Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfaturi pentru sanatate

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #41533

Leacul care îţi poate regenera întregul organism

Un studiu recent a dezvaluit ca unul dintre cele mai simple metode prin care ne putem imbunatati starea generala de sanatate este reprezentata de consumul de nuci. S-a constatat ca nucile contin anumiti compusi naturali care pot stimula eliberarea anumitor substante chimice la nivelul creierului care pot lupta impotriva depresiei. Nucile, de asemenea, contin anumiti compusi care contribuie la reducerea colesterolului si la pierderea in greutate. Nucile sunt foarte cunoscute pentru continutul lor bogat de acizi grasi omega 3, grasimi esentiale pentru organism.

Nucile sunt surse excelente de proteine, sunt foarte bogate in fibre, vitamine, antioxidanti si minerale. In afara de combaterea depresiei si de pierderea in greutate, nutrientii prezenti in nuci pot, de asemenea, sa contribuie la consolidarea oaselor si a nivelurilor scazute de glucoza din sange.

Consumul catorva nuci inainte de servirea mesei poate suprima apetitul prin reducerea cantitatii de aport caloric. Pentru persoanele care incearca sa scape de kilogramele in plus, nucile sunt o alegere excelenta. Din punct de vedere nutritional, nucile sunt, de asemenea, o sursa foarte bogata de vitamina E, un antioxidant pretios care contribuie la reducerea riscului de cancer. Dincolo de aceste beneficii uimitoare, consumul de nuci ii asigura organismului tau si o parte din necesarul zilnic de vitamina B, potasiu, mangan, calciu si magneziu.

Nucile previn apariţia cancerului

Avand in vedere marea varietate antioxidanta si cantitatea de nutrienti anti-inflamatorii gasita in nuci, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca numeroase studii de cercetare au constatat beneficiile anti-cancer oferite de nuci. Proprietatile antioxidante ale nucilor contribuie la reducerea stresului oxidativ cronic si proprietatile anti-inflamatorii contribuie la reducerea inflamatiei cronice. Aceste doi factori periculosi reprezinta cea mai mare amenintare pentru dezvoltarea cancerului. Cancerul de prostata si cancerul de san sunt doua dintre cele mai studiate tipuri de cancer in relatie cu aportul de nuci. Cercetatorii au constatat ca riscul acestor doua tipuri de cancer a fost redus semnificativ in urma consumului de nuci. In cazul cancerului de prostata, dovezile sunt puternice si mai multe studii au implicat subiecti umani. In cazul cancerului de san, cele mai multe dovezi se bazeaza pe studii desfasurate pe soarecii de laborator.

In cazul in care in ultima perioada te-ai simtit lipsit de energie, daca suferi de depresie sau daca doresti sa-ti imbunatatesti starea de sanatate a organismului, urmatorul remediu te poate ajuta sa faci asta, potrivit e-dimineata.ro. Datorita profilului nutritional bogat, nucile pot fi considerate a fi adevarate medicamente naturale. Remediul prezentat in randurile de mai jos are proprietatea de a va curata sangele, de a va regenera sistemul imunitar si celular si de a va reface puterile organismului dupa boli grave.

Pentru a prepara acest remediu miraculos este necesar ca mai intai sa te asiguri ca ai la dispozitie toate ingredientele de mai jos:

1 litru alcool dublu rafinat, 12 pahare de apa de izvor, 1 kg nuci, 1 kg miere de albine, o planta aloe de trei ani, 500 ml bere bruna, 1 kg sfecla rosie, 1 kg varza, 1 kg patrunjel (frunze cu radacina), cate 2 linguri de plante: sunatoare, rostopasca, troscot, patlagina, talpa-gastei, sulfina, flori de coada-soricelului si de galbenele, fructe de paducel.

Mod de preparare şi de administrare:

Se spala nucile, se usuca, se scoate miezul, dar nu se arunca cojile. Apoi, prajeste bine nucile si rajneste-le cu ajutorul unu robot de bucatarie. Umratorul pas este reprezentat de amestecarea acestora cu alcool dublu rafinat. Se topeste mierea si se adauga in alcool. Planta de aloe, in varsta de 3-5 ani (nu se uda 5 zile in prealabil) se scoate atent din ghiveci, in asa fel ca radacinile sa ramana intregi. Se scutura bine de pamant, se spala cu bere, se toaca si se pune in alcool. Sfecla rosie se spala bine cu o perie si apa fierbinte, se da prin masina de tocat carne, cu tot cu coaja, se stoarce sucul si se amesteca cu alcoolul si cu celelalte componente. La fel se stoarce sucul si din morcov si varza, si se adauga in alcool. Cojile de nuci se piseaza, se pun pe foc cu 12 pahare de apa, se aduc pana la punctul de fierbere, dupa care se pun in apa cate 2 linguri din plantele enumerate (in total 20 de linguri). Se fierb 20 de minute, se strecoara si se amesteca cu alcoolul si celelalte plante. Se macereaza la intuneric 36 de ore. Se agita inainte de folosire.

Se recomanda ca in fiecare zi sa se consume acest remediu de sase ori pe zi (inainte si dupa mesele principale ale zilei), astfel: 10 zile – cate o lingurita, 10 zile – cate o lingura, 10 zile – cate o lingurita si se repeta pana se consuma toata cantitatea preparata.

P.S. Mie, unu, Dan, nucile si alunele si floricelele de porumb imi plac foarte mult !
As manca in permanenta, ... daca nu ar fi scumpe. Exista totusi ceva ce nu-mi convine !
Dupa consum imi provoaca tusea. Imi ramane ceva pe gat de care nu scap , indiferent de cata apa beau pentru a ma calma.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #41538

SECRETUL longevităţii celor mai bătrâni gemeni din lume

Belgienii Pieter şi Paulus Langerock, cei mai bătrâni gemeni din lume, care au împlinit în luna iulie vârsta de 102 ani, recomandă tuturor oamenilor care vor să se bucure de o astfel de longevitate să bea în fiecare zi un pahar de vin roşu, informează Reuters.
gemeni-reuters.jpg


Cei doi fraţi belgieni consideră, de asemenea, că alte secrete ale longevităţii sunt căsătoria şi moderaţia. Paulus Langerock a declarat: "Nu faceţi nimic prostesc, nu beţi prea mult alcool, nu mâncaţi prea mult, nu fiţi prea petrecăreţi. Nu alergaţi prea mult după femei. Căsătoriţi-vă, căsătoriţi-vă! Cel mai bun sfat din lume este acesta: căsătoriţi-vă cu femeia pe care o iubiţi şi faceţi copii cu ea".

Cu toate acestea, niciunul dintre cei doi fraţi nu a fost căsătorit - fiecare a dezaprobat alegerea făcută de celălalt în ceea ce priveşte partenerele lor de viaţă.

Gemenii Langerock s-au născut pe 8 iulie 1913 şi au locuit împreună aproape întreaga lor viaţă. În prezent, ei locuiesc într-un azil de bătrâni din apropiere de Gent.

Fraţii, care preferă să li se spună Pierre şi Paul, spun că fiecare este cel mai bun prieten al celuilalt şi spun că li s-a întâmplat de foarte multe ori ca oamenii din jur să îi confunde.

Pieter Langerock a spus: "Chiar şi tata, atunci când ne chema, ne striga cu prenumele Pierre şi Paul".

În ceea ce priveşte rutina activităţilor lor zilnice, fraţii Langerock spun că nu există însă nicio confuzie: ambii preferă un pahar de vin roşu de Bordeaux în fiecare zi.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #41571

Avertisment APC România: Îngheţata industrială - produs dezechilibrat nutriţional, un amestec de uleiuri vegetale exotice


Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, rezultă dintr-un studiu făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România).

APC România a achiziţionat, în vederea realizării studiului privind calitatea îngheţatei industriale, 55 de sortimente de îngheţată, cu ingrediente şi arome diferite, urmărindu-se: evaluarea nivelului de informare al consumatorului prin intermediul etichetei, identificarea ingredientelor folosite la fabricarea produsului în vederea prezentării unor puncte de vedere privind calitatea acestora, identificarea aditivilor alimentari din produsele analizate şi prezentarea posibilelor efecte ale acestora asupra sănătăţii consumatorului de îngheţată industrială şi prezentarea unor sugestii de consum.

"Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune dacă sunt hidrogenate sau nu, zer praf, amidon, zahăr adăugat şi chimicale din belşug. Acest produs, dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, nu trebuie consumat de către copii şi persoane cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli metabolice. Totodată, trebuie consumat ocazional de către adulţi, în cantităţi mici, de 40 - 60 de grame", avertizează preşedintele APC România, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

După evaluarea nivelului de informare al consumatorului de îngheţată industrială prin intermediul etichetei, s-a constat că la îngheţata cu ciocolată, cantitatea de cacao din produsele analizate variază între 0,1 şi 3,2 la sută, la îngheţata de vanilie, cantitatea de vanilie din produsele analizate variază între 0,03 şi 0,14 la sută, la cea cu frişcă, cantitatea de frişcă este de 0,2 la sută, în îngheţata cu lapte, cantitatea de lapte este de 12, respectiv 15 la sută, la cea cu nuci, cantitatea efectivă este de 4 la sută, în cea cu alune - 3 la sută şi în cea cu cocos - 5,5 la sută.

În ceea ce priveşte nutrienţii conţinuţi de fiecare tip de îngheţată analizată, s-a constatat că toate produsele prezintă cel puţin o declaraţie nutriţională corespunzătoare pentru 100 grame produs finit.

"Având în vedere faptul că în cele 55 de sortimente de îngheţată există cantităţi mai mari sau mai mici de 100 de grame, majoritatea consumatorilor nu au deprinderea necesară de a calcula cantitatea de nutrienţi asimiliată de organism în urma consumării cantităţii de îngheţată din ambalajul respectiv. Totuşi, la un număr de 28 de sortimente de îngheţată, există, în tabelul aferent declaraţiei nutriţionale, valorile corespunzătoare pentru fiecare tip de nutrient din cantitatea de produs existentă în ambalaj", se arată în studiu.

În privinţa principalilor nutrienţi, pe baza declaraţiei nutriţionale, s-a constat că îngheţatele analizate prezintă valori mari de: grăsimi (în unele cazuri până la 26 grame din 100 grame produs), acizi graşi saturaţi (la unele ajung până la 19 grame din 100 grame produs, deşi American Heart Association recomandă numai 16 grame de acizi graşi saturaţi pe zi şi numai 11-13 grame pe zi la persoanele cu colesterol ridicat), carbohidraţii (ating nivelul de 48 grame din 100 grame produs, în timp ce zahărul adăugat atinge nivelul de 33 grame din 100 grame produs, respectiv de trei ori mai mult decât conţine 100 ml de băutură racoritoare pe bază de cola).

Cel de-al doilea criteriu analizat, care se referă la identificarea ingredientelor folosite la fabricare în vederea prezentării unor puncte de vedere privind calitatea acestora, specialiştii au constatat că la 67 la sută dintre sortimentele de îngheţată analizate, primul ingredient este reprezentat de laptele fără grăsimi, iar la 13 la sută dintre acestea se precizează cantitatea de lapte degresat. Diferenţa până la sută la sută în ceea ce priveşte primul ingredient, la celelalte sortimente de îngheţată, este reprezentată de apă (22 la sută), iar restul de 11 la sută îl reprezintă zahărul şi siropul de glucoză-fructoză.

De asemenea, la 60 la sută dintre sortimentele de îngheţată analizate, al doilea ingredient este zahăr, 13 la sută apă, iar diferenţa de 27 la sută este lapte degresat, uleiuri vegetale şi sirop de glucoză, iar la 25 la sută dintre sortimentele de îngheţată analizate, cel de-al treilea ingredient este reprezentat de către uleiul de cocos, zahăr (24 la sută), lapte degresat, apă şi produse din zer (51 la sută).

Cel de-al treilea obiectiv al iniţiatorilor studiului a fost de a identifica aditivii alimentari din produsele analizate. Astfel, în cele 55 de sortimente de îngheţată s-au identificat 23 de aditivi alimentari.

Aditivii E471 şi E410 au fost identificaţi în 54 de sortimente de îngheţată, E412 în 50 de sortimente, E322 în 41, E407 în 29, E476 în 19, E330 în 11, E442 şi E150d în şapte, E460 şi E440 în şase, E468 în patru, E202, E141, E401, E477 şi E150a în două, iar E171, E417, E414, E162 şi E160c în câte un sortiment.

Specialiştii atrag atenţia că dintre aditivii alimentari identificaţi în îngheţata analizată, următorii aditivi sunt suspecţi de apariţia unor probleme de sănătate: E 150a – caramel simplu, cel mai utilizat colorant artificial, poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale, E 150d - caramel sulfit de amoniu poate provoca probleme intestinale după ingestia unor cantităţi mari, E 162 – betanină, colorant natural obţinut din sfecla roşie, poate conţine cantităţi mari de nitraţi şi produsele ce îl conţin trebuie evitate de copii, E 171 - dioxid de titan, colorant artificial (din studiile efectuate pe animale, s-a observat că ar provoca diferite leziuni la nivelul aparatului cardiovascular, dar şi la nivelul ficatului şi s-au mai observat modificări la nivelul splinei şi rinichilor, dar şi al sistemului imunitar, fiind clasificat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen pentru oameni, iar în Germania a fost interzis).

Printre aditivii periculoşi mai sunt: E 202 - sorbat de potasiu (irită pielea, ochii şi mucoasele şi poate fi genotoxic şi mutagen pentru celulele sângelui uman), E 296 - acid malic (concentraţiile mari nu sunt permise în alimentele pentru copii, deoarece le lipseşte capacitatea de a metaboliza cantităţi mari de acid malic), E 322 - lecitine, emulgatori (deşi în general este sigur, unele studii arată că poate fi descompus de bacteriile din tractul digestiv într-un compus care poate contribui în timp la apariţia aterosclerozei şi a infarctului), E 330 - acidul citric (distruge smalţul dentar, fiind nerecomandat copiilor celor care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree), E 407 - caragenan, agent de îngroşare (unele studii au arătat că poate avea un efect toxic, putând provoca ulcer şi cancer), E 410 - gumă de carruba, agent de îngroşare (poate provoca scăderea eficienţei anumitor substanţe care ajută digestia), E 412 - gumă de guar (poate provoca alergii), E 414 (poate provoca alergii şi se comportă ca o substanţă de balast), E 417 - gumă tara, stabilizator (poate provoca alergii).

Studiul privind calitatea îngheţatei industriale face parte din Campania naţională de informare şi educare: Hrana sănătoasă - o investiţie pe termen lung în sănătatea noastră, prin intermediul căreia APC România îşi doreşte să informeze consumatorii despre importanţa unui stil de viaţă bazat pe alimente sănătoase, precum şi despre importanţa etichetei aflate pe produsele din magazine.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #41586

De ce ar trebui sa dormi dezbracat chiar din aceasta noapte!?

Daca dormi dezbracat corpul tau va avea o serie de beneficii de care este privat atunci cand te infofolesti cu tot felul de haine. Potrivit antrenorului de fitness Charles Poliquin dormitul dezbracat aduce multe beneficii pentru organism cel mai important fiind reducerea nivelului de cortizon din sange.

Cortizonul este un hormon produs natural de corp, pentru a face fata mai bine stresul si pentru a reduce inflamatiile. In plus, acest hormon determina corpul sa asimileze mai multa grasime, in special in jurul organelor, ducand astfel la diabet si boli cardiace, scrie Daily Mail, citat de stiripesurse.

De asemenea, o cantitate mare de cortizon inseamna si un nivel scazut de testosteron. Astfel, arderea grasimilor si formarea muschilor va fi mult incetinita.

De asemenea, daca ne este cald atunci cand dormim, corpul nostru va produce mai putini hormoni de crestere, care ajuta in mod normal la repararea testurilor afectate si la stimularea sistemului imunitar.

Daca dormim dezbracati, atunci temperatura corpului scade si organismul nostru produce mai putin cortizon. Totodata, frigul din timpul noptii va activa grasimea bruna din corp, un tip de tesut adipos care previne ingrasarea atunci cand este stimulat.

Desigur, temperatura din camera nu trebuie sa fie prea scazuta, ci atat cat sa fie confortabila pentru cel care doarme acolo. Conform unui studiu realizat de U.S. National Sleep Foundation, un adult din trei doarme complet dezbracat.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #41836

Prof. dr. Ion Fulga, profesor de farmacologie: "În răceală, medicamentele nu tratează nimic!"

Specialistul care a elaborat prima Lege a Medicamentului din România şi care a înfiinţat Agenţia Naţională a Medicamentului, prof. dr. Ion Fulga, ne spune cum ar trebui să ne folosim de aceste „unelte“ pentru a ne transforma din bolnavi în sănătoşi şi nu invers.

În ideea că „Nutriţionistul ştie cel mai bine ce şi cum să mănânce“ şi „Croitorul are hainele cel mai bine lucrate“, l-am întrebat pe profesorul Ion Fulga (56 de ani), şeful Catedrei de Farmacologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, cu ce se tratează atunci când este răcit. Am vrut să „furăm“ trucuri. Cu îngăduinţa specifică unui dascăl dăruit, a răspuns curiozităţilor noastre de neiniţiaţi şi ne-a lămurit că efectele secundare sunt acceptabile atâta vreme cât beneficiul medicamentului este unul foarte important, dar altfel, când „supărările“ noastre pentru care luăm pastilele sunt doar minore, efectul lor poate fi invers decât cel pe care ni-l dorim. De menţionat că prof. dr. Ion Fulga nu are nimic de-a face cu omul de afaceri Stelian Fulga.

Citeste mai mult... ;)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16167
  • Thank you received: 5267
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #42796

Antrenarea creierului.
de Andrew Newberg si Mark Robert Waldman

"Căscaţi. Râdeţi dacă vreţi (deşi i-aţi face mai bine creierului, dacă aţi zâmbi), dar după părerea mea profesională, căscatul este unul dintre cele mai straşnic păstrate secrete în neuroştiinţă. Chiar şi colegii mei, care fac la alte universităţi cercetări asupra meditaţiei, relaxării şi reducerii stresului, au trecut cu vederea această puternică unealtă de intensificare neuronală. Căscatul a fost folosit de multe decenii în terapia vocii, ca un mijloc eficient de reducere a hipertensiunii din gât şi a anxietăţii.

Câteva studii recente bazate pe scanarea creierului au arătat cum căscatul induce o activitate neuronală unică în zonele creierului care sunt direct legate de generarea conştiinţei sociale şi crearea sentimentelor de empatie. Una dintre aceste zone este precuneusul, o mică structură ascunsă în cutele lobului parietal. Conform cercetătorilor de la Institutul de Neurologie din Londra, precuneusul pare să joace un rol central în conştiinţă, autoreflecţie şi refacerea memoriei. Precuneusul este stimulat de respiraţia yoga, fapt care ajută la explicarea motivului pentru care diferite forme de meditaţie contribuie la un sentiment sporit de conştiinţă de sine. Este de asemenea una dintre zonele cele mai atinse de afecţiunile bătrâneţii şi problemele de deficit de atenţie, deci este posibil ca dacă vom căsca deliberat să întărim această parte importantă a creierului.

Din aceste motive credem că simplul căscat trebuie integrat în exerciţii şi programe de reducere a stresului, antrenamente de intensificare a memoriei, psihoterapie şi practici spirituale contemplative. Şi deoarece precuneusul a fost asociat recent cu sistemul neuron-oglindă din creier (care ne permite să rezonăm la sentimentele şi comportamentele altora), căscatul ar putea chiar să ajute la intensificarea conştiinţei sociale, compasiunii şi comunicării eficiente cu alţii.

Căscatul este atât de eficient şi de important pentru funcţionarea creierului, încât vă voi cere să citiţi cele treizeci şi patru de studii legate de căscat pe care le-am citat la note (puteţi citi rezumatul şi câteva articole accesând pubmed.gov). De ce sunt atât de insistent? Pentru că dacă v-aş cere să puneţi jos această carte chiar acum şi să căscaţi de zece ori ca să experimentaţi această tehnică fabuloasă, probabil că n-o veţi face. Chiar şi la seminare, după prezentarea cantităţii copleşitoare de dovezi, când ceream oamenilor şă caşte, jumătate din audienţă ezita. Trebuia să îi conving pentru ca să simtă efectele relaxante imediate. Există o prejudecată de neînţeles în societatea noastră, care sugerează că este nepoliticos să caşti şi cei mai mulţi dintre noi am fost învăţaţi aceasta când eram mici.

Ca tânăr student la Medicină, am fost prins odată căscând şi am fost muştruluit de profesor. A spus că nu se cade să apar obosit în faţa pacienţilor, chiar dacă stăteam pe hol, nu în salon. Într-adevăr, căscatul se intensifică atunci când sunteţi obosit şi ar putea fi modalitatea blândă prin care creierul vă spune că ar fi necesar un mic somn de regenerare. Pe de altă parte şi expunerea la lumină vă poate face să căscaţi, sugerând că aceasta este o parte a procesului de trezire.

Căscatul nu numai că vă relaxează - vă aduce cu rapiditate într-o stare de conştiinţă cognitivă. Studenţii cască la curs, nu pentru că profesorul este plictisitor (deşi şi acest lucru vă poate face să căscaţi, încercând să rămâneţi concentrat la discursul monoton), ci pentru că scapă creierul de somnolenţă, ajutându-vă să staţi concentrat asupra unor concepte şi idei importante. El reglează conştiinţa şi sentimentul de sine şi ne ajută să devenim mai introspectivi şi mai conştienţi de sine. Desigur, dacă se întâmplă să vă treziţi în faţa unui profesor monoton, plictisitor, căscatul vă va ajuta să vă menţineţi treaz.

Căscatul vă va relaxa şi vă va aduce într-o stare de veghe alertă mai repede decât orice altă tehnică de meditaţie cunosc şi, deoarece este neurologic contagios, este foarte uşor de învăţat în grup. Una dintre fostele mele studente folosea căscatul pentru a readuce la atenţie consiliul directorilor în mai puţin de şaizeci de secunde. De ce? Pentru că ajută oamenii să îşi sincronizeze comportamentul cu alţii.

Căscatul, ca mecanism de alertare, apare în primele douăzeci de săptămâni de la naştere. El ajută la reglarea ritmurilor circadiene ale nou-născuţilor şi, deci, căscatul ar trebui să ajute petrecăreţul de până în zori şă îşi reseteze ceasul intern al creierului. Căscatul ar putea de asemenea să uşureze disconfortul provocat de altitudinile mari.

Deci ce anume se află înapoia mecanismului care face din căscat o unealtă atât de esenţială? Pe lângă activarea precuneusului, reglează temperatura şi metabolismul creierului. [...]

Numeroase neurochimicale sunt implicate în experienţa căscatului, inclusiv dopamina, care activează producerea de oxitocină în hipotalamus şi hipocamp, zone esenţiale pentru activarea memoriei, controlul voluntar şi reglarea temperaturii. Aceşti neurotransmiţători reglează plăcerea, senzualitatea şi relaţiile dintre indivizi, deci dacă vreţi şă vă sporiţi intimitatea şi să staţi împreună cu partenerul dumneavoastră, atunci căscaţi împreună. Alte neurochimicale şi molecule implicate în căscat sunt acetilcolina, oxidul nitric, glutamatul, GABA, serotonina, ACTH, MSH, hormonii sexuali şi peptidele. De fapt, este greu să găsim o altă activitate care să influenţeze atât de multe funcţii ale creierului.

Sfatul nostru este simplu. Căscaţi cât de mult puteţi într-o zi: când vă confruntaţi cu o problemă dificilă la lucru, când vă pregătiţi să mergeţi la culcare şi ori de câte ori simţiţi mânie, anxietate sau stres. Căscaţi înainte să aveţi o discuţie importantă, căscaţi înainte să daţi un test şi căscaţi în timp ce meditaţi sau vă rugaţi pentru că vă va intensifica experienţa spirituală.

Căscatul conştient are nevoie de puţină practică şi disciplină pentru a trece de inhibiţiile sociale inconştiente, dar oamenii vin adesea cu trei scuze ca să nu caşte: "Nu-mi vine", "Nu sunt obosit" şi, preferatul meu, "Nu pot". Sigur că puteţi. Tot ceea ce trebuie să faceţi ca să declanşaţi un căscat adânc este să îl mimaţi de şase sau şapte ori. Încercaţi asta acum şi veţi descoperi până la al cincilea căscat fals că se va produce unul real. Dar nu vă opriţi aici, pentru că până la al zecelea sau al doisprezecelea căscat veţi simţi puterea acestui mic truc seducător. Ochii poate vă vor lăcrima, s-ar putea să înceapă să vă curgă nasul, dar vă veţi simţi şi foarte prezent, incredibil de relaxat şi foarte alert. Nu e rău pentru ceva ce nu ia mai mult de un minut.

În concluzie:
12 Motive esenţiale să căscaţi:


1.Stimulează starea de alertă şi concentrarea

2.Optimizează activitatea creierului şi metabolismul

3. Îmbunătăţeşte funcţia cognitivă

4. Îmbunătăţeşte memoria

5. Sporeşte conştiinţa şi introspecţia

6. Scade stresul

7. Relaxează fiecare parte a corpului

8. Îmbunătăţeşte controlul muscular voluntar

9. Intensifică abilităţile atletice

10. Reglează simţul timpului

11. Creşte empatia şi conştiinţa socială

12. Sporeşte plăcerea şi senzualitatea


Despre autori:

Andrew Newberg este doctor în medicină, profesor asociat la Departamentul de Radiologie şi Psihiatrie al Spitalului Universităţii Pennsylvania şi profesor adjunct la Departamentul de Studii Religioase. Este fondatorul şi directorul Centrului pentru Spiritualitate şi Minte şi directorul Centrului pentru Studii Integrate de Spiritualitate şi Neuroştiinţă al Universităţii Pennsylvania. Este board-certified în medicină internă, medicină nucleară şi cardiologie nucleară. A publicat pe ste o suta de articole, eseuri, capitole de cărţi, lucrări. O prezentare generală a lucrărilor sale poate fi văzută la https://www.andrewnewberg.com/.

Mark Robert Waldman este cercetător asociat al Centrului pentru Spiritualitate şi Minte, Universitatea Pennsylvania, autor a nouă cărţi şi antologii în domeniile psihologiei şi creativităţii şi a unor lucrări profesionale publicate în jurnale din întraga lume. Deţine specializări în dinamici de cuplu şi terapii bazate pe conştienţă. O prezentare generală a cercetării şi workshop-urilor sale poate fi văzută la https://www.markrobertwaldman.com/.

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43306

Miere si negrilica (chimen negru). Efecte terapeutice

Efecte terapeutice ale combinatiei miere si negrilica (chimen negru): efect antineoplazic; in bolile cardiovasculare; efect hipotensiv; scade nivelul sangvin al colesterolului si al trigliceridelor; antiateroscleroza; trateaza impotenta; antioxidante, antiradicali liberi; faciliteaza metabolismul; are efecte benefice in afectiunile sistemului neuropsihic: depresie, nevrozitate, neliniste si agitatie, cefalee, tulburari de memorie, meningita, scleroza multipla; combinatia miere si negrilica creste viteza de cicatrizare si stimuleaza regenerarea celulara; in bolile reumatice; prostatita, hipertrofie de prostata; stimuleaza sistemul imunitar; echilibreaza sistemul endocrin; stimuleaza fluxul menstrual; stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza; imbunatateste starea de spirit; combinatia miere si chimen negru este benefica in bolile aparatului respirator, mai ales ale cailor superioare; in paralizii; in infectii urinare; substanta numita Nigellae semen din compozitia negrilicii combate viermii intestinali.

Mod de administrare miere si negrilica
Intern: se amesteca o lingurita de praf de negrilica sau o lingurita de ulei de negrilica cu o lingura de miere. Se consuma dimineata, pe stomacul gol si seara, la culcare, dupa ce se beau cantitati mari de apa sau se dizolva amestecul intr-un pahar cu apa, ceai, lapte si se bea de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Extern: se face o pasta din praf de negrilica sau ulei de negrilica cu miere de albine, in proportie de 1:1. Se aplica local, de doua-trei ori pe zi. Se mai poate adauga la aceasta combinatie ulei de masline, pentru marirea eficientei.

In doze foarte mari, negrilica poate fi relativ toxica.
Este contraindicata la copiii mici si la femeile gravide.
SURSA

16 motive suplimentare pentru care chimenul negru este „remediul pentru orice, inafara de moarte”

Acum ceva timp am scris un articol despre Nigella Sativa(chimen negru, negrusca, negrilica) intitulat „Remediul pentru orice, inafara de moarte”. Acest articol descria cercetarile efectuate pe multe cai prin care semintele de chimen negru(Nigella Sativa) constituie un aliment medicinal cu potential de salvare a vietii, si este unul dintre cele mai populare articole de pe site-ul nostru.

Incepand cu pasajul „Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA(Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista”, articolul a rezumat cercetarile publicate si revizuite incrucisat despre 10 dintre remarcabilele beneficii de sanatate ale semintei:

Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm.
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.

De atunci cercetarile biomedicale asupra chimenului negru au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii publicate si citate de baza de date MEDLINE a Bibliotecii Nationale de Medicina in decursul ultimelor luni.
Aici sunt inca 16 beneficii suplimentare de sanatate care se adauga unei liste in continua crestere:

Previne vatamarile datorate radiatiei: Uleiul de Nigella sativa (UNS) si componentul lui activ, timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii.
Protejeaza impotriva vatamarilor datorate infarctului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut un efect protector impotriva vatamarii asociate cu infarct experimental.
Previne dependenta de morfina si toxicitatea ei: Extractul alcoolic de Nigella Sativa reduce preferinta conditionanta asociata locului indusa de morfina, un indicator al intoxicarii, dependentei si tolerantei la morfina
Previne vatamarea rinichilor asociata diabetului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut efecte protectoare asupra nefropatiei diabetice experimentale.
Previne aderarile post-chirurgicale: Acoperirea suprafetelor peritoneale cu ulei de Nigella Sativa dupa trauma peritoneala este eficienta in micsorarea formarii de aderari peritoneale la un model experimental.
Previne neurotoxicitatea asociata bolii Alzheimer: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa a avut efecte protectoare in cazul diabetului experimental; a prevenit neurotoxicitatea si apoptoza indusa A?1-40 la modelul celular.
Suprima cresterea cancerului la san: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa inhiba cresterea tumorala si induce moartea programata a celulelor (apoptoza) la un model de cancer la san xenogrefa la soarece.
Prezinta proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic din seminte de Nigella Sativa prezinta actiune anti-psoriazis, consistenta cu utilizarea ei medicinala in medicina traditionala.
Previne patologia cerebrala asociata cu Parkinsonul: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa protejeaza neuronii de cultura impotriva toxicitatii ?SN indusa sinaptic, o patologie observata la creierele pacientilor cu Parkinson si dementa insotita de corpi Lewy.
Omoara celulele canceroase cerebrale agresive ale glioblastomului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta actiune de omorare a celulelor glioblastomului.
Omoara celulele leucemice: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce apoptoza mediata mitocondrial in cazul de leucemie acuta limfoblastica in vitro.
Suprima cresterea canceroasa a ficatului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa previne cancerul indus chimic la modelul de boala al cobailor.
Previne patologiile diabetice: Extractul de timochinona apos si alcoolic de Nigella Sativa in doze mici are un efect de micsorare a zaharului si ameliorare asupra regenerarii insulelor pancreatice, indicand valoarea lui ca agent terapeutic in controlul diabetului zaharat.
Suprima cresterea celulelor cancerului cervical: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta proprietati antiproliferative, apoptotice si anti-invazive la o tulpina de celule de cancer cervical.
Previne vatamarile cerebrale datorate intoxicarii cu plumb: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa amelioreaza stadiul vatamarilor cerebrale datorate intoxicatiei cu plumb la cobaii Sprague Dawley.

Omoara celulele cancerului cavitatii bucale: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce moarte celulara programata(apoptoza) la celulele canceroase ale cavitatii bucale.

De ce o atat de puternica samanta nu este inca pe radarul majoritatii comunitatilor medicale si nutritionale? Stim ca samanta de susan poate depasi Tylenolul in reducerea durerilor de artrita si poate reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare intr-o maniera care sa faca invidioase statinele, si stim ca semintele de in micsoreaza tumorile de san si prostata, dar beneficiile chimenului negru sunt inca in mare masura subraportate si subutilizate.

Interesant, in ciuda acestui unghi mort, si ca pentru a confirma imensul potential al chimenului negru ca agent vindecator, Nestlé, gigantul alimentar la nivel planetar cu baza in Elvetia, a solicitat un brevet pentru utilizarea Nigellei Sativa pentru „a preveni alergiile alimentare”, in anul 2010 (publicatia Nestlé despre brevete internationale WO2010133574). Aceasta este o incercare evidenta de a-si insusi cunoasterea traditionala si a utiliza semintele sau extractul de planta pa baza unui brevet care sa fie proprietatea intelectuala a firmei atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar sau medicament.

Potrivit Third World Network Briefing Paper/Document Rezumativ al Retelei Lumea a Treia, din iulie 2012:

"Solicitarile gigantului elvetian par invalide, intrucat utilizarile traditionale ale Nigellei Sativa anticipeaza cu claritate aplicatiile brevetului Nestlé, si cercetarile savantilor din tarile in curs de dezvoltare au validat deja aceste utilizari traditionale, si au descris suplimentar, in termeni stiintifici contemporani, insasi proprietatile medicinale ale chimenului negru, pe care Nestlé cauta sa le pretinda ca fiind propriile sale "inventii".

Nestlé pretinde ca proprietate intelectuala orice uz al unui compus receptor opioid pentru a trata sau preveni alergiile, in mod specific timochinona si, mai specific, administrarea de timochinona sub forma de material vegetal de la Nigella Sativa(seminte). 3 Tipul de alergie alimentara de cel mai mare interes este tulburarea stomacala si diareea. "

Vestea cea buna este ca nici un astfel de brevet nu a capatat inca aprobarea, si pana acum, acest aliment este inca disponibil in mod gratuit. Pentru actualizari despre cercetarile asupra chimenului negru, mergeti la Pubmed.gov, si inscrieti-va pentru actualizare prin e-mail pentru cuvantul cheie "nigella sativa," si veti fi printre primii care sa aflati despre noile cercetari asupra acestei uimitoare seminte, pe masura ce acestea apar din mediul biomedical.
SURSA
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43307

Studiu canadian uimitor: Radacina de PAPADIE distruge celulele canceroase din organism

Radacinile de papadie contin taraxacina – un principiu amar deosebit de valoros in tratarea bolilor digestive. Frunzele contin proteine, glucide, vitaminele A, B, C si D.
De regula, medicii specialisti in bolile de ficat stiu ca papadia are o influenta cat se poate de benefica asupra ficatului. Tulpinile proaspete, din care se consuma cate 5-6 pe zi, in stare cruda, ajuta rapid in hepatita cronica. In icter si in afectiunile splenice, papadia se foloseste, de asemenea, cu succes.

Persoanele bolnavicioase, care se simt obositi, ar trebui sa faca o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie. Aceste tulpini ajuta la cresterea poftei de mancare, imbunatatesc sucul gastric si curata stomacul de tot felul de substante care se elimina greu. Tijele proaspete pot dizolva fara dureri calculii biliari, stimuland activitatea hepatica si biliara.

Pe langa saruri minerale, papadia contine substante curative si de sinteza foarte importante pentru inlaturarea tulburarilor de metabolism. Datorita efectului sau depurativ, ajuta in artrita si reumatism; inflamatiile ganglionilor se retrag, daca se tine pana la sfarsit cura de 3-4 saptamani, cu tulpini proaspete.

Radacinile mancate crude, la fel ca si cele uscate din care se prepara ceai, au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, precum si stimulant. Ele fac sangele foarte fluid, fiind considerate un mijloc excelent contra sangeului ingrosat. Pentru prepararea ceaiului, se pun peste noapte 1-2 lingurite (cu varf) de radacini intr-un litru de apa rece, se incalzeste a doua zi pana incepe sa fiarba si se filtreaza. Aceasta cantitate se bea, inghititura cu inghititura, cu o ora inainte si o ora dupa micul dejun.

Planta mai este recomandata ca remediu in toate bolile unde exista un dezechilibru glandular. Astfel, ceaiul de papadie este indicat in cazurile de obezitate, in boli de ficat (marind secretia biliara), in normalizarea circulatiei sangelui si pentru marirea poftei de mancare. Preparatele din papadie au efect benefic in tratamentul hipertensiunii arteriale, insuficientei cardiace, aterosclerozei, gutei si reumatismului. De mentionat ca, in hipertensiune si boli cardiace, in special in faza decompensata, administrarea remediilor din papadie necesita o atenta supraveghere medicala si se face numai cu acordul si sub indrumarea medicului curant.

Este folosita cu succes in multe cazuri de gastrite hipoacide si dispepsii, precum si in tratarea dischineziei biliare si pentru prevenirea formarii calculilor biliari. Efectul diuretic este exploatat si in cazul calculilor renali sau uretrali, prin marirea fluxului de urina urmarindu-se eliminarea acestora din caile urinare. Prin diureza pe care o produce, papadia face ca toxinele din corp sa se elimine si ajuta indirect in tratarea eczemelor si altor boli de piele.

Datorita continutului de vitamine A si C, papadia mai este mentionata si ca un posibil agent antioxidant si anticancerigen.

Departamentul de Chimie si Biochimie al Universitatii Ontario a demonstrat ca extractul din radacina de papadie poate induce eficient apoptoza (moartea programata) in celulele melanomului.

In studiul initial reactia chimica creata de extractul de papadie a fortat celulele canceroase sa ineapa sa se dezintegreze in primele 48 de ore de la tratament si nu au fost afectate celule sanatoase. Cercetatorii au observat ca tratamentul continuu cu extract din radacina de papadie in doze mici a fost eficient pentru a elimina cele mai multe celule canceroase.
SURSA
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43309

Iti multumim pentru acest subiect !
Noi am salvat adresa site-ului. :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43568

Aceşti oameni trăiesc până la 120 de ani, nasc la 65 de ani şi nu dezvoltă tumori - Află secretul lor

Deşi sună incredibil, chiar există o populaţie a cărei membri trăiesc foarte mulţi ani, nasc copii la vârste înaintate şi sunt extrem sănătoşi. Află şi tu din materialul de mai jos care este secretul acestor persoane.

populatie_hunza_22590800.jpg


Membrii populaţiei Hunza sunt mereu zâmbitori, plini de viaţă şi puternici. Cei care fac parte din populaţia Hunza au un aspect atât de tineresc, încât mulţi oameni sunt şocaţi de vârsta lor adevărată.

Aceşti oameni mănâncă multe caise. Ei par să provină de pe altă planetă, dar nu este cazul. Oamenii din populaţia Hunza trăiesc în munţii din nordul Pakistanului, există aproape 87.000 de membri ai acestei comunităţi şi sunt persoane cu adevărat speciale deoarece ei trăiesc, în medie, o sută de ani.

Mulţi dintre ei au trăit şi până la 120 de ani, fără să se fi confruntat vreodată cu probleme de sănătate. Iar presa străină relatează că sunt indivizi care au trăit chiar şi 160 de ani. Oamenii aceştia se îmbolnăvesc rar, nu ştiu ce sunt tumorile şi au un aspect fizic tineresc. Mai mult, soţiile acestor oameni dau naştere unor bebeluşi sănătoşi chiar şi la vârsta de 65 de ani.

Această populaţie este dovada vie a modului în care dieta şi stilul de viaţă afectează oamenii. Populaţia Hunza face baie în apă rece ca gheaţa, chiar dacă apa are temperaturi sub zero grade. Ei consumă doar mâncarea şi alimentele pe care le-au cultivat cu mâna lor. Mănâncă fructe şi legume, nuci, consumă multe caise uscate, o varietate de cereale (în special mei, hrişcă şi orz), leguminoase şi mai puţină brânză, lapte şi ouă.

Aceşti oameni merg mult, dar mănâncă puţin

Cei din populaţia Hunza nu iau gustări, doar micul dejun şi prânzul. Însă aceşti oameni merg mult pe jos, până la 15 sau 20 de kilometri pe zi. Ei consumă rareori carne, chiar şi de două ori pe an. Iar atunci când consumă carne, consumă doar miel sau pui. De asemenea, aceşti oameni râd foarte mult.

Caisele uscate, o tradiţie străveche

Pentru o perioadă cuprinsă între două şi patru luni, aceşti oameni nu mănâncă nimic, dar beau doar sucul de la caisele uscate. Aceasta este tradiţia lor, o tradiţie ce provine încă din timpuri străvechi, pe care aceşti oameni o respectă.

Această tradiţie are loc într-o perioadă a anului în care fructele (caisele) nu sunt coapte încă. Medicii sunt de acord că modul în care aceşti oameni mănâncă şi perioadele lor de înfometare au contribuit la longevitatea acestor oameni şi la o sănătate mai bună.

Obiceiul de a consuma mari cantităţi de caise poate fi responsabil de protecţia pe care o are populaţia Hunza împotriva tumorilor. Sâmburii de caisă sunt bogaţi în vitamina B17, care are proprietăţi anti-cancerigene, iar din aceşti sâmburi, oamenii fac ulei.

Dar totul se rezumă la dozele mici din acest ulei, pentru că, în caz contrar, uleiul din sâmburi de caise poate pune viaţa în pericol. Iar caisul este un fel de pom care le aduce prestigiu celor din această comunitate, iar familia care are mai mulţi caişi pe pământul său este mai bine văzută de ceilalţi.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43606

Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie

Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Este bogat in proteine cu inalta valoare biologica, grasimi, vitamine si minerale.

In plus, in oua raportul dintre colesterolul rau si cel bun este perfect echilibrat, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Continutul in proteine

Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.

Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%. Albusul nu contine grasimi si colesterol.

Principala proteina a galbenusului este ovovitelina. De asemenea, sunt prezente si fosfolipide, extreme de necesare in alimentatie, mai ales in cazul copiilor si al gravidelor, vitamine hidrosolubile (in special complexul B) si liposolubile (vit. A, D, E si K). Oul nu contine vitamina C.

Galbenusul contine si substantele minerale: fosfor, zinc, calciu si fier.

Proteinele din ou se utilizeaza in organism in proportie de aproape 100%.

UPN (utilizarea proteinelor nete) = 94%, in cazul oualor
UPN = 30% (linte) ;
UPN = 63% (soia) ;
UPN = 70% (branza).

Continutul in vitamine

Vitamina A:
- ajuta la imbunatatirea vederii pe timpul noptii, formand un pigment numit rodopsin, care detecteaza lumina difuza

- contribuie la mentinerea umiditatii ochiului, in special a corneei, impiedicand uscarea acesteia, fapt care ar conduce la afectiuni ale retinei

- ajuta la sustinerea sistemului imunitar prin mentinerea sanatatii pielii, a mucoaselor si a altor suprafete, asa incat bacteriile si virusurile sa nu poata patrunde in organism

- sporirea producerii si activitatii globulelor albe care distrug bacteriile si virusii daunatori pentru organism

Vitamina A necesita proteine pentru a fi transportata in intregul corp, asa ca este nevoie de un aport suficient de proteine si grasimi pentru o absorbtie corespunzatoare.

Complexul de vitamine B
Au rolul in:

- metabolismul nutrientilor. Sunt esentiale pentru metabolizarea carbohidratilor in glucoza, furnizand energia necesara organismului
- sunt utile pentru asimilarea grasimilor si a proteinelor
- functionarea normala a sistemului nervos - vitamina B 12
- piele, ochi, membrane
- tractul gastrointestinal
- mentinerea sanatatii globulelor rosii - vitamina B12 (lipseste din regimurile vegetariene). Consumul a doua oua furnizeaza peste necesarul zilnic din aceasta substanta nutritive esentiala.

Vitamina D
Este benefica pentru dezvoltarea sistemului osos si pentru intretinere. Regleaza absorbtia mineralelor calciu si fosfor, nivelul acestora in sange si asimilarea lor in sistemul osos si dinti, asa zisa mineralizare a acestora.

Lupta cu infectiile si contribuie la pastrarea sanatatii pielii si a muschilor, ca si la reducerea caderii dintilor, a problemelor cu gingiile si a osteoporozei si grabeste vindecarea fracturilor.

Vitamina K
Este denumirea grupului de vitamine liposolubile necesare coagularii normale a sangelui si sintezei proteinelor din plasma, oase si rinichi.

Este necesara in sinteza proteinelor solicitate pentru coagularea sangelui. Prin sinteza proteinei osteocalcina, vitamina K participa la calcificarea sistemului osos si tesuturilor si previne calcifierea arterelor si a altor tesuturi moi (o consecinta a procesului de imbatranire).

Continutul in minerale

Zinc
Esential in procesul cresterii, pentru sanatatea organelor sexuale, reproducere si rezistenta naturala.

Fosfor
Esential pentru formarea oaselor, fiind o parte componenta a celulelor.

Calciu
Reprezinta un mineral esential pentru formarea si rezisteanta oaselor, fiind de maxima importanta in timpul sarcinii, alaptarii, in timpul copilariei si a adolescentei si in prevenirea osteoporozei.

Fier
Se combina cu oxigenul pentru formarea hemoglobinei, esentiala in transportul oxigenului catre toate celulele din organism.

Lecitina
Este vitala, fiind parte a multor procese metabolice ale corpului, inclusiv dispersarea depunerilor periculoase de colesterol. Lecitina previne dezvoltarea bolilor de inima si formarea pietrelor la rinichi si accelereaza transformarea rapida a grasimilor corpului in energie.

Lecitina face ca ouale sa fie alimente importante pentru creier, contribuind nu doar la memorie si concentrare, ci si la o stare mentala si emotionala echilibrata.

Luteina si zeaxantina
Sunt fitonutrienti care fac parte din grupul carotenoidelor, pigmenti naturali.
Sunt prezente in retina si cristalin. Ofera protectie anti-oxidare impotriva radicalilor liberi si joaca un rol important in functionarea corespunzatoare a sistemului ocular.

De retinut

Multa lume evita consumul de oua, considerand ca au un continut ridicat de colesterol (300 mg/g), fara sa tina seama de faptul ca doar 20% din colesterolul din sange provine din alimente, restul fiind produs de organism. Nu trebuie uitat faptul ca in ou, proportia intre fractiunile de colesterol LDL si HDL este optima.

Consumul de oua este benefic in caz de osteoartrita, artrita reumatoida, pentru functiile sexuale masculine si pentru creier, imbunatatind memoria, concentrarea, echilibrand starea mentala si emotionala. In plus, ofera protectie impotriva anemiei.

Se consuma fierte tari sau moi, ochiuri romanesti (in apa) sau pregatite in tigaia antiaderenta, pentru a evita prajirea si adaugarea de grasimi suplimentare.

Indiferent de provenienta, ouale au acelasi continut nutritiv. Este absolut neadevarat ca ouale de prepelita nu ar avea colesterol sau continutul de colesterol ar fi mai mic decat al celorlalte pasari. Este doar o metoda de promovare mincinoasa.

Gainile crescute in incubator fac oua cu un continut mai scazut in vitamina B12 si riscul de infectie cu salmonella este mai mare, deci o grija sporita la manipulare si pregatire termica.

Oul poate da alergii, iar la unii copii provoaca crize de astm.

Ouale sunt un produs cosmetic natural, excelent si ieftin. Pentru un par uscat, se bate un ou cu o ceasca de bere si se aplica dupa spalarea cu sampon. Rezultatul va fi un par bine intretinut si stralucitor.

Pentru o masca astringenta, se bate albusul unui ou cu suc de lamaie si se aplica pe fata timp de 5 minute (se evita zona ochilor). Se obtine o piele fina.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16167
  • Thank you received: 5267
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43614

Imi place oauale fierte, sau cele batute in omleta!
Medicii recomanda sa nu mancam mai mult decat 4 oua pe saptamana !
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #43933

Cea mai potrivită oră pentru a bea cafeaua

46983405-l.jpg


Pregăteşti cafeaua imediat după ce te-ai dat jos din pat?

Se pare că ideal este să bei cafeaua între 9:30 şi 11:30 sau între 13:30 şi 17:00, potrivit unui studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, în Bethesda, notează tastingtable.com.

Corpul nostru se trezeşte în mod natural între 8 şi 9 dimineaţa, iar ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire. Să bei cafeaua imediat după ce te-ai dat jos din pat nu este doar ineficient, dar poate crea şi dependenţă.

Totul porneşte de la cortizol. Dimineaţa, corpul nostru produce nivelul maxim, hormonul atingând apogeul între orele 8.00 şi 9.00. Ideal este să nu-i dai organismului cafeină atunci când cortizolul lucrează pentru a te revigora.

Prin urmare, beneficiază cel mai mult de pe urma cafeinei după ce nivelul acestui hormon începe să scadă.

Nivelul cortizolului mai creşte la prânz şi între 17.30 şi 18.30, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să bei cafea în aceste intervale.

Studiul lui Miller nu este tocmai nou, însă în fiecare an experţii îl scot la suprafaţă, pentru a atrage atenţia asupra acestor aspecte.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #44313

10 lucruri zilnice care vă țin sănătoși

Pe lângă alimentaţie sănătoasă şi mişcare, mai este nevoie şi de alte „ingrediente” pentru a putea trăi fericiţi şi sănătoşi până la adânci bătrâneţi. Odihna şi zâmbetul sunt doar două dintre ele. Reputatul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea face chiar acum un „decalog” al unei zile sănătoase.

Prima „poruncă”: Cine se trezeşte de dimineaţă, sănătos ajunge

Prof.dr. Alexandru Ciurea, medic neurochirurg: Prima poruncă este să ne trezim cât mai de dimineaţă! În popor ţăranul se culcă o dată cu găinile şi se scoală la cântatul cocoşului. Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi.

A doua „poruncă”: Aerul curat, sănătate pentru creier

Al doilea lucru - nu mergem direct sa mâncam să deschidem chemarea frigiderului. Să ieşim afară, să respirăm aer curat! Aerul ăsta se duce nu în plamâni cum crede toată lumea, ci exact în creier. Se deschid toate ferestrele ca să iasă toate duhurile rele.

A treia „poruncă”: Te mişti, deci exişti

După ce s-au deschis ferestrele şi începe creierul să funcţioneze, facem următorul pas: facem câţiva paşi. De ce facem paşi? Nu că aşa spune Guvernul, ci că punem circulaţia, inima, care imediat ne ajută şi mergând, am făcut motilitate. Te mişti şi exişti, a spus un japonez.

A patra „poruncă”: Ziua bună se cunoaşte după duşul de dimineaţă

După, ne întoarcem şi există această igienă şi toaletă perfectă a organismului în care aruncăm toate elementele toxice din noi pentru că mişcările pe care le facem dimineaţa la duş sunt chiar mişcările din yoga, dar noi nu mai ştim lucrul acesta.

A cincea „poruncă”: Micul dejun, luat în linişte

După aceea se mănâncă. Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o serie întreagă de bombardamente, fără o agitaţie în jurul mesei.

A şasea „poruncă”: Sănătatea din ceaşcă

Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.

A şaptea „poruncă”: Zâmbet pentru o sănătate mai bună

Încă un secret, al 7-lea: zâmbetul. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi capacitatea ta funcţională, iar pentru cei din jur care probabil sunt încordaţi, relaxează totul!

A opta „poruncă”: Alimentele uşoare, ideale pentru masa de prânz

Alimentaţia la prânz - celula nervoasă nu doreşte multă mâncare la prânz. Dacă am mâncat ca şi căpcăunii, facem aşa o burtă mare şi cădem jos şi sângele tot se duce în burtă, iar aici sus nu mai rămâne nimic.

A noua „poruncă”: Masa de seară, cât mai uşoară

Masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară posibilă fără o încărcare cu multe produse de carne şi grase şi fără o suprasolicitare că nu soliciţi numai creierul. Soliciţi pancreasul, soliciţi tubul digestiv, soliciţi inima, nu trebuie încărcare la nesfârşit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost - încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecţiuni.

A zecea „poruncă”: Somnul dulce mult aduce

Am ajuns la punctul cel mai important - somnul. Somnul de care ne batem joc cu toţii. Lumea a uitat: când trebuie să ne culcăm? Odată cu găinile. De ce? S-a dovedit pe o serie întreagă de aparate, electroencefalografie că cel mai bun somn este între ora 10:00 și 12:00 seara. Opriţi televizoarele, opriţi telefoanele, opriţi toate aceste lucruri şi odihniţi-vă! Ce credeţi că se întâmplă în organismul nostru? Este o curăţare a creierului. Partea superioară a creierului doarme, partea interioară este viaţa noastră vegetativă în care toate organele funcţionează şi ne curăţă cu ocazia asta creierul, întreg organismul se linişteşte şi a doua zi pornim de la capăt.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #44913

Ce efect are ura asupra corpului uman

anBnJnc9NTkwJmhhc2g9OTU0ZDNjYmQyODdmNjYwYWM0YzZhYTQ4NWU3N2ZlNDY.thumb.jpg


Expunerea constantă la ură pe internet forțează corpul să intre într-o stare de „supraviețuire”, arată un studiu realizat de Media Psychology Research Center și citat de cNet.

Potrivit studiului, atacurile constante îndreptate asupra cuiva dau naștere unei reacții psihologice care, la rândul ei, cauzează o transformare la nivelul organismului. Asemenea unui atac în viața reală, ura, sub orice formă ar fi ea exprimată, determină un răspuns de tipul „luptă sau fugi”, care este de fapt un instinct de apărare. În urma acestui răspuns corpul este inundat de cortizol, care limitează anumite funcții cum ar fi digestia, în perioada în care acesta are nevoie de energie pentru a se proteja.

Există un motiv pentru care organismul produce cantități mici de cortizol și doar pentru scurt timp. Expunerea prelungită la cortizol și la ceilalți hormoni care apar în timpul răspunsurilor de tipul „luptă sau fugi”, cum ar fi adrenalina, poate duce la probleme de somn, creștere în greutate, dificultăți digestive și anxietate. La urma urmei, cortizolul este menit să perturbe funcțiile normale ale corpului în situații extreme, spun cercetătorii.

„Deoarece corpul nostru răspunde la medii virtuale ca și cum s-ar afla în medii offline, se pot resimți același tip de traume”, spune Pamela Rutledge, directoarea Media Pshychology Research Center.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6848
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.