Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Wings for Life World Run Romania

Wings for Life World Run Romania #34899

Maraton mondial pentru tratamentul maduvei spinarii

Wings for Life World Run se adreseaza tuturor categoriilor de sportivi, de la alergatori amatori, pana la sportivi profesionisti. Formatul cursei este unic - nu are stabilita o distanta si fiecare participant din toata lumea va lua startul exact la aceeasi ora. Mii de alergatori vor porni pe 4 mai 2014, la ora 13:00 (ora locala) pe patruzeci de trasee diferite imprastiate pe cinci continente.



Cauza este fundatia Wings for Life, a carei misiune este gasirea unui remediu pentru vindecarea leziunile maduvei spinarii. Participantii vor alerga in fata unei masini de finis mobile, coordonata de programul global al curselor. Cei care vor sa se inscrie la cursa din Bucuresti sau la oricare alta cursa din lume, o pot face pana pe 20 aprilie 2014 pe site-ul oficial: www.wingsforlifeworldrun.com
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #34900

Pe 4 mai 2014 unul dintre cele mai mari si unice evenimente de alergare din lume va avea loc simultan pe cinci continente sub numele de “Wings for Life World Run”. Romania se numara printre tarile care va alerga pentru cei care nu pot.



Totul va fi diferit odata cu “Wings for Life World Run”: toti cei care iubesc sportul, de la alergatori part-time si amatori, pana la sportivi profesionisti pot participa la acest eveniment care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului, nu a mai avut loc un astfel de eveniment.

Mii de alergatori vor lua startul pe 4 mai 2014 la ora 10 UTC (12.00, ora Romaniei) in peste 40 de locatii diferite de pe cinci continente, in diferite conditii de vreme si momente ale zilei. Alergatorii din California vor incepe la 3 dimineata, in timp ce in Europa va fi ora pranzului, iar in Taiwan va fi 6 dimineata.

Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei “masini oficiale de finis”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Printre concurenti si-au exprimat deja participarea fostul pilot de Formula 1 David Coulthard, surferul de renume mondial Robby Naish, fostul pilot de Formula 1 Eddie Jordan, fostul schior si actualmente pilot de curse Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, ultra-maratonista Sabrina Mockenhaupt si alte legende ale sportului mondial, care s-au oferit ca ambasadori voluntari ai evenimentului.


David Coulthard a spus: “Wings for Life World Run este o initiative fantastica si
ar trebui sa se implice cat mai multa lume, sa alergam impreuna, din fiecare colt al
mapamondului, in acelasi timp, pentru aceeasi cauza.
Ce l-a motivat pe Coulthard sa se alature acestui proiect este ca 100% din taxa de inscriere va merge catre Wings for Life, o fundatie care finanteaza proiecte de cercetare stiintifica de clasa mondiala si studii clinice care urmaresc vindecarea maduvei afectate.

Se estimeaza ca 3.000.000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inregistra incepand de astazi, pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, Red Bull va poate asigura ca intreaga suma acumulata prin sistemul de plati European Merchant Services (EMS) va ajunge direct la fundatia Wings for Life.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #34901

Mihaela Radulescu si Toma Coconea incep antrenamentele pentru Wings for Life World Run

Ambasadorii Wings for Life World Run, Mihaela Radulescu si Toma Coconea, vor incepe in acest week-end o noua aventura, luand startul ultramaratonului caritabil “No finish line”, care se desfasoara la Monaco in perioada 16-24 noiembrie.



Ultramaratonul “No finish line” este un eveniment organizat anual, in scop caritabil, de catre printul Albert de Monaco, iar pe scurt, inseamna 7 zile si 7 nopti de... alergare. Precum spune si titlul ultramaratonului, nu exista o linie de finis. Fiecare participant alearga cat poate, pentru o cauza nobila, pentru ca fiecare kilometru parcurs inregistrat pe chip inseamna 1 euro din banii care urmeaza sa beneficieze copiii napastuiti din Africa.

Pana in acest moment, Didiere Sessegolo a reusit cea mai lunga distanta parcursa in 7 zile si 7 nopti - 1041,408 kilometri. Toma Coconea isi propune sa depaseasca aceasta distanta si sa bata un nou record in istoria “No finish line”, acesta fiind un bun antrenament pentru ultramaratonul Wings for Life World Run care va avea loc anul viitor si in Romania, la Bucuresti, pe 4 mai.

Traseul “No finish line” masoara 1,370 km si este situat in portul Hercule din Monaco. Concurentii trebuie sa il parcurga circular, de mai multe ori. Toma Coconea se numara printre cei mai importanti 50 de concurenti aflati la startul “No finish line”, pe baza palmaresului sau sportiv.



“Sper sa reusesc sa depasesc actualul record. Mi-am facut o strategie pe baza careia voi incerca sa ajung la rezultatul dorit. Probabil ca nu voi dormi decat 4 ore pe zi, restul de 20 fiind dedicate alergarii. Daniel Pisica, suporterul meu de la Red Bull X-Alps ma va insoti si va avea grija de alimentatia si hidratarea mea, asa ca nu-mi ramane decat sa ma concentrez pe alergat. Este un moment bun sa-mi masor fortele si pentru evenimentul Wings for Life World Run de anul viitor si ma bucur ca ma aflu la startul unui alt eveniment caritabil”, a spus Toma inainte de a pleca la Monaco.

Lui Toma Coconea i se va alatura si Mihaela Radulescu, aflata la cea de a 3-a participare la “No finish line”. Anul trecut Mihaela a reusit sa parcurga 133 km in 7 zile, iar acum isi propune sa-si depaseasca recordul personal.



“Nu sunt o alergatoare innascuta, ba chiar as spune, cu toata sinceritatea, ca nu-mi place sa alerg. Dar o fac mereu pentru astfel de motive, adica ma mobilizez sa alerg pentru altii. Daca la “Wings for life World Run “ voi alerga pentru cei care nu pot sa mearga, aflandu-se in scaune cu rotile, la “No finish line” alerg pentru ca niste copii foarte saraci sa aiba o soarta mai buna. Participarea lui Toma Coconea (alaturi de maratonistul Daniel Halaustean si de”colonelul” Daniel Pisica) e deja foarte apreciata aici si este considerat unul dintre favoritii competitiei. Sa alergi sau sa mergi atatea ore pe zi si pe noapte este o provocare si pentru un om obisnuit, iar pentru Toma e inca un antrenament grozav pentru Wings for Life World Run, dar si pentru viitoare intrecere Red Bull X-Alps, unde sper sa devina campion mondial, asa cum viseaza de-o viata. Si copilul meu participa pentru a 3-a oara si are de depasit cei 90 de km pe care a reusit sa-i faca anul trecut, in cele 7 zile de maraton. Alaturi de noi, la start, va fi si Printesa Charlene de Monaco, care i-a pus in mare dificultate pe cei din presa, care nu au putut tine ritmul cu... fosta inotatoare a lotului olimpic din Africa de Sud. Ce este minunat la acest maraton e ca se poate inscrie oricine, chiar daca parcurge traseul in mers, in baston, in scaun cu rotile, in tinuta cu care iese de la munca. Intreg orasul se mobilizeaza pentru acest maraton si sunt zile in care ultramaratonistii din concurs au o mare problema in a alerga printre miile de participanti. Cu alte cuvinte, cea mai grea incercare pentru Toma va fi sa tina ritmul in conditii neobisnuite, pe un traseu in bucla, plat, dar plin de oameni, de copii in carucior, de caini de companie. Castigatorii din anii precedenti spun mereu ca acest maraton e un foarte bun antrenament psihic, nu numai fizic.." Rezultatele din fiecare zi se pot urmari online, pe site-ul https://www.nofinishline.com/, a spus Mihaela.

NO FINISH LINE in cifre (rezultate 2012)

275,975 km parcursi

8701 participanti, printre care si nume cunoscute precum - Roger Moore, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Printesa Charlene de Monaco, pilotul de formula 1 David Coutlhard, pilotul Sebastien Loeb, echipa de fotbal AS Monaco, etc.

275,795 EUR – suma totala donate

In 2013, obiectivul este sa stranga la start 10,000 de participanti, sa se parcurga 300,000 km si se stranga 300,000 EUR.

https://www.redbull.com/ro/ro/stories/1331620579495/mihaela-radulescu-si-toma-coconea-o-noua-provocare
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #34902

Pe 4 mai 2014, intreg mapamondul va alerga pentru cei care nu pot. Bucurestiul se va afla la start!

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Toma Coconea si Andrei Rosu - vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Ei vor alerga pentru cei care nu pot si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale. George Balta, fost rugbyst, care se confrunta astazi cu aceasta problema si se afla intr-un scaun cu rotile din 2006 s-a alaturat si el proiectului Wings for Life World Run Romania.



Mihaela Radulescu doreste sa-si bata recordul personal la Wings for Life World Run

In cadrul evenimentului caritabil „No finish line” care se desfasoara la Monaco, Mihaela a reusit sa alerge 100 km in 7 zile. Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 va lua startul la Bucuresti si va incerca sa-si doboare recordul personal.

„Chiar daca alergatul nu este tocmai sportul meu preferat, imi voi strange familia si prietenii si vom fi cu totii la start pentru ca numai impreuna putem grabi acest proces de cercetare si sa ajutam cat putem la gasirea unui remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale”, a spus Mihaela.

Toma Coconea isi propune sa ajunga la 80 de kilometri

Poate ca pentru unii suna ca este un obiectiv greu de atins, dar pentru Toma nimic nu este imposibil. Pe 4 Mai isi doreste sa ajunga la 80 de kilometri. El si-a inceput deja antrenamentele si spera ca visul lui se va indeplini. Pana acum, recordul sau este de 140 km alergati intr-o singura zi, asa ca totul este posibil.

„Este o competitie cu un format unic si sentimentul ca alergi pentru o astfel de cauza, ca poti pune si tu umarul si sa ajuti iti da si mai multa forta si gasesti resurse nebanuite care te vor ajuta sa-ti impingi limitele. Nu este usor, insa nu este nici imposibil. Oricine poate participa la Wings for Life World Run atata timp cat a implinit 18 ani, indiferent ca este sportiv profesionist sau amator. Aici alergam impreuna, pentru o singura cauza”, a declarat Toma.

Andrei Rosu, dublul Ironman cu ambitie de fier

Andrei Rosu detine un record mondial omologat atat de Cartea Recordurilor, cat si de Academia Recordurilor Mondiale, pentru Timpul cel mai rapid de alergare a 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente si este singurul roman care a terminat o competitie Dublu Ironman. Rezultatele vorbesc de la sine, iar multi dintre noi nu vor reusi sa tina pasul cu el pe 4 mai.

„Nu mi-am setat niciun obiectiv numeric pentru ca stiu ca voi da tot ce voi putea pentru a ajunge cat mai departe. Sunt mandru ca sunt parte din acest proiect, ca pot face ceva pentru viitorul stiintei si domeniului cercetarii si pot fi un exemplu pentru un numar cat mai mare de oameni pe care doresc sa-i invit sa ni se alature la startul Wings for Life World Run”, spune Andrei.

https://www.redbull.com/ro/ro/stories/1331618065981/ambasadorii-locali-se-alatura-wings-for-life-world-run
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #34903

WINGS FOR LIFE



"Nimeni nu trebuie sa renunte la speranta!" Inspirati de succesele existente in cercetare, obiectivul ambtitios al Fundatiei Wings for Life a fost stabilit dupa cum urmeaza: LEZIUNILE MEDULARE TREBUIE SA DEVINA CURABILE!

Pentru a realiza acest lucru, "Aripi pentru viata" sprijina si finanteaza cel mai promitator proiect de cercetare la nivel mondial care vizeaza vindecarea leziunilor medulare. O comisie stiintifica internationala, format din cei mai renumiti oameni de stiinta si medici din domeniile relevante, ajuta "Wings for Life" sa selecteze cele mai promitatoare proiecte de cercetare.

https://www.prostemcell.ro/wings-for-life/
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #35083

Ambasadorii Wings for Life au facut istorie

Ambasadorii Wings for Life, Andrei Rosu, Toma Coconea, Mihaela Radulescu au incheiat noi provocari.

Andrei Rosu a devenit campion mondial dupa ce a castigat Cupa Mondiala de Ultratriatlon din Mexic, Toma Coconea a terminat pe locul 1 la categoria sa de varsta in cadrul competitiei de alergat No Finish Line, cu 810,4 km alergati in 7 zile, iar Mihaela Radulescu a reusit sa acumuleze in acelasi interval nu mai putin de 85,47 km.

Andrei Rosu, campion mondial la Cupa Mondiala de Ultratriatlon



11,4 km inot, 540 km pedalat si 126 km alergare in numai 3 zile! Asta a facut Andrei Rosu timp de 48 ore, 13 minute si 33 de secunde, in Mexic, depasindu-si orice limita intr-o provocare personala la care multi dintre noi nici nu visam. Pentru un om care nu practica sportul profesionist, ci doar din pasiune, Andrei Rosu a demonstrat inca o data ca… daca vrei, poti (cu ceva antrenament, ce-i drept).

Concursul a debutat cu proba de inot – 38 de kilometri… sau aproximativ 76 de bazine. O ora si 45 de minute i-a luat romanului sa termine proba de inot. A urmat proba de bicicleta si de alergare. Cele doua aveau forma unui patrat si o lungime de 1 km. Poate parea o nebunie sa il pedalezi de 540 de ori si sa il alergi de 126 de ori, dar – lasand la o parte un anumit nivel de monotonie – un astfel de circuit ofera o multime de avantaje, cel mai mare dintre ele fiind proximitatea echipei de suport, a nutritiei, echipamentului si a accesoriilor.

Chiar daca a suferit o accidentare usoara, cazand de pe bicicleta, Andrei a reusit sa termine cea de a doua proba, cea de bicicleta, in 6 ore si 42 de minute.

Cea de a treia proba, cea de alergat, s-a incheiat in 14 ore si 20 de minute… Iar, dupa numai doi ani de antrenamente, au venit si rezultatele!

Andrei Rosu a alergat 126 km



Mai multe informatii despre experienta lui Andrei Rosu la Cupa Mondiala de Ultratiatlon sunt disponibile pe pagina sa personala https://andreirosu.org/

“A fost cea mai dificila experienta sportiva din viata mea, dar am reusit! Chiar daca s-a acumulat multa oboseala, atat fizica, cat si psihica, daca abia imi mai simt varful degetelor de la maini (pentru ca mi-au amortit de la atata stat pe bicicleta :) ), chiar daca am niste bataturi groaznice in palme (am tinut prea ‘inclestat’ ghidonul) si vreo cateva la degetele de la picioare pe care abia mi le mai simt, durerea este trecatoare, iar in cateva zile aceste lucruri vor fi istorie si stiu pentru ce am muncit din greu in ultimele 3 zile (si nu numai) va dura, cu siguranta, mai mult decat durerea si va ramane un reper important al vietii mele”, a spus Andrei imediat dupa terminarea competitiei.

Toma Coconea si Mihaela Radulescu au alergat la ultramaratonul caritabil No Finish Line




Toma Coconea si Mihaela Radulescu au avut de infruntat vremea rea, ploaia, vantul si temperaturile scazute la ultramaratonul caritabil No Finish Line, care s-a desfasurat la Monaco in perioada 16-24 noiembrie. Dupa 7 zile si 7 nopti, in care Toma s-a odihnit in medie cate 2 ore pe zi si a ignorant durerea si tendinita care i-a ridicat mari probleme (ajungand de mai multe ori pe patul medicului), a reusit sa alerge 810,4 km, cu 616 tururi, clasandu-se pe pozitia intai la categoria sa de varsta si pe locul 5 in clasamentul general, din 9021 participanti. Toma s-a clasat pe pozitia 1 si la echipe, din care a facut parte si castigatorul Didier Sessegolo, care a parcurs in aceeasi perioada 900,77 km.

Mihaela Radulescu a alergat 85,47 km, clasandu-se pe pozitia 685 in clasamentul general, cu 65 de tururi efectuate.

“A fost o experienta placuta din punct de vedere sportiv, insa am intampinat mai multe probleme cu o tendinita care nu mi-a dat pace. Aveam deja la activ o alergare pana la Budapesta, pe asfalt si nu am avut timp suficient sa ma recuperez, iar asta s-a simtit. Am ajuns de cateva ori la medic, insa durerea este trecatoare daca ai o motivatie si exista determinare. Imi doream foarte mult sa depasesc recordul, insa… exista si anul viitor :-) Mihaela a fost un adevarat sustinator, renuntand la alergat in favoarea titulaturii de suporter – ne-a gatit, ne-a hidratat, ne-a uscat hainele… etc, alaturi de celalalt suporter, Daniel Pisica, cel care m-a sustinut si la ultimele editii ale Red Bull X-Alps”, a spus Toma dupa incheierea cursei.



“Anul acesta am avut un alt obiectiv decat cel de anul trecut, cand am reusit sa alerg 133 km. Am preferat sa alerg mai putin, insa sa fiu de mare ajutor pentru echipa Romaniei prezenta la No Finish Line – Toma Coconea, Daniel Halastauan, Genina Stana si nu in ultimul rand Ayan, care a parcurs aproape 160 km si care s-a clasat pe locul 1 la categoria lui de varsta si care a alergat doar dupa ce termina scoala. Le-am adus mancare calda din ora in ora, i-am hidradat, le-am spalat rufe, le-am uscat pe cele ude de la ploaie, sa nu mai spun de sustinerea morala la care am concurat cu Daniel Pisica. A fost o cursa foarte grea pentru ca nu ne-a ajutat vremea – pentru prima data in cele 14 editii a fost intrerupta pentru o noapte. Temperatura a scazut catre 0 grade, iar 4 zile din 7 am avut parte de ploaie si vant puternic, chiar cod galben de vant. Din cauza tendinitei care il chinuie de 3 saptamani Toma nu a putut alerga la capacitatea sa, insa si asa a fost cel mai aplaudat si aclamat concurent. Iar castigatorul, i-a spus ca este singurul concurent pe care regreta ca l-a invins…atat de mult l-a impresionat rezistenta lui. Si…in aceste conditii ce poate fi mai frumos decat faptul ca le-ai fost alaturi aproape 24 de ore din 24? Acum rasplata a venit din partea lor, a romanilor nostri care au alergat cu demnitate si nu s-au lasat indiferent de dificultati. Promit insa ca pana la Wings for Life World Run ma voi antrena”, a spus Mihaela.
https://www.redbull.com/ro/ro/stories/1331621985975/ambasadorii-wings-for-life-world-run-au-facut-istorie
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #35626

Colin Jackson se alatura Wings for Life World Run



Colin Jackson
, fostul recordmen la 110 metri garduri, se alatura proiectului Wings for Life World care va avea loc in intreaga lume pe 4 Mai 2014, inclusiv in Romania, la Bucuresti. Medaliatul cu argint la Olimpiada din Marea Britanie doreste sa faca o cursa unica la ultramaratonul care va reuni simultan 35 de tari, intr-o experienta memorabila, care are scopul de a strange fonduri pentru cercetarea traumatismelor coloanei vertebrale. Daca doresti sa te alaturi acestei cauze, te poti inscrie pana pe 20 aprilie 2014, pe www.wingsforlifeworldrun.com.

Colin Jackson, triplu campion mondial, spune ca a fost pur si simplu captivat de sloganul Wings for Life World Run: alergam pentru cei care nu pot. In varsta de 46 de ani, medaliatul olimpic cu argint (1988) va fi directorul sportiv international al cursei de pe 4 Mai. El va avea marea provocare de a face posibil primul ultramaraton global organizat vreodata in lume, unde mii de alergatori vor lua startul in acelasi timp pe 40 de trasee din 35 de tari, printre care si Romania.

“Pentru mine este foarte important sa avem un eveniment de succes,” a spus Jackson. “Imi doresc ca oamenii sa vorbeasca despre aceasta actiune pentru ca este pur si simplu FANTASTICA. In primul rand, pentru ca este o idee unica si in al doilea rand, va fi foarte bine organizat. Si, in al treilea rand, pentru ca la final vom spune “Iata cati bani am reusit sa strangem!”.

Jackson, una dintre cele mai apreciate personalitati britanice, va supraveghea cursa de pe 4 Mai, cand intreg mapamondul va alerga in acelasi timp, pentru aceeasi cauza. Mii de alergatori vor lua startul la ora 10 UTC (ora 13.00 in Romania). Cursa se adreseaza tuturor iubitorilor de miscare, indiferent daca esti alergator profesionist, amator sau doar doresti sa te alaturi acestei cauze.



Formatul Wings for Life World Run este unic din punct de vedere sportiv si se intampla pentru prima data. Alergatorii isi pot alege tara si traseul pe care vor alerga si nu vor avea o distanta predefinita de parcurs. De aceasta data, finisul va veni in urma alergatorilor. La jumatate de ora de la semnalul de start, masina oficiala de finis va pleca simultan in toate tarile si va urmari concurentii. Aceasta va accelera la anumite intervale, urmarind un program global foarte strict. Cand masina de finis depaseste un alergator, pentru acesta cursa s-a incheiat. Ultimii ramasi in cursa (barbat si femeie), vor fi declarati castigatori globali.

“Cel mai important lucru este scopul pentru care ne reunim – sa alergam pentru cei care nu pot. Titlul spune totul,” a mai adaugat Jackson, cel care a stabilit un record mondial de 12.91 secunde la proba de 110 metri garduri, cu aproape un deceniu in urma. “Undeva, fiecare dintre noi este constient ca la fiecare pas putem fi victimele unui accident soldat cu vatamarea coloanei vertebrale. Poate fi socant, insa trebuie sa constientizam si faptul ca nu exista suficiente resurse pentru cercetare, astfel incat sa se gaseasca un remediu pentru aceasta problema. Trebuie sa strangem suficient, astfel incat sa-i putem aduce la aceeasi masa pe cei mai buni oameni de stiinta din lume si facem o adevarata schimbare in viata oamenilor care se confrunta cu acest traumatism”.

Cei care doresc sa participe la Wings for Life World Run Bucuresti se pot inscrie pana pe 20 Aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #35979

Wings for Life World Run Romania: cine alearga?

Gabriel Mitrache
va alerga pe 4 mai in cel mai inedit eveniment sportiv din lume.



Wings for Life World Run este o provocare incitanta, dar si o ocazie de a face bine: 100% din incasarile generate de acest eveniment, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii. In plus, la eveniment, participa lumea intreaga, la propriu, pentru ca el va avea loc, concomitent, pe tot mapamondul.

Pana pe 4 mai iti facem cunostinta cu cei care vor alerga in Romania: cine sunt ei, cum au devenit pasionati de alergare si ce parere au despre Wings for Life World Run? Gabriel Mitrache este unul dintre primii inscrisi.

Cand ai inceput sa alergi si cum ti-ai dat seama ca este un sport care iti place?

Am avut, in timp, diverse momente cand am alergat. Prima oara, cand am alergat „pentru a alerga”, a fost in clasa a 12-a cand am dat BAC-ul la sport. Acum imi amintesc cat de greu mi se parea: tin minte ca am fost pe stadion si mi se pareau ca nu se mai termina cele doua ture.

Am mai avut tentative (reusite) de a da ture de Herastrau sau de a parcurge alte trasee. Niciodata insa nu am urmarit ce distanta alerg si in cat timp. Alergam cam de doua ori pe luna, dar nu in fiecare luna, dupa povestea cu BAC-ul.

Eu am practicat mai multe sporturi - baschet, tenis de camp, BJJ - dar solicitau prea mult timp. Cu alergatul mi s-a parut mai simplu: ies pe usa blocului si alerg. Nu mai pierd vremea cu mersul pana la sala si nici cu drumul de intoarcere. Am 10 minute, alerg; am 30 minute, alerg.

Inceputul este mereu greu, iar alergatorul nu rezista mult. Cum te-ai autoeducat sa te tii de treaba si ce imbunatatiri ai obtinut in timp?

La un moment dat am decis sa incerc sa slabesc (luasem serios in greutate) si am zis ca incep sa alerg mai constant. Prin noiembrie 2011 am inceput sa alerg in mod frecvent cu fratele meu si de atunci nu m-am mai oprit.

In prima luna am iesit mereu cu fratele meu. Cred ca asta m-a ajutat sa nu ma las: imi era rusine de el sa nu ma prezint la ora stabilita (nu zic ca iesieam pe frig si intuneric, la 7 dimineața, in noiembrie). Dupa o luna, mi-a zis ca el nu poate ajunge la un antrenament si imi amintesc ca ma gandeam ingrijorat daca voi putea alerga singur in ziua aceea. El era mult mai in forma decat mine si ma tragea dupa el, stabilea ritmul si ma incuraja sa tin si eu pasul. Cand a venit si ziua cu pricina si am vazut ca pot sa alerg si singur, a fost ca si cand am intrat in alta lume. Mi-am dat seama ca imi puneam singur bariere.

La inceput, am alergat cam 3km (nu mai stiu si nici nu vreau sa ma gandesc in ce timp). Imi amintesc insa ca dupa prima tura de 3km ma simteam ca si cand m-ar fi batut cineva. Ma durea fiecare particica din corp.

Acum alerg 30-60 minute de placere (5-10km) fara sa-mi pierd suflul si fara sa am dureri musculare.

Care este astazi rutina ta in ceea ce priveste alergatul?

Pana acum doua saptamani, incercam sa alerg de 2-3 ori pe saptamana (+ori de cate ori se putea). Din cauza copiilor, care sunt inca mici, timpul de alergare este limitat. Alergam cam 5 km de doua ori in timpul saptamanii si o tura mai lunga, de 10km, in week-end. De prin noiembrie 2013 a inceput si sotia sa alerge, asa ca ieseam seara, dupa ce adormeau juniorii, si alergam cu ea o tura de 3-5 km si pe urma mai faceam eu o tura de 5 km in ritmul meu.

Acum am inceput un program special de antrenamente, de 16 saptamani, pentru data de 4 mai: luni am sprinturi, miercuri am tempo run si sambata dimineata am long run. O sa introduc cat de curnd si cate doua sesiuni de cross-training (bicicleta si inot).

In plus, incerc sa fac, cand am timp, 10-15 minute de exercitii pentru dezvoltarea musculaturii - flotari, genoflexiuni, tractiuni - si yoga (numai pozitiile, fara partea meditativa).

Ce schimbari ai observat, fizice si mentale, odata ce ai inceput sa alergi si sa perseverezi in asta?

Mental cred ca am devenit mai rabdator si mai calm – am invatat ca rezultatul vine la final si nu la start. E vorba de dozarea efortului pentru intreaga cursa (nu numai in alegare). Acum imi stiu limitele fizice si pot sa-mi dozez energia in functie de lungimea unui traseu. Fizic, corpul s-a adaptat destul de mult – se vede si in oglinda. Am capacitate mai mare de respiratie. Am capatat rezistenta si viteza in mod clar. Consider insa ca sunt de abia la inceputul drumului si mai am multe de invatat si de imbunatatit.

Ce anume te motiveaza sa alergi?

La inceput a fost ideea de a face miscare pentru a slabi (am slabit in final, dar in bucatarie). Pe urma, ideea de ma relaxa un pic prin miscare, celelalte sporturi, asa cum am zis, fiind consumatoare de prea mult timp. Acum vreau sa-mi imbunatatesc performantele. Si cred ca este si un fel de drog: daca nu alerg 1-2 saptamani ma simt ciudat, organismul cere acest timp de miscare.

Cand ai inceput sa participi la competitii si cum ti-o amintesti pe prima?

Prima oara am participat la editia din 2008 a maratonului de la Bucuresti, ca parte dintr-o echipa de stafeta. A trebuit sa alerg 10,5k. Atunci jucam fotbal la sala cu baietii de la serviciu, mai mergeam la BJJ si am considerat ca am o forma fizica acceptabila, asa ca m-am inscris in echipa de stafeta. Ca si pregătire, am dat o tura de Herastrau si am fost de vreo doua ori pe stadion. Imi amintesc ca, la concurs, am facut niste basici groaznice la piciore si ca dupa concurs nu mai puteam sa merg. Aveam o febra musculara la picioare de nu puteam sa urc scarile.



Ce ti se pare inedit la Wings for Life World Run?

Intreg formatul mi se pare inedit: de la modul de finish (la un maraton normal cred ca poti sa termini si daca mergi) care impune o strategie bine calculata si implementata pentru a atinge scopul, la faptul ca alergi cu atatia oameni de pe intreg globul, in acelasi timp, in aceeasi cursa. Nici faptul ca toti banii stransi ca si taxa de inscriere sunt destinati unei cauze nobile nu mi se pare mai putin inedit.

Cati kilometri planuiesti sa alergi la aceasta competitie si cum anume te pregatesti pentru ea?

As vrea sa fac aceasta cursa si mai deosebita: sa fie primul meu ultramaraton, deci sa alerg mai mult de 42,2 km. Asta e scopul mare. Voi fi multumit insa daca reusesc 30k inainte sa ma prinda masina de finish. Asa cum spuneam, am un plan pe 16 sapatamani, structurat pe tipuri de alergari ca sa-mi imbunatatesc cat mai mult performanta: sprinturi, tempo runs si long – runs. Cross-trainingurile nu vor lipsi nici ele.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #35980

Wings for Life World Run Romania - traseu



Daniel Pisica
ne explica traseul Wings for Life World Run Romania.

Pe 4 mai 2014, la ora 13:00, Romania va lua startul de la Bucuresti, simultan cu alti peste 100,000 de alergatori de pe cinci continente, din peste 30 de tari, intr-una dintre cele mai mari curse de alergare organizate vreodata.
  • Nu exista linie de finis traditionala. Linia de finis te urmareste pe tine - adica alergi pana te prinde Masina Oficiala de Finis.
  • Nu exista o distanta sau un timp prestabilit.
  • Te intreci in timp real cu alergatori din toata lumea
Scopul Wings for Life World Run este sa alergam pentru cei care nu pot si sa contribuim la gasirea unui remediu pentru vindecarea leziunilor coloanei vertebrale.

100% din incasarile Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de catre Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetare in domeniul vindecarii leziunilor coloanei vertebrale.

Mihaela Radulescu, Andrei Rosu, Toma Coconea si George Balta alaturii de mii de romani se vor afla la start pe 4 mai!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #36662

Mihaela Radulescu, in scaun cu rotile

Mihaela Radulescu a acceptat sa-si petreaca o zi intreaga in scaunul cu rotile pentru a intelege mai bine problemele cu care se confrunta o persoana imobilizata. Acest experiment este parte a Wings for Life World Run, cel mai mare eveniment de alergare din lume.



Ambasador local al Wings for Life World Run alaturi de Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu, Mihaela Rădulescu va alerga pentru cei care nu pot si astfel va ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale.

Mihaela a luat “lectii” de la George Balta, fostul rugbist, care a suferit in timpul unui meci in 2006 un accident care i-a afectat coloana si de atunci este imobilizat intr-un scaun cu rotile. Tot el a fost cel care i-a ridicat la fileu Mihaelei mai multe provocari pe parcursul unei zile.

“A fost foarte greu. Mai greu decat m-as fi asteptat. Si te gandesti ca se poate intampla oricui, oricand. Ar trebui sa ne gandim mai bine ca fiecare dintre noi poate ajunge intr-un scaun cu rotile. O clipa de neatentie, un accident banal, te poate duce aici cat ai clipi. Dintr-un scaun cu rotile ti se schimba total perceptia, dimensiunea, trairile, totul trebuie redimensionat”, a spus Mihaela la finalul zilei.

“Cea mai mare provocare a fost in bucatarie. Am incercat sa prepar o banala omleta pe care o fac in fiecare dimineata, insa de aceasta data a fost cel mai dificil. Tigaia, care era intr-un dulap suspendat la care am ajuns cu greu, uleiul incins care era la nivelul fetei, legumele pe care a trebuit sa le tai pe un tocator aflat pe picioarele mele, condimentele la care am ajuns folosind o spatula… A fost foarte greu, credeti-ma. Iar daca nu ma credeti, incercati si voi”, a mai adaugat Mihaela.

Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din peste 35 de locatii de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

La Bucuresti startul se va da in zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 – DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inscrie pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #37013

4 mai 2014 - Alearga pentru cei care nu pot



La ora 13:00, alergatorii din Romania vor lua startul de la Bucuresti, in acelasi timp cu alti peste 100,000 de alergatori de pe cinci continente.

Cursa din Bucuresti are loc pe drumul national DN3-DN3A (Bucuresti-Fetesti), pe o distanta de aproximativ 135 km, cu start din parcarea Cora Pantelimon.

Lista participantilor inscrisi o puteti vedea AICI ;)

KITUL DE PARTICIPARE va fi unul generos si cuprinde: Bandana Wings for Life, Tricou tehnic oficial, rucsac Wings for life, baton Powerbar, numarul de concurs cu cipul integrat si deodorant de la Rexona.

Unicitatea cursei mai consta in faptul ca nu exista o distanta sau un timp prestabilit, iar linia de finis este cea care urmareste participantul, adica alergi pana te prinde Masina Oficiala de Finis.

Pe scurt, la jumatate de ora dupa semnalul de start si primii alergatori pleaca, o masina de finis va pleca in “urmarirea” concurentilor. La anumite intervale, masina va accelera si va determina un program global destul de rigid. Cand masina de finis prinde din urma un concurent, pentru acela cursa s-a incheiat. Cei care parasesc cursa dupa ce au fost depasiti de masina de finis vor reveni la linia de start in niste autobuze asigurate de organizatori.

Despre Masina Oficiala de Finis, dar si despre matematica din spatele Calculatorului Obicetivului Personal aflati mai multe AICI ;)

Ultimul alergator si ultima alergatoare din Romania care sunt depasiti de Masina Oficiala de Finis sunt declarati campioni locali, iar ultimul alergator si ultima alergatoare ramasi in cursa din lume, vor fi incoronati Campioni Globali ai Wings for Life World Run.

Cu cat cursa progreseaza, masina de finis va accelera, eliminand concurentii de indata ce-i depaseste, pana cand va ramane in cursa un singur concurent masculin si feminin. Numai ei vor fi incoronati drept campioni mondiali Wings for Life World Run. In fiecare locatie va fi un castigator local – pe acelasi sistem – ultimul barbat si ultima femeie ramasi in cursa.

EUGEN CONSTANTIN SOROP este CAMPIONUL Wings for Life World Run - Romania! Si s-a clasat in primii 100 la nivel mondial, din peste 30.000 de alergatori! 58.86 km! Felicitari!




Danci Liliana Maria este CAMPIOANA Wings for Life World Run - Romania!!! Felicitari, Liliana! 39,03 KM!!!



Felicitari, Romania!

https://www.facebook.com/events/567161313337853/
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #40315

ALATURA-TE!

Pe 3 mai 2015 ai sansa sa te alaturi miilor de alergatori de la Wings for Life World Run, o cursa globala unica. Ia atitudine, nominalizeaza-ti prietenii, provoaca-ti familia si alearga impreuna cu ei pentru cei care nu pot!

INSCRIE-TE! ;)

PROGRESE SEMNIFICATIVE IN CERCETAREA PARALIZIEI

Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve se unesc pentru a propune o terapie inovatoare in cazul afectiunilor maduvei spinarii.

Totul a inceput de la un singur deget. Chiar si astazi, dr. Susan Harkema isi aminteste cuvintele rostite de unul dintre participantii la studiu: “Uite Susie, imi pot misca degetul.” Numele pacientului era Rob Summers si era complet paralizat de la gat in jos.



Dupa un accident de masina, i s-a spus ca nu va mai putea sa mearga niciodata. Dar, la numai cateva saptamani dupa ce Harkema i-a implantat un stimulator electric conectat la maduva spinarii, imposibilul a devenit posibil. Rob a inceput usor sa isi miste membrele. El a fost primul din patru pacienti care au primit stimulare electrica epidurala in timpul terapiei experimentale. Intr-o lume in care afectiunile maduvei spinarii sunt considerate inca ireversibile, stimularea nervilor care erau etichetati ca fiind compromisi a fost considerata nici mai mult, nici mai putin decat un miracol medical.

Astazi, pentru progresul cercetarii afectiunilor maduvei spinarii, Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve au anuntat ca si-au unit fortele pentru a extinde munca doctorului Herkema. Parteneriatul va permite echipei de cercetatori sa continue cu un studiu clinic promitator, programat sa inceapa la jumatatea anului 2015.

Studiul, denumit The Big Idea, va fi testat pe 36 de indivizi, care traiesc cu afectiuni ale maduvei spinarii, existand ipoteza ca stimularea epidurala poate fi folosita pentru recuperarea semnificativa de control locomotor autonom. Un grup special de opt pacienti va fi finantat prin intermediul unei parti semnificative a veniturilor stranse la primul eveniment Wings for Life World Run, din 2014. Evenimentul global de alergare a implicat mii de oameni care s-au aliniat la start in acelasi timp, in 34 de locatii din lume, si a generat 3,2 milioane € pentru a sustine proiecte promitatoare de cercetare in domeniul maduvei spinarii.

“Obiectivul nostru este sa ajungem cat mai repede la linia de finis,” a spus Peter Wilderotter, CEO al Fundatiei Christopher & Dana Reeve. “Avem multe in comun cu cercetatorii de la Wings for Life si cu siguranta avem aceeasi misiune. Rareori doua organizatii non-profit isi unesc fortele, dar cand ai posibilitatea sa schimbi vieti, este critic sa ne combinam resursele pentru milioanele de persoane afectate de paralizie in toata lumea. Noi credem ca, impreuna, putem mobiliza oamenii sa sustina aceasta cercetare si sa accelereze progresul.”

“Studiul doctorului Harkema este un exemplu unic bazat pe date stiintifice solide. Toate activitatile sale din ultimii 30 de ani au culminat cu acest studiu, urmarind sa faca diferenta pentru pacientii care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii,” a spus Jan Schwab, directorul stiintific al Wings for Life.

Cu toate acestea, mai raman multe lucruri de facut: “Parteneriatul dintre Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve este incredibil si inseamna ca putem avansa intr-un ritm mult mai rapid,” a spus dr. Susan Harkema, profesor la Universitatea din Louisville. “As vrea sa multumesc tuturor contribuitorilor si alergatorilor de la Wings for Life World Run si sa incurajez oamenii sa participe din nou, pe 3 mai 2015.”

Acum avem un motiv tangibil pentru care sa alergam. Strange-ti familia, inscrie-ti prietenii. Convinge-ti toti cunoscutii sa alerge pe 3 mai si sa transformam un vis in realitate. Hai sa gasim o vindecare pentru afectiunile maduvei spinarii si sa alergam pentru cei care nu pot … inca.

Pentru mai multe informatii despre parteneriatul dintre Fundatia Christopher & Dana Reeve si Wings for Life, intra [url=Dupa un accident de masina, i s-a spus ca nu va mai putea sa mearga niciodata. Dar, la numai cateva saptamani dupa ce Harkema i-a implantat un stimulator electric conectat la maduva spinarii, imposibilul a devenit posibil. Rob a inceput usor sa isi miste membrele. El a fost primul din patru pacienti care au primit stimulare electrica epidurala in timpul terapiei experimentale. Intr-o lume in care afectiunile maduvei spinarii sunt considerate inca ireversibile, stimularea nervilor care erau etichetati ca fiind compromisi a fost considerata nici mai mult, nici mai putin decat un miracol medical.

Astazi, pentru progresul cercetarii afectiunilor maduvei spinarii, Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve au anuntat ca si-au unit fortele pentru a extinde munca doctorului Herkema. Parteneriatul va permite echipei de cercetatori sa continue cu un studiu clinic promitator, programat sa inceapa la jumatatea anului 2015.

Studiul, denumit The Big Idea, va fi testat pe 36 de indivizi, care traiesc cu afectiuni ale maduvei spinarii, existand ipoteza ca stimularea epidurala poate fi folosita pentru recuperarea semnificativa de control locomotor autonom. Un grup special de opt pacienti va fi finantat prin intermediul unei parti semnificative a veniturilor stranse la primul eveniment Wings for Life World Run, din 2014. Evenimentul global de alergare a implicat mii de oameni care s-au aliniat la start in acelasi timp, in 34 de locatii din lume, si a generat 3,2 milioane € pentru a sustine proiecte promitatoare de cercetare in domeniul maduvei spinarii.

“Obiectivul nostru este sa ajungem cat mai repede la linia de finis,” a spus Peter Wilderotter, CEO al Fundatiei Christopher & Dana Reeve. “Avem multe in comun cu cercetatorii de la Wings for Life si cu siguranta avem aceeasi misiune. Rareori doua organizatii non-profit isi unesc fortele, dar cand ai posibilitatea sa schimbi vieti, este critic sa ne combinam resursele pentru milioanele de persoane afectate de paralizie in toata lumea. Noi credem ca, impreuna, putem mobiliza oamenii sa sustina aceasta cercetare si sa accelereze progresul.”

“Studiul doctorului Harkema este un exemplu unic bazat pe date stiintifice solide. Toate activitatile sale din ultimii 30 de ani au culminat cu acest studiu, urmarind sa faca diferenta pentru pacientii care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii,” a spus Jan Schwab, directorul stiintific al Wings for Life.

Cu toate acestea, mai raman multe lucruri de facut: “Parteneriatul dintre Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve este incredibil si inseamna ca putem avansa intr-un ritm mult mai rapid,” a spus dr. Susan Harkema, profesor la Universitatea din Louisville. “As vrea sa multumesc tuturor contribuitorilor si alergatorilor de la Wings for Life World Run si sa incurajez oamenii sa participe din nou, pe 3 mai 2015.”

Acum avem un motiv tangibil pentru care sa alergam. Strange-ti familia, inscrie-ti prietenii. Convinge-ti toti cunoscutii sa alerge pe 3 mai si sa transformam un vis in realitate. Hai sa gasim o vindecare pentru afectiunile maduvei spinarii si sa alergam pentru cei care nu pot … inca.

Pentru mai multe informatii despre parteneriatul dintre Fundatia Christopher & Dana Reeve si Wings for Life, intra [url=Dupa un accident de masina, i s-a spus ca nu va mai putea sa mearga niciodata. Dar, la numai cateva saptamani dupa ce Harkema i-a implantat un stimulator electric conectat la maduva spinarii, imposibilul a devenit posibil. Rob a inceput usor sa isi miste membrele. El a fost primul din patru pacienti care au primit stimulare electrica epidurala in timpul terapiei experimentale. Intr-o lume in care afectiunile maduvei spinarii sunt considerate inca ireversibile, stimularea nervilor care erau etichetati ca fiind compromisi a fost considerata nici mai mult, nici mai putin decat un miracol medical.

Astazi, pentru progresul cercetarii afectiunilor maduvei spinarii, Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve au anuntat ca si-au unit fortele pentru a extinde munca doctorului Herkema. Parteneriatul va permite echipei de cercetatori sa continue cu un studiu clinic promitator, programat sa inceapa la jumatatea anului 2015.

Studiul, denumit The Big Idea, va fi testat pe 36 de indivizi, care traiesc cu afectiuni ale maduvei spinarii, existand ipoteza ca stimularea epidurala poate fi folosita pentru recuperarea semnificativa de control locomotor autonom. Un grup special de opt pacienti va fi finantat prin intermediul unei parti semnificative a veniturilor stranse la primul eveniment Wings for Life World Run, din 2014. Evenimentul global de alergare a implicat mii de oameni care s-au aliniat la start in acelasi timp, in 34 de locatii din lume, si a generat 3,2 milioane € pentru a sustine proiecte promitatoare de cercetare in domeniul maduvei spinarii.

“Obiectivul nostru este sa ajungem cat mai repede la linia de finis,” a spus Peter Wilderotter, CEO al Fundatiei Christopher & Dana Reeve. “Avem multe in comun cu cercetatorii de la Wings for Life si cu siguranta avem aceeasi misiune. Rareori doua organizatii non-profit isi unesc fortele, dar cand ai posibilitatea sa schimbi vieti, este critic sa ne combinam resursele pentru milioanele de persoane afectate de paralizie in toata lumea. Noi credem ca, impreuna, putem mobiliza oamenii sa sustina aceasta cercetare si sa accelereze progresul.”

“Studiul doctorului Harkema este un exemplu unic bazat pe date stiintifice solide. Toate activitatile sale din ultimii 30 de ani au culminat cu acest studiu, urmarind sa faca diferenta pentru pacientii care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii,” a spus Jan Schwab, directorul stiintific al Wings for Life.

Cu toate acestea, mai raman multe lucruri de facut: “Parteneriatul dintre Fundatia Wings for Life si Fundatia Christopher & Dana Reeve este incredibil si inseamna ca putem avansa intr-un ritm mult mai rapid,” a spus dr. Susan Harkema, profesor la Universitatea din Louisville. “As vrea sa multumesc tuturor contribuitorilor si alergatorilor de la Wings for Life World Run si sa incurajez oamenii sa participe din nou, pe 3 mai 2015.”

Acum avem un motiv tangibil pentru care sa alergam. Strange-ti familia, inscrie-ti prietenii. Convinge-ti toti cunoscutii sa alerge pe 3 mai si sa transformam un vis in realitate. Hai sa gasim o vindecare pentru afectiunile maduvei spinarii si sa alergam pentru cei care nu pot … inca.

Pentru mai multe informatii despre parteneriatul dintre Fundatia Christopher & Dana Reeve si Wings for Life, intra aici ;)

INFORMATII DESPRE CURSA DIN BUCURESTI

Taxa de inscriere: 124 lei
Start: ora 14:00

Cursa din Bucuresti va avea loc pe drumul national DN3 si DN3A (Bucuresti-Fetesti). Traseul este unul foarte bun din punct de vedere tehnic, pentru ca terenul este plat, fara diferente mari de nivel.

Ambasadorii locali Wings for Life World Run, Mihaela Radulescu, George Balta, Dani Otil, Andrei Rosu, Toma Coconea, Paul Dicu si Daniel Osmanovici s-au inscris deja pentru a avea numere de concurs personalizate.

100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Wings for Life World Run Romania #40720

WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2015

Wings for life, maratonul care va da o șansă bolnavilor care suferă de traumatisme ale măduvei spinării



Pe 3 Mai 2015, ora 14:00 (ora Romaniei), peste 80.000 de alergatori din 33 de tari vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

Ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Paul Dicu, Andrei Rosu, Alexandru Nicolau si Alexandru Corneschi - vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Lor li se alatura Gabriela Szabo, Zsolt Gyongyossy, Alin Petrache, Andreea Raducan, Sandra Izbasa, Marian Dragulescu, Victor Hanescu, Vlad Hagiu, Bogdan Voina, Mihai Donisan, Stelian Larga, dar si de alte vedete locale precum Carmen Bruma, Mircea Badea, Roxana Ciuhulescu, Silviu Pasca, DOC, Joseph Hadad, Doru Todorut. Cei care doresc sa alerge alaturi de ei, se mai pot inscrie duminica, 3 mai, in zona de start la Selgros Pantelimon, intre orele 10.00 si 12.00, insa locurile vor fi limitate.

Maratonul de duminică impune restricții de trafic. Circulația rutieră între localitățile Pantelimon și Fetești Gară va fi redirecționată către Autostrada Soarelui, între orele 13:00 și 18:00.

Startul se va da în acelaşi timp în 35 de locaţii din întreaga lume. Pentru participarea la maraton se formează echipe și fiecare pas facut de concurenți contează la distanţa parcursă de întreaga echipă.

Persoanele care decid să participe, din ţări sau continente diferite, se luptă pentru titlul global.

Anul acesta maratonul este conceput într-un mod inedit; nu există o linie fixă de finish, aceasta fiind reprezentată de o maşină oficială care urmăreşte participanţii.

Autoturismul este echipat cu senzori și va porni la 30 de minute după start. Mașina va depăşi sportivii, înregistrând datele din cipurile digitale ale celor care aleargă, pe măsură ce se apropie de conducătorii fiecărei echipe.

Va deveni campion mondial ultima persoană depăşită din cele 35 de locaţii.

Cel care va conduce maşina de finish la maratonul caritabil de la Bucureşti va fi Felix Baumgartner, primul om din lume care a depasit viteza sunetului în cădere liberă.

Felix Baumgartner explica sistemul de cronometrare



Felix Baumgartner, care se va afla maine la volanul Masinii Oficiale de Finis urmarind alergatorii de la Wings for Life World Run pe traseul din Bucuresti, ne explica cum functioneaza sistemul de cronometrare in aceasta cursa cu un concept unic.

Maratonul Wing For Life World Run, gata de start!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #40741

Wouter Decock şi Liliana Danci câştigă Wings for Life World Run Bucureşti



Toma Coconea si Alexandru Corneschi au fost ambasadorii care au parcurs cea mai mare distanta – 48,65 km, urmati de Andrei Rosu (30,43 km) si Dani Otil (18,36).

In Romania, belgianul Wouter Decock a fost declarat castigator national dupa ce a parcurs distanta de 61,72 kilometri, iar Liliana Danci a reusit sa isi mentina titlul feminin, cu 45,76 kilometri parcursi.

La categoria scaun rulant, in Romania castigatori au fost desemnati Octavian Ilina cu 18,90 km si Magda Coman cu 15,30 km (impinsa). George Balta, ambasadorul Wings for Life a ajuns la 17,72 km (impins).



Anul acesta am avut parte de un nou record de distanta, dar si de o premiera – titlul national in Suedia a fost castigat de un alergator in scaun rulant – Aron Anderson a reusit sa ramana singur in cursa.

Katema, care a castigat cursa globala si anul trecut, si-a imbunatatit distanta, acum alergand 79,9 km, fata de 78,57 km parcursi in 2014.

Mai multe poze si impresii in Grupul Pasionati de Sport din cadrul Comunitatii ProStemCell.ro
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Wings for Life World Run Romania #43049

Alearga alaturi de intreaga lume prin Selfie Run
Participa in calitate de Selfie Runner la Wings for Life World Run

Ambasadorii Wings for Life World Run din Romania au ales sa foloseasca aplicatia Selfie Run si sa fie alaturi de intreg mapamondul in incercarea de a gasi un remediu pentru afectiunile coloanei vertebrale: Mihaela Radulescu, Toma Coconea, Dani Otil, Alexandru Corneschi, Andrei Rosu sau Paul Dicu vor alerga pe 8 Mai, acolo unde isi vor dori. George Balta si Daniel Osmanovici vor alerga la Wings for Life World Run, la Viena, in Austria.



Locurile la cele 34 de curse din toata lumea se ocupa rapid, dar astazi Wings for Life World Run deschide o noua oportunitate.

Pentru cei care vor sa-si planifice propriul traseu, sa alerge exact in acelasi timp cu toti participantii din toata lumea, urmariti de o Masina de Finis virtuala, exista Selfie Run, in aplicatia de mobil Wings for Life World Run. Participantii se pot inscrie sa alerge intr-o locatie oficiala sau – precum Dani Otil, ambasador Wings for Life World Run – sa-si creeze un Selfie Run oriunde se afla.

Toate veniturile provenite din taxele de participare la Wings for Life World Run sunt directionate direct spre activitatile de cercetare a afectiunilor maduvei spinarii. De astazi, chiar si mai multi alergatori pot face parte din aceasta cursa globala, care ia startul la ora 14:00 (ora Romaniei), pe 8 mai.

In timp ce diversitatea celor 34 de locatii transforma Wings for Life World Run intr-un eveniment popular pe calendarul global al curselor de alergare, multi dintre cei care vor sa alerge si sa se bucure de natura caritabila a acestuia, nu pot ajunge intr-una dintre locatiile oficiale de start. Altii pur si simplu prefera sa alerge intr-un loc diferit. Despre asta este Selfie Run.

Unii dintre Selfie Runners isi stabilesc un punct de plecare aproape de casa si folosesc aplicatia Wings for Life World Run - disponibila pe iOS si Android - la antrenamentul pentru ziua cea mare. Altii intra in Selfie Run pentru a crea o aventura de vis, asa cum a facut participantul din 2015 care si-a stabilit un traseu la Cercul Polar Arctic si a calatorit acolo pentru ziua cursei. Si in 2016, cei care concureaza in Selfie Run pot impartasi experienta cu sustinatorii lor, incurajandu-i sa doneze spre cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

Inscrierile pentru Wings for Life World Run 2016 sunt deschise acum, pentru toata lumea, indiferent de nivel si antrenament. Pentru informatii despre Selfie Run, viziteaza wingsforlifeworldrun.com.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
  • Page:
  • 1
  • 2