid la tacere orice forma de opozitie identificata oriunde pe planeta.

Cercurile puterii
“Ce urmareste cineva care are putere? Mai multa putere?” – Matrix

Acelasi comitet special de conducere stabileste de asemenea ce fel de politici si planuri vor fi discutate in cadrul intrunirilor. La aceste consfatuiri secrete nu participa decat membrii care au dovedit loialitate totala si neconditionata intereselor oculte ale Caselor Rockefeller-Rotschild.

Istoria recenta “neoficiala” a demonstrat ca orice plan al Grupului Bilderberg adoptat in decursul intalnirilor anuale a fost pus in practica in maximum doi ani. In ultimii ani, printre invitatii la intalnirea anuala s-au numarat conducatorii unor trusturi si companii multinationale precum IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler, dupa cum afirma agentia de presa PR Newswire for Journalists. In afara fondatorilor oficiali, reprezentati de Printul Bernhard si Joseph Retinger, adevaratii stapani care au finantat Clubul Bilderberg au fost multi-miliardarii David Rockefeller alaturi de membrii familiei Rotschild.

Eminentele cenusii care au tinut si inca tin fraiele politicii Grupului, sunt nimeni altii decat Henry Kissinger si Zbigniew Brzezinski, considerati de majoritatea analistilor politici internationali drept adevaratii stapani ai Americii in ultimii 50 de ani. Autori precum Jan van Helsing considera, spre exemplu, ca Zbigniew Brzezeinski este “nasul” tuturor presedintilor americani, niciunul dintre acestia nefiind instalat la Casa Alba , daca nu prezenta girul lui Brzezinski. Alaturi de acestia, o functie deosebit de importanta in structura de conducere a intregii lumi a detinut-o figura temutului Bernard Baruch. Acesta a fost un personaj cu realizari aproape incredibile chiar si pentru lumea in care traim. Pana la data oficiala a mortii sale, 20 iunie 1965, Bernard Baruch a fost “neoficial” recunoscut in cercurile puterii oculte drept cel mai puternic om de pe planeta.

De origine germana, Baruch a fost un finantist, speculant, om de stat, si consilierul secret al presedintilor Woodrow Wilson si Franklin D, Roosevelt. In timpul celor doua Razboaie Mondiale care au macinat omenirea in secolul trecut, Bernard Baruch a fost sfatuitorul presedintilor americani. Datorita sfaturilor sale (unii autori le denumesc ordine), Statele Unite s-au angrenat in cele doua conflagratii mondiale. In lumea finantistilor americani a fost poreclit “Lupul Singuratic de pe Wall Street” deoarece era complet independent de piata financiara, si totusi nimeni nu-si putea explica cu exactitate sursa averii sale incomensurabile. El este artizanul “Razboiului Rece” desfasurat intre cele doua superputeri mondiale, termenul de Razboi Rece ii apartine in exclusivitate, fiind folosit in premiera de Bernard Baruch in cadrul unei conferinte din data de 16 aprilie 1947.

Dupa multi ani de taraganari si refuzuri, “creierul” oficial al Clubului Bilderberg, multimiliardarul David Rockefeller, si-a publicat in anul 1999 un volum autobiografic in care recunoaste voalat ca face parte din Clubul Bilderberg si din Comisia Trilaterala. Cea mai puternica arma a Grupului, asa numita Comisie Trilaterala, este o forma superioara de conducere inter-statala pe langa care O.N.U. si N.A.T.O. par niste simple O.N.G.-uri care militeaza pentru protectia frunzelor moarte din parcuri. Comisia Trilaterala, dupa cum sugereaza si denumirea sa, este un for superior de conducere care concentreaza intreaga putere politica, militara, economica si administrativa a Europei Occidentale, Statelor Unite ale Americii si Japoniei.

Caracteristici comune ale “bilderbergerilor”:

a) fac parte din cele mai bogate familii ale lumii;

b) au studiat in aceleasi universitati in scopul formarii unei optici identice referitoare la lumea inconjuratoare;

c) marea majoritate sunt membri ai organizatiei cu caracter ermetico-conspirativ “Skull & Bones”;

d) multi dintre ei sunt proprietarii celor mai complexe si prospere afaceri din intreaga lume;

e) altii isi exercita influenta datorita functiilor de conducere detinute in cadrul celor mai influente guverne de pe glob.

Guvernul Mondial suntem noi… Ca ne descurcam mai bine!

“Fie ca vreti, fie ca nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune este daca va fi acceptat sau impus” afirma James P. Wartburg, bancher american si consilier financiar al Presedintelui Franklin D. Roosevelt

“In timp ce negau furios faptul ca guverneaza lumea in secret”, declara jurnalistul britanic Jon Ronson, “Membrii Grupului Bilderberg pe care i-am intervievat au recunoscut ca deseori marile scandaluri, conflicte sau probleme internationale au fost influentate de intrunirile lor”. Un astfel de exemplu evident a fost legat de Razboiul din insulele Malvine dintre Marea Britanie si Argentina. Atunci, cererea initiala a guvernului britanic in care acesta solicita O.N.U. aplicarea de sanctiuni internationale Argentinei a fost respinsa. Enervat, Dawid Owen, pe atunci Ministrul de Externe al Marii Britanii, s-a ridicat si a tinut un discurs electrizant la una dintre intrunirile Grupului Bilderberg. Urmarea? In cel mai scurt timp, Comunitatea Internationala a votat in majoritate impunerea sanctiunilor economice Argentinei. Clubul Bildeberg pare a urma cu strictete maxima Illuminatilor de acum 300 de ani : “Totul pentru popor, dar fara popor”.

Pastrand totusi proportiile, sistemul social prin care se autodefinesc membrii Clubului Bilderberg, pare a fi o versiune updatata a piramidei sociale din Evul Mediu european, structurata in trei trepte ierarhice.

Astfel, in varf gasim Initiatii, cei care au primit o parte din secretele Illuminatilor, urmati de membrii de rang secund care implementeaza si conduc principiile si ordinele in cadrul guvernelor tarilor vasale. Pe ultima treapta s-ar regasi restul lumii, adica mai mult sau mai putin de 7 miliarde de locuitori.Structura Grupului Bilderberg pe trei niveluri:

1. „Cercul exterior” este foarte extins. Practic peste 80% din participanţii la reuniuni nu cunosc decât o parte din strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei, deci fac parte din cercul exterior.

2. Comitetul director (Steering Comitee), al doilea nivel, este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni şi americani. Ei cunosc în proporţie de 90% obiectivele şi strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea şi membri în CRE – Consiliul Relaţiilor Externe (în engleză Council on Foreign Relations – CFR).

3. Comitetul Consultativ Bilderberg, al treilea nivel, este nucleul acestei grupări. El este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei.

Dupa parerea lui Jan Udo Holey, aceasta structura de comanda ar fi replica intocmai a simbolului piramidei deasupra careia se afla ochiul atotvazator al Illuminatilor, reprezentare grafica existenta pe bancnota americana de un dolar.

Grupul Bilderberg nu este democratic. Membrii săi nu sunt aleşi şi el nu dă socoteală oamenilor de pe planetă; acelaşi lucru este valabil şi pentru Banca Mondială, Fondul Monetar internaţional, Naţiunile Unite, sau cele mai puternice corporaţii sau bănci. Şi totuşi, deciziile luate de aceste grupuri afectează fiecare fiinţă umană de pe Pământ, acum şi pentru multă vreme de acum înainte. Iar ceea ce este cel mai înspăimântător este totalul secret care înconjoară întâlnirile Bilderberg. Atunci când au loc, aceste superconferinţe nici măcar nu sunt mediatizate la ştiri. Dacă atât de multe personaje importante din lume se reunesc pentru a pune la cale destinele planetei, este evident că ar trebui date nişte explicaţii publicului larg. Dar nu ni se aruncă decât praf în ochi – că este un simplu forum de discuţii!

Conspiratie, mistificare, exagerare?
“Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar” spunea George Orwell, scriitor britanic

Cu atat mai mult cu cat secretismul si refuzul de a declara subiectul discutiilor sale anuale a dus la adevarate acuzatii de complot in scopul dominarii intregii lumi. Cei mai vehementi critici sunt grupati in Societatea John Birch si beneficiaza de ajutorul oferit de jurnalistul canadian Daniel Estulin, scriitorul britanic David Icke, autorul american Jim Tucker si realizatorul de emisiuni radio, Alex Jones, membru al Societatii John Birch, una dintre cele mai vehemente organizatii anti-Bilderberg, afirma ca Grupul Bilderberg intentioneaza ca in urmatorii ani sa dizolve treptat suveranitatea Statelor Unite, Canadei si Marii Britanii pentru a crea o structura supra-nationala, denumita Uniunea Nord-Americana, similara cumva Uniunii Europene.

Teoria Conspiratiei evidentiaza si relatia Grupului Bilderberg cu presa mondiala, presa care, in conceptia sustinatorilor teoriilor conspirationiste, este cumparata si detinuta de ani buni de catre membrii Clubului. Aceste presupuneri au fost alimentate de faptul ca la conferintele Grupului Bilderberg din ultimii ani au participat ca invitati detinatorii unor trusturi media de mare calibru precum: The Economist, The Financial Times, Newsweek, La Republica , Corriere della Sera, New York Times etc.

Printre evenimentele puse la cale la conferinţele Bilderberg se numără înfiinţarea Uniunii Europene (discutată chiar la prima reuniune, în 1954), războiul din Iugoslavia, invazia Irakului, creşterea impozitelor în diferite ţări. Grupul hotărăşte şi politica Naţiunilor Unite, sau cine va câştiga alegerile în diferite state.

Intalnirea rituala din acest an a Grupului Bilderberg are loc in Atena, intre 14-16 Mai. Ce se va discuta acolo va ramane, ca de fiecare data, un nou mister pentru urechile celor multi…”

În final vom enumera câţiva din membrii grupului Bilderberg, pentru a ilustra implicarea concretă a acestora în viaţa economică şi politică a diferitelor ţări, precum şi în mass-media:

-Jose Manuel Baroso, preşedinte actual al Comisiei Europene, fost prim-ministru al Portugaliei, membru al CRE-Consiliul Relaţiilor Externe.
- Tony Blair, primul ministru al Marii Britanii
- Frits Bolkestein, comisar european
- Romano Prodi, fost preşedinte al Comisiei Europene, prim-ministru italian
- Jacques Santer, fost preşedinte al Comisiei Europene, fost prim-ministru al Luxemburgului
- Sir Leon Brittan, vice-preşedinte al Comisiei
- Edith Cresson, fostă membră a Comisiei, fostă prim-ministru al Franţei, fostă ministru de comerţ, fostă membră a direcţiei Schneider
- Alexandre Adler, consilier editorial la Le Figaro
- Edward Balls, consilier al Trezoreriei în Marea Britanie
- Francisco Pinto Balsemo, fost prim ministru al Portugaliei
- Nicolas Beytout, redactor şef al Les echos
-John R. Bolton, sub-secretar de stat al USA, pentru controlul armamentului şi securitate internaţională
- Michel Bon, fost preşedinte France-Telecom
- Willy Claes, ministru de stat, Belgia
- Bertrand Collomb, preşedinte Lafarge
- George A. David, preşedinte Coca-Cola, Grecia
- Etienne Davignon, preşedinte Societe Generale de Belgique, fondator al Mesei Rotunde Europene
- Thomas L. Friedman, scriitor de editoriale în New York Times
- Svei Gjedrem, guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei
-Richard N. Haas, preşedinte CRE – Consiliul Relaţiilor Externe şi director al planificării în Departamentul de Stat USA
- Stephen Harper, şeful partidului conservator, Canada
- Mervzn A. King, guvernator adjunct al Bancii Angliei
- Anna Lindh, ministru al afacerilor externe, Suedia
- Paavo Lipponen, preşedinte al parlamentului, Finlanda
- Mogens Lykketoft, preşedintele partidului social democrat, Danemarca
- Thommaso Padoa-Schioppa, administrator al Băncii Centrale Europene
- Anders Fogh Rasmussen, prim ministru al Danemarcei
- Frack Riboud, preşedinte Danone, Franţa
- David Rockfeller, administrator J.P.Morgan International, USA
- Anthonz Ruis, preşedinte Heineken, Olanda
- Otto Schily, ministru al afacerilor interne, Germania
- Jean Claude Trichet, guvernatorul Băncii Franţei
- James D. Wolfensohn, preşedintele Băncii Mondiale, USA
- Robert Zoellick, reprezentantul USA pentru negocieri comerciale (AMI, AGCS etc.)
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Ingeri si demoni #7369

Sal, revin cu noi date asupra notei "Bilderberg".

"Guvernul Mondial" a incercat racolarea dictatorului in anii '70, sustine fostul ofiter de informatii Stelian Octavian Andronic .

Veteranul serviciilor de informatii externe, aflat la post la Amsterdam in anii '70, este ofiterul care l-a informat pe Nicolae Ceausescu, in 1973, la vizita sa oficiala din Olanda, asupra existentei unei societati secrete, asa-numitul "Grup Bilderberg", al carui fondator era chiar printul Bernard, sotul reginei Iuliana. Grupul se infiintase in secret, in 1954, la hotelul Bilderberg din localitatea Oosterbeek, de langa orasul Arnhem. Sinteza realizata de ofiter, in exemplar unic, cuprindea si declaratia printului privind intentia Grupului de a infiinta un "Guvern Mondial" pana in anul 2000. Andronic, dezvaluie, in exclusivitate pentru ZIUA, o informatie noua: Bilderberg a incercat recrutarea lui Ceausescu inca din 1971!

Octavian Andronic ne mai atrage atentia ca unul dintre ideologii Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, este acum consilier al presedintelui Barack Obama. Brzezinski, care il curta si pe Ceausescu, si-a publicat si la Bucuresti, in 1973, la Editura Politica, condusa pe atunci de Walter Roman, o lucrare-manifest a Trilateralei sI Clubului de la Roma: "Era Tehnotronica". Aparuta la noi sub titlul "Revolutia Tehnotronica" in carte se "prevesteste" era controlului electronic al populatiei. "Este asa-numita noua ordine mondiala", ne spune ofiterul. "Si Ceausescu o tragea cu 'noua ordine economica mondiala', dar ce se intampla azi este cu mult mai mult: s-a revenit la malthusianism.", afirma ofiterul.Din informatiile lui Stelian Octavian Andronic, din Bilderberg nu face parte nici un roman, spre deosebire de Clubul de la Roma, un fel de anticamera a Trilateralei si Grupului, din care fac parte doar trei romani: academicianul Mircea Malita, ca membru de onoare, Mugur Isarescu, ca membru plin, si dr. Ildiko Tulbure, de la Universitatea Tehnica Clausthal, ca membru asociat.

continuarea in Ziua
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Ingeri si demoni #7491

Angels & Demons nu este atat de controversat ca predecesoul sau The DaVinci Code, dar ramane totusi un film de mister/aventuri respectabil cu intoarceri de situatie complet neprevazute.

Povestea se bazeaza pe conflictul continuu dintre religie (reprezentata in film de Vatican) si stiinta (fratia secreta Iluminati). Dupa succesul experimentului de la Geneva, in care oamenii de stiinta reusesc sa adune si sa controleze anti-materie, un recipient cu materie este furat de catre Iluminati.

In acelasi timp, la Vatican trebuie ales un nou Papa, iar cei patru favoriti sunt rapiti tot de catre Iluminati. Astfel fratia secreta ameninta ca va distruge Vaticanul eliberand anti-materia si provocand o explozie de proportii.De mentionat este ca acesti Iluminati au fost o secta formata din oameni de stiinta - doctori, matematicieni, arhitecti etc. - care s-au opus invataturilor religiei si au fost persecutati de biserica de-a lungul timpului. Distrugerea Vaticanului reprezinta victoria stiintei asupra religiei.

Acelasi profesor Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat in ajutor sa descifreze simbolurile lasate in urma de Iluminati si, ajutat de o savanta (Ayelet Zurer) implicata in experimentul de la Geneva, descoperirile celor doi "fac valuri" printre randurile eminentelor de la Vatican, fapt ce le ingreuneaza tot mai mult misiunea.

Toate aventurile celor doi se petrec intr-un ritm alert, deoarece intregul conflict se desfasoara pe o perioada de timp de maximum 5 ore, iar indiciile se succed rapid, alunecand de la o concluzie la alta ca piesele de domino. Peisajul magnific al Romei este permanent prezent, o locatie perfect in concordanta cu subiectul mistic al filmului.

Daca The DaVinci Code a avut parte de o reactie indignata din partea Vaticanului, fapt ce a dus la sporirea notorietatii si triplarea incasarilor, Angels & Demons a fost ignorat in totalitate.

Intr-adevar, filmul nu critica un personaj religios important (Iisus, in cazul DaVinci Code), ci mai mult Vaticanul ca institutie si ca reprezentantul unei religii cu peste un miliard de adepti in toata lumea. Dar parca filmului "ii sta" mai bine asa, ca film de mister si aventuri, decat o batjocora nefondata la adresa institutiilor religioase.

Download movie
Subtitrare in romana

Participa la concursul Filmele bune te duc la Roma
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16136
 • Thank you received: 5256
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel. Motiv: edit
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Ingeri si demoni #17540

Exista documentare pe aceasta tema

https://i38.tinypic.com/jr4tar.png

aceasta e lista de documentare
 • cioci
 • Avatarul lui cioci
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Somnul ratiunii naste monstri
 • Posts: 318
 • Thank you received: 6
 • Karma: 3
Cogito ergo sum
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.