Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Congresul internațional al persoanelor cu dizabilități

Congresul internațional al persoanelor cu dizabilități #46502

Asociatia Ridica-te si umbla

37109685_1092459547602010_8027796662275538944_n.jpg


Dragi prieteni,

În perioada 19 – 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, București, va avea loc un eveniment fără precedent în istoria Asociației „Ridică-te și umblă”, organizat împreună cu partenerii noștri externi și având ca partener intern principal Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR):

Congresul internațional al persoanelor cu dizabilități
„Speranța dincolo de limite”


Persoane cu dizabilități din toată lumea, alături de însoțitori vor participa la programe de mare interes prin care se va sublinia rolul important al persoanei cu limitari fizice în societate și strategiile de implicare în domeniile determinante ale vieții.

Costurile all inclusive ale hotelului pentru o persoană sunt de 160 €, dar vestea bună este că sponsorii acestui Congres susțin pe fiecare participant din România cu câte 100 €, rămânând ca cei înscriși să plătească doar 290 lei cameră cu 3 paturi și 360 cameră cu 2 paturi, aproximativ echivalentul a 60 € cameră cu 3 paturi și 75 € cameră cu 2 paturi. Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor din București sau din apropierea Bucureștiului care nu vor fi cazați la hotel, vor putea să se înscrie plătind o taxa de participare de 50 lei/zi.

Întrucât avem un număr limitat de locuri, vă așteptăm să vă înscrieți la persoana de contact, Dobromir Florin 0725019961, plata făcându-se în contul Asociației „Ridică-te și umblă” deschis la BCR: RO15RNCB0073138072160011, cu mențiunea „donație congres”. Pentru alte informații mai avem la dispoziție adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Data limita pentru inscrieri este 20 septembrie.

În speranța că veți trăi o experiență unică, legând prietenii, participând la seminarii și activități cu impact, vă așteptăm să ne fiți actori ai acestui eveniment care va fi de referință și care ne va da vizibilitatea și dreptul de a trăi la cote înalte de demnitate și creativitate.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6745
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Congresul internațional al persoanelor cu dizabilități #46506

Deschiderea celei de-a douăzecea sesiuni a Comitetului CRPD (27 august-21 septembrie)

2018-02-14_15.03.35-e1535463888912.jpg


În perioada 27 august-21 septembrie, va avea loc la sediul Organizației Națiunilor Unite de la Geneva, în sala XVII a Palatului Națiunilor (Palais des Nations), cea de-a douăzecea reuniune a Comitetului ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități (Comitetul CRPD).

Prima ședință a sesiunii a fost convocată luni, 27 august, ora 10:00. Un reprezentant al Secretarului General va deschide sesiunea. În conformitate cu articolul 29 din Regulamentul de procedură, reuniunile comitetului vor fi publice, cu excepția cazului în care comitetul decide altfel.

Comitetul pentru drepturile persoanelor cu dizabilități este un organism compus din 18 experți internaționali, care monitorizează punerea în aplicare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD) de către statele părți. Toate statele părți sunt obligate să prezinte Comitetului rapoarte periodice privind modul în care sunt implementate drepturile persoanelor cu dizabilități. Comitetul examinează fiecare raport, organizează un dialog interactiv cu delegația statului într-o sesiune publică și face recomandări cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru îmbunătățirea implementării Convenției.

În timpul acestor sesiuni, Comitetul va analiza situația persoanelor cu dizabilități din 7 țări: Bulgaria, Malta, Polonia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Algeria, Filipine și Africa de Sud. De asemenea, va iniția al doilea ciclu de evaluare în cadrul procedurii simplificate de raportare, prin adoptarea listei de chestiuni anterioare rapoartelor privind Austria, Azerbaidjan, Germania, Mongolia și Suedia.

Comitetul va lucra și la proiectul de Comentariu general nr. 7 privind articolele 4.3 și 33.3. În acest sens, având în vedere că Ziua Discuțiilor Generale a avut loc pe 11 iunie, la New York, în cadrul Forumului societății civile, la Conferința Statelor Părți, Comitetul va găzdui două evenimente publice pentru a oferi societății civile posibilitatea de a-și prezenta observațiile. Aceste evenimente vor avea loc în zilele de 27 august și 5 septembrie, între orele 15:00 și 16:00.

În data de 31 august, la ora 17.00, Comitetul CRPD va găzdui aniversarea celor zece ani de activitate a Comitetului. Partenerii cheie vor fi prezenți pentru a participa la sărbătoare și pentru a-și împărtăși experiențele din ultimul deceniu și perspectivele cu privire la provocările care vor urma.

Pe 13 septembrie, la ora 15:00, Comitetul CRPD va găzdui o sărbătoare a Zilei internaționale a limbajului semnelor, cu participarea activă a membrului IDA, Federația Mondială a Surzilor (WFD).
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6745
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.