Bine ai venit,
Vizitator
|
Creierul are doua emisfere care sunt facute sa lucreze impreuna. Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga. Desi cele doua emisfere functioneaza impreuna, una dintre ele are "prioritate" si este folosita mai mult decat cealalta.
Si acum interpretarea: Emisfera stanga este "sediul" calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstractizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica. Emisfera stanga este logica, rationala, matematica, aristotelica, stiintifica, calculata. Persoana dominata de emisfera stanga prefera detaliile, prezinta logic faptele, are preferinta pentru relatiile cauzale unilaterale (cauza - efect). Ea cauta sa aibe explicatii pentru orice, gandirea fiind metodica si structurata. Emisfera dreapta este "sediul" gandirii fara limbaj, al intelegerii nonverbale, al recunoasterii formelor, perceptiilor spatiale. Ea este responsabila pentru tonul si intonatiile vocii, pentru ritm, muzica, imaginatie, simtul culorilor, visarii. Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa. Persoana care are emisfera dreapta dominanta are o memorie video spatiala, prefera o abordare intuitiva, interactiva, sintetizand relatiile intre obiecte, folosind asociatiile de idei, reconstituind informatiile intr-un tot unitar. Emisfera dreapta este "sediul" competentei artistice si muzicale, a imaginatiei creatoare. Pentru a testa ce parte a creierului folosesti in mod preponderent priveste urmatoarea imagine timp de 30 de secunde: Conform www.heraldsun.com.au, daca imaginea femeii se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea dreapta a creierului. Daca imaginea femeii se misca in sens invers acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea stanga a creierului. Eu unul, pot sa o vad ca se misca si in sensul acelor de ceasornic si invers; pot sa alternez... oare asta inseamna ca imi folosesc ambele parti din creier la fel de mult? Voi, cum o vedeti? |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Eu o vad goala si face balet .
|
|
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Banuiesc ca emisfera dreapta este reprezentata de imaginea fetei care se roteste in sensul acelor de ceasornic asa ca primele cam 23 de secunde am vazut-o invartindu-se in aceasta directie dupa care invers. Oricum ar fi reprezentarea, eu asa am vazut-o! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
|
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Nu mai sariti calul si sa nu va credeti Einstein cu faze de 2 bani .Umila mea recomndare.
Dupa moartea sa in anul 1955, creierul lui Einstein a fost extras, cu permisiunea familiei , de catre Thomas Stoltz Harvey, patologul spitalului Princeton, cel care a facut autopsia cadavrului. Harvey a dus creierul acasa si l-a pastrat intr-un recipient de sticla. Acesta a fost concediat cand a refuzat sa renunte la organul pe care il prelevase. Multi ani mai tarziu, Harvey, care primise permisiunea lui Hans Albert (fiul cel mare al lui Einstein) sa cerceteze creierul marelui geniu, a timis bucati din creierul acestuia catorva cercetatori din intreaga lume. Unul dintre acestia era Marian Diamond de la UC Berkley, care a descoperit ca, spre deosebire de creierul unei persoane normale, creierul lui Einstein prezenta mai multe celule gliale in regiunea de creier responsabila pentru sintetizarea informatiei. In alte studii, Sandra Witelson de la Universitatea McMaste arata ca Einstein nu prezenta o cuta anume numita "Fisura Silviana". Witelson specula ca aceasta anatomie neobisnuita permita neuronilor sa comunice mai bine intre ei. Alte cercetari sugerau ca acest creier de geniu era mai dens si ca lobul inferior parietal, asociat de cele mai multe ori cu abilitatile matematice, era mai mare decat in cazul persoanelor obisnuite. https://www.scienceline.ro/MISTERUL_CREIERULUI_LUI_EINSTEIN_6007_656_1.html |
|
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
In ce ma priveste, nu m-am crezut si nu ma cred Einstein, ar fi stupizenia stupizeniei din partea mea... am raspuns la acel, sa-i zic, test sau ce-o fi! Umilul meu raspuns. Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
|
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|