Bine ai venit,
Vizitator
|
|
Sunt si bune si rele... unele izvorasc din intelepcunea populara si sunt remedii naturiste eficiente, altele sunt denaturate si pot face mult rau
Ma gandeam sa le sintetizam putin aici pe cele verificate personal... de catre noi, sau macar cei care aveti o reteta 'babeasca' sa o puneti aici |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Cum sa scapam de tuse
Aceasta boala este agasanta, suparatoare si chiar chinuitoare, dar in alt mod ajuta la indepartarea secretiilor de pe caile respiratorii, de aceea este recomandat a nu se apela imediat la produsele antitusive din farmacii, ci mai intii la produsele naturiste, astfel: Ceaiuri: Cea mai buna este infuzia din frunze de patlagina: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma doua cani pe zi, cu lingurita; Infuzie de plamadica: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma 2-3 cani pe zi; Infuzie din muguri de pin: o lingurita de muguri de pin proaspeti sau uscati, la o cana de apa clocotita, din care se consuma 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere de albine; Infuzie de coada-soricelului: doua lingurite de flori la o cana cu apa clocotita, din care se consuma 2-3 cani pe zi. Daca tusea este uscata trebuie consumate multe lichide. infuzie de tei: 1-2 linguri de flori de tei, la o cana de apa fierbinte din care se consuma o jumatate de pahar din acest ceai, de trei ori pe zi, intre mese. Inhalatii: Se pot face inhalatii cu musetel, levantica, cimbru, cimbrisor, izma, rozmarin, frunze si ramuri tinere de pin. Se amesteca in parti egale si se pun doua linguri din acest amestec la 1 litru de apa clocotita. Se tine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului timp de 20 de minute, iar pentru a proteja pielea fetei se aplica inainte o crema grasa. Inhalatiile cu uleiuri eterice sint de asemenea folosite, avind o buna eficienta astfel: intr-un vas cu 2-3 litri de apa fierbinte se adauga 10 picaturi de ulei de lavanda, eucalipt, menta sau fenicul, apoi se fac inhalatii de 2-3 ori pe zi. Atentie, nu se vor folosi uleiuri la persoanele alergice. |
|
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Pentru Balonare
Frunze de anghinare, eficace pentru combaterea fermentatiei intestinale, colicilor abdominale, constipatiei si ameliorarea functiilor hepatice, se face o infuzie din 1 – 2 lingurite de planta la o cana de apa clocotita, se beau 1 – 2 ceşti/zi. Fructe de coriandru cu propietati carminative, calmeaza durerile abdominale, elimina gazele. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de fructe zdrobite la o cana de apa clocotita, se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Busuiocul actioneaza ca antiseptic abdominal. Se prepara o infuzie, se beau 2 – 3 cesti/zi. Chimenul si anasonul sau fenicul au aceleasi propietati ca plantele de mai sus. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Eu am facut o cura cu ceai de pir aproximativ 1 an ( baut in loc de apa, nu are gust rau) si impreuna cu tratamentul medicamentos din acea perioada, Negram, am scapat de infectia urinara.
La mine a avut efect benefic ! Pirul Pirul (Agropyrum repens) este o planta ierboasä cu tulpina Inaltä de 1-1,5 m, de culoare vardecenu iu. In partea superioarä face un spic asemänätor cu cel al graulului. Rädäcina este foarte adâncä, lunga de mai multi metri i ramificatä. Chiar dacä este täiatä In bucati, reface planta din fragmentele rämase. i totui, tocmai aceste rädäcini (Rhizoma Graminis) sunt cele care dovedesc proprietai terapeutice i se recolteazä primävara i toamna ca prod us medicinal. Proprietãi i indicaii Preparatele din rädäcinä de pir au proprietati diuretice, depurative, sudorifice, antibacteriene, antifungice, antihipertensiva, remineralizantä. Este indicatä In inflamatiile tubului digestiv, afectiunile cärilor urinare, infectiile respiratorii i reumatism. In general pirul se folosete In ceaiuri compuse, aläturi de alte plante cu actiune sinergicä. Infuzia se poate prepara din 1 linguria de rädäcini maruntite Ia o canä cu apä. Se beau 3 cäni pe zi. |
|
Sara
Ultima editare: by sara.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
BUSUIOCUL - Planta magica a romanilor
https://www.formula-as.ro/2009/879/medicina-naturii-44/busuiocul-11406 |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Pentru atunci cand esti racit:
Fa un ceai de musetel, pune sare in el si in loc sa inhalezi, toarna ceai in pumn si trage pe nas. Musetelul dezinfectant, sarea la fel...Cu cat ataci mai repede problema, cu atat mai mari sansele sa eviti gripa sau daca totusi a apucat sa se instaleze, vei vedea ca efectele vor fi mai putin grave! Atentie doar sa nu pui multa sare si sa nu fie prea cald ceaiul! Este complet original! Adica am plecat de la ceea ce se stia: inhalarea aburului de la apa sarata! Si vorba Sarei: La mine a avut un efect foarte bun . Multa sanatate si ... Doamne-ajuta! |
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Tratament pentru tuse
20 nuci spalate, sparte si puse cu tot cu coji in cratita; 1/2 kg de miere de albine sau zahar; zeama de la 5 lamai mari; 5 cepe curatate, intregi; apa cat sa le acopere cu un deget mai mult. Toate se fierb cu capac, mai mult de o ora, la foc incet. Se strecoara si se pastreaza in sticla la frig sau camara. Se ia o lingurita dupa fiecare masa (de 5 ori pe zi) Se face tratamentul si daca a disparut tusea, 5 zile la rand. Dureri in gat Ceaiurile de galbenele si musetel s-au dovedit calmante veritabile pentru durerile de git. Ceaiul de macese si de catina, cite o lingura la o cana cu apa clocotita se bea cite 2-3 cani pe zi. Indiferent de ce ne doare, zincul este de mare ajutor, comprimatele pot fi cumparate din orice farmacie. Gripe si raceli Gripa, in stadiu incipient, se poate trata cu o lingurita de tarite de griu fierte 5 minute intr-un litru de apa. Se acopera 10 minute, se adauga doua linguri cu miere de albine si se beau 3-4 cani/zi. * – o ceapa taiata felii si asezata la capul patului, pe noptiera, alunga gripa. * – sucul de ridiche neagra are vitaminele B si C. Se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi. Este contraindicata diabeticilor * – pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeti o lamiie timp de 10 minute. Strecurati sucul si adaugati doua linguri de glicerina si doua de miere. * pentru inflamatia gitului, peste doua linguri de rozmarin uscat turnati jumatate de litru de apa clocotita si lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati lichidul si adaugati lamiie si miere. * – chiar de la primele semne ale guturaiului, daca nu apare febra, trebuie sa se bea 100 ml apa in care se picura 5 picaturi de tinctura de iod. Se maninca un catel de usturoi. * se pun in fiecare nara cite una-doua picaturi de zeama de lamiie. * – se piseaza unul-doi catei de usturoi, se pun pe tampoane de vata si se introduc in nari. * inhalatiile cu aburi din decoct de anason combat gripa. * guturaiul, gripa, laringita, tusea se trateaza cu o lingura de sirop de radacini de ciubotica-cucului. * bai la picioare cu apa fierbinte foarte sarata (un pumn de sare/2 litri apa) timp de 10 minute, apoi se incalta sosete groase si se sta in pat bine invelit. * pe piept, se pune compresa calda cu brinza de vaci sau terci de mamaliga. * se bea un pahar vin de casa cald cu 1/2 lingurita ghimbir. * mestecati seminte de marar pentru prevenire. * gargara cu decoct de viorele, suc de gutui, infuzie de turita mare, flori de galbenele, frunze de salcie. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Terapie cu mamaliga . Sanatate la ceaun
Banala mamaliguta poate deveni un medicament folositor in tratarea racelilor si a pietrelor la fiere. Malaiul este un inlocuitor de nadejde al produselor de panificatie, numit de specialisti „prietenul intestinului subtire“. Dispretuit pe nedrept, acest medicament traditional aduce numai beneficii atat omului sanatos, cat si celui care sufera de boli grave. Cura cu mamaliga este foarte sanatoasa, o putem incerca in Postul Pastelui, pentru hranirea organismului si curatirea intestinelor. De ajutor ficatului si intestinelor Un aliment traditional cum e mamaliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialistilor, fara a i se putea gasi o contraindicatie. Fierturile de porumb au fost apreciate inca din vremea lui Columb, dar, ulterior, au ajuns sa fie considerate hrana saracilor. Studiile recente au scos in evidenta faptul ca media de viata a triburilor amerindiene, care se hraneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decat a altor comunitati invecinate, carora le lipsea din dieta acest aliment. Recent, s-a descoperit prezenta in boabele de porumb a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de importante pentru sanatatea organismului. Acesti acizi se absorb in intestin cu mare usurinta, fara a suferi transformari chimice decat in proportie de 22-28%. Ajunsi in sange, se transforma in hidroxiacizi care vor purifica sangele de unele substante toxice. Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducand considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice. La populatiile unde se consuma zilnic terci de malai, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna. Ne ajuta sa traim mai mult Cercetatorii edocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene. De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in sange, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sange, scazand astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct. Mai mult, banala mamaliga revitalizeaza functiile sexuale, in special feminine. Rezultatele cercetarilor romanesti efectuate de antropologi in regiunea Bran-Rucar (unde mamaliga e mai des pe masa romanilor), arata ca 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariana foarte intensa, manifestata si prin prelungirea vietii sexuale chiar si dupa varsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mamaliga este raspunzator si de longevitate. Multa lume crede ca mamaliga ingrasa. Ei bine, mamaliga moale are de patru ori mai putine calorii fata de paine. Iar mamaliga vartoasa are jumatate din caloriile painii. Inca din cele mai vechi timpuri, romanii au folosit mamaliga ca leac. De exemplu, doar pentru a evita pelagra, este suficient consumul zilnic de mamaliga cu o jumatate de litru de lapte si un ou. Terapia a dat rezultate sute de ani. Cataplasme aplicate pe piept Tratamentele pe care ni le faceau bunicile noastre in copilarie ne vindecau si ne fereau de utilizarea abuziva a antibioticelor. Mamaliga era la loc de cinste printre leacurile vechi. Pentru durere in gat si raceala, se pun pe o tabla incinsa doua linguri de malai si se sta cu nasul deasupra fumului produs, amestecand continuu. In plus, se bea seara inainte de culcare un terci, ca o mamaliga subtire, in care se pune o bucatica de unt. A doua zi, va veti simti infinit mai bine. In popor, unul din adjuvantele cu o eficienta incredibila in pneumonie este tot faimoasa mamaliga romaneasca. Se lasa sa se raceasca, cat poate suporta pielea, dupa care se intinde pe zona pieptului intr-un strat de doua degete pe torace si se tine 15 minute, dupa care se inlatura, iar pielea se sterge cu un tampon inmuiat in spirt camforat. Cataplasma cu mamaliga calda e buna si in bronsite, gripa, tuse cronicizata. Aceeasi aplicatie se face in zona rinichilor pentru tratarea colicilor renale si a nefritelor, pe zona inferioara a abdomenului, ca remediu rapid pentru anexite si cistite. De folos si in obezitate Mamaliguta e utila si celor care sufera de obezitate, deoarece acest aliment confera o senzatie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compozitia sa. Studiile de specialitate au aratat ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic si mental, sunt reduse considerabil. Pentru urcior: se pune mamaliga calda pe pleoape, schimband-o cat se poate de des. In caz de lipom , se poate face un tratament cu cataplasme cu mamaliga tare. Se pune in strat de 3-4 cm pe locul lipomului, avand grija ca partea care vine in contact cu pielea sa fie presarata cu tamaie fin pisata, asa cum se pune sare pe o felie de paine cu unt. Se aplica fierbinte, cat suporta pielea, si se acopera cu un obiect de lana, pentru a mentine temperatura locala ridicata. Tratamentul se face in fiecare seara si se tine pana se raceste mamaliga. Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand, pe langa efectul de reducere a aciditatii, si o actiune usor calmanta, sedativa. Studiile de nutritie si biochimie alimentara au aratat ca mamaliga consumata frecvent amelioreaza si afectiuni cum ar fi reumatismul , diabetul , menstruatiile dificile cu sangerari abundente , anexita si metroanexita , litiaza renala , hepatita. De la mamaliga , la terci si bulz • In mod traditional, malaiul se poate prepara in multe feluri: Turta in spuza Malai in test (malaias) Malai in tava Terciul de malai nu e altceva decat mamaliga pe jumatate lichida, pe care o mancau copiii cu placere cu felii de branza sau zeama de prune. Pasatul este tot un fel de terci, insa malaiul din care e facut e mai grunjos, mai mare si mai tare la fir. Cocolosul sau bulzul se face din branza invelita in mamaliga si coapta apoi pe carbuni. In unele locuri, malaiul se amesteca cu dovleac fiert. Chitac Cocartau Porumbul ca atare se mai mananca si fiert (in oala), fript (la spuza) sau facut floricele (la tigaie). Mamaliga e si ea de doua feluri: pripita si fiarta. Pe cea pripita o mananca mai mult orasenii si se prepara punand malai putin cie putin in apa sarata fierbinte, asa incat mamaliga sa fiarba in mod egal toata. Fierberea dureaza mai putin decat la mamaliga vartoasa, preferata mai mult la tara . In acest caz, malaiul se pune tot dintr-odata in apa sarata, se lasa sa fiarba pana incearca de mai multe ori sa dea in foc, ca laptele. Atunci, se sparge cu facaletul. La sate, mamaliga vartoasa nu se taie cu cutitul, ci cu sfoara. Stiati ca? * 100 g faina de porumb are 351 calorii, 100 grame de pufuleti au 520 calorii * Mamaliga se taie perfect, daca lama cutitului se umezeste cu apa * Mamaliga nu mai face cocoloase, daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece. * Zaharul vanilat poate fi secretul mamaligii perfecte * Mamaliga nu ingrasa, dar combinata cu smantana si branza grasa, efectul va fi acelasi ca in cazul unei cine copioase. In curele de slabire, se recomanda iaurtul si branza de vaci. Dieta cu mamaliga Micul dejun: mamaliga fierbinte, cat mai cruda, amestecata in mod traditional cu un ou moale si lactate Pranz: alimente obisnuite , dar inlocuiti painea cu mamaliga Cina: lapte batut sau iaurt cu mamaliga |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Antica, miraculoasa licoare egipteana
La porunca faimosului faraon Amenhotep al IV-lea, ce apoi si-a luat numele de Akenathon, medicii naturisti egipteni au elaborate o reteta miraculoasa dupa care s-a preparat bautura numita Antica. In vreme ce oamenii invatati din temple ii spuneau Antica, oamenii de rand au denumit-o humus, adica pamant. Bautura avea menirea de a ii tine mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Preparata de preotii egipteni care erau totodata cunoscatori ai tainelor organismului, ai plantelor salbatice si cultivate si ale virtutilor acestora, licoarea asigura o viata indelungata si sanatoasa. La randul lor, preotii foloseau si ei aceasta bautura pe care o elaborasera, insa in doze mai mici deoarece ei munceau mai putin decat sclavii ce construiau piramidele si, totodata, nu isi petreceau intreaga zi in soarele arzator al desertului. Usturoi (An) si lamaie (Tica) Licoarea egipteana, care, printre altele, avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor in organism a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie. Aceste doua componente asigura intreaga gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi. Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, bogat in aceasta vitamina, mai contine si siliciu care are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar si extrem de necesar pentru organism – germaniul. El favorizeaza formarea tesutului muscular. Prepararea leacului Antica Pentru prepararea Anticai se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoii se stoarce zeama lor intr-un vas de sticla foarte curat sau intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc ca pentru mujdei. Zeama lamailor, cojile si pulpa date prin masina impreuna cu mujdeiul de usturoi se pun intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon impaturit in doua si se pune in frigider timp de 72 de ore. Nu trebuie sa va temeti ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara. Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon si se pune in doua sticle de cate un litru care trebuiesc inchise etans. Licoarea se va pastra in frigider. Cum se administreaza Antica? • se iau timp de cinci zile, de cate patru ori pe zi, cate 50 de ml cu 30 de minute inainte de masa • apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta • cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul avand la dispozitie un excelent tonic, indeosebi primavara. Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase. Preparatul pe baza de lamaie si usturoi poate fi considerat un remediu universal deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). De asemenea, preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste rebsorbtia cicatricelor postoperatorii. Daca se frictioneaza radacina parului cu acest decoct sau se pun comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit 1 – 2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. Este si un remediu in scorbut si tuberculoze. SURSA |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Primit prin email:
SPONDILOZA LOMBARA SI CERVICALA - calea naturala de vindecare !! Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului. |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Ciuperca piciorului - Leacuri de la bunica
Detergent. Spalarea cu detergent este una din cele mai eficiente modalitati de lupta contra ciupercii, intrucat detergentul contine substante alcaline, iar ciuperca se dezvolta in mediul acid. Tratamentul consta in spalarea piciorului in apa cu putin detergent, cate 10 minute zilnic, nu mai mult de 10 zile. Amoniac. Se inmoaie o laveta intr-o solutie formata dintr-o lingura de amoniac intr-un pahar cu apa calda si se maseaza usor piciorul, dupa care se lasa sub forma de compresa seara, la culcare. Usturoi. Se striveste un catel de usturoi, sa adauga sare fina si se freaca locul infectat. De asemenea, nu mai mult de 10 zile. Acid boric. Seara, dupa spalarea piciorului, se aplica praf de acid boric pe pielea umeda si se incalta un ciorap compact, care ramane pe picior pana dimineata. Alcool. Este un tratament stravechi. Se freaca piciorul dimineata si seara cu o vata imbibata cu alcool, timp de maximum 14 zile. Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu, diluat in apa, se aplica pe locurile cu pricina, unde se tine circa 15-20 minute, dupa care se clateste cu apa calda. Nu se sterge. Dupa ce s-a uscat, piciorul se pudreaza cu talc. Tutun. Se pare ca si tutunul este bun de ceva. Se fierbe o lingura buna de tutun intr-un litru de apa, timp de 5 minute, la foc mediu. Aceasta "supa" calda se aplica pe picioare cu ajutorul unui burete mic si se asteapta sa se usuce de la sine. Tratamentul cu ierburi. Se pun intr-un ciorap cantitati mici de ierburi uscate: salvie, musetel, sunatoare, menta, urzica, toate maruntite bine si amestecate. Apoi se incalta ciorapul si se poarta toata ziua. Cam incomod, dar merita. Ceapa. Se aplica numai in cazul unor iritatii vizibile si consta dintr-un terci facut din ceapa zdrobita. In cazul cand pielea este foarte iritata, terciul se dilueaza cu ulei de parafina in proportie de 50%. Tratamentele traditionale sunt totdeauna foarte variate. Poate merita incercate. Uneori dau rezultate surprinzatoare, alteori nu dau, dar prezinta marele avantaj ca nu au contraindicatii. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
|
Dureri de cap, febra
-tinctura din muguri de plop negru, 50 pic. de 3 ori/zi. Dureri acute * Beti un pahar de apa fierbinte. * Mancati 2 catei de usturoi. * Aplicati pe frunte o frunza de varza. * Daca pricina durerii de cap este stresul, asezati-va in jurul gatului o pisica, ca un guler. Blana ei poseda o incarcatura electrica slaba, care stimuleaza zonele active din regiunea umerilor. Caldura pe care o emana corpul pisicii relaxeaza si linisteste, iar durerea trece. (Mangaiatul pisicii intareste sistemul imunitar.) *Ungeti-va cu ulei de marar sau balsam vietnamez fruntea si tamplele. * Daca durerea persista un timp mai indelungat, beti suc proaspat de cartofi, cu o jumatate de ora inainte de masa, cate 2 linguri, timp de 3-4 saptamani. * Cate o felie proaspata de lamaie se aseaza cu partea interioara pe tample, timp de 1/4 ora. * Puneti in urechi tampoane din vata inmuiate in suc de sfecla. * Aplicati pe tample felii de ceapa. * In caz de dureri acute de cap este suficient sa va frecati foarte energic urechile cu palma. Ajuta si contradurerilor de dinti. * Ca sa scapati rapid de o durere de cap, procedati in felul urmator: va asezati pe un scaun cu palmele in sus, una peste alta, stanga deasupra celei drepte. Se aplica palmele astfel aranjate, pe frunte. Apasati, apoi, cu o miscare lenta, duceti-le pana la ceafa si gat, unde mainile se desfac, se deplaseaza pe umeri si apoi se lasa bratele in jos. Se repeta procedeul de trei ori. * In timpul durerii acute, ajuta si presarea fruntii de sticla geamului (pentru inlaturarea electricitatii statice). Acelasi efect se obtine si prin presarea corpului de tulpina unui stejar sau mesteacan. * Frunzele de liliac aplicate pe zonele dureroase duc la disparitia rapida a durerilor. Contra migrenelor * 2 linguri de pojarnita uscata se oparesc cu 1 pahar de apa, se infuzeaza in termos 15-20 minute, se strecoara. Separat, se prepara infuzie de menta - 1 lingura la 1/2 pahar de apa. Infuziile se amesteca, se adauga 4 linguri de miere, 1/2 pahar de suc de cartofi proaspat. Se bea cate 1/2 pahar de 2 ori pe zi, pana la insanatosire. * Deseori, durerile de cap persistente in zona tamplelor apar din cauza incaltamintei prea stranse. Zonele reflexogene ale tamplelor se afla pe partea interioara a degetelor mari de la picioare, unde ele se lipesc cu degetele urmatoare. Pentru ca durerea sa treaca, puneti picior peste picior si masati usor aceasta zona, apoi, treptat, incepeti sa masati mai puternic. Peste 5-7 minute durerea va scadea, iar peste 15-20 minute ea va disparea complet. * Accesul de migrena poate fi oprit imediat dupa aparitia durerii, cu o clisma de cafea. La 200 ml de apa clocotita se adauga 3 linguri de cafea macinata (de preferat din boabe neprajite sau de culoare deschisa). Se fierbe la foc mic timp de 3 minute, apoi la foc foarte mic 12 minute. Se raceste, se strecoara si se introduce lichidul in anus (nu trebuie tinut mai putin de 5-10 minute). Metoda are un efect analgezic si inalte situatii. Stimuleaza plexul solar, functiunile ficatului, colecistului, glandelor suprarenale, ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal, imbunatateste starea bolnavilor de raceala (mai ales la inceputul bolii, cand apar primele simptome). Zgomotul in cap * Se trateaza cu infuzie, din 5 linguri de ace de conifere, 2 linguri de macese, 2 linguri de coaja de ceapa la 1 litru de apa. Se fierb 3 minute si se infuzeaza 3 ore. Se bea cate 1/2 pahar, de 3 ori pe zi. Dureri de cap cronice * Luati seminte de ceapa si macinati-le in rasnita de cafea. 20 g de praf se amesteca cu 200 ml otet de vin. Lasati amestecul la macerat 2-3 zile, scuturand periodic sticla. Se pastreaza la rece si intuneric. Picurati in nas cand aveti dureri. * Inainte de culcare, langa pat, se pune o farfurie cu apa fierbinte, in care plutesc 8-10 flori de crizanteme. Este si mai bine daca se consuma si o portocala. * Sub perna se pune un saculet umplut cu urmatoarele plante uscate: cimbru, pelin, muscata, hamei si menta. Durerile de cap provocate de hipertensiune arteriala sau intracraniana * Cea mai rapida metoda este introducerea mainilor si picioarelor in apa fierbinte, timp de 5-6 minute. E bine ca in paralel sa consumati o lingura de miere de albine, dulceata, zahar sau o ciocolata mica. * Dimineata, pe nemancate, se fierbe un pahar de lapte, se amesteca cu un ou crud proaspat si se bea fierbinte, timp de 7 zile. * Se intampla ca la persoane cu stomacul bolnav durerea sa apara nu la stomac, ci in frunte, deasupra sprancenelor. In cazul acesta, timp de o luna se bea ceai dintr-un amestec de flori de liliac (de preferinta de culoare alba) si pelin, in cantitati egale. La un pahar de apa clocotita se ia o lingurita de amestec care se bea in timpul zilei si durerile dispar. * Se prepara ceai din 7-8 crengute de dud taiate marunt, care se fierb intr-un litru de apa timp de 10 minute. Se lasa o ora in termos si se beau cate 3 pahare pe zi in loc de apa, timp de 2-3 luni. * Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se bea suc de struguri (vara proaspat, iarna pasteurizat) de trei ori pe zi. Primele zile se bea cate un pahar, apoi cate doua, ca pe parcusul unei luni sa se ajunga la 3 l desuc pe zi. In timpul tratamentului nu se consuma mancare grasa, carne, lapte, bauturi alcoolice. Dureri in zona cefei * Pentru eliminarea lor se foloseste masajul si frectionarea zonelor de la ceafa si pana la umeri, dar mai ales dupa urechi, timp de 10-15 minute. * Pentru eliminarea sarurilor din zona cervicala si pentru micsorarea durerilor, cate 7 zile pe luna, inainte de culcare, se aplica o bucatica de carne de peste proaspat in zona vertebrei a 6-a. Ajuta, de asemenea, consumarea de 150-200 g de scrumbie si 4 picaturi cardiace dizolvate in 50 ml apa. * Durerile provocate de surmenaj si nevroza trec daca bolnavul bea picaturi de valeriana, apoi sta in cada cu apa calda in care se adauga un pahar de sare sau de extract de pin. Dureri de cap la femei * La femei, durerile de cap pot fi provocate si de incaltamintea prea stramta sau de tocurile inalte. Incazurile acestea, se va aplica pe degetul mare al piciorului, pe partea lui interioara (unde el se atinge de al doilea deget), o bucatica de leucoplast, cu boia de ardei sau chiar o bucatica de ardei iute. Aici se afla zona care raspunde de functionarea creierului si eliminarea durerilor de cap. * Uneori, durerile de cap sunt provocate si de pieptenii de plastic care electrizeaza parul si induc un haos informational in functionarea creierului. Folositi mai bine piepteni de lemn sau de os. * Durerile de cap pot fi provocate si de parfumuri si alte produse cosmetice cu miros patrunzator, de miscarile repetate provocate de mestecarea gumei (care conduc la incordarea muschilor), de lumina stralucitoare a soarelui si a becurilor puternice (care provoaca mijirea si incordarea ochilor), de consumarea produselor sarate in exces. * Ca masura de prevenire a durerilor de cap, puteti folosi un procedeu foarte simplu: dimineata, cand va spalati, umeziti bine cu apa rece sau cu o bucatica de gheata adancitura aflata la ceafa, in zona in care coloana vertebrala intra in cutia craniana. Locurile umezite nu se sterg. Dureri de cap de etiologie neclara * Un pahar de suc de ceapa se amesteca cu un pahar de miere de albine si se consuma cate o lingura, inainte de masa. * Se da prin razatoarea marunta sau prin masina de tocat 150 g de hrean. Se amesteca cu 0,5 kg de portocale tocate, 300 g de zahar praf si un litru de vin rosu. Amestecul obtinut se fierbe in aburi, intr-un vas inchis, timp de o ora. Se raceste, se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, la doua ore dupa masa sau cand apar dureri. Efectul se mareste daca in acelasi timp se inmoaie un prosop in apa fierbinte si se infasoara in jurul capului, in asa fel incat sa fie acoperite tamplele. * Imediat ce apare durerea, preparati un pahar de ceai negru foarte fierbinte, incalziti in ceai o lingurita si apasati cu ea pe aripa nasului din acea parte pe care se simte durerea mai tare. Dupa racirea partiala a linguritei, procedura se repeta. Apoi, cu lingurita din nou incalzita, se apasa pe lobul urechii din aceeasi parte. Varfurile degetelor se incalzesc si ele de paharul cu ceai, dupa care se bea ceaiul. * 0,5-1 lingura de pulbere din radacina de ghimbir se infuzeaza in termos in 200 ml de apa clocotita, timp de 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi. * In lunile iunie-iulie se culege coaja de salcie capreasca si se usuca. O lingurita de coaja maruntita se infuzeaza in 200 ml de apa clocotita, pana la racire, intr-un vas bine inchis, apoi se strecoara si se bea cateo lingurita de trei ori pe zi, timp de 12 zile. Se face o pauza de 10 zile, dupa care tratamentul se repeta inca 12 zile. * Cateva fire de par se rasucesc pe degetul aratator si se trage de pielea capului, de parca ai vrea sa o desprinzi de pe cutia craniana. Procedeul se repeta pe toata suprafata capului, de mai multe ori, pana ce se depisteaza un loc unde se aude un sunet specific (un scartait), unde se localizeaza cauza durerii. Locul acesta trebuie frectionat cu orice preparat analgezic naturist sau de farmacie. Durerile de cap dupa betie * Se tateaza cu sucul unei portocale, amestecat cu un ou crud. Se bea imediat. Pentru intarirea memoriei * 400 g ceapa si 100 g frunze de kalanchoe (o planta de camera care face pui pe marginea frunzelor) se trec de doua ori prin masina de tocat carne si se amesteca intr-un borcan cu 400 g de zahar sau miere dealbine. Borcanul acoperit cu tifon se lasa in camera, pana se topeste zaharul, dupa care se pastreaza la frigider, inchis cu capac. Se consuma cate o lingura cu 30 minute inainte de masa, pana se termina toata cantitatea. Dupa o pauza de 10 zile, cura se repeta. * Frunzele verzi de salvie se taie marunt, se piseaza putin. Doua linguri de salvie strivita se infuzeaza o ora in 500 ml apa si se beau cate 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, si seara, cu 30 minute inainte de culcare. * O alta varianta cu salvie, care se foloseste si in caz de dereglarea functionarii sistemului nervos si neurastenie senila: 100 g frunze uscate de salvie se macereaza 10 zile intr-un litru de vin tare, intr-un loccald sau expus la soare. Se agita periodic. Se strecoara si se beau cate 30 ml, de trei ori pe zi, cu 30minute dupa masa. * In loc de guma de mestecat folositi zilnic radacina de obligeana. * O lingura radacina de iarba-mare se toaca, se infuzeaza 30 minute in 250 ml apa fierbinte, in termos sau pe baie de aburi, cu vasul acoperit bine. Se strecoara dupa racire, se completeaza cu apa pana la 250 ml,se imparte in 3 doze, care se beau cu o ora inainte de masa, timp de o zi. Dupa doua saptamani se face o pauza de 7-10 zile, dupa care se repeta cura. * Daca simtiti ca memoria va face feste, spalati-va capul cu apa in care a fiert cimbru. Adaugati o lingurita de otet. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Dureri lombare
Dormitul pe o suprafata tare. Se fac bai de sezut cu coada calului, in care se sta 20 min. Dupa 3 bai, durerile dispar. Se pune la macerat in 200 ml. spirt medicinal urmatoarele plante, fructe de tuia, sunatoare, sanziene si tataneasa, cate 20 g. din fiecare, se tin la macerat intr-un borcan cu capac timp de 12 ore, apoi se fierb la bain-marie timp de 3 ore, in 400 ml. ulei de floarea soarelui. Se filtreaza si se adauga 10 ml. ulei volatil de cuisoare. Cu acest ulei se face masaj incepand de la baza capului, de-a lungul coloanei, insistand in zona lombara. Tratament cu Balsam de rozmarin de la Ardes Cosmetici, o crema termogenica, pe baza de camfor natural si rezorcina. Este recomandat de medicii naturisti ca activator circular in afectiuni musculare, articulare, inflamatii si reumatisme. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Incontinenta urinara
Urmare a unei slabiri a musculaturii sfincterului uretral se poate incerca medicamentul DRIPTANE. Bai la sezut cu coada calului, coada soricelului, traista ciobanului, 100 g. din acest amestec, se pun la macerat peste noapte, a 2 zi se clocotesc si se combina cu apa de baie. Frectionarea zonei vezicale urinare, cu tinctura din traista ciobanului. La 2 ore se ia 1 lingură cu ceai de matase de porumb. Se beau zilnic 4 cani de ceai din coada calului, coada soricelului, sunatoare si cretisoara, amestecate. Gimnastica invizibila, ce consta in strangerea voluntara a muschilor sfincterului anal, ritmic, pana la obosirea zonei, 1 data/zi. Urinatul in reprize: se da drumul la jet, apoi se opreste voluntar si se tine cat se poate. Urmatoarele urinari se fac la fel. Aceste contractii se fac timp de 3 luni. Sunt interzise tutunul, cafeaua, alcoolul |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Cistita, infectii urinare
Tinctura muguri plop negru (vezi cap), 60 pic. cu 1 lingurita de miere se iau de 4 - 5 ori/zi timp de 2 zile Suc proaspat de marar, 4 linguri de 3 – 4 ori/zi, in cure de 2 saptamani, stimulent pentru activitatea rinichilor, combate calculoza, infectiile renale. Nu are reactii adverse, se poate administra pe perioade lungi. Insuficienta renala Amestec de plante dragaica, splinuta de padure si urzica moarta galbena, in parti egale, se beau 4 cesti/zi cu inghitituri mici. Efectul se vede dupa 14 zile. Tinctura de branca ursului, diluata in ½ pahar cu apa, de 3 - 4 ori/.zi. Cura se face de 40 zile si are ca efect stimularea circulatiei sanguine, a imunitatii locale si restabilire a functiei rinichiului. Se recomandă ceai din frunze şi flori de sunătoare, nu există o doză fixă, se foloseşte în loc de ceai sau apă. Un pahar de ceai înainte de culcare îl protejează pe copil sau adult de incontinenţa urinară nocturnă în timpul somnului. Foarte indicate sunt seminţele de mărar, o linguriţă într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 2 – 3 ore, apoi se bea un pahar pe zi. Această infuzie poate vindeca temporar incontinenţa. Se bea ¼ de pahar cu suc de ţelină înaintea meselor principale, tratamentul are o durată de 3 săptămâni cu una de pauză. |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
|
|