Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Regulamentul forumului

Regulamentul forumului #873

Discutiile din forum nu reprezinta o consultanta medicala. Nicio discutie purtata in forumul ProStemCell.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta medicala sau de orice alt fel. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Datorita naturii complexe a medicinei, precum si aspectelor personale ale situatiei expuse de dumneavoastra in forum, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forum-ului sa nu fie aplicate in situatia particulara in care va aflati.

In momentul in care urmati sfaturile primite in Forum, o faceti pe propriul dumneavoastra risc. Daca doriti consultanta, va rugam sa apelati la un specialist in segmentul respectiv care are dreptul de a practica in acel domeniu unde a aparut problema dumneavoastra.

De asemenea, pentru coeziunea discutiilor, odata cu scrierea unui mesaj in forum ne transmiteti si noua, ca drept neexclusiv si nelimitat in timp de autor, dreptul de a publica, republica si mentine mesajul in Forum, cata vreme exista Forumul.

Membrii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de ProStemCell.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.


Reguli privind utilizarea forumului ProStemCell.ro.

* Orice membru deja inregistrat accepta in mod tacit acest regulament.

Nimeni nu isi doreste ca acest forum sa devina un fel de stat politienesc. Pe de alta parte insa, cu totii suntem deranjati de atitudinile unora care au prea putin respect pentru ceilalti atunci cand comunica. Toti utilizatorii sunt foarte importanti pentru Comunitatea ProStemCell.ro, dar consideram ca uneori trebuie sa alegem intre reguli si anarhie. Si solutia nu poate fi decat instituirea de reguli si respectul pentru liberul arbitru al fiecaruia.
I. Principii generale

Forumul ProStemCell.ro este dedicat discutiilor pe teme generale. Daca doresti sa te integrezi in aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele randuri, pentru a nu avea nici tu si nici noi neplaceri de vreun fel in viitor.

De la bun inceput trebuie sa lamurim un principiu: din momentul in care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de a si-o administra dupa cum crede de cuvinta. Asta nu inseamna ca forumul exista doar pentru noi insine, ci doar ca dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. Regulile de fata nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi in aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos. Daca vreuna din aceste reguli nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni in nici un fel.

Regulamentul de fata se aplica in egala masura si utilizatorilor forumului inregistrati inainte de data adoptarii sale, acestia acceptand tacit noul Regulament prin insasi actiunea de a posta. Orice membru nou al forumul ProStemCell.ro trebuie sa respecte, fara nici o rezerva, prezentul Regulament indiferent daca l-a citit sau nu.

De asemenea, esti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat) in ProStemCell.ro, transmiti ProStemCell.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul ProStemCell.ro si a produselor si serviciilor rezultate din transformarea ProStemCell.ro.

Cine sunt gazdele acestei comunitati?

1. Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea sa administrativa, cat mai ales cu partea tehnica.

b) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

2. Moderatorii

a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului. Gestionarea mesajelor inseamna dreptul de a edita, sterge sau muta mesaje.

b) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.

d) Moderatorii au dreptul, iar nu obligatia, sa dea explicatii pentru actiunile lor. In privinta masurilor intreprinse, utilizatorii pot cere explicatii moderatorilor numai prin mesaje private, iar nu pe forum.

e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in aceasta privinta.

f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori si fara a fi nevoie de o argumentare speciala.

Orice membru poate obtine calitatea de moderator, daca se remarca in mod pozitiv pe o perioada indelungata si implicarea sa in forum este insemnata.
II. Reguli si recomandari

Forumul ProStemCell.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala, etc.

Proprietar al tuturor posturilor din acest forum este ProStemCell.ro. Drepturile de autor sunt recunoscute ca fiind ale celor care posteaza pe acest forum, in limitele si in conditiile legii. Fiecare utilizator este responsabil de continutul mesajelor sale, conducerea acestui forum nefiind responsabila pentru opiniile sau informatiile exprimate de utilizatori.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, in cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

Nu acceptam inregistrarea pe forum cu nume care contin conotatii sexuale, rasiste sau ofensatoare.

Schimbare de username - se poate face ori in primele doua saptamani de la inregistrare, ori o data pe an.

Reguli de postare a mesajelor

1. Forma

1.1. Mesajele se scriu in limba romana. Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori, intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decat cea orala si, prin urmare, incearca sa te faci inteles prin ceea ce scrii. Mai tinem si la respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:

- nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii;

- nu folosi exagerat pictogramele jpg, gif, png, dimensiunile maxime fiind de 1024x768;

- pentru editare mesaje, te rugam sa citesti prezentul Ghid de utilizare din forum.

1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tine cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului, echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie in decursul a 24 de ore. Daca ai mai multe lucruri de spus, poti folosi functia de editare a mesajului anterior in primele 60 min dupa publicare.

In general, tine cont de faptul ca un mesaj trebuie sa poata fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus ingreuneaza parcurgerea textului si indispune cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa in evidenta, o poate face in alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

1.4. Este permisa atasarea unui singur video per post.


1.5. Nu se accepta clonele. Nu se considera o clona un cont nou creat de un user al carui vechi cont a fost sters. Daca un user este banat si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi banate. Lucru valabil si pentru conturile folosite pentru a cere explicatii inainte de expirarea unui ban temporar. Aceasta regula este retroactiva.

2. Continutul

2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii cei care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori. Pe forumul ProStemCell.ro discutam ideea, nu persoana.
 • 2.1.1. In cadrul categoriei "Religie, credinta", pentru a nu se isca divergente care pot leza credinta ortodoxa a majoritatii userilor, se infiinteaza subcategoria Alte religii in afara de Biserica Ortodoxa. Pentru discutiile doctrinare de esenta ale confesiunilor religioase, acestea trebuie dezbatute numai in sectiunea respectiva.
2.2. Nu sunt acceptate discutiile privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

2.3. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ("de acord", "super", "asa e" ), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. In plus, in cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza, fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.

2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens.

2.5. Mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

2.6. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la emoticoane. Te rugam insa sa nu exagerezi.

2.7. Nu este permisa publicarea abuziva sau fara motiv a link-urilor spre alte situri sau forumuri. Daca este neaparat necesara o legatura, ataseaza un text explicativ, care sa sugereze ce contine legatura si care este motivul pentru care ai publicat-o. Folositi tag-uri BB Code pentru integrarea linkurilor in text.

2.8. Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz. In cazul in care doresti sa faci reclama in cadrul site-ului te rugam sa contactezi un administrator.

2.9. Scrierea unui comentariu o poti face in termen de 30 minute. Dupa acest interval de timp, serverul se va deconecta automat din retea si vei primi atentionarea "Codul nu este corect", insa foloseste functia " Ctrl+C" inainte de a apasa butonul "Inscrie" sau scrie mesajul intr-un editor text si "Ctrl+V" in forum. Daca doresti sa editezi (modifici) un comentariu, o poti face pe termen nelimitat dupa publicarea mesajului. Totusi, daca dupa acel post exista raspunsuri ale altor utilizatori, iar tu modifici total sensul mesajului, acea succesiune de mesaje nu va mai avea nici un inteles. Asadar, utilizatorii pot fi indispusi daca folosesti aceasta practica.

2.10. Nu cita integral mesajului anterior! (Daca este necesar, citeaza portiunea de text la care faci referire. Citarea integrala a unui post este acceptata daca mesajul citat nu este vizibil si nu se mai intelege altfel contextul). Elimina clipurile video sau pozele din mesajul citat.

2.11. Nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza in "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine, sunt moderatorii sau administratorii.

2.12. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme, iar nu implicarea lui X sau lui Y in ele. Daca o persoana te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, poti sa faci acest lucru si fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca persoana respectiva a avut / are o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa ei. Topicurile se deschid in sectiunea "Drept la replica".

3. Deschiderea si incadrarea unui topic nou

3.1. Inainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise in continuare:

- apeleaza la functia de "cautare" a forumului, pentru ca este posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat si sa gasesti deja raspunsul;

- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul in alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

3.2. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet, cu majuscula si sa reflecte pe cat posibil subiectul abordat. Daca topicul se refera la o problema, ofera cat mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Foloseste o pictograma/iconita pentru fiecare "Subiect nou".

3.3. Nu adresa aceeasi intrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz, topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

4. Semnatura

4.1. In forumul ProStemCell.ro poti folosi o semnatura pentru mesajele din forum, adica un text optional ce va fi atasat la sfarsitul fiecarui mesaj.

4.2. Semnatura trebuie sa aiba maxim 200 de caractere si maxim 3 linii, fara a fi in intregime scrisa cu majuscule sau cu litere ingrosate ori aldine.

4.3. Introducerea in semnatura a unei imagini sau a unui link spre un alt site sau forum este interzisa.

4.5. Administratorii si moderatorii au dreptul de a edita semnatura care nu respecta regulile de mai sus, fara o instiintare a utilizatorului.

5. Publicarea unor conversatii private / mesaje private / emailuri cu alte persoane

5.1. In forumul ProStemCell.ro este interzisa publicarea mesajelor private / emailurilor / conversatiilor private cu alte persoane, in lipsa consimtamantului acestora cu privire la publicarea respectiva.

6. Prevederi finale

Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea "Banari, suspendari" a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

De aceea, daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta in incetarea participarii pe acest forum. In caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul ProStemCell.ro sa-si desfasoare existenta in bune conditii, incluzand interzicerea dreptului de a mai posta, temporara sau definitiva. Incetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi intreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte incearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

Administratorii vor avea intotdeauna ultimul cuvant si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat, este rugat sa trimita un email administratorului forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.
III. Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind indreptate impotriva ta, nu sunt decat niste masuri menite sa creeze un forum de calitate. Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faci) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut. In acest scop ai la dispozitie sectiunea "Parerea voastra" din forum.

Speram sa te simti bine in aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta si informatii din domeniile interactiunii sociale, stiintifico-medicale, culturale, tehnice, s.a.m.d.

Pana la urma, puterea comunitatii sta in comunicare!

Prezentul regulament poate fi modificat oricand, cu conditia de a se anunta public pe forum, acest lucru.

Multumim pentru intelegere si Spor in comentarii!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Subiectul a fost încuiat.

Re: Regulamentul forumului #19987

UPDATE

Daca astazi este sarbatoare, iata Mosul Nicolae vine cu un dar pentru voi si modifica Regulile de postare, astfel:

Se elimina din Forma mesajelor urmatoarele:
1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tine cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie in decursul a 24 de ore. Daca ai mai multe lucruri de spus, poti folosi functia de editare a mesajului anterior.

In general, tine cont de faptul ca un mesaj trebuie sa poata fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus ingreuneaza parcurgerea textului si indispune cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa in evidenta, o poate face in alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

1.4. Este permisa atasarea unui singur video per post.
Acest regulament intra in vigoare de astazi 06 Decembrie 2010 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. E bine sa verificati aceasta pagina din cand in cand! ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Subiectul a fost încuiat.

Rasp: Re: Regulamentul forumului #31683

UPDATE

In cadrul sectiunii Continut, la punctul 2.1 s-a adaugat:

2.1.1. In cadrul categoriei "Religie, credinta", pentru a nu se isca divergente care pot leza credinta ortodoxa a majoritatii userilor, se infiinteaza subcategoria Alte religii in afara de Biserica Ortodoxa. Pentru discutiile doctrinare de esenta ale confesiunilor religioase, acestea trebuie dezbatute numai in sectiunea respectiva.
De astazi 16.04.2013, prezentul regulament intra in vigoare si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. E bine sa verificati aceasta pagina din cand in cand!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Subiectul a fost încuiat.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, pokuletz78

Rasp: Regulamentul forumului #46241

Stimati membri,

Am actualizat Acordul de Confidentialitate al siteului ProStemCell.ro in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (Regulamentul General privind Protectia Datelor).

GDPR este un regulament unic european care, la data de 25 mai 2018, va inlocui toate prevederile nationale referitoare la prelucrarea datelor personale.

Toti utilizatorii inregistrati pe site, sunt rugati sa ia la cunostinta de aceste prevederi de confidentialitate impuse de Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR). Pentru sesizari si comentarii, se poate deschide, daca nu exista, "subiect nou", aici ;)

Numai bine!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Subiectul a fost încuiat.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Regulamentul forumului #48076

Avand in vedere noile reglementari cu privire la siguranta datelor personale (GDPR) care intra in vigoare de la 25 mai 2018 nu mai treceti in comentarii/anunt urmatoarele date:

- nume, adresa
- numar de telefon
- adresa de e-mail

Aceste date vor fi remise utilizatorului exclusiv prin intermediul mesageriei private.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5261
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Subiectul a fost încuiat.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan