Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Amputatii-Ajutor

Amputatii-Ajutor #17265

Anunt umanitar...

Buna ziua.
Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.

Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un handicap.
Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit " Baieti pe picioare" sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.
Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic.

Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.
Va multumesc ;)

Contact: Dedulescu Cristian
00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
https://asociatia-auci.blogspot.com
www.auci.org



La Mulţi Ani AUCI !

Despre noi



Cât de sensibili suntem?


Am învăţat să preţuim sănătatea fără bariere, deoarece ne-am pus întrebarea cum ar fi viaţa fără sănătate şi am învăţat să fim sensibili atunci când am văzut cum e să trăieşti cu un handicap.
De multe ori ne uimesc suferinţele celor din jur. Mă tot întreb, de ce este nevoie de o campanie socială ca să tragem semnalul de alarmă? De ce trebuie să fim atenţionaţi ca să-i observăm pe cei din jur? Suntem mult prea ocupaţi cu probleme mărunte, în loc să fim mulţumiţi cu ceea ce avem. Ne-am pus vreodată întrebarea: Care sunt toate lucrurile pentru care pot fi recunoscător? Organizăm campanii sociale, emisiuni şi talk-show-uri cu şi despre persoane cu diferite probleme. Care este efectul acestor eforturi? Ce procent al populaţiei aude şi este sensibil la aceste probleme? Şi ce se întâmplă după terminarea emisiunii sau a campaniei? Cât de sensibili sau de insensibili suntem? Reacţionăm când aflăm că e nevoie de noi? De ce e necesar un întreg efort mediatic ca să trecem la acţiune? Acestea sunt întrebările la care încerc să găsesc răspunsuri şi soluţii.

Sunt ferm convins că toţi putem face ceva. Putem da un corn copilului care cerşeşte la colţul străzii, putem ajuta un orb la trecerea de pietoni, putem oferi locul în mijloacele de transport unei persoane în vârstă; putem oferi haine nevoiaşilor; putem dona sânge; putem dona o sumă simbolică de bani când auzim că se adună fonduri pentru vreo operaţie; putem dona cei 2% unor ONG-uri; ne putem parca maşina altundeva decât pe locurile special-amenajate pentru persoanele cu handicap; ne putem uita în ochii unei persoane în căruciorul rulant, îi putem zâmbi. Putem fi exemplu pentru cei din jur şi ne putem ruga pentru cei care sunt în suferinţă. E nevoie doar de puţină atenţie şi sensibilitate. Nu sunt o visătoare, dar cred într-o lume mai bună. Cred în faptul că sunt mulţi printre noi care au atins deja ultima treaptă a piramidei lui Maslow, cărora le pasă şi se pot concentra la nevoile celor din jur. Şi dacă nu-i putem mobiliza pe cei care deţin puterea decizională în a ajuta aceste persoane (nici până azi protezele mamare nu sunt decontate pentru femeile care au suferit amputaţie la sân, iar exemplele pot continua) măcar să fim atenţi la lucrurile pe care le putem corecta. Şi astfel poate reuşim să uităm, pentru totdeauna, de replica: „Nu-i treaba mea, nu-i pot ajuta pe toţi”.

Politica de calitate


Noi, Asociatia Auci, credem cu tărie în următoarele principii, pe care ne angajăm să le respectăm:

Pacientul nostru este copilul, părintele şi fratele nostru. Împreună formăm o familie în care întreaga noastră grijă are un singur scop: - mulţumirea pacientului.

OAMENII DIN FIRMĂ sunt piatra de temelie a firmei noastre. Calitatea individuală şi satisfacţia personală a oamenilor noştri sunt adevăratele motive ale progresului nostru şi în acest scop le asigurăm pregătirea profesională permanentă şi condiţii corespunzătoare de lucru.

Singura cale spre progres este ÎMBUNĂTĂŢIREA CONTINUĂ A CALITĂŢII produselor şi serviciilor oferite pacientilor, pentru aceasta aplicând cele mai bune idei venite din partea angajaţilor şi pacientilor noştri.

Istoric Asociatia Auci


Asociatia Universitara pentru Cooperare Internationala a fost fondata in anul 1976 in cadrul Facultatii de Medicina si Chirurgie a Universitati Catolice din Roma din initiativa unor persoane cu specializari diferite si astazi are un numar considerabil de membri printre care si cativa membri ai Facultatii de Agronomie,cu sediul la Piacenza.Astazi se bucura de o baza asociativa si operativa valida care consta din mai mult de 160 de asociati,cooptcand personal calificat din domeniul sanitar din interiorul si exteriorul universitatii,precum si studenti ai facultatii,cu care colaboreaza in organizarea a numeroase intalniri si initiative cu caracter social.

Asociatia desfasiaora activitate de cooperare prin proiecte cu scop umanitar prin intermediul urmatoarelor activitati:

-Pregatirea de experti si voluntari si punerea la dispozitie a mijloacelor si structurilor ce pot interveni in diverse activitati desfasurate in tarile in curs de dezvoltare.

-Ajutor si asistenta in situati de marginalizare (handicap,boli cronice,spitalizare de lunga durata,etc)facilitand primirea pacientilor care necesita terapii speciale ce nu se pot oferi in tarile de origine.

-Sustinerea economica si promovarea programelor de dezvoltare siautosuficienta,in special in domeniul medicinei si al didacticii medicale.

-Trimiterea de voluntari in tarile in curs de dezvoltare.

-Sustinerea,prin burse de studi,a studentilor cu merite deosebite proveniti din tarile cu conditii sociale,economie,culturale si politice dificile.

-Activitatea de formare,chiar si prin intermediul editari de publicatii proprii:activitate de carcetare.de analiza si carcetare statistica.

-Cooptarea de persoane organisme si institutii publice sau private,cu scopul de a contribui la inbunatatirea condiilor de viata ale popoarelor sarace ale lumii.

-Auci este recunoscuta ca ONG de catre Ministerul Afacerilor Externe si este membra a FOCSIV.


Ajutor pentru baieti cu amputatii din Romania


Asociatia Auci desfasoara de 5 ani de zile proiectul "Baieti pe picioare" care vine in ajutorarea baietilor care in urma unui accident sau a unei boli a suferit aputarea unui mebru sau a mai multor membre. In 5 ani de zile Asociatia Auci a ajutat peste 80 de baieti romani care au suferit amputatii ale mebrelor superioare sau inferioare.

Proiectul "Baieti pe picioare" se adreseaza baietilor cu varsta cuprinsa intre 20-40 ani.

In dorinta de a ajuta cat mai multi tineri cu amputatii din Roamnia Asociatia Auci suporta toate cheltuielile constand in: transport cu avionul dus-intors / Romania -Italia, cazare si masa in hotel Auci, plata integrala a protezei (protezelor), si tratament de recuperare.

FOARTE IMPORTANT!


Pacientii care vor merge in Italia pentru protezare nu vor plati absolut nimic. Toate costurile sunt suportate de Asociatia Auci.


Pentru a beneficia de proiectul "Baieti pe picioare" pasii sunt urmatorii:

1) Completarea unui formular cu date personale ( nume si pronume, varsta,adresa unde locuieste, telefon, adresa e-mail, inaltime, greutate si cateva cuvinte despre modul in care a ajuns la amputatie)

2) Este nevoie de un set cu fotografii, din care sa se vada cat mai bine handicapul(amputatia) pacientului respectiv.


In momentul in care avem toate aceste date personale insotite de fotografii pasii sunt urmatorii:

1) Eu, Dedulescu Cristian colaborator al Asociatiei Auci le voi trimite catre doctorii de la Auci.

2) In momentul in care datele personale si fotografiile, ajung la asociatie, sunt studiate si analizate de doctorii de specialitate. In functie de gravitatea cazului si de situatia financiara si sociala, fiecarui pacient ii va fi intocmit un dosar medical.

3) In urma acestor investigatii pacientul intra pe o lista de asteptare cuprinsa intre 4-6 luni.

4) In momentul in care pacientului ii va veni randul sa mearga in Italia (Roma) pentru protezare si recuperare, v-a fi contactat telefonic si prin e-mail de catre reprezentantii Auci.


Cum trebuiesc facute corect fotografiile:

Pentru cei cu amputatii de membre superioare

Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada

Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine bratul sau bratele amputate (LA BUSTUL GOL)

In cazul in care exista un singur brat amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la bratul sanatos

Fotografiile trebuiesc facute din mai multe unghiuri( spate,fata,lateral etc) si din plan apropiat si plan departat


Pentru cei cu amputatii de membre inferioare


Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada

Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine piciorul sau picioarele amputate (IN CHILOTI)

In cazul in care exista un singur picior amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la piciorul sanatos

Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu ciorap

Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului fara ciorap (sa fie talpa goala)

Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu pantof,adidas etc

Pentru cei cu un singur picior amputat, trebuiesc facute 9-10 fotografii cu carje,baston,cadru etc...afara din casa( in parc, in fata blocului, in curte, etc etc)

Pentru cei cu amble picioare amputate trebuiesc facute 9-10 fotografii: in carut,pe banca,pe scaun etc,afara din casa (in parc, in fata blocului, in curte, etc etc)


In toate aceste fotografii trebui sa se vada persoana in cauza din cap pana in picioare inclusiv fata.

Foarte important

Fotofrafiile trebuiesc sa fie cat mai clare si cat mai corecte pentru ca doctorii de la Asociatia Auci sa poate vedea cat mai bine cazul dumneavoastra. De asemenea trebuiesc facute cat mai multe fotografi deoarece vor fi selectate cele mai importante pentru dosarul dumneavostra.


Exemplu de formular:

Cateva cuvinte cum ai patit accidentul:

Adresa completa:

Nume si pronume:

Telefon:

Adresa de e-mail:

Varsta:

Greutate:

Inaltime:


Pentru mai multe informatii ma puteti gasi aici:

Contact: Dedulescu Cristian
00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.auci.org

Baieti care au fost la Auci pentru protezare :woohoo:

adi_1.jpg

Adrian.jpg
adrian_1.jpg
Alte_poze_1.jpg
Alte_poze_2.jpg
Altepoze_3.jpg
Anonim.jpg
Bogdan.jpg
Dl_Laurentiu-20100627.jpg

Dumitru.jpg
Florin.jpg
Gabi.jpg
Hotel.jpg
Ionel.jpg
marian_1.jpg
Nanu.jpg
Nicu.jpg
Orteze.jpg
Proteza_1.jpg
Proteza_2.jpg
sebi_1.jpg
Spital.jpg
Vasile.jpg
Atașamente:
  • deducrysty
  • Avatarul lui deducrysty
  • Deconectat
  • Junior Member
  • Dedulescu Cristian
  • Posts: 33
  • Thank you received: 10
  • Karma: 0
Ultima editare: by deducrysty.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Amputatii-Ajutor #27314

Draga Decucrysty cum Dumnezeu se face ca n-ai mai postat nici-un mesaj de 1 an si 10 luni ?
Te-am suparat careva dintre noi ?
Eu ma indoiesc .

Iti dorim toate gandurile noastre bune !B)
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Amputatii-Ajutor #28651

deducrysty a scris:
Anunt umanitar...
Buna ziua,
Ma numesc Dedulescu Cristian locuiesc in Bucuresti si sunt colaborator al Asociatiei Auci. Mentionez ca sunt o persoana cu handicap locomotor, handicap pe care l-am dobandit in urma unui accident rutier.
Aflandu-ma in aceasta situatie cunosc destul de bine situatia grea prin care trece o persoana cu amputatii si care are nevoie de o proteza.
Din postrura de coloaborator al Asociatiei Auci v-as ruga ca impreuna cu dumneavoastra sa facem cat mai cunoscut acest proiect“TINERI PE PICIOARE”prin intermediul presei locale, televiziuni locale,radiolui local cat si prin lipirea de afise sau fluturasi, pentru a fi accesibil cat mai multor baieti cu amputatii din toata tara.

Vreau sa va aduc la cunostinta ca exista in Romania de peste 6 ani proiectul " TINERI PE PICIOARE" care se adreseaza baietilor cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care in urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze) IN MOD GRATUIT.
Mentionez ca printre aceste cazuri se pot afla si baetii care in lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi au fost nevoiti sa mearga la CERSIT pentru ar avea o viata mai usoara. Stim cu toti ca in Romania o persoana cu handicap este foarte greu acceptata in societate si mai ales de angajatori.
Asociatia Auci prin proiectul "TINERI PE PICIOARE" vrea sa ajute acesti baieti neajutorati si amarati sa poata obtina proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi mai independeti.
Proiectul "TINERI PE PICIOARE" are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională.
O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze GRATUIT fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul “TINERI PE PICIOARE” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul au fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii.
Asociatia Auci este deja in colaborare cu :Facultatea de Bioinginerie Medicală (IASI),Fundatia Solidaritate si Speranta (IASI),Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare (AHFSM) Satu Mare,Asociatia "Il giocattolo per la Romania" Parma/Anina.



Baieti care au fost la Auci pentru protezare :woohoo:



Atașamente:
  • deducrysty
  • Avatarul lui deducrysty
  • Deconectat
  • Junior Member
  • Dedulescu Cristian
  • Posts: 33
  • Thank you received: 10
  • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.