Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Medicamente revolutionare

Medicamente revolutionare #2568

O nouă pastilă va prelungi milioane de vieţi cu doar un dolar pe lună

Britanicii testează pe oameni o pilulă ce combină patru medicamente ieftine, convinşi că aceasta va înjumătăţi morţile cauzate de atacuri de cord şi atacuri cerebrale.

Industria farmaceutică nu a fost interesată să finanţeze cercetarea acestui medicament pentru că era prea ieftin.Noua tabletă este de mulţi ani un vis al doctorilor. Medicamentele pe care le conţine, printre care şi aspirina, costă însă foarte puţin, ceea ce a întârziat orice iniţiativă de finanţare din partea industriei farmaceutice, scrie publicaţia “The Guardian”. Acum, cu sprijinul asociaţiilor britanice Wellcome Trust şi British Heart Foundation, o echipă internaţională de cercetători se află la doar câţiva ani distanţă de împlinirea acestui vis. Ei au trecut cu bine peste dificultăţile combinării a patru medicamente într-o singură tabletă, aceasta fiind realizată apoi, sub numele de botez Red Heart, de marea companie farmaceutică indiană Dr. Reddy’s.

“Am petrecut câţiva ani încercând să convingem companiile să investească în acest proiect, dar nu am ajuns nicăieri.
Întregul lor model de business se bazează pe oamenii care plătesc câteva sute de lire sterline pe an pe cel mai nou medicament blockbuster. O pastilă ce îmbină medicamente bine consolidate înjumătăţeşte riscurile cardiovasculare şi poate fi disponibilă pentru 20 de lire sterline (n.r. - în jur de 25 de euro) pe an este văzută, astfel, drept o ameninţare”, explică Anthony Rodgers, de la Universitatea din Auckland, liderul proiectului medical.

Tableta combină aspirina, un medicament pentru scăderea colesterolului, un inhibitor pentru reducerea hipertensiunii şi tiazida (diuretic), care are deja o reputaţie bună în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. 700 de voluntari din şase ţări vor fi supuşi unei sesiuni de teste de 12 săptămâni, iar dacă totul va merge ca uns, alte 5.000-7.000 de persoane vor fi implicate în experiment la sfârşitul anului. Candidaţii tipici pentru noua tabletă sunt bărbaţii de 55 de ani şi femeile puţin mai în vârstă decât ei, care fumează. Şi asta pentru că fumatul, supraponderabilitatea şi lipsa de activitate sunt cei mai frecvenţi generatori ai bolilor cardiovasculare.

În momentul de faţă, medicii prescriu un cocktail de medicamente pacienţilor supuşi acestui risc, mai ales celor care au suferit un atac de cord. Cu toate acestea, unii oameni nu merg la doctor, iar alţii nu se pot obşnui cu un regim ce combină mai multe medicamente. În ţările cu venit mediu, precum India şi Brazilia, bolile cardiovasculare se înmulţesc constant pe măsură ce aceste state împământenesc obiceiurile occidentale. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 17 milioane de oameni din întreaga lume mor de pe urma atacurilor de cord şi a celor cerebrale, 80% dintre decese având loc doar în ţările în curs de dezvoltare. Entuziaştii cred însă că tableta Red Heart, administrată zilnic, ar putea reduce morţile cu 50% la costul de doar un dolar pe lună.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #2631

Medicamentul care vindeca bolile de inima si cancerul

În `75 stăteam la coadă la cardiologie şi mă ţinea doctorul la uşă până la nouă seara, cu toate că aveam şi pachetul de Kent în buzunar". Aşa începe povestea inginerului diplomat Victor Bogdan, inventatorul preparatului Apisan Forte, un supliment alimentar care vindecă mai multe forme de cancer, printre care cel de sân, plus afecţiuni ale ficatului, insuficienţa renală, depresia sau atacurile de panică. "Am fost foarte bolnav cu inima, trebuia să mă vindec, aşa că am căutat alte forme de tratament, în afara celui medicamentos. Nu m-am mai dus la cardiologi şi m-am apucat de apicultură", spune Victor Bogdan.

Miraculosul preparat al inginerului este un supliment nutritiv apiterapic preparat prin combinarea ştiinţifică a componentelor din mierea de albine. Compoziţia chimică şi biologică a preparatului se bazează pe cercetări de laborator şi pe studii clinice efectuate cu produse apicole în România şi în lume, la care se adaugă experienţa lui Victor Bogdan. Acesta şi-a brevetat invenţia la O.S.I.M. în anul 2006.

Cu trei ani înainte însă, "au plătit străinii un program să vadă cum stau bătrânii cu sănătatea şi, când m-am dus la cardiologie, mi-a spus doctoriţa că am inimă de cosmonaut", povesteşte Bogdan Victor. Inventatorul declară că, din 1975, când avea probleme mari cu inima, a consumat o jumătate de tonă de miere, şi rezultatele se văd. Mărturia celor care au fost vindecaţi prin intermediul tratamentului cu Apisan Forte este însă şi mai grăitoare în privinţa proprietăţilor curative ale preparatului.

La începutul acestui an, Victor Bogdan a primit o scrisoare de mulţumire de la una dintre pacientele sale. Doctorii îi depistaseră în ianuarie 2007 un nodul cancerigen la sân şi multiple formaţiuni tumorale în stadiul de metastază, la ficat. Pacienta s-a vindecat într-un an, urmând tratamentul indicat de Victor Bogdan, cu Apisan Forte, şi un regim alimentar strict, denumit BG1.

La Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, care a avut loc în aprilie 2008, Victor Bogdan a primit medalia de aur şi felicitările juriului pentru Apisan Forte, considerat cea mai bună invenţie la categoria sa.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #2632

Medicament pentru diabetul zaharat tip2, lansat in Romania

Diabetul zaharat de tip 2 constituie una dintre cele mai grave probleme ale societătii moderne, aceasta fiind a cincea cauză de deces la nivel mondial. De altfel mai mult de 194 de milioane de oameni au diabet, iar acest număr va depăşi 360 de milioane până în 2030, dacă nu se face nimic pentru a stopa epidemia.

In acest context, la Poiana Braşov a fost lansat Januvia, primul medicament aprobat dintr-o nouă clasă de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai dipeptidil-peptidazei-4 (DPP-4), care cresc propria capacitate a organismuluide a scădea nivelul zaharurilor din sânge (glicemiei) atunci când acesta este ridicat.

La lansare, specialiştii români au atrasa atenţia cî este posibil ca 30% din populaţia ţării să sufere de această boală în următorii zece ani. Directorul Institutului de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Păulescu", profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, a spus că în 2007 au fost înregistrate 81.605 de cazuri noi de diabet, de peste două ori mai mult decât în anul 1999, scrie "Evenimentul Zilei."

Medicamentul este distribuit în peste 60 de ţări, incluzând toate ţările din UE şi SUA. Acesta a fost aprobat de agenţia americană pentru medicamente în 2006 şi lansat în SUA sub numele de Januvia pe 2 aprillie 2007.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #2685

Litiul ar putea vindeca maladiile neuromotorii!
Cercetatorii britanici au descoperit ca antidepresivele pe baza de litiu ar putea fi folosite si in tratarea bolilor neuromotorii. Cateva studii recente efectuate in laborator si testele pe animale au scos la iveala faptul ca acest mineral poate fi folositor si in tratamentul impotriva maladiilor neuromotorii, pentru care pana acum nu se descoperise niciun tratament. Sa dea Domnul sa fie intr-un ceas bun! Multa sanatate si ... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #3771

Melotanina - Pilula tineretii vesnice

E vorba despre un hormon care impiedica imbatranirea, vindeca insomnia si maladiile grave, revigoreaza potenta. In SUA, unde e fabricat, se vinde fara reteta si consumul este naucitor. Emisiuni de televiziune cotidiene, mii de articole stiintifice si pagini de publicitate, duzini de carti enumera efectele benefice ale medicamentului. In Europa, unde a patruns peste noapte ca orice moda americana, specialistii trag insa semnale de alarma in legatura cu folosirea lui. Fiindca pilula "magica", atat de promitatoare, a patruns si pe pietele romanesti, va prezentam fisa de cadre a melatoninei, intre "ce se spune ca este" si "ce este cu adevarat".

1. Ce se spune: Cu ajutorul melatoninei traim 100 de ani si chiar mai mult. Energia organismului se conserva, celulele intineresc.
Ce este adevarat: La animale - soareci si sobolani - melatonina blocheaza procesele de imbatranire. Faptul s-a dovedit stiintific. Dar daca si asupra oamenilor are aceeasi actiune, asta ramane de dovedit. Medicii germani sunt sceptici: "E adevarat ca odata cu inaintarea in varsta, organismul uman produce tot mai putina melatonina. Dar ca administrarea ei sub forma de medicament ar stopa procesul de imbatranire e foarte putin probabil". In schimb, medicii italieni sunt convinsi: "Melatonina le poate prelungi oamenilor viata pana la varsta de 100-120 de ani".

2. Ce se spune: De cand iau melatonina, dorm mai bine.
Ce este adevarat: Intr-adevar, melatonina induce somnul, dar ea nu trebuie luata ad libitum. Femeile insarcinate sunt amenintate cu avortul. Si diabeticii trebuie sa fie precauti. Melatonina le poate perturba metabolismul.

3. Ce se spune: Melatonina combate cancerul.
Ce este adevarat: Experimentele pe soareci si sobolani au dovedit ca melatonina incetineste dezvoltarea celulelor cancerigene. Dar ea n-a devenit un antidot al maladiilor cancerigene curente.

4. Ce se spune: Melatonina stabilizeaza sistemul imunitar. Omul poate lupta cu infectiile.
Ce este adevarat: Medicii germani sunt sceptici - rezultatele obtinute pe animale nu s-au dovedit stiintific si pe oameni. Italienii si elvetienii sunt de partea americanilor: sistemul imunitar se intareste.

5. Ce se spune: Administrarea regulata de melatonina il apara pe om de bolile batranetii.
Ce este adevarat: Printre altele, imbatranirea este urmarea formarii asa-numitor radicali liberi, combinatii chimice periculoase de acizi. Toti specialistii sunt de acord ca melatonina este capabila sa combata cu brio acesti agresori.

6. Ce se spune: Cu ajutorul melatoninei, omul e totdeauna bine dispus si se elibereaza de stres.
Ce este adevarat: Exista, intr-adevar, situatii cand melatonina poate avea efect tranchilizant, cu avantajul enorm ca nu creeaza dependenta, asemenea somniferelor.

7. Ce se spune: Melatonina inlatura bolile grave de ochi (glaucomul).
Ce este adevarat: Intr-adevar, experientele facute pe animale au dovedit ca melatonina vindeca anumite forme de glaucom. Teoretic, acelasi efect ar trebui sa il aiba si asupra omului.

8. Ce se spune: Melatonina le usureaza femeilor trecerea catre menopauza.
Ce este adevarat: Nu s-au facut nici un fel de experiente de laborator in acest sens.

9. Ce se spune: Consumul de melatonina trebuie sa creasca odata cu varsta.
Ce este adevarat: Cu cat omul imbatraneste, cu atat mai putina melatonina produce organismul sau. Cea mai mare concentrare o atingem intre 1 si 3 ani, varsta la care dormim cel mai mult (intre 12 si 14 ore). La batranete, se produce foarte putina melatonina. Iata de ce este adevarat ca administrarea melatoninei trebuie sa creasca.

10. Ce se spune: Nimeni nu trebuie sa se teama de melatonina. In comparatie cu medicamentele, ea nu are actiuni secundare.
Ce este adevarat: Melatonina nu reprezinta nici un fel de pericol. Corpul tanar o "produce in masa" (italienii). In nici un caz nu trebuie luata in doze mari (germanii). Poate sa produca neliniste, insomnii. Nici antinevralgicul nu se ia totdeauna, ci doar atunci cand avem dureri.

Medicamentul secolului XXI

Pentru specialistul american Russel Reiter*, succesul melatoninei se explica prin teama oamenilor de a imbatrani

- Cum va explicati succesul incredibil pe care il are melatonina printre americani?

- Oamenilor le e teama sa-mbatraneasca. Marea majoritate a celor nascuti dupa cel de-al doilea razboi mondial se apropie de 60 de ani. Aceasta generatie de "baby boomers" trece prin criza de mijloc de viata, vede moartea apropiindu-se si isi pune intrebari legate de maladiile care insotesc batranetea. Or, melatonina lupta contra radicalilor liberi, care se acumuleaza zilnic, odata cu varsta. Din nefericire, pe masura ce imbatraneste, corpul produce tot mai putin acest hormon. Astazi, speram ca mentinand valorile de melatonina ridicate, vom putea evita anumite maladii legate de imbatranire.

- Pana acum, absorbtia de melatonina n-a fost testata decat pe soareci. N-ar trebui pus in garda publicul, care se napusteste asupra pilulei, contra unor posibile efecte secundare?

- Trebuie sa fim prudenti. Nu cred ca melatonina trebuie luata fara motiv. De altfel, hormonul e complet inofensiv, mai putin toxic decat anumite vitamine, din care se iau supradoze, sau decat aspirina, cu care ne putem sinucide. Nu s-a detectat nici un fel de toxicitate asupra animalelor. Dar produsul e nou. N-a fost inca administrat pe oameni, sub observatie, vreme de 20 de ani, asa cum se face cu orice medicament.

- Este adevarat ca melatonina intarzie procesul de imbatranire?

- Este o ipoteza serioasa. Pentru ca ea stimuleaza sistemul imunitar, pentru ca este un excelent antioxidant, se poate spera ca va intarzia si imbatranirea. Dar trebuie inca 5 ani pentru a afla rezultatele experimentelor de acum.

- Dvs. luati melatonina?

- 1 miligram in fiecare seara. Dar am un motiv precis. Aspirina si betablocantele prescrise in caz de hipertensiune (e si cazul meu) incetinesc productia de melatonina. Eu vreau s-o dinamizez.

- Melatonina este medicamentul mileniului trei?

- Este un mijloc medical incontestabil pentru a combate maladiile legate de radicalii liberi, care sunt numeroase. Dar nu se poate astepta de la o singura substanta sa vindece toate relele societatii. Oamenii si-au pus prea multa speranta in acest medicament. Nu este o pilula-miracol. Dar ce-are a face? Zilnic, primesc mii de scrisori din toata lumea, in care oamenii imi explica cat de mult li s-a schimbat viata cu ajutorul melatoninei.

* Russel J. Reiter este profesor de endocrinologie la Universitatea din Texas, autor al cartii "Melatonina, un medicament miracol".
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #3949

Medicamente din sangele aligatorilor - viitorul in antibioterapie

In ciuda reputatiei ca una dintre cele mai ucigatoare specii, aligatorii par, datorita cercetariilor realizate de biochimistii din Louisiana, sa isi aduca contributia in salvarea vietilor umane. A fost descris mecanismul prin care proteine din sangele aligatorilor sunt o sursa de antibiotic in lupta impotriva ulcerului diabetic, a complicatiilor arsurilor si impotriva altor microorganisme multirezistente la tratamente (inclusiv Stafilococul auriu).

Studii realizate precedent confirmasera alte proprietati antimicrobiene ale sangelui de aligator. Prin acestea s-a demonstrat faptul ca anumite extracte proteice din sangele animalului pot fi utile in lupta contra unor patogeni precum candida albicans, E.coli sau virusul herpes simplex. Interesant este faptul ca aceste peptide au putut fi izolate si din pielea unor specii de amfibieni. Una dintre ipotezele care explica aparitia acestor factori antimicrobieni se refera la aceste peptide ca anticorpi produsi de sistemul imunitar al reptilelor care se hranesc cu diverse alimente din zonele poluate.
Aceasta este sustinuta si de notiuni deja cunoscute precum faptul ca sistemul imunitar al tuturor speciilor de crocodili este foarte bine dezvoltat raportat la scara evolutiva pe care se afla aceste animale, si intervine foarte prompt, caractestica necesara datorita faptului ca aceste reptile sunt frecvent implicate in lupte pentru teritoriu.

Aceste proprietati ale sangelui reptilelor au aplicabilitate medicala mai ales la persoanele infectate cu virusul HIV sau la cei supusi unei operatii de transplant.

Conducatorul studiului actual, Mark Merchant, Ph. D., biochemist la McNeese State University in Lake Charles, spera sa obtina cat mai curand o elucidare completa a proprietatilor antimicrobiene si antifungice ale sangelui de aligator.

Conducatorul studiului, in colaborare cu 2 cercetatori de la Louisiana State University, au prelevat sangele aligatorilor din care au separate leucocitele, pentru ca apoi sa extraga din acestea proteinele active.

Astfel ei au reusit sa identifice patru sau cinci peptide ale caror proprietati bactericide au fost demonstrate in teste de laborator, acestea fiind capabile sa anihileze stafilococul auriu meticilino-rezistent. De asemenea proteinele s-au dovedit a fi utile in uciderea a 6 tulpini diferite de Candida albicancs. Cea mai importanta descoperire ar putea fi insa legata de virusul HIV, in prezent banuindu-se faptul ca proteinele ofera imunitate impotriva acestuia.

Pentru a stabili corelatia intre peptide si clasa anume de microbi asupra carora acestea actioneza, cercetatorii incearca sa identifice structurile chimice ale proteinelor.

Din momentul elucidarii structurii nimic nu va mai opri oamenii de stiinta sa introduca in tratamentele curente aceste peptide, sub forma medicamentelor sau cremelor antiinfectioase, care ar fi deosebit de utile pentru cei arsi.

Ca o potentiala denumire, Merchant sugereaza pentru proteine "aligacin". Daca rezultetele studiilor vor fi conform asteptarilor, atunci cel mai probabil in cinci-sapte ani vom avea medicamentele pe rafturile farmaciilor.

Cercetatorii atrag insa atentia ca nu cumva persoanele sa foloseasca sangele de aligator neprelucrat, deoarece e toxic si poate provoca decesul.

In continuare se cauta proteine asemanatoare celor gasite la aligator, si la crocodil. De asemenea, oamenii de stiinta atrag atentia asupra incetarii uciderii acestor specii in scopul comercializarii resturilor lor pe piata neagra sub diverse forme.

Science&vie, nr 1089
www.eurekalert.org
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #4729

Pilula care sterge amintirile dureroase

Oamenii de stiinta olandezi au descoperit ca un medicament prescris de obicei bolnavilor de inima promite sa-i trateze pe oamenii care sufera de stres posttraumatic sau ale caror vieti sunt bantuite de amintiri negre recurente.

“Sa inlaturi amintirile dureroase nu e ca si cum ai inlatura un neg sau o alunita. Acest lucru iti va schimba identitatea din moment ce ceea ce suntem este strans legat de ele. Poate fi benefic in unele cazuri, dar, inainte sa stergem amintirile, trebuie sa analizam efectele pe care le va avea asupra indivizilor, a societatii si asupra conceptului de umanitate.”

Aceasta este reactia unui cercetator de la Universitatea din Londra, dr. Daniel Sokol, la experimentul unor cercetatori care au folosit medicamente betablocante, prescrise de obicei pacientilor cu afectiuni ale inimii, pentru a sterge amintiri negre.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #5397

Un medicament creat pentru a opri cresterea tumorilor canceroase luat in cantitati mici are reactia adversa, informeaza bbc.co.uk. Oamenii de stiinta britanici, care cercetau medicamente anti-angiogeneza, au verificat mai multe tratamente anti-cancer. Acestia au descoperit ca Avastin si Sutent sunt foarte eficiente, in timp ce Cilengitide stimuleaza, in realitate, cresterile canceroase.

Testele, realizate pe soareci, au relevat faptul ca medicamentul activa o molecula VEGFR2, care la randul ei stimuleaza procesul angiogenezei, care are rolul cheie in cresterea tumorala. Oamenii de stiinta au descoperit ca, desi la inceput o doza mare a medicamentului ataca tumoarea, dupa ce corpul il procesa tratamentul inceapa sa isi piarda efectul.

Cercetarea, care a verificat si medicamentele Sutent, utilizat pentru tratarea cancerului de rinichi, si Avastin, pentru cancerul colorectal, a relevat ca acestea actioneaza in favoarea pacientului, marind sansele de viata ale acestuia cu cateva luni. "Sutent si Avastin s-au dovedit foarte eficiente pentru a fi folosite in spitale, dar trebuie sa intelegem de ce uneori nu dau rezultatele scontate", au mai adaugat cercetatorii.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #5525

"Polipastila" care protejeaza organismul impotriva riscului aparitiei bolilor de inima si infarctului poate deveni realitate. Ea va reduce cu 80% riscul imbolnavirii, pentru persoanele de peste 55 de ani.

Proiectul pentru realizarea pastilei "cinci in unu" s-a inceput in urma cu cinci ani, iar de atunci au fost inregistrate mici progrese care dau sperante oamenilor de stiinta, informeaza BBC. Pastila "cinci in unu" combina cinci substante active, disponibile momentan in farmacii separat. Aspirina, pastila pentru scaderea colesterolului si trei compusi diferiti pentru reglarea tensiunii arteriale.

"Rezultatele au aratat ca polipastila poate reduce incidenta bolilor cardiovasculare. Testele urmatoare vor arata daca ea reduce si rata mortalitatii in aceste cazuri", a spus purtatorul de cuvant al Asociatiei bolilor cardiovasculare din Marea Britanie.

Specialistii cred ca polipastila nu va putea fi distribuita mai devreme de 2015. Ei au avertizat insa ca acest tratament nu functioneaza singur, iar pacientii trebuie sa respecte regimul de viata impus de medicii specialisti.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #7370

Un nou tratament pentru cancer la rinichi, intrat pe piata farmaceutica incepand de anul acesta, prelungeste viata pacientilor aflati in stare grava cu cel putin doi ani, scrie, luni, dailymail.co.uk.
Medicamentul, numit Sunitab, s-a dovedit ca este mult mai eficient decat s-a crezut, concluzioneaza studiile cercetatorilor britanici. Mai mult de 7.000 de oameni din Marea Britanie au cancer la rinichi, boala care provoaca 3.600 decese anual in aceasta tara.Inainte de a aparea acest nou tratament sub forma de pastile, cei care sufereau de maladie erau nevoiti sa faca injectii cu interferon-alpha, care aveau numeroase reactii adverse, provocand stari de greata si infectii.
Expertii au comparat pacientii cu cancer in stare avansata, care si-au schimbat tratamentul injectabil cu Sunitab si au concluzionat ca starea lor de sanatate s-a imbunatatit vizibil, chiar daca boala era in ultimul stadiu. Dupa cateva luni, au stopat administrarea tratamentului la ambele grupuri. Cei care luasera Sunitab si-au prelungit viata cu peste 28 de luni, in comparatie cu cei care au avut parte de tratament injectabil, care au trait circa 14 luni, dupa intreruperea administrarii medicamentelor.
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #7783

Heroina ca medicament

Deputaţii germani au adoptat joi, după mai mulţi ani de dezbateri, un proiect de lege care permite prescrierea medicală a heroinei pentru bolnavii care sunt foarte dependenţi de acest drog. Diamorfina, denumirea ştiinţifică a heroinei, va avea astfel statutul de stupefiant care poate fi eliberat pe reţetă. Aceasta nu va putea fi prescrisă decât pacienţilor de peste 23 de ani, dependenţi de cel puţin cinci ani de heroină şi care au încercat de cel puţin două ori terapii de dezintoxicare.Între 2.000 şi 3.000 de persoane ar putea fi supuse unui astfel de tratament, potrivit purtătoarei de cuvânt a social-democraţilor pentru politici de sănătate, Carola Reimann.Este un progres în tratarea bolnavilor grav dependenţi pentru care au militat foarte mult, a precizat reprezentanta Guvernului pentru lupta împotriva drogurilor, Sabine Batzing, într-un comunicat.Un studiu realizat în şapte oraşe din Germania de către Ministerul Sănătăţii şi de mai multe landuri a permis demonstrarea că în anumite cazuri prescrierea de diamorfină este mult mai eficientă decât tratamentele de înlocuire de tip metadonă. Anumiţi conservatori din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), care s-au opus iniţial acestui proiect, au fost de acord în cele din urmă cu această practică graţie rezultatelor dovedite prin intermediul acestui studiu.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #8762

Un medicament imunosupresiv poate sa amplifice efectul vaccinurilor.

Rapamicina este administrata de obicei persoanelor ce au facut un transplant pentru ca organismul sa nu respinga noul organ primit. In testele de laborator efectuate pe soareci si maimute, oamenii de stiinta au constatat ca acest medicament accentueaza reactia sistemului imunitar la vaccinurile experimentale injectate.Studiul efectuat la Emory University ridica sperantele dezvoltarii unor noi serii de vaccinuri mult mai eficiente, noteaza BBC.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #9614

Medicamentul-minune pentru tratarea lupus-ului

Human Genome Sciences Inc (HGSI.O) a anuntat, azi-noapte, succesul noului medicament, Benlysta, pentru tratarea lupus-ului . In urma perioadei de testare, care a durat 52 de saptamani, s-a dovedit ca simptomele pacientilor cu lupus, carora li s-a administrat noul medicament, s-au ameliorat simtitor, comparativ cu cei care au urmat un tratament pe baza de placebo. "(...) 57,6% dintre pacientii care au luat doze mari de Benlysta au inregistrat o imbunatatire a simptomelor, comparativ cu numai 43,6% dintre pacientii carora si s-a administrat placebo", se precizeaza in raportul HGSI.O.

Ce este Lupus

Lupusul este o dereglare a sistemului imunitar al organismului, in care propriile celule de aparare devin atacatori. Desi putini au auzit despre aceasta boala, pe plan mondial, lupusul este considerat mai des intalnit decat scleroza sau leucemia.

Statisticile indica faptul ca 90% dintre cei care sufera de lupus sunt femei intre 15 si 45 de ani, insa boala nu exclude nici barbatii si nici copiii.

Dintre cele mai ferecvente simptome pot fi amintite durerile articulare insotite, uneori, de inflamatii, eruptie rosiatica pe nas si pe obraji, eruptie purpurie, sub forma de cruste pe fata, scalp, urechi, brate si piept, stari de confuzie, neatentie, amnezii, dureri de cap, caderea parului sau ingrasarea brusca.

Noul medicament nu este destinat tratamentului tuturor pacientilor cu lupus, ci numai acelora la care boala se afla in faze incipiente sau intermediare.

Sursa
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #10511

Un medicament impotriva hipertensiunii, eficient impotriva sclerozei in placi

Un medicament împotriva hipertensiunii arteriale ar fi eficient pentru tratarea sclerozei în plăci şi pentru a împiedica, chiar inversa, paraliziile care rezultă, potrivit unui studiu efectuat pe şoareci de laborator, relatează AFP.

Cercetătorii au provocat la animalele în cauză leziuni cerebrale similare celor responsabile de scleroză în plăci la om. Unii dintre ei au fost trataţi apoi cu Lisinopril, un medicament generic împotriva hipertensiunii arteriale dezvoltat de firma farmaceutică americană Merck şi comercializat sub numele de Prinivil.

Şoarecii care au primit medicamentul au produs un mare număr de celule imunitare numit limfocite T. Aceste celule împiedică la şoarecii de laborator ca şi la oameni bolile autoimune în care sistemul imunitar atacă celule şi ţesuturi sănătoase ale organismului.

Animalele tratate cu Lisinopril nu au dezvoltat simptomele bolii. Şoarecii deja paralizaţi au cunoscut rapid o dispariţie a paraliziei, a explicat Dr Lawrence Steinman, profesor de neurologie la Facultatea de medicină de la Stanford (California, vest).

Potrivit lui Dr Steinman, rezultatul studiului ar putea lăsa să se creadă că Lisinopril ar putea avea acelaşi efect la persoane atinse de scleroză în plăci sau care suferă chiar de alte boli autoimune.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5166
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Medicamente revolutionare #10555

Aseara la Pro-tv s-a anuntat deschiderea la - Ai viata in sange - ceva cu donare de celule stem. Ar exista vreo 30000 de oameni dispusi sa doneze.
Tare as vrea sa nu fie doar chestie de propaganda, si mai ales sa vedem un caz rezolvat.
 • ciresaru
 • Avatarul lui ciresaru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Vreau sa comunic..
 • Posts: 803
 • Thank you received: 123
 • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by ciresaru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .