Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Epilepsia

Epilepsia #6020

Definitie: este un sindrom clinic paroxistic, cronic, cu debut si sfarsit brusc, caracterizat, in cazul crizelor majore, de pierderea cunostintei, insotita de convulsii tonico-clonice. Cand crizele de epilepsie se repeta, se vorbeste despre epilepsia-boala.

Etiologie: in ordinea frecventei, principalele cauze sunt:
a) traumatismul cranio-cerebral, cand epilepsia poate aparea imediat (prin edem cerebral precoce), dupa un interval de cateva ore (hematom sau edem cerebral), sau tardiv, dupa luni sau ani;
b) neoformatiile intracraniene, in care crizele sunt la inceput limitate si se insotesc de semne de hipertensiune intracraniana;
c) tulburarile vasculare cerebrale (ramolisment, encefalopatie hipertensiva, hemoragie meningiana, tromboflebite cerebrale, embolii) etc;
d) epilepsia esentiala, in care nu se gaseste nici o etiologie sau leziune care sa justifice boala. in acest caz crizele sunt generalizate si apar inca din copilarie;
e) alte cauze mai rare sunt: traumatisme obstetricale, intoxicatii cu alcool, oxid de carbon, tulburari metabolice (uremie, hipoglicemie), procese infectioase cerebrale (encefalite etc).

Epilepsia generalizata

a) Criza majora este precedata de prodroame (migrena, nevralgii, parestezii), care apar cu ore sau zile inainte, si semne care preceda imediat criza si care poarta numele de „aura". Aura poate fi motorie (miscari rapide ale membrelor, clipitul pleoapelor), senzitiva (furnicaturi, arsuri), senzoriala (zgomote, voci, scantei, mirosuri diverse), psihica (anxietate). Ea preceda cu cateva zeci de secunde criza si permite bolnavului sa ia pozitii de protectie. Aura nu apare insa intotdeauna. Debutul este in general brutal, cu paloare brusca, strigat si pierderea cunostintei, cu prabusirea bolnavului. Se descriu obisnuit o faza tonica, scurta, care dureaza 20 - 30 de secunde, cu rigiditatea membrelor, cianoza fetei, dintii stransi, ochii imobili si toracele in expiratie fortata, si o a doua faza, numita clonica, care dureaza 1 - 2 minute si se caracterizeaza prin miscari violente ale capului si maxilarelor, cu muscarea limbii si aparitia la nivelul gurii a unei spume abundente si uneori sanguinolente, convulsii ale membrelor si emisiuni involuntare de urina si materii fecale. Uneori criza convulsiva este urmata de o stare comatoasa, care dureaza mai multe ore, cu reflexe abolite si respiratie stertoroasa. Dupa criza apar, uneori, semne de deficit motor (pareze, contractura). Amnezia crizei este totala.

b) Criza minora de epilepsie apare mai frecvent la copii si se caracterizeaza, de obicei, prin absente si contractii musculare partiale, cu o durata de cateva zeci de secunde. Absenta (forma cea mai frecventa) este o suprimare a functiilor psihice de scurta durata, in timpul carora bolnavul isi opreste orice activitate, persistand numai automatismele simple (mersul, deglutitia, mestecatul etc). in formele usoare, bolnavii devin palizi, scapa obiectele din mana si isi revin fara sa stie ce s-a intamplat.

Epilepsia localizata

Este cunoscuta si sub numele de crize jacksoniene si se caracterizeaza prin mis­cari clonice, care incep intotdeauna in acelasi loc (mana, picior sau fata) si se pro­paga la segmentele vecine. Tulburarea nu este insotita de pierderea cunostintei, bolnavul asistand la desfasurarea crizei.

Echivalente epileptice

Se caracterizeaza prin faptul ca bolnavul actioneaza intr-o stare, asa-numita crepusculara, mergand fara scop sau indeplinind gesturi de care nu este constient. La fel starea de rau epileptic, caracterizata prin crize subintrante.

Diagnosticul diferential trebuie sa elimine simularea, tetania, criza isterica. Ul­tima tulburare este declansata de emotii si conflicte psihice, criza se desfasoara in prezenta unor martori, iar bolnavii isi aleg de obicei locul caderii.

Tratament: regimul de viata al bolnavului epileptic consta in program regulat de somn de 8 ore, fara consum de alcool, cu restrictie de sare, dulciuri si excitante. Alegerea profesiunii este capitala, natura bolii contraindicand toate profesiunile care impun activitate la inaltime, in apa, masini in mers etc.

Baza Tratamentului medical consta in administrarea de fenobarbital in doze de 1 cg/an de varsta/zi. La adult, doza variaza dupa necesitati intre 100 si 400 mg/zi, asociat cu fenitoina sau Etotoin (2-4 tablete/zi), primidona sau Trepal. in timpul crizei, bolnavul trebuie mentinut culcat, cu cravata, gulerul si centura desfacute si, eventual, imobilizat pentru evitarea loviturilor datorita convulsiilor.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #6323

Ce nu stiai despre epilepsie

Cum se manifesta crizele

Crizele de epilepsie nu sunt intotdeauna violente. Doar in anumite cazuri, bolnavul isi pierde constienta si are convulsii. In alte situatii, epilepsia se manifesta doar prin ameteala si prin pierderea partiala a contactului cu realitatea (30 de secunde). Si contractura brusca a musculaturii de la unul dintre membre poate fi tot o criza de epilepsie.

Tine un jurnal!

Pentru a putea pune diagnosticul, medicul neurolog are nevoie de informatii precise cu privire la crize. De aceea, pacientilor sau familiei acestora li se recomanda sa realizeze un calendar al crizelor, al manifestarilor acestora si al semnelor care le anunta.

Apoi, medicul va realiza un examen RMN (rezonanta magnetica nucleara) si EEG (electroencefalograma), pentru confirmarea diagnosticului.

Nu uita nicio pastila!

Tratamentul epilepsiei urmareste controlul crizelor, astfel incat bolnavului sa nu-i fie afectat prea mult stilul de viata. Insa medicamentele antiepileptice care se gasesc in prezent in farmacii nu au efect in toate cazurile.

In plus, tratamentul antiepileptic trebuie urmat cu regularitate, orice pastila uitata putand insemna o noua criza. Pe langa medicamente, pacientii cu epilepsie trebuie sa tina o dieta speciala, numita dieta cetogonica, bogata in grasimi si saraca in carbohidrati.

Semne

Unii pacienti au anumite simptome care anunta criza de epilepsie, in timp ce, in cazul altora, convulsiile apar brusc.

Cum poti ajuta un epileptic

Cand o persoana de langa tine face o criza de epilepsie, are convulsii si isi pierde constienta, nu trebuie sa ii deschizi gura si sa ii tii limba, deoarece riscul ca bolnavul sa se sufoce este minim, iar tu risti sa fii muscat. Singurul lucru pe care il poti face este sa intorci bolnavul usor pe o parte si sa ii pui o perna sau o haina sub cap, pentru a evita sa se loveasca.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #10514

Tratament mai eficient impotriva epilepsiei

Oamenii de stiinta au identificat un defect genetic care ar putea fi responsabil pentru pana la jumatate din cazurile de epilepsie identificate de oamenii de stiinta, noteaza cotidianul britanic The Times.

In aproximativ 50 la suta dintre cazuri, aparitia epilepsiei este legata de o cauza evidenta, cum ar fi o lovitura la cap, o tumoare la creier sau o alta afectiune neurologica.

In ceea ce priveste majoritatea celorlalte cazuri, desi se banuieste ca epilepsia ar avea o cauza genetica, s-au inregistrat putine progrese ceea ce priveste identificarea genei responsabile.

Ultimul studiu in acest sens, publicat azi in jurnalul PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), cu sediul la Washington, de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea din Leeds, sustine ca mutatia genei ATP1A3 poate duce la o forma severa de epilepsie la soareci, iar daca descoperirea se poate aplica si oamenilor, ea ar putea conduce la tratamente mai eficiente ale epilepsiei.

Echipa din spatele studiului a inceput deja monitorizarea unei baze extinse de mostre de ADN de la pacienti epileptici pentru a vedea daca acelasi defect genetic cauzeaza epilepsia si la oameni.

Potrivit acestora, faptul ca exista o potrivire de 99 la suta intre versiunile genei la oameni si la soareci ne arata ca exista o sansa serioasa ca mutatia acestei gene sa joace un rol import si in aparitia epilepsiei la oameni.

La ambele specii, gena este implicata in reglarea nivelului de sodiu si de potasiu din creier. La oameni, dezechilibrul dintre acestea doua a fost legat de aparitia epilepsiei.

La cei care sufera de aceasta boala, creierul este hiper-excitabil, ceea ce inseamna ca, atunci cand este stimulat, exista o crestere cu mult mai mare a numarului de neuroni excitati decat la un creier normal, sodiul si potasiul afectand cat de repede se excita neuronii.

Gena ATP1A3 reglementeaza nivelul de potasiu si sodiu din creier, producand o enzima care functioneaza ca o pompa pentru sodiu-potasiu.

La niste soarecii care au fost crescuti pentru a avea epilepsie, un defect la nivelul genei ATP1A3 produce o versiune inactiva de enzima, care genereaza dezechilibre intre cantitatea de sodiu si cea de potasiu. Drept, consecinta, soarecii au in mod obisnuit epilepsie.

Studiul a mers un pas mai departe, izoland cauza epilepsiei, prin imperecherea unor soareci cu epilepsie cu unii sanatosi, carora, prin inginerie genetica, li s-a produs o gena suplimentara de ATP1A3. Aceasta copie a compensat versiunea proasta a genei, ceea ce a condus la progenituri care nu au avut epilepsie si care prezentau niveluri normale ale enzimei ce functioneaza ca o pompa pentru sodiu-potasiu.

'Dezechilibrele dintre cantitatea de sodiu si potasiu au fost demult banuite ca pot conduce la epilepsie, dar studiul nostru este primul care arata dincolo de orice indoiala ca un defect al genei ATP1A3 este responsabil pentru acest lucru', sustin cercetatorii.

Epilepsia poate fi regasita la unul din 200 de britanici. Tratamentul anticonvulsiv, cel mai comun, este ineficient in peste 30 la suta dintre cazuri, iar efectele sale secundare poat afecta cu mult calitatea vietii. AGERPRES
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #10554

Am mai scris...am facut scoala generala de 8 ani la Jucu -Cluj. Eram aproape 500 de elevi.In 8 ani ...am avut vreo 2 -4 elevi cu epilepsie.Le stiam ,ma obisnuisem cu aceste crize.
De multe ori ,mi-ar place sa-i revad,sau macar sa aud despre ei.ca mai traiesc...
M-as convinge ca se poate razbii prin viata si cu aceasta boala .
Erau elevi buni la invatatura,chiar premianti....un brailean de-al meu reusise chiar sa faca liceul la seral la inceputul anilor 80. Nu l-am mai vazut de vreo 15 ani .
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by ciresaru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #13187

Buna

Pana am fost diagnosticata cu Wilson, mi s-a zis ca as avea coree si epilepsie.
Crize nu am facut.

Cu drag,
Sandy
  • Sandiana
  • Avatarul lui Sandiana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Si maine e o zi!
  • Posts: 753
  • Thank you received: 90
  • Karma: 6
Viata fara iubire este supravietuire.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #13225

Diagnosticul de epilepsie este pus gresit. Nu-mi pot imagina lipsa crizelor.
Tocmai acea criza....este boala efectiva. Cu ea se chinuie suferindul.
Medicamentatia (pilulele )se iau toata viata. Asa stiam eu.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #13356

Buna

Da, este pus gresit diagnosticul de epilepsie.

Am boala Wilson, din pacate.


Cu drag,
Sandy
  • Sandiana
  • Avatarul lui Sandiana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Si maine e o zi!
  • Posts: 753
  • Thank you received: 90
  • Karma: 6
Viata fara iubire este supravietuire.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #16237

:P
Buna ziua!
Va rog sa imi permiteti sa ma prezint.Ma numesc Catalin BOGDANESCU,am 37 de ani sunt din Bucuresti si de la 1 an si 2 luni sufar de epilepsie.Intai am avut o meningo-encefalita apoi am ramas cu sechele de epilepsie pe viata (cel putin pana acum).Am fost internat timp de 18 ani la cel mai reprezentativ spital din Romania unde dupa aceasta perioada doamna doctor care ma avea in evidenta is-a declinat competenta in privinta vindecarii bolii de care sufar.Am luat pana in iprezent cel putin 3 vagoane de medicamente si va spun sincer ca m-am saturat.Si va spun lucrul asta nu numai pentru mine ci si pentru baietelul de 5 ani pe care il am si de care trebuie sa am grija cu toate ca deocamdata nu locuieste cu mine.
As vrea sa sstiu care dintre cei care intra pe forum ma poate ajuta cu un tratament alternativ si de folos in asa fel incat sa scap cat mai repede de pacostea de boala care ma macina de prea mult timp.V-as putea spune si tratamentul pe care il urmez dar sunt constient ca nu lucrul asta conteaza la dv.
POt sa va spun in schimb ca acum sunt in tratament la Centrul National de referinta impotriva Epilepsiei de la Spitalul Bagdasar-Arseni la dl doctor Rogozea care cred ca rae tot interesul sa ma aiba "client" pe viata decat sa ma vindece.Nu vreau sa mai judec pe nimeni insa m-am saturat de tot felul de "specialisti" care nu fac altceva decat sa te stoarca de bani si de alte lucruri platibile in natura care bineinteles ca nu mai sunt returnabile.
Pot fi contactat la urmatoarele adrese:
Mail:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel:
0767869624
ID mess:
mcbogdys
ID Skype:
mcbogdys2
AStept cu nerabdare raspunsurile dv.
Cu stima si respect
BOGDANESCU Catalin
Poza__EU_DV.JPG
  • mcbogdys
  • Avatarul lui mcbogdys
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Ultima editare: by mcbogdys.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Epilepsia #16275

Salut Catalin,
Astazi am vorbit din nou cu baiatul acela despre care stii ca l-am sunat aseara, mi-a prommis ca te va suna... cand, de el depinde... oricum tinem legatura prin mess sau aici.

Sanse mai mari in rezolvarea problemelor tale gasesti totusi pe forumul de aici ;)

Numai bine B)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #24979

buna citesc de 2 saptamani tot ce se poate despre epilepsie si umblu la toti doctori sa vad ce=i cu mine.am inceput din vara cu prima criza,a produs in somn,nu=mi aduc aminte absolut nimic,a doua zi am fost la un neurolog care mi=a dat tratament cu plexxo si fara cafea alcol etc.....nu am tinut si nici nu am luat medicamentul.Nu mi=au gasit nimic la analize si prostia mea fost sa cred ca nu am nimic.acum in octombrie,dupa petrecerea de ziua mea,la care am fumat enorm,am baut alcol,si multa cafea am facut a doua criza tot in timpul somnului,aceasta a fost mult mai urata pt ca m=au internat si mi=au pus diagnosticul de epilepsie=crize GM,sindrom anemic si hiportensiune arteriala.tratamentul pe care il iua acuma este cu ORFIRIL 500 mg unul dim si unul seara.intrebarea mea este...dc nu mi=au dat tratamentul treptat?asa voi ramane cu el.nu am inceput cu doze mai mici.Am ameteli f mari decand il iua,sensatii de greata,am si lesinat intr=o noapte.Somnolenta am inteles ca e normala la inceputul tratamentui dar celelalte??am fost de dim. la D=na Dr si mi=a spus ca\daca vreau sa schimb tratamentul trebuie sa ma internez din nou.....Am 31 de ani.Va multumesc
  • mimi
  • Avatarul lui mimi
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #24980

Buna Mimi ! Bun venit pe forum. Ai grija de tine!
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 457
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #24984

Buna

Recent, a fost un congres de epilepsie.
Am ascultat o emisiune, in care un renumit neurolog a descris boala.
Trebuie, sa se puna corect diagnosticul, dupa numeroase analize.

Cu drag,
Diana
  • Sandiana
  • Avatarul lui Sandiana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Si maine e o zi!
  • Posts: 753
  • Thank you received: 90
  • Karma: 6
Viata fara iubire este supravietuire.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #25429

Premiera medicala la spitalul Bagdasar Arseni. Interventie pentru implantarea unui dispozitiv la un copil cu epilepsie

Medicii i-au implantat unui copil un generator neurostimulator, menit sa reduca efectele epilepsiei. Dispozitivul va diminua crizele periculoase generate de aceasta boala.

Alaturi de chirurgii romani, in sala de operatii au intrat si specialisti veniti din Slovenia.

La 8 ani si jumatate, Alexandra a primit cumplitul diagnostic de epilepsie. Dupa trei ani de tratamente, medicii si-au dat seama ca este o forma rara a bolii si rezistenta la medicamente.

A urmat o perioada grea in care de la o criza la patru saptamani fetita a ajuns sa fie doborata la pamant inconstienta la fiecare doua zile.

Mama povesteste ca era o eleva silitoare, insa boala a facut-o sa se exprime greu si nu mai tine pasul cu colegii ei.

Pentru ca sansele de supravietuire ale Alexandrei erau din ce in ce mai putine, doctorii au apelat la un implant neurostimulator, care ar putea diminua sau chiar elimina crizele de epilepsie. Operatia a durat patru ore.

Chirurgii i-au implantat fetitei la nivelul toracelui un dispozitiv care prin electrozi, legati de nervul vag de la nivelul gatului, vor transmite 24 din 24 impulsuri electrice de intensitate scazuta pana cand ajung sa blocheze crizele.

Alaturi de neurochirurgii romani in sala au fost si doi specialisti in asemenea interventii din Slovenia.

Operatia a costat 20.000 de euro si a fost achitata de parinti, care s-au straduit sa stranga acesti bani in doi ani de economii drastice. Casa de Asigurari nu acopera o asemenea interventie, cum se intampla, de exemplu, in Slovenia.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16158
  • Thank you received: 5262
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #25455

Buna

Am auzit ieri de operatie.
Era o epilepsie, care nu raspundea la tratament.
Bine, ca au avut parintii bani.

Cu drag,
Sandy
  • Sandiana
  • Avatarul lui Sandiana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Si maine e o zi!
  • Posts: 753
  • Thank you received: 90
  • Karma: 6
Viata fara iubire este supravietuire.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Epilepsia #27809

Aproape 500.000 de români suferă de epilepsie, jumătate ascund boala din cauza discriminării
Această boală este o dereglare a sistemului nervos care produce descărcări bruşte şi intense de activitate electrică în creier. Medicii mai spun despre epilepsie că reprezintă una dintre bolile neurologice cu cel mai mare impact, ea fiind a doua cauză de consult neurologic pentru o afecţiune cronică, după cefalee.

În România, sunt aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OSM), dar medicii cred că numărul acestora ar fi mai mare, de 300.000 până la 500.000.

"Această afecţiune are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii. În România, 500.000 de oameni suferă de epilepsie, însă statisticile nu reflectă însă complet realitatea, deoarece foarte mulţi bolnavi îşi ascund această maladie, de teama de a nu fi stigmatizaţi în societate", spun reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Epilepsie din România
Între 50 şi 60% dintre cazurile de epilepsie debutează înaintea vârstei de 16 ani, însă o criză unică, accidentală, poate să apară la 5% din populaţie, susţin specialiştii. Crizele de epilepsie pot fi uneori confundate, în cazul bebeluşilor, cu convulsiile febrile, care sunt destul de frecvente şi deloc periculoase.
Aproximativ 68% din totalul pacienţilor cu eplilesie sunt pensionaţi pe caz de boală, conform datelor statistice.

Epilepsia afectează peste 50 de milioane de persoane din întreaga lume, un om din 100 suferind de această boală, conform datelor statistice.

Maladia numită epilepsie reuneşte, de fapt, câteva zeci de sindroame cu cauze, manifestări şi evoluţii diferite. Una dintre cele mai grave forme este sindromul Dravet, în al cărui tratament sunt necesare mai multe medicamente, unele, pentru moment, inaccesibile în România.

Viaţa de zi cu zi a copiilor cu epilepsie este subiectul unui dialog fără prejudecăţi iniţiat de Asociaţia Neurocare şi programat sâmbătă în parcul bucureştean Herăstrău, pentru a-i informa pe cei din anturajul micuţilor despre faptul că boala nu e o piedică pentru o viaţă normală în comunitate.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.