Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Oameni aproape invizibili

Oameni aproape invizibili #39299

FESTIVALUL NATIONAL "OAMENI APROAPE INVIZIBILI"

Consiliul National al Dizabilitatii din Romania a initiat Festivalul Concurs de Arta si Creatie "Oameni aproape invizibili 2013", dedicat promovarii comunitatii persoanelor cu dizabilitati si defavorizate din Romania.

Concursul se adreseaza tuturor celor care vor si pot sa se afirme in spatiul cultural, in urmatoarele domenii: literatura, arte plastice, muzica usoara, populara, culta, fotografie, film, teatru, pantonima, dans, arta populara si cratie tehnica.

Casigatorii concursului vor fi premiati si vor participa la Gala nationala OAMENI APROAPE INVIZIBILI, care se va desfasura in Bucuresti, in data de 3 decembrie 2013.

Juriul va fi format din personalitati de marca ale artei si culturii romanesti.
Toate creatiile dvs. vor fi publicate in pagina culturala.
Pagina culturala va fi un spatiu de dezbatere, iar publicul va fi un factor important in luarea deciziilor pentru acordarea premiilor.

Regulamentul concursului de arta si creatie OAMENI APROAPE INVIZIBILI 2013
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Oameni aproape invizibili #39300

"Oameni aproape invizibili" editia 2014

La sfarsitul lunii noiembrie, la Teatrul Excelsior din Bucuresti, va avea loc cea de a doua editie a Festivalului–concurs “Oameni aproape invizibili”, primul festival al artei si creatiei persoanelor cu dizabilitati, initiat si organizat de Consiliul National al Dizabilitatii din Romania (www.fcndr.ro). Preselectiile, pe categorii (muzica vocala/instrumentala, dans, arte decorative, teatru/pantomima, creatie literara) vor avea loc la sediul Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, strada Cauzasi nr.26, sector 3, Bucuresti, miercuri 26 noiembrie intre orele 10,00 - 20,00.Pe scena vor evolua artiști, cu un palmares bogat, din randul persoanelor cu dizabilitați. Fiecare dintre aceștia va incerca sa convinga juriul ca este indreptațit sa se situeze pe un loc fruntaș, mai ales ca vedetele galei au parcurs selecții severe pana in aceasta faza finala.
Eforturile artiștilor cu dizabilitați sunt laudabile, ei vin din toata țara sa evolueze pe scena Teatrului Excelsior.
Spectatorii se vor bucura de momente de satira, de pantomima, de muzica clasica, muzica ușoara, muzica hip hop și muzica populara.
Silvia Mitrache și George Nicolescu vor intregi seara de gala.
Prezentatorii evenimetului sunt jurnalista Daniela Tontsch și actorul Mircea Bodolan.

Partenerii galei 'Oameni aproape invizibili' sunt: Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, TVR, Observatorul Social.ro.

Persoana de contact:
Iustina Radu, director CNDR;
Telefon: 0314251983
www.fcnrd.ro
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Oameni aproape invizibili #39301

Premiul I la Gala "Oameni aproape Invizibili"

Joi 27 noiembrie 2014, ora 17, la Teatrul Excelsior s-a desfasurat Gala “Oameni aproape Invizibili”. Evenimentul face parte din proiectul “Festivalul National al Artei si Creatiei Persoanelor cu Dizabilitati din Romania si a fost organizat de Consiliul National al Dizabilitatii din Romania.

Colegul nostru din Asociatia Distroficilor Muscular, Cristinel Capus a castigat locul I. Il felicitam si-l sustinem in continuare!

Cristinel Capus cunoscut sub numele de scena Chriss de Gall, are 41 de ani si a absolvit in anul 1997, cu nota 10 „Scoala de Arta Populara” din Galati, sectia acordeon, iar in anul 1999 a absolvit, tot cu nota 10, sectia de canto a aceleiasi scoli.

Chriss de Gall spune ca nu poate face munca fizica din cauza distrofiei musculare de care sufera, astfel ca se dedica muzicii in totalitate.Chriss de Gall este compozitor si textier, iar in competitie a dovedit aceste calitati interpretand compozitia personala “Cantec de suflet” la care si-au adus aportul Norzeatic prin adaugarea catorva cuvinte si Electric Brother care a realizat Mixajul muzical pe linia melodica compusa de Chriss de Gall.

Un alt aspect laudabil pentru Asociatia Distroficilor Muscular din Romania este rolul Danielei Tontsch de prezentator al galei.


via
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Oameni aproape invizibili #43870

Cu emotie, imi cer scuze daca postarea mea de acum deturneaza subiectul deschis de catre Daniel. Insa eu cred ca nu gresesc prea mult. :(

Un om cu suflet si cu inteligenta se implica in viata sociala si merita ca initiativa lui sa fie cunoscuta. :)

Covasna: Experiențe inedite - motociclism pentru persoanele cu dizabilități

Fundația creștină 'Diakonia' din Sfântu Gheorghe va organiza luna aceasta, sub genericul 'Cea mai frumoasă zi', un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, oferindu-le posibilitatea de a se plimba cu motocicletele.

imageResize-34.jpg


Reprezentanta Fundației Diakonia, Alomi Szilagyi-Nagy, a declarat marți, pentru AGERPRES, că ideea a fost preluată din Olanda, unde se organizează astfel de evenimente de aproape zece ani, iar scopul a fost acela de a oferi persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a trăi senzații și experiențe noi.

'Suntem la a doua ediție. În Olanda se organizează deja pe zece ani astfel de evenimente și participă în jur de 250 de motocicliști. La noi, anul trecut au participat 13 motocicliști, iar anul acesta sperăm să vină mai mulți. Așteptăm înscrieri atât din partea motocicliștilor, cât și a persoanelor cu dizabilități (...), e gratuit', a declarat Alomi Szilagyi-Nagy.

Potrivit acesteia, foarte multe persoane cu dizabilități și-au anunțat deja intenția de a participa, atât din rândul celor care au fost anul trecut, cât și al celor care au auzit despre eveniment.

Acțiunea va avea loc pe data de 18 septembrie, iar coloana de motociclete, care va transporta persoanele cu dizabilități, va străbate un traseu de aproape 20 de kilometri între municipiul Sfântu Gheorghe și Ariușd, unde va avea loc o slujbă, premierea participanților și degustarea unui gulaș făcut la ceaun.

Acțiunea este organizată în colaborare cu Asociația culturală 'Laszlo Ferenc' din Ariușd și Casa Irisz și este cofinanțată de Fundația Heks din Elveția.

Fundația 'Diakonia' a derulat în ultimii ani numeroase proiecte destinate persoanelor cu handicap, cum ar fi un festival de muzică, un concurs de artă plastică intitulat 'Outsider Art' și o paradă a modei, printre manechine regăsindu-se și persoane cu handicap.

Fundația administrează o unitate protejată și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități în municipiul Sfântu Gheorghe, precum și un centru de recreere, terapie și agrement pentru persoane cu handicap, în localitatea Valea Crișului.

În urmă cu câțiva ani, Diakonia a derulat, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, programul 'Acceptă-mă', un program de informare, comunicare și educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării și integrării mai facile în societate a acestora din urmă.

Directorul Diakonia Covasna, preotul Makkai Peter, a declarat pentru AGERPRES că proiectul a pornit de la un studiu efectuat în rândul elevilor, care a relevat că aproximativ 80% dintre aceștia aveau informații nule despre persoanele cu dizabilități, nu știau cum trăiesc, cum se descurcă, prin urmare nici nu puteau înțelege problemele cu care se confruntă acestea.

Makkai Peter susține că integrarea în societate a persoanelor cu handicap depinde foarte mult de schimbarea mentalităților și eliminarea prejudecăților.

AGERPRES / (A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6725
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.