Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Doctori ORL-sti buni sau foarte buni

Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #16292

buna
va rog frumos care aveti cunostinta de doctori BUNI SAU FOARTE BUNI in domeniul ORL da-ti cateva detalii,adrese,numere de telefon
deja m-am saturat de povesti cu "aproximativ" sau "poate",vreau sa aflu diagnosticul exact si am nevoie de sfatul unui medic foarte bun
sedii sau doctori buni dint toata tara apoi incercand sa l aleg pe cel care imi este mai aproape de domiciliu insa daca sunt constransa sa plec mai departe de domiciliu,o voi face
va multumesc si sa aveti un weekend cat mai placut
:laugh:
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #16303

Buna Aurora,

Eu te cred, nu mai ai rabdare in gasirea unui raspuns satisfacator in cazul tau, insa nici nu vrei sa cauti... in fine, uite, astazi am facut-o eu in cazul tau si iata pe orase linkuri... urmeaza sa le scrii mail ptr detalii sau telefonic, depinde de tine ;)

1. Cabinete ORL

2. Medici Cluj-Napoca

3. Cabinete ORL Piatra Neamt

4. Clinica urechii - Bucuresti care are si sectiune online ;)

5. Otorinolaringologie-ORL Iasi ... selecteaza pe judet si listeaza

Spor!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #16309

buna daniel,poate ca ai dreptate,poate nu caut destul de mult,insa de ceva vreme caut non stop.am gasit deja doi doctori la Bacau si Focsani.am inteles ca sunt foarte buni in ceea ce priveste stabilirea unui diagnostic.
acum multi ani am fost si la cluj,si la targu mures si la bucuresti m-au dus parintii iar medici de la bucuresti le-au spulberat orice urma de speranta pe care o aveau ei ca si parinti ca as putea sa ma recuperez vreodata.Medicii de la bucuresti le au zis ca mi s-ar fi deplasat timpanul,sau ca as avea nu stiu ce scoarta care acopera timpanul si nu ma lasa sa aud.totusi,un medic de aici din danemarca mi-a spus ca urechea mea bolnava arata foarte bine si nu i se pare ca ar avea ceea ce mi au zis doctorii de la bucuresti atunci.
oricum.iti multumesc foarte mult si poate chiar voi merge iar la bucuresti,dar am nevoie de un raspuns categoric si nu incertitudini sau probabilitati.
va multumesc foarte mult.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #16310

deci sunt buni,vad ca si tu ai gasit doctorii de la iasi pe care i-am gasit si eu.doamne ajuta macar sa aflu un raspuns.un weekend frumos va doresc la toti prietenii mei.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #17944

Buna Aurora, ai rezolvat ceva dintre problemele tale odata cu venirea in Romania? Uite ce am gasit in acest sens ;)

Aparatul care face invizibile problemele de auz

Din motiv ca aparatele auditive sunt vizibile si inestetice, multi dintre cei cu probleme de auz, dintre tineri in special, nu fac nimic pentru a corecta aceasta deficienta. Pentru ei exista insa acum o solutie: un dispozitiv complet ascuns.
Afectarea auzului, in diverse grade, este tot mai des intalnita si de la varste tot mai tinere. De vina pentru acest fenomen este, spun specialistii, poluarea fonica din ce in ce mai mare in societatea moderna, dar si administrarea de medicamente cu potential ototoxic.

Medicina moderna vine in ajutorul persoanelor cu deficiente de auz cu un dispozitiv suta la suta invizibil si foarte performant. Aparatul auditiv a aparut recent pe piata dispozitivelor medicale din Romania, pe cea internationala fiind lansat oficial pe 17 mai anul acesta.

El poate fi utilizat de persoanele cu hipoacuzie medie si usoara, insa recomandarea pentru acest aparat trebuie sa vina intotdeauna de la un audiolog.

Carcasa se fabrica dupa mulajul urechii


Are o dimensiune nu mai ¬mare decat cea a unui bob de cafea si nu se compara ca performante cu niciunul dintre aparatele existente pe piata la ora actuala. Specialistii l-au incadrat intr-o clasa speciala a acestor dispozitive medicale, pe care au numit-o IIC, acronim de la Invizibil-In-Canal. Aparatul, mai exact carcasa acestuia, se adapteaza fiecarui purtator. Pentru aceasta, se ia un mulaj al urechii, dupa care se construieste carcasa. In interiorul acesteia se introduce partea electronica a aparatului.

In ceea ce priveste introducerea si scoaterea din ureche, aceste operatiuni pot fi facute de utilizatorul aparatului ori de cate ori doreste sa-l curete sau de cate ori trebuie sa-i schimbe bateria. Daca totusi urechea are o conformatie aparte, insertia se poate face cu un dispozitiv special. Aparatul este invizibil pentru ca se pozitioneaza foarte aproape de timpan, la al doilea cot al canalului urechii (vezi desen).

Nu distorsioneaza sunetele si nu tiuie

Nu doar dimensiunile sunt cele care incadreaza acest aparat intr-o categorie aparte. Tocmai pentru ca se insereaza foarte aproape de timpan, este eliminat pericolul aparitiei tiuitului sau infundarii urechii, ceea ce face ca vocea sa se auda normal.

In plus, pentru ca face parte dintr-o clasa superioara de proteze auditive, aparatul invizibil este dotat cu un circuit foarte performant, care elimina neajunsurile aparatelor auditive clasice. Prin intermediul a doua procesoare (fata de unul, cat detin aparatele mai vechi), acesta reduce zgomotele de fond, chiar si pe cele dintre silabe, in timpul vorbirii, imbunatatind astfel capacitatea de intelegere a cuvintelor, inclusiv in medii zgomotoase. De asemenea, noua tehnologie beneficiaza si de un program special de eliminare a tiuitului, numit Pure Wave Feedback Eliminator.

Volumul se regleaza cu telefonul mobil

Ca si alte aparate de ultima generatie, dispozitivul invizibil are un sistem special de control al sunetului, care le permite purtatorilor sa dea aparatul mai tare sau mai incet prin intermediul telefonului mobil. Orice mobil poate fi folosit ca o telecomanda, astfel incat reglajul volumului sa fie rapid si confortabil. Cei din jur vor crede ca purtatorul protezei auditive doreste sa dea un telefon si nu vor banui nicio clipa ca, de fapt, acesta poarta un aparat auditiv.

Sursa
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Re:Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #21320

Prima interventie de implant cohlear din cadrul prog. "Bun venit in lumea sunetelor!" - un succes

In data de 13 aprilie 2011, echipa condusa de chirugul ORL Lucian David si dr. Adrian Tudor, medic specialist ORL - competenta in audiologie, a realizat cu succes prima interventie de implant cohlear in cadrul unei o clinici private din Romania. Starea micutului la numai o zi dupa operatie este foarte buna, acesta aflandu-se sub atenta supraveghere medicala. In prezent, copilului i se administreaza medicatia adecvata perioadei post-operatorii timp de 7 zile, la finele carora i se vor scoate firele si va fi externat.

Operatia a decurs in parametri normali, avand o durata de 3 ore. "Interventia chirurgicala a fost o reusita! Implantul functioneza! Copilul a cooperat foarte bine cu echipa de medici, iar cu ajutorul acestui implant micutul va putea cunoaste lumea sunetelor", a declarat la iesirea din sala chirurgul Lucian David.

Pentru copilul in varsta de 3 ani si 2 luni, cu o hipoacuzie neuro-senzoriala sever-profunda diagnosticata in anul 2009, implantul cohlear a fost singura sansa pentru ca micutul sa poata auzi vocea mamei. Comisia de specialisti a Clinicii Urechii din Bucuresti a fost cea care a selectionat acest caz pentru realizarea implantatului cohlear din cadrul programului "Bun venit in lumea sunetelor!". Decizia a fost luata dupa ce copilul a fost urmarit logopedic din momentul protezarii auditive bilaterale si pana in cel al selectiei finale, mai exact timp de 7 luni.

Imagini din cadrul interventiei veti putea urmari, incepand cu data de 15.04.2011, accesand www.exploremedicinetv.ro sectiunea Pacienti.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #32883

Un clip video postat de oficialii YouTube are urmatorul titlu: "29 years old and hearing myself WITH 2 EARS for the first time!" (o tanara de 29 ani se aude cu ambele urechi pentru prima data)



In clipul de 5 min si 32 sec este vorba despre o tanara de 29 de ani care auzea pentru prima oara in viata cu ambele urechi. Povestea ei m-a miscat profund si chiar daca probabil sunt sute de persoane cu deficiente de auz in lume, fieare caz e o lectie de viata ca si al tinerei de 29 ani pe nume Sarah Churman. Probabil sunt multe persoane care cunosc oameni cu astfel de deficiente de auz si de vorbire sau mai popular surdo muti, sau poate chiar tu, cel care citesti acest articol treci prin asa ceva si te intrebi daca exista sanse sa poti auzi vreodata. Noi cei normali, nu pretuim atat de mult darul auzului si il consideram un lucru banal si firesc insa cei ce n-au auzit niciodata si mai ales cei ce si-au pierdut pe parcurs auzul, tanjesc dupa acesta. E dureros sa ai copii si sa nu-i auzi razand asa cum s-a intamplat si cu Sarah Churman, sa nu te poti bucura de muzica, de imensa diversitate a sunetelor.

Tanara de 29 de ani nu a auzit niciodata, s-a nascut cu deficiente de auz urmand ca in septembrie 2011 sa faca primul implant Esteem pe partea stanga. Atunci si-a auzit pentru prima data vocea cu o singura ureche.
Esteem este un mic dispozitiv care se implanteaza in spatele urechii (deci invisibil dupa operatie). Acesta foloseste urechea naturala pentru a capta sunetul ca mai apoi dispozitivul sa ajusteze nivelul si sa il transforme in semnale electrice ce le va transmite mai departe catre cohlee. Aceasta transmite mai departe semnalul catre creier petru a fi interpretat.



Mai jos aveti prima reactie a tinerei dupa primul implant pe partea stanga...



Pe 8 Martie anul trecut, tanara a facut si cea de a doua operatie pentru partea dreapta. De atunci Sarah Churman aude bidirectional (cu ambele urechi). Dispozitivul poate fi reglat in detaliu fara interventie chirurgicala pentru a ajusta volumul sau sensibilitatea acestuia la sunet.



Desi Sarah Churman nu a auzit niciodata, este uimitor cat de perfect pronunta cuvintele si cata coerenta are in vorbire. Aceasta explica in show-ul Ellen DeGeneres ca vorbirea coerenta se datoreaza cititului intens ajungand astfel sa inteleaga sensul corect al cuvintelor. Tot in show-ul Ellen DeGeneres tanara spune ca este o mare iubitoare de gramatica.



In concluzie
, in caz ca va intrebati daca exista tehnologie si tehnici medicale capabile sa redea auzul unui om surd, raspunsul este DA! Singurul lucru care probabil va spulbera speranta celor fara auz in redobandirea acestuia este pretul operatiei si a dispozitivului, extrem de piperat. Implantul Esteem pentru auz costa 30.000 de dolari americani. Daca doriti si vizionati si marturiile video ale altor pacienti care au trecut printr-un implant Esteem, o puteti face la aceasta adresa: https://envoymedical.com/lives-changed/

Tot pe site-ul oficial Envoy Medical puteti obtine mai multe detalii, caci aceasta companie se ocupa de implanturile cu dispozitivul Esteem. Chiar daca pretul este unul urias pe care nu si-l poate permite oricine, macar stim cu certitudine ca exista o speranta si ca tehnologia a evoluat atat de mult, incat o persoana fara auz poate auzi.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #32885

Absolut impresionant !
Pe noi ne-a surprins faptul ca lectura, cititul a ajutat enorm in dezvoltarea gandirii in acest caz .
Si iarasi ma intorc la partea financiara .
Nu cred ca este normal pentru umanitate ca sanatatea sa fie redusa la bani .
Noi sa gandim si sa vedem unde reducem banii, cheltuielile inutile si aducem in domeniul salvator .
Poate de aceia in Religie sarbatorim,ii pomenim, ne gandim, la doctorii fara de arginti, adica fara bani .
Vindecam omul pentru a-L multumii pe Dumnezeu !
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Doctori ORL-sti buni sau foarte buni #42871

CENTRE DE IMPLANT COHLEAR

Bucureşti
Institutul de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională ORL
Str. Mihail Cioranu nr. 21,Sector 5

Spitalul clinic Coltea
Bd. I.C. Bratianu, nr. 1, sector 3

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”
Bulevardul Iancu de Hunedoara Nr. 30
RO – 011743 Bucureşti
Secţia ORL, Contact: dr. Adrian Tudor, 0722-23 25 50

Cluj-Napoca Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj
Str. Clinicilor 3-5
prof. dr. Marcel Cosgarea 0744-25 53 56; dr. Violeta Necula 0745 – 86 17 00

Iaşi Spitalul Clinic de Recuperare Iasi
Str. Pantelimon Halipa nr. 14

Timişoara: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă
Str. Hector nr. 1

Targu Mures: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
Str. Gheorghe Marinescu Nr. 50
RO - 540136 Târgu Mureş
Clinica ORL. Contact: dr. Sabau, 0722-171 300
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.