Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Stiri medicale

Stiri medicale #641

S-a deschis prima banca de celule stem din Romania

Femeile insarcinate pot dona sau depozita, pentru uz propriu, celule stem, in prima banca de sange placentar din Romania, care functioneaza in regim privat, incepand din iulie, in Cluj. https://www.cordcenter.ro/

Celulele stem, care se recolteaza din cordonul ombilical sau din sangele placentar, sunt folosite in special in cazuri de leucemie - boala care ucide, anual, peste 4.000 de oameni in toată lumea.

"Laboratorul de depozitare se afla la Cluj, insa, pentru recoltare, colaboram cu toate spitalele judetene din tara. Astfel, orice mama care doreste sa depoziteze sau sa doneze celule stem poate cere sa i se recolteze sange placentar la nastere. Recoltarea sangelui placentar este o procedura simpla, care dureaza intre 30 de secunde si 3 minute", a precizat Sergiu Habago, managerul companiei Cord Blood Center care detine banca privata de celule stem.

Recoltarea, transportul si procesarea celulelor stem, in cazul mamicilor care doresc sa doneze sange placentar, este gratuita. Femeile care vor sa stocheze celulele stem in banca privata, care vor fi folosite in cazul in care copiii lor se imbolnavesc, trebuie sa plateasca 3.270 lei pentru recoltare si procesare, plus o taxa de 17 euro plus TVA - pentru intretinerea celulelor in banca privata.

Managerul Cord Blood Center a precizat, ca in cazul donatiilor de sange placentar, cazurile de compatibilitate intre donator si pacient sunt foarte mici, de 1 la 2.000.000. "Doar in cazul fratilor si surorilor, compatibilitatea este de aproximativ 25%", a completat Habago.

Prima recoltare de celule stem s-a facut in Romania in anul 2006, insa, la aceasta ora, unitatile de sange placentar sunt depozitate intr-o banca privata din Slovacia. "Exista un proiect prin care vrem sa aducem toate unitatile de sange placentar din Slovacia si sa le depozitam in Romania. Procedura este insa foarte complicata, pentru ca avem nevoie de o autostrada, avand in vedere faptul ca este vorba despre transportul unor substante periculoase, mai precis al celor in care sunt conservate celulele", a adaugat Seriu Habago. In banca privata din Slovacia exista peste 3.000 de unitati de sange recoltate din Romania.

Pana acum, in toata lumea, au fost efectuate 10.000 de transplanturi de sange placentar.


Sursa: NewsIn
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #647

Operatii in spitalele din strainatate, cu asigurare platita in tara

Romanii s-ar putea opera in spitalele din strainatate cu asigurarea de sanatate platita in tara. O noua directiva europeana va impune tarilor din Uniune sa nu mai refuze asemenea cereri. Comisia Europeana a anuntat ca pune la punct proiectul unei directive care va da posibilitatea oricarui pacient care isi plateste asigurarile de sanatate intr-un stat membru al Uniunii sa beneficieze de servicii medicale in oricare tara europeana.

Persoana care se supune tratamentului va plati doar diferenta de pret dintre costul serviciului, decontat de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) din Romania si cel al CAS-ului din tara in care se trateaza. Restul va fi decontat intre CAS-urile din cele doua state membre.

Comisia Europeana a anuntat, simultan, cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene.

Precum a anuntat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurea, acest lucru este posibil si in prezent. Exista doar riscul ca pacientul sa fie refuzat de la tratament.

Pentru a se trata in strainatate, pacientul trebuie sa parcurga cativa pasi. In primul rand, isi va alege spitalul unde vrea sa se opereze, verificand daca acesta este in relatie cu CAS-ul din tara respectiva. Mai apoi, persoana in cauza trebuie sa se programeze pentru tratament si sa trimita documentele Casei de Asigurari de Sanatate din Romania, care arata caror interventii va fi supus pacientul si cererea de decontare a cheltuielii. Ramane doar ca persoana interesata sa plateasca spitalului din strainatate diferenta dintre pretul operatiei si costul suportat de CAS din Romania.


https://video.acasa.ro/view_video/87bb3b209c20dafeb2a8/operatii-in-strainatate.html

Sursa: Cotidianul
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #674

Medicamentul care vindeca definitiv nu este rentabil

Fragment din interviul cu dr. Richard J. Roberts, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina pe anul 1993, interviu aparut de curand in ziarul spaniol La Vanguardia, sub titlul "Medicamentul care vindeca definitiv nu este rentabil".

- Ce model de cercetare vi se pare cel mai eficient, cel al Statelor Unite sau cel european?

- Este evident ca modelul american, in care participa in mod activ capitalul privat, este mult mai eficient. Puteti lua ca exemplu progresul spectaculos al industriei informatice, unde este capitalul privat cel care finanteaza cercetarea de baza si cea aplicata, in ce priveste industria de sanatate, insa… Eu am rezerve.

- Va ascult.

- Nu se poate ca cercetarea in domeniul sanatatii umane sa depinda numai de rentabilitatea economica. Ceea ce e bine din punctul de vedere al dividentelor nu este intotdeauna bine pentru oameni.

- Explicati-ne.

- Industria farmaceutica vrea sa fie utila pentru pietele de capital…

- Ca oricare alta industrie.

- Da, dar aceasta nu este oricare alta industrie: aici vorbim de sanatatea noastra si de vietile noastre si de cele ale fiilor nostri si ale unor milioane de fiinte umane.

- Dar daca sunt rentabile, sa va realiza o cercetare mai buna.

- Daca te gandesti doar la profit, nu te va mai preocupa sa fii util oamenilor.

- De exemplu...

- Am dovezi ca in anumite cazuri cercetatorii care depind de fonduri private ar fi putut descoperi medicamente foarte eficace care ar fi pus capat cu totul anumitor boli…

- Si de ce au renuntat la cercetari?

- Pentru ca productia farmaceutica este mai degraba interesata nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani, asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre descoperirea de medicamente care nu va vindeca intru totul, ci doar cronicizeaza boala si va face sa experimentati o imbunatatire ce va disparea din momentul in care nu mai luati
medicamentul.

- Este o acuzatie grava.

- Ei bine, este un lucru obisnuit ca firmele din industria de medicamente sa fie interesante in linii de cercetare nu pentru a vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu medicamente cronicizante mult mai rentabile decat cele care vindeca o data si pentru totdeauna. Si nu trebuie decat sa urmariti analiza financiara din industria farmaceutica ca sa verificati ceea ce spun.

- Exista dividente care ucid.

- De asta va spuneam ca sanatatea nu poate fi o piata in plus si nici nu poate fi inteleasa doar ca un mijloc de a castiga bani. Si de aceea cred ca in modelul european mixt, cu capital public si privat, este mai putin facil sa se propage acest tip de abuzuri.

- Un exemplu de astfel de abuzuri?

- S-a renuntat la cercetarea pentru antibiotice pentru ca sunt prea eficiente si vindecau complet. Si pentru ca nu s-au produs noi antibiotice, microorganismele infectioase au devenit rezistente si azi tuberculoza, care fusese invinsa cand eram eu copil, reapare si a ucis anul acesta peste un milion de oameni.

- Nu imi vorbiti de Lumea a Treia?

- Acesta este un alt capitol trist: bolile din Lumea a Treia sunt prea putin supuse cercetarii, pentru ca medicamentele care le-ar combate nu ar fi rentabile. Dar eu va vorbesc de Prima Lume, a noastra: medicina care vindeca definitiv nu este rentabila si de aceea nu se fac cercetari in acest domeniu.

- Politicienii nu intervin?

- Nu va faceti iluzii: in acest sistem politicienii sunt simpli angajati ai marilor capitaluri, care investesc atat cat este nevoie pentru ca fii lor sa fie alesi si daca nu sunt alesi, sa ii cumpere pe cei care sunt.

- Totul e posibil.

- Pentru capital exista un singur interes: sa se multiplice. Aproape toti politicienii - si stiu ce vorbesc - depind cu nerusinare de acele multinationale farmaceutice care le finanteaza campaniile. Restul sunt vorbe goale...

:ohmy: :(
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #676

referitor la ultimul tau post, tot pe net citisem ca unele antidepresive sunt la fel de eficace ca o bomboana, dar industria farmaceutica a facut milioane vanzandu-le doar ca ....autosugestie!

https://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/85050/Totul-este-in-mintea-noastra.html
 • lumi
 • Avatarul lui lumi
 • Deconectat
 • Elite Member
 • GIVE LIFE TO YOUR YEARS, NOT YEARS TO YOUR LIFE
 • Posts: 305
 • Thank you received: 15
 • Karma: 4
LIFE IS TOO SHORT TO WASTE TIME!
**~** DUREREA E TEMPORARA, VICTORIA E PERMANENTA!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #769

Spray care vindeca ranile in cateva ore

Cercetatorii din SUA vor lansa, in caz ca vor reusi sa rezolve toate problemele etice pe care le genereaza o asemenea inventie, un spray cu celule stem care va vindeca ranile in numai cateva ore!

Celulele stem sunt celule primordiale pluripotente care se diferentiaza in populatii diferite, tranformandu-se in viata fetala in toate tipurile de celule pe care un organism matur le poseda. Adultul mai pastreaza inca destule celule stem folosite la sinteza de novo a globulelor rosii la nivelul maduvei hematogene sau in alte scopuri regenerative (spre exemplu, ficatul are o putere de regenerare impresionanta, putandu-se reface dupa hepatopatii destul de severe).

The Armed Forces Institute for Regenerative Medicine, cu sediul in SUA a investit 250 de milioane de dolari intr-o tehnologie menita sa ajute soldatii raniti in razboi, persoanele cu arsuri severe sau cu leziuni care cer mult timp pana la o vindecare completa. Spray-ul ar reprezenta o solutie miraculoasa care ar pune capat rapid unor suferinte inutile si indelungate.

Daca extragerea celulelor stem ducea pana acum putin timp la distrugerea embrionului, oamenii de stiinta au reusit de curand sa obtina celule pluripotente fara sa afecteze evolutia ulterioara a blastocistului. Asadar, problema etica nu sta decat in mintea celor care nu stiu exact cum functioneaza totul.

Nu ne ramane decat sa speram ca asemenea spray-uri vor fi disponibile in curand si, pe langa aplicatiile imediate extraordinare pe care le au, vor reprezenta si o deschidere catre o medicina moderna, care nu poate fi decat una moleculara.

Sursa: https://www.plugin.ro/articol/Hardware/2359/Spray-care-vindeca-ranile-in-cateva-ore.html
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #776

da, daniele, cu sigurantza spray-ul acela va vindeca muscaturile de tzantzari.......
n-a fost in stare petros cu propriile-i celule sa se recupereze.....iar noul Rexona cu celule stem va face minuni......eu, una , nu cred....dar cum reclama e sufletul comertzului.........
 • lumi
 • Avatarul lui lumi
 • Deconectat
 • Elite Member
 • GIVE LIFE TO YOUR YEARS, NOT YEARS TO YOUR LIFE
 • Posts: 305
 • Thank you received: 15
 • Karma: 4
LIFE IS TOO SHORT TO WASTE TIME!
**~** DUREREA E TEMPORARA, VICTORIA E PERMANENTA!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #802

daniel ai cumva un link referitor la interviul lui dr.roberts?
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #897

"Legea Paveliu"


In urma cu cateva zile, a intrat in vigoare o lege, propusa de deputatul PDL Sorin Paveliu, prin care bolnavii care isi cumpara medicamente in perioada spitalizarii au dreptul sa ceara banii inapoi.

"Un pacient care se interneaza cu o fractura, dar sufera si de scleroza multipla poate considera ca spitalul este obligat sa ii ramburseze si cheltuielile facute pe achizitionarea medicamentelor pentru aceasta afectiune" a declarat Gheorghe Iana, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Potrivit deputatului Sorin Paveliu, bolnavul care doreste rambursarea cheltuielilor trebuie sa inregistreze o cerere si o copie a chitantei/facturii la secretariatul spitalului sau la Casa de Asigurari.

Acesta trebuie sa se asigure ca primeste un numar de inregistrare, dar si ca investigatia pe care doreste sa o deconteze este trecuta in foaia de observatie.

Initiatorul legii a mai propus managerilor care nu inteleg ce trebuie sa faca sa intrebe la minister, care poate sa elaboreze norme de aplicare pe cazuri unitare.

Nicolaescu: "Legea este imorala, inaplicabila si populista"

El a precizat ca pot aparea situatii in care bolnavul sa cumpere medicamente la un pret mult mai mare decat cel al spitalului. In aceasta situatie nu se stie cine suporta diferenta de pret.
B) :( ;)
Adi, o sa caut linkul... dar acum nu stiu unde e, insa nu crezi ca e buna traducerea? :P
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #900

nu va puneti cu ady daca e vb de limba engleza.........
 • lumi
 • Avatarul lui lumi
 • Deconectat
 • Elite Member
 • GIVE LIFE TO YOUR YEARS, NOT YEARS TO YOUR LIFE
 • Posts: 305
 • Thank you received: 15
 • Karma: 4
LIFE IS TOO SHORT TO WASTE TIME!
**~** DUREREA E TEMPORARA, VICTORIA E PERMANENTA!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1188

Sangele sintetizat din celule stem ar putea deveni "donator universal"

Un grup de oameni de stiinta americani a reusit, in premiera, sa produca sange uman din celule stem embrionice, intr-o cercetare care promite sa ofere posibilitatea unei rezerve aproape nelimitate de sange pentru transfuzii, potrivit rezultatelor prezentate de cotidianul britanic "The Times".

Descoperirea cercetatorilor de la Advanced Cell Technology (ACT) din Massachusetts ar putea fi testata in urmatorii doi ani si, apoi, ar putea deveni alternativa la donatiile de sange traditionale. Daca ar fi produs din celule stem din sange de grupa 0 negativ, care este compatibil cu toate grupele de sange, ar putea fi folosit cu succes pentru oricine are nevoie de o transfuzie. Sangele derivat din celule stem ar elimina si riscul de a transmite, prin transfuzii, virusi patogeni care cauzeaza hepatita, HIV si encefalita spongioasa (boala Creutzfeldt-Jakob).

Cercetarile mai vizeaza posibilitatea de a transforma celulele embrionice stem in alte tiuri de tesut, pentru a ajuta la tratarea unor boli precum diabetul sau Parkinson.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1470

"Medicamentul universal" va fi lansat pe piata in 2010

In 2010 va fi pus in vanzare un medicament sub forma de praf care ar putea trata 2.400 de boli genetice. Fibroza chistica, distrofia musculara si hemofilia sunt doar trei din bolile care vor putea fi tratate cu acest praf. Multe din boli sunt cauzate de mutatia genelor care impiedica celulele sa produca anumite proteine necesare corpului. Medicamentul cunoscut sub numele de PTC124 poate opri avansarea unor boli genetice incurabile. El va fi lansat pe piata sub forma unui praf care trebuie dizolvat in apa, lapte sau suc si va avea aroma de vanilie .

'Speram ca medicamentul sa apara la timp nu numai pentru pacientii care sufera de fibroza chistica, dar si pentru cei care sufera de boli pentru care nu exista tratament” a declarat cercetatorul Stuart Peltz. Cercetatorii britanici considera ca 10% dintre pacientii cu fibroza chistica vor putea fi ajutati de PTC124. Acest medicament este testat si pe persoanele care sufera de distrofie musculara, iar rezultatele sunt promitatoare. Peltez a mentionat faptul ca diferenta dintre acest medicament si altele este ca nu trateaza doar simptomele, ci si cauzele care au provocat boala.

Sursa: PresaOnline
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1500

https://www.telegrafonline.ro/1221598800/articol/65017/speranta_de_viata_pentru_copiii_cu_hidrocefalie_sau_spina_bifida.html

Este un articol despre hidrocefalie si spina bifidus.
 • LUMINITA
 • Avatarul lui LUMINITA
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Posts: 200
 • Thank you received: 5
 • Karma: 6
Ultima editare: by LUMINITA.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1511

Timisoara, 18 septembrie 2008

Conventia ONU cu Privire la

Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati se dezbate la Timisoara


Fundatia Pentru Voi va organiza in 22 si 23 septembrie, in sala Viena a Hotelului Timisoara, conferinta nationala “Conventia ONU cu Privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati in Romania”. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Initiativei pentru Sanatate Mentala din cadrul Institutului pentru o Societate Deschisa, Budapesta si Fundatia Vodafone Romania.
La eveniment si-au anuntat participarea doua personalitati de renume international in domeniul dizabilitatii intelectuale precum Ingrid Körner presedinte Inclusion Europe si Victor Wahlstrom fost presedinte al Inclusion International. De asemenea vor mai participa Initiativa pentru Sanatate Mentala Budapesta, Handicap International, Coalitia Europeana pentru Viata in Comunitate, dar si reprezentanti ai ANPH, DGASPCuri, Centrul pentru Resurse Juridice, Incluziune Romania, etc.
In cele doua zile ale conferintei se va analiza si discuta in amanunt continutul Conventiei, in vederea informarii si constientizarea specialistilor in domeniul dizabilitatii, despre importanta aplicarii Conventiei ONU in Romania, primul tratat al secolului douazeci si unu privind drepturile omului.
Adoptata de catre Natiunile Unite la data de 13 decembrie 2006 si intrata in vigoare in data de 3 mai 2008, Conventia reprezinta o schimbare de paradigma in domeniul dizabilitatii.
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la tel: 0256-228.062, 0356-421.215, e-mail: pentruvoi@pentruvoi .ro, pagina de internet: www.pentruvoi. ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica.

Cu consideratie,
Laila Onu,
Director Executiv
 • Mitzza
 • Avatarul lui Mitzza
 • Deconectat
 • Elite Member
 • UUUUU what this button do ?
 • Posts: 299
 • Thank you received: 19
 • Karma: 6
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1537

Breakthrough[Descoperire] în măduva spinarii prejudiciu si tratament.

Manipularea embrionului derivate de celule embrionare, înainte de transplantării le poate deţine cheia de la optimizarea tehnologiilor de celule stem pentru repararea leziuni măduva spinării la om. De cercetare publicat în Biomed Centrală a deschis accesul Jurnalul de Biologie, poate duce la terapii bazate pe celule pentru victimele de paralizie de a recupera de utilizare a lor organisme fără riscul de a transplant de sindroame induse de durere.

Dr. Stephen Davies, profesor asociat de Neurochirurgie la Universitatea din Denver Colorado Scoala de Medicina, a raportat că, în colaborare cu cercetatori de la Universitatea din Rochester, NY lui echipa de cercetare a două tipuri de transplant de celule majore de sprijin din creier şi măduva spinării , Celule numite astrocytes. Aceste două tipuri de astrocytes, care ambele sunt fabricate din acelaşi embrion derivate de celule stem-ca de celule precursoare, au efecte remarcabil de diferite pe măduva procesul de reparare.

Utilizarea semnal de molecule cunoscute a fi implicate în generarea embrionare astrocytes în timpul măduva spinării de dezvoltare, de cercetători au fost în stare pură pentru a face din două culturi diferite tipuri de astrocytes de la GRP celule.

Când Dr. Davies şi echipa sa transplantat aceste două tipuri de astrocytes vătămată în măduva spinării, au avut efecte diferite în mod dramatic. Un tip de astrocyte numit GDAsBMP a fost deosebit de eficient la promovarea nervului regenerare şi recuperare a membrelor mişcare când transplantat în măduva spinării leziuni. Cu toate acestea, alte tipuri de celule astrocyte generate GDAsCNTF numit, nu numai că nu a reuşit să promoveze nervului fibra de regenerare sau de recuperare funcţională, dar şi a provocat durere neuropată, o reacţie adversă severă, care nu a fost observată la şobolani trataţi cu GDAsBMP.

"Pentru a cunoştinţelor noastre, aceasta este prima dată că două tipuri distincte de sub-tipuri de celule de sprijin astrocyte generate dintr-o comună de celule stem cu celule precursoare-ca s-au dovedit a avea efecte diferite, atunci când robustly transplantat în vătămate adulţi din sistemul nervos central," co - autor dr. Mayer Proschel-a spus.

Transplantul de celule stem-celule precursoare, fără ca primul transformându-le în astrocytes, de asemenea, cauzat dureri şi nu sindroame spinale reparaţii. Davies a spus "Nu a fost de multă vreme, un motiv de îngrijorare că terapii, care să promoveze creşterea economică a nervului fiber vătămată în măduva spinării ar determina, de asemenea, sprouting de circuite de durere. Cu toate acestea, prin utilizarea GDAsBMP pentru a repara leziunile măduvei spinării să putem avea toate câştigurile, fără durere, în timp ce aceste alte tipuri de celule apare pentru a furniza opusul - durere, dar nu castiga. " De echipe de cercetare considerate de distincţie între efectele GDAsBMP, GDAsCNTF GRP celule şi o "descoperire", care ar putea schimba modul de celule stem tehnologii sunt utilizate pentru a repara leziunile măduvei spinării.

Controlul dezvoltarea de celule embrionare, imediat înaintea transplantării lor în măduva şnururi vătămată este esenţială pentru că medicii nu poate să se bazeze pe vătămate ţesuturi ale organismului de a crea dreptul de tipuri de celule de la "netrataţi anterior" celule embrionare. Co-autor Mark Noble a spus: "Aceste studii sunt deosebit de interesant în abordarea două din cele mai importante provocări din domeniul de celule stem medicina - definirea optime de celule de ţesut pentru repararea şi identificarea mijloacelor prin care în mod neadecvat, caracterizat de fapt cauza abordări mai rău." În acest scop, cercetătorii sunt în curs de dezvoltare sigur, eficient şi de cost-eficient mod de a face GDAsBMP omului cu un ochi spre testare această nouă tehnologie de celule stem la om.
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-09/bc-bis091708.php
Aici aveti mai multe informatii despre noua descoperire in limba engleza.

ADI .
https://sci.rutgers.edu/forum/showthread.php?t=87284&page=40
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Ultima editare: by adi chicago.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri medicale #1622

Protezare gratuita in Harghita

Bolnavii de coxartoroză din Harghita vor beneficia de proteze de şold gratuite, secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc urmând să intre în Programul Naţional de Endoprotezare. Potrivit şefului secţiei de ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kraft Zsolt, începând cu 1 ianuarie 2009, bolnavii ar putea beneficia de proteze de şold gratuite. Secţia întruneşte toate condiţiile pentru a fi inclusă în Programul Naţional de Endoprotezare şi există promisiuni că acest lucru se va întâmpla din 2009.

Şeful secţiei de ortopedie a explicat că protezele de şold sunt folosite cel mai frecvent pentru bolnavii de coxartroză, dar şi în cazul unui traumatism al şoldului. Alte situaţii care duc la înlăturarea totală a şoldului şi la necesitatea protezării, includ fracturile de şold, artrita reumatoidă şi necroza aseptică a capului femural.

Sursa: Agerpres
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.