Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Proiectele bune vor primi finantare de la UE

Proiectele bune vor primi finantare de la UE #5160

Bancile vor acorda credite pentru implementarea planurilor de afaceri eligibile . Andreas Maragkoudakis, CEO la Banca Romaneasca, vorbeste despre impactul crizei asupra economiei nationale si asupra institutiilor de credit.

Maragkoudakis este cu siguranta un bancher cu o poveste interesanta. De origine grec, s-a nascut in Egipt, dar si-a finalizat studiile postuniversitare in Canada.

Cu toate ca a cochetat cu diplomatia, a ales sa urmeze o cariera in domeniul financiar. in cei 34 de ani de experienta in sectorul bancar, a ocupat diferite pozitii de conducere la American Express, Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank Ergasias.

S-a mutat in Romania in urma cu 13 ani, iar din 2004 ocupa fotoliul de CEO la Banca Romaneasca, filiala a grupului elen National Bank of Greece (NBG).

Bancile devin mai prudente

intrebat despre criza, bancherul considera ca tara noastra nu avea cum sa scape neafectata, data fiind magnitudinea problemelor din economia mondiala.

Desi este mai degraba rezervat in ceea ce priveste cresterea economica de anul acesta, Maragkoudakis crede ca Romania are cateva avantaje care ne pot ajuta sa depasim mai repede situatia actuala. La nivel mondial, criza va mai dura cel putin doi ani, in Romania poate nu la fel de mult, spune bancherul.

increzator in institutia financiara pe care o conduce, Maragkoudakis sustine ca, in prezent, nu se au in vedere disponibilizari sau inchideri de unitati. Mai mult decat atat, in 2009, mizeaza pe o crestere de 15% a activelor Bancii Romanesti, mai ales ca, atat indicatorii financiari, cat si cei prudentiali sunt foarte buni.

Deficit de 2% din PIB, greu de atins

Nu crede in posibilitatea unui sprijin acordat de stat bancilor din Romania, pentru ca, cu cateva exceptii, institutiile financiare sunt in mana jucatorilor straini. Companiile-mama trebuie sa isi sustina subsidiarele, explica Maragkoudakis admitand ca sistemul bancar traverseaza o perioada de incetinire.

Maragkoudakis este de parere ca reducerea deficitului bugetar, de la peste 5% din PIB in 2008 la doar 2% in acest an, este o provocare imensa. Tot la capitolul responsabilitati ale autoritatilor, bancherul spune ca in masura in care Guvernul si celelalte parti implicate reusesc sa sprijine oamenii de afaceri sa puna in practica proiecte viabile, Romania va putea atrage finantari europene substantiale.

Desi recunoaste efectele crizei, nu crede ca blocajul de pe piata creditelor va afecta absorbtia de bani de la Uniunea Europeana. si asta pentru ca atata timp cat proiectele propuse sunt eligibile, sistemul bancar isi va aduce partea lui de finantare.

in ceea ce priveste decizia autoritatilor de a ridica plafonul de garantare la 80% pentru creditele acordate IMM-urilor, oficialul elen opineaza ca este un pas inainte, dar singur nu poate debloca piata. Nu putem estima deocamdata daca decizia va avea un impact semnificativ.

Romania, o tara cu potential

Aflat de ceva timp in tara, Andreas Maragkoudakis apreciaza progresele care au avut loc in ultimii 13 ani. Despre Romania spune ca este o tara cu resurse importante si cu mult potential de dezvoltare, pe diferite segmente de activitate.

De aceea, este de parere ca in viitor Romania va reusi sa atraga unele dintre cele mai mari investitii straine din regiunea Europei Centrale si de Est.
  • Iozefina
  • Avatarul lui Iozefina
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Enervez in rate lunare!
  • Posts: 212
  • Thank you received: 53
  • Karma: 5
Fi impecabil in ceea ce spui!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Proiectele bune vor primi finantare de la UE #44739

Selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, anul 2017

ANPD invită organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi să depună propuneri de proiecte în scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă.

În acest sens, ANPD publică următoarele documente:

Anunţul de participare la selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, anul 2017;
Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect pentru selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi pentru anul 2017;
Metodologia de selectare şi finanţare a proiectelor în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi pentru anul 2017;
Ordinul ministrului muncii și justiției sociale nr. 596/25.04.2017 privind aprobarea Metodologiei de selectare şi finanţare a proiectelor în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi pentru anul 2017;
Decizia președintelui Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități nr. 168/14.06.2017 pentru aprobarea Documentaţiei pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect pentru selecţia publică de proiecte în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi pentru anul 2017.


Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD)

București, 16 iunie 2017
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6780
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Proiectele bune vor primi finantare de la UE #47560

Alex Dima

128593101_3600436653358020_8508045260371566037_o.jpg


-Eu pot, poti si tu! Trebuie sa vrei si sa muncesti!
Mi-au ramas in minte aceste cuvinte dupa prima intalnire cu Marian Ilie. Se intampla fix acum 6 ani, pe 1 decembrie. In spatele acestor cuvinte am descoperit un munte de vointa, o vointa amestecata cu bunatate, suferinta, blandete, voie buna si viziune. Marian a ajuns in scaun in urma unui salt pe care l-a facut in mare acum 18 ani.
In 2014, din scaunul cu rotile, din fata unui calculatorul atragea fonduri europene si schimba fata comunitatii in care traia, Luncavita, un sat asezat intre Dunare si Muntii Macin.
-Noua, Marian ne-a deschis mintea si ne-a arat cum putem trai mai bine, imi spunea atunci un pescar cu fata batuta de vant, in timp ce imi arata sculele cumparate cu bani europeni. De aceeasi parere erau si apicultorii din zona, agricultorii, profesorii si mesterii populari. Pe toti, Marian ii aduna la caminul cultural si le vorbea despre oportunitati, ii invata cum sa acceseze bani, sa-si isi schimbe vietile.
Acum 6 ani, Marian mi-a aratat un teren la marginea unei paduri, pe care el vedea o pensiune cu cerdac, foisor si motive traditionale. Fata i se lumina cand vorbea despre acest proiect, pentru care urma sa ia bani europeni.
Pana in varful urechilor se inrosea atunci cand aducea vorba despre Dana, logodnica lui.
In 2016 pensiunea si-a deschis usile pentru turisti, iar un an mai tarziu a obtinut locul intai la Gala Fondurilor Europene pentru proiecte implementate in mediul rural.
In 2016, Dana si Marian s-au casatorit, iar acum doi ani a aparut si Ilinca. Intre timp, in sat alte milioane de euro, bani europeni, au ajuns in pensiuni, agricultura, infrastructura, educatie si multe altele, proiecte implementate de Marian.
M-am intors acum la Marian, echipat de sarbatoare, cu un mare tricolor pe masina, pentru a sarbatori impreuna Ziua Nationala si sase ani de cand ne-am intalnit prima data.
Ilinca e peste tot. Marian ii urmereste fiecare miscare si zambeste. E clar in al noulea cer.
I-am asezat scaunul in portbagaj si am pornit intr-un tur prin padurile din zona.
Locul e desprins parca dintr-o poveste, cu stejari seculari si o rezervatie minunata de fagi. Marian a stat in spatele numeroaselor campanii de strangere de gunoaie din padurile din zona si tot felul de festivaluri care se tin pe poienile de aici.
De cativa ani, in jurul familiei lui s-au adunat cativa prieteni si impreuna au inceput sa refaca fantanile din sat. Cate una pe an. Sunt 7 amenajate pana acum.
Marian are harti cu traseele din munti si poate vorbi ore in sir, fara sa se repete, despre frumusetile locului. Are talent de povestitor si o face intr-un fel care te determina sa-ti pui imediat bocancii si s-o pornesti pe drumul pe care el il descrie.
Intre timp, acasa, Dana pregateste bucate alese. Aici am mancat cea mai buna placinta dobrogeana, nalangate, chirosti, bors si saramura cu tot felul de vietati scoase din Dunare.
Pensiunea lor se numeste Agropensiunea Valea Fagilor. Este asezata fix la marginea padurii. Daca le veti calca pragul, va veti intoarce la ei cu siguranta pentru ca au un fel aparte de a se lipi de sufletul omului.
Gonim pe drumurile de la marginea padurii si Marian zice privind pe geam.
-Bani sunt. Trebuie doar sa vrei, sa stii ce vrei, sa nu renunti, sa ai rabdare si sa muncesti, sa tragi tare. Iar eu sunt cea mai buna dovada ca se poate. Poti sa treci orice bariera daca vrei, spune zambind increzator.
Aceste cuvinte ascund filosofia lui de viata. De ani buni, el asta face. Se lupta sa schimbe mentalitati, sa-i convinga pe oameni sa isi doreasca mai mult. Pentru comunitatea lui, pentru binele celor de langa el isi petrece zilele si noptile in fata calculatorului in cautare de finantari, de solutii.
-Daca eu pot, poti si tu! Daca vrei si muncesti!
Ma gandesc de multe ori la el, la felul lui de a fi, la optimismul lui si ma incarc de energie iar fiecare intalnire cu el, cu familia lui e o bucurie.
Marian Ilie este unul dintre romanii care fac Romania bine!
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6780
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.