Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Proteze bionice

Proteze bionice #45251

Viața unui bărbat rămas fără o mână s-a schimbat radical datorită unei proteze bionice de ultimă generație

21040392_1639599679396960_2114531520_n.jpg


Datorită dezvoltării continue a tehnologiei medicale, nenumărați oameni au fot salvați, iar calitatea vieții lor a fost îmbunătățită semnificativ. Imaginați-vă, pentru o clipă, cum ar fi viața dacă nu ați avea o mână. Sarcinile și activitățile zilnice, cum ar fi legarea șireturilor la pantofi, transportarea cumpărăturilor, ridicarea în brațe a copilului sau întoarcerea paginii unei cărții, ar deveni reale provocări. Nigel Ackland, în vârstă de 53 de ani, știe cel mai bine ce presupune o astfel de viață, întrucât el a rămas fără o mână în urmă cu câțiva ani.

Bărbatul, de meserie topitor de metale prețioase, și-a pierdut brațul drept de la cot în jos, în anul 2006, într-un accident de muncă. Au urmat 6 ani de suferință, intervenții chirurgicale, infecții, înainte ca doctorii să-i amputeze brațul. Nigel a încercat diferite proteze mai puțin avansate, până într-o zi când viața avea să i se schimbe radical datorită unei mâini robotice, care i-a dat o mai mare libertatea de mișcare și control motor. El este prima persoană din lume care poartă cea mai avansată proteză bionică, numită BeBionic3, care se comportă precum o mână umană. Îmbunătățirea calității vieții a fost remarcabilă.

Nigel se descrie ca fiind ,,norocos să poarte o piesă extraordinară de tehnologie” și este în prezent unul dintre cei aproximativ 250 de oameni din întreaga lume care folosește o astfel de proteză performantă – tehnologie de ultimă oră.

Faptul de purta proteza Bebionic 3 i-a adus mai multe beneficii atât fizice, dar mai ales psihologice. Nigel poate să îndeplinească sarcinile cotidiene mult mai ușor. De exemplu, el poate să țină în mână un ou fără să-l spargă, să-și lege șireturile la pantofi, să toace legumele etc.

,,Având o mână bebionică este ca și cum ai fi din nou om, din punct de vedere psihologic nu aș fi fost fără ea. Pot să țin telefonul, să dau mâna cu cineva și să-mi spăl mâna stângă în mod normal, pe care nu am reușit să o mai fac de cinci ani. Per ansamblu, mâna bionică a avut un impact mare asupra vieții mele, nu numai că arată mai mult ca o mână umană, dar și funcționează ca o mână umană”, spune Nigel.

El și-a propus să schimbe mentalitatea oamenilor cu privire la proteze și percepțiile celor care le poartă prin intermediul conferințelor pe care le ține în întreaga lume. Mai presus de toate, el dorește să obțină proteze ,,prietenoase”, cu un design mai bun, care să fie ușor de purtat, estetice și accesibile tuturor celor ce au nevoie de ele. El întrevede un viitor luminos pentru protezele moderne deoarece beneficiile în viața utilizatorilor sunt evidente.
Nigel crede că dacă prin discursurile sale poate să apese pe un ,,comutator” undeva, iar asta înseamnă că o altă persoană va beneficia, atunci el și-a îndeplinit misiunea.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6749
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.