Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
 • Page:
 • 1
 • 2

SUBIECT: Recensamanul la romani

Recensamanul la romani #24451

În România s-au făcut până acum 12 recensăminte naționale[1] în 1838 , 1859 , 1899 , 1912, 1930, 1941, 1948, 1956, 1966, 1977, 1992 iar ultimul recensământ național a avut loc în 2002. Pe Wikipedia sunt foarte interesante date despre recensamant in general dar noi ne vom opri asupra a ceea ce ne "doare":

Azi a inceput cel mai important şi mai complex recensământ realizat la noi. Este prima numărare a populaţiei şi a locuinţelor făcută după integrarea României în Uniune Europeană. Acest recensamant are reguli stabilite de Comisia Europeană pentru toate statele din Uniune, în cadrul marii operaţiuni „Eurocensus 2011". Premiera cea mai importantă de acum apare la capitolul migraţie: pentru prima oară, persoanele care locuiesc în străinătate de mai mult de 12 luni nu mai sunt cuprinşi în populaţia României, ci în cea a ţărilor gazdă. Este vorba, potrivit estimărilor făcute de Eurostat (biroul de statistică european), de aproximativ trei milioane de români care muncesc afară.
Rezultatele din România vor fi comparate cu cele din celelalte state europene, iar situaţia trebuie să se reflecte în oglindă: ce figurează plecat la noi se va regăsi (într-o măsură mai mare sau mai mică) în străinătate. Spania, care a finalizat deja operaţiunea „Eurocensus 2011", a contabilizat în jur de 900.000 de români. Excluderea din populaţie a migranţilor permanenţi înseamnă implicit un număr mai mic de locuitori în România.

Cum se numără migranţii

Pentru „căpşunari" există un formular special, pe care-l va completa familia rămasă în ţară. Întrebările sunt astfel alese încât să surprindă mai multe aspecte ale fenomenului migraţionist, nu doar numărul celor plecaţi. Familia trebuie să spună numele şi data naşterii celui care munceşte în străinătate, să-i dea şi codul numeric personal al acestuia, iar apoi să ofere informaţii despre ce face afară omul respectiv. De exemplu: în ce ţară este, când a plecat ultima dată, dacă lucrează sau este şomer, în ce domeniu şi-a găsit job, dacă trimite bani acasă, la ce intervale şi despre ce sume este vorba. Nu doar familia va furniza informaţii despre aceste persoane. Recenzorii îi vor întreba şi pe primari, dascăli şi preoţi despre cei plecaţi.

Deşi au existat numeroase studii pe migraţie şi pe remitenţe, abia recensământul ne va oferi o imagine clară asupra acestui fenomen care a luat amploare după integrarea în UE. Specialiştii nu se aşteaptă ca toţi „căpşunarii" să fie cuprinşi în stastistică, dar cred că două milioane tot vor ieşi la iveală. Dacă adăugăm şi sporul natural negativ, este clar că vom avea o populaţie mult mai mică decât cea consemnată acum, oficial - puţin peste 21 de milioane. Probabil, undeva în jur de 19 milioane de locuitori. Se va constata nu doar că România are mai puţini locuitori, ci şi câteva trenduri specifice pe rural şi urban - creşteri ale populaţiei din marile oraşe şi scăderi semnificative în sate (provocate de plecări la oraşe şi în străinătate).

Calitatea locuirii

După migraţie, cea mai interesantă răsturnare de situaţie în statistici ar putea să apară la capitolul locuinţă. De aici se va vedea cât de mult s-a mişcat România de la ultimul recensământ şi până acum. Probabil nu vom mai fi „amărâţii" Europei, deoarece s-a construit enorm şi a explodat consumul, în special după 2005.

Lucrul acesta s-a constatat deja în momentul recensământului de probă, din mai, când echipele au observat că hărţile localităţilor nu mai corespund realităţii. Au apărut străduţe noi care nu figurează în documente oficiale, sunt mulţime de case care nu apăreau în actele primite de la primării. Aşadar, un prim efect va fi creşterea numărului de metri pătraţi construiţi, de locuinţă, pe cap de locuitor.

În al doilea rând, se va înregistra o creştere importantă a dotărilor din locuinţe. Vom şti, pentru prima dată, câte gospodării au aer condiţionat şi centrale termice. Asta va arăta nu numai că a crescut calitatea locuirii, ci şi că România poluează mult peste ce se credea. Vom mai afla, aproximativ, câte case sunt nelocuite, câte închiriate, câte sunt de vacanţă. Câte case din paiantă mai avem, câţi români şi-au introdus singuri apă curentă, câţi şi‑au făcut canalizare, dar şi câţi mai trăiesc cu toaleta în curte sau fără curent electric.

La acest capitol apar termopanele, fapt ce i-a iritat pe unii români care nu înţeleg ce legătură au termopanele lor cu recensământul. Ei bine, întrebarea despre ferestre are rostul ei: va oferi date despre eficienţa energetică a clădirilor şi locuinţelor din România. O mare problemă, cel puţin în statele dezvoltate ale Uniunii, unde o clădire care nu pierde energie termică nu înseamnă doar mai puţin bani la întreţinere, ci şi protejarea mediului, prin consum scăzut de combustibili.

Confidenţialitate

Datele adunate la recensământ nu vor fi folosite în alte scopuri decât în creionarea statistică a României. Nicio informaţie personalizată nu va pleca spre alte instituţii, precum fiscul, ci doar datele prelucrate. Pe baza lor se vor elabora politici. De exemplu, vom şti câte clădiri sunt eficiente din punct de vedere energetic şi câte vor trebui reabilitate.

12 zile va dura perioada de recenzare, mai precis, între 20 şi 31 octombrie.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24453

Sursa de unde am luat informatia de mai sus este Adevarul si tot de aici am preluat si urmatoarea informatie:
96 de întrebări totalizează cele şase formulare adresate persoanelor la recensământ. Patru dintre ele care fac referire la aspectele etno-culturale şi pot fi refuzate în faţa recenzorilor, fără a atrage amenzi. Startul recensământului populaţiei se va da joi , 20 octombrie.

Datele solicitate de cei peste 2.000 de recenzori din Alba sunt obligatorii, iar cei cei care refuză să le furnizeze riscă să fie amendaţi cu până la 5.000 de lei. Regula are şi câteva exxcepţii. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Statistică Alba, avem dreptul să refuzăm să răspundem la întrebările care fac referire la etnie, limba maternă, apartenenţa la religie şi la eventualele dizabilităţi pe care le avem. Pe formular întrebările la care putem refuza să răspundem sunt formulate astfel:
Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine?
Care este limba maternă a persoanei?
Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?
La aceste trei se adaugă o a patra referitoare la „posibilele dizabilităţi“

Operatorul de interviu se va prezenta în faţa fiecărei persoane cu acelaşi număr de chestionare. Timpul estimat de autorităţi pentru completarea cerinţelor este de până la 40 de minute.

În cazul în care niciun membru din familiile celor plecaţi în străinătate nu va fi de găsit, recenzorii pot cere datele de la primăria pe raza căreia şi-au avut ultimul domiciliu.„Aş vrea să subliniez un aspect de ordin legal. Recensământul are caracter obligatoriu pentru populaţie, nu este facultativ, fiecare dintre noi având obligaţia de a-l primi pe recenzor şi oferi informaţiile necesare completării formularului respectiv. Cei implicaţi în activitatea de recenzare se vor legitima şi vor fi uşor de identificat prin materiale specifice. În plus, ei au fost foarte bine instruiţi astfel încât să asigure un timp optim de completare a chestionarului de recensământ şi «un deranj» cât mai mic al cetăţenilor“, susţine prefectul Ştefan Bardan.
As puncta totusi o problema, pe care a atacat-o sa spun asa PSD-ul si anume problema CNP-ului: Chiar asa, de ce se intereseaza astia de CNP-ul nostru? Urat este ca raspunsul aici nu este facultativ, asa ca va intreb cum veti proceda?
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24455

Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine?
Care este limba maternă a persoanei?
Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?Tari astea.

Recensământul este o operație administrativă care constă în înregistrarea statistică a datelor supuse observării spre exemplu: populația, animalele, vehiculele, etc. dintr-o țară sau dintr-o regiune dată.

Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației, a structurilor sale demografice și socio-economice, date referitoare la gospodăriile populației, precum și a condițiilor de locuit a populației țării, date asupra veniturilor populației și altele. Datele care se obțin în urma recensămîntului depind intr-o masura directă de întrebările care sunt incluse în chestionarele de recensământ, care pot fi diferite de la un stat la altul în dependență de informația care necesită a fi obținută în cadrul recensământului.
images_2011-10-20.jpg

Il doare in maciuca oile lui nu stiu sa scrie :lol:
image-2009-08-21-6068426-56-viata-cioban.jpg
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Ultima editare: by adi chicago.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24460

Daniele, imi cer scuze ca am deschis acest topic in conditiile in care deja s-a deschis subiectul pe un topic de catre tine! :huh:
Sper ca din cele ce-am postat, deja ai observat ca-mi doresc sa vedem in timp cum merge cu acest recensamant. Sa putem urmari mai usor, cum a decurs acest recensamant in conditiile in care a inceput cu stangul. La Constanta de ex. 300 de operatori nu au mai vrut sa mearga pe teren punandu-i intr-o situatie foarte dificila pe cei din Primarie. Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24467

Chestia cum ca nu e bine sa divulgi Codul Numeric Personal este foarte discutabila . Oare in restul Uniunii Europene cum o fii ?
Si la ce bun 1000 de intrebari,despre nationalitate, religie, dizabilitate a cetateanului X daca raspunsurile sunt optionale ?! Dimpotriva , este un prilej unic de a afla realitatea .
Daca ar fii fost posibil sa se noteze ; X are probleme, Y este un fals .
Ar fii fost un bun prilej de " Momentul Adevarului " .
Este opinia mea .
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6763
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24480

@Ciresarule...In legatura cu nedumerirea ta si anume cum o fi in restul UE nu am vazut cum ar fi din explicatia data de Adrian Nastase pe blogul personal unde singurul lucru clar este ca
Regulamentul (CE) Nr. 763/2008 al Parlamentului European şi Consiliului European, din 9 iulie 2008 nu impune formu la rea ches tionarelor, deci cu atat mai putin obligativitatea declararii CNP-ului, ci trasează ca dre generale
! Asa ca ramane la latitudinea tarii ce si cum. Eu credeam ca au copiat pur si simplu de acolo si ca e la fel ca la respectivii.
Dar se pare ca e ceva putred in Romania! O sa ma explic: daca nu ar fi fost chiar nici o problema, cu CNP-ul, de ce totusi s-a dat posibilitatea sa se poata face o notificare Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)? :unsure: Pe de alta parte, cum se face ca tocmai acum aceasta autoritate si-a permis sa se mute!? Nu cumva tocmai pentru a-i impiedica, pe cei ce vor sa se foloseasca de aceasta prevedere, sa o poata face? De ce, daca nu urmaresc nimic?
Eram pe punctul de a crede ca intr-adevar se doreste evitarea dublarii dar acum nu mai sunt ! Atat de mult am fost mintiti si furati incat cred ca PDL-istii sunt pregatiti sa faca orice pentru a ramane la putere pentru ca se pare ca multi din ei daca vor pierde alegerile puscaria ii mananca! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24506

Pe la Tv (nu conteaza care... alegeti ;) ) s-a vehiculat intre 40 si 60 de minute timpul cat stai de taclale cu operatorul recensamantului. In ce ma priveste, in mai putin de 10 minute am terminat toata povestea! Ca sa fie cat se poate de clar, sunt singur asa ca a fost doar un set de hartii, 3 la numar! La voi cum a fost? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24518

Pentru cei care inca nu ati fost vizitati de operatorul de la recensamant si nu doriti sa va dati CNP-ul se poate:
INS: Declararea CNP-ului la recensământ nu este obligatorie
Persoanele care refuză să-şi declare Codul Numeric Personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ, dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat Vladimir Alexandrescu.

De asemenea, el a explicat modul în care poate fi dispusă o amendă şi situaţiile "excepţionale" în care se recurge la o astfel de metodă, referindu-se şi la refuzul celui recenzat de a-şi divulga CNP-ul.

"Nu am dat nicio amendă până acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, în principiu, cooperanţi, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au întâmplat astfel de lucruri ", a declarat purtătorul de cuvânt al INS.

Amenzile sunt doar o soluţie "ultimativă" la care se ajunge numai în cazul unui refuz explicit şi repetat al unor persoane de a răspunde chestionarelor recenzorilor.

Mai mulţi lideri PSD au cerut săptămâna trecută populaţiei să nu îşi divulge Codul Numeric Personal în cadrul răspunsurilor la întrebările recenzorilor. Aceştia acuză PDL că, prin solicitarea "ilegală" a CNP-ului, ar urmări să îşi facă o bază de date pentru a frauda alegerile.

Primele două zile de recensământ s-au încheiat cu 1.372.328 de locuinţe şi 3.398.433 de persoane înregistrate, conform unei informări a Institutului Naţional de Statistică.
Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până pe 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Sursa: Antena 3
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Recensamanul la romani #24531

M-a intrebat tipa ce orientare sexuala am? ....I-am raspuns ...le ador pe cele care stau capra ...a uitat de CNP.Era buna tipa ...poate ma suna .:lol:
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24532

Recensamant gen Gestapo ...
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24533

ihdsimmeu a scris:
Pe la Tv (nu conteaza care... alegeti ;) ) s-a vehiculat intre 40 si 60 de minute timpul cat stai de taclale cu operatorul recensamantului. In ce ma priveste, in mai putin de 10 minute am terminat toata povestea! Ca sa fie cat se poate de clar, sunt singur asa ca a fost doar un set de hartii, 3 la numar! La voi cum a fost? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
Mai putin de 5 minute la mine.
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24539

Precizez ca eu ma prezint si votez mereu daca sunt acasa .
Sa inteleg ca la un control sever ar rezulta ca am votat de n ori ?!

Iar este magarie romaneasca , daca nu vreau nu dilvug CNP-ul .
Cum adica ?! Avem o lege care nu se aplica ? Pai in ce lume traim ? Dam cu zarul, sau cum ?
Iar daca nu prezint Cartea de Identitate atunci pot pretinde ca ma cheama ZOR DE ZEAMA , si pot delira ca tot nu conteaza . Mare Ti-e gradina Doamne !
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6763
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24542

A fost cu recensamantul si pe la mine. N-a durat decat cateva minute.
M-am incontrat ceva cu tipa pe tema etniei . Fara sa astepte raspunsul meu trece acolo "etnie romana". Eu o intreb pe ce baza a trecut ea etnie romana? Imi raspunde ca asta e subinteleasa, ca asa se vede, par a fi roman. Pe mine ma apuca rasul si-i replic ca nu vede bine ca eu de fapt sunt negru si de etnie tata a fost zulus din Africa de Sud si mama a fost maori din Noua Zeelanda ;)
Recenzoarea a ramas fara raspuns asa ca am rugat-o sa se uite la mine in Cartea de Identitate si sa-mi treaca corect etnia, exact cea care scrie in CI nu cea pe care o vrea ea.
Asa ca mi-a scris la etnie dar si la religie cele care sunt inscrise in CI.
 • Petru
 • Avatarul lui Petru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
 • Posts: 1036
 • Thank you received: 457
 • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24548

Astia sunt zdraveni la cap? S-a modificat modificarea:
Recensamant Romania 2011. CNP-ul este din nou obligatoriu
Presedintele Institutului National de Statistica, Vergiliu Voineagu, a anuntat ca purtatorul de cuvant al INS a gresit atunci cand a spus ca declararea CNP-ului la recensamant NU este obligatorie, astfel ca a fost demis. Dezvoltara acestei informatii aici ... Astia stiu sa faca si ceva bun, in afara de a-si burdusi propriile buzunare? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Recensamanul la romani #24559

Noi l-am dat . Nu ne pasa de chestia asta .
L-am poftit in casa, a scos formularele si le-a complectat .
Nu ne facem prea multe probleme la acest capitol.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6763
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
 • Page:
 • 1
 • 2