Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Onoare multa, demnitate putina

Onoare multa, demnitate putina #36340

Crin Antonescu a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al Senatului, declaratia fiind facuta in plenul Parlamentului, la sedinta in care se dezbate validarea noului Guvern Ponta.

"Dragi colegi, eu demisionez din functia de presedinte al Senatului", a anuntat Crin Antonescu in plen.

Declaratia vine dupa ce V.V. Ponta afirmase: "Vreau sa fie foarte clar: Uniunea Social-Liberala inca exista sub diverse forme: cea mai vizibila astazi este aceea a celor doi presedinti, domnul presedinte Antonescu si domnul presedinte Zgonea, care sunt alesi de catre majoritatea USL si nu poti sa spui ca nu mai exista USL, dar sa stai in pozitia USL-ului"...

Anterior acestui mesaj, presedintele PNL a spus in plen ca are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastra vedeti in prezenta mea in fruntea Senatului semnul ca USL mai exista. Va spun eu, USL nu mai exista. Aveti curaj, ca sa ne convingem amandoi, sa demisionam amandoi din functiile pe care le-am obtinut la USL? Suntem aici, in plenul Parlamentului, e toata lumea, aveti consilierii, presa. Eu demisionez frumos din presedintia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastra, din functia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anuntat Antonescu in plenul reunit.

Antonescu a continuat: "Nu stiu raspunsul. Nu facem asta, nu aveti acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauza ca trebuie sa treceti pe la Cotroceni, ca ati mai trecut, nu-i vorba, ci pentru ca, imi pare rau sa spun, dar e adevarat: Eu daca nu mai sunt presedintele Senatului, sunt acelasi, ba am chiar mainile mai libere. Dumneavoastra, daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic".

In urma acestui anunt, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

Dupa anuntul demisiei din functia de presedinte al Senatului, Crin Antonescu a parasit prezidiul si a ocupat un loc in sala de plen.

Ponta, despre demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt demisia liderului PNL, Crin Antonescu, de la conducerea Senatului, spunand: "S-a sinucis !".

Cum comentati atitudinea celor doi. Cine are onoare si cine n-are demnitate?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #36353

Nimeni...?



  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #38193

Misterul campaniei electorale | Este Victor Viorel Ponta “ofiţerul acoperit cu dublă comandă” despre care vorbea Traian Băsescu?



Premierul Victor Ponta ar putea fi “ofiţerul acoperit” dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale, despre care a vorbit preşedintele Traian Băsescu în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV. În anul 2013, senatorul independent de Satu Mare Valer Marian – exclus la sfarsitul lunii mai din PSD – i-a transmis lui Ponta o scrisoare deschisă, în care îl întreba, printre altele:

“Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?”

Posibila calitate de ofiţer acoperit al lui Ponta este vehiculată şi de jurnaliştii de la Revista Kamikaze:

“Marele mister cu CV-ul parțial al candidatului – ăla de care tot vorbește Băsescu – se referă la posibila calitate a lui Viorel de acoperit al SIE cu grad de căpitan. Singura problemă e că, dacă apare documentul care probează asta, se stîrnește un război nuclear ale cărui consecințe sunt greu de măsurat acum. De ce nuclear? Pentru că ar fi o scurgere dintr-un serviciu secret EXTERN. Nu că nu s-ar bășica NATO dacă documentul ar fi din SRI, dar dacă e din SIE se lasă cu catastrofe”.

Preşedintele Traian Băsescu a reconfirmat, seara trecută, înscrierea în alegerile prezidenţiale a unui candidat care ar fi fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii şi susţine că îi mai dă timp „să îşi completeze CV-ul”, altfel îl va nominaliza public.

„Dubla comandă” ar fi, în opinia preşedintelui Traian Băsescu, riscul exercitării mandatului de preşedinte dacă acesta este câştigat de unul dintre candidaţii deja anunţaţi, fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii. Preşedintele a evitat însă, pentru moment, să îl nominalizeze, susţinând că îi mai lasă „timp să îşi completeze CV-ul”.

În acest context, Traian Băsescu a menţionat totuşi, într-un interviu în această seară, numele lui Victor Ponta ca şi pe cel al deputatului PSD Sebastian Ghiţă, adăugând un comentariu: „Mă întreb dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap precum chelul, să nu se vadă chel”.

Întrebat dacă îşi menţine intenţia de a „dezbrăca” în campanie candidatul care a avut legături cu un serviciu d einformaţii fără să fi făcut public acest episod din trecutul său, Băsescu a susţinut că „şi acum rămân valabile toate afirmaţiile. (…) Apropo de asta, am văzut că Victoraş cu Ghiţă, noul mogul, avea o preocupare. Îmi căuta găurile din CV-ul meu. Între 70 şi 72. Am comunicat postului tv că mi-am satisfăcut stagiul militar. Mă întreb dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap precum chelul, să nu se vadă chel”, a arătat preşedintele la B1, refuzând însă să îl nominalizeze pe cel la care se referă cu argumentul că „încă mai cred că au timp să îşi completeze CV-ul : dacă au fost ofiţeri acoperiţi sau nu”.

În caz contrar, a adăugat Băsescu, el îşi menţine decizia de a face publică această informaţie pe care niciun serviciu nu o poate da în lipsa unei hotărâri judecătoreşti. „Altfel, am obligaţia s-o spun eu. Serviciul nu poate să o facă, dar candidatul are obligaţia s-o facă. Şi voi fi în măsură să aduc probe ce înseamnă acest dublu buton. Va fi necinstit, astfel, din partea mea. Nu poţi să fii preşedintele României şi să existe riscul să ai dublă comandă. Cum e foarte dificil să fii şi ministru, şi premier. E nepermis. Şi să nu spui. Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane”, a comentat Băsescu.
:evil:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #38199

Hai sa ne distram !:) :) :)

Asadar, ce spune Domnul Basescu ?!

Pai, daca este adevarat, atunci Domnul Basescu este un tradator si un las ! DE CE ?!

Pentru ca in calitatea dumnealui de Presedinte al Romaniei, in momentul in care a fost instalat Guvernul Ponta , dumnealui trebuia sa se revolte, sa ia foc, sa infiereze cu manie proletara si sa alunge Agentul serviciilor straine.

Insa, ce a facut Domnul Basescu ?! S-a facut ca ploaua !

DE CE ?! Pentru ca s-a asociat cu tradatorul Ponta.

LOGICA SPUNE CA AMANDOI ISI BAT JOC DE ROMANIA ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40190

Crin Antonescu: Foarte probabil, ma retrag din viata politica la sfarsitul mandatului

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a anuntat ca "foarte probabil" se va retrage din politica anul viitor, dupa terminarea mandatului de senator.



"Nu ma intorc (in viata publica - n.red.). (...) Sunt la fel de relaxat, la fel de multumit de deciziile pe care le-am luat si aceste decizii nu se schimba, in sensul retragerii mele, e un act exclusiv de vointa proprie, de la varful politicii.

Am un mandat de parlamentar, pe care il voi duce la capat, dar nu intentionez sub niciun pretext sa revin in varful activitatii politice", a spus fostul presedinte interimar al Romaniei, duminica seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Intrebat daca mai candideaza dupa terminarea mandatului de parlamentar, Crin Antonescu a raspuns: "Foarte putin probabil, mai spre sigur".

Intrebat apoi daca se retrage din viata politica, fostul lider al Senatului a replicat: "La finalul acestui mandat, foarte probabil da".

"Nu s-a intamplat nimic pentru noapte, doar ca se aduna niste lucruri in ani. Pentru unii oameni, cariera politica nu e deloc vreo mare placere. Eu fac politica si pentru altceva, nu pentru a fi intampinat cu plecaciuni. Este ingrozitor de multa mizerie morala in politica, incultura, agresivitate, pe care, vrand-nevrand, le inghiti, le aspiri, le traiesti, an de an", a precizat fostul presedinte liberal.

De asemenea, senatorul PNL a explicat si ce ar vrea sa faca dupa retragerea din politica. "Mi-ar placea sa revin la o catedra, mi-ar placea sa scriu, s-au adunat foarte multe carti necitite si cel putin una nescrisa", a spus Antonescu.

Acesta a recunoscut ca a vrut sa se retraga din viata politica si in luna august 2012, dupa ce Traian Basescu a revenit la Palatul Cotroceni, in urma rezultatului referendumului de demitere: "A fost cel mai dureros moment din viata mea politica".

"Nu pentru ca demersul politic, ca suspendarea esuase, ci pentru ca in fata cuiva ca mine, care am crezut intotdeauna cu naivitate in puterea votului, ceea ce s-a intamplat atunci a fost un lucru mult mai dureros decat acela ca revenea dl Basescu la Cotroceni sau nu revenea", a mai afirmat fostul presedinte PNL.

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a anuntat ca se retrage din fruntea comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei.

***

Mda, aici ii dau dreptate fostului presedinte interimar al tarii... asa ar trebui sa faca toti carlanii cand vad ca puterea votului este decizionala.
Onoare tie, D'le Cacarau! N-ai doctoratul, asa ca du-te sa predai la liceu.
Demnitate.. n-a avut tot USL-ul, asa ca...
Drum lung, cale batuta
Ia-l si pe Ponta, ca-i o tuta :laugh:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40194

Citat a lui Daniel;

"Mda, aici ii dau dreptate fostului presedinte interimar al tarii... asa ar trebui sa faca toti carlanii cand vad ca puterea votului este decizionala. "

Eu aici iti dau dreptate ! Insa este foarte grav faptul ca in Romania votul cetatenesc nu are valoare.

Basescu a fost demis in iulie 2012 prin vot. Cand poporul voteaza si votul este aruncat in buda e ca si cum am traii in jungla.

Inca o data spun. Populatia Romaniei la acea data era de 19 milioane. In Romania exista peste 3 milioane de copii. Copiii nu voteaza.

19 minus 3,5 egal 15,5 milioane. Au votat 16 milioane de oameni.

Cat despre faptul ca Regimul Basescu a fost la fel de corupt ca cel a lui Iliescu, ba chiar la depasit copios n-ai decat sa deschizi televizorul, sa citesti presa, sa te uiti la D.N.A.

Onoarea in Romania este sinonimul O.Z.N.:)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40199

Justitia din Romania reformata.:ohmy: :ohmy: :ohmy:

Mugurel Surupăceanu, fost deputat PSD, achitat de ÎCCJ, după o condamnare la șapte ani de închisoare

Face omul parnaie nevinovat, dupa care vine Justitia Romana si spune simplu; pardon,scuzati !

De ce acel procuror plus judecator n-ar face si ei vreo 3 ani de puscarie, asa pentru a vedea ca buda e infecta si ca nu avem var pentru puscarii ?!

Halal dreptate !:( :( :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40434

Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"

Basescu, despe votul in cazul Sova: Tariceanu, sluga lui Ponta, trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

Situatia votului dat, miercuri, de plenul Senatului in cazul senatorului PSD Dan Sova ridica mari semne de intrebare din punct de vedere legislativ, numarul de voturi favorabil arestarii fiind in concordanta cu Constitutia, dar nu si cu regulamentul sau Statutul senatorilor.

Mai exact, din 151 de voturi valabil exprimate, 79 au fost "pentru", 67 "contra", iar 5 voturi au fost anulate. Desi voturile "pentru" au fost mai multe, conducerea Senatului a apreciat ca ele nu au fost suficiente, pentru ca regulamentul Senatului prevede la art. 173 ca trebuia intrunita "majoritatea membrilor", adica cel putin 85 de voturi.

Totusi, articolul 76 din Constitutie spune ca "Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera", ceea ce a determinat PNL sa sustina ca, de fapt, Senatul a votat azi arestarea lui Sova, urmand sa fie sesizata Curtea Constitutionala.

Elena Udrea este in arest in dosarul 'Gala Bute' desi Camera Deputatilor a facut acelasi lucru ca in cazul lui Dan Sova: au fost doar 170 de voturi in favoarea arestarii din necesarul de 199 pentru o majoritate calificata invocata acum.

Iohannis, reactie dupa ce Parlamentul l-a scapat pe Sova: Nimeni nu este mai presus de lege

Ce ar trebui facut (parerea mea)

1. Tariceanu sa-si dea demisia sau sa fie demis. De asemenea, se impune incepera unui proces penal impotriva sa.
2. Sova sa-si dea demisia si din Senat, nu numai din PSD
3. CCR sa trimita Senatului o decizie asemanatoare celei adresate Camerei Deputatilor, cu privire la validarea votului.

Pe sleau, Sova este nevinovat pentru ca Senatul n-a avut cvorum! Bravo Romania! :evil:
Unde va este onoarea, stimati alesi parlamentari din GrupulPSD?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40438

Sunt mai multi parlamentari care au dosare penale si sunt de la toate partidele. Asa ca toti ar trebuii sa raspunda.

Pe de alta parte, Daniele exista o problema mare de tot, dupa parerea mea.

Un parlamentar este ales prin vot . Practic el este reprezentantul a 70 de mii de oameni, sau a 140 de mii de alegatori.
Odata ales el este obligat sa judece corect si sa decida asa cum crede el de cuviinta. Daca ar vota numai asa cum decide seful partidului sau presedintele X. NU mai are rost sa avem alegeri parlamentare.

Si D.N.A. ul nostru ar trebuii sa faca ordine mai repede si mai clar. Valcov este vinovat pentru fapte petrecute in anul 2009.

Pai, sa spanzuram D.N.A. ul pentru ca in acesti 5-6 ani prin l.a ajutat pe Valcov sa fure, sunt chiar complice la furt din moment ce a inchis ochi si s-au prefacut ca ploua.

Cat despre Sova... , pai cei din circumstrictia in care a fost ales sa sa faca demersuri pentru demitere.

Si ca el mai sunt multi alti parlamentari.

Si eu vreau sa plateasca pentru hotie, insa toti. Nu doar P.S.D. ul.

Ca Elena Udrea va sta in puscarie 3 secole nu ma incanta deloc. Hotia P.D.L. ramane.

Sa se faca ceva astfel incat hotia sa fie pedepsita pe loc, nu dupa ani si ani de zile. :( :( :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40842

Gorghiu ii raspunde lui Ponta: A ajuns premier pe carca PNL

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, ii raspunde prim-ministrului Victor Ponta, care i-a criticat dur pe liberali, vineri, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea, afirmand ca premierul "s-a suit de doua ori" in carca PNL, in anul 2012.



"Victor Ponta nu ar fi ajuns niciodata premier daca nu era carca PNL, pe care s-a suit de doua ori, in 2012. Bineinteles ca urmarile au fost similare: Ponta l-a tradat pe Crin Antonescu pentru a candida el insusi la presedintie.

Dle Ponta, unde au fost cei 7,4 milioane de romani la care faceti referire, atat de des, ca la un tezaur din proprietate personala, atunci cand le-ati cerut votul in noiembrie 2014?"
, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Aceasta sustine ca Victor Ponta este din ce in ce mai obosit, "iar efectele zdrobitoarei infrangeri din campania prezidentiala se deconteaza, iata, la cateva luni".

"E agresiv cu toata lumea, cu presedintele, cu presa, cu opozitia, cu propriul partid. Il sfatuiesc sa admita ca nu mai face fata evenimentelor si sa plece. Daca insa insista sa gaseasca in PNL vinovatii pentru tot ceea ce i se intampla, ma vad nevoita, chiar daca nu imi face nicio placere, sa ii reamintesc cateva jaloane care i-au marcat cariera politica, in singurul stil pe care poate sa il inteleaga", a precizat liderul PNL.

Deputatul liberal afirma ca premierul si-a construit toata cariera politica "pe spinarea si tradarea" unor persoane care i-au fost alaturi, aici enumerandu-i pe Adrian Nastase, Mircea Geoana, Sebastian Ghita sau familia Cocos-Udrea.

"Victor Ponta si-a construit intreaga cariera politica pe spinarea si pe tradarea celor care au fost alaturi de el. Mai intai a fost carca lui Adrian Nastase, care l-a numit sef al Corpului de Control si l-a uns, ulterior, si presedinte al tinerilor pesedisti. Acum, Victor Ponta nu si-l mai aduce aminte pe fostul premier, dar macar nu se lauda si cu a sa condamnare.

Mai apoi, s-a suit in spinarea lui Mircea Geoana, care l-a numit purtator de cuvant in campania sa prezidentiala, iar rasplata lui Victor Ponta a fost ca nici macar nu l-a votat. In 2009, Victor Ponta a ajuns ministru datorita prieteniei cu familia Cocos-Udrea, a carei arestare si-a trecut-o recent in CV-ul politic. La Congresul in care a fost ales presedinte al PSD, spinarea a fost reprezentata de Sebastian Ghita, singurul de care inca nu s-a dezis"
, mai noteaza pe Facebook Alina Gorghiu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a acuzat pe cei din conducerea PNL ca sunt "lasi si impostori", dupa condamnarea lui Liviu Dragnea, aratand ca si liberalii "au initiat, votat si promovat suspendarea lui Traian Basescu".

Reactia vehementa a lui Victor Ponta vine dupa un comunicat al PNL, in care se cerea demisia lui Liviu Dragnea, dupa condamnarea acestuia la un an de inchisoare cu suspendare si inainte de a-si anunta plecarea din Guvern.

"Dupa decizia de azi a instantei, daca PSD doreste sa aiba un condamnat in conducerea partidului, ca presedinte executiv, nu are decat sa-l mentina. Ar fi o 'emblema' relevanta pentru modul in care PSD intelege sa se raporteze la Justitie si la opinia publica.

Liviu Dragnea trebuie, insa, sa demisioneze urgent din Guvern, intrucat afecteaza grav imaginea Romaniei. Desi a promis ca renunta de buna voie la toate functiile daca va fi condamnat, Dragnea intarzie inexplicabil sa ia o decizie barbateasca"
, se arata in comunicatul PNL remis Ziare.com.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Liviu Dragnea a fost condamnat, vineri dimineata, la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 3 ani, in dosarul Referendumului din 2012. Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata. Dupa ce a fost condamnat, Liviu Dragnea si-a dat demisia de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si din toate functiile detinute in PSD.

Dragnea si-a dat demisia din Guvern si din toate functiile din PSD

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca sentinta primita de Liviu Dragnea in dosarul Referendumului din 2012 este o decizie simbolica de condamnare a unei actiuni politice.

***

Premierul se face ca nu intelege pentru ce a fost condamnat Dragnea. Spune ca prietenul sau a fost condamnat (chiar si cu suspendare) doar pentru ca a indemnat lumea sa vina la vot. Total fals. A fost condamnat pentru neregurile constatate la vot, nereguli planificate, sustinute si amplificate de catre L. D. si acolitii/subalternii sai (de la semnaturi in fals, la votul mortilor, la mituirea alegatorilor, etc).
Ar fi bine ca Victor Viorel sa incerce si altceva in afara de miniciuni... :evil:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40855

Condamnarea lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea sustine ca este hotarat sa demisioneze din functia de presedinte executiv al PSD, dupa ce a renuntat si la cea de ministru al Dezvoltarii ca urmare a condamnarii sale la inchisoare.

"Pentru mine demnitatea e mai importanta decat orice functie. Poti si ca membru simplu sa ajuti partidul, daca ai oarecare experienta", le-a spus el jurnalistilor luni dimineata, la intrarea in sediul central al PSD unde la ora 11:00 va incepe sedinta Biroului Permanent National.

La scurt timp, Liviu Dragnea a declarat, ca si-a depus mandatul de presedinte executiv al PSD in fata Biroului Permanent National, asa cum a promis, insa subiectul a fost mutat la nivelul Comitetului Executiv, care se va reuni miercuri.

Intrebat daca se mai gandeste pana miercuri cu privire la demisie, acesta a raspuns: "Normal ca ma gandesc. Sunt un om ca si voi, care gandeste".

***
Toti vicepresedintii PSD: "Liviule, noi te iubim că ca tine nu gasim ! "

Liviu Dragnea, baron de Teleorman

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #40856

Eu, Dan gandesc astfel;
Condamnarea lui Dragnea este o aberatie. Iar cei din P.N.L. cei care au facut parte din U.S.L. si acum tac si fac pe nestiutorii dovedesc MARLANIE, GOLANIE.

Insa vin cu o precizare. Daca e sa fie judecat domnul Dragnea si afacerile lui de la judetul Teleorman probabil se aduna dovezi care ar acoperi 100 de ani de puscarie.

Ca el mai sunt multi, multi altii, liberali vechi insa nu se vrea dreptate ci razbunare.

In acest contex cred eu ca suntem o tara de rahat.

Dreptatea partiala sau intr-o singura directie se numeste coruptie.

Nimeni nu este mai presus de lege !

Si mai este un aspect. De ce Parlamentul NU ESTE DESFIINTAT ?! EL a hotarat desfasurarea Referendumului.

Se poate vorbii despre orice, insa ONOAREA LIPSESTE CE DESAVARSIRE. :( :( :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #41155

Dragnea e caz inchis... si-a demonstrat barbatia demisionand din Guvern. Ce ne facem cu V.V.P. insa?

Cazul 1. Premierul R. Moldova, Chiril Gaburici, si-a dat demisia, vineri, pe fondul scandalului provocat de falsificarea diplomei sale de absolvire a liceului.

"Vreau sa fac un anunt fara precedent in Republica Moldova. Vreau sa-mi anunt demisia. Consider ca odata cu aceasta nu vor exista suspiciuni ca ancheta s-a desfasurat corect si subiectul diplomei mele lipsit de importanta in contextul situatiei social-economice din Moldova va fi scos de pe ordinea de zi.

Toti cetatenii sunt egali, iar Justitia este una pentru toti. Un premier trebuie sa sprijine o ancheta obiectiva. Imi pare rau ca am lasat sbiectul cu prezenta sau abesenta unei diplome sa ia conotatii diferite si sa fie un instrument pentru jocurile politice"
, a declarat Chiril Gaburici, citat de Jurnal de Chisinau.

Cazul 2. Victor Ponta a fost intrebat de o jurnalista daca va face si el un gest de onoare ca ministrul demisionar al Transporturilor Ioan Rus si daca isi va demisia, premierul intreband initial ce a facut, iar ulterior, dupa ce i s-a amintit ca este ceruta urmarirea penala, spunand ca nu intelegea legatura.

Inainte de a intra in plenul Parlamentului pentru dezbaterea motiunii de cenzura, Ponta a fost intrebat daca va demisiona.

"Domnul ministru Ioan Rus si-a dat demisia, a fost un gest de onoare. Ii veti urma si dvs modelul?", l-a intrebat pe premier o jurnalista.
"Dar eu ce-am facut, doamna?", a raspuns prim-ministrul.
"Sunteti urmarit penal, in rest nimic", i s-a raspuns.
"A, nu intelegeam legatura", a replicat, la randul sau, seful Guvernului.

PS: Ce inseamna sa fi PUTRED...?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #47581

XCLUSIV Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuință ANL

Deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței în alegerile de luna viitoare, tăinuiește de 15 ani o escrocherie imobiliară. Nu una care să-i fi adus vreo avere, ci o manevră prin care a obținut ilegal o garsonieră de la ANL.

Se întâmpla pe vremea când politicianul de astăzi era un tânăr avocat, apropiat de tabăra fostului primar PSD Radu Mazăre.

Patru nereguli, unele penale
Pentru a pune mâna pe garsonieră, Stelian Ion a încălcat de cel puțin patru ori legea, crescându-și în mod fraudulos punctajul. Unele dintre nereguli puteau fi sancționate chiar penal, dacă o anchetă ar fi fost efectuată la timp. Newsweek România deține toate documentele din dosarul pe care Stelian Ion l-a depus în anul 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituția responsabilă cu evaluarea solicitanților de locuințe ANL.

Principalele nereguli pe care le-am descoperit în urma investigației noastre sunt:

1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;

2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;

3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;

4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

PRIMA NEREGULĂ: CONTRACTUL DE CHIRIE CU PROPRIUL TATĂ
În documentul intitulat “Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj” se menționează că Stelian Ion este “CHIRIAȘ” în Constanța. Ceea ce, într-adevăr, era, dar numai din data de 14 aprilie 2005, când a încheiat un contract de închiriere cu propriul tată.

În mod ciudat, însă, cererea pentru o locuință ANL fusese depusă de Stelian Ion la RAEDPP pe 1 martie 2004, cu 13 luni înainte ca acesta să semneze un contract de chirie cu tatăl său. Data depunerii cererii de către actualul deputat USR apare în Hotărârea Consiliului Local Constanța 217 din 25 mai 2005, prin care s-a aprobat lista definitivă cu apartamentele ANL.

Culmea, această Hotărâre de Consiliu Local apare publicată chiar pe site-ul USR, care are o secțiune dedicată Hotărârilor de Consiliu Local. Din anexa HCL 217 se poate vedea că familii de trei și chiar patru persoane au avut același punctaj ca Stelian Ion, care a depus singur.

Diferența între “tolerat în spațiu” și “chiriaș”
Cum de știa Stelian Ion cu mai bine de 13 luni înainte, când a depus cererea la RAEDPP, că o să semneze un contract de închiriere cu tatăl său? Cel mai probabil, nu știa, acesta fiind și motivul pentru care, inițial, a bifat în cerere că este “TOLERAT ÎN SPAȚIU”, nu “CHIRIAȘ”.

download-7.jpg


A DOUA NEREGULĂ: UN HANDICAP GRAV INVENTAT
Poate cea mai evidentă minciună din cazul lui Stelian Ion este cea de la punctul 3 din cerere, “STAREA DE SĂNĂTATE ACTUALĂ”.

Subpunctul 3.1. - “Sănătos” - aducea 0 puncte.

Subpunctul 3.2. - “Boala de care suferă solicitantul, un alt membru al familiei sau aflat în întreținerea acestuia, care necesită însoțitor sau o cameră în plus” - aducea 10 puncte.

ac3a3ba1330b3dcc715a2a17812a390b.png


  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Onoare multa, demnitate putina #47653

Statul la stat. Inginer în transporturi, pus șef la o instituție care apără drepturile persoanelor cu dizabilități

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTg3Y2Y2MGRlZjMxMDBiMGY3NjYxMzYwNGI0NWM4YmM2.thumb.jpg


Nicăieri nu-i mai bine ca la stat. Un fost senator, pus şef, cu ajutorul partidului, tocmai la o instituţie din subordinea Senatului nu mai vrea să renunţe la post deşi este acuzat din toate părţile că nu şi-a făcut treaba. Este vorba de Consiliul de Monitorizare, instituţie care trebuie să verifice respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Ca într-o veritabilă telenovelă, actualii senatori l-au revocat din funcţie însă, fostul lor coleg, a contestat decizia în instanţă şi le transmite, să le fie ruşine, acuzând jocuri politice. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

Pe Florinel Butnaru l-am găsit în faţa Curţii de Apel Piteşti. Era supărat că foştii colegi senatori l-au îndepărtat din funcţia de şef pe care o avea la stat.

Florinel Butnaru: " - Să le fie ruşine, să vă fie ruşine."

Povestea lui începe în 2012 când prinde un loc în Senatul României pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu. După ce îşi preia mandatul, este repartizat în comisia pentru drepturile omului. În 2016 se înfiinţează Consiliul de Monitorizare, o instituţie în subordinea Senatului care are scopul de a face vizite inopinante în centrele unde sunt îngrijite persoane cu dizabilităţi pentru a verifica dacă le sunt respectate toate drepturile. Cei care avizează rapoartele de activitate şi numirea sau revocarea preşedintelui Consiliului sunt tocmai senatorii din comisia pentru drepturile omului. Vremea a trecut iar mandatul senatorului Butnaru s-a terminat. Între timp a trecut de la PPDD la PSD şi nu a mai prins un loc în Parlament. În 2017 a fost însă răsplătit de noii senatori cu funcţia de şef al Consiliului.

" - Pe domnul Butnaru ce l-a recomandat să obţină acest post?"
Georgiana Pascu, preşedinte Centrul de Resurse Juridice: " - Cred că statutul politic faptul că a fost, cum era aia, când s-a împărţit dreptatea ca să spun aşa."

"Experienţă profesională în administraţie publică de 40 de ani", fără nicio legătură cu persoanele cu dizabilități
Legea prevede că cel care ocupă acest post trebuie să aibă "expertiză în domeniul drepturilor omului, în mod special în materia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi". Florinel Butnaru spune că, de profesie, este inginer în transporturi dar a avut aturile sale.

Florinel Butnaru, fost preşedinte Consiliul de Monitorizare: " - Experienţa mea profesională este în administraţie publică de 40 de ani"
- Păi şi ce treabă are cu persoanele cu dizabilităţi?
- Cum ce treabă are, or... Dar ce întrebare este asta ce treabă are cu persoanele cu dizabilităţi?
- Încerc să înţeleg.
- Păi cum să nu aibă în momentul în care ştii să proiectezi, ştii să monitorizezi o instituţie în care au aceste rampe, accesibilizarea în România a persoanelor cu dizabilităţi.

Adrian Wiener, deputat USR: - Categoric a fost o numire politică, este un fost senator PSD. Inginer auto, fără nicio calificare în materia drepturilor omului, evident, calitatea de om politic l-a propulasat în acestă funcţie.

Florinel Butnaru, fost preşedinte Consiliul de Monitorizare: " - Asta este situaţia, dacă eu am luat cele mai multe voturi, care este problema?
- Păi le-aţi luat de la colegii dumneavostră.
- Păi care de la colegi, şi în plen tot de la colegi? Domnul preşedinte Tăriceanu i-a pus pe toţi pe listă, nu numai pe mine cu aviz. Într-adevăr am avut eu singur avizul.
- Da domnule, dar eraţi de acolo din Senat, fost senator, adică pe cine să voteze, nu îl votează pe unul de-al lor?
- Păi dar staţi puţin, ce au fost în unanimitate voturile din plen?
- Contează mai puţin, a fost majoritate.
- A fost majoritate, asta este, cineva trebuia să ajungă, ca şi acum...
- Şi acel cineva eraţi dumneavostră.
- Da, şi care este problema că am ajuns eu?"

Bogdan Matei, preşedinte Comisia pentru Drepturile Omului Senat: " - Dânsul nu avea experienţă în acest domeniu dar ceea ce m-a convins foarte mult este recomandarea venită pentru dumnealui din partea ONG-ului, pentru că ştim foarte bine, orice depunere de candidatură este însoţită de recomandarea unui ONG care are atribuţiuni în domeniul persoanelor cu dizabilităţi."

După trei ani, aceeaşi senatori care l-au numit, l-au şi dat jos din funcţie pe motiv că nu şi-a făcut bine treaba. Unul dintre ei este Bogdan Matei, senator PSD. Acum ocupă chiar postul de preşedinte al comisiei pentru drepturile omului.

Bogdan Matei, preşedinte Comisia pentru Drepturile Omului Senat: " - În primul rând există un număr foarte, foarte mic de inspecţii de monitorizare. Mai departe, nu s-a luat nicio decizie cu privire la lucrurile constatate la aceste inspecţii de monitorizare. Şi atunci te duci cu gândul care este responsabilitatea acestui Consiliu din moment ce tu nu ai făcut nicio sesizare către nicio instituiţie abilitată a statului pentru a lua măsurile necesare."

Florinel Butnaru își apără funcția: Nu mi se poate imputa mie, ca şef, activitatea angajaţilor pe care îi conduceam
Florinel Butnaru contestă toate criticile şi vine cu o explicaţie originală: nu i se poate imputa lui, ca şef, activitatea angajaţilor pe care îi conducea.

"- Nu, eu nu spun că sunt vinovaţi că oamenii şi-au făcut datoria. Eu spun că nu mi se pot imputa mie, ca preşedinte aceste puncte din legea 8, din atribuţiile legii opt sunt ale inspectorilor şi...
- Domnule Butnaru, dumneavostră conduceaţi instituţia, domnule.
- Două secunde.
- Să revenim. Două secunde. Nu am verificat legalitatea..., eu sau inspectorii şi echipa de deplasare?
- Domnule Butnaru, eraţi şeful lor, eraţi şeful instituţiei.
- Domnu..., domnu, cred că nu ne înţelegem.
- Şi eu cred la fel."

Aşa că, după ce senatorii l-a revocat din funcţie a luat calea justiţiei pentru a-şi face dreptate şi a contestat Hotărârea Senatului. Este sigur că alt politician a râvnit la postul său şi de aceea a fost demis.

" - Nu au mai fost puşi pe liste unii parlamentari din cadrul comisiei şi a zis că hai să îl dăm pe Butnaru jos, să ne dudem noi acolo, astea au fost motivele
- Să vă ia locul, practic.
- Exact. Eu nu ţin de scaun.
- Păi, şi asta nu este tot o chestiune politică?
- Păi este o chestiune politică. Ce au aşteptat şapte luni de a discuta raportul? Când au avut nevoie, când au văzut că nu mai sunt pe liste, să le fie ruşine, să vă fie ruşine."

"Eu consider că procesul a fost corect. Raportul de activitate a fost respins în comisia pentru drepturile omului, decizia de revocare a fost luată cu majoritate", spune Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Pandemia este de vină. "Senatorii mai au și zile proaste"
Am mers şi la sediul Consiliului unde ne-am întâlnit cu vicepreşedintele instituţei. Consideră că a făcut o treabă excelentă alături de Florinel Butnaru iar de vină pentru respingerea raportului de activitate sunt... pandemia şi faptul că, uneori, senatorii mai au şi zile proaste.

Dialogul cu Gheorghe Aştileanu, vicepreşedinte Consiliul de Monitorizare, a decurs astfel:

" - Dacă dumneavostră susţineţi că v-aţi făcut treaba, ca şi conducere a instituţiei, de ce s-a dat acest aviz negativ?
- Ştiţi cum e! Ghinion, cum a zis domnul preşedinte, ghinion. Sunt zile mai bune, sunt zile mai proaste.
- La senat!
- Da, la Senat, oricine poate greşi. Probabil pandemia ne-a efectat pe toţi. Nu neapărat capacitatea de gândire sau...aşa, dar cred că o rezonanţă interioară a produs o altă sensibilitate şi lumea probabil a văzut altfel lucrurile.
- Senatorii adică.
- Senatorii, da."

În acest moment, Senatul a demarat procedura de numire a unui nou preşedinte al Consiliului de Monitorizare. La nivel politic sunt însă discuţii cea acestă instituţie să fie desfiinţată şi trecută în coordonarea avocatului poporului.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6811
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
  • Page:
  • 1
  • 2