Bine ai venit,
Vizitator
|
SOIA, UN ALIMENT COMPLET
Soia este un aliment vegetal care se bucura de foarte mult succes in curele de slabire, in regimul vegetarian, in unele tratamente, etc. Principalii constituienti ai acestui aliment sunt: proteine 40%, lipide 12-25%, glucide 10-15%, saruri minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, vitaminele A, B1, B2, D, E, celuloza, caseina, lecitina. Pentru persoanele vegetariene soia nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Fiind un aliment echilibrat poate inlocui cu succes o masa. Exista o varietate de produse de soia, cum ar fi: Faina din soia - este de 4 ori mai bogata in azot decat faina de grau. Este de pana la 5 ori mai mai putin bogata in carbohidrati, ceea ce face din ea un produs echilibrat. Bobul de soia - furnizeaza circa 12-25% ulei (acest ulei contine acizi grasi nesaturati, mononesaturati - acid oleic, polinesaturati linoleic, acid arahidonic. Bogatia uleiului de soia in acizi grasi polinesaturati si prezenta acidului arahidonic ii asigura puternice proprietati in ceea ce priveste reducerea colesterolului. Exista deja si suplimente nutritive bogate in soia cu o concentratie de 90 %. Foarte multi sportivi consuma proteina din soia deoarece are o viteza mai mare de absorbtie si este bogata BCCA - un complex de 3 aminoacizi esentiali (leucina, valina, isoleucina) foarte importanti pentru sportivi in timpul efortului. S-a considerat mult timp de catre specialisti ca acesta proteina este deficitara deoarece nu contine cativa din aminoacizi esentiali. Organismul are un depozit de aminoacizi si cand consumam o proteina, ca cea din soia, deficitara in unii aminoacizi esentiali, ii scoate din acest depozit si completeaza lipsurile. Trebuie sa mancam o varietate de alimente pentru a avea o varietate de aminoacizi disponibili. Daca mancam tot timpul aceleasi alimente, iar organismul este deficitar in unii aminoacizi esentiali, nu avem cum sa umplem acel depozit. Este bine sa combinati la aceeasi masa alimente cu diferite tipuri de proteina. Corpul nostru poate face ca o proteina din soia sa devina o proteina completa. Aceasta e bine pentru ca proteina din soia are si alte proprietati: -pentru femeile in varsta - previne aparitia osteoporozei; -se pare ca previne unele forme de cancer; -reduce simptomele menopauzei; -scade colesterolul; -este un aliment complet si foarte usor digerabil; -constructor de prim ordin (muschi, oase, nervi); -energetic, remineralizant,echilibrant celular; -ajuta in unele terapii cu estrogen precum si in unele boli mentale degenerative. Pentru o viata sanatoasa specialistii va recomanda sa consumati zilnic soia. Este o proteina usoara si are avantajul ca are un procentaj considerabil in proteina atat de necesara organismului nostru. Se poate prepara in nenumarate feluri si poate concura cu succes cu proteina animala. Se presupune ca este mult mai sanatoasa decat proteina animala, deoarece nu contine grasimi saturate atat de nocive organismului. |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Avem grija de sanatatea noastra? ( Despre sarea din comert)
https://www.agnos.ro/blog/2009/08/13/avem-grija-de-sanatatea-noastra-iii/ |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
ucero a scris:
Interesant tratamentul pt unghii incarnate. Mi s-a facut ceva asemanator la Cluj, o unghie mi s-a vindecat iar cealalta a trebuit pana la urma scoasa. Inca ceva, unghiile mele nu par a fi incarnate dar ceva nu e in regula.. Dupa interventia chirurgicala n-am mai avut probleme vreo 5-6 ani. Cred ca asta voi face. Ms pt mesaj. Inmoaie picioarele in apa calda cu putin sapun lichid si eventual putin ulei esential cu efect dezinfectant (de exemplu: ulei esential de arbore de ceai sau ulei esential de ienupar, eucalipt sau trandafir) sau unul cu efect antiinflamator (uleiul esential de lavanda, menta). In acest fel unghia se va inmuia, iar coltul va fi mai elastic si mai usor de scos. Dezinfecteaza fiecare unghie in parte cu putin spirt. Te poti sterge cu putina vata sau poti pulveriza alcool medicinal.. Oricare ar fi procedura, dezinfectarea este un pas obligatoriu inainte de a-ti face pedichiura. Lasa apoi zona sa se usuce in aer liber (maximum 1 minut). Dezinfecteaza toate instrumentele cu care urmeaza sa lucrezi. Ia o discheta demachianta, umezeste-o cu alcool medicinal si sterge fiecare ustensila in parte. In acest fel, eviti sa agravezi o problema deja existenta. Dezinfectarea ustensilelor trebuie sa se faca si dupa terminarea pedichiurii. Foloseste o forfecuta speciala, nu o unghiera. Pentru colturile incarnate, cel mai bine este sa folosesti forfecuta de unghii. Aceasta patrunde cu usurinta in locurile inguste, iar varfurile sale ascutite vor scoate mai rapid colturile intrate in piele. Bandeajeaza degetul cu un pansament steril. Dupa ce coltul a fost scos, dezinfecteaza imediat zona cu spirt sau betadina. Daca ai posibilitatea, bandajeaza-ti degetul cu o bucata de pansament steril inmuiat intr-un dezinfectant si tine-l asa cel putin doua ore. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Despre ceaiul alb
Ceaiul alb are mai putina cafeina si mai multi anitoxidanti decat orice alt tip de ceai, inclusive ceaiul verde. De fapt, studiu dupa studiu, toate ne arata ca, dintre toate tipurile de ceai - verde, oolong, de plante si negru- ceaiul alb este cel mai sanatos si are cel mai ridicat nivel de antociani si antioxidanti ce previn anumite boli, cunoscuti si sub numele de polifenoli. Ceaiului alb este “cel mai putin procesat tip de ceai”. Ceaiul alb este facut din muguri albi si frunze selectionate ce au fost aburite si uscate cu atentie. |
|
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!
O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte corect. Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest tipar actioneaza caun semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de exemple de semnaturiale hranei integrale. O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca ochiul uman si, da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguine catre ochi si functia acestora. O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange. Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange. O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului. Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani. Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimen tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile. Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru. Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii, si arata exact ca aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de profund e asta? Ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei). Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina. Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici. Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor. Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani. Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor. ![]() ![]() ![]() |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Hreanul, un remediu naturist de pe vremea dacilor
Hreanul poate fi considerat un medicament naturist impotriva sinuzitei, reumatismului sau paradontozei. In cantitati mici el stimuleaza pofta de mancare, dar alunga si raceala sau gripa. Hreanul este considerat si un antibiotic natural, un antiinflamator dar si un afrodisiac la indemana oricui. Hreanul si proprietatile sale Atat radacina cat si frunzele de hrean au proprietati benefice organismului. Pentru ca este iute, radacina este cat se poate de benefica impotriva reumatismului, dar si a cailor respiratorii superioare. Aceasta contine vitamina C, complexul B, calciu, potasiu, minerale dar si antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. S-a dovedit ca hreanul este un antibiotic natural si trateaza infectiile respiratorii. Mai mult, el actioneaza ca stimulent al vaselelor de sange si tine sub control circulatia periferica. Persoanele cu un colon iritabil si cele care sufera de o gastrita acida au recomandat consumul de hrean. Atentie insa, consumul exagerat de acest aliment poate duce la deranjamente digestive si chiar tulburari nervoase. Hreanul mai este folosit si impotriva tusei, indigestiei, balonarii, artritei, sciaticii, hipotensiunii, infectiilor renale, bronsitelor, gutei si reumatismului. Radacina de hrean are un efect miraculos si in cazul parezei faciale, in combinatie cu rozmarin, amestec aplicat sub forma de cataplasma. Se stie ca hreanul este iute, iar acest lucru ajuta la desfundarea cailor respiratorii, dar si a sinuzitei. Se aplica ras, intr-un tifon, pe frunte la radacina nasului. Pentru a evita iritarea pielii masati locul cu putina crema de galbenele. Hreanul este un inamic al conjunctivitei, dar si a altor afectiuni oculare. Tratamentul este unul cat se poate de simplu: se rade hreanul, dupa care se inspira profund timp de 5 - 10 minute. Lacrimarea ochilor este inevitabila, insa cat se poate de benefica. Hreanul ras si in combinatie cu miere are multiple beneficii pentru organism. Dimineata, pe stomacul gol, se ia cate o lingurita din acest amestec. El este bun pentru tuse, reumatism, hipertensiune arteriala, angina pectorala si circularie periferica deficitara. Hreanul poate fi consumat si de bolnavii de diabet, dar si de catre persoanele care tin cura de slabire. Hreanul este folosit si in cosmetica. Otetul de hrean are efecte tonice asupra pielii. Siropul de hrean tinut pe fata timp de 10 minute si stergerea fetei cu un tampon lapte dupa acest interval mentin pielea tanara. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Retete pentru o buna dispozitie
Te simti trist? Obosit? Putin iritat? Inainte sa cumperi multe dulciuri si sa le infuleci grabit sau sa fumezi o tigara, incearca sa consumi cateva alimente care iti pot da o stare de spirit mai buna prin efectul benefic pe care il au asupra organismului. Daca vrei sa te simti cu adevarat bine, consuma alimente bogate in vitamina B12 si acid folic (chili, fasole, puiul, laptucile), care, dupa cum arata studiil, ajuta la prevenirea bolilor psihice. Fructele si legumele contin antioxidanti si fitochimicale care contribuie in mod direct la sanatate si la calitatea vietii - un studiu a aratat ca avem cu 11% mai multe sanse sa fim sanatosi tun daca mancam fructe si legume. Seleniul, un mineral care actioneaza ca si antioxidantii (reduce stresul), se regaseste in cereale integrale, in fasole si legume, in carnea slaba (pui sau curcan), in lactate, seminte si nuci dar si in fructele de mare. Sansele de a avea simptome specifice depresiei scad semnificativ daca mananci peste de cel putin cateva ori pe saptamana. Acizii Omega 3 au efecte pozitive in ceea ce priveste schimbarile de dispozitie. |
|
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Alimente pentru o sanatate... de fier
![]() Fierul, un micronutrient extrem de important pentru metabolismul oricarui organism, trebuie sa se regaseasca in orice dieta. Alimentele care iti asigura necesarul de fier zilnic sunt carnea, stridiile, crevetii, tonul, dar si sucul de prune ![]() Fierul joaca un rol in transportul si depozitarea oxigenului in corpul uman, dar si in trasportul de electroliti. Lipsa de fier suficient in organism poate duce la anemie, o afectiune asociata cu numar redus de hematite si concentratie mica de hemoglobina. Efectele unei deficiente de fier sunt lipsa de energie, oboseala cronica, paloarea fetei, pulsul crescut si dureri de cap, dar si pofta de mancare scazuta, in special la copii. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Dulce, acru, sarat, amar si ... acum al cincilea gust: umami. De la descoperirea lui acum 102 ani de catre un om de stiinta japonez, "umami" i-a fascinant deopotriva pe chimisti si bucatari, in incercare de a-i afla secretul.
https://stirileprotv.ro/stiri/international/ce-gust-au-tonul-cartofii-puiul-sau-parmezanul-umami-desigur.html ![]() ![]() ![]() |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by manana.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Canicula 2010: Cum ne ferim de canicula si care sunt efectele ei
Oamenii de stiinta ne-au avertizat in privinta temperaturilor ridicate din ultimul an. Acestia au observat ca temperatura globala medie din ultimele 12 luni a fost cea mai ridicata din ultimii 130 de ani. Meteorologii au emis cod galben de canicula, s-a intregistrat si o depasire a nivelului de siguranta al razelor ultraviolete (UV), in timp ce in anumite zone ale tarii furtuna si caderile de grindina au creat probleme. Totusi, tinand cont ca trebuie sa o infruntam, este indicat sa incercam sa intelegem fenomenul canicula si ce consecinte are. https://www.apropo.ro/news/util/canicula-2010-cum-ne-ferim-de-canicula-si-care-sunt-efectele-ei-6425026 ![]() ![]() ![]() |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
5 afectiuni tratate cu cartofi
Indiferent ca suferi de gastrita, de ulcer, de migrena sau de diabet, cartofii iti pot fi de ajutor. Afla in continuare cum poti prepara cu usurinta si cum poti folosi leacurile pe baza de cartofi. 1 Sucul, bun in caz de gastrita In tratamentul gastritelor hiperacide si al ulcerului gastric sau duo¬denal, sucul de cartofi este un remediu foarte bun, deoarece este emolient, calmand si cicatrizand mucoasa digestiva. Tratamentul este simplu: timp de o luna se bea cate un sfert de pahar de suc de cartofi cruzi, de trei ori pe zi. Prima portie se bea dimineata, pe stomacul gol. O alta portie se bea cu 15 minute inainte de masa de pranz, iar ultima, cu zece minute inainte de cina. Sucul poate fi diluat cu apa calda, dar poate fi adaugat si in supa sau in ciorba. De asemenea, extractul crud de cartofi are efectele scontate in constipatie, in hepatita, in litiaza biliara si in combaterea scorbutului (carenta vitaminei C). 2 Extractul atenueaza durerile reumatice In caz de reumatism, se administreaza cate doua linguri de extract proaspat, obtinut din cartofi cruzi, inaintea meselor principale. Tot pentru reumatici este benefic un decoct obtinut prin fierberea a 30 g de coaja de cartofi cruzi in 250 ml de apa, care se bea zilnic, un interval de cel putin trei saptamani. Aceasta cura asigura organismului un nivel ridicat de saruri minerale si este un bun detoxifiant. Gustul bauturii poate fi imbunatatit cu suc de mere. Sucul cartofului crud este indicat in tratamentul reumatismului pentru efectul lui diuretic, stimuland eliminarea toxinelor si acidului uric. In plus, amidonul continut de cartofi este un bun remediu pentru atenuarea simptomelor asociate acestei afectiuni (dureri si umflaturi la nivelul articulatiilor genunchiului, soldului sau la coloana). 3 Alunga migrenele In cazul migrenelor cauzate de stres sau de oboseala excesiva, sunt eficiente compresele cu felii de cartofi. Se alege un cartof mai mare si se taie rondele subtiri, care se pun pe frunte. Deasupra acestora se aplica o bucata de panza, pentru ca sucul de cartof sa nu se evapore prea repede. Daca durerea nu cedeaza, dupa 15 minute se inlocuieste compresa cu alte rondele proaspete de cartofi. 4 Calmeaza accesele de tuse Frunzele de cartofi au si ele o intrebuintare terapeutica. Specialistii europeni au dovedit ca un ceai preparat din frunze proaspete de cartofi, din culturi netratate chimic, calmeaza accesele de tuse. Ceaiul se prepara din trei lingurite de frunze proaspete, care se fierb cinci minute in 750 ml de apa. Se strecoara si se indulceste cu miere. Ceaiul se bea intre mese, pe parcursul unei zile, iar cura dureaza o saptamana. 5 Grabesc cicatrizarea leziunilor pielii Pentru diferite probleme ale pielii, fie ca sunt arsuri, crapaturi ale epidermei, fie ca sunt ulceratii, cataplasmele cu cartofi sunt de ajutor. Se rad doi cartofi, se amesteca cu miere sau cu ulei de masline si acest terci se aplica pe zona afectata. Deasupra se pune un pansament, care sa mentina mai mult timp umiditatea compresei. Nu favorizeaza ingrasarea Specialistii apreciaza ca atunci cand nu sunt preparati cu grasime, cartofii nu contribuie la cresterea in greutate si pot fi recomandati persoanelor care au predispozitie la ingrasare, chiar si obezilor si bolnavilor hepatici. In cazul diabeticilor, administrarea zilnica a cate 1-1,5 kg de cartofi atenueaza unele simptome specifice, precum poliuria (urinarile frecvente) si polidipsia (setea exagerata). |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
6 motive pentru a renunta la Coca Cola
Coca Cola este preferata societatii inca din secolul XXI, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Medicii atrag atentia insa, cu incapatanare, ca respectiva bautura au efecte ce dauneaza organismului. Cateva dintre motivele pentru care trebuie sa evitati sa beti Coca Cola: 1. nu detine proprietati nutritive, vitamine sau minerale, majoritatea fiind preparate din apa filtrata si zaharuri rafinate; 2. duce la cresterea in greutate – potrivit studiilor, dupa fiecare pahar cu bauturi carbogazoase riscul de obezitate creste de 1,6 ori; 3. contribuie la scaderea densitatii osoase si aparitia osteoporozei – in cazul copiilor, consumul ridicat de sodiu reprezinta un factor de risc in calcifierea normala a oaselor; 4. sunt responsabile de aparitia cariilor dentare, caci acidul din aceste bauturi ataca si dizolva smaltul dintilor; 5. riscul dezvoltarii litiazei renale este foarte ridicat in cazul consumatorilor de astfel de bauturi, din cauza aciditatii; 6. contribuie la cresterea riscului aparitiei hipertensiunii arteriale, a bolilor renale, provoaca arsuri stomacale si alte afectiuni ale sistemului digestiv. Alternativele sanatoase sunt apa, sucul de fructe, ceaiul si laptele. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Tratamentul cu apa
In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Tatamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie, grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi,DIABET, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului. Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse. Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi. Metoda de tratament 1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4×160 ml apa. 2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute. 3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal. 4. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic. Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea, controlul su reducerea principalelor boli: 1. Presiune ridicata a sangelui: 30 zile 2. Gastrita: 10 zile 3. Diabet: 30 zile 4. Constipatie: 10 zile 5. Cancer: 180 zile 6. Tuberculoza: 90 zile Asociatia Nationala pentru promovarea Medicinelor Neconventionale recomanda o varianta usor modificata a acestei terapii: 1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 1-1,3l apa de izvor sau plata. 2. Nu mancati si nu beti nimic in afara de putina apa timp de 1 ora. 3. Continuati terapia mai multe zile la rand. Ca perioade de tratament, Asociatia Nationala pentru promovarea Medicinelor Neconventionale recomanda: 1. Constipatia, durerile de cap, tusea, bronsita: 1 zi 2. Durerile de stomac, hiperaciditatea, gastrita: 2 zile 3. Bolile uro-genitale, reumatismul: 1 saptamana 4. Hipertensiunea, diabetul, cancerul in faze incipiente: 1 luna 5. Tuberculoza pulmonara, paralizia, cancerul: 3 luni Totusi afirma ca aceasta terapie are si unele contraindicatii, in urmatoarele cazuri: hipertensiunea arteriala, insuficenta renala, insuficenta cardiaca, glaucomul, edemele de orice natura, chistele ovariene de dimensiuni crescute, fibroamele uterine mari, tumorile cerebrale, bronsiectaziile, rectocolita ulcero hemoragica si maladia crohn, dizenteria si holera, apendicita acuta, adenomul de prostata, vezica hipertona, ruptura de perineu. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Micul ou de prepelita
Desi este de cinci ori mai mic decat un ou de gaina, oul de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori mai mult fier si de sase ori mai multa vitamina B1. Ouale de prepelita sunt bogate si in calciu, potasiu, fier si zinc, toate aceste substante minerale fiind vitale pentru un corp sanatos. In privinta beneficiilor consumului de oua de prepelita, e important de mentionat ca acestea nu contin colesterol. Doua oua de marime medie contin cam 140 de calorii, echivalentul a 350 g de lapte sau 50 g de carne. Ouale de prepelita nu sunt medicamente de sinteza care sa oboseasca ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri functionale umane, ci sunt un produs natural, organic asadar, perfect adaptat nevoilor oricarui organism uman. Ele se asimileaza in organism in functie de nevoile acestuia, fara a-i produce uzura, ci dimpotriva, avand rol constructiv, incepand de la nivelul celular si pana la cel organic. Efectele miraculoase ale oualor de prepelita sunt date de calitatea superioara a proteinei din ou si lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Contine proteine, glucide speciale nepericuloase in diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine si lecitine, multe vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali, factori antialergici. Contine un agent anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale si mai contine un agent care ajuta in refacerea celulara. Sursa :Infoterapii |
|
Sara
Ultima editare: by sara.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
CURATATI-VA RINICHII CU MAI PUTIN DE 1 Leu
Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider . Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural! Multa sanatate si... Doamne-ajuta! |
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|