Bine ai venit,
Vizitator
|
De ce e bine sa consumam apa calda cu lamaie
Modul in care incepem ziua este incredibil de important. Fie ca sunteti o mama, un antrenor, un scriitor, un om de afaceri sau de un profesor de yoga, ceea ce faci la prima ora dimineata conteaza. Potrivit filosofiei Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi fie iti intaresc rezistenta la boli, fie te trag in jos. Ayurveda ne invita sa sa ne concentram pe ritualurile de dimineata. Mintea poate spune ce trebuie sa verifici e-mailurile, sa scoti cainele afara, ca nu poti sa intarzii la munca sau care pur si simplu ca nu ai timp suficient timp pentru a realiza propriile tale ritualuri dimineata. Dar, daca va puteti face timp doar pentru un ritual care va imbunatati sanatatea dumneavoastra, atunci sa fie aceasta ... Incepeti ziua cu o cana de apa calda si sucul de la o jumatate de lamaie. E atat de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora. Apa calda cu lamaie: 1. Stimuleaza sistemul imunitar Lamaile sunt bogate in vitamina C si potasiu. Vitamina C este foarte buna pentru combaterea racelilor si potasiu stimuleaza creierul si sistemul nervos si ajuta la controlul tensiunii arteriale. 2. Echilibreaza pH-ului Lamaile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar in interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creeaza aciditate in organism o data metabolizat). Un organism alcalin este cu adevarat cheia pentru o sanatate buna. 3. Ajuta la pierderea in greutate Lamaile sunt bogate in fibre pectina, care combate foametea. De asemenea, a fost demonstrat ca oamenii care au o dieta mai alcalina pierd in greutate mai repede. 4. Ajuta la digestie Apa calda serveste la stimularea tractului gastro-intestinal si peristaltismul - valuri de contractii musculare in interiorul peretilor intestinali. Lamaile si lime sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine si ajuta sa eliminati ama, sau toxinelor, din tractul digestiv. 5. Actioneaza ca un diuretic bland, natural Sucul de lamaie ajuta la emilimarea toxinelor, deoarece lamaia creste rata de urinare in organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate intr-un ritm mai rapid, care va ajuta sa pastrati tractul urinar sanatos. 6. Curata pielea Vitamina C ajuta la diminuarea ridurilor si a petelor. Apa cu lamaie elimina toxinele din sange si ajuta la mentinerea pielii curate. 7. Hidrateaza sistemul limfatic Atunci cand corpul tau este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu isi poate indeplini toate functiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipatie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt doua glande mici pe partea de sus a rinichilor, si impreuna cu tiroida creeaza energie. Ele, de asemenea, secreta hormoni importanti, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care regleaza nivelul de apa si concentratia de minerale, cum ar fi sodiu, in organism, ajutandu-va sa ramaneti hidratat. Adoptand aceasta practica de a bea o cana de apa calda cu lamaie in fiecare dimineata timp de o luna, poate ajuta enorm. Nu fiti surprinsi daca incepi sa vedeti viata intr-o lumina noua. SURSA ![]() ![]() ![]() |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Cu astea 5 nu mai ajungi la doctor. Super alimente care sa te fereasca de raceli
Usturoiul Batranul si mult laudatul usturoi nu e un remediu de care sa nu fi auzit. Dar probabil ca nu stiai ca a fost folosit ca antibiotic si in timpul celor doua razboaie mondiale. Este un aliat important impotriva infectiilor pentru ca are peste 100 de compusi ai sulfului. Printre ei si allicinul care are efecte antimicrobiene. Un studiu publicat in 2004 in British Journal of Biomedical Science arata ca allicinul are efect chiar si impotriva infectiilor bacteriene rezistente la antibiotice, cum ar fi infectiile cu stafilococ auriu. De asemenea, tot allicinul are efect in infectiile cu E coli, infectiile cu fungi sau cele cu paraziti. Chiar daca toate aceste efecte au fost dovedite doar in laborator, exista si un studiu facut in 2001, in Marea Britanie, pe oameni, care arata ca usturoiul are efect in prevenirea racelilor, tot datorita continutului de allicin. Acest compus se elibereaza atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit. Asa ca, poti sa il obtii daca folosesti ustuoriul in salate sau in dressing-uri. Germeni de grau Acestia sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de zinc, un mineral esential pentru un sistem imunitar care functioneaza bine. Zincul e important in dezvoltarea limfocitelor T responsabile cu lupta organismului impotriva infectiilor. De asemenea, acestea te ajuta sa mentii o piele sanatoasa. Fiecare 100g de germeni de grau au 17mg de zinc. E adevarat ca poti sa iti iei zincul si din carne de vita sau porc, insa aceste surse au si colesterol, si grasimi saturate.In plus, nu sunt o optiune si pentru vegetarieni, asa ca germenii de grau sunt cei mai potriviti. Secretul ca sa obtii doza maxima de zinc din germenii de grau este sa ii inmoi inainte in apa, si astfel absorbtia zincului sa fie mai buna. Nuci de Brazilia Aceste nuci sunt bogate in seleniu, un nutrient care ajuta la formarea unor antioxidanti puternici ce previn distrugerea celulelor din pricina radicalilor liberi. Asta inseamna ca nucile de Brazilia ajuta la prevenirea bolilor cronice (unele tipuri de cancer, bolile de inima), dar si la protejarea sistemului imunitar. Si ca sa te convingem ca sunt cea mai buna sursa din care poti sa iti iei seleniu, iti spunem ca o singura nuca are de doua ori doza zilnica recomandata. Asa ca ai grija cate consumi, pentru ca prea mult seleniu poate sa iti faca rau la sanatate. Ciupercile Ciupercile sunt bogate in beta-glucan, despre care cerecetatorii Universitatii din Istanbul spuneau intr-un studiu facut in 2007 ca pot stimula sistemul imunitar. Potrivit cercetatorilor turci beta-glucanul poate mima asupra organismului o invazie cu agenti patogeni, astfel incat organsimul sa lupte sa isi dezvolte anticorpi. E drept ca in studiul publicat in 2007 era folosit extract de beta-glucani si nu varianta lor naturala din surse alimentare. Totusi ciupercile sunt folosite de secole in medicina traditionala din estul Europei pentru a imbunatati sistemul imunitar. Frunze de nap Sunt indicate in dietele de intarire a organismului pentru ca sunt o sursa excelenta de Vitamina C. In plus sunt bogate in fibre si au foarte putine zaharuri. Important este sa mananci frunzele in stare cruda pentru ca vitamina C este sensibila din punct de vedere termic si nu vei mai beneficia de intreaga cantitate. Din 100g de frunze de nap in stare cruda vei primi 120mg de Vitamina C. Aceasta este un antioxidant care previne distrugerea celulelor. Sunt putine studii care sa dovedeasca felul in care Vitamina C imbunatateste sistemul imunitar, dar sunt multe analize care arata ca persoanele care au o dieta bogata in vitamina C tind sa aiba simptome mai slabe si o perioada mai mica de recuperare in urma racelilor. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu
|
3 tratamente cu plante pentru păr
Căderea părului este un proces natural și firesc, însă atunci când are loc într-un mod excesiv poate fi vorba de o problemă care poate fi remediată cu ajutorul tratamentelor pe bază de plante. Caneluța stimulează creșterea părului Condurul doamnei sau caneluța este, fără îndoială, planta cea mai cunoscută în tratamentele capilare. Frunzele plantei conțin din belșug sulf, un element care stimulează creșterea părului, previne căderea lui și fortifică foliculul pilos. Pe piață există numeroase loțiuni capilare, șampoane și alte diverse preparate pe bază de caneluță. Urzica îmbunătățește circulația sângelui Urzica tonifică pielea capului și și papila dermică a foliculului pilos, îmbunătățind circulația sângelului la nivelul scalpului. Pentru îngrijirea părului se folosește sucul din frunze, dar este și mai bine să se folosească rădăcina de urzică, sub formă de șampon sau macerații în alcool sau rom. Cimbrul are acțiune tonică asupra scalpului Atât cimbrul de câmp, cât și cimbrișorul au o acțiune tonică și antiseptică asupra scalpului. Pentru prepararea remediului ai nevoie de un pumn de cimbru la 1 litru de apă. Amestecul se pune la fiert până se reduce la jumătate de litru. Decoctul se aplică pe păr și pe scalp și se lasă să se usuce. Părul nu se clătește timp de câteva ore. De asemenea, pentru întărirea firului de păr se recomandă un consum mare de fructe și legume, deoarece conțin numeroase vitamine esențiale pentru sănătatea podoabei capilare. În cazul în care carențele de vitamine sunt mari este indicat să se administreze suplimente. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Cum combați cele 5 semne ale îmbătrânirii pielii
Procesul de îmbătrânire a pielii este destul de complex și implică o serie de schimbări care, dacă sunt observate din timp, pot fi oprite sau încetinite. Află cum! La ce să fii atentă Subțierea pielii Odată cu reducerea duratei de viață a celulelor cutanate (cheratinocite- celule care produc o proteină fibroasă ce oferă pielii rezistență), pielea se subțiază și devine mai sensibilă. Deshidratare progresivă Deshidratarea pielii este un alt semn care indică accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii. Conținutul de apă în partea cornoasă a pielii este de 13% la persoanele tinere și de numai 7% la vârstnici. Reducerea stratului hidrolipidic Reducerea cantității de grăsimi și sudoare de la nivelul feței crește riscul de apariție a ridurilor. Diminuarea cantității de colagen Odată cu scăderea cantității de colagen din derm, pielea își pierde din elasticitate, iar ridurile se adâncesc. Reducerea microcirculației periferice Atunci când microcirculația periferică este scăzută și aportul de oxigen este redus, însă riscul acumulării de toxine este ridicat. Ce e de făcut - Consumă cât mai multe fructe și legume, întrucât conțin numeroși antioxidanți care au capacitatea de a reduce efectele negative ale radicalilor liberi ce pot afecta sănătatea pielii; - Siliciul este un factor important pentru buna conservare a pielii. De aceea, este indicat să consumi cât mai multe alimente care îl conțin, precum tărâțe de orez, de ovăz și de orz, curmale, smochine, germeni de grâu și sfeclă; - Hidratează-ți pielea prin folosirea cremelor și a loțiunilor, cât și prin consumul unei cantități mari de lichide; - Renunță la fumat, consumă alcool și sare în cantități moderate și odihnește-te cel puțin 6-7 ore pe noapte; - Mergi la saună, deoarece este un bun remediu pentru pielea grasă și deshidratată; - Împotriva ridurilor, de folos sunt uleiul de in (o linguriță pe zi), de limba-mielului (2 capsule la 8 ore), de ciuboțica-cucului (2 capsule la 8 ore) și de trandafir (pentru aplicații locale). |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Unul dintre cele mai toxice alimente din lume: Somonul de crescatorie
Desi produsul se gaseste in majoritatea supermarketurilor, somonul de crescatorie este unul dintre cele mai toxice alimente din lume. Unul dintre marii producatori ai acestui tip de peste, AquaBounty, spune ca somonul modificat genetic consuma cu 10% mai putina manacare decat somonul traditional, creste de doua ori mai repede si este “sigur si sustenabil”. Acest somon este somonul feminin steril din Atlantic cu o gena de crestere de la somonul Chinook si o gena de la merluciu care mentine hormonul de crestere activ. „Somonul modificat genetic vrea sa suplineasca “neajunsurile” unui peste care mananca mai mult si are nevoie de mai multa energie pentru a produce o cantitate mai mare de proteine. Asa ca, in loc sa se creasca pesti precum heringul, specii mai mici care nu sunt carnivore, se incearca schimbarea naturii somonului”, a delcarat Barton Seaver, scriitor si bucatar, potrivit financiarul.ro. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Trei plante care te scapă de răceală și gripă
Stres, frig, oboseală, virusuri și bacterii - sub asaltul lor comun, răcelile și gripele își fac de cap. Cu atât mai mult cu cât el dăm și noi o mână de ajutor, tratându-ne cu medicamente de sinteză sau antibiotice (de cele mai multe ori, "uitâmd" să cerem, mai întâi, și sfatul unui medic). Și ne mai mirăm că dezvoltăm rezistență la antibiotice și alte efecte secundare ale automedicației! De aceea, tot mai mulți medici ne sfătuiesc să ne întoarcem la leacurile "băbești". "Antibioticele nu reprezintă alegerea cea mai potrivită când vine vorba despre tratamentul răcelii și gripei" - este de părere dr. Carmen Nonn, medic specialist medicină de familie cu competență în apifitoterapie. Plante precum florile de tei, pătlagina sau mugurii de pin sunt adevarați militanți împotriva acestor afecțiuni de sezon. Florile de tei Conțin colinină, acetilicolină, flavonoide, saponine și ulei volatil, elemente care le conferă mirosul îmbătător și efectul puternic împotriva tusei, virozelor, faringo-laringo-traheitelor și bronsitelor. Pătlagina Conține substanțe active precum saponine, carotenoizi, zaharuri, tanini, substate antibiotice, ulei volatil și vitaminele A, C și K. Cercetările moderne au evidențiat faptul că pătlagina conține, de asemenea, multe substanțe active cu rol emolient, expectorant, antispastic, antiinflamator, antibacterian. Mugurii de pin Recoltați primăvara, sunt foarte bogați în ulei volatil, rezine și vitamina C. Sunt eficienți în tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii - gripă, astm, bronșite, sinuzite - datorită acțiunilor antiseptice, anticatarale și de fluidificare a secrețiilor bronșice. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Dr. Oz: Culorile alimentelor care te feresc de cancer
Culorile fructelor şi a legumelor pe care le alegi sunt extrem de importante atunci când vine vorba despre protecţie împotriva cancerului. Află de la celebrul Dr. Oz ce culori trebuie să ai în farfurie ca să nu faci cancer! Alimentaţia joacă un rol important atunci când vine despre propriile arme ale corpului de a se apăra de bolile grave, precum cancerul. Numeroase cercetări au scos la iveală legăturile de netăgăduit dintre substanţe care se regăsesc în alimente de culori variate şi riscul redus de a face cancer. Află exact cu ce te ajută fructele şi legumele în culori cât mai intense şi variate: Fructele şi legumele de culoare roşie Te apără de cancerul pancreatic şi de cel ovarian, susţine Dr. Oz. Cercetările au evidenţiat importanţa consumul de tomate care protejează femeile de cancerul ovarian. Un studiu realizat pe un eşantion de 13.000 de femei arată că un consum de o jumătate de cană cu roşii de 5-6 ori pe săptămână reduce cu 60% riscul de cancer ovarian. Un alt studiu realizat de o echipă de experţi din Canada a arătat că licopenul din roşii ne protejează şi de cancerul la pancreas. Aşadar, încearcă să incluzi în alimentaţia ta măcar o porţie zilnică de legume/fructe de culoare roşie, cum ar fi rodiile, ceapa roşie, ardeii, tomatele, fructe de pădure roşii, cireşe, zmeură. Fructele şi legumele de culoare portocalie Te protejează de cancerul la stomac şi de cel ovarian, susţine Dr. Oz. Betacarotenul din morcovi, dovleac, cartofii, caise, portocale şi mango au un efect anticancerigen, ajutând la distrugerea celulelor bolnave de la nivelul stomacului. Betacarotenul din morcovi are o acţiune asemănătoare vitaminei C, distrugând radicalii liberi şi prevenind îmbolnăvirea celulelor. De asemenea, carofii dulci şi morcovii au pe lângă betacaroten din plin şi acid cafeic, care are rolul de a preveni angiogeneza, adică procesul de formare a noilor vase de sânge care aprovizionează tumorile canceroase. Tot acidul cafeic încetineşte dezvoltarea cancerului mamar. Dr. Oz recomandă să consumi măcar de două ori pe sătpămână fructe/legume de culoare portocalie. Fructele şi legumele de culoare galbenă Te apără de cancerul la stomac şi esofag, susţine Dr. Oz. Lămâile, grepfrutul, pepenele galben, nectarinele, piersicile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care oferă protecţie împotriva multor tipuri de cancer. Aceste legume şi fructe de culoare galbenă au flavonoizi care inhibă creşterea tumorilor şi ajută în procesul de detoxifiere. Dr. Oz îţi recomandă să consumi săptămânal cel puţin o porţie din aceste alimente. Fructele şi legumele de culoare verde Te apără de cancerul ovarian, pulmonar şi mamar, spune Dr. Oz. Andivele, salata verde, broccoli, varza, spanacul, pătrunjelul sunt asociate cu un risc scăzut de cancer la stomac, ovare, săni, colon şi plămâni. Aceste legume sunt bogate în glucosinolaţi, un compus care protejează organismul de cancer. De asemenea, au şi un conţinut bogat în vitamina K care previne apariţia diabetului, reducând astfel riscul de cancer pancreatic. Dr. Oz recomandă câte două porţii din aceste legume în fiecare zi. Fructele şi legumele de culoare neutră Protejează organismul de cancerul la stomac, ovare şi colon, spune Dr. Oz. Usturoiul, ceapa, arpagicul conţin alicină, o substanţă care are un puternic efect anticancerigen. Un mic truc de care trebuie să ţii cont: mărunţeşte ceapa sau usturoiul şi lasă-le 10 minute să stea înainte de a le folosi pentru gătit, deoarece atunci se combină substanţele anticancerigene şi oferă protecţie stomacului. Polifenolii care se regăsesc în ceapă au efecte anticancerigene şi apără corpul de celulele canceroase care se dezvoltă în colon. De asemenea, cercetările arată că femeile care obişnuiesc să consume frecvent aceste legume/fructe de culoare neutră au un risc scăzut de a face cancer ovarian. Nu uita nici de ciuperci care sunt bogate în vitamina D şi oferă protecţie împotriva cancerului ovarian. Dr. Oz recomandă să incluzi aceste alimente în dietă, măcar câte o porţie în fiecare zi. Reguli care te apără de cancer Dr. Oz recomandă fructele şi legumele în culori vii, însă nu şi diverse alimente din comerţ care sunt dăunătoare pentru organism şi pot să declanşeze diverse probleme şi boli grave atunci când sunt consumate pe termen lung. Iată care sunt alimentele de evitat pentru că s-a demonstrat că măresc riscul de cancer: 1. Lactatele consumate în exces. Dr. Oz recomandă o limită de 10 grame de lactoză pe zi. Acest lucru înseamnă echivalentul a o cană cu lapte sau cu îngheţată pe zi. 2. Elimină sucurile carbogazoase. Dr. Oz nu-ţi recomandă să bei mai mult de o doză de suc pe săptămână. 3. Limitează consumul de mezeluri şi fast-food, deoarece conţin substanţe cancerigene. 4. Redu consumul de sare şi evită alimentele foarte sărate, în special sosul de soia, conservele şi alte produse procesate. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
De ce e bine sa mancam portocale iarna
Portocalele mancate regulat te pot ajuta sa-ti protejezi sanatatea pe timpul iernii. Cu un continut ridicat de vitamina C, portocalele sunt bogate in fibre si folat si contin numerosi compusi benefici, alaturi de potasiu, calciu, vitamina A si vitamina B. Afla ce efecte poate avea asupra organismului consumul de portocale si alte citrice in sezonul rece. Cresterea imunitatii Cel mai cunoscut avantaj al portocalelor este efectul pe care il are vitamina C in pastrarea imunitatii. Deoarece aceasta vitamina este dizolvata rapid de corp, ai nevoie sa o consumi zilnic din fructe si legume, pentru a creste productia de globule albe. Reglarea tensiunii arteriale Portocalele pot avea un rol important ca stabilizator natural al tensiunii arteriale. Continutul de magneziu si hesperidina, un flavonoid care intareste peretii capilari, este benefic pentru intregul sistem cardiovascular. Sanatatea pielii Antioxidantii din portocale contribuie la mentinerea sanatatii pielii pe termen lung. Beta carotenul este cel mai eficient: protejeaza pielea impotriva efectelor imbatranirii. Ingrijirea oaselor si a dintilor Continutul ridicat de calciu contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor pe termen lung, dar atunci cand aceste fructe sunt consumate in exces, pot dauna densitatii osoase si smaltului dentar. Oxigenarea si purificarea sangelui Fierul si vitamina B6 din portocale sunt esentiale in productia de celule rosii, care oxigeneaza intregul organism, iar citricele au si efecte de purificare a sangelui. Prevenirea formarii pietrelor la rinichi Chiar daca sunt bogate in calciu, portocalele actioneaza natural pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi. Calculii renali din oxalat de calciu nu se mai formeaza la fel de usor, iar sistemul urinar functioneaza la parametri buni atunci cand mananci portocale in mod regulat. Scaderea colesterolului Prin continutul ridicat de fibre, portocalele au un rol important in scaderea colesterolului "rau" LDL. Nivelul scazut al colesterolului a fost corelat cu o actiune de prevenire a arterosclerozei, iar compusii din portocale mentin si glicemia stabila. Prevenirea infectiilor virale Vitamina C intareste imunitatea, dar portocalele contin si alti compusi care pot contribui la prevenirea infectiilor virale. Polifenolii din portocale lupta astfel cu virozele, dar si cu infectiile mai grave. Functionarea buna a creierului O singura portocala asigura aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat, compus utilizat de creier pentru dezvoltarea celulara a neuronilor noi. Prevenirea unor boli grave Portocalele nu cresc excesiv aciditatea in stomac, iar aceste fructe chiar reduc riscul aparitiei ulcerului la stomac. Alte boli grave al caror risc este diminuat de consumul de portocale includ: artrita, astm, bronsita, diabet, pneumonie, reumatism si tuberculoza. Poti obtine integral efectele benefice ale portocalelor atunci cand mananci tot fructul, nu doar sucul de portocale. Foloseste insa cu grija coaja portocalelor la gatit. Cand aceste fructe au fost stropite cu pesticide, toxinele patrund in coaja, motiv pentru care nutritionistii recomanda portocalele organice. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
|
Ibusinus sau Nurofen ?
Reclama e sufletul comertului. Dar ca sa iti faci reclama trebuie sa dai bani si inca bani grei. De unde sa ai bani pentru a plati reclama? din pretul marfii pe care o vinzi. Cine Nu isi face reclama, nu este cunoscut, deci nu este cerut , deci nu se vinde. Daca nu se vinde, este returnat si apoi scos de pe piata. Nu conteaza calitatea, nu conteaza marfa. Pe langa publicitate, mai e nevoie si de ceva complicitate a celor ce iti vand marfa. Adica, in cazul nostru medicii si farmacistii. Esti racit?Mergi la farmacie si ceri … ce ai vazut tu la tv ca e mai bun, un nurofen. Farmacistul om “cinstit” iti da ce ai spus, iti ia banul si gata. Daca te cunoaste iti spune palmat ca iti recomanda un alt medicament la fel de bun , dar mai ieftin de 3 ori. Daca nu, iei Nurofen. Mergi la doctor fiind racit si iti recomada ceva pentru raceala. Pentru ca are contract de promovare de pe care a cistigat fie o masina fie o vacanta cu asistenta prin Dubai, fie cateva zeci sau sute de milioane, iti recomanda Nurofen desi stie ca exista si Ibusinus care e de trei ori mai ieftin. Nu il poate invinui nimeni ca nu ti-a recomandat cel mai bun medicament, ambele sunt la fel de bune, numai ca unul e englezesc si e de trei ori mai scump decat cel facut in Romania. Si asa industria farmaceutica din Romania dispare, Institutul Cantacuzino nu mai face vaccinuri iar noi importam vaccinuri daneze care ne omoara copii. In cazul Ibusinus, riscul nu e mortal, dar e arzator… la buzunare iar medicii si farmacistii sunt .. complici. La fel si cei din ministerul sanatatii si depozitele de farmacii care importa medicamente straine mai proaste uneori decat cele romanesti, doar pentru ca pot aplica taxe mai mari care sa le aduca si lor profituri. Si guvernul baga mai mult la buget prin import decat prin productia proprie. Toata lumea castiga, mai putin romanul care plateste. SURSA ![]() ![]() ![]() |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by manana.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru, Mona si Dan
|
Apropo de NUROFEN ...
Sa nu uitam ca la Jocurile Olimpice ... o gimnasta romanca a fost descalificata pentru simplu motiv ca a luat NUROFEN . Era racita si a vrut sa scape de febra, de raceala . Asadar este ceva necurat in acest medicament . MANANA este foarte practica si realista. Dece sa platim reclema si gargara unei publicitati agresive ?! Reclama se plateste . Consumatotul o plateste . |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana
|
TESTUL SIMPLU care îţi arată CÂT MAI AI DE TRĂIT
Un test banal care va releva cât îţi este de uşor sau dificil să te aşezi pe podea şi să te ridici înapoi, poate prezice cât de mult vei mai trăi, se arată într-un nou studiu, citat de NBC News. Astfel, persoanele de vârstă mijlocie şi de vârsta a treia care au nevoie de ambele mâini şi de genunchi pentru a se aşeza şi pentru a se ridica, au o probabilite de şapte ori mai crescută decât ceilalţi de a muri în următorii şase ani. Asta au descoperit cercetătorii brazilieni, care au publicat un material despre testele lor, în European Journal of Preventive Cardiology. Testul scaunului - în care o persoană se ridică din poziţia de şezut - a fost folosit de mult timp de medici pentru a observa puterea picioarelor şi starea fizică a trupului, în cazul bătrânilor. Noul test este însă unul puţin mai dificil şi poate fi folosit şi cu grupuri de subiecţi mai tineri, spune cardiologul Kathryn Berlacher, de la Centrul Medical al Universităţii din Pittsburgh. Chiar dacă cel mai important factor care controlează uşurinţa cu care putem să coborâm şi să ne ridicăm trupul este forţa musculară, există şi alte aspecte foarte relevante, care includ "flexibilitatea corpului, echilibrul şi coordonarea membrelor", spune Claudio Gil Soares de Araujo, profesor la Universitatea Gama Filhho din Rio de Janeiro, care a participat la studiu. Mai mult: TESTUL SIMPLU care îţi arată CÂT MAI AI DE TRĂIT - Magazin | Libertatea.ro |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana
|
10 lucruri ciudate care, se pare, te fac mai destept
Inteligenta este o calitate foarte apreciata, asa ca oamenii de stiinta s-au grabit sa realizeze numeroase studii pe acest subiect. Desi concluziile acestora nu sunt adevaruri general valabile, ele arata intr-o oarecare masura o conexiune intre anumite detalii si un grad de inteligenta crescut. Listverse a adunat informatiile prezentate in aceste cercetari si a realizat un clasament al lucrurilor care, se pare, ne fac mai inteligenti. Daca unele te vor suprinde sau intriga, tine minte ca ele nu fac altceva decat sa prezinte date restranse, ce nu pot fi inca generalizate. Preferinta pentru mana stanga Creierul este impartit in doua emisfere care au, cu mici exceptii, cam aceleasi functii. Partea dominanta a acestuia este cea care ne imparte in stangaci si dreptaci. Unele studii au aratat ca stangacii au inregistrat scoruri mai bune la testele de inteligenta, teste pe care le-au terminat mult mai repede decat dreptacii. Homosexualitatea Un studiu controversat realizat anul acesta arata o oarecare legatura intre homosexualitate si inteligenta. Cei care au obtinut scoruri mai bune la testele la care au fost supusi au avut si un numar mai mare de parteneri homosexuali de-a lungul vietii. Oamenii de stiinta cred ca motivul ar fi faptul ca aceste persoane se simt discriminate, respinse de societate, motiv pentru care ele s-au implicat mai mult in definitivarea studiilor, simtind nevoia sa se remarce astfel. Ordinea nasterii In general, primii nascuti sunt mai inteligenti decat fratii lor, arata studiile care au cercetat nivelul de inteligenta si ordinea nasterii. Pe langa aceasta concluzie a carei cauza exacta nu se cunoaste, expertii au mai precizat ca modul in care un copil este tratat in familie ii influenteaza foarte mult IQ-ul. Convingerile religioase Persoanele foarte religioase au inregistrat scoruri mai mici la testele de inteligenta decat cei care s-au declarat atei sau agnostici. In tarile in care cei mai multi oameni sunt atei sau agnostici se afla, se pare, cei mai multi oameni inteligenti. Pilozitatea Pilozitatea si nivelul de educatie au fost subiectele unui studiu realizat asupra barbatilor. La final, s-a constatat ca studentii si cei care erau proaspat absolventi aveau mai mult par decat cei care nu aveau studii superioare. De asemenea, si studentii care excelau in domeniul ales aveau un grad de pilozitate mai ridicat decat colegii lor mai putin pregatiti. Fericirea Dupa ce, mult timp, tristetea, anxietatea si depresia au fost asociate geniului, studii recente au avansat ipoteza conform careia oamenii fericiti ar fi cei mai inteligenti. Una dintre concluzii a fost si aceea ca persoanele cu un IQ mic sunt mult mai predispuse tristetii decat cele cu o inteligenta peste medie. Excentricitatea Academicienii si intelectualii din sfera creativa par a avea o trasatura comuna: excentricitatea. Modul de comportament ceva mai diferit, neincadrarea in anumite norme, nebunia aceea frumoasa, apreciata de multi, este prezenta la foarte multi oameni din sferele inalte. Consumul de alcool Studii controversate au avut in vedere evolutia mai multor copii britanici pe parcursul mai multor ani. Astfel, se pare ca era mult mai probabil ca cei inteligenti sa fie consumatori de alcool. Rezultate similare s-au inregistrat si in studii din Statele Unite ale Americii. Tulburarea bipolara Anumite forme ale bolilor psihice au fost corelate inca din cele mai vechi timpuri cu inteligenta. Asta confirma si un recent studiu realizat in Suedia, in care s-a evaluat probabilitatea aparitiei anumitor boli mintale in cazul subiectilor cu performante intelectuale diferite. Studentii cu un grad de inteligenta ridicat erau de 4 ori mai predispusi sa fie diagnosticati mai tarziu cu afectiunea numita tulburare bipolara. Consumul de ciocolata Desi beneficiile consumului de ciocolata sunt binecunoscute, nimeni nu s-ar fi gandit ca si nivelul de inteligenta se afla printre ele. In gluma sau nu, cercetatorii au demarat recent un studiu in care au notat numarul laureatilor premiului Nobel al unei tari si cantitatea de ciocolata consumata pe cap de locuitor. Rezultatul a fost unul cert: in tarile care au dat mai multi premianti se mananca si o mare cantitate de ciocolata. Inteligenta este o calitate foarte apreciata, asa ca oamenii de stiinta s-au grabit sa realizeze numeroase studii pe acest subiect. Desi concluziile acestora nu sunt adevaruri general valabile, ele arata intr-o oarecare masura o conexiune intre anumite detalii si un grad de inteligenta crescut. Listverse a adunat informatiile prezentate in aceste cercetari si a realizat un clasament al lucrurilor care, se pare, ne fac mai inteligenti. Daca unele te vor suprinde sau intriga, tine minte ca ele nu fac altceva decat sa prezinte date restranse, ce nu pot fi inca generalizate. Preferinta pentru mana stanga Creierul este impartit in doua emisfere care au, cu mici exceptii, cam aceleasi functii. Partea dominanta a acestuia este cea care ne imparte in stangaci si dreptaci. Unele studii au aratat ca stangacii au inregistrat scoruri mai bune la testele de inteligenta, teste pe care le-au terminat mult mai repede decat dreptacii. Homosexualitatea Un studiu controversat realizat anul acesta arata o oarecare legatura intre homosexualitate si inteligenta. Cei care au obtinut scoruri mai bune la testele la care au fost supusi au avut si un numar mai mare de parteneri homosexuali de-a lungul vietii. Oamenii de stiinta cred ca motivul ar fi faptul ca aceste persoane se simt discriminate, respinse de societate, motiv pentru care ele s-au implicat mai mult in definitivarea studiilor, simtind nevoia sa se remarce astfel. Ordinea nasterii In general, primii nascuti sunt mai inteligenti decat fratii lor, arata studiile care au cercetat nivelul de inteligenta si ordinea nasterii. Pe langa aceasta concluzie a carei cauza exacta nu se cunoaste, expertii au mai precizat ca modul in care un copil este tratat in familie ii influenteaza foarte mult IQ-ul. Convingerile religioase Persoanele foarte religioase au inregistrat scoruri mai mici la testele de inteligenta decat cei care s-au declarat atei sau agnostici. In tarile in care cei mai multi oameni sunt atei sau agnostici se afla, se pare, cei mai multi oameni inteligenti. Pilozitatea Pilozitatea si nivelul de educatie au fost subiectele unui studiu realizat asupra barbatilor. La final, s-a constatat ca studentii si cei care erau proaspat absolventi aveau mai mult par decat cei care nu aveau studii superioare. De asemenea, si studentii care excelau in domeniul ales aveau un grad de pilozitate mai ridicat decat colegii lor mai putin pregatiti. Fericirea Dupa ce, mult timp, tristetea, anxietatea si depresia au fost asociate geniului, studii recente au avansat ipoteza conform careia oamenii fericiti ar fi cei mai inteligenti. Una dintre concluzii a fost si aceea ca persoanele cu un IQ mic sunt mult mai predispuse tristetii decat cele cu o inteligenta peste medie. Excentricitatea Academicienii si intelectualii din sfera creativa par a avea o trasatura comuna: excentricitatea. Modul de comportament ceva mai diferit, neincadrarea in anumite norme, nebunia aceea frumoasa, apreciata de multi, este prezenta la foarte multi oameni din sferele inalte. Consumul de alcool Studii controversate au avut in vedere evolutia mai multor copii britanici pe parcursul mai multor ani. Astfel, se pare ca era mult mai probabil ca cei inteligenti sa fie consumatori de alcool. Rezultate similare s-au inregistrat si in studii din Statele Unite ale Americii. Tulburarea bipolara Anumite forme ale bolilor psihice au fost corelate inca din cele mai vechi timpuri cu inteligenta. Asta confirma si un recent studiu realizat in Suedia, in care s-a evaluat probabilitatea aparitiei anumitor boli mintale in cazul subiectilor cu performante intelectuale diferite. Studentii cu un grad de inteligenta ridicat erau de 4 ori mai predispusi sa fie diagnosticati mai tarziu cu afectiunea numita tulburare bipolara. Consumul de ciocolata Desi beneficiile consumului de ciocolata sunt binecunoscute, nimeni nu s-ar fi gandit ca si nivelul de inteligenta se afla printre ele. In gluma sau nu, cercetatorii au demarat recent un studiu in care au notat numarul laureatilor premiului Nobel al unei tari si cantitatea de ciocolata consumata pe cap de locuitor. Rezultatul a fost unul cert: in tarile care au dat mai multi premianti se mananca si o mare cantitate de ciocolata. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan. Motiv: corectare
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana
|
Multumim frumos Mona. Substanta buclucasa la Nurofenul racala si gripa, este pseudoefedrina, raspunzatoare de stari euforice, hipertensiune si altele. De aceea nu se recomanda copiilor si varstnicilor si se administreaza in prima parte a zilei. Asta am aflat si eu de curand.
|
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru, Mona si Dan
|
Salvia, floarea Maicii Domnului
De mii de ani, cea mai mare atentie a persoanelor preocupate de sanatatea celor din jur a fost indreptata spre planta Salvia officinalis, considerata „iarba sfanta“ la greci, si „simbolul sanatatii“, la orientali. Pentru romani devenise un panaceu universal, care vindeca toate bolile umane sau planta celor 1.000 de virtuti terapeutice. De altfel, denumirea speciei deriva de la cuvantul latin „salvare“ - a salva, a vindeca, avand multiple intrebuintari terapeutice. Un vechi dicton pastrat din Roma Antica formula categoric: „Cum sa moara omul daca are salvie in gradina?“ Intr-o carte foarte veche se arata ca proprietatile vindecatoare ale acestei plante se datoresc Fecioarei Maria, care fugea cu pruncul Iisus in brate fiind urmarita de soldatii regelui Irod. Cand Maria a rugat florile de pe camp sa o ascunda, prima planta care i-a sarit in ajutor a fost salvia, care a adapostit-o in bogatia sa de frunze si a scapat-o de urmaritori. Atunci Maica Domnului a spus: „De azi inainte si pana in veci, tu vei fi floarea preferata a oamenilor. Iti dau puterea sa vindeci pe om de toate bolile si sa-i salvezi de la moarte, asa cum ai facut tu pentru mine.“ De atunci, salvia infloreste in fiecare an pentru salvarea si ajutorarea oamenilor, fiind ocrotita de mainile Sfintei Fecioare. Medicii greci si romani atribuiau salviei proprietati multiple: diuretice, intaritoare, hemostatice si antibronsitice. Salvia a patruns de timpuriu in Europa prin intermediul calugarilor benedictini, mai ales din manastirea St. Gallen. Walafried Strabo, staretul manastirii Reichen a laudat salvia in poemul sau „Hortulus“. In Evul Mediu, salvia a avut un rol deosebit atat in medicina, cat si in arta culinara, ceea ce a permis preotului Konrad von Megenberg sa o considere drept „hrana zeilor“. Acest semiarbust peren, cu inaltime pana la un metru, originar din regiunea mediteraneana, a ocupat suprafete tot mai mari in Grecia, Spania, Italia, Turcia si, treptat, in Germania, Franta, Anglia si coasta Dalmatiei. In Romania, salvia gaseste conditii bune de cultura, indeosebi in judetele din sudul tarii, mai ales pe terenuri pietroase si calcaroase, expuse la soare, unde isi mentine foarte bine coloritul frunzelor si parfumul. Frunzele argintii sau alb-cenusii, paroase, se recolteaza la inceputul infloririi si apoi de inca 2-3 ori in decursul verii si toamnei, pe timp insorit. Se usuca in poduri, soproane si in camere bine aerisite, in locuri umbrite pentru a nu pierde din uleiul eteric, usor volatilizabil. MULTIPLE PROPRIETATI BIOACTIVE Putine plante medicinale sintetizeaza in frunze o diversitate atat de mare de compusi organici, cu insusiri bioactive asa cum se constata la savie. In primul rand mirosul placut, aromatic, specific odorant, camforaceu, lemnos si ierbaceu precum si gustul condimentat, putin amarui, deriva dintr-un ulei eteric complex (0,4 % in frunze proaspete si 1-2,5% in frunze uscate). In afara uleiului eteric, frunzele contin si alti compusi organici care diversifica si maresc valoarea terapeutica (taninuri, saponine, gume, mucilagii, flavonoide, acid rosmarinic, camfor, vitamine (B1, C, PP) si principii amare (picrosalvina). Daca in Antichitate se constatau efectele vindicative ale salviei numai pe baza experientei, in prezent, prin analizele biochimice efectuate, ne explicam modul de actionare a acestei plante in prevenirea si combaterea multor afectiuni maladive, fapt respectat de atatea secole in medicina traditionala la majoritatea popoarelor din Europa. POTENTIALUL CURATIV AL SALVIEI Principalale proprietati curative in care intervine in mod benefic sunt: - digestive, carminative, coleretice, astringente, antiinflamatoare, antidiareice, antiseptice, bacteriostatice, aperitive si tonic-amare; - expectorante, antispastice, bronsice, antifebrile, antisudorifice; - calmante ale sistemului nervos, antinevralgice, usor sedative; - usor hipoglicemiante. In tratamente externe are efecte cicatrizante, vulnerare, astringente, antiseptice, emoliente si calmante. Salvia opreste transpiratia nocturna la bolnavii de tuberculoza. Atat frunzele, cat si varfurile inflorite, se utilizeaza in stare uscata in prevenirea multor afectiuni. Din cele mai vechi timpuri, salvia a fost apreciata ca cel mai bun remediu in oprirea transpiratiei nocturne la bolnavii de tuberculoza (mai ales in amestec cu flori de lavanda). De asemenea, intervine in bronsite cronice, astm bronsic, angina, catar pulmonar, expectoratii, tuse, laringite, amigdalite si stari de slabiciune care insotesc alte boli de piept. Tot din Antichitate dateaza practica tratamentelor in unele afectiuni feminine: tulburari dureroase in timpul ciclului menstrual, dismenoree, metroanexita, metrita, ulceratii, vaginita atrofica, bufeuri de caldura in timpul menopauzei. In plus, are bune efecte in restabilirea tonusului uterului dupa nastere. De retinut, ca nu se recomanda la femeile care alapteaza deoarece micsoreaza cantitatea de lapte, efectul fiind benefic numai la mamele care isi intarca copilul si doresc reducerea lactatiei. Sa nu se uite ca salvia favorizeaza fecundatia, combate sterilitatea si impotenta sexuala. In cazul aparitiei unor afectiuni la nivelul organelor digestive nu poate fi neglijata aceasta planta minune. Cunoscutul fitoterapeut, parintele Sebastien Kneipp, prezenta efectele salviei in reglarea functiilor stomacului si ale ficatului, in inflamatii gastrointestinale, indigestii, colici, spasme si dureri ale stomacului. Ceaiul de salvie inlatura greturile, diareea (mai ales la sugari), intensifica secretiile vezicii biliare, vindeca dischinezia biliara, balonarile si flatulenta la stomac si intestine, halena, lipsa poftei de mancare. Datorita proprietatilor antiseptice, salvia reduce ritmul fermentatiilor intestinale, mai ales cele provocate de microbii implicati in infectiile intestinale, curatind mucoasele si eliminand mucozitatile. CEAIUL DE SALVIE REGLEAZA GLICEMIA DIABETICILOR La persoanele cu diabet zaharat, ceaiul de salvie are efecte bine cunoscute in reducerea glicemiei intre limite normale. Actiuni remarcabile ale tratamentelor cu salvie au fost inregistrate contra starilor de nervozitate, oboseala mentala, pierderea memoriei, migrene, dureri de cap, astenie nervoasa, surmenaj, depresii psihice, tremuraturi ale membrelor (boala Parkinson), epilepsie, paralizie si stari de slabiciune, mai ales la copiii debili si la convalescentii dupa operatii sau dupa boli prelungite. BUN TONIC PENTRU VARSTNICI La varstnici, salvia intretine vitalitatea intrucat actioneaza ca un distrugator al radicalilor liberi care declanseaza unele boli grele si grabesc imbatranirea. Tratamentele cu salvie au dovedit eficacitate si in bolile reumatismale, cardio-vasculare, guta atonica, circulatie defectuoasa a sangelui, prevenirea infarctului, reglarea tensiunii arteriale si fortificarea organismului. In utilizari externe, planta este indicata sub forma de gargara in abcese dentare cu puroi, gingivite sangerande, paradontoze, afte si ulceratii bucale, stomatite si amigdalite. La multi copii ar putea fi evitata operatia de amigdalita, daca ar bea zilnic ceai de salvie. Uleiul de salvie este cicatrizant in rani sangerande sau purulente, in ulceratii ale pielii, degeraturi, transpiratii excesive la maini si picioare, hemoroizi, acnee, seboreea fetei, dezumflarea nasului, intarirea vederii si a auzului. MODALITATI DE ADMINISTRARE In majoritatea afectiunilor mentionate mai sus se recomanda infuzia din flori si frunze uscate de salvie (1-2 lingurite la 250 ml apa clocotita care se infuzeaza acoperit timp de 15 minute) consumandu-se cate 2 ceaiuri pe zi, baute prin inghitituri rare. In cazuri speciale se utilizeaza si alte forme de administrare, atat intern cat si extern. - Tinctura (20 g frunze macerate 10-14 zile in 100 ml alcool) din care se iau cate 15-20 picaturi de 3 ori pe zi in caz de acnee, orgelet si alopecie. - Vin de salvie (80 g frunze uscate si maruntite, macerate in 1 litru de vin alb timp de 10-14 zile) din care se iau 2-3 linguri dupa mese in cazuri de astenie nervoasa, impotenta sexuala, surmenaj fizic, psihic si intelectual. - Pulbere din frunze uscate si macinate (se iau 3 capsule pe zi) in caz de tulburari menstruale, bufeuri si transpiratii excesive la menopauza. - Inhalatii cu infuzie in caz de sinuzita. - Gargara cu apa de salvie sau cu o solutie din 200 ml infuzie de salvie, 25 ml glicerina ,10 ml tinctura de lavanda si 30 g clorura de sodiu folosita in caz de halena (miros neplacut al gurii). - Spalaturi cu infuzie concentrata (100 g frunze la 1 litru apa clocotita) facute de 2 ori pe zi pentru metroanexita si metrite ulcerate. - Supozitoare cu extract hidroalcoolic din frunze de salvie pentru refacerea uterului infantil, reglarea fluxului menstrual, favorizarea conceptiei si pastrarea sarcinii. - Bai de salvie preparat din 2 pumni de frunze macerate la rece peste noapte; a doua zi se incalzeste pana da in clocot, iar extractul se toarna in apa de baie avand bune efecte la femei cu tulburari abdominale, la persoane cu depresii psihice si la copii debili. - Cataplasme din frunze uscate si macinate, amestecate cu unt si plasate pe suprafata gatului in caz de amigdalite si alte inflamatii. - Cataplasme din frunze proaspete si maruntite, aplicate pe locul intepaturilor de insecte. - Pulbere din frunze de salvie presurata pe peria de dinti cu care se freaca dintii pentru albire, intarirea gingiilor si improspatarea mirosului din gura. Constantin I. Milica, profesor, Iasi – articol preluat dupa ziarul Lumina – |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru
|
Smirna si calitatile sale terapeutice
Smirna, puternic aromata, are un gust amarui, ca de altfel mai toate rasinile, fiind un antimicrobian puternic. Preparatele de smirna combat febra, starile de greata si agitatie psihica, sunt de folos in infectiile respiratorii si impotriva balonarii. Infuzia, recomandata impotriva indigestiei si balonarii, se prepara din una, doua bobite de smirna puse intr-o ceasca de apa clocotita. Trebuie stiut ca smirna nu se topeste in apa ci va lua ceva din aroma si calitatile sale terapeutice. La un moment dat, smirna va iesi la suprafata apei, semn ca infuzia poate fi consumata, cate doua, trei lingurite, de trei ori pe zi. Impotriva circulatiei periferice deficitare se pot face frictionari energice ale mainilor si picioarelor, cu infuzie mai concentrata de smirna, adica trei, patru bobite de smirma, la o ceasca de apa. Fumigatiile, un alt mod de folosire a smirnei in scop terapeutic, se recomanda in caz de dureri de cap puternice, provocate, mai ales, de sinuzita, nas infundat, agitatie nervoasa, atac de panica, dar si pentru inmiresmarea aerului dintr-o incapere. Tinctura de smirna, cate o lingurita, diluata in putina apa, de trei, patru ori pe zi, se recomanda impotriva gripei si racelilor, a asteniei si oboselii. Tinctura se poate prepara in casa, din zece grame de smirna puse la macerat pentru sapte zile intr-o suta de grame de alcool de 90 de grade. Atentie, insa de unde procuri smirna, deoarece exista multe produse sintetice care imita aroma smirnei. Procura-ti smirna de la magazinele si farmaciile naturiste, si ai grija ca pe ambalaj sa scrie ca poate fi folosita pe cale orala. Femeile gravide nu trebuie sa foloseasca smirna deoarece ar putea declansa aparitia contractiilor specifice nasterii. Sa avem sanatate! |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|