Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Seminar motivational Personalitati cu handicap care au influentat istoria

Seminar motivational Personalitati cu handicap care au influentat istoria #36960

În cadrul săptămânii "Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", în patru instituții de învățământ din Galați: Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism Dumitru Motoc Galați, Școala Gimnazială Sfinții Împărați, Colegiul Național Al. I. Cuza, Colegiul Național Costache Negri a avut loc seminarul motivațional "Personalități cu handicap care au influențat istoria" suținut de Bencze Marta Iozefina, autoarea cărții de colecție "Personalități cu handicap care au influențat istoria".Seminarul a fost organizat de Asociația Atelierul de Idei și Asociaţia Danubiana Galaţi în parteneriat cu instituțiile de învățământ implicate. Scop principal al seminarului a fost prezentarea cărții "Personalități cu handicap care au influențat istoria" dar a lansat și o provocare elevilor pentru a-și schimba viața prin valorificarea potențialului individual oferind fiecăruia o experiență unică.

În subsidiar, autoarea a donat un exemplar al cărții colegiului/școlii, pentru ca elevii să poată intra în posesia informației prezentate în cadrul seminarului.

La seminar a fosti prezentată una din personalitățile ce se regăsesc în carte, în persoana Alinei Martia Puțanu – vicecampioană mondială la powerlifting care a prezentat această disciplină sportivă precum și ce înseamnă să practici un sport de performanță.

Câteva din feedback-urile dăruite de elevi speaker-ilor:

Școala Gimnazială Sfinții Împărați (clasele a III –a și a IV-a – 40 de elevi)
"Sunteți două persoane foarte importante și chiar dacă aveți un handicap ați reusit să ne dați o lecție de viață”.
"Eu vreau să vă pun o întrebare,de fapt să alegeți una din variante: Cine credeți că este mai abil : a) un om normal sau b) o persoană ca dumneavoastră”.
"Sunteți niște persoane minunate. Vă admir pentru curajul și succesul dumneavoastră! Ne-ați învățat ceva minunat astăzi și vă multumim!”.
"Eu astăzi am învățat că pot să îmi implinesc orice vis, dar trebuie să muncesc și să fiu perseverentă".


Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism Dumitru Motoc Galați (clasele a IX-a și a X-a – 20 elevi)
"Vă admir foarte mult pentru că deși aveți acest deficient nu v-ați oprit din a vă împlinii visurile. Mi-a plăcut foarte mult de d-na Marta deoarece exprimă foarte bine tot, spunea prin gesturi și a fost foarte amuzantă”.
"Un mesaj foarte important, sunteți două luptătoare pline de curaj și perseverență si vă doresc cele mai mari bucurii.
P.S. –Odată un om tânăr se plângea la un alt om bătrân: Sunt foarte sărac. Atunci omul în vârstă îi spune : Ai vrea să ti se taie o mânî pentru 100000$ sau un picior?/-Nu/-Vezi ce bogat ești.”.
"Îmi place foarte mult că sunteși amuzante cu multă încredere în dumneavoastră și am învățat că altă lume care este perfect sănătoasă nu realizează nimic, iar dvs. ați realizat foarte multe".
"Eu astăzi am fost foarte emoționată dar pe de o parte în această oră am învățat că orice mi s-ar întâmpla nu va trebuii să renunț la visele mele și că pot avea încredere în mine”.
"În această oră am aflat că visele chiar pot deveni realitate”.
"Mă numesc X, am 17 ani și mi-aș dorii din tot sufletul să fiu ca voi, ca și mentalitate, gândire, voință, putere, de a face ceva cu viața mea. Sunteți 2 persoane superbe, mi-a plăcut foarte mult să asist la această învățătură și această poveste minunată. Vă doresc multă sănătate și vă doresc mult noroc în ceea ce doriți să faceți!”.


Colegiul Național Al. I. Cuza (clasele a X-a și a XI-a, 30 elevi)
"Cred că este o activitate foarte bună pentru elevi, MOTIVAȚIA este CHEIA SUCCESULUI! Vă mulțumim pentru timpul acordat! FACEȚI ASTA ÎN CONTINUARE!”.
""M-a impresionat foarte mult voința și încrederea de sine de care ați dat dovadă amândouă. Consider că ar trebuii să continuați cu acest program motivațional pentru că aveți ce să povestiți. Sunteți foarte puternice în ciuda celor întâmplate și vă respect! Cu siguranță ați motivat mai mult de o persoană, iar eu mă aflu printre aceștia”.
"Din punctul meu de vedere, atât Alina cât și Marta au avut un discurs care chiar m-a motivat cu adevărat. Ele și-au continuat viața, trecând peste toate barierele întâlnite. Este ceva extraordinar să îți trăiești viața ca un om perfect sănătos și să-ți îndeplinești toate visele uitând de acea dizabilitate. Eu sper să mai mergeți și la alte licee și să motivați si alte persoane”.
"Eu cred că atât Alina, cât și Marta, au ajuns la acest nivel prin perseverență, curaj, încăpățânare și acceptarea acestei situații. Discursul ambelor m-a făcut să realizez că am totul pentru a reușii în viață. Discursul lor m-a făcut să cred că pot mult mai mult decât am reușit până acum”.
"Acest discurs este benefic pentru mulți dintre tinerii făcându-i să trateze viața cu mai multă seriozitate și încredere”.
"Consider că viața pe care o aveți acum este cu siguranță cea pe care ați dorit-o. Ați reușit ambele să ne insuflați un spirit motivațional”.
"În urma acestui seminar, eu o să încerc să îmi stabilesc țeluri. M-a marcat forța interioară de care dați dovadă și siguranța care reise din vocea dvs”.
"Mi-e mi-a placut acest discurs motivațional pentru că de ceva timp caut motivație pentru a-mi rezolva problemele și pentru a avea viața pe care mi-o doresc.Unele lucruri le știam dinainte pentru că mult timp am citit articole de psihologie, dezvoltare personală, inclusiv motivaționale. Dar cred că ar trebui să repetati acest discurs și în alte licee pentru că majoritatea nu știu aceste lucruri și nu își dau seama ce putere se ascunde în fiecare din ei. PS. Pe mine chiar m-a motivat acest discurs să lupt pentru ceea ce vreau”.
"Nu am mai participat până acum la o astfel de activitate, crezând că eu sunt o persoană motivată. Ei bine, nu eram pânp acum”.
"Vă mulțumesc că a-ți venit. Discursul dumneavoastră m-a ajutat să cred că îmi pot îndeplinii visul, acela de a fi militar, am ales această meserie deoarece o iubesc. La început nu aveam încredere, dar acum da, vă mulțumesc!”.
"Vă respect pentru ceea ce sunteți și ceea ce faceți. Eu vă percep ca niște eroine”.


Colegiul Național Costache Negri (clasele a IX- a și a X-a 60 elevi)
"Acest seminar mi-a schimbat percepția față de persoanele cu dizabilități. Mi-am dat seama că au aceleași probleme ca ale oamenilor valizi”.
"Ce am auzit azi a reprezentat vocea muncii și am fost foarte încântat să văd că și niște persoane cu dizabilități pot reprezenta vocea perseverenței”.
"Nu contează cine ești, cum ești, dacă cei din jur nu te plac, contează cum te vezi tu. Dacă vrei să faci ceva nu există NU POT ”.
"În primul rând aș dorii să vă mulțumesc amândurora pentu prezență și pentru discursuri, pentru mine, o adolescentă plină de încredere în sine și foarte motivată este o reală plăcere să observ că există persoane care să dorească să își împărtășească motivarea. Cunosc foarte bine psihologia celor din generația mea și evenimentele de acest gen au un efect deosebit de important. Cu toată sinceritatea, acest fapt mă face să vă rog SĂ NU RENUNȚAȚI niciodată, indiferent de cât de infantile poate fi uneori această vârstă. Vă mulțumesc încăo dată și sper ca în viitor când o să îmi ating visele să pot fi la rândul meu un model pentru tineri”.
"Am realizat că POT! De multe ori am avut o nesiguranță în legătură cu ce-mi doresc de la viață, de la cariera visată! Dar după ziua aceasta simt ca pot reuși și îmi pot depăsii limitele”.
"De vreo 4 luni încoace mi-am dat seama că nu vreau sub nicio formă să fiu doar un alt chip care trece prin viață.Vreau să fac ceva.ș i vreau să fiu cineva.Și azi mai mult ca niciodată am realizat că nu am absolut nici un motiv sau scuză să nu reușesc.Chiar aveți un mare impact asupra oamenilor la fel cum ați avut astăzi un mare impact asupra mea, asupra viziunilor mele și mai ales m-ați făcut să realizez cât de important este să ai încredere în sine. Sper să ne întâlnim iar peste vreo 10 ani pe o plajă din California, unde va fi noua mea casă”.


Marta spune: Cred că feedback-urile vorbesc de la sine atât de impactul care îl are acest seminar motivațional dar mai mult de atât demonstrează că tinerii au nevoie de motivație, inspirație, atenție, modele pozitive, comunicare. Avem tineri frumoși și creativi dar cred că trebuie să le acordăm mai multă atenție și credibilitate ca ei să poată crește OAMENI și nu neapărat MARI.

Am să concluzionez cu unul din fedback-urile oferite ca dar de unul dintre elevi: "Nu contează cine ești, cum ești, dacă cei din jur nu te plac, contează cum te vezi tu. Dacă vrei să faci ceva nu există NU POT"
.

Mulțumesc partenerilor Asociația Atelierul de Idei și Asociaţia Danubiana Galaţi, instituțiilor de învățământ precum și mass mediei locale. În curând voi anunța următoarele instituții de învățământ în care va avea loc seminarul motivațional "Personalități cu handicap care au influențat istoria".

https://adevarul.ro/locale/galati/Scoala-gimnaziala-sfintii-Imparati-galati-escala-drumul-paralimpiada-rio-2016-1_534178070d133766a88d11a2/index.html

https://www.facebook.com/marta.iozefina/media_set?set=a.10152349313322240.1073741838.549762239&type=1
 • Iozefina
 • Avatarul lui Iozefina
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Enervez in rate lunare!
 • Posts: 212
 • Thank you received: 53
 • Karma: 5
Fi impecabil in ceea ce spui!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Seminar motivational Personalitati cu handicap care au influentat istoria #37027

Următorul seminar motivațional va avea loc în data de 14 mai 2014 la Centrul social multifuncţional pentru tineri aflaţi în situaţii de risc, situat pe strada Zimbrului în Galați.
 • Iozefina
 • Avatarul lui Iozefina
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Enervez in rate lunare!
 • Posts: 212
 • Thank you received: 53
 • Karma: 5
Fi impecabil in ceea ce spui!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.