Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Formular cerere ptr urna mobila

Formular cerere ptr urna mobila #28343

Pentru cei care vor sa voteze, iar urna mobila nu trece implicit pe la d-voastra, o simpla cerere ar trebui sa rezolve problema.(vezi attach).


Art. 87 din Legea alegerilor locale actualizata:
(1) Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea «VOTAT» şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare.
Atașamente:
 • alex007
 • Avatarul lui alex007
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 23
 • Thank you received: 21
 • Karma: 0
tvm c5-c6
Ultima editare: by daniel. Motiv: add icon
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #28344

La revolutie, 1000 de tineri au murit pentru ca noi sa avem acest drept. Macar 5 minute dintr-o duminica putem 'sacrifica' pentru aceasta indatorire.

ps: Basescu facea parte din primul guvern de dupa revolutie ca secretar de stat in transpori. Dupa mineriada din 90 a fost numit ministru al transporturilor. Daca nu stiti cum au ajuns minerii in Bucuresti, va spun eu: cu trenurile.
 • alex007
 • Avatarul lui alex007
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 23
 • Thank you received: 21
 • Karma: 0
tvm c5-c6
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru, ihdsimmeu

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #38919

URNA SPECIALA - Alegeri Prezidentiale 2 si 16 Noiembrie 2014

Multi o numesc urna mobila, desi legal are alta denumire. La doua zile distanta de primul tur pentru alegerile Presedintelui Romaniei, haideti sa vedem ce inseamna urna speciala si cine este indreptatit sa beneficieze de ea.

In acest sens, legea este destul de clara, iar Biroul Electoral Central nu a simtit nevoia de completari, drept pentru care informatiile le luam direct din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

Conform art. 45 alin. (1) din legea nr. 370/ 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei "Pentru alegatorii netransportabili din motive de boala sau invaliditate, din tara, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora, depusa cel mai tarziu in preziua votarii, insotita de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care sa rezulte ca persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral al sectiei de votare sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii – stampila cu mentiunea "VOTAT", buletine de vot si timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea. In raza unei sectii de votare se utilizeaza o singura urna speciala. Urna speciala poate fi transportata numai de membrii biroului electoral al sectiei de votare si se poate deplasa numai in raza teritoriala arondata la respectiva sectie de votare."

Cand si unde se depune cererea ne spune art. 43, alin (3) "Presedintele biroului electoral al sectiei de votare impreuna cu membrii acestuia trebuie sa fie prezenti la sediul sectiei de votare, in ajunul zilei votarii, la ora 18,00, fiind obligat sa dispuna masurile necesare pentru asigurarea ordinii si corectitudinii operatiunilor de votare. In intervalul orar 18,00 – 20,00 presedintele biroului electoral al sectiei de votare primeste, in conformitate cu dispozitiile art. 45 alin. (1), cererile de votare prin intermediul urnei speciale ..."

Daca sunteti persoane care se afla in astfel de situatii dati o mana de ajutor cu punerea la punct a acestui dosar, format din o cerere (va pun la dispozitie un model aici) si actele medicale sau oficiale care sa dovedeasca faptul ca persoana este netransportabila pentru ca dreptul la vot se cuvine tuturor.


Fisier atasat:

Nume fișier: Cerere_de_votare_prin_intermediul_urnei_speciale_2_Noiembrie.pdf
Dimensiune fișier: 90 KB
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #39129

URNA SPECIALA - Alegerile Prezidentiale din 16 Noiembrie 2014

Astazi, 15.11.2014, in intervalul orar 18,00 – 20,00 presedintele biroului electoral al sectiei de votare primeste, in conformitate cu dispozitiile art. 45 alin. (1), cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Descarcati, imprimati si completati cererea de votare atasata de mai sus si depuneti-o impreuna cu o copie dupa C.I. si un act medical din care sa rezulte ca sunteti netransportabili din motive de boala sau invaliditate, la sectia de votare unde sunteti arondat, pentru ca maine, urna speciala sa vina la dvs acasa si sa va exprimati dreptul la vot.

Voteaza!
Votul tau conteaza!
Este dreptul tau B)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #39452

Timpul a trecut, problemele raman !!

La declarati si la cercetari fara urmari suntem tari ! Si ce daca ?!:(

CRJ: Statul Român ignoră dreptul de a vota al peste 130.000 de persoane cu dizabilități din România din pricina lipsei accesibilizării secțiilor de votCentrul de Resurse Juridice (CRJ), Institutul pentru Politici Publice( IPP) și Asociația Ceva de Spus (asociație de auto-reprezentanți), pe fondul dificultăților românilor din diasporă de a vota, atrag atenția asupra unei alte categorii de votanți cărora li se interzice dreptul la vot: persoanele cu dizabilități locomotorii (134.982 persoane în România1). Un număr important de persoane cu dizabilități au contactat, în cursul zilei de astăzi, IPP pentru a sesiza faptul că în lipsa infrastructurii adecvate, nu au putut avea acces în secțiile de votare. Mai multe canale de televiziune au relatat în direct ieri, 2 noiembrie a.c., despre imposibilitatea de a vota în secțiile de votare în care erau arondați pe motiv că nu existau rampe, lifturi sau secția de vot era amenajată la etaj.

Este datoria Statului Român să trateze cu demnitate persoanele cu dizabilități ci nu să le invoce alternativa chemării urnei mobile acasă – situație reglementată expres în lege pentru votanții care nu se pot deplasa. Solicităm în această situație adoptarea simultană a 2 soluții:

- prima se adresează administrației publice locale și privește obligativitatea accesibilizării de urgență a infrastructurii secțiilor de votare astfel ca în data de 16 noiembrie a.c. persoanele cu dizabilități locomotorii să voteze în condiții conforme cu prevederile legale interne și internaționale (rampe de acces în clădirile în care sunt amenajate secțiile de votare, cabinele de vot cu dimensiuni care permit intrarea cu fotoliu rulant, mesele sunt la o înălțime adecvată celor care votează în fotoliu, perdelele acoperă cabina);

- a doua soluție, complementară celei dintâi, o constituie adoptarea votului prin corespondență.

Totodată, solicităm Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să-și folosească prerogativele pentru sancționarea tuturor instituțiilor în care sunt amenajate secții de votare care vor răspunde pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale 2014, fără a tolera în continuare situații în care persoanele cu dizabilități nu pot vota.

Pentru informații suplimentare, contactați: Loredana Totoliciu, Coordonator Programe IPP la tel 021 212 31 26/27, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Georgiana Pascu – Manager de Program CRJ, tel 0729 881 159 sau Raluca Popescu, Co-Președinte Asociația Ceva de Spus, tel. 0724-362 345.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6748
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #43532

Alegeri locale 2016: Mai avem dreptul la urna mobila?

Raspunsul la intrebare este afirmativ. Da, bineinteles ca si persoanele care au probleme de deplasare vor putea vota, votul fiind un drept constitutional al tuturor. Atentie, insa! Trebuie indeplinite anumite conditii.

Cererea de votare prin intermediul urnei speciale poate fi depusă prin orice mijloace, datată și semnată olograf, cuprinzând numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, seria și numărul actului de identitate.

Fisier atasat:

Nume fișier: CerereDeVotarePrinIntermediulUrneiSpeciale2016.pdf
Dimensiune fișier: 141 KB


Ce prevede art. 91 din Legea 115/2015:

Conform legii, alegatorul care nu se poate deplasa la sediul sectiei de votare din cauza de boala sau invaliditate poate depune o cerere scrisa in acest sens la Biroul electoral al sectiei de votare de care apartine.

Alaturi de cerere, el trebuie sa anexeze copii ale actelor din care rezulta starea de sanatate sau de invaliditate din cauza carora nu se poate deplasa singur la urne.

In ziua votului, o echipa formata din cel putin 2 membri ai biroului electoral din sectie se va deplasa cu buletine de vot si cu stampila "Votat" la domiciliul celor in cauza. Dupa ce acestia isi exprima optiunea electorala, buletinele sunt introduse in urna speciala, care este unica pe raza sectiei de votare respective.

Urna este transportata numai de membrii biroului electoral respectiv, sub paza politistilor.

Cum se verifica faptul ca un alegator nu voteaza si cu urna mobila, si la sectie? Sistemul informativ de monitorizare a alegerilor este cel care impiedica asta. Codurile numerice personale ale alegatorilor care au facut cereri sa voteze la domiciliu sunt preintroduse in acest sistem, dar ele devin definitive dupa ce ei au votat si urna revine la sectie, cand sunt inregistrate definitiv in sistem.

Pentru ca totul sa se desfasoare conform legii, presedintele biroului electoral respectiv extrage o lista numele celor care voteaza la domiciliu pe care o stampileaza, asumandu-si astfel responsabilitatea. Persoanele respective sunt radiate din celelalte liste existente la sectie.

In plus, inainte ca urna mobila sa plece in teritoriu, presedintele poate cere sa se verifice daca persoanele respective au mai votat in ziua respectiva.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #46603

Cerere mare pentru urna mobilă în prima zi de vot la referendum

Dacă au fost secții unde nu a ajuns la urne nici măcar un alegător, în schimb, urnele mobile au fost intens solicitate în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, prezența la vot până în prima zi de referendum la nivelul întregii țări a fost de de 5,72%.

Adică au votat exact 1.046.583 alegători.

Dintre aceștia, 887.772 votanţi pe listele permanente, 133.733 pe liste suplimentare şi

25.078 votanţi cu urna mobilă.

1.041 de oameni din București au solicitat să voteze în acest fel.

În ceea ce privește situația din țară, în

Dolj au solicitat cei mai mulți oameni urna mobilă: 2.165.

Urmează Bihor (1.481) și

Dâmbovița (1.328).
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6748
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #46604

Referitor la articolul anterior, postat de mine, adaug un ccomentariu.

Ascultand si citind aceste stiri despre solicitarea urnei mobile am un gust amar si o mare dejamagire.

In loc sa vedem cu 2-3 zile, o lista de persoane care au handicap grav si stim ca nu au posibilitatea sa se deplaseze sa fie predata la sectia de votare la care este arondat.

In acest mod exista o monitorizarea a cererii justificate de a avea urna mobila. Ar fi o lista de ajutor, un punct de pornire.

Persoanele cu dizabilitati ar avea o posibilitate de presiune a rezolvarii acestei situatii.

Dar, din pacate, mass media vorbeste de urma mobila ca fiind calea sigura a furtului votului. Si, uite asa ne blocam in rautati absolut inutile.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6748
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #47266

Cerere pentru urna mobilă la alegerile Prezidențiale din 24.11.2019. (Turul II)

Birourile electorale ale secţiilor de votare vor primi, SÂMBĂTĂ, 23 NOIEMBRIE 2019 între orele 18.00 și 20.00 CERERI pentru urna mobilă pentru persoanele nedeplasabile !

Cerere_pentru_urna_mobila.jpg
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #47569

CERERE - URNĂ MOBILĂ pentru ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 Decembrie 2020 (pentru motive de boală sau invaliditate)

cerere-vot-handicap.jpg
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Formular cerere ptr urna mobila #48294

Conform Legii 115/2015 privind alegerile locale, este strict interzisă prezența altor persoane în cabina de vot, precum și fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, așa cum este specificat în articolul 90.

Încălcarea acestor prevederi atrage după sine sancțiuni conform articolului 108. Astfel, amenda pentru fotografierea sau filmarea buletinului de vot este de 1000 de lei și poate duce la întocmirea unui dosar penal.

În cabina de vot nu există niciun dispozitiv care să fotografieze sau să filmeze procesul de votare. Vă îndemnăm să mergeți la vot cu curaj, să votați liber, conform convingerilor și valorilor voastre. Este dreptul vostru democratic să alegeți în mod responsabil și în deplină confidențialitate.

Fisier atasat:

Nume fișier: cerere-urna-mobila.pdf
Dimensiune fișier: 150 KB


Respectați regulile și contribuiți la desfășurarea corectă și transparentă a procesului electoral!

Și cel mai important: mergeți la vot! Altfel, alții vor decide pentru tine!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16157
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.