Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Perle ale elevilor si profesorilor

Perle ale elevilor si profesorilor #32886

Cele mai tari PERLE DE LA BAC 2013:

Elevii au scris anul acesta o mulţime de lucruri trăsnite în lucrări. Cele mai tari "perle" de la examenul de Bacalaureat 2013 au fost adunate de profesori.



* Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.

* Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte

* Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi.

* "Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul"

* "Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel. Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei"

* "Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric"

* "Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place"

* "Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis"

* "Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa"

* "Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu"

* "Este foarte important să îţi alegi un model în viaţă. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinaţi. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea".

* "Multă lume critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci".

* "Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună".

* "Un jurnal e bine să ai ca să vezi cât de prost erai în trecut şi câte fete ţi-au mâncat bani".

* "Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte şi te compromite".

* "Rolul cratimei este de a ajuta, a uşura deplasarea, mersul pe jos…"

* "Nu putem avea imagini poetice, pentru că textul nu e cu fotografii".

* "Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poţi să faci tu bine cât poţi, să te duci la biserică, să-ţi faci temele, să nu minţi şi tot te calcă maşina sau faci cancer."

* "Tipul de perspectivă narativă în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteţi să spun mai modern. Ce accident are o perspectivă veselă?"
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #33042

Perlele profesorilor :laugh:



Daca la examenul de bacalaureat profesorii s-au putut amuza citind tezele absolventilor de liceu, nici acum lucrurile nu s-au schimbat. La examenul de titularizare, perlele candidatilor care doreau o catedra au fost numeroase.

Spre exemplu, printre dascalii care si-au dat examenul de definitivat se numara si unul care sustine ca "Eminescu si Creanga mergeau la pustoaice, dupa miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau in mod absolut natural femei splendide, nestiutoare de carte".

"In istoria romanilor misuna specii taratoare de politicieni. Au impuscat, au jefuit si pe toti ia unit furaciunea. Dar niciunul nu a avut ce sa faca pentru tara, se rostogoleste in groapa Burebista de rusine...", a scris un profesor.

"Raurile si apele care isi desfasoara curgerea pe teritoriul Romaniei vin din subteran catre suprafata si au locuri bine stabilite prin care susura, numite bazine. Accea e matca lor...", a scris un profesor de geografie, in timp ce un alt dascal a scris ca "Mihail Cogalniceanu a dat drumu la tigani din lesa, ca parea la vremea aia o idee buna, nu ca azi. I-a zis si Alexandru Ioan Cuza: 'Ba, nu e bine'."

Un candidat care a dorit sa analizeze structura operei Ion, a apreciat ca "romanul structurat semnificativ are doua planuri graitoare: Glasul pamantului si glasul iubirii".

Intr-o alta lucrare, un candidat a scris ca "Liviu Rebreanu a fost considerat intotdeauna un scriitor dificil, motiv pentru care unii i-au privit opera doar de la departare".

Alt candidat a retinut din biografia scriitorului ca "el moare la o varsta frageda, rapus de boala, insa este unul dintre putinii autori care se bucura de notorietate si stare financiara buna inca din timpul vietii".

Acelasi Ion, "mistuit de iubirea patimasa pentru Florica, o cauta pe aceasta si este prins de George asupra faptului implinit care-l omoara".

Un alt candidat a incercat sa explice stilul lui Rebreanu, spunand ca autorul "la personajele sale a subliniat intotdeauna pornirile animalice pe care acestea le aveau in diferite situatii".

La Metodica, unul dintre subiecte solicita candidatilor sa precizeze principalele categorii/tipuri de lectii la disciplina de concurs. Cei care nu stiu pot afla de la un candidat ca "tipurile de lectii pot fi mixte, recapitulative, interactive, imaginative, putandu-se folosi in aceste lectii metoda ciorchinelui de struguri".

Un alt profesor a scris "Poemul Luciafarul exprima expresia absolvita pe care le atinge gandirea poetului", in timp ce altul a notat "Virgula este o intrerupere de sarcina".

Alte perle ale profesorilor:

-"Motivele poeziei ar fi iubirea".
-"Subiectu consta in efermitatea poetului in contrast cu natura".
-"Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descarcare sufleteasca".
-"Prescolari isi formeaza unele deprinderi si insusiri noi fara sa isi dea cu seama".
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #33362

Bacalaureat 2013, perle de toamna :P

"Ion Sclavici a scris Budulea Taichi si nu vreau sa intru in detalii, ca nu stiu subiectul. Miati facut o surpriza cu subiectu asta".

"Comunicarea in echipa nu e cand cel mai tare antrenor Reghecumf da ordin ceva si pe stadion fuge aia amboulea. Vorba ceia: Daca comunicare nu e ce dracu e?"

"Scrisoarea pierduta era a lui Joiana, combinata cu un politician ciumete ce avea politia la buton. El a trimis mascatii sa-i rupa cu cafteala pe aia de-au rapit scrisoarea si onoarea din Joiana. Scrisoarea s-a gasit dar onoarea a ramas nerecuperata".

"Ieu cred ca Harapalb ii o comedie ca cine mai crede ca ursu din padure are salati cand sa stie ca ursii coboara sa manance la tomberoane si sa se joace cu turistii".

"Dimensiunea temporala e atunci cand nu simti cum zboara timpul. Lu Gigi Becali timpul ii zboara incet cai la bulau, mie imi zboara rapid ca uite ca sa si dus vara asta si incep ploile".

"Comunicarea este sufletul scandalului. Basescu ii da numa comunicate in gura lu Ponta".

"Comunistii erau teroristi, nu dadeau Internet la oameni. Ei se batea cu americanii, care lea dat la temelie, ca avea mai multe bombe atomice".

"Toti prostii din Romania sunt cetateni turmentati, dar nu toti cetatenii turmentati sunt prosti".

"Statul roman s-a nascut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine si ca tine, care au murit ca sa avem noi unde sa mergem azi la mall si sa spunem ca Romania e o tara de... ma scuzati puncte puncte".

"Sau batut ani multi in al doilea razboi mondial si sa-u mai si saturat. Si au zis sa faca pace si au puso diun tratat. Adio razboi".

"Uniunea Sovietica era un fel de Rusia de acum, mai maricica. Ea avea Armata Rosie, care era cata frunza cata iarba, vorba poetului, iar noi otraveam fantanile, ca sa moara ei de sete inainte sa ne arunce bombe in cap".

"Daca nu era Mihai Viteazu sa faca el Romania cu manutele lui cum l-a taiat capu, si bine la taiat, nu aveau astia ce sa fure azi".

"Romania a trecut prin "criza orientala" la mijlocul secolului XIX pentru ca a fost invadata de mici, bere si manele din Turcia, care a vrut sa termine cu Romania. Numai ca romanii nu sa impotrivit si au castigat razboiu".

"Nicolae Ceausescu a construit cu doar cativa oameni statul roman modern in sec. 19. A facut fabrici, moluri, stranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii sapau frumos in pamant. Si a mai ramas mii de tone de aur".

"Stefan cel Mare a batut cel mai multi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de razboaie cu ei si a fost 50-0. Numai cand il vedeau aia si deja incepea sa le sune apa in cap".
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #35033

Profesorul ameninta :

Tabla inmultirii
Cine nu stie tabla imultirii, data viitoatare il pun sa o invete aici, odata cu mine.

Afara
Clasa, te dau afara!!


Invitatie
O profa catre un elev:
-Hei... tu, ala, in ultima banca... fa un pas inainte shi ridica-te in picioare!
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #37544

Subiectele de la proba scrisa de Limba si literatura romana le-au dat batai de cap absolventilor de gimnaziu care dau examenul de Evaluare Nationala.

"Poezia este prea trista si are sentimente de tristete, iar tristetea este dureroasa, e deprimant sa fii asa, dar e ok ca poti comunica cu acest An nou care vine odata pe an si e prea tare ca-ti aduce mancare si distractie, dar el a uitat sa precizeze asta", a scris un alt candidat.

Un alt elev a considerat ca titlul poeziei este "socant si sukar" si ca Ion Minulescu este "un al doilea Eminescu", in vreme ce un absolvent de gimnaziu considera ca "Minulescu este un bolnav, suferea si comunica cu obiectele".

La cerinta de gramatica, un candidat a scris pe foaia de examen: "Predicativa este: 'profa este prea tare, si are ochelari sexy', 'psihologice - verb', 'Anul Nou este un verb compus'".

"Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?"

La ultimul subiect, unde elevilor li s-a cerut sa relateze o intamplare de la intalnire organizata de scoala cu un poet contemporan, multi au relatat intalniri imaginare cu Creanga sau Eminescu, semn ca nu aveau proprietatea termenului "contemporan".

"Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?", a scris unul dintre candidati, recunoscand astfel ca nu stie ce inseamna acest termen.

"M-am intalnit inca de pe hol cu Creanga si i-am zis 'tu esti Mare sef, sa stii ca mi-au placut amintirile tale, poti sa mi le zici inco data, hai te rog'", a scris un alt candidat pe foaia de examen.

Un elev care a relatat o intalnire imaginara cu autorul "Luceafarului" a scris: "Mihai Eminescu se intalnise cu iubita lui si ne spunea ca aseara a scris o poveste de iubire despre ei, prea tare si poetul este din ce vad cum l-a descris Creanga in trecut".

Un alt absolvent de gimnaziu care a venit nepregatit la examen a fost mai sincer si a incercat sa gaseasca indurare de la profesorul corector, scriind: "Sper sa fii bun corectorule si sa-mi apreciezi macar efortul ca am ajuns pana la scoala".
:lol:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #37657

Bac 2014, cu perle savuroase :P

"Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele" este viziunea unui elev despre "evolutia" verbului".

"O secventa temporala este cand omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secventa spatiala si daca punea o muzica era o secventa auditiva".

"O expresie moderna cu cuvantul 'os' este 'i-os'. I vine de la Internet".

"Rolul cratimei e sa arate mai frumos pe hartie expresia. Daca era sa scriem 'sin semne', era prea inghesuit".

"Doua motive literare sunt ca scriitorul e talentat si ca n-are servici, asa ca scrie si vinde romanele", "Rolul interogatiilor retorice e sa-ti raspunda cineva cand nu stii unele lucruri. Doar ca nu te aude nimeni, intrebarea e doar de design" sau "Elementele de prozodie nu exista, pentru ca ne-ati cerut o poezie, nu o proza".

"Solicit comisiei sa ia in calcul ca acest subiect este o capcana si sa ii ajute pe elevi sa nu cadem in ea".

"Straniu - sinonim uschit", "Laitmotivul operei lui Arghezi este copilaria, cu veselie si jocuri. Jocuri in poienite, ca pe vremea lui, nu online, ca acum", "As vrea sa comentez, dar nu stiu ce inseamna talazurile. Consider ca la romana puteam fi lasati cu dictionare si la matematica cu calculator. In alte tari asa e" ori "Propozitie cu expresia os: Cand i-am zis ca imi trebuie mai multi bani de buzunar, tata mi-a spus ca ofticosu roade osu", au mai scris elevii.

"In poezia 'Leoaica tanara iubirea' autorul vede dragostea asa nelinistita si agitata ca un animal fioros inainte sa se repeada la prada lui", "Verbele la imperfect sunt imprumutate de poeti de la olteni ca ei spun cu invatai, fusei, mancai. Si au impresia ca sunt mai smecheri daca le scriu in textele lor" si "Nu inteleg de ce avem poezie cand toti copiii au zis ca nu le place poezia. Doar asa ca sa luam note mici", au mai relatat participantii la examen.

"Daca as putea sa imi scriu punctul de vedere si sa fiu sincer cu aceste activitati de indrumare a lecturii elevilor as spune ca ele nu au niciun rost pentru ca oricum nu mai citeste nimeni carti. Toti preferam sa ne jucam jocul ala cu pasarile pe telefon (nu pot sa i dau numele ca se considera reclama) ".
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #37664

Danniele, nu fi rau !

Acesti elevi sunt genii pe care noi muritori de rand nu-i intelegem acum. Or fi urmasii lui Nostradamus.:) :) :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Perle ale elevilor si profesorilor #38018

1. O stiu pe Nichita, nu stiam ca o cheama si Stanescu... Probabil intre doua cafteli mai scrie si poezii.

2. Eminescu a fost poet doar cat a trait. In rest nu stiu ce meserie avea.

3. Daca Arghezi scria o poezie, Ion Barbu scria alta diferita, ca sa nu-i confunde lumea.

4. Poetii nici ei nu stiau ce scriu, de aceea suntem intrebati mereu ”Ce a vrut sa zica autorul”

5. Poezia patriotica este cea in care ne aratam dragostea de tara si ura fata de dusmani. De aceea maneaua este poezie patriotica.

6. Ștefan Augutin Doi Nasi a scris ”Mistretul cu dinti de argint” in care la sfarsit el moare dar porcu scapa.

7. Baltagul e un fel de topor cu care babele isi cautau sotii.

8. Tudor Arghezi si-a luat numele de la raul Arges, deci este un poet acvatic. In schimb, Ion Dunareanu este poet Fluvial.

9. In Luceafarul poetul arata cat de proasta e femeia care refuza un super gagiu nemuritor si rece pentru un ospatar muritor si cald.

10. Dupa titlu, poezia ”Zdreanta” pare sa fie despre o curva, dar este despre un caine care punea botul la oua.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, Florin Yry

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #38019

Manana, Florine nu fiti rai !

Probabil acesti elevi au o viziune extrasenzoriala ! Noi am ramas in urma.:) :) :) B)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #38117

BAC 2014, sesiune toamna. Perle la proba de limba romana: Poezia Morometii a aparut de doua ori in viata autorului

Proba de limba si literatura romana a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat le-a dat din nou batai de cap absolventilor de liceu si a pus la grea incercare rabdarea profesorilor corectori.



Desi au parte an de an de astfel de perle la proba de limba romana, profesorii continua sa fie uimiti de imaginatia sau lipsa de pregatire a candidatilor la examenul de bacalaureat.

In sesiunea de toamana a bacalaureatului 2014 cei mai multi dintre elevi si-au varsat supararea pe poezie. ”Ma trezesc in fiecare zi si ma rog sa nu-mi pice iarasi poezie si chiar asta a picat, invat doar gen epic, puteti sa intelegeti? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare. Ne vedem cred ca si la anul, e greu subiectul. Imi exprim admiratia pentru profesori, dar ramaneti acasa….nu aveti ce corecta la mine”, a scris unul dintre candidati, potrivit adevarul.ro.

Alti elevi au facut mari confuzii intre autori, genuri literare si opere. “Poezia Morometii a aparut de doua ori in viata poetului Preda. Are 17 personaje Morometii dar cel mai tare e nea Ilie”, a notat un elev in timp ce altii au scris pe foaia de examen: “Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul si mircea cel batran”, “Eminescu, Eminescu, iar ne-ai distrus frate cu poezia ta”. “Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb”, apare pe foaia unui alt candidat.

Nici cerintele de la textul lui Gib Mihaescu nu au parut a fi mai usoare pentru absolventii de liceu. In privinta rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un raspuns personalizat: “Perfectul simplu il foloseste iubita mea care este olteanca, adica a facut o actiune de mult”.

In cazul textului de tip argumentativ despre importanta respectarii regulilor intr-un domeniu, un absolvent a fost cat se poate de transant: “Nu se merita sa respecti regulile intr-un domeniu, sefii sunt banditi si golani cu noi angajatii. Lucrez de doua luni de cand nu am luat bacul si isi bate sefii joc de mine”.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #41305

Topul perlelor la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională 2015

”Cratima dă sens versurilor şi întăreşte caracterul oral al acestei poezii de Petre Ispirescu”, a scris un elev. Un altul a completat: ”Cratima întăreşte foarte mult aceste rânduri ale marelui poet.”

”Timpul este mirific şi pregăteşte pe împărat să se îndrăgostească.”, a explicat un alt candidat, precizând că ”Împăratul vroia o fată pentru el, era bătrân dar ca să învieze vroia ceva proaspăt.”

”Îi mai veni inima la loc sugerează că chiar se simţea bine alături de o fetişcană.", a explicat unul dintre candidaţi.

”Cratima - semn de punctuaţie dă muzicalitate versurilor.”

”Împăratul era nemulţumit deoarece îi crescuse un pom ce făcea mere de aur, în ciuda acestora împăratul este nemulţumit că el făcea doar flori.”

”El era trist deoarece nu făcea decât flori şi mere bengoase.”

”Basmul este specia genului liric în care ăsta poetul îşi exprimă sentimente în mod direct faţă de un pom.”

”Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”,

”Ideile nu sunt atât de multe, dar ştiu că vroia să îşi cucerească un tron.”

”Nu am basmul predat, o să încerc să transform această idilă în baladă că aşa şi aşa seamănă.”

”La fraza asta chiar nu mai ştiu.”

”Ştiu că această frază este de cauză aşa o fi.”

”Vă zic ceva dar vrg (vă rog în limbajul adolescenţilor!) dar nu mai ştiu.”

”A fost o sărbătoare aşa şi aşa, când o vecină a fost violată de un violator dar ei îi plăcea. Aşa că chiar a fost importantă pentru mine pt că am stat mult timp cu imaginea asta în cap.”
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #41392

Bacalaureat 2015 - topul perlelor la Română

Adevărul” vă prezintă astăzi o nouă selecţie din perlele culese de profesorii de limba română care au participat la evaluarea lucrărilor:

”Ruxandra era foarte îndragostită de muzician îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile aşteptatau iar bărbaţii munceau dar dădeau dovadă de bărbăţie.”

”Notăţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot sa accentueze sau să aplaneze drama dintre cele doua personaje.”

”Pe mine sportul nu mă ajuta deoarece după o noapte de băută cu băieţii în cartier nu mai am timp să fac şi sport. La educaţie fizica proful ne-a spus că si relaţiile intime intra in sport deci şi ăsta e un sport.”

”În concluzie toţi ăştia bogataşii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli şi saloane.”

”Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea sa scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.”

”Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”

Importanţa sportului: ”Mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli”

”Romanul Povestea lui Harap alb a aparut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”

”Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca să se mire prostii şi s-au mirat atunci cand au văzut că nu mai au arborele în curte şi alta e cand le frige băietilor o bataie ca-n zona de nord a ţării.”

”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Stefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”

”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt tărâm şi o recuperează pe fata lui Roş.”

”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.”

”Ion o violeaza pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforaia. O lasă bortoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamanturile, şmecher baiat.”

”Eu fac sport deoarece mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli din cartier. Acolo nu prea facem sport stăm pe la o bere, fumam ceva şi plecăm în club.”

”Moromete deţinea disimularea deoarece citea mult dintr-o revistă pe stănoagă”.

”Catinca îl certa pe Moromete că fuma mult. Un exemplu îl constituie şi faptul ca mama îl cearta pe bunicul când bea.”

”Profa nu ne preda nimic”

Unii elevi s-au plâns în lucrări că nu au studiat la şcoală autorii, deşi aveau de ales, dând vina pe profesori. Alţii au încercat, în zadar, să demonstreze că ”studiază foarte mult”.

”Anul acesta mi-am luat ţeapă, am învatat poezie, Moromeţii e poezie? Nu am facut opera asta la scoală.”

”Profa de romana nu ne preda nimic ne punea să copiem dintr-o carte zicea ca are salariul prea mic ca să facă una ca asta.”

”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris in perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”

”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”

”Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a inceput să bea Ilie cu tovaraşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.”

”Romanul Ion a apărut în anul 1990 alături de poezii precum Luceafarul sau Gorunul.”

”Tema şi viziunea din romanul Plumb este reprezentativă pentru lume dar şi pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindca încercăm să descifrăm profund sensurile.”

Aoleuuuu :P
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #43199

Viitor de aur, tara noastra are ;

"Perle" la simularea de Bacalaureat, proba la Limba Română: "Virgula ajută la neîngrămădirea cuvintelor"

Peste 340 de mii de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie. De regulă, matematica este proba la care elevii obţin note ceva mai mici. Miza pentru ei nu este însă foarte mare acum, mai ales că notele nu sunt trecute în catalog decât la cerere.

La Matematică, funcţiile şi matricele au fost nelipsite. Mulţi elevi au ieşit din clase după nici două ore, semn că subiectele nu au fost tocmai pe placul lor.

La Istorie, au avut de scris despre totalitarismul din Europa şi din România, dar şi un eseu despre lumea postbelică.

După simularea de la Limba Română, care s-a desfăşurat acum două zile, profesorii au extras deja câteva "perle":

"Virgula ajută la neîngrămădirea cuvintelor"

"În genul liric, autorul se văita tot timpul de câte ceva şi e foarte plin de lacrimi. În cazul nostru plânge în trei strofe, şi nici n-are motiv decât că apune soarele."

"Autorul e supărat ca iubirea lui a înnebunit şi nu-şi mai face treaba cu ea."

"Acum gasim cărtile să le citim pe internet sub formă de filme."

"Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru!"

(sursa: Adevărul)

:) :) :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Perle ale elevilor si profesorilor #44785

Perle la Bac 2017: „Cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică, când cu Ion, când cu Vasile Baciu“

”Perlele” au fost nelipsite şi în acest an la proba de Limba Română a examenului de bacalaureat. Vă prezentăm câteva exemple în acest sens, culese de profesorii care au evaluat lucrările elevilor.

974x468.jpg







”Perlele” au fost nelipsite şi în acest an la proba de Limba Română a examenului de bacalaureat. Vă prezentăm câteva exemple în acest sens, culese de profesorii care au evaluat lucrările elevilor.

”Ion a fost unul dintre personajele lui Slavici care a ştiut să lupte foarte mult pentru viaţă dar şi pentru a nu fi bătaia de joc a oamenilor din Siliştea-Gumeşti".

„Ghiţă ştia el că nu e bărbat ca să o facă pe Ana aia fericită aşa că lasă sa i-o pună Samadaul care era bărbat bine şi care ştia să manevreze doamnele de la ţară ca ea".

„Nu stiu cât ajută comunicarea, dar ştiu că trebuie să arăţi bine ca să fii integrat într-o echipa, femeile au noroc, au si papagal te fac din prima, barbatii sunt mai prosti de fel si le cad ăstora la genunchi".

„Doamna ne-a vorbit despre cinematografie şi ne-a pus să observăm diferenţele dintre realitate şi vis, nu prea poţi să iti dai seama mai ales dacă esti un regizor destept să aduci totul ca în realitate".

”În cinematografie nu există contrastul dintre aparenţă şi esenţă".

”O scenă reprezentativă care reflectă relaţia dintre Niculae şi Nilă este atunci când tat-so se duce la munte şi îi povesteste lui Niculae ce bine se simţea cu alte femei şi nu se comparau cu Catinca, sotia lui".

”Ion este şmecher şi viclean cu Ana lui Baciu, o iubeşte pe după sobă şi o lasă cu burta la gură, nu ştiu cât il interesa pe el plodul, dar clar că vroia pământ".

”Oamenii nu comunica la serviciu ca să faca nişte proiecte de asta sunt serviciile praf la noi în ţară”.

”Ion este precum Lăpuşneanul crud şi disimulator şi îşi bate soţia aşa cum o făcea şi Lăpuşneanul la împăraţie".

”Versurile din strofa citată exprimă moartea iubirii şi faptul ca poetul se apropie să moară".

„Ion a apărut în anul 1999 în perioada interbelica, adica spre sfârşit, mai exact în perioada contemporană sau postbelică"

”Glasul iubirii este sfârşitul dramatugiei în literatură, se stinge amorul intelectualui Ion cu ţăranca de Florica".

”În opinia mea, iubirea în romanul Moromeţii este deosebită şi transmite un gând pozitiv pentru lupta lui Moromete de a nu se stinge iubirea faţă de satul rural".

”Cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică, când cu Ion când cu Vasile Baciu, nu-i mai ajungeau şi ei bărbaţii".

”Vasile Baciu ii frige o bătaie lui Ana de o omoară iar la înmormântare o jeleşte, părinţii lui Ion mor de bautură odata cu copilul lor Petrişor".

„Să crezi şi să nu vezi, Ilie era tatăl lui Slavici cel mai mare prozator de după anul 1990".

”Moromeţii este o capodoperă a liricii româneşti care a reuşit să încânte cu măiestrie cititorii".

:) :) :) :) :) :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6778
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.