Bine ai venit,
Vizitator
|
Timpul se incalzeste, vine canicula peste noi... iar cand e arsita afara, cheful omului dispare.
"Caldura mare, mon cher", ar spune Caragiale, ca si pe vremea lui vara era foarte cald Chiar asa... ce bem si ce mancam pe canicula? Zeama? |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
3-4 litri de lichide pe zi -apa, ceai, suc, bere etc.
mancare - salate-cea d rosii e favorita mea, ciorbe, fructe |
|
Ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga daca-si pierde sufletul?
Ultima editare: by delfinashu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
cica pe caldura ii ff buna o ciorba, apa minerala ca pierdem saruri nici foarte rece nici calda si multe fructe si legume
|
|
Club Sportiv "Iasi 21"
Tel: 0332.465097 Tel: +4 0740 28 44 62
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Club Sportiv Iasi 21 a scris:
cica pe caldura ii ff buna o ciorba Depinde ce fel de ciorba, de incrediente... grasimea nu este recomandata, provoaca greata. Supa da, cu fidea, acrisoara si rece. Recomand fructele de sezon... prune, pepeni, cirese, zmeura, etc. Atentie insa la matze Gratarul deasemenea, tot ce merge prajit - peste, pasare, vita, muschiulet de porc... cu salate de orice fel, rosii, ardei, castraveti, ceapa, salata verde, varza, etc acrite cu otet din mere. Inghetata, iaurtul, sana, merg "bine" pe timp de vara... NU recomand bauturile alcoolice in exces, spirtoasele si tariile, berea consumata cu moderatie, "luneca" insa Eu sunt fan pepene rosu, recomand tuturor! |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Nu aruncati coaja pepenelui!
Love Potion |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Petru
|
Pastrarea alimentelor in sezonul cald
Anotimpul cald si mai ales luna iulie denumita si "cuptor", ne obliga la o vigilenta crescuta in ceea ce priveste pastrarea alimentelor. Acest lucru ne va feri de efectul negativ pe care il poate resimti organismul in cazul consumului unui aliment alterat din cauza nerespectarii unor simple masuri de pastrare in sezonul cald. In aceasta perioada a anului, temperatura crescuta favorizeaza dezvoltarea multor microorganisme care devin patogene si pot genera afectiuni digestive. Astfel, se inmulteste numarul cazurilor de indigestie, tulburari digestive, toxiinfectii alimentare cu repercusiuni nefaste asupra organismului. Agresiunile din partea microorganismelor implicate in patologia digestiva (mai frecvent: Escherichia Coli, Salmonela, unele virusuri cu tropism digestiv sunt de la intensitate medie pana la grava. Atentie, cei mai predispusi sunt cei din categoriile de risc si anume: copiii,femeile gravide, mamele ce alapteaza, persoanele varstnice si cele care prezinta dezechilibru imunologic. Pentru a preveni aceste neplaceri, va recomand din arsenalul informational urmatoarele: manipularea legumelor si fructelor cu perisabilitate crescuta: caise, piersici, rosii etc. cu grija sporita din momentul cumpararii, transportului si depozitarea acestora;spalarea din abundenta a fructelor si a legumelor sub jet de apa;nu uitati sa va spalati pe maini de fiecare data inainte de aceste proceduri;acolo unde sunt dubii in privinta apei, fierbeti initial apa si apoi folositi-o pentru spalare;scurtati timpul de expunere a produselor alimentare la actiunea temperaturii ambiante, din momentul cumpararii pana la depozitarea in conditii corespunzatoare;stergeti ambalajele produselor alimentare sigilate inainte de a le depozita in camara sau in frigider;refrigerati cat mai repede produsele utilizate categoriilor de risc enuntate mai sus;depozitati alimentele separat unele de altele in pungi speciale sau recipiente;dezghetati alimentele la cuptorul cu microunde sau in apa, nu la temperatura camerei;nu pastrati alimentele preparate in recipient deschise (astfel evitati contaminarea cu microbi, chiar si in frigider); indepartati alimentele ce se altereaza decat sa le consumati expunandu-va agresiunii microbilor;urmariti cu atentie etichetele produselor intrucat la anumite categorii sunt obligati sa specifice modul correct de depozitare. Dr. Valentin Pantea |
|
Club Sportiv "Iasi 21"
Tel: 0332.465097 Tel: +4 0740 28 44 62
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Salata usoara de grau
Ingrediente: Pentru dressing: sucul de la o lamaie 30 ml ulei de masline 15 g zahar brun 5 g mustar sare piper negru proaspat macinat Pentru salata: 500 g grau sare 1 ceapa mica, taiata fin 2 tulpini de telina, taiate 125 g stafide 1 ardei iute, taiat si fara seminte 50 g migdale, taiate 30 g menta proaspata, taiata 15 g patrunjel proaspat, taiat 200 g porumb dulce (conserva), scurs Mod de preparare: Dressing: Se pun toate ingredientele intr-o tigaie si se amesteca la foc mic, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca. Salata: Se fierbe graul in apa cu sare pentru 25 de minute sau pana cand se inmoaie. Se scurge si se clateste in apa rece. Se lasa sa se raceasca de tot. Se amesteca graul cu ceapa, ardeiul, telina, stafidele, migdalele, menta, patrunjelul si porumbul. Se adauga dressingul si se da la rece. |
|
Club Sportiv "Iasi 21"
Tel: 0332.465097 Tel: +4 0740 28 44 62
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Alimente care te hidratează pe căldură
Pe parcursul zilelor de vară, când mercurul urcă în termometre, riscăm să ne deshidratăm. Ştiai că poţi rămâne hidratat cu ajutorul alimentelor, nu doar al apei? Pe caniculă, corpul are nevoie de surse de lichide care să se aimileze treptat. Ştiai că apa băută ”dintr-o înghiţitură” se elimină imediat din corp, fără a hidrata ţesuturile? De aceea, specialiştii recomandă apa din fructe sau legume, care pătrunde şi hidratează organismul treptat. Este important să ne hidratăm corespunzător prin alimentaţie pentru a evita apariţia durerilor de cap, a stărilor de ameţeală sau a celor de oboseală. Fructe Mărul ,, Un măr pe zi ţine doctorul departe!” - spune o veche zicală din bătrâni. De-a lungul timpului numeroase studii au arătat că substanţele din coaja merelor ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului. Un măr de mărime medie conţine 110 ml de lichid. Ananasul Printre fructele verii care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie se numără şi ananasul. Uită de ananasul pe care îl poţi găsi în comerţ la cutii şi alege fructul proaspăt! Ananasul conţine o substanţă cunoscută sub numele de bromelaină, care ajută la digestie şi la detoxifierea organismului. Ananasul te ajută să te hidratezi şi poate ţine locul unui desert delicios şi răcoritor. Pepenele roşu Unul dintre cel mai hidratante fructe ale verii, pepenele roşu conţine cea mai mare parte apă (aproximativ 95%), dar şi săruri de hidratare, precum magneziu, potasiu, calciu şi sodiu. Fructul este perfect pentru zielele călduroase de vară şi te poate ajuta să echilibrezi pierderile de lichide din organism. Legume Castravetele Asemeni pepenului roşu, castravetele este compus mare parte din apă (95-96%), fiind un bun ajutor pentru a-ţi potoli setea. Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe, castraveţii păstrează pentru mai mult organismul hidratat. O altă modalitatea bună de a te hidrata este să adaugi într-un pahar de apă câteva felii de castravete. Varza Cu un conţinut bogat în vitamine (A şi C), varza nu numai că ajută la hidratarea organismului, dar poate reduce nivelul colesterolului ,,rău”şi este un bun aliat în curele de slăbire. Sub formă de salată, varza oferă organismului importante cantităţi de antioxidanţi şi de minerale. Ţelină O altă legumă care te ajută să te hidratezi pe timpul verii şi îţi oferă vitaminele şi mineralele necesare organimului este ţelina. Deşi este un pic mai greu de ,,ronţăit”, ţelina conţine mare parte apă, dar şi antioxidanţi. Adăugată în supe sau în salate ţelina poate preveni anemia. Salata verde Cu un conţinut de peste 90 % de apă, salata verde te ajută să te hidratezi în zilele călduroase de vară, dar ,,are grijă”de digestia şi de silueta ta. O bună sursă de nutrienţi, fibre, antioxidanţi şi betacaroten, salata verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a zilelor de vară. Băuturi Ceaiul de rooibos Dacă îţi este sete, dar ai vrea altceva decât apă, ceaiul de rooibos este alegerea perfectă, în special pentru zilele toride de vară. Nu conţine cofeină, precum ceaiul verde, dar este foarte răcoritor şi hidratant. În plus, ceaiul este o sursă importantă de vitamina C şi de antioxidanţi, care îmbunătăţesc starea de sănătate şi te menţin hidratat întreaga zi. Paradoxal, dacă îl bei cald, corpul tău îşi va regla temperatura mai rapid decât dacă l-ai bea de la frigider. Ceaiul cald ajută la dilatarea vaselor de sânge, lucru ce duce la scăderea temperaturii corpului. Sucul de roşii Sucul de roşii conţine în proporţie de aproximativ 90% apă, ceea ce îl face nu doar o băutură sănătoasă, inclusiv pe perioada dietelor, ci şi o bună alegere pentru micul dejun sau pentru gustare. Deoarece are efect răcoritor, sucul de roşii te ,,hrăneşte” şi te hidratează pentru a face faţă cu brio căldurilor de afară. Apă cu lămâie O bună opţiune pentru a te hidrata în zilele călduroase este şi apa cu lămâie. Mai adaugi doar puţină miere de albine şi mentă şi imediat ai obţinut o limonadă. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de vitamina C, apa cu lămâie te va energiza rapid şi-ţi va potoli setea pentru o perioadă mai lungă de timp decât apa simplă. Cum te mai poţi hidrata vara - evită din alimentaţie preparatele picante, cel sărate, fie cele bogate în grăsimi; - evită pe cât posibil sucurile carbogazoase, deoarece conţin mulţi îndulcitori care fac mai mult rău decât bine organismului. În plus, nu-ţi potolesc setea decât pentru puţin timp; - mare pate dintre legumele, fructele şi băuturile care te hidratează îţi oferă şi energia necesară pentru a face faţă sarcinilor de la serviciu sau a celor de acasă. Multa sanatate si... Doamne-ajuta! |
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by daniel. Motiv: subiect
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|