Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Romania Presedintilor

Romania Presedintilor #32022

Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti



Romanii par sa aiba memoria scurta. Multi dintre noi uitam cum am dus-o in anii de dupa Revolutie.
Pentru o mare parte a romanilor, vremurile dinainte de anul 2000 au fost mult mai bune ca cele pe care le traim in aceste clipe.

Uitam ce s-a intamplat in perioada postdecembrista, poate si din tendinta generala a omului de a idealiza trecutul.

Romania sub trei presedinti

Se aduc acuzatii grave, cum ca am traversa cele mai negre si mai dureroase momente din ultimii 22 de ani. Dar oare este chiar asa? Intr-adevar, nu traim foarte bine acum, nu traim dupa cum am fi dorit, dar sa nu uitam ca este criza.

Dar in ciuda acestei crize, oare viata noastra nu este mult mai buna decat in urma cu 10 – 20 de ani? Sau este mai rea? Dar pentru a vedea exact cand am trait mai bine, haideti sa vedem ce s-a intamplat in Romania de cand a cazut Ceausescu.

Pentru a ne aminti ce s-a intamplat din 1990 si pana in prezent, Econtext va prezinta o radiografie maraton. Mai exact, prezentam evolutia unui numar de 14 indicatori diversi, din mai multe ramuri socio-economice. Va aratam cum au evoluat salariile, pensiile, investitiile, locuintele, numarul saracilor, etc. pe parcursul mandatelor detinute de presedintii care au guvernat Romania in ultimii 22 de ani.

Mai exact, am impartit aceasta perioada in patru intervale: conducerea lui Ion Iliescu (1990 – 1996), presedintia lui Emil Constantinescu (1996 – 2000), noul mandat al lui Ion Iliescu (2000 – 2004) si presedintia lui Traian Basescu (2004 – pana in prezent, 2012).

Indicatori

Si am avut in vedere urmatorii indicatori: (1) salariul mediu, (2) rata somajului, (3) numarul salariatilor, (4) Produsul Intern Brut (PIB), (5) cursul euro/leu, (6) investitii straine directe, (7) numar locuinte, (8) valoarea pensiei medii, (9) numarul de saraci care mananca la cantine, (10) centre pentru asistarea adultilor (bolnavi cronici, adulti handicapati, batrini), (11) indemnizatie somaj, (12) numarul somerilor, (13) cursul dolar/leu, (14) inflatia medie anuala.

Si vom vedea cum au evoluat acesti indicatori la inceputul si finalul de mandat al fiecarui presedinte.

Cu alte cuvinte, cum a luat fiecare presedinte tara si cum a lasat-o. Datele provin de la Ministerul Muncii, Camera Deputatilor, Institutul National de Statisca, Banca Nationala a Romaniei, etc.

Ion Iliescu – Emil Constantinescu – Traian Basescu

Dar sa lasam cifrele sa vorbeasca de la sine. De exemplu, in privinta salariului mediu, conducerea lui Ion Iliescu 1990 – 1996 si presedintia lui Emil Constantinescu 1996 – 2000 au fost cele mai dezastruoase, salariul scazand cu 30 de dolari, respectiv 25 de dolari.

In privinta somajului, cea mai neagra perioada a fost 1990 – 1996. In timpul lui Ion Iliescu, somajul a urcat de la 0,6% (1990) si pana la 6,6% (1996). In plus, numarul salariatilor s-a diminuat in toate mandatele presedintilor, cele mai drastice scaderi fiind in primii zece ani de dupa Revolutie.

La randul sau, PIB-ul a trecut de la -5,5 miliarde dolari in intervalul 1990 – 1996 la un plus de peste 100 de miliarde de dolari in timpul lui Traian Basescu.

In privinta saracilor care mananca la cantinele sociale, numarul lor a descrescut puternic din 2000 si pana in prezent. Si pensia a urcat, dar si investitiile straine.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #32023

HARTA COMPLETA A CELOR TREI PRESEDINTI – CUM S-A DEZVOLTAT ROMANIA IN TIMPUL CELOR TREI PRESEDINTI



via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, pokuletz78

Rasp: Romania Presedintilor #34953

DEZVALUIRI-BOMBA DESPRE CINE ESTE ION ILIESCU

Analistul politic Serban Oproiu a reconstituit biografia fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si TURNUL prezinta IN EXCLUSIVITATE date mai putin cunoscute din viata celui care a condus Romania mai bine de 10 ani.

Bunicul lui Ion Iliescu, bolsevic urmarit de politia tarista

”Vasili Ivanovici a fost un evreu rus, bolsevic, un puscarias periculos care a fugit din Rusia si a fost urmarit de politia tarista. S-a stabilit in Oltenita in 1895 ca argat si baiat de pravalie la un grec, poreclit Tandarica, de pe strada Heliade Radulescu nr. 1 si si-a schimbat numele pentru a-si pierde originea ca mai toti evreii aciuiti in Romania, in Iliescu, dupa 1900.

S-a incurcat cu Maria Savu (sora carciumarului Anghel Savu, care avea carciuma pe strada I. H. Radulescu, nr. 2) cu care, s-a casatorit in 1900-1901. Anghel Savu, era roman, fugit din Bulgaria fraudulos, traversand Dunarea si stabilit in Oltenita. Acesta, le-a facut Mariei si lui Vasile, o dugheana in care, vindeau diverse, pe strada I.H. Rădulescu, nr. 6-8. Vasili Iliescu, fost Ivanovici si Maria, fosta Savu, au avut doi baieti si doua fete (Alexandru, tatal lui Ion Iliescu, Eftimie, viitorul calau al poporului roman, Aristita si Verginia). Vasili Ivanovici, a fost foarte bun prieten cu Dobrogeanu Gherea, evreu venit din Rusia, pe numele sau adevarat Katz.

Prietenul bunicului lui Iliescu, parasutat prin Decret Regal


George Calinescu, precizeaza in „Istoria Literaturii Romane“: Dobrogeanu Gherea, evreu venit din Rusia in mod suspect si fraudulos, «parasutat», a fost impamantenit prin Decret Regal, din eroare si diversiune, sustinut fiind chiar de Titu Maiorescu!“ Aici, atentie la diversiunea promovata de Ion Iliescu in presa, prin care se sugereaza ca bunicul lui, ar fi un taran, Paun, de langa Oltenita.

Mama vitrega a lui Iliescu, spioana la rusi

Mama vitrega a impostorului Ion Iliescu, a fost dupa 1944, servitoare si bucatareasa la Ana Pauker. Dupa 1945, Gheorghiu Dej, a alfabetizat-o – pentru ca nu stia carte – si a trimis-o in Agentia Economica a Romaniei de la Sofia, unde a stat mai multa vreme. De la Sofia, Gheorghiu Dej a avansat-o si a trimis-o la Moskova, tot la Agentia Economica Romana, dar dupa putin timp, fiind deconspirata ca spion, la cererea rusilor a fost retrasa, adusa in tara si numita Director General la Vamile Romane, de unde s-a pensionat.

Marita Iliescu, s-a prezentat cu un Carnet de Luptator in razboiul din Spania (alaturi de Walter Roman), la Asociatia Luptatorilor Antifascisti, spre a se inscrie in aceasta. Desi un fals, dar s-a facut la interventia lui Ion Iliescu, beneficiind de multe si mari drepturi necuvenite. La receptiile date de Ceausescu, niciodata Ion Iliescu, nu a mers cu sotia sa Nina Bercovici (evreica si ea) ci cu Marita, mama lui vitrega!

Unchiul lui Iliescu, criminal de meserie pe vremea lui Dej


Unchiul Eftimie Iliescu: Unchiul lui Ion Iliescu, fratele lui Alexandru Iliescu, fost ofiter de securitate, a participat la represiunea si „decapitarea“ poporului roman, in timpul lui Dej, fiind adjunctul criminalului Alexandru Draghici, Ministru de Interne in aceea perioada. Dupa moartea lui Stalin, acelasi Dej, l-a demis si l-a numit Director la Fabrica de Incaltaminte, „Pionierul“. Alcoolic fiind, intr-o altercatie specifica betivilor, l-a ucis pe seful cantinei. A fost arestat si condamnat la 17 ani inchisoare. Se pare ca acolo si-a gasit si sfarsitul.

De remarcat ca Ion Iliescu, ascunde cu darzenie originea sa criminala, compromitatoare, lucru firesc din punctul lui de vedere, in fata poporului roman, pe care a reusit astfel sa-l pacaleasca si sa-l umileasca dupa 1989.

Bunicul lui Iliescu a stat ilegal in Romania

Investigatiile facute pentru perioada 1901-1902, nu au dus la concluzia ca ar fi existat un decret regal de impamantenire a lui Vasili Ivanovici, asa cum s-a facut in cazul lui Dobrogeanu Gherea, Constantin Stere, Ioan Slavici si altii. Se poate trage concluzia, ca Vasili Ivanovici, decedat la Oltenita în 1965, la varsta de 88 ani, a fost evreu basarabean, nascut in jurul anului 1877, aciuit fraudulos, fara cetatenie la Oltenita.

Iliescu, fiu de tiganca caldarara


Tatal lui Ion Iliescu: Alexandru Iliescu. Alexandru Iliescu, baiatul cel mare al lui Vasili Ivanovici – Iliescu apoi, s-a nascut in Oltenita în 1901, casatorindu-se in 1929 cu Maricica, o tiganca de origine bulgara, din neamul caldararilor, analfabeta, care vorbea prost romaneste si care e adevarata mama a lui Ion Iliescu. Maricica, era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita, venita din Bulgaria si care locuia intr-o cocioaba insalubra, pe o strada paralela cu strada I. H. Rădulescu; nestiindu-se cine era tatal ei. Ion Iliescu, s-a nascut in aceste conditii insalubre, in Oltenita, in data de 03 Martie 1930; an in care Alexandru Iliescu tatal sau, a fugit in Rusia, unde a stat pana in anul 1935. Maricica, mama adevarata a lui Ion Iliescu, moare in 1932, fiind inmormantata la Oltenita (atentie la diversiunea cu Maria Ivanus, din Bucuresti, ca ar fi mama lui Iliescu).

Tatal lui Iliescu a conspirat impotriva Romaniei

Alexandru Iliescu a dus in Rusia o activitate conspirativa impotriva Romaniei, fiind Kominternist, NKVD-ist tradator, omul lui Stalin. Casa lui Alexandru Iliescu din Oltenita, era casa conspirativa a Kominternului si NKVD-eului. In Rusia, Alexandru Iliescu, a avut tot felul de ocupatii printre care si hamal si a avut se pare si copii nelegitimi. In 1935, Alexandru Iliescu s-a intors din Rusia, fiind condamnat la 12 ani inchisoare, pentru tradare de tara (milita pentru dezmembrarea Romaniei si trecerea Basarabiei la rusi); inchisoare executata cu intermitenta. In inchisoare, a fost turnator la politie. Tot in aceasta perioada, Alexandru Iliescu s-a incurcat cu Maria, nevasta unui coleg de puscarie, Ivanus, un bolsevic periculos. Cu aceasta, Alexandru, a facut un copil din „flori“: Eugen, frate vitreg al lui Ion Iliescu, securist adus in cosciug metalic sigilat, din Orientul Mijlociu.

Iliescu si legatura de familie cu clanul tiganesc Cioaba


Precizare: In 1940, Alexandru Iliescu s-a casatorit cu Marita, tiganca din Maramures, sora buna a mamei lui Ion Cioaba din Sibiu, autointitulat Rege al tiganilor, cu care a avut doi baieti; fratii vitregi ai lui Ion Iliescu, Mircea si Crisan, veri primari cu Cioaba. Unul a fost Atasatul Militar al Romaniei la Moskova iar celalalt Director Adjunct la IRSOP, prin influenta lui Ion Iliescu, desi erau semianalfabeti, fiind tigani.

Sa nu ne mai miram de ce prima masura pe care a luat-o Ion Iliescu dupa ce a pus mana pe putere, a fost restituirea aurului la tigani. Alexandru Iliescu, a decedat in 1945 la Oltenita, la o manifestare de 1 Mai in tribuna, beat, cu sticla de tuica in mana. Ce se mai poate spune? Nu mai am cuvinte; nu pot caracteriza acest popor roman, care s-a lasat condus timp de 16 ani de catre un om de talia lui Iliescu, un descendent de tigani, genocidar si tradator de Romania!”

via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #34959

Sigur ca da, sunt aspecte interesante .

Nu stiu de ce, insa nu prea ma surprinde prea mult.

Spun aceasta nu de dragul de a minimaliza sau a persifla.

In aceasta vara am citit Lavinia Botea - Psihologie Politică

Din studiul descris in aceasta carte reiese clar, fara echivoc, ca toti conducatorii Partidului Comunist, membrii lor de partid ajunsi sefi , in U.R.S.S. ,dar si in Romania, absoluti toti, au fost oameni fara invatatura. . Oameni frustrati si plini de ura impotriva tuturor celor care nu gandesc ca ei. "CINE NU-I CU NOI, E IMPOTIRIVA NOASTRA"
Cu cat omul era mai redus intelectual si mai rau cu atat era mai bine de promovat in Conducere.

O interpretare persoanala spun... cam asa;

Comunismul este "ADEVARATA RELIGIE" , noi saracii si prostii vom tranforma LUMEA .

Timp de peste 70 de ani, (1917-1990) acest fapt s-a intamplat in lumea intreaga.

Acum tragem ponoasele .
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #36937

Bilantul unei distrugeri premeditate: LISTA INTREPRINDERILOR (peste 1200!

Va punem la dispozitie o listă completa a marilor intreprinderi romanesti, cu peste 1000 de angajati, care au fost distruse, falimentate, privatizate defectuos de catre guvernele post-decembriste care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 25 de ani.

LINK :evil:

Ce salarii aveau romanii inainte de Revolutie

Nu putini sunt cei care isi aduc aminte de perioada dinainte de Revolutie, cand fiecare roman avea un loc de munca asigurat, iar salariul era la un nivel care iti permitea sa duci un trai decent. Problema atunci erau magazinele goale si faptul ca aproape totul se cumpara pe cartela, cu ratia. Adevarul va prezinta o retrospectiva a salariilor castigate atunci de romani, in functie de ocupatie, dar si preturile acelor vremuri.

LINK :whistle:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Romania Presedintilor #36952

Inainte de "rivolutie" era mult mai bine.
N-am nevoie de statistici sa-mi spuna cum am trait. Personal am simtit "binefacerile" traiului pe vremea presedintilor de dupa ,90.

Pe vremea lui Nea Ceasca, odiosul rgretat, imi mergea infinit mai bine ca acum. Pai, gandeste numai ca eram tanar, sanatos, munceam si se invarteau fetele in jurul meu ca gainile ametite.

Pe vreme lui Ilici Iliescovici si a lui Milica m-am zbatut ca pestele pe uscat cu inflatia pe care n-o mai dovedeam , brrrr, urate vremuri.

Ultimii 10 ani, in epoca lui Base , am fost lovit cel mai rau.
M-am pensionat pe caz de boala, am primit certificat de handicap grav permanent, nevasta m-a lasat, am incaruntit mai tare decat tata, aproape nu mai pot sa ma ridic din pat.

Notele mele pentru presedinti:
Nea Ceasca - 10
Ilici - 8
Milica - 7
Ilici - 6

Base - 4
Base- 3 cu indulgenta.
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 457
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by Petru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Romania Presedintilor #36955

Eu, Dan ciresaru in 1989 avem 28 de ani,si 9 ani vechime in munca.
Sentimental vorbind pentru mine perioada 1965-70 a fost cea mai frumoasa. Mi-amintesc de pilda ca pana in anii 1975/76 magazinele romanesti, includ aici si Alimentarele erau foarte bine aprovizionate.
Cu 100 de lei te distrai si chefuiai pe saturate.
Interesant este ca in ciuda faptului ca am urmat Scoala Generala la internat, la 700 km de casa nu mi-a parut rau, decat dupa ce am absolvit-o. Anii 1969-77.
Cam din anii 1979-80 au inceput sa se strice vremurile. Cozi la alimentare, Seara ne intrerupea curentul electric tuturor romanilor. Atunci pe intuneric am auzit injuraturi si "laude la adresa conducatorilor nostrii iubiti"
O, HO,HO ! Atunci bancurile cu Bula erau "best-seler" in Cantarea Romaniei" !B) B) B)
Sunt un caz mai deosebit. Lucrand la norma , in conditia mea castigam salarii microscopice.
Pe hartie aveam 1800 de lei, insa realizam doar in jur de 300 de lei.

Asa ca in ultimii 36 de ani in privinta castigurilor , m-am obtinut "mare branza".

Dupa Revolutie anii 95-2000 au fost parca cei mai afurisiti.Inflatia ajunsese pe la cota 300% daca nu ma insel.

Libertatea am obtinut-o, insa din punc de vedere economic Romania s-a prabusit.

Atentie, nu pretind ca perioada comunista a fost buna. A fost impusa.

Acum NU AVEM MINTE, CAP, VIZIUNE SA TRAIM BINE.

Dictatura nu este o solutie !

As spune ca Iliescu a fost bun, insa imi dau seama ca si el a gresit profund.

Si Iliescu si Basescu au rapit cate 10 ani din Destinul Romanesc.

Viitorul suna sumbru de tot!

3 Milioane de romani au plecat in pribegie, de unde naiba bunastare ?!

Daca e sa pun note...

Ceausescu exmatriculat plus internare in Scoala de Corectie.

Iliescu 4,

Constantinescu 5 TRAS DE PAR,

iar lui Basescu 2, pentru ca 1 nu am voie.B) B) B)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #37416

Laboratoarele nasterii noului presedinte (Opinii)

Privita cu putina detasare degringolada din scena politica romaneasca are parca si mai multe accente comice.

La dreapta ei, pare ca se pregateste o armata de prezidentiabili care sa ia cu asalt alegerile din noiembrie. La stanga, colosul PSD nu reuseste sa dea nici macar ideea unui singur prezidentiabil onorabil. Unita sau nu, fuzionata sau in curs de implozie, dreapta poarta inca stigmatul austeritatii din ultimele guvernari.

Nu ca austeritatea ca idee nu ar fi fost preluata si dupa 2012 de guvernarea uselista, doar ca astazi autorii implementarii masurilor draconice din 2010 se gasesc, mai toti, la dreapta lui Traian Basescu. Din aceasta perspectiva, eventualul candidat al PSD sau al uniunii PSD-UNPR-UDMR-PP-DD pare sa aiba un mic avantaj. Avans ce se traduce si in sondajele de opinie care il dau pe Victor Ponta drept favoritul in cursa pentru Cotroceni.

Marea necunoscuta de care isi pocnesc mintile stralucite marii strategi din umbra ai PSD este reactia pe care majoritatea electoratului o va avea in fata candidatului Victor Ponta - copilul teribil al politicii romanesti, baiatul care in 2009 sarea sa intre in cadru din spatele lui Geoana si Antonescu, seful de campanie care nu si-a votat omul pentru care lucra, doctorul cu diploma plagiata, cinicul care recunoaste ca ceilalti au castigat doar pentru ca au furat mai mult si, deloc in ultimul rand, primul candidat la prezidentiale care abia a sarit de 40 de ani.

De cealalta parte, dupa retragerea lui Crin Antonescu si promisiunea fuziunii dintre PNL si PDL, jalea pare si mai mare.

Este o certitudine ca nu va exista un singur candidat, ci o pleiada de sperante moarte inainte de termen, precum Cristian Diaconescu, consilierul care s-a recunoscut din start "omul lui Basescu", sau auto-anuntatul Mihai Razvan Ungureanu, premierul iesit prea devreme din laborator si trantit prea brusc la pamant, istoricul in jurul caruia inca mai persista mirosul extravagant al parfumului.

Ca nici intr-un an, cu doar cinci luni inainte de alegeri, partidele din Romania sunt prinse toate intr-un offside vizibil si din ultimul rand.

Iar panica pe care le-o provoaca daramarea fostei lumi nu face decat sa le sporeasca si mai mult degringolada. La deruta generala se adauga si faptul ca presedintele in functie si-a testat inca o data puterea de influenta la fel de mica pe care o are in randul electoratului.

In conditiile date, Traian Basescu va fi un factor de influenta doar in masura in care cei doi candidati din turul doi ar fi despartiti de zecimale.

In conditii de stres si panica, trecerea timpului nu face decat sa-i impinga pe liderii partidelor catre gesturi si mai putin cumpatate, asa cum a fost invitatia de a intra la guvernare pe care Ponta a adresat-o partidului patronat de circarului natiunii - Dan Diaconescu Direct. Semnalul de alarma tras de UDMR, care a spus ca intrarea PP-DD la guvernare ar avea efecte catastrofale de imagine, cred ca nu a facut decat sa provoace si mai multa panica in randul liderilor pesedisti.

Avand in fata posibilitatea de a pierde tot si de a iesi din politica inainte de a-si incepe adevarata ascensiune, Victor Ponta e foarte posibil sa planga in aceste zile dupa fostul partener de alianta.

Speriat el insusi de cartea pe care si-a ales sa o joace, totul sau nimic, cred ca Ponta a pierdut intr-atat de mult controlul incat il si vede pe Traian Basescu furandu-i majoritatea parlamentara. De ca si cum castigarea functiei de premier in urma alegerilor din 2012 ar fi considerata ca suficienta si pentru obtinerea postului de presedinte.

Din tot haosul format in urma ruperilor si reunirilor dintre partide si lideri, de castigat vor avea doar cei care isi vor pierde cel mai putin capul. Cu americanii dand tarcoale prin toate colturile, politicienii au in sfarsit o sarcina pe masura meseriei pe care si-au ales-o: sa gaseasca omul care sa trezeasca majoritatea adormita a celor care inca mai pot spera.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Romania Presedintilor #37419

Absolut toate partidele,TOATEdispretuiesc electoratul roman.

Un candidat la Presedentia Romaniei, sau al oricarei tari civilizate ar fi trebuit hotarat cu 1 an-jumate- 2 ani inainte.

Iar acel candidat ar fi trebuit sa aiba un proiect pentru Romania ! Daca ma alegeti, fac asta si asta.

In acesti 2 ani electoratul ar sti ce sa voteze. Cand se anunta cu 2 ani inainte, acel candidat tranmite tuturor ca este curat si cinstit si aduna voturi. In acesti 2 ani el, aspirantul raspunde responsabil la toate criticile primite.
Denota hotarare, determinare, viziune.

La noi , in Romania nu este posibil, este de neconceput.
Suntem imaturi.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #38887

De 25 de ani ne alegem presedintele si asta ne schimba viata. Am ales raul cel mai mic si am ales sa traim bine.

"Adevarul despre Romania" se intoarce in timp pentru o restrospectiva a alegerilor prezidentiale din 1990 si pana in 2009, pentru a vedea cand am gresit si cand am invatat din greselile acestor alegeri, inainte de a vota din nou.

DOCUMENTAR Alegerile noastre. Partea I (o retrospectiva a alegerilor prezidentiale)

Partea a doua a filmului documentar va fi difuzata marti, 28 octombrie, pe Prima TV, la "Adevarul despre Romania".

Istoria alegerilor prezidentiale (2000): Pericolul Vadim si votul de dispret al tinerei generatii
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Romania Presedintilor #38900

Nici acum nu prea avem ce alege !:(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #39181

Emil Constantinescu, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis



Emil Constantinescu, fostul președinte al României, i-a adresat, marți, președinte ales al României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă. Fostul președinte îi reamintește de "invitația făcută, încă de săptămâna trecută, pentru a participa la Conferința Internațională '25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte'".

"Domnule Președinte ales,

Mă adresez dumneavoastră pentru a vă reaminti de invitația pe care v-am transmis-o încă de săptămâna trecută, pentru a participa la CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ „25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte", Bucureşti, 19-21 noiembrie 2014. La lucrările care se vor desfășura la Palatul Parlamentului participă, cum ați putut vedea din programul conferinței, numeroși lideri istorici sau contemporani ai țărilor din Europa Centrală și de Est, analiști de mare prestigiu, reprezentanți ai mediului academic, precum și un număr impresionant de tineri din țările noastre care s-au născut în 1989 sau în proximitatea acestui an.

Este vorba de o discuție care își propune să examineze atât evenimentele decisive din 1989 și din anii imediat următori, cât și perspectivele care se deschid azi, într-un context mult diferit și în direcții pe care cu toții trebuie să le identificăm cât mai atent pentru a le putea fructifica, sau măcar pentru a nu plăti un preț prea mare pentru națiunile noastre. Cu experiența pe care am dobândit-o în acești 25 de ani, consider că prezența dumneavoastră la această dezbatere ar fi benefică, atât pentru a spori substanța acesteia, cât și pentru a vă oferi un contact direct cu principalele probleme ale regiunii în care vă veți exercita mandatul. Veți putea, de asemenea, să aveți un contact nemijlocit și cordial cu multe personalități de prim rang ale Europei de azi - și, de ce nu, de mâine. În fine, dar nu în ultimul rând, ar fi un gest simbolic de mare importanță pentru un proces de reconciliere a cărui necesitate ați recunoscut-o explicit și care, mai ales după vrajba care ne-a dezbinat aproape un deceniu, a devenit un imperativ major pentru noi toți", a scris Emil Constantinescu, în prima parte a scrisorii.

Mai departe, fostul șef de stat (1996-2000) subliniază că "reconcilierea națională a cetățenilor României nu se poate realiza doar la nivelul discursului" și că are "nevoie de un proiect comun de mare anvergură", care va reveni în sarcina noului președinte al României de realizat.

"Domnule președinte ales, reconcilierea națională a cetățenilor României nu se poate realiza doar la nivelul discursului. Reconcilierea are nevoie de un proiect comun de mare anvergură, care să creeze sinergia necesară lucrului în comun și să mobilizeze principalele forțe ale națiunii noastre civice într-o direcție creatoare. Un astfel de proiect a fost în anii '90 cel al integrării noastre europene și euro-atlantice, și datorită acestui proiect comun am reușit nu doar să câștig alegerile din 1996, ci și să colaborez cu întregul Parlament și cu o majoritate covârșitoare a cetățenilor României, deschizând astfel poarta marilor organizații la care aspiram, și punând bazele unui acord bi-partizan fără de care nu am fi reușit nici atunci, nici în anii care au urmat. După succesul dumneavoastră în alegerile prezidenţiale, pentru care vă felicit, vă revine sarcina deloc ușoară, după ce ați suscitat atâtea speranțe de mai bine, de a propune pentru ţara noastră un proiect de mare anvergură, care să ne unească în jurul unei idei-forță în beneficiul României de azi și de mâine. Așa cum voi încerca să argumentez și la conferința la care v-am invitat, cred că un asemenea proiect, prin care România să iasă definitiv din labirintul tranziției și să devină o putere europeană recunoscută și respectată în lume, poate fi o idee în jurul căreia să ne unim", mai precizează Emil Constantinescu.


În viziunea fostului președinte al României, "capacitatea cetăţenilor de a susţine proiecte importante nu trebuie să fie subestimată", ci "trebuie căutat doar mediul cel mai potrivit pentru crearea şi lansarea lor".

"Experienţa mea, ca şi a celorlalţi foşti şefi de stat din Europa Centrală şi de Sud-Est, ne îndreptăţeşte să vă spunem că un astfel de proiect se construieşte cu dificultate, în timp, şi nu este aducător de voturi, rating sau popularitate. Totuşi, realitatea lumii de azi ne arată că societăţile traumatizate de obsesia riscurilor sunt acelea în care liderii nu sunt capabili să explice nici misiunea proiectelor istorice, nici raportul dintre costuri şi câştiguri. În acelaşi timp, capacitatea cetăţenilor de a susţine proiecte importante nu trebuie să fie subestimată. Trebuie căutat doar mediul cel mai potrivit pentru crearea şi lansarea lor. Cei câţiva preşedinţi vizionari pe care America i-a avut şi-au lansat viziunea lor despre lume în universităţi, unde discursul raţional şi echilibrat este la locul lui, împreună cu experienţa profesorilor şi entuziasmul studenţilor. Este şi motivul pentru care alături de liderii istorici am invitat la această conferinţă personalităţi academice prestigioase din lume şi din România pentru a modera dialogul lor cu peste 400 de tineri din fostele ţări comuniste din Europa estică şi din lumea întreagă.

Reiterez, așadar, invitația mea de participare la conferința „25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte", astfel încât să privim cu toții cu speranță către viitor.

Emil Constantinescu".
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Romania Presedintilor #39218

Klaus Iohannis anunță măsurile pe care le va lua ca președinte

Peste fix o lună de zile, pe 22 decembrie, Klaus Iohannis își începe, oficial, mandatul de președinte al României. Singurul lider PNL ajuns într-o asemenea funcție a anunțat ce obiective va avea la Cotroceni.



”În campanie, mi-am asumat ca angajament un Parlament mai mic și mai eficient și că, în calitate de președinte, voi cere partidelor politice să elaboreze o nouă legislaţie de alegere a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care să elimine aberaţiile. Astăzi, reiterez acest angajament și susțin în continuare că trebuie să avem un Parlament mai mic, mai reprezentativ şi mai eficient în serviciul public.”, anunță Iohannis.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Romania Presedintilor #39223

Daniele, aceasta declaratie suna frumos si ne gadila urechile. Decamdata doar atat !:)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Florin Yry

Rasp: Romania Presedintilor #39274

Mesajul lui Iohannis de a prelua puterea: Este "de natura leninista"


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a catalogat mesajul lui Klaus Iohannis ca fiind "de natura leninista", dupa ce presedintele ales afirma ca PNL vrea sa preia puterea. Cristian Tudor Popescu a criticat dur atitudinea presedintelui ales.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, miercuri, ca "Domnul Iohannis a dat un semnal care nu deloc incurajator". Editorialistul face referire la mesajul lui Iohannis de a prelua puterea.

„Sa luam puterea! Ce sa facem cu puterea in momentul acesta? Daca dl. Iohannis are aceasta atitudine, cedeaza la dorința unor dintre politicienii PNL de a ajunge la putere cu orice pret, dupa parerea mea n-a mai avut rost tot acest vot popular si Iohannis n-a ințeles nimic, daca poate veni cu atitudinea asta!", a spus Cristian Tudor Popescu, la postul Digi24.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mai atras atenția ca nici PNL nu este un partid reformat.

„Sunt inși acolo care n-au ce cauta la guvernare, in prim-planul partidului (...) Nu cred ca e cazul sa vina la guvernare PNL intr-o formula ca in 2004", spune Cristian Tudor Popescu.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
  • Page:
  • 1
  • 2