Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Dezinteres total fata de VALORI

Dezinteres total fata de VALORI acum 2 ani 1 lună #40430

In Romania, oare mai are rost sa vorbim despre ONOARE si Demnitate ?

Acest articol din presa ma revolta si ma supara mult. Iata in ce societate traim noi.

Incredibila poveste a lui Leon Dănăilă. Este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume, dar trebuie să îşi vândă casa pentru a tipări o carte. Care este venitul său lunar

Academicianul Leon Dănăilă îşi vinde apartamentul pentru a face rost de banii necesari publicării unui tratat de neurochirurgie, scrie Monitorul de Botoşani. Profesorul în vârstă de 81 de ani spune că aceasta este singura soluţie, având în vedere venitul său lunar de la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti este de doar 2.500 de lei.Academicianul Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România, dar şi din lume, îşi vinde apartamentul pentru a face rost de banii necesari publicării unei cărţi de specialitate. Deşi locuinţa este singurul bun pe care îl deţine, acad. prof. dr. Dănăilă spune că aceasta este singura soluţie pe care o are la îndemână.

În urmă cu trei ani, neurochirurgul, autor şi coautor a peste 40 de cărţi de specialitate, a plătit 130.000 de lei pentru publicarea celor trei volume ale tratatului „Functional neuroanatomy of the brain”.

De atunci, alţi sponsori nu şi-au mai arătat sprijinul, astfel că acum tipărirea următorului tratat de neurochirurgie va presupune un compromis, relatează presa locală.

„Acum scriu încă o carte şi mă gândesc cum s-o plătesc”, a explicat acad. prof. dr. Dănăilă. „Dar am găsit o soluţie - eu am donat casa de la Darabani şi tot ce am acolo Primăriei, iar casa soţiei de la Davideşti, Argeş, am donat-o tot Primăriei. Am apartamentul în care stau ca avere şi acum m-am trezit că nu am bani cu ce să public. Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau, cu condiţia să stau în el până când mor şi-mi dă o sumă de bani şi aşa o să pot publica o altă carte pe care o am aproape”, a mai explicat el.

Potrivit academicianului, venitul său lunar, obţinut de la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti este de 2.500 de lei.

În plus, profesorul Leon Dănăilă oferă consultaţii gratuite, de luni până vineri, între orele 07.00 şi 08.00.

P.S. Cum vine asta? Avem un geniu, Stie mult, ajuta pe toata lumea, insa societatea nu are nevoie de stiinta lui ?! :( :( :(
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 4340
 • Thank you received: 700
 • Karma: 12
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: acum 2 ani 1 lună by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Dezinteres total fata de VALORI acum 1 an 9 luni #41562

INCREDIBIL/ Viata amoroasa a Monicai Barladeanu, SUBIECT DE EXAMEN la Evaluarea Nationala

Personaje care umplu tabloidele din Romania au ajuns subiect de discutie printre copiii de gimnaziu. Este cazul actritei Monica Barladeanu, care tine capul de afis al (CULMEA!!!) unei culegeri speciale cu teste de evaluare pentru elevii claselor a VIII. Parintii copiilor sunt revoltati dupa ce au descoperit ca acestia au de analizat aventurile amoroase ale Monicai Barladeanu de peste Ocean. Intr-o culegere speciala de teste pentru Evaluarea Nationala, elevii de clasa a VIII-a au de rezolvat subiecte ce urmaresc activitatea cunoscutei actrite din Romania. Textul, un interviu acordat de Monica Barladeanu unei reviste glamour, trebuie retinut si analizat de elevi pentru a putea promova examenul.

Elevii afla astfel despre viata amoroasa a vedetei, rolurile pe care aceasta le-a jucat in filme, stilul vestimentar, dar si despre pasiunile Monicai Barladeanu. Adolescentii trebuie sa faca o analiza gramaticala a cuvintelor subliniate si sa raspunda la cateva intrebari care sa demonstreze ce au retinut din text. Ei trebuie sa tina minte orasul din America pentru care Monica Birladeanu a facut o pasiune, dar si cate roluri interpreta actrita in acel moment. Fiecare dintre aceste cerinte sunt notate cu cate 4 puncte.

"Daca vrei sa distrugi o tara, atunci ucide-i sistemul de invatamant!", spune revoltata mama unui elev de clasa a VII-a, stupefiata de nivelul la care a ajuns invatamantul in tara noastra.

Cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a s-au incheiat. In perioada 15-17 iunie au loc inscrierile pentru sustinerea examenului de Evaluare Nationala 2015. Adolescentii vor fi testati la limba si literatura romana, oral si scris, limba materna si matematica.

Evaluarea Nationala 2015 va incepe luni, 22 iunie, cu proba la Limba si Literatura Romana, iar marti, 23 iunie, absolventii de clasa a VIII-a vor sustine examenul la Matematica.

Pe 26 iunie se vor afisa rezultatele, iar in aceeasi zi pot fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 30 iunie, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei.


P.S. Eu cred ca aceste autoritati din Invatamantul Romanesc sunt niste nulitati deosebit de periculoase. :( :( :(
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 4340
 • Thank you received: 700
 • Karma: 12
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Dezinteres total fata de VALORI acum 1 an 5 luni #42333

“ROMANIA E O TARA CU MULTI EUNUCI, PAPAGALI SI MAIMUTOI !”Augustin-Buzura-in-roba-de-academician.jpg


“Din păcate, de un sfert de secol se joacă aceeaşi piesă tâmpită a alegerilor şi a distrugerii. Totul se vinde, totul se cumpără într-un spaţiu în care nu se respectă nimic. A dispărut industria, s-au înstrăinat finanţele, au fost fugăriţi din ţară peste trei milioane de oameni – toată forţa calificată a ţării –, acum, dispar pământul şi pădurile, iar când este nevoie de vreo diversiune, de acoperit vreo ruşine, scoatem de sub tejghea două dosare, „Cine a tras în noi?…“ şi „Mineriadele“, care arată lumii chipul nostru cel mai primitiv. Şi mai avem mari luptători cu comunismul pe care, pe vremea când acesta exista, nu i-a vãzut nimeni. Din păcate, nişte cacealmişti avizaţi despre cât sunt de <muieţi posmagii> naţiei s-au impus punând în circulaţie nişte formule care sunt luate în serios şi astăzi. (…)

Oricum, Constituţia este cea mai necitită carte. Şi aş zice că este firesc, atâta vreme cât moaştele, vrăjitoarele şi agheasma ocupă locurile cele mai privilegiate în preocupările mulţimilor. Deci, nu tocmai întâmplător, conducem detaşat la analfabeţi, abandon şcolar, mortalitate infantilă. Cu şase violuri pe zi nu avem cum pierde locul prim într-un clasament european. (…)

România este o obsesie care nu te poate lăsa indiferent, o ţară cu foarte puţini bărbaţi – mă gândesc şi la cei ce luptă în Afganistan – şi foarte mulţi eunuci, papagali şi maimuţoi, o ţară care nu se lasă iubită şi nici cunoscută aşa cum ar trebui, mai cu seamă că nu se face absolut nimic pentru asta. Cum să afle alţii ce mari valori avem, din moment ce ieşim pe piaţă cu procurorii, slugile, hoţii şi fetele de consum? (…)

Este la îndemâna oricui să observe că frica, suverană, s-a insinuat în toate. (…)

Cei interesaţi de psihologie, dar nu numai ei, nu pot să nu observe că s-a produs o schimbare brutală în sufletul acestui popor, şi nu în bine. Ura la superlativ, agresivitatea, refuzul spiritului, violurile, crimele de orice fel, alcoolismul şi lenea au devenit tot mai vizibile. Absenţa milei, a compasiunii, speranţa într-o salvare din afară se adaugă celor pomenite pentru a întregi un portret jalnic. Şi neimplicarea. Oare nu auzim la tot pasul „Numai în România se poate întâmpla aşa ceva!“? Doar alţii sunt de vină. După cum se vede, răsare ceea ce s-a semănat cu consecvenţă mai ales în ultimul deceniu. Pot, aşadar, să ne elibereze analfabeţii de alţi analfabeţi? Slugile de mentalitatea de slugă? Putem, oare, învăţa bunele maniere de la uriaşa mitocănime naţională sau demnitatea şi onoarea de la servitorii autodeclaraţi?(…)
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 4340
 • Thank you received: 700
 • Karma: 12
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Dezinteres total fata de VALORI acum 1 zi 14 ore #44588

Acest român are o pensie de 400 DE MILIOANE pe lună! Ce a făcut acest individ pentru România, oameni buni?

c8b4ac8b48b61829db0fc074d16ad73d-696x364.jpg


Cea mai mare pensie de magistrat din România este încasată de Gheorghe Bălăşoiu din Argeş, fost procuror la Parchetul Curţii de Apel Piteşti şi comandant al Penitenciarului Colibaşi.

Cifrele și modul cum s-a ajuns la suma de 400 de milioane sunt strigătoare la cer, scrie portalul Comisarul. Cum a fost posibil ca într-o țară ca România, unde media pensiilor este foarte mică, să se ajungă la astfel de baroni ai pensiilor?

Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă o pensie de peste 30.000 de lei.

Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus la pensia de azi: 40.963 de lei, adică peste 9000 de euro pe lună.

Pensiile magistraţilor sunt reglementate de legea 303/2004 privind statutul magistraţilor în vigoare din septembrie 2004. Legea a fost modificată şi completată de mai multe ori.

Prima modificare a fost adusă de legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei din iulie 2005. A fost introdusă o nouă metodă de calcul a pensiei de serviciu pentru magistraţi: media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

Potrivit Casei de pensii, atât textul iniţial al legii 303/2004, cât şi cel al legii 247/2005 nu menţiona care sunt drepturile de natură salarială ce intrau în venitul brut care constituia baza de calcul al pensiei de serviciu. Abia normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG 1275/2005, au clarificat ce drepturi salariale se includ în venitul brut.

Citeşte mai mult pe comisarul.ro.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 4340
 • Thank you received: 700
 • Karma: 12
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Petru

Aniversari

Lavy , antonbarosanul 2 zile