Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfaturi pentru sanatate

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 9 luni #30920

Plante vindecatoare crescute in casa

De mult, cand nu existau medicamente si farmacii, omul, chinuit de boli si de dureri diverse, a apelat pentru vindecare sau calmarea durerii la ce-i oferea natura.

Asa a descoperit omul, fara sa realizeze ca, de fapt, el face munca de cercetare, ca multe din plantele pe care le avea la indemana din belsug, ii pot fi de folos in diferite situatii si nu numai in probleme de sanatate.

Cu timpul, insa, a realizat ca unele dintre aceste plante pot fi crescute si in casa si ca se poate bucura de beneficiile lor multiple, indiferent de anotimp.

Astfel, patrunjelul, nelipsit din ciorbele noastre, din tocanite sau salatele de rosii, nu numai ca te scapa de mirosul urat al gurii, dar are si calitati vindecatoare de neimaginat.

Consumat constant, in stare proaspata, patrunjelul curata organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, precum fumatul si alcoolul, si de nisipul de la rinichi.

Trebuie stiut insa, ca banalul patrunjel are de patru ori mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de portocala si ca in compozitia lui sunt bine reprezentate si alte elemente precum fierul, calciul, betacarotenul, vitamina B12, acidul folic si clorofila.

Pentru romanii care se respecta si stiu ce e sanatos si gustos, este de neconceput o ciorba de fasole fara o crenguta de cimbru, cu atat mai mult daca e si verde, proaspata, atunci rupta din tufa din ghiveci.

Adaugat in mancare, cimbrul rezolva multe probleme de digestie. Apoi, tot cimbrul, administrat sub forma de infuzie, inhalatii, pulbere sau sirop, intareste imunitatea, este energizant, trateaza stresul, iar in caz de raceala, este folosit in afectiunile respiratorii.

Busuiocul, cu o aroma puternica, dar linistitoare si calmanta, se dezvolta foarte bine in ghiveci si nu numai ca inmiresmeaza natural incaperea, dar vara, actioneaza precum o plasa in calea tantarilor care nu-i agreaza parfumul.

Putini stiu insa ca busuiocul, cunoscut mai mult ca planta sfanta, folosit la ritualul de stropire cu agheazma, are si calitati terapeutice de necontestat, cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Astfel, busuiocul, ca planta tamaduitoare, are diverse intrebuintari, fiind, in acelasi timp, un bun relaxant al sistemului nervos, calmeaza migrenele, este eficient ca energizant psihic si regenerator al organismului in procesul de imbatranire.

Ceaiul de busuioc, baut seara, inainte de culcare, poate asigura un somn linistit, sanatos si odihnitor. Preventiv, ceaiul se poate bea impotriva racelilor care bantuie in aceasta perioada de sfarsit de februarie.

Menta
, planta cu o puternica aroma racoritoare, hidrateaza organismul si-i ofera energie, mai ales vara, cand simti cum sub talpi se topeste asfaltul in zilele caniculare. In caz de probleme digestive, ceaiul de menta este pansament pentru stomac.

Daca ti se intampla sa racesti vara, sa ti se infunde nasul si sa te doara capul, atunci fa inhalatii cu menta, simpla sau in combinatie cu alte plante puternic aromate.

Sa avem sanatate!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 15468
  • Thank you received: 4685
  • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: IOAN

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 9 luni #30964

Cum să-ţi revigorezi tenul pentru venirea primăverii



Venirea primăverii este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Parcă altfel vezi viaţa când soarele îţi zâmbeşte prietenos. Şi pentru că primăvara trebuie întâmpinată cum se cuvine, este momentul să-ţi pregăteşti tenul, care cu siguranţă a avut de suferit în perioada iernii, pentru zilele însorite.Ce ai zice de un program special de revigorare?

Începe cu exfolierea

Primul pas pe care ar trebui să-l faci dacă vrei ca tenul tău să arate ca nou este să te exfoliezi. Și fie că vorbim de pielea feţei sau de cea a corpului, exfolierea este la fel de importantă. Practic, prin acest procedeu tu îndepărtezi celulele moarte şi faci loc celulelor noi şi sănătoase. Dacă ai un ten normal sau mixt, poţi să te exfoliezi o dată pe săptămână. Dacă ai un ten uscat nu ai nevoie de mai mult de 2 asfel de proceduri pe lună. Și nu uita să te hidratezi după ce foloseşti un abraziv.

Măști revigorante și hrănitoare


După o iarnă grea, în care tenul tău a suferit de pe urma gerului și a vântului, a venit momentul revanșei. Apelează la măști hrănitoare care să-i redea strălucirea pierdută.
O mască foarte bună pentru tenul tău afectat de gerul iernii este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

O altă mască foarte eficientă este cea cu miere. Ai nevoie de 2 linguriţe de miere, o linguriţă de lapte şi un gălbenuş de ou. Se bate gălbenuşul de ou şi se amestecă cu mierea şi cu laptele. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.

Uleiuri reparatoare

Dacă nu ai testat încă efectele benefice ale uleiurilor naturale, este momentul să o faci. După iarnă, tenul tău este uscat și are nevoie de o îngrijire specială. Iar uleiul de cocos este foarte indicat pentru tenul uscat şi pentru îngrijirea pielii cu roşeaţă, a pielii crăpate şi aspre. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. În aceeași categorie intră și uleiul de migdale. Este un bun emolient pentru pielea uscată. Tot ce ai de făcut este să aplici câteva picături de ulei pe pielea curată, înainte de culcare. Uleiul de migdale este foarte eficient şi în zona ochilor. Acesta diminuează aspectul cearcănelor şi a ridurilor.

Tratamente pentru păr

Şi pentru că și părul tău a avut de suferit de pe urma iernii, ajută-l și pe el. Poţi să încerci uleiul de argan. Este un ulei natural ideal pentru părul uscat. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare. De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Şi uleiul de măsline în combinaţie cu uleiul de ricin şi un gălbenuş de ou pot face minuni pentru părul tău.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 5007
  • Thank you received: 713
  • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: acum 4 ani 9 luni by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 8 luni #31197

De ce sunt femeile mai ţâfnoase dimineaţa decât bărbaţii?
https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5109/10664292/1/femeie-dimineata.jpg?width=618&height=361

Dacă femeia din viaţa dumneavoastră s-a trezit ţâfnoasă în această dimineaţă, nu vă supăraţi. Un nou studiu arată că acest lucru este firesc.
Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au descoperit că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Din nefericire, ele nu reuşesc să doarmă suficient, astfel că sunt agresive, ostile şi iritate din cauză că nu reuşesc să se odihnească.

Cercetătorii afirmă că cel mai bun lucru pe care poate să îl facă soţul sau partenerul unei femei este să o convingă să doarmă câteva ore în plus.

Oamenii de ştiinţă afirmă că femeile suferă mai mult, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, dacă nu dorm suficient.

Pe lângă faptul că sunt mai predispuse la afecţiuni cardiace, depresie şi la alte probleme psihologice, femeile care nu dorm suficient prezintă în sânge un nivel mai ridicat al factorilor ce favorizează formarea cheagurilor ce pot duce la un atac vascular cerebral.

De asemenea, femeiel care nu dorm suficient prezintă un nivel mai ridicat al markerilor de inflamaţie, ce indică apariţia unor probleme de sănătate.

Deoarece markerii de inflamaţie prezintă o legătură cu durerea, expertul în somn Michael Breus afirmă că femeile sunt, la propriu, îndurerate atunci când se trezesc dimineaţa. Acest lucru poate explica starea de iritare.

În schimb, starea de sănătate a unui bărbat nu pare să prezinte o legătură cu durata de somn de care acesta s-a bucurat. Bărbaţii studiaţi de cercetători nu prezentau un risc mai mare de a dezvolta afecţiunile care afectează femeile atunci când nu dorm suficient.

„Am descoperit că femeile erau mai depresive, mai furioase şi mai ostile dimineaţa devreme”, a declarat doctorul Breus. Specialistul recomandă persoanelor care nu reuşesc să doarmă suficient noaptea să apeleze la un „pui de somn strategic”.

Specialistul a recomandat ca un „pui de somn” să dureze fie 25 de minute, fie 90 de minute. Breus afirmă că o durată diferită ar putea face persoana să se simtă mai prost atunci când se trezeşte.

Acesta nu este primul studiu care arată că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Unii specialişti afirmă că acest lucru se datorează faptului că creierul feminin apelează mai des la „multitasking” - îndeplinirea mai multor sarcini în acelaşi timp.

Profesorul Jim Horne, directorul Centrului de Cercetare asupra Somnului din cadrul Universităţii Loughborough din Anglia, explică procesele ce au loc în creierul nostru în timp ce dormim: „Una din funcţiile majore ale somnului este de a permite creierului să recupereze şi să se repare. În timpul somnului adânc, cortexul – partea din creier responsabilă pentru gânduri, memorie, limbaj şi aşa mai departe – se deconectează de la simţuri şi intră în «starea de recuperare». Cu cât foloseşti mai mult creierul în timpul zilei, cu atât are nevoie de mai mult timp de recuperare; implicit, ai nevoie de mai mult somn. Femeile tind să efectueze multe sarcini în acelaşi timp – fac multe deodată şi sunt flexibile – astfel că folosesc mai mult creierul decât bărbaţii. De aceea au nevoie de mai mult somn. Un bărbat care are o slujbă complexă, ce necesită luarea multor decizii, ar putea avea la rândul său nevoie de mai mult somn decât un bărbat obişnuit – dar probabil nu la fel de mult ca o femeie”.

Surse: News.com.au, Inquisitr[url=De ce sunt femeile mai ţâfnoase dimineaţa decât bărbaţii?https://][/url]
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 5007
  • Thank you received: 713
  • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: acum 4 ani 8 luni by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 8 luni #31342

CEAPA

Am primit mai demult pe email acest text. Daca as fi tinut minte poate ca nu mai sufeream atat in iarna/primavara aceasta (abia ce depasisem o viroza urata, tratata probabil necorespunzator, ca am facut acum si pneumonie). Multa sanatate :kiss: .

In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

Si acum inca o nota

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.

Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.

Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.

Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's

Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.

"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.

El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.

Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)

Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.

De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Moderator
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: daniel, Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 8 luni #31370

De ce ne îngrăşăm în Post: mâncăm greşit şi mult pentru că nu ne săturăm. Top 10 alimente pe care ar trebui să le evităm în această perioadă


Glucide peste glucide, proteine „proaste”, dulciuri multe şi vegetale puţine sunt doar câteva din motivele pentru care ne îngrăşăm atunci când ţinem post, spun specialiştii. Deşi se confundă foarte des postul cu dieta, este important să ştim ce este bine să mâncăm şi cât, altfel, ieşim mult mai „grei” decât am intrat, din Postul Mare. adevarul.ro vă indică o parte din alimentele care ar trebui evitate în această perioadă. Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut: 648.... Calendarul admiterii la liceu pentru anul viitor. Când au loc înscrier... Oprescu decide, bicicliştii ies în stradă: ”întâlnirea de joi a fost u... Medicul nutriţionist Adrian Copcea, din Cluj, explică de ce ne îngrăşam în post: „Postul este perioada în care proteinele complete, care se găsesc doar în produsele animale, sunt eliminate din alimentaţie, motiv pentru care saţietatea este alterată. Pe de o parte, persoanele care nu au obiceiul să consume fructe şi legume vor compensa cu alimente usor disponibile şi bogate caloric (biscuiţi, sucuri cu zahar, patiserii etc.). Persoanele care, în schimb, au de obicei în alimentaţie legume şi fructe vor reuşi sa aibă o saţietate mai bună. Alimentele bine de consumat în post, şi care pot ajuta la un bun control al greutătii sunt, in principal: cerealele şi pâinea integrală, soia şi alte leguminoase (mazăre boabe, linte, năut, fasole boabe), supele, orezul şi cartofii, legumele (în special ciupercile, varza, salatele şi ridichile) şi fructele (inclusiv bananele)”. De aceeaşi părere este şi medicul bucureştean Eduard Adamescu, specialist în boli metabolice, de nutriţie şi diabet. Acesta a explicat pentru adevarul.ro că principala eroare de care cei mai mulţi oameni care ţin post se lovesc este este aportul mare de glucide. Postul nu este dietă Mulţi medici nutriţionişti atrag atenţia că majoritatea persoanelor care acuză probleme de supraponderalitate câştigă kilograme mai ales în perioada celor două posturi creştineşti mari: la Crăciun şi la Paşte. Problema este simplă, în această perioadă se consumă în exces alimente care conţin carbohidraţi, produse a căror valoare calorică este extrem de ridicată. „Vin oamenii şi-mi spun «am ţinut tot Postul Paştelui şi m-am îngrăşat». Ideea de a posti are în mintea lor aceleaşi conotaţii, adică de a te reţine de la ceva. În realitate, dieta este dietă, care trebuie ţinută indiferent de momentul religios sau orice alt context. Postul trebuie să fie o stare de spirit şi nu trebuie să fie confundat cu dieta. O problemă este că atunci când mănânci numai cartofi, fasole, soia şi halva, ai mereu senzaţia de foame, ceea ce te poate duce la concepţia falsă că urmezi o dietă“, a spus Voichiţa Mogoş, medic endocrinolog ieşean.
1. Patiseriile, pâinea, pastele făinoase Medicul ieşean este de părere că pâinea, pastele făinoase, cartofii sau produsele de patiserie sunt alimentele cu cea mai mare căutare în timpul Postului Paştelui, toate având însă un aport mare de carbohidraţi.
2. Cartofii prajiţi şi prăjelile în ulei Cartofii sunt un alt aliment consumat foarte mult în timpul postului. Au un aport ridicat de calorii, mai ales dacă se mănâncă prăjiţi, este de părere medicul Adamescu
3. Cremvurşti şi snitele de soia Medicul bucureştean crede că, din punct de vedere al sănătăţii, sunt de evitat derivatele din soia, pateul din soia, salamul din soia, toate au un aport mare de calorii, dar şi de aditivi alimentari.
4. Cremele şi margarinele cu grăsimile hidrogenate
5. Sucurile cu zahar Multe alimente de post au însa dezavantajul de a conţine mult zahăr şi multe grăsimi, în mare parte sunt produse industriale, care au întotdeauna o alternativă naturală mai eficientă, pentru cei ce urmăresc să nu se îngraşe
6. Biscuiţi, cereale cu zahăr şi fursecuri în cantităţi mari
7. Mierea, gemul cu zahăr şi dulciurile de post în cantităti mari În privinţa dulciurilor, nici ele nu sunt indicate, mai ales cele cu zahăr concentrat, mai spune Adamescu. ”Halvaua devine cel mai îndrăgit produs dulce pe perioada postului, dar este destul de încărcată calorică. În general, zahărul în exces, sucurile dulci, sucurile carbogazoase, sunt de evitat”.
8. Alune, fistic, migdale mai mult de 30 grame pe zi.
9. Maioneză şi frişcă vegetală.
10. Excesul de cafea Adamescu spune că, mâncate în exces, fasolea bătută sau humusul sunt de asemenea destul de calorice cât să provoace probleme de greutate. Ce să mâncăm în timpul postului Potrivit medicului clujean Adrian Copcea din Cluj, un prânz poate fi alcătuit cu o supă de legume şi o mâncare de soia + cartofi natur + salată de varza, sau o garnitură care să conţina mazăre şi orez sau porumb (salată mexicană), macaroane cu varză, sau iahnie de fasole. Sarmalele de post cu orez şi ciuperci sunt, de asemenea, o variantă bună pentru felul doi. Mesele de seară pot conţine mai multe legume, şi chiar tartine cu salată de vinete sau zacuscă, atentia la aceste tipuri de alegeri fiind la adausuri (uleiul adaugat trebuie sa fie mentinut între anumite limite de gramaj, pentru ca o tartina sa nu aiba o consistenţă mai mare de 150 de kilocalorii - corespunzand la 35 grame paine, vinete şi 5 ml de ulei). Eduard Adamescu spune că oamenii pot evita îngrăşarea prin atenţie. Fiind vorba de cel mai lung post, oamenii trebuie să fie atenţi la greutatea lor. Dacă observă că s-au îngrăşat atunci înseamnă că nu mănâncă ce trebuie, deci pot oricând să schimbe ceea ce mănâncă. ”Alimentaţia de post cuprinde puţine proteine şi acest lucru se simte în senzaţia de foame. Cel mai bine este ca proteinele să fie luate din ciuperci sau din brânza tofu. Fasolea, năutul sau soia nu sunt cele mai bune proteine”, conchide Eduard Adamescu.
La acest material au colaborat: Remus Florescu, Ionuţ Ungureanu, Cezar-Ionuţ Pădurariu
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 5007
  • Thank you received: 713
  • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: acum 4 ani 8 luni by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru, ihdsimmeu

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 8 luni #31375

In esenta, eu cred ca totul pleaca de la creier si anume foamea intervine din cauza ca mintea celor ce poftesc este tot la hrana cu care sunt obisnuiti... asa ca pofta este anulata cumva de satietate! Doar iarba daca ar manca, efectul ar fi exact acelas! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 7 luni #31902

Ai grija ce mananci, daca vrei sa pari tanar!


O serie de alimente sau bauturi consumate în exces grabesc, oarecum, procesul de imbatranire. Publicatia Huffington Post a intocmit o listă a mâncărurilor şi băuturilor pe care ar trebui să le consumăm ponderat sau, dacă se poate, să nu le consumăm deloc.
Pe lista se regasete, astfel, zaharul, dulce si gustos, dar un adevarat inamic al siluetei. In plus, prea mult zahar are un efect nociv asupra tenului, care devine mai aspru, destul de neplacut la atingere. explica huffingtonpost.com.

Mai departe: mâncarea de tip fast-food este, de asemenea, periculoasă pentru conţinutul ei foarte bogat in grăsimi.

Sarea trebuie să fie şi ea consumată cu atenţie pentru că deshidratează organismul. Deshidratarea te face să pari mai obosit.

Cafeaua deshidratează, de asemenea, organismul şi ne face să părem mai obosiţi.

Bomboanele sunt de evitat pentru zahărul din acestea.

Îndulcitorii precum aspartanul produc dureri de cap şi dureri articulare, acestea făcându-ne să părem mai îmbătrâniţi.

Alcoolul deshidratează şi el organismul, în timp ce energizantele au un efect de 8 ori mai dăunător asupra smaluţului dinţilor decât sucul. Şi sucul trebuie consumat moderat din cauza zahărului pe care îl conţine.

Carbohidraţii şi prăjelile dăunează şi ele sănătăţii pielii.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 5007
  • Thank you received: 713
  • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 6 luni #32392

6 alimente pentru un abdomen plat

Cum poţi să ţii dietă când mănânci în oraş?

Slăbeşte inteligent! Uită de dietele miraculoase care îţi interzic mâncarea preferată
Oricâte exerciţii ai face la sală, abdomenul tău se încăpăţânează să fie un pic... umflat. Ce mănânci să previi asta?
Te trezeşti de dimineaţă, mergi la sală şi faci, pe repede-înainte, cel puţin 100-150 de abdomene. Şi totuşi... rezultatele întârzie să apară. Nu ai nicidecum acel abdomen plat pe care l-ai văzut la Cameron Diaz, aşa că încerci să te ascunzi în spatele unor tricouri mai largi şi a rochiilor fără curea în talie. Te-ai gândit însă că problema poate fi una legată de alimentaţie?
Ei bine, noi am decoperit şase alimente la îndemână care te vor ajuta să îţi menţii trupul suplu şi abdomenul cât mai plat.

1.

CÂT MAI MULTE… FRUNZE Cel mai rapid mod în care poţi „îmblânzi“ şi cel mai încăpăţânat abdomen umflat? Adaugă o porţie de frunze verzi la fiecare masă. Spanac, salată, lăptuci, rucola – toate sunt sărace în calorii, au multe fibre şi conţin vitamine şi minerale care te vor ajuta să nu reţii apa.

2.

OREZ BRUN Atunci când cauţi o metodă să menţii un abdomen plat, trebuie să te gândeşti să introduci în dieta ta un complex de carbohidraţi care au vitamine şi proteine, ca orezul brun. Conţine în plus un supliment de vitamina B, care te va ajuta să arzi mai repede caloriile.

3.

CHILI Cum poţi fi sigură că vei arde o mulţime de calorii în timp record? Adaugă felului tău de mâncare preferat nişte chili. Un singur ardei conţine doza zilnică de betacaroten (minunat pentru piele, păr şi unghii) şi o doză mare de citamina C – antioxidantul care va lupta cu toxinele şi va fluidiza presiunea arterială.

4.

FULGI DE OVĂZ Începe-ţi dimineaţa cu o porţie de fulgi de ovăz: sunt săţioşi, au foarte multe fibre, menţin abdomenul plat şi te pot ajuta să pierzi din greutate. În plus, îţi vor asigura energia necesară peste zi şi îţi vor menţine colesterolul la un nivel scăzut.

5.

CEAIUL VERDE Încearcă, măcar din când în când, să înlocuieşti a doua cană de cafea pe zi cu o ceaşcă de ceai verde. Acesta va ajuta să elimini mai repede şi mai eficient lichidele. În plsu, ceaiul verde are rolul de accelera metabolismul şi arderile de grăsime din organism.

6.

SPARANGHEL Este una dintre cele mai „bogate“ vegetale: are o mulţime de vitamine (A, complexul de B-uri, C, E) şi un nivel ridicat de zinc şi potasiu (care au efect benefic asupra tenului şi împiedică retenţia de apă în corp). Bonus: consumul de sparanghel are ca efect reducerea inflamaţiilor articulare şi a durerilor reumatice.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: acum 4 ani 6 luni by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32542

Cum poţi să ţii dietă când mănânci în oraş?

Atunci când încerci să mănânci sănătos, să iei masa la restaurant poate fi într-adevăr o provocare. Ce şi cum comanzi astfel încât să nu trădezi dieta?

Atunci când decizi să mănânci ceva preparat de alţii, poţi şti încă de la început că nu vei cunoaşte chiar toate ingredientele pe care le ai în farfurie. Nici în cât unt au fost călite legumele, nici câtă sare a fost adăugată la supă, nici din ce fel de grâu este făcută pâinea sandwichului pe care îl comanzi pentru masa de prânz la birou.


Aşadar, ce eviţi când iei masa în oraş? Uită de dressinguri, de maioneză, abţine-te să termini tot coşul de pâine de pe masă şi nu uita să ceri sosurile separat (sau deloc) atunci când comanzi cartofi prăjiţi sau legume la grătar. Şi nu uita: porţiile la restaurant sunt, în general, mai mari, deci nu trebuie să mănânci chiar totul din farfurie.

MÂNCARE CHINEZEASCĂ:

În loc să comanzi toate acele pacheţele de primăvară prăjite sau bucăţi de pui prăjite alege mai degrabe legume sotate, orez simplu sau cu ou. Poţi reduce la jumătate numărul caloriilor dintr-o porţie.

CARTOFI PRĂJIŢI:

Da, asta poate fi o încercare grea, pentru că e dificil să faci cartofii prăjiţi să pară mai... sănătoşi. Dacă îţi iei un burger şi ai posibilitatea, cere o garnitură de legume (broccoli, spanac) sau împarte porţia ta de cartofi prăjiţi cu prietena cu care ieşi la masă

PÂINE:

Ţi-ai putea imagina începutul unei mese fără acele pâinici calde, cu unt din belşug? A căror consum repetat se lasă, invariabil, cu kilograme în plus de care nu mai poţi scăpa nici la sală? Dacă vrei să ţii o dietă drastică, cere să nu-ţi aducă coşul cu pâinici şi încearcă să mănânci în loc o supă pe post de antreu. Sau, dacă e posibil, cere pâine integrală sau foccacia în loc de baghetă albă.

SANDWICHURI:

Chiar dacă îţi iei un sandwich cu carne de curcan (o alegere mai sănătoasă), nu-i adăuga maioneză din belşug! Încearcă, pentru gust, un strop de muştar, sau poate doar puţină sare şi piper. Cu acest gest simplu dai la o parte cele aproape 200 de calorii conţinute în două linguriţe de maioneză

SALATE:

E chiar indicat să comanzi sosul separat – mai ales dacă îţi place genul de sosuri grele, ca cel de bleu cheese sau ranch. Dar poate o idee şi mai bună ar fi să comanzi sos vinegrette şi să adaugi tu puţin peste salată. Rezultatul? Aproape 200 de calorii în minus şi de 15 ori mai puţine grăsimi.
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32570

Slăbeşte inteligent! Uită de dietele miraculoase care îţi interzic mâncarea preferată

S-a inventat oare un regim care să nu-ţi provoace instantaneu o stare de frustare şi care să nu-ţi dea impresia de limitare constantă? Din fericire, există! Ia aminte la sfaturile noastre şi nu vei mai avea nevoie de nici o dietă minune care să-ţi interzică alimentele preferate!

ILUZII ALIMENTARE

Poţi să devorezi o pizza întreagă în doar câteva minute, pentru ca după aceea să ai remuşcări întreaga zi? Iată trucul nostru: aşează pizza pe o farfurie de desert! Efectul optic astfel creat (pizza va părea gigantică pe o farfurie micuţă) te va face să mănânci mai puţin decât de obicei şi în acest fel se vor evapora din start câteva zeci de calorii.

RECUZITA NECESARĂ

Un studiu a arătat că până şi cei mai iscusiţi barmani „reuşesc“ să toarne cu 37% mai mult lichid într-un pahar mic şi lat (cum este cel de whiskey) decât într-unul înalt şi subţire (cel de şampanie, de exemplu). Aşadar, atunci când eşti tentată să consumi alcool, ai grijă să foloseşti mereu paharele înalte şi vei avea surpriza să constaţi că te vei opri mai repede din degustat.

PORŢII MĂSURATE

Când îţi serveşti singură mâncarea acasă, ai grijă să-ţi pui în farfurie o cantitate medie şi să nu mai revii pentru o a doua porţie. Stabileşte-ţi o cantitate nici prea mare, nici prea mică (ai grijă să nu te subestimezi şi să termini masa cu stomacul gol, dar nici să-ţi pui o cantitate pe care ştii că nu ai avea cum să o mănânci) şi vei consuma cu 14% mai puţin.

HAINE PE MĂSURĂ

Ştiai că prizonierii iau în medie cam 10 kilograme într-un interval de şase luni de când sunt încarceraţi? Explicaţia găsită de unii cercetători este aceasta: dat fiind că sunt obligaţi să poarte acele combinezoane largi, ei nu reuşesc să-şi dea seama cât de mult s-au îngrăşat. În concluzie: rochiile largi şi pantalonii XXL nu-ţi vor face nici un serviciu.

CUMPĂRĂTURI PUŢINE

Cu cât coşul de cumpărături va fi mai mare, cu atât şi cantitatea de mâncare pe care o vei consuma va fi mai mare. În plus, tentaţia de a încerca alimente noi îţi îmbogăţeşte meniul cu aproximativ 23% mai multe calorii în fiecare lună.

PĂSTREAZĂ DOVEZILE

Dezobişnuieşte-te să arunci de pe masă resturile de mâncare: cojile de fistic, sticlele sau alte ambalaje goale... Atunci când mănânci, nu arunca indiciile care-ţi spun exact cât ai consumat. În acest fel vei mânca cu 28% mai puţin!

JOACĂ-TE CU VOLUMELE

Băuturile de tip smoothie, pe care le găseşti de ceva timp şi în magazinele de la noi sunt extrem de sănătoase! Încearcă să ţi le pregăteşti acasă experimentând aceste două variante. Prima dintre ele presupune să pui în blender, timp de un minut, 200 de grame de fructe; va rezulta astfel o spumă care va umple un pahar mic. A doua variantă presupune să laşi în blender cele 200 de grame de fructe, puţin peste de 3 minute; vei obţine o spumă de fructe ce va umple un pahar destul de mare. Pentru acelaşi număr de calorii, ai acum o variantă mai săţioasă, care te va face să mănânci cu 12% mai puţin la masa următoare.

MATEMATICA REVIZUITĂ

Dacă urmezi aceste sfaturi vei consuma între 10 şi 20% mai puţine calorii în fiecare zi. Un total de 100 de calorii pe zi în minus se vor transforma şi ele la rândul lor în 5 kilograme în minus după zece luni.

Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: acum 4 ani 5 luni by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32612

Pentru ca am gasit pe acest forum ca Boala Lyme este o megaescrocherie luati aceasta informatie cu rezervele de rigoare:
Medicul care a descoperit primul caz de boală Lyme din România: „Simplu de tratat, în faza inițială“
Doctorul Gheorghe Șerbu este cel care a identificat pentru prima dată în România simptomatologia caracteristică stadiului I al bolii Lyme, descoperire care face ca această boală să poată să fie vindecată definitiv, cu costuri scăzute și să împiedice declanșarea stadiilor II și III ale bolii.
Doctorul Gheorghe Șerbu din Arpașu de Jos, județul Sibiu spune că boala Lyme este apanajul medicului de familie, pentru că, depistată în stadiul inițial, este foarte simplu de tratat și nu pune niciun fel de problemă, scrie ronduldesibiu.ro. „Se vorbește atât de mult de boala Lyme pentru că, odată ajunsă în stadiul II și III ea prezintă simptome atipice, nu te gândești că poate fi vorba de Lyme și este foarte greu de diagnosticat. Când se diagnostichează în stadiile tardive, deja pacientul este în stare gravă, se face din asta o întreagă istorie. Dacă s-ar face o informare corectă a publicului și dacă s-ar ocupa de depistarea din timp a bolii, în stadiul I, care înseamnă zece zile-două săptămâni după înțepătura de căpușă, nu s-ar ajunge la stadiul II și nu ar fi un caz greu de rezolvat“, a explicat medicul. Medicul a povestit cum a depistat primul caz de Lyme și ce a dus la stoparea evoluției bolii și vindecarea pacientului. „Pacientul s-a prezentat la mine pentru că avea pe picior, pe gambă, acest eritem. A vrut să vadă ce e cu pata aia. Pata deja migrase spre exterior și se vedea căpușa. Asta m-a făcut să mă gândesc la boala Lyme în timpul în care nu se vorbea despre această boală. Am extras căpușa, era stadiul I, s-a confirmat, am trimis sângele la București că nu se făcea analiza aici. I-am dat tratament așa cum au recomandat specialiștii, s-a simțit bine, totul a fost în regulă. Era de aici din sat și l-am tratat, la indicația specialiștilor și a decedat după doi ani. După doi ani a decedat, la vârsta de 80 de ani“, a povestit medicul.
Astfel, deși cazurile de Lyme sunt limitate boala nefiind una care să creeze o infectare în serie a populației, netratată această afecțiune duce la moartea pacien­tului. Decesul poate fi însă prevenit, dacă bolnavul se prezintă din timp la medicul de familie și urmează tratamentul încă din stadiul I al bolii.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: acum 4 ani 5 luni by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32709

7 trucuri surprinzatoare pentru dinti mai albi si un zambet de milioane

Cine nu o invidiaza pe Julia Roberts si al ei zambet de milioane? Daca vrei sa iei nota 10 la urmatorul control stomatologic, iata cateva sfaturi de la specialistii Ivillage.com

1. Bea o gura de ceai verde dupa fiecare masa
Bacteriile din gura formeaza placa. La randul sau, placa produce acizi care strica dintii. Pentru a reducere placa, bea ceai verde dupa fiecare masa. Potrivit unor studii realizate la Universitatea din Rochester, substantele din ceaiul verde impiedica bacteriile sa se lipeasca de dinti.

2. Spala-te pe dinti cu capsune
Ti-ai dori sa ai dintii mai albi? Amesteca o capsuna mare si coapta cu bicarbonat si fa o pasta groasa. Apoi freaca-te cu aceasta pasta pe dinti timp de trei minute. La final, clateste bine gura. “Capsunele contin acid malic, un agent de inalbire natural, care este si mai puternic daca este combinat cu un abraziv moale, cum este bicarbonatul de sodium”, spune Mark Breiner, medic dentist, autorul carti “Whole-Body Dentistry”.

3. Gustari sanatoase
O jumatate de ceasca de alune si un sfert de ceasca de merisoare zilnic te vor ajuta sa-ti reduci cu pana la 30% riscul de a avea probleme cu dintii si cu gingiile. Alunele contin acid oleic, care reduce inflamatiile, iar merisorul impiedica lipirea bacteriilor pe dinti si formarea placii.

4. Miere nepasteurizata
Adauga o lingura de miere in ceai, pe painea prajita sau in cereale. Vei opri formarea placii pentru 24 de ore. In plus, mierea ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor. Mirea trebuie sa fie nepasteurizata, sustin cercetatorii de la Universitatea din Illinois, intrucat enzimele continute au un puternic efect antibacterian.

5. Nu uita de lactate
Potrivit cercetatorilor japonezi, doua-trei portii pe zi de branza, lapte sau iaurt, injumatatesc riscul de a dezvolta boli gingivale. In plus, calciul ajuta la intarirea dintilor si gingiilor, asa cum se intampla cu oasele.

6. Renunta la bauturile energizante sau pentru sportivi
Intr-un studiu recent realizat la Universitatea din Illinois, se pare ca femeile sunt afectate de bauturile energizante sau pentru sportivi. Mai exact, femeile sunt predispuse la ingalbenirea dintilor si la aparitia petelor dentare daca beau aceste lichide care contin acizi ce ataca smaltul dintilor. Specialistii spun ca daca nu poti renunta la aceste bauturi, le poti bea cu paiul, astfel incat dintii sa intre cat mai putin in contact cu ele.

7. Rontaie…
… morcovi, mere, castraveti, nuci, seminte. Acestea te vor ajuta sa indepartezi bacteriile si petele de pe dinti pe masura ce mesteci. De asemenea, sucul proaspat de ananas contine o substanta care albeste dintii in mod natural, dizolvand placa.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!


  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32716

De ce trebuie sa-ti incepi ziua cu un pahar de apa plata cu lamaie

Ce trebuie sa stii inainte sa bei apa cu lamaie?
Temperatura apei: trebuie sa fie caldura sau chiar usor fierbinte, cat mai apropiata de temperatura corpului tau. Apa rece poate fi un soc pentru organism, pe cand apa fierbinte distruge enzimele benefice continute de lamaie.
Protejeaza-ti dintii: deoarece lamaile sunt acide, este bine sa bei apa cu lamaie cu un pai.
Foloseste lamai proaspete: stoarce-le chiar atunci si foloseste-le si pulpa.

1. Iti detoxifiaza pielea si corpul
Apa cu lamaie iti curata sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte in corpul tau. Lamaia este un diuretic natural si iti ajuta corpul sa se detoxifice. Continutul mare in vitamina C ajuta si el la eliminarea impuritatilor din sange si contribuie la o pielea mai curata si mai sanatoasa.

2. Iti alcalinizaza corpul
Desi lamaia este un aliment acid, cand ajunge in corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Contine atat acid citric cat si acid ascorbic, ambele foarte usor de metabolizat, care favorizeaza absorbtia mineralelor in sange.
3. Stimuleaza digestia
Lamaia este un tonic digestiv. Iti ajuta stomacul la digestie si stimuleaza intreg tractul gastrointestinal si chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori. Daca bei o apa plata cu lamaie in fiecare dimineata, te vei simti mai energic, vei scapa de constipatie si de toate neplacerile care vin la pachet cu problemele digestive.
4. Iti intareste imunitatea
Un pahar de apa cu lamaie este tot ce ai nevoie pentru o protectie puternica impotriva racelilor, datorita continutui mare de vitamina C. Insa, beneficiile nu se opresc aici. Potasiul stimuleaza creierul si controleaza presiunea sanguina, iar asta inseamna ca esti protejat si pe termen lung impotriva bolilor cardiace.
5. Te ajuta sa slabesti
Lamaile sunt bogate in fibre pectine, care confera senzatia de satietate pentru mai mult timp. Lamaile sunt totodata diuretice si alcaline, iar studiile au demonstrat ca persoanele cu corpul alcalin slabesc mult mai usor.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 5 luni #32744

Remedii naturale pentru durerile de cap
Usoare sau extrem de sacaitoare, durerile de cap sunt comune in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru. Cauza exacta a durerilor de cap nu este cunoscuta, insa ele par sa fie legate de schimbarile hormonale din timpul sarcinii, si aceasta pentru ca ele tind sa dispara in trimestrul doi, cand nivelul de hormoni tinde sa se stabilizeze.

Lipsa somnului din timpul noptii, deshidratarea, stresul, oboseala, congestia sinusurilor sau oboseala ochilor pot fi alte cauze ale acestor dureri. Iata care pot fi solutiile pentru o astfel de neplacere, fara sa pui in pericol sanatatea bebelusului:
Dormi suficient
Nevoia de odihna a unei gravide creste. Incearca sa te relaxezi inainte de culcare si sa dormi pe saturate cam 9-10 ore. Uneori un somn bun te scapa de migrena.
Pune comprese
Daca tensiunea este cauza durerii, atunci compresele reci alternate cu cele calde te vor ajuta. O alta solutie este cataplasma cu felii crude de cartof. Taie felii groase de un deget, aplica-le pe frunte si leaga-le cu o esarfa. Schimba-le cand se incalzesc!
Cere un masaj
Fa-ti un masaj capilar sau roaga pe cineva sa iti faca. Intensificarea circulatiei scalpului poate reduce tensiunea si ameliora durerea. Uneori este de folos si un masaj in timpul dusului.
Mananca
Uneori si foamea provoaca dureri de cap sau lipsa unor vitamine si minerale. Ai grija sa nu sari peste mese si consuma alimente bogate in calciu, vitamina C, B12 si D, vitamine si minerale care contribuie la diminuarea migrenelor. In schimb, evita excesul de grasimi, chiar si branza, ciocolata sau carne grasa.
Bea apa plata cu lamaie
Aceasta licoare nu este doar o fita, ci aduce multe beneficii organismului, inclusiv e in stare sa domoleasca o durerile de cap sacaitoare. Bea un pahar cu apa la temperatura camerei sau chiar calduta in care ai stors zeama de la jumatate de lamaie.
Ia numai analgezicul permis!
Nu trebuie sa iei orice pastila pentru durerea de cap, multe iti vor pune sarcina in pericol, asa ca mai bine intreaba medicul ce ai putea lua in astfel de situatii. Paracetamolul este unul dintre medicamentele pe care ti le poti permite cu masura.
Atentie! Daca durerile de cap sunt insotite de varsaturi sau febra si sunt insuportabile, este bine sa te adresezi medicului cat mai repede!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sfaturi pentru sanatate acum 4 ani 4 luni #33053

Va invit sa urmariti un interviu de o ora cu dr. Mencinicopschi unde pe langa ceva generalitati (dar necesare pentru a intelege interviul) veti descoperi lucruri care sa va ajute in hrana de zi cu zi! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3648
  • Thank you received: 556
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Petru