Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Replica pentru Petru

Replica pentru Petru #27485

Petru a scris:
Da, pe timpul guvernarii Basescu & co nu a crescut prea mult euro dar uiti ca :

- S-au luat imprumuturi de peste 30 mld euro
- S-au redus salariile bugetarilor.
- Nu s-au indexat indemnizatiile de handicap
- S-a desfacut contractul de munca al insotitorilor pers cu handicap precum si multi alti bugetari ar ramas pe drumuri.
- S-a marit TVA, taxele si accizele.
- etc, etc, etc
Toate aste au facut ca Euro sa fie mentinut artificial iar bancile staine sa-si poata scoate frumos profitul afara si sa-si alimenteze "mamele" aflate in dificultate.

Incompetenta este a tuturor guvernarilor din ultima perioada, iar populismul si demagogia sunt defecte ale (aproape) tuturor oamenilor politici de la noi. Taierile nu ar fi existat daca in precedenta campanie 2008-2009 - cu PSD la guvernare, politicienii nu s-ar fi intrecut in aruncatul banilor pe fereastra. In ciuda crizei care facea deja ravagii prin Europa. Paradox, aceasi criza invocata acum de USL-isti. Astazi e pe cale sa se petreaca acelasi lucru. Mi-as dori ca tot USL sa se afle la pacanele si la anul, cand cel mai probabil vor urma, intr-un fel sau altul, si costurile acestei "reintregiri" nationale a populismului si pomenilor electorale. Vestea proasta e ca aceiasi finantisti de la BNR s-au aflat si atunci, ca si acum, in umbra politicienilor si deciziilor lor, ghidandu-le sensul. 12 miliarde din 30 imprumutati sunt in BNR pentru stabilitate... atunci se putea si acum nu. Nu era aceasi criza si recesiune atunci ca si astazi?

Crezi tu Petru ca madam Campeanu va rezolva ce ai scris mai sus? Never, asa cum nu va putea solutiona propriile amendamente la Codul muncii si Legea asistentei sociale.
Daca judeci simplist, emiti parerea falsa ca viata se scumpeste numai din cauza scumpiri Euro.

Eminenta-Voastra, odata cu reintrarea in criza, guvernul trebuie sa gaseasca masuri pentru iesirea din recesiune, iar "micul Titulescu" are acum o sarcina extrem de dificila... pomenile electorale uriase cu care USL-istii incearca sa pacaleasca electoratul, se vor intoarce impotriva romanilor pt ca vor duce la inflatie galopanta. Asa ca desi nominal cateva categorii sociale vor lua ceva mai multi banuti... de fapt va scadea puterea de cumparare pentru toti romanii. Benzina a inceput sa creasca, preturile la fel, bursa a cazut iar... suntem in recesiune, din nou!
Da, pe timpul lui Boc, Euro nu a crescut spectaculos dar viata s-a scumpit .
In ultimii 4 ani, carburantii s-au scumpit de la aprox 3 lei la cu 6 lei, painea pe care luam cu 0.30 lei acum o cumpar cu 0.9 lei, oul il cumparam cu 0.2 lei si acum il cumpar cu 0.7 lei, etc, ca sa nu mai vorbesc de taxele si impozitele care au crescut de 4 ori, banala vitamina B6 o cumparam cu 1.5 lei si acum dau pe ea 13 lei, etc, etc.

Deci Euro nu a crescut , veniturile mele nu au crescut insa viata s-a scumpit cu cel putin dublu pe timpul "binefacatoarei" guvernari Basescu-Boc-Ungureanu.
Ce o fi mai important pentru mine, ca nu a crescut euro sau ca mi-a sazut nivelul de trai?

Mai Petru, pe vremea lui Boc se tipa mult mai tare ca vai ce criza avem (ai scris mai sus exemple) si nimeni, in afara de Isarescu, nu i-a urecheat pe ziaristii lui Felix care creau panica si practic au adancit criza, fiindca la noi a fost o criza psihologica datorata panicii create de acesti "comunisti cu acte", si nu o criza financiara ca in statele dezvoltate care au ramas fara bani pentru investitii. Eu va garantez ca acest declin economic va continua cat timp acesti oameni vor fi la conducerea tarii, personal n-am incredere in ei.

Trompetele USL urla acum ca leul scade din cauza ca anumite posturi de televiziune au spus ca Romania a intrat in recesiune si ca din cauza acestei vaicareli, investitorii se sperie si nu mai cumpara lei. Campanie electorala cu miza la poporul "spalat pe creier", nu crezi?
Am pretentii de la tine, nu mai difuza fara sa gandesti propaganda pupinbasista.

Esti naiv, lasa bolsevismul in cartile de istorie, unde-i este locul... Cand vom avea o masa critica de oameni cinstiti si constienti atat in electorat cat si in clasa politica, atunci vom putea spera in mai bine; pana atunci felixi, ilici, crinute, tontolaci, udrite, etc.
Stii foarte bine ca Euro nu a crescut din cauza schimbarii guvernului. Ar fi crescut si daca ar fi ramas Ungureanu pentru ca nu mai este mentinut artificial cu banii imprumutati.

Datorita crizei din Grecia monedele tarilor (nonEuro) din UE sunt supuse presiunilor e usor de crezut, dar nu poate fi singurul motiv... instabilitatea politica din Romania a dus la amplificarea acestor miscari internationale, recunosti frazele vom da, vom face, vom mari, vom creste, etc spuse inca din opozitie si amplificate odata cu instalarea la palat?
Poate te supara ca a picat guvernul Ungureanu dar a picat pentru ca Basescu-Boc-Udrea au facut atatea incat chiar colegii lor i-au dat jos.

Mult de tot... MRU este singurul politician independent care putea duce economia tarii pe profit. In timp ce pe fondul austeritatii in Europa ia amplare mesajul extremist, in Romania, datorita proiectului noii Legi electorale, ungurii vor parasi Parlamentul. Motiunea a fost aplicata pe UMF Tg-Mures. Conjunctura a facut sa treaca si astfel tot ce se prognozase sa se faca, a picat... Meritul ca economia a ajuns la echibru este al PDL-ului. Nu putea sa o duca la echilibru PSD-ul in 12 zile.
Iar daca Ponta o da in bara o sa pice si el, ca asa e in democratie.

Victor Ponta pur si simplu se multumeste sa fie doar un purtator de cuvant al lui Fl. Georgescu. De asta si trimite de fiecare data presa la vicerpremier, daca vrea sa afle cum, ce si de cand se va intampla ceva in economia Romaniei. Deocamdata, masurile luate de Guvernul Ponta, inclusiv cele "bune", cum ar fi cresterea salariilor, sunt in defavoarea mea. Pentru ca aceasta crestere se va face cu bani luati imprumut, pe care tot noi cetatenii ii vom restitui, impreuna cu dobanzile aferente.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Replica pentru Petru #27486

Prietene, de ce ai deschis acest topic? Doresti sa porti discutia numai cu Petru? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Replica pentru Petru #27488

Stai sa inteleg. Nu-ti convine ca ungurii vor iar in parlament.

In schimb il lauzi pe MRU care ar fi facut minuni, chiar daca avea unguri ii stateau alaturi si il santajau cum voiau.
Pana la urma, sunt ungurii buni au ba?
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 457
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Replica pentru Petru #27489

Sincer, nu-i am la suflet pe P.N.L.-isti stiindu-i regalisti . E opinia mea .
Insa ai reprosa lui Tariceanu ca a marit pensiile si salariile cred ca este o greseala.
Si oricum tandemul era Basescu-Tariceanu = Alianta D.A. Basescu era oare plecat in Luna, sau ce ?
Tariceanu este vinovat ,insa Traian Basescu si P.D.L.-ul sunt mielusei nevinovati.... nu prea iese.
Maririle incepuse de prin 2007 .
Oare daca astazi aveam salarii de 150-200 de lei ne descurcam mai bine ?!

Vointa Aliantei D.A. a fost sa se mareasca veniturile in ideia de a ajunge in cativa zeci de ani la nivelul cel mai scazut al VESTULUI EUROPEAN foarte dezvoltat . Doar am intrat in U. E. .

Ca intre timp a venit CRIZA ECONOMICA pentru care noi oricum nu eram pregatiti deja este o problema istorica . Problema este una mondiala si mai putin una romaneasca .

Eu cred ca totusi e bine ca avem pensii si salarii sensibil mai mari decat acum 7-8 ani.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.