Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Mielul

Mielul #7247

Christopher Moore - Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus

Cînd e vorba de omenescul lui Iisus, accentul cade de obicei pe suferinţă, patimi, moarte, sînge, carne sfîrtecată sau pe cine ştie ce mistere grele, tăinuite îndelung şi codificate savant. Christopher Moore, mai satiric de felul său, preferă umanizarea lui Mesia prin umor. Partea pămînteană a lui Iisus constă, de astă dată, în nedumeriri şi nesiguranţe – şi, implicit, în ani buni de „formare“

"Cartea [....]este o poveste. Nu e menită să schimbe convingerile sau perspectiva nimănui asupra lumii, asta dacă nu cumva hotărâţi, după ce o citiţi, să fiţi mai buni cu semenii voştri (ceea ce în regulă). [...] Povestea nu-şi propune şi nu şi-a propus niciodată să pună la îndoială credinţa nimănui; totuşi, dacă poveştile dintr-un roman comic pot zdruncina credinţa cuiva, s-ar putea ca acel cineva să mai aibă nevoie de o porţie de rugăciuni.”

Moore reuşeşte, în cele aproape 600 de pagini ale cărţii, să găsească un răspuns captivant unei întrebări simple, dar deloc uşor de tratat: ce-o fi făcut Mîntuitorul pînă la 33 de ani, de unde-l preiau evangheliile?
Raspunsul este o privire absolut ireverentioasa, dar tandra si plina de umor, aruncata in culisele istoriei sacre.
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 457
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Mielul #15903

In primul Paste evreiesc, cand au fost scosi evreii din robia egipteana, Moise poruncise, dupa cuvantul lui Dumnezeu, evreilor sa jertfeasca un miel de parte barbateasca fara cusur, cu sangele lui sa unga usiorii usii, astfel incat cand va trece ingerul mortii pe langa casele evreilor, vazand sangele, sa treaca pe langa ele si sa nu moara cei intai nascuti din casele lor.

Pentru noi astazi sarbatoarea pastelor este un evenimet optional, il sarbatorim daca putem, daca vrem, daca nu, suntem liberi sa nu il sarbatorim. Pentru evreii din Egipt, era un mijloc de a salva viata intailor nascuti din casele lor. Era o problema de viata si de moarte.

Prima observatie este aceasta: – Mielul trebuia sa fie fara prihana. Iisus Hristos este Mieul fara prihana al lui Dumnezeu. Nimeni nu a fost fara pacat inainte sau dupa El. Este singurul care a implinit in mod perfect legea lui Dumnezeu, este singurul despre care Dumnezeu a facut urmatoarea marturisire: “Acesta este Fiul meu preaiubit in care imi gasesc toata placerea” Asta inseamna ca nu este nimeni care sa poate tine locul lui Hristos: faptele noastre bune, nu sunt perfecte, preotii, pastorii nu sunt perfecti, mintea si intelepciunea noastra nu ne pot salva, nu sunt perfecte. Mielul trebuia sa fie fara prihana, adica fara pata. Acesta este doar Iisus Hristos. “Iata mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”

A doua observatie este aceasta:
– Sa ia sangele lui si sa unga usiorii usii. De ce sangele? La Dumnezeu fara varsare de sange nu este iertare de pacat Evrei 9,22. Sangele este o referire la pacat. Inseamna ca cei din case aveau pacate. Sangele era un semn ca pentru cei din casa respectiva era facuta ispasire pentru pacatele lor. Trebuie sa stim ca in casele noastre este pacat. Oricat de tare ne-am tinea, in fata lui Dumnezeu suntem foarte nevrednici. Noi avem tendinta sa ne comparam cu serpii si cu scorpiile si ne linistim sufletele spunand ca suntem cu mult mai bine. Daca ne punem insa alaturi de Domnul Iisus, ni se umple fata de rusine si am vrea sa ne ducem undeva, sa ne ascundem. Dumnezeu stie toate aceste lucruri, de aceea a poruncit evreilor sa unga usiorii usii cu sangele mielului. Astfel ingerul mortii cand va trece pe acolo, va vedea sangele si va trece pe alaturi. Nu este altceva ce poti face ca sa te salvezi, nu sta in puterea omului. Dumnezeu i-ar fi cerut daca se putea. Nu i-ar fi cerut sa unga cu sange, ci iar fi cerut sa faca nu stiu cate “matanii” sau sa dea de mila la saraci, sau sa faca alte fapte bune. Dar Dumnezseu cere doar atat, sa unga usiorii usii. Nu poti face altceva dect ce iti cere Dumnezeu, puneti viata sub insemnul Mielului lui Dumnezeu!

A treia observatie: – Sangele va sluji ca semn pe casele unde vor fi. Evreii aveau sangele pe usiorii caselor si asta va fi semnul pentru ingerul mortii care va vedea si va trece pe langa. Sangele are rol de salvare din fata ingerului mortii. Stim ca fiecarui om ii este randui sa moara o singura data si apoi sa vina judecata. Daca la judecata nu ai acest semn pe tine, al sangelui Mielului, tu poti trece cu bine de judecata lui Dumnezeu. Ni se spune ca vom da socoteala de fiecare cuvant nefolositor pe care il vom fi rostit. Judecata aceasta va fi facuta cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau. Oare cine poate sta in picioare in fata unei asemenea judecati? Exista asadar o singura salvare din fata ingerului nimicitor al judecatii, sa avem sangele Domnului pe usiorii inimii noastre. Acesta va semnul nostru de salvare.

Ascesta este mesajul de Paste, acesta este Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii prin sangele Sau. Slavit sa fie El!

Primeste sangele Mielului ca semn si pentru “usiorii” vietii tale, crede in EL si urmeaza-L. Iti va fi protectie in vremurile de nevoie!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.